יודעת שחברה שלי מעשנת. ניסיתי להסביר לה שזה לא טוב אבל היא אומרת שהיא לא מתמכרת וזה רק כייף לה... למשהו יש רעיונות איך לשכנע אותה?
יודעת שחברה שלי מעשנת. ניסיתי להסביר לה שזה לא טוב אבל היא אומרת שהיא לא מתמכרת וזה רק כייף לה... למשהו יש רעיונות איך לשכנע אותה?
ולהחזיר את הגלגל לאחור!
את צריכה לתת לה מקרים ספיציפים.
ואני גם הייתי אובדת עצות..
ב"ה היא הפסיקה עם זה (לטענתה..) אבל יש דברים אחרים- העיר בחמישי בלילה. בנים בלי סוף וכו' שבאמת אינלי שמץץ איך לגרום לה להפסיק בעזרת ה' שיהיה לנו ב"הצלחה במשימה החשובה הזאת!!
הם טוענות שזה לא ממכר אותם..
אחת מהן בתקופה קשה, וזאת הבריחה שלה.. ופשוט חבל לי עליה!! אבא שלה נפטר מסרטן ולא באלי שזה מה שיקרה גם להה
תספרי לה מקרים שקרו בגלל זה... אם את מכירה אנשים שנגמלו מזה תבקשי מהם לדבר איתה...
תשתפי עוד אנשים שיכולים לעזור לה!! אל תניחי לזה...
בד"כ בגיל הזה זה בא בגלל תחושות של חוסר באהבה, בתשומת לב וכו'... או מבריחה מהתמודדות.
פשוט להמשיך לאהוב בלי תנאי, ולהתעלם מהעישון.
טיעונים של בריאות לא יועילו בכלל ורק ירחיקו.
את לא צריכה לספר לאף אחד ולא לשתף אף אחד, זה בד"כ רק מזיק, גם עם רוב ההורים וגם עם מוסדות. אין להם מושג איך להתמודד עם זה. אם צריך אפשר להתייעץ בלי פרטים עם מבוגרים שמבינים (בלי להגיד מי זאת).
הגיוני שהיא עוברת תקופה לא קלה, תאפשרי סיטואציות שיהיה לה נעים לדבר איתך, לשחנ"ש או סתם לקשקש...
אם אין לך כוח לזה, פשוט תתעלמי מהעישון ותמשיכי כרגיל.
בכל מקרה אני חושבת שכדאי להתעלם מזה שהי מעשנת.
לא ממנה אלא מזה שהיא מעשנת.
לא לפתוח את זה איתה.
ואני לא כ"כ מבינה בזה אבל לפי מה שהדובדבן שבקצפת אמרה, אז כדאי המון לחבק, ולתת לה להשען עליך, המון המון אהבה....
וגם הרבה חיזוק חיובי!
לא יודעת אם יש קשר לעישון אבל זה טוב בכל מקרה![]()
אין מה לשכנע. רק להתפלל שתפסיק וכמה שיותר תמיכה, כי בטוח שלא קל לה....
לא אמור להפריע לך.. זה החיים שלה והיא תעשה איתם מה שהיא רוצה.
אני בטוחה שהיא יודעת שזה לא בריא..
תמשיכי להיות חברה שלה ועל תשימי על העישון..
תחזקי את הקשר שלך איתה תדברי איתה, תאמרי לה בוקר טוב.
אם היא עושה את זה בשבהיל לברוח מהתמודדיות אז תנסי לדבר איתה על מה שעובר עליה בלי קשר לעישון. תני לה לשפוך תלב, לדעת שיש פה מישו שיקשיב לה בלי לישפוט אותה.
ברגע שיהיה לה מישי שהיא תסמוך עליה ותאמין בה- אז גם תוכלי להשפיע עליה!
יש לי גם חברה שסוג של במצב הזה, ואני פשוט יושבת ומקשיבה למה שיש לה להגיד, בלי להסכים איתה ובלי להיגרר אחרי המעשים שלה. בעז"ה שאני יהיה בקש ממש טו איתה אז אני אוכל גם להשפיע עליה לטובה!
בהצלחה
ותדעי תמיד שכל בת שאת עוזרת לה ונותנת לה חיוך זה באמת עולם ומלואו.
יותר עמוק שבו צריך לטפל..עישון הוא רק מעשה
למה הוא קורה נוכל גם לגרום לכך שלא יעשו אותו.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים