יצאה לביתי המפרק ביד היוםרק אמונה

ביד ימין במקום שעונדים שעון

יש כאן עוד כאלה שקרה להם?

זה רגישות שלה או שעשו לה תנועה חזקה ביד?

מישהו מכיר?

לנו גם קרה בגיל שנה וחצי...נעמונת2
במרפק.
הילדון צרח ובכה ללא הפסקה, נסענו למיון וב"ה אורתופד החזיר לו את המרפק למקום.

בדרך כלל זה קשור למשיכה חזקה (בעלי בטעות הרים אותו מכף יד אחת...)

אם החזירו לה למקום והכל בסדר עכשיו תקפידו בחודשים הקרובים להתייחס לאיזור ממש בעדינות עד שכל הרצועות שם יתאחו.

רפואה שלמה!
זה יכול להיות רגישות שלה ויכול להיות שמשכו לה חזקאמא ל6 מקסימים
ויכול להיות גם וגם. ..
חלק מהילדים שלי היו רגישים יותר (זה בדר"כ גנטי) ויצאה להם היד מהמקום כמה פעמים. למדנו פשוט להיזהר ולא למשוך בידיים, לא להרים את התינוק/ הפעוט בידיים, אלא רק מהגוף, ועוד. .. בדר"כ הרגישות עוברת עד גיל 5.
היו לי ילדים פחות רגישים, שגם קרה להם פעם או פעמיים.
בכלל, אני משתגעת כשאני רואה הורים שמרימים את הילדים מהידיים, משחקים איתם ומושכים אותם בידיים, עושים לילד סיבובים כשתופסים אותו בידיים, וכו' , צריך להיזהר, ובמיוחד אם ילד רגיש לזה.
וסתם לידע כללי: כשזה קורה, זה כאבי תופת, יותר משבר. אז להבין את הילד שכואב לו, ולטפל בהקדם.
יש אנשים שיודעים להחזיר את היד, כדאי להכיר אחד כזה שיודע וגר באיזור שלכם, וככה לא צריך כל פעם לרוץ למיון. ....
פזיותרפיה יעזור?רק אמונה

לא יודעת.אמא ל6 מקסימים
אבל זה עובר לבד כשהם גודלים
אויש. רפואה שלמה.לב אמיץ

תבררי את זה עד הסוף עם הצוות בגן.

...רק אמונה

ביררתי כמה שיכלתי-היא התנצלה בלי סוף

ויאמר לזכותה- שעד היום לא היה כזה דבר-לא יכלה לדעת-ודיווחה ישר)

היא רק החזיקה לה את היד ושמעה קנק

היא רצתה לקחת אותה לרופא ולא יכלה כי היתה עם הילדים

נשמעת מטפלת בסדר גמור. ב"ה.לב אמיץ

אולי גמישות יתר.

מה זה גמישות יתר?יש הגדרה ברורה?רק אמונה

נטיהלב אמיץ

לגמישות יתר של הרצועות. ענין של מבנה גוף. גנטיקה.

יש נטיה גנטית- לפי העין שלי-מין השפכות כזו?רק אמונה

מה הטיפול?

משהו כזה.לב אמיץ

העתקתי לך כמה קטעים מאתר של תשובות לשאלות בנושא (לא מספיק צנוע להביא קישור כאן).

"גמישות יתר היא תכונה חיובית רק בקירקס הסיני.
לבני אנוש רגילים גמישות יתר עשויה לגרום לבעיות ויכולה להעיד על חולשה ברצועות.
אחת הבעיות שיכולה להיגרם מזה היא למשל קושי להחזיק עיפרון ולכתוב, קושי בריצה או הליכה. (הרבה נפילות ועיקום איברים)
אפשר לטפל ע"י ריפוי בעיסוק."

"אה, סליחה. hms = hyper mobility syndrom, תסמונת גמישות יתר."

"שלום רב,
אני רופאה צעירה, המתמחה ברפואת ילדים, סובלת מגמישות יתר וחוקרת את הנושא.
המאפיינים היחידים של התסמונת בינקותי התבטאו בגמישות יתר מרשימה כפי שתארה אימיתגמשת ומפריקות בודדות של מפרק הכתף. כאבי מפרקים ללא דלקת הופיעו בגיל ילדות אך לא הפריעו לי לתפקוד היומיומי. רק במסגרת המחייבת מאמץ גופני ממושך כמו בקורסים צבאיים סבלתי מהגבלה תפקודית, שחלפה לאחר מנוחה מספקת.
לגבי טיפול - כל עת שהילדה לא סובלת אין מקום להתערבות טיפולית. מומלץ לקחת כל ילד ותינוק עם גמישות יתר של המפרקים לשחיה והתעמלות במים 2-3 פעמים בשבוע, לחיזוק טונוס השרירים, הקנית הרגלים קבועים של פעילות גופנית ומניעה של כאבים ופריקות מפרקים בעתיד.
אשמח לענות על שאלות בנושא.
בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה, יעל."

וזה מאתר אחר:

"פריקות מפרקים ומניעתן

אנשים (וילדים בפרט) עם גמישות יתר, נוטים לסבול יותר מפריקות של מפרקים. פריקה היא תנועה חריפה שקרתה למפרק, ובה עצם אחת יצאה מתוך המקום שלה, והמפרק כולו מאבד את התפקוד שלו וכואב מאוד. זהו מצב חירום, המצריך ביקור בחדר מיון. במקרים של פריקות חוזרות, יש מקום לטיפול בפיזיותרפיה על מנת לחזק את המפרק ולמנוע את הפריקה הבאה."

"חשוב לציין: ע"י זהירות ניתן למנוע את רוב פריקות המפרקים. המפרק המועד ביותר לסכנה הוא המרפק. איך זה קורה? לרוב פשוט כי נותנים לילד יד והוא נופל או מושך באופן פתאומי. מה עושים? מלווים את הנפילה של הילד, כלומר נותנים לו להגיע עד הרצפה, תוך מניעה של התנופה (למשל אם מעד). נפילה על הרצפה מגובה של הילד עצמו עדיפה בהרבה מפריקה, וגם נותנת לו את האפשרות לפתח תגובות הגנה בריאות, לשלוח ידיים קדימה ולהגן על עצמו בנפילה."

עוד ציטוטלב אמיץ

"לצערי, אי אפשר לאבחן גמישות יתר ללא בדיקה גופנית. זו בדיקה פשוטה שאורכת 10 דקות וכוללת בדיקה של זויות מפרקים. רופא המנוסה בבדיקת ילדים הסובלים מהתסמונת ידע לאבחן זאת בקלות.
נכון שגמישות הולכת ופוחתת עם הגיל, ונכון הדבר גם לגבי גמישות יתר, אך יש מצבים שבהם ברור שהגמישות היא מעבר לנורמה. גם אם לילד יש גמישות יתר אין זה מחייב שהילד יסבול מהתסמונת. למעשה - רוב הילדים והמבוגרים עם גמישות יתר אינם סובלים. לכן אין צורך ב*טיפול* במידה והילד לא סובל. מומלץ לחזק את השרירים התומכים במפרקים השונים כדי להגביל את טווח התנועה לטווח תקין, וזאת במטרה למנוע פריקות וכאבים בעתיד."

ויש גם טיפול הומאופתי.לב אמיץ

מכירה את זה מהמון אחיינים שליניקיתוש
הבנתי שאם זה קורה פעם אחת יש סיכוי שיקרה עוד אז שימו לב ותקפידו לא למשוך את היד.
זה לא מסוכן רק צריך באמת תמישהו שיאבחן את זה נכון ויטפל בזה בצורה נכונה.
למזלי ב"ה לא ניתקלתי בבעיה הזו עם ילדי. אבל אני נזהרת מאד.
מי מאבחן?רק אמונה

תשאלו אנשים מסביבכם..חייצ'ו

נשים שעובדות כאחיות, משפחות שזה נפוץ אצלם והם כבר למדו להחזיר לבד...

ואז תדעו לאן לפנות כשזה קורה.

אם זה יחזור אני מניחה שכבר תבינו או תחשדו שזה זה.. הילד בוכה מכל תזוזה (תנסו גם להזיז בעדינות ממש את היד ותראו את התגובה) ואז רק נשאר לפנות למישהו בסביבה שיחזיר לו.

לנו זה קרה כמה פעמים עד שבעלי למד לבד להחזיר (ואפילו אני עשיתי זאת פעם את בחיל ורעדה כשלא היה לי שום אפשרות לפנות לעזרה באותו מקרה).

יש ילדים שיותר רגישים לזה.

כן מכירה..א..א..
בת אחת כשהיתה תינוקת פרקה כמה פעמים
ממש השתדלנו לא למשוך את היד וכו
עם הבת השניה הבנו שזה כנראה רגישות שנולדים איתה
כי כשהיא נולדה בביח הרופא ילדים אמר שיש חשש לddh עי בדיקה גופנית שהוא שמע קליקים במפרקים .הבדיקות היו תקינות אבל בגיל 9 חדשים פרקה את היד אז הבנו שכנראה וגם עי פיזיוטרפיסט שזה רגישות וגמישות יתר בעצמות
לאחר מכן הבנו גם את כל הפריקות שקרו עם הבת הראשונה.
מחזירים למקום. וצריך להיזהר הלאהמודדת כובעים

יש ילדים עם מפרקים יותר חלשים. עובר.

קרה לנו גם שהבת היתה בת 9 חודשיםאני84אחרונה
בטרם סידרו את זה. לפעמים זה גמישות יתר...
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך