קלינאית תקשורת וגן שפתישנינו
בוקר טוב.
הבן שלי אמור לעלות לגן בשנה הבאה, אנחנו נוטים להשאיר אותו שנה נוספת במעון.
הוא ממש גבולי, הקטן מהשכבה..
יש לו איזשהו עיכוב התפתחותי - שפתי, רגשי, חברתי.. מתחילים איזשהו תהליך של אבחונים בהתפתחות הילד.
על מהת לקבל הנחה מהתמ"ת אנחנו צריכים להביא אבחון של עיכוב התפתחותי כלשהו.

שאלתי - במידה וקלינאית תקשורת מאבחנת עיכוב שפתי, יכולים להכריח אותנו לשים אותו בגן שפתי שנה הבאה? או שתהיה אפשרות להישאר במעון ולתת לזמן ולעבודה איתו לעשות את שלו?
למישהו יש ניסיון בעניין?

אבחון בתחום הרגשי יש רק ביוני..
בעיקרון - חינוך מיוחד עולה כסף למדינהמתואמת

אז אם הורים מתעקשים שלא לשלוח לחינוך מיוחד - לא לוחצים עליהם...

מי שכן עלול ללחוץ אלה הגורמים המטפלים והמאבחנים.

לדעתי תתייעצו עם איש מקצוע נייטרלי, שיאבחן אותו ויגיד לכם מה הכי טוב בשבילו.

כדי לעלות לגן (גם גן חינוך מיוחד ) שהיה הילדים בגילו ...אבני חן

אי אפשר לכפות חינוך מיוחד בניגוד לרצון ההוריםאורי8
יכולים לשכנע, להמליץ, אם ההורים מתנגדים נחרצות , הוא יהיה בגן רגיל, אני עובדת במעאכת החינוך ובתחומים טיפוליים וזה החוק, אבל.. הרבה פעמים זה פוגע בילד, לא חושבת שזה רע להיות בגן שפתי, אני עובדת בבית ספר רגיל ומגיעים אלינו ילדים מגנים שפתיים לכיתות רגילות והם ברמה גבוהה יותר מבחינת מוכנות לכיתה א מאשר ילדים שהגיעו מגן רגיל, וודאי כשמדובר בילד עם קושי, אם יש קושי עדיף לטפל בו בגיל צעיר, גן שפתי יכול לתת בסיס טוב להמשך, ואחר כך הילד יכול לחזור למסגרת רגילה עם יותר כוחות . חבל לפחד מהסטיגמה של חינוך מיוחד, ראיתי כבר לא מעט ילדים שהגיעו מגן שפתי, קיבלו קצת עזרה של שעות שילוב בכיתות א-ב והמשיכו בבית הספר כתלמידים רגילים והצליחו יותר מילדים שהוריהם התעקשו לא לטפל בהם ונזכרו לתת עזרה רק כשכבר היה פער גדול באמצע היסודי.
לא ידעתי שיש אפשרות כזו.. אבהיר -שנינו
וודאי שאם יהיה צורך אני אשים אותו בגן שפתי, זו מתנה בעיני.
אני פשוט חוששת שהוא לא זקוק לזה ובכל זאת ישלח לשם, רק בגלל שאנחנו זקוקים לאישור על עיכוב התפתחותי בשביל התמ"ת.
כל אבחון שתעשי הוא שלךאורי8
ואת בוחרת למי להראות אותו. אם לא תרצי לתת אותו בגן , אל תתני. עכשיו הוא נשאר שנה במעון, אחר כך, אם תחשבי שאין צורך בגן שפתי, איך האבחון יגיע לגן, בלי אישורך? אסור היום להעביר אבחונים ללא אישור בכתב מההורים.
זה טוב גם למי שלא זקוקרק אמונה

עזבי אישורים, מה טוב לילד?מאמע צאדיקה

אולי בטווח הארוך- טוב לו להיות צעיר בכיתה, מאשר המבוגר שנשאר כיתה?

קצת קשה להיות כבר בן 18 ולהמשיך להיטחן בתיכון...

גן שפה יכול לעזור להתגבר על הפער הזה- שהוא קטן יחסית.

אם הוא יהיה במעון- הוא יקבל סייעת מיוחדת שתקדם אותו?

אם הוא יהיה בגן- עדיף לו להיות בגן עם יחס אישי ולא בגן רגיל ?

כרגע המטפלות בגן לא חושבות בכיוון של גן שפתישנינו
חלקן אמרו שהוא לא בשל, חלקן אמרו שהוא יכול לעלות לגן..
הן לא העלו אופציה של גן שפתי.

אני פשוט מרגישה שהוא על התפר..
מטפלות במעון לא מקצועיות בנושאים האלואורי8
לא שאני מזלזלת בהן, הן יכולות להיות מקסימות ומסורות וראו הרבה ילדים, אבל הן לא למדו את הנושא ברמה שגננות לומדות וודאי לא ברמה של פסיכולוג או גננת שילוב, הן לא יכולות להיות מדד כדי לדעת אם הוא צריך גן שפתי, אם יש לך חשש עדיף להתייעץ עם אנשי מקצוע, כבר שמעתי על הורים שהיו בטוחים שהכל בסדר כי הגננת אמרה וגילו את הבעיה רק בגיל מאוחר יותר והצטערו שלא טיפלו בגיל צעיר. זו החלטה משמעותית מאוד וחא היתי ממליצה להחליט לפי חוות דעת של המטפלת במעון, אלא לםנות למכון להתפתחות הילד ולבדק, ואז תוכלי חדעת שהילד שלך מקבל מענה מתאים, יחד עם זאת ההחלטה בסוף שלכם, חוקית, אין אפשרות לכפות על הורים גן שפתי, אם ההורים מתנגדים הילד יהיה במסגרת רגילה, גם אם זה לא לטובתו.
^^^הם לא מבינות בזה בדר"כ וחבלרק אמונה

תתפלאיאופטימיתת
גם לי נאמר אותו הדבר, ביום הראשון ללימודים הגעתי עם הבן שלי לגן חינוך מיוחד ונחרדתי לראות שאין ילד אחד שמתקשר אפילו קרוב לרמה שלו, קלינאית תקשורת לא היתה בגן כי לא הצליחו לאייש את התפקיד והגננת היתה בדיוק בחופשת לידה אז החליפה אותה סטודנטית שהתרשמתי ממנה מאודדד לרעה. דרשתי לקבל גן אחר לא חשוב איפה ושאני אפילו אקח אותו ואחזיר אותו, לא הסכימו כי הוא כבר משובץ וגם ככה בגן הזה היו מספר הורים שכבר יצאו ממנו כשראו מה המצב שם. התעקשתי להחזיר אותו לגן שלו ושאני אמשיך לקחת אותו באופן פרטי לקלינאית ומרפאה בעיסוק ונתקלתי בחומה של אדישות. קרוב לחודשיים הוא היה איתי בבית עד שהואילו בטובם להחזיר אותו לגן שלו..
צריך לחשוב טוב טוב ולבדוק הרבה לפני שמסכימים.
המלצה כלליתחביבית
בתור אשת טיפול שעובדת עם פעוטות ממליצה (כמובן לפי הפרטים כאן, שמובאים באופן כללי, וכל מקרה לגופו)
להעלות אותו לגן ולא להשאיר במעון. עדיף שיהיה עם בני גילו שימשכו אותו מעלה, ולא עם פעוטות שיהיו פחות מהרמה שלו כרגע...
גן שפתי הוא מענה מעולה לילדים ים עיכוב קל, ונותן מסגרת תומכת עם מעט ילדים.
לא צריך לפחד מהסטיגמה, במידה ויצמצם פעמרים הוא יוכל לעבור לחינוך רגיל בקלות!
בהצלחה
למה לא לשלוח לגן שפתי?רק אמונה

קודם כל, גם שפתי דורש וועדת השמה, לא?שנינו
כרגע זה לא דובר ע"י הצוות..
אם ההורים מבקשים.אז זה ידובררק אמונה

תראייטבתה
להעביר ילד לגן שפתי זה תהליך ולא קורה תוך שנייה.
אבחון של קלינאית לא יספיק כי הוא חייב לעבור וועדת שילוב
רק במידה והשילוב לא עוזר עוברים לוועדת השמה שם הילד מועבר לגן שפתי.
(ובאבחון חייב סעיף שממליץ על סיוע במסגרת החינוכית וזה יעיל לשילוב או שחייב מסגרת קטנה וזה מתאים להשמה בהמשך)

יכולה לומר לך שלי בגן יש ילד שהגיע השנה לאחר שהיה שנה נוספת במעון כדי להשלים ולעזור בעיכוב השפתי.
חוץ מלשרוף שנה שם זה לא עזר לו בכלל!
הקלינאית אבחנה אותו השנה ואמרה שצריך גן שפתי אז הוא כרגע מאובחן לוועדת שילוב ורק אח''כ נוכל להמשיך בתהליך של ההשמה.
תודה! ומעדכנת..שנינו
אעדכן שהיינו אצל קלינאית במכון להתפתחות הילד.
היא אמרה שאכן יש עיכטב קל בהגייה, אבל זה עדיין נורמלי ולא דורש טיפול בנתיים. תזמן לביקורת עוד חצי שנה.
יש אוצר מילים רחב, קצת קושי עם פעלים.

אנחנו מרגישים התקדמות שפתית.
חוששים מאוד מהקושי הרגשי והחברתי שלו. יש אבחון פסיכולוגי במכון רק סביב יולי, וזה מאוחר מידי.
גן שפתי נותן מענה גם לקשיים כאלה?

תודה לכולן!
כן, בגן שפה יש טיפולים בכל הקשת הפארא-רפואית.מתואמת

(לפחות בגן שאני מכירה).

יש ריפוי בעיסוק, יש טיפול באומנות, יש פסיכולוגית מלווה... וכמובן קלינאית תקשורת.

בוודאייטבתה
ובמיוחד עם הקשיים הרגשיים הם כתוצאה מהמורכבות השפתית.
הוא בכור? את ובעלך התחלתם לדבר מאוחר?44444
הילדים שלי מתחילים לדבר מאוחר.
הראשון היה גדול בשנתון והתחיל לדבר (משפטים קצרים ולא רק מילים) בגיל שנתיים וחצי + כך שעלה לגן מדבר סבבה. ובגיל 4 כבר היה מעל הממוצע מבחינה שפתית. גם היום הוא מעל הממוצע.
הבת שלי קטנה בשנתון. הצוות במעון רצה שתשאר. אני לא רציתי ממגוון סיבות. ברמת היא התחילה ממש לדבר עם משפטים ממש חודשיים לפני שנכנסה לגן.
היום קלינאית תקשורת אמרה ש יא בסדר גמור לגילה. יש כמה אותיות שלא אומרת וזה תואם גיל.
מה שכן גם במשפחה שלי טשל בעלי הרבה התחילו לדבר מאוחר וחלקם השלימו ואף עלו מעל הממוצע בזנן קצר.
בעלי התחיל לדבר בגיל 3.
כן, הבכור.שנינו
שנינו התחלנו לדבר בזמן יחסית..
נסי לבקש תור מוקדם יותר לאיבחון פסיכולוגירבה אמונתך!אחרונה
תסבירי שזה דחוף לך כי צריך לקבל החלטה על מסגרת לשנה הבאה.
לפעמים יש תורים במקומום אחרים- קצת רחוקים. לפעמים אפשר ללכת לפרטי ולקבל החזר.
לא יתכן שילד יחכה ככ הרבה זמן לאיבחון!
לא התנסיתיl666

אבל לחברה שלי יש ילד בגן שפתי. בגיל שלוש הוא דיבר בערך עשר מילים ובגן שפתי עובדים אתו "הנה בית", "בית גדול", "בית ירוק". אז אני לא מבינה מה יכול לתרום גן כזה לילד שלא נמצא ברמה הזאת. 

מתאימים לכל אחד את הרמה שלורק אמונה

יש משהו שלא הבנתי לגבי המעוןלכל זמן ועת
במעון אי אפשר להישאר עוד שנה, כי הילדים הם מגיל מסויים עד גיל מסויים.
זה לא כמו בגן- שיש אופציה להשאיר אותו עוד שנה, אלא אם כן הוא במעון פרטי.

לגבי גן שפה- ממה שאני יודעת יש צורך באבחון מהתפתחות הילד, המלצה של רופא התפתחות\טיפת חלב\ ומי שמטפל בילד (קלינאית, מרפא בעיסוק וכו׳)
לאחר מכן- עושים בדיקת ראיה ושמיעה, ושולחים את הטפסים למחלקת חינוך של וועדות השמה.
ואז מזמנים את ההורים לוועדה שמורכבת מ-4 אנשים- ודנים בכל מקרה לגופו. התובה בדר"כ מתקבלת עד חודש אם הילד זכאי או שלא.
אפשר להישאר במעון עוד שנה,שנינו
אבל אין הנחה של התמ"ת, בגלל שלפי הגיל הוא יכול לעלות לגן. אלא אם יש המלצה של התפתחות הילד על שנה נוספת..

זה מה שמנהלת המעון אמרה לנו לאחר שביררה.

לגבי וועדות השמה - תשובות מתקבלות בוועדה עצמה, לא? חוץ מהשיבוץ לגן ספציפי..
לנו אמרו בוועדה עצמהאופטימיתת
אבל נראה לימשזה לא ככה בכל המקרים, לפעמים הם צריכים עוד להתייעץ
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך