בס"ד
נשמע שממש נתת את כל כולך, והחלטת להתגייס ללימודים... ואכן- כשעושים מאמץ רוצים לראות גם תוצאות.. גמול... וזה בהחלט מבאס וקשה לא לראות את התוצאות האלו, וגם הכי קשה בעיניי זה לא לראות אותם בהערכה מצד אחרים...
וקורה לכל אחד מאיתנו שהוא כואב ומבואס כשמרגישים שלא מצליח...!
ולכן חשוב לי להגיד לך שזה בסדר!
זה בסדר להיות מבואסת, זה בסדר לכאוב וזה בסדר לבכות... זה טוב שזה בא- תוציאי את זה....
ואחרי שנרגעת, הוצאת את כל הכאב בבכי, בשיחה עם חברות (או בכל דרך אחרת...)- זה הזמן לנסות ולעלות מעל הקושי הזה...
דבר ראשון שרציתי להגיד לך, שאני מבינה ממש שרצית לראות את השיפור והערכה של המורים בציונים.. אך, תחשבי רגע- מה זה ציונים? ציונים זה מספר. זו הערכה מסכמת.. נותנים לך מספר והוא זה שאומר מי את ו"מה את שווה.."- וזה ממש לא נכון....המספר הזה באמת אומר מי את? המספר הזה אומר ששמו לב שהשקעת? המספר הזה אומר על מה כדאי עוד לעבוד...? המספר הזה לא אומר כלום חוץ מכמה קיבלת במבחן האחרון.. זהו..... :/
אני לדוגמא- הייתי רוצה לראות מה חושבים עלי, האם המורים שמו לב לשינוי שעשיתי, האם שמו לב למאמץ שהשקעתי.... ולכן הייתי הולכת לקרוא את התגובה שרשמו לי במילים...
וקודם כל הייתי הולכת לקרוא את התגובה של המחנכת... מחנכת טובה בטוח שמה לב למאמצים שלך ולתכונות הטובות שלך, ובוודאי ציינה את זה בתעודה....
ואת יודעת- גם אם לא- הייתי שואלת אותה- המורה, איזה דברים חיובים את יכולה להגיד עלי? האם שמת לב להשקעה ולשינוי שדרשתי מעצמי השנה...? וכן הלאה... זהו שיח בוגר שיותר מקדם ומראה לך באמת מי שאת..!
בנוסף, יש לי עוד משהו להגיד... בתור אחת שלומדת חינוך, ורואה איך הדברים מתנהלים גם מהצד השני (של המורים)- לצערי לצערי, יש הרבה מורים שהתעודה בשבילם זה עוד מטלה שיש להם לעשות אבל אין להם כוח בשבילה.. ואז הם נותנים לך את הציון של המבחן האחרון.. ורושמים לך הערה מתוך טבלת הערות שאפשר להוסיף לתעודה... (וכן- יש דבר כזה...
)
אז באמת- קחי את הציונים והמספרים בערבון מוגבל....
ואני חייבת להגיד לך עוד משהו- מי שמרוויחה מהמאמץ שעשית ומהשינוי שהחלטת לבצע- היא רק את..!
וזה לא רווח שהתעודה תהיה יותר טובה, או שתסיימי את הלימודים בציונים טובים- זה גם..!,
אבל זה גם רווח לעצמך- שאת לומדת להיות יותר בוגרת, יותר אחראית, ויותר רצינית ומשקיענית במטלות שיש לך לעשות... שתדעי- שזה רווח לחיים...!! מעבר לבית הספר ולציונים..
אני חושבת שמגיע לך יישר כוח גדול ממש! על המאמצים ועל ההחלטה להשקיע ולשנות....
אני מאמינה שגם אם את לא רואה את התוצאות עכשיו- זה לא אומר שהן אינן, ובעז"ה לאט לאט הן יצאו ויראו אותן ובגדול...!!
אני מאחלת לך שבמחצית הבאה בעז"ה תרגישי שהולך לך יותר בקלות.. בעז"ה שהמורים שלך יראו את ההשקעה והמאמצים שאת עושה... ובעז"ה שתזכי גם את לראות תוצאות שתהי שמחה בהן...!