קדימה
שרשור הפאדיחות הגדולשלוגלוגית
קדימה
פאדיחה שנונה.בוערת
מישהי שבחיים לא דיברה עם הרב שלנו בחט"ב פנתה אלו פעמים ברציפות :אמא"...![]()
טוב זה לא זורם אז אני יתחיל..שלוגלוגית
המדריכה הלכה לתפילה ואמרה לנו להכנס,לשים תדברים על הפלטה ולבוא אליה לבית כנסת..
ביציאה מהבית שלה יש להם דלת כזאת עם חלונות זכוכית וכשיצאנו- לא יודעת איך זה קרה אבל כנראה שברתי עם כף הים את הדלת ממש בלי להרגיש מאמץ!
הבית היה נראה כמו אחרי פיגוע והכל היה זכוכיות ודם ובנות צורחות..
כל השכנים באו וניסו להבין למה היינו בבית שלהם אם הם נסעו לשבתת ולמה עשינו בלאגאן..
היה מזה פאדיחות ועד היום יש לי צלקת ביד...
(אגב נחתכתי במקום ממש מסוכן.. צמוד לעורק הראשי כך שמזל שלא היה יותר גרוע בתוצאה )
אאוץרוצה מעבר
אז ככהרוצה מעבר
אני וחברה שלי רצינו ללכת למכולת לקנות כמה דברים אז אמרתי לה שאני עולה שניה הביתה להביא את הרשימה של המצרכים, מה שקרה הוא שאני התעכבתי קצת בבית וירדתי רק אחרי כמה דקות וראיתי שהיא לא חיכתה לי אז התחלתי ללכת לבד ואז כשאני בדרך אני רואה את הגב שלה חשבתי שכנראה היא התחילה להתקדם לבד אז רצתי אליה וסיפרתי לה למה התעכבתי, מה אני צריכה לקנות וכו. תוך כדי שאני מספרת לה אני שומעת שהיא לא מגיבה לי אז אני מסתכלת עליה והיא מסתכלת עלי ו..... זה לא החברה שלי!!! וזה אחרי שהסברתי את כל סיפורי הבובקס שלי! עצרתי ופשוט בלי להגיד כלום נתתי את הטיסה של החיים שלי לכיוון הבית.
בטח עד היום השכנה הזו שדיברתי אליה חושבת שאני איזה פריקית מוזרה...
רות.
עבור.
חח רוצה מעבר זה קורעעע!!!אני והאני
בעיקר מביך...רוצה מעבר
קרה לכם פעם שרציתם להגיד משהו ובטעות אמרתם משהו אחר?על הר ה' ששמם
אז זה קרה לי.
אמרתי קריאת שמע שעל המיטה בתפילת שחרית וכל הבית כנסת הסתכל עלי.
חח לא זה טואואבבבמשתדלת יותר
אני מצאתי את עצמי במקום קר"ש לפני השינה אומרת "מודה אני"
נפש חיה.
בוןאו לא נדבר על פשלות בתפילה כי בזה אני ממש טובה!!!!1בוערת
![]()
@וכל עם ישראלרוצה מעבר
המשכתי בקריאת שמעשחר אורן
לשם יחוד של תפילין (למי שאומר)
ואי יש לי מלא!!! אני טובה בדברים האהכל זה לטובה
וואו יש לי מלא!! אני מומחית לפאדיחות
!!הכל זה לטובה
יש לי אבל הם ארוכות ואין לי כוח לכתוב אז אני כותבת פאדיחה של חברה שלי וטיפה שלי
היינו ברכבת הקלה ואז פתאום נפלה לה ונשפכה הקופסא של הגבינה שהיא החזיקה... וזה היה נוראי!! חיפשנו מלא זמן טישו ונסינו לנקות ואנשים בוהים בנו... קיצור פדיחות!!
ישלי כלכך הרבה פאדיחותשלוגלוגית
יש מלאניגונא
אבל אחת עצובה ממש..
ישנתי באוהל איפשהו ואז בבוקר קמתי מוקדם וחשבתי שאין אף אחד בחוץ.. יצאתי החוצה עם חולצת בסיס וחצאית קצרה קצרה, נטלתי ידיים התמתחתי שעה..
נכנסתי לאוהל, שמתי עדשות, יצאתי החוצה ואז אני קולטת בנים מתפללים שלוש מטר ממני לכיוון האוהל
וכולם ראו אותי![]()
![]()
ברחתי משם על טיל
אוווץ!!!!!!!!!!!!!!!! מסכנה
הכל זה לטובה
חחחחחרוצה מעבר
אחת הפדאיחות
אוייש..אחת מהעם הנבחר

קרה לי בשבת האחרונה משהוasd100
החלטתי ללכת לשיעור אחרי מנחה קטנה וללמוד קצת לפני ערבית. היו בבית כנסת דפים בנושא השיעור ואני לקחתי אחד. אחרי עמוד אחד הרגשתי קצת עייף אז הנחתי ראש על הסטנדר. לשנייה ופתאום מצאתי מעליי בחור חרדי שנענע אותי והעיר אותי משינה... ובדיוק החזן התחיל ברכו
ברחתי לקצה השני של בכית כהסת כל עוד נפשי בי
קרה לי ששלוגלוגית
רצתי לחדר ופשוט נשארתי שם עד שכולם הלכו.. יואוווו מזה הייתי אדומה
וואו זה לא יגמררדרשתי קרבתך!!!!
אז ככה..
הייתי ברכבת הקלה ולא שמתי לב שיש מדרגה.. אז קצת נפלתי..
אופסית![]()
עוד משו.. הייתי בשירותים של התחנה מרכזית.. בנאדם תמים שרוצה להתפנות
ואז גיליתי ת'צמי בשירותי גברים.. כילו מזה גיליתי, בנים שהיו שם אמרו לייי
ואז, כילו זה לא מספיק, נסיתי להתחפף משם כל עוד נפשי ביי ונתקעתי בגלגל הזה שמסתובב!! פשוט נכנסתי אליו הפוך אז נתקעתי עם התרמיל הענק שהיה עלי וחסמתי מלא אנשים שניסו להכנס ולצאת.. והתיק שלי נתקע שם רציני אז איזה מישו שהיה שם עזר לי להוציא אותו.. הקיצררר זה היה אחת הפאאאאאדיחות!!!!!!!!!!
זה היה מדגם, אם תהיתם..![]()
חחחחח יקרועההעד עלות השחר.
חחבין החוץ לפנים
איזה קרועה תחיהההההההההה ( כמו שאת קוראת לי על הפאדיחות שלי... )
פחחחחדרשתי קרבתך!!!!
זה טובבבברוצה מעבר
טוב זה ממש מביך...אנונימית 4
הייתי בסניף ואז מדריך אחד הביא לי משו ואז בטעות הוא נגע בי ואז לא יודעת למה אמרתי כזה אייי והוא כזה וואי סורי...
יש עוד פאדיחה... לא שלי אבל ממש מביכהשלוגלוגית
התנגשתי באברך ירא שמיים עם חולצה לבנה.. כולו נהיה צבעוני מגואששש ובמקום לבקש סליחה טסטי מהמום במהירות לא נורמליתתת...
אחרי חודש אותו אברך התארס עם אחותי!!
את רצינית???אנונימית 4
יואו איזה מפחידד ופאדיחה בטירוף
כן שיאהשלוגלוגית
לא נכון!!!!!!!!!!!!!! |נשפך מצחוק|רוצה מעבר
לפחות יכולת לישר את ההדורים איתו אח"כ
יותר מדהים מאשר מפדח.... חזק...ארי מש.
חחחחחחחחחח וווווואוא"י לעמ'י
ממההה???? אומייגאד!נוצת זהב
מפחיד ומגניב כאחד...
הזויייי
אמא!
קראתי לרב שלי ה'שונא סטיגמטים!
וואו. הפדיחות שלכם הזויות!!!!!!!בוערת
הפאדיחה הכי גדולה שלי זה שפתחתי לאח שלי את הדלת של הבית עם מכנסי פיג'מה, ואז גיליתי ששתי חברים שלא נכנסו הביתה גם
... נתקעתי מאחורי הדלת של הבית כשהיא פתוחה בשביל שהם לא יראו אותי... בסוף הם יצאו לשניה בשביל שאני יוכל להיכנס לחדר שלי![]()
כבר יצא לי בטיול שנתי לצעוק בקול רם מאודחוני המעגל פינות
והוא היה מאחורי בדיוק ...
ווואיי לא עולה לי ויש לי מלאא אבל הנה אחתתכלית הכוסף
זה מהפאדיחות בתפילה...קיצור אני מהאלה שמתפללים די בקול ועונים אמן וברוך הוא וברוך שמו בקול...קיצור פעם אחת בשיר של יום כולם כזה מתפללים וזה ואני כמובן בקול "היום יום שלישי..." וכולם שותקים ומסתכלים עליי,מתברר שהיה יום שני
עוד אחת,פעם אחת התפללתי בבית כנסת של מרוקאים זקנים כאלה,עכשיו כאמור אני עונה אמן וכו' בקול,אז הם כזה אומרים קדיש "...ואמרו אמן" ואני כזה בקול:"ברוך הוא וברוך שמו" וכולם כזה הסתכלו עליי...
אם אני יזכר בעוד אני יכתוב-אני ופאדיחות חברים טובים...
פאדיחה ידועה..עולה בשביל
או להתפס ישן בקדושה
או לעמוד בתהילות לאל עליון של ערבית
או לזרוק סוכריות על ההוא שעושה אזכרה במקום על החתן
לומר אנעים זמירות ולגלות שאתה כבר בן 17 😮
טוב יש מלא
החיים זה פאדיחה אחת גדולה... אבל זה כיף ומצחיק. הכי נהנה לצחוק מהפאדיחות של עצמי... נשמע רע. אבל עדיף מלהסמיק
אם כבר בית כנסת ...טיפה של אור
לא ביזבזת..את לא אומרת כדי שיגיבו לך, את פשוט נחמדהעיניים תכולות
כן אבל אז זה נראה כאילו אמרתי לאוויר
טיפה של אור
אז זה משקרה לי...הזאת עם האלדין
ביום אחד בהיר, נכנסתי עם סבתא שלי לאוטובוס, האוטובוס היה מלא אז התיישבנו לא אחד ליד השני, כנראה שהיא נכנסה ראשונה ואני אחריה... בקיצור, אני התיישבתי והייתי בטוחה שסבתא שלי לידי, אז סוג של נשענתי כזה עליה בשביל "לנמנם" ופתאום איזה אישה קופצת (מהמקום שחשבתי שסבתא שלי שם) ומסתכלת עליי במבט כזה של, מה את עושה בדיוק?! ואני כולי כזה אופסי...
תכלסשלוגלוגית
חחחחנוצת זהב
פאדיחה ישנהשלוגלוגית
באמצע הדרך אני רואה את בנדוד שלי ומתחילה לדבר איתו והוא מסתכל עלי ולא עונה ואני כמו מטומטמת לא עצרתי עד שהוא אמר לי כזה: "תגידי, את מתחילה לדבר ככה עם כל בן שאת רואה ברחוב כאילו הוא איזה בן דוד שלך"? וואי ממש התביישתי ופשוט ברחתי בוכה לאמא שלי
וואי פאדיחהההה נוראההההההההההבוערתלארץישראל
אני הייתי מתאבדת ח"ו ל"ע
אויייייייייייייייי גם אני ההיתי בוכהנוצת זהב
יאו קרה לי שהייתי באוטובוסטיפה של אור
התייבשתיייי .
בחוף כינרבבונג
צחקתי בקול חחחחחחנוצת זהב
פאדיחות...בין החוץ לפנים
אז היינו בסמינריון באולפנא ומישהי באה לספר סיפור אישי קיצר היא התחילה לומר שאף אחד לא ממש ואני ישבתי לתומי בשורה הראשונה והמשכתי את המשפט שאף אחד לא רצה אותה וכולם צחקו...
היינו בשבת בישיבה והייתי באמצע לאכול ואז אחת הרבניות שהשם משפחה שלה הוא אותו שם משפחה שלי באה אלי ואמרה לי שהקוקס שלי( עשיתי קוקס אולפניסטי ) ממש יפה והוא ממש מתאים ליייייייייייי![]()
אני ועוד כמה חברות רצינו להתחפש לגבעוניסטיות קיצור חשבתי שזה הגבעונים מספר יהושע עד ששאלתי את חברות שלי והן אמרו לי שזה נערי גבעות...
היום הלכתי לעיר וראיתי פשמינה וחשבתי שקוראים לזה תשמינה כשחברה שלי אמרה לי שצריך את זה לתחפושת של הגבעוניסטיות...
אממ...עד עלות השחר.
בערך כל דבר מביך ומפדח אותי..![]()
פחחח מתומרת!!!!דרשתי קרבתך!!!!
![]()
![]()
אממ...בין החוץ לפניםאחרונה
וואי כזה נכוןןןןןןןןן
חח יש לי כמהנסימי
וואי...1. מהביצפר יצאנו לירושלים באלול שלוש כיתות זה היה ב10 בלילה להתפלל בכותל סליחות והכל והתאספנו סביב האוטובוס שכבר יפתח וניסע ואז ששמנו את התיקים בתא האחורי אז נאבדה לי הנעל וואייייי נאבדה!! ואני עם נעל אחת על הרגל מקרטעת ומנסה למצוא את הנעל השנייה כל בנות האוטובוס הסתכלו עליי והמורות והמנהל באו לחפש לא אאיזה רבע שעה המנהל מוצא את זה מתחת לאוטובוס.....אל תשאלו איזה פדיחות 2. יש לנו איזה שלוש פעמים בשנה שיננית שבאה להסביר לנו על תזונה בריאה זה אותה שיננית מעצבנת קשוחה עם אותם דברים שאני זוכרת כבר על פה קיצר ירדנו לכיתה שבה היה צריך ליהות השיננית והתיישבנו על הכיסאות ואז התחלתי לחקות את השיננית בקול שלה ומה היא תמיד אומרת על השיניים ועל היבה וכל הכיתה מקשיבה לי וכמובןצוחקת ואני מתקדמת לעבר השולחן של המורה בשביל שיראה יותר טוב ההצגה והחיקוי ואז פתאום שאני מתקדמת אני רואה את השיננית והיא הסתכלה עליי כמו....וואי וואי איזה פדיחה יש לי עוד הרבה פדיחות אבל נשאיר את זה לאחכ
קרה לי אתמולשיח סוד
היא שמעה הכל.פאדיחה מאתמול..כתבתי גם בנסיו"פ...:נוצת זהב
ההיתי באוטובוס לא משנה איזה (קו 6) (
)
באחד התחנות הנהג סגר וחייל אחד צנום לא הצליח להשתחל בין כל האנשים ופיספס את הדלתות
כמובן שהחייל התחיל לצעוק לנהג"נהג הדלת" וזה..
ובגלל שהוא היה כ"כ קטן ורזה וצנום בקושי שמעו אותו
אז אני (ואל תשאלו אותי למה התנדבתי לזה כי אין לי שמץ..) התנדבתי לצעוק איתו ביחד
אממה..
במקום לצעוק "נהג!! הדלת!!"
צעקתי-
"נהג! חייל! חייל!"
וחברה שלי לא מבינה מה עובר
והחייל מסתכל עלי במבט-'ימוזרה'
פאדיחה

בסוף הוא ירד והכל טוב ..תודה לא אמר אבל סבבה נוותר לו..
מה גם שצעקתי את זה בהתלהבות והסטרייה
וואי טליה תהיי בריאה! אמן!
וואי ישלי אחת מביכה רצחבבונג
לאאא!! הרגת מצחוק!!רוצה מעבר
פאדיחה של חברה..תרמחית?!
חברה שלי עלתה לאוטובוס והביאה לנהג שטר והייתה צריכה עודף, אז היא אמרה לנהג- אני חמישה צריכים וחמישה שקלים (במקום אני צריכה חמישים וחמישה ...) והוא לא הבין מה נפלה עליו פתאום...
עוד אחת- חברה שלמה לנהג והיה להם זרם...
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...