גם לטוב וגם למוטב. לכל אדם יש תכונות טובות, וגם תכונות שצריכות תיקון. גם לכל רווק או רווקה יש דברים חשובים יותר או פחות בבן הזוג המיועד.
אני מתחילה משבח - מספרת על תכונות טובות שיש לבן אדם, ואני מדברת גם על החסרונות אבל לא מנפחת, ומנסה לדבר עליהם בצורה עדינה. כמו שיצא לי לספר לגיסי על מישהי שאני מכירה שהיא טובה, חברותית, אחראית, עצמאית וכו', אבל יכולים להיות לה מצבי רוח משתנים. (לא אמרתי שהיא דכאונית שזה יותר קשה). זה לא הפריע לו, נראה לי גם לו יש קצת נטייה כזאת, והיום הם נשואים עם ילד.
לדעתי בבירור אפשר ממש לעזור אם אומרים את האמת. אני מכירה גם מישהי שלא אמרו לה את האמת, אלא רמזו לה רמז מוזר, כמו שהבחור "עצמאי בהחלטות שלו". היא הייתה צריכה לצאת איתו כמה חודשים ובסוף גילתה שהוא לא באמת דתי, דתי מתי שנוח לו. אולי היה אפשר למנוע לה עוגמת נפש אם היו מספרים את האמת.
דוגמה אחרת, באחת מקהילות חב"ד בחו"ל הייתה בחורה דתייה שכבר הגיעה לאירוסין עם בחור אחר מהקהילה. הרבנית יום אחד "תפסה אותה לשיחה" ואמרה לה שהוא בן אדם שיכול לפגוע בה, וגם שהוא לא ירא שמיים באמת, אלא רק מציג את עצמו ככזה. גם לבחורה היו ספקות, אז היא ביטלה את האירוסין.
אחר כך הוא ריכל עליה בבית הכנסת. סיפר עליה שקרים והשמצות. בקיצור, הרבנית הזאת ממש עזרה לה להינצל מנשואים כושלים. אם היא הייתה חוששת "להרוס לו את השידוך", היא לא הייתה עוזרת לבחורה הזאת. היום ב"ה היא נשואה בארץ.
לפי מה שידוע לי בהלכות לשון הרע שהוזכרו פה נאמר שבשידוכים צריך להגיד את האמת, אם ידוע שהדיבור הזה חשוב למי שמברר. ואני לא יודעת מי זה שהתקשר ומה באמת חשוב לו, אז אני צריכה להגיד את האמת לטוב ולמוטב.