בס"ד
אנחנו זוג + 2 ילדים
כרגע מתגוררים בבניין די ישן , קומה 3 ללא מעלית, שכירות לא ממש גבוהה אמנם, אבל בגלל שהבניין "טרומי" איך שזה לא ניקרא , אנחנו מוציאים המון על חשמל , כי בקיץ חם מאוד ובחורף ממש קר , גם כביסה אין כ"כ איפה לתלות לכן משתמשים המון במייבש שזה מאוד מייקר את חשבון החשמל/גז וכו'...
אנחנו גרים פה כבר 3+ שנים .
אני מאוד רוצה לעבור לדירה אחרת , קומה ראשונה עדיפות לדירת גן .
ומצאנו איזו דירה נחמדה אמנם גם היא ישנה , אבל לפחות יש גינה והיא קומה ראשונה שזה מאוד נוח לילדים/קניות ושוב זה לא טרומי , אז זה יחסוך לנו בהוצאות חשמל וכו'..
השאלה שלי היא כזאת :
מה החסרונות לגור בדירת גן שהיא שכורה?
למשל יש שם גינה עם צמחייה מועטת , כמה עציצים כאלה ,מי אמור לטפל בגינה ?
מי אמור לנקש את העשבים ?
והאם יש איזה טיפול מיוחד שאמורים לעשות לגינה ? כמו ריסוס וכו' ועל חשבון מי ?
כי הוריי גרים בבית קרקע אבל הם מעולם לא עשו ריסוס, הם פשוט מאכילים חתולי רחוב שהם מנקים את הגינה מכל מיני מזיקים .
אין לי בעיה להאכיל איזה חתול או שתיים אם זה יפתור לי את בעיית המזיקים , יש כאן אנשים שמשתמשים בפתרון טבעי שכזה?
ובכלל , ההוצאה הנוספת היא מעל 500+ לחודש על שכירות , שזה לא ממש מייקר בהנחה שחשבון החשמל יוזל וכן הגז ששם זה בלונים ובדירה הנוכחית זה מרכזי .
אה ועוד נקודה חשובה :
הדירה חצי מרוהטת , ויש לנו ריהוט מלא !
מה עושים במידה ובעלת הדירה לא תסכים להוציא , יש לכם רעיונות איך לשכנע אותה או לאן להעביר את הריהוט באופן זמני ? האמת שהריהוט ממש ישן , סגנון רוסי מלפני 20-30 שנה לערך , יהיה יפה לנסות לומר לה שתמכור או תיתן למישהו כי ממש זה ישן ספק אם יקנו.
טוב אשמח לשמוע רעיונות גם לגבי זה .
מחילה שזה ארוך , אבל היה חשוב לי לציין את כל הפרטים הנ"ל.