עבר עריכה על ידי אני77 בתאריך כ' באדר תשע"ז 22:31
לענ"ד כשיש חוסר הבנה, ויש בנות שחושבות שהבנים חושבים שהבעיה בהן, בעוד הבעיה היא אצלנו, כדאי להסביר את זה.
גם ללמוד הלכות צניעות זה לא הכי צנוע שיש. אבל יש דברים שצריך להסביר.
ואם המנהלים חושבים שזה לא צנוע הם יכולים להוריד את זה. (ואני לא מכיר אותם, אבל אולי גם להם עדיף להתייעץ עם מישהו בוגר או מבין יותר.) לפי הבנתי, הבנה הדדית היא דבר חשוב ומועיל. גם אם יחליטו לערוך את הדברים שלי או לצנזר חלק מהם אין לי שום קפידא על זה. אני רק רוצה שהדברים יעשו הכי טוב שאפשר.
ואולי כדי לאזן נקודה מסוימת בתגובה הקודמת-זה לא שאנחנו אנשים יצריים וחסרי יכולת שליטה או שכשאת רואה גבר את צריכה לראות אדם שלא יכול להתמודד עם יצרו וחייב להסיט את המבט. האמת היא אחרת לגמרי-בד"כ רובנו מסוגלים להתמודד גם בלי זה.
וגם אלו שעושים את זה-זה נובע מתוך זה שבסופו של דבר, בשורה התחתונה-הם הצליחו כן להתגבר על יצרם, אלא שכמו שלימדונו חכמים- "בתחבולות תעשה מלחמה", והם מצאו להם דרך שבה הם מחלישים את הסיכוי שלהם להכשל באופן משמעותי.
ולפעמים גם יש אדם שזכה להיות בעל תשובה (בהקשר הספיציפי הזה) ומכיון שכך-הוא צריך שמירה מיוחדת, במיוחד בתקופה שבה הוא עובד על עצמו והוא עדין שרוי בתורך המלחמה.
וברוך ה' הרבה בחורים זוכים לקדושה וטהרה עצומה ולשמור על עיניהם וליבם גם בתוך כל ים הניסיונות שסביבנו, וגם אם לפעמים נכשלים, וגם אם נצרכים לשמירה-הם עדין נלחמים בעוז רוח מתוך הנשמה הקדושה והטהורה שלהם ומגנים עליה וזוכים לקרב את עם ישראל אל ה' יתברך, ואת ה' יתברך אל עם ישראל.