איך מתעודדים מתעודה לא כ"כ טובה?נוצת זהב

וזה אחרי שהשקעתי את הלב והנשמה בנסיעות למרחק כדי להשלים חומר שחסר

וזה אחרי שבשנים קודמות-מי בכלל ידע על "תקופת מבחנים" ?! לא העסיק אותי ולא עניין אותי בכלל..והשנה-

ההיתי פרפקט! יודעת מתי יש מבחן ובאיזה יום ומתי להתחיל ללמוד ולומדת ומשלימה..

זה תסכל אותי ברמות שאשכרה התחלתי לבכות..אני..שתמיד מתעצבנת\צוחקת על כאלה שבוכות בגלל תעודה היום ישבתי מול המורה ובכיתי בכי כואב ואמיתי...

איך מתעודדים?

וואי אני ממש מבינה אותך, זה גם קרה לי.בוערת

א. מנסים לשנות את זה יענו לדבר אם מורות ולהסביר להם תמצב ועד כמה שהשתדלת.

ואם זה לא עוזר אז תכלס לא כזה אמור להיות אכפת לי מהתעודה, כי אני יודעת מי אני וכמה שהשקעתי והשתדלתי וזה מה שחשוב!!!!!!!!!

הציונים לא חשובים, אלא הדרך שלך.א"י לעמ'י

אבא שלי תמיד אומר לי אתזה

וזה משפט ממש מעודד, אותי אישית.

יש כאלה שהולך להם מושלם בלי ללמוד הרבה וכו.. ויש כאלה שלא..

לי גם לא הכי קל שבעולם.. אבל אני ממשיכה ללמוד, להשקיע ולתת את כל כולי בשביל ציונים טובים בע'ה

ולפעמים זה מעצבן שאת משקיעה תחיים ומקבלת ציון לא טוב..

אז אל תסתכלי על הציון אלא על הדרך שלך..

הציון הוא כלום. הוא מספר .

הדרך שלך הכי חשובה. תזכרי אתזה תמיד!! לי אישית זה ממש עוזר!! בהצלחה

הציונים כן חשובים!!tcrvocrkhi

הם כן חשוביםtcrvocrkhi

איך נתקבל לאולפנותמבולבלמבולבלמבולבלמבולבלמבולבלמבולבל

את לא גרה בבנימין ?אצלנו כל אחת מתקבלת !!הודיה שבות רחל

תני לעצמך רוגע תני נשימה עמוקה ותראי !!! את הצדדים הטובים שבך

בדיחה על ציוניםהודיה שבות רחל

ציון זה מספרים

מספר זה קווים

קו זה נקודות 

מי מפחד מנקודה ?

אני כל כך מבינה אותךנסימי

זה בהחלט ממש קשה ומתסכלעצובבוכה אבל אל תשקעי יותר מידי בעצבות תעודה זה כלום!!! זה לא אומר שאת לא כשרונית להפך זה אומר שאת מאוד כשרונית אמנם בנתיים לא נראה מבחוץ אבל בהחלט הרבה הרבה מבפנים כל אחד והיכולות שלו והנה עשית דרך ארוכה מפעם עד עכשיו ובעזרת ד" תמשיכי להשקיע שבמחצית הבאה הדרך תמשיך והמסלול יטפס לכיוון גבוה ומי יודע עם הרבה תפילות זה ישתנה מהקצה לקצה אל תדאגי את התאמצת? זה מה שחשוב להפך תהיי שמחה שבתוכך יש נשמה בוערת שאכפת לה וזה חשוב לה המחצית לא היתה משהו? מחצית הבאה זה יתקדם.. את עוד תהיי אילן חשוב בישראל עם כזאת התמדה ואכפתיותנשיקהאוהב ואני מקנא בך כי...אני אחת שלא באמת משקיעה ולומדת אז נכון אני מקבלת 100 95 במבחנים אבל זה ממש עצוב כי אני ממש לא רוצה ליהות בעתיד טיפוס עצלן ומי שמרגיל את עצמו בצעירותו להתעצל אז יהיה כך שיהיה גדול ומי שלא שיגדל גם לו אז בסדר יש לי ציונים אבל....מטורללקיצר מקנא בך מאוד שאת יודעת להשקיע וללמוד ולהתמסר לדברים ושתדעי שזה דבר מאוד חשוב בחיים ואם יש לך את זה זה כל כך מראה על האופי והאישיות ישח כוחקורץ

ועוד משהו שתמיד תזכרי (גם אם זה לא נראה ככה)נסימי

יגעת ומצאת תאמיןמגניבליקוק 

וואוו! תודה רבה!נוצת זהב

אני מעריכה מאדד!!!נשיקהאוהב

בשימחהההנסימי

ושיקרו לך מעכשיו רק דברים משמחים בהצלחההההההאוהבנשיקה

זה באמת מאכזב....לב טהור:)

בס"ד

נשמע שממש נתת את כל כולך, והחלטת להתגייס ללימודים... ואכן- כשעושים מאמץ רוצים לראות גם תוצאות.. גמול... וזה בהחלט מבאס וקשה לא לראות את התוצאות האלו, וגם הכי קשה בעיניי זה לא לראות אותם בהערכה מצד אחרים...

וקורה לכל אחד מאיתנו שהוא כואב ומבואס כשמרגישים שלא מצליח...!

ולכן חשוב לי להגיד לך שזה בסדר!

זה בסדר להיות מבואסת, זה בסדר לכאוב וזה בסדר לבכות... זה טוב שזה בא- תוציאי את זה....

ואחרי שנרגעת, הוצאת את כל הכאב בבכי, בשיחה עם חברות (או בכל דרך אחרת...)- זה הזמן לנסות ולעלות מעל הקושי הזה...

דבר ראשון שרציתי להגיד לך, שאני מבינה ממש שרצית לראות את השיפור והערכה של המורים בציונים.. אך, תחשבי רגע- מה זה ציונים? ציונים זה מספר. זו הערכה מסכמת.. נותנים לך מספר והוא זה שאומר מי את ו"מה את שווה.."- וזה ממש לא נכון....המספר הזה באמת אומר מי את? המספר הזה אומר ששמו לב שהשקעת? המספר הזה אומר על מה כדאי עוד לעבוד...?   המספר הזה לא אומר כלום חוץ מכמה קיבלת במבחן האחרון.. זהו..... :/

אני לדוגמא- הייתי רוצה לראות מה חושבים עלי, האם המורים שמו לב לשינוי שעשיתי, האם שמו לב למאמץ שהשקעתי.... ולכן הייתי הולכת לקרוא את התגובה שרשמו לי במילים...

וקודם כל הייתי הולכת לקרוא את התגובה של המחנכת... מחנכת טובה בטוח שמה לב למאמצים שלך ולתכונות הטובות שלך, ובוודאי ציינה את זה בתעודה....

ואת יודעת- גם אם לא- הייתי שואלת אותה-  המורה, איזה דברים חיובים את יכולה להגיד עלי? האם שמת לב להשקעה ולשינוי שדרשתי מעצמי השנה...? וכן הלאה... זהו שיח בוגר שיותר מקדם ומראה לך באמת מי שאת..!

בנוסף, יש לי עוד משהו להגיד... בתור אחת שלומדת חינוך, ורואה איך הדברים מתנהלים גם מהצד השני (של המורים)- לצערי לצערי, יש הרבה מורים שהתעודה בשבילם זה עוד מטלה שיש להם לעשות אבל אין להם כוח בשבילה.. ואז הם נותנים לך את הציון של המבחן האחרון.. ורושמים לך הערה מתוך טבלת הערות שאפשר להוסיף לתעודה... (וכן- יש דבר כזה...)

אז באמת- קחי את הציונים והמספרים בערבון מוגבל....

ואני חייבת להגיד לך עוד משהו- מי שמרוויחה מהמאמץ שעשית ומהשינוי שהחלטת לבצע- היא רק את..!

וזה לא רווח שהתעודה תהיה יותר טובה, או שתסיימי את הלימודים בציונים טובים- זה גם..!,

אבל זה גם רווח לעצמך- שאת לומדת להיות יותר בוגרת, יותר אחראית, ויותר רצינית ומשקיענית במטלות שיש לך לעשות... שתדעי- שזה רווח לחיים...!! מעבר לבית הספר ולציונים..

אני חושבת שמגיע לך יישר כוח גדול ממש! על המאמצים ועל ההחלטה להשקיע ולשנות....

אני מאמינה שגם אם את לא רואה את התוצאות עכשיו- זה לא אומר שהן אינן, ובעז"ה לאט לאט הן יצאו ויראו אותן ובגדול...!!

אני מאחלת לך שבמחצית הבאה בעז"ה תרגישי שהולך לך יותר בקלות.. בעז"ה שהמורים שלך יראו את ההשקעה והמאמצים שאת עושה... ובעז"ה שתזכי גם את לראות תוצאות שתהי שמחה בהן...!

יישר כוח על התגובהנסימי

נהנתי לקרא אותהכןחצי חיוךכאילו מוציא לשון

יש למשהו רעיון לתחפושת מקורית???אין כמו ה'

אשמח לשמוע רעיונות כי אין לי למה להתחפש בפורים.

לילה טוב

קחי משו מחיי הים יום וזהו זה שיא המקוריהודיה שבות רחל

טיקת הכל מאת ה'

התחפשתי לזה פעם .מלא טיקתים שאספתי שקניתי בגדים וכו'  והדבקתי עם דבק חם על חולצה לבנה וחצאית לבנה שאני לא צריכה.

בהצלחה!

תודהלב טהור:)

בס"ד

והאמת- גם אני מאוד נהנתי לקרוא את שלך..!

אני כל כך מבינה אותך - נוער וגיל ההתבגרות

וואווו!!! אין לי מילים!!נוצת זהב

אחותי,עודדת אותי!

אין עלייך אין אין אין..ממש השקעת בתגובה..

תודה!!אוהבנשיקה

בשמחה!!לב טהור:)

בס"ד

תודה לך שכתבת שהצלחתי לעודד...!

וואי ממש ממש יפהroth

אם יש תעדה זה אומר שאת בתיכון??סוס טרויאני

תשמחי בזה שקנית לך הרגלי למידה טובים..

אני למדתי בתיכון שיכולת לקצור ציונים מעולים בכלל בלי להשקיע לא ידעתי מה זה לשבת ללמוד ועכשיו בלימודים רציניים לתואר לא מצליחה לשבת רגע ללמוד...

מטורלל מטורלל מטורלל מטורלל מטורלל

לפום צערא אגראהלוי מא
מה את מתייחסת למספרים שכתובים לך בתעודה עצם זה שלקחת אחריות ולמדת והשקעת זה הפרי הגדול ביותר שישאר איתך
זה משנה לאולפנותtcrvocrkhi

ממש לאנסימי

יש לי חברות עם ציונים ששואפים לאפס והצליחו להתקבל לאולפנות מצויינות ועל רמה האולפנה יותר בודקת את האשיות ופחות את  הציונים הממוספרים הטכנים שכתובים על פיסת נייר ושלא תמיד צודקת וניקראת תעודה

אני בתיכון ולא הולכת לאולפנה אח"כ..נוצת זהב

מה שזה כן משנה זה לבגרויות...

אותי אישית מעודד..עד מתי
לדעת שיש עוד אנשים שהתעודה שלהם לא כמו שהם רצו... למרות שהם עשו הכל בשביל שהיא תהייה הכי טובה..
בדיוק בשבוע האחרון-ידידיה מאיר- כתב-גפן פוריה

על הנושא-בגליון אתנחתא של בשבע- מאוד יפה ומומלץ

תשמח שאת הצלחת לעשות שינוי בתוך עצמך312214471

והצלחת לקחת את עצמך בידיים ולשבת וללמוד...

בטח בפעם הבאה יהיה לך יותר קל להתיישב וללמוד ברצינות...

ובעז"ה גם תראי פירות! אנחנו צריכים לזכור שאנחנו עושים השתדלות שלנו כאן בעולם ורבש"ע אחראי על התוצאות... 

הרבה הצלחה!

כדאי לקרוא- מעודד מאוד. אתה לא לבד..אורין

מה שחשוב שאנשים שקרובים אליך מעריכים אותךזה דעתי
חח אתה לא יודע אבלנסימי

היא מאוד פופולרית בביצפר שלה דבר שהמוווון בנות רק חולמות על זה והיא לה המון כשרונות כמו היפ הופ וכו......אז בסדר תעודה ככה אבל זה ממש ממש לא חשוב 

זה באמתביחד ננצח

זה באמת מבאס מאוד, אני מניחה שאפשר לבקש מהמורה לעזור לך ופשוט לדעת ולזכור שתעודה זה לא הכול...

למה הגבת לי?נסימי

לא להתייאששששש הכי חשוב נשמהשילתוש כהןאחרונה

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך