מה אתם חושבות על חור שני???מישהי בעולם הזה

שזה מהממם.א"י לעמ'י
מדהיםםדרשתי קרבתך!!!!
ומבאס שאני לא יכולה לעשות.. ההרים שלייי
הורס.רוקדת בגשם

בנמובן שלילי

למה??דרשתי קרבתך!!!!
מה רע בזה??
מה טוב בזה?רוקדת בגשם

שזה מהמם!!דרשתי קרבתך!!!!
תקראירוקדת בגשם

חור שני ועוד..

תוכן השאלה:
שלום,
א.האם מותר לעשות חור שני או שיש איסור לגבי כך? ובבקשה אם אפשר הסבר מפורט יותר מכך שזה נקרא "ברוח ההלכה"?
ב.האם צריך לאהוב כל אדם יהודי? ואיך זה אפשרי?
תודה,השאלה דחופה=

תוכן התשובה:
שלום וברכה.
א. מותר לעשות חור שני, אבל אסור לעשות דברים שנועדו למשוך תשומת לב יתירה לגוף ולמראה שלו. חור שני עם עגיל עדין - הוא לגמרי בסדר. חור אחד עם עגיל מוזר או מיוחד שנועד למשוך תשומת לב - פחות בסדר.
"רוח ההלכה" פירושו שיש דברים שאי אפשר להגדיר ב"אסור" או "מותר", ויש לסמוך על הרגישות וההבנה של האדם מה נכון ומה לא. בנושא הצניעות זה מאוד מורגש, כי אף פעם אי אפשר להקיף את כל סוגי הבגדים והתכשיטים והאופנות המשתנות, ולהגיד "זה אסור - וזה מותר". יש כללים כלליים, וסומכים על האנשים שיבינו את רוח הכללים, כלומר - מה הכוונה הפנימית שלהם, ויתנהגו לפי זה.
ב. כן, צריך לאהוב כל יהודי (למעט מקרים מיוחדים מאוד). לא תמיד זה קל, לפעמים יש רגשות אחרים, כמו כעס וכדומה. גם כאן, מוטל עלינו לעבוד ולהשתדל כדי להצליח לאהוב כל אחד.
לאהוב כל אחד תלוי בשני דברים: האחד - להסתכל בעין טובה, להימנע מצרות עין ומקנאה, לחפש את הדברים הטובים שבזולת. השני - לחיות בענווה. פירושו של דבר, לא לשים את עצמי במרכז, ולא למדוד כל דבר האם הוא מתאים לי ונראה לי. להבין שכמו לי - יש לכל אחד אחר רצונות וצרכים, ויש להתחשב בהם באותה מידה. כך נמנעים מלהגיע לכעס, לקנאה ולתחרות מיותרת, וכך אפשר להגיע לאהבת הזולת.
מקווה שעזרתי. בכל מקרה-תוכלי לכתוב ולהגיב לכתובתי.
כל טוב,
דוד.
 davideinat@gmail.com

כללי - שאל את הרב

האם יש בעיה בעשיית חור שני באוזן

כ"ד כסלו התשע"ו | 06.12.15 15:09

שאלה

האם יש בעיה הלכתית או השפעות על ניקוב חור שני

תשובה

שלום וברכה

אם החור השני צמוד לחור הראשון ואינו בולט, אין כל איסור.

אם העגיל הנוסף נפרד ומושך את העין, אין לעשות.

בברכה,

בנימין שמואלי\

חור שני (התקבלה בתאריך 23/01/2003)

שלום, אני בת 15 ולומדת באולפנא תורנית. לפני שנתיים הלכתי לעשות חור שני ובסוף לא עשיתי (ואני לא זוכרת למה) אבל לפני כמה ימים חברה שלי שאלה אותי אם אני רוצה ללכת איתה ועשות את זה איתה אני ממש התלהבתי וממש רציתי ללכת הגעתי הביתה ואמרתי לאימי והיא אמרה לי שאין לה שום בעיה אם זה וממש שמחתי! סיפרתי לחברה שלי בבית ספר והיא ממש הזדעזעה ואמרה לי שממש אסור לי ועשות את זה ושזה אומר משהו ומסמל את האישיות שלי ושאני לא ככה בכלל ןכמה שחשבתי על זה אני יודעת שיש משהו במה שהיא אומרת אבל מצד שני אני יודעת שאני בחיים לא אשתנה בגלל חור קטן ומסכן ואני יודעת שזה לא ישפוע אילי אבל...

תשובת הרב

שלום וברכה 
אני מציע כי תקראי קודם לכל את התשובות הבאות, ואם דבר מה אינו ברור עדיין – תשובי ונברר את הסוגיה: 
http://www.moreshet.co.il/shut/shut2.asp?id=16743 
http://www.moreshet.co.il/shut/shut2.asp?id=9686 
בשולי הדברים: 
לעולם אין מעשה חיצוני יכול להגיד דבר מה וודאי על הפנים. אולם, המעשה החיצוני כן אומר משהו על מה שאת רוצה להצהיר לעולם. על כן, אם החור השני הוא עניין אסתטי בלבד, ואת חושבת שזה יפה, ורוצה לומר לעולם כולו כי זה היופי בעינייך –הדבר מותר ברמה העקרונית. אם את רוצה בחור השני לומר דבר מה של משיכת תשומת לב, מרד וכדו', וודאי שהיחס על זה יהיה שלילי. מעבר לכך, יבקשו ממך לשקול את ההשפעה שיש למעשה קטן זה על שאר בנות. 
על כן, הדבר מחייב בחינה פנימית עמוקה. לא צריך לעשות מחור שני סיפור גדול, אך אין לזלזל בשאלה מה את רוצה להביע בעשייתו, ולראות רצון זה כאחד הדברים החשובים ביותר. 
כל טוב 
מקורות לתשובה  

תשובה מאת הרב יובל שרלו

הרב יניב חניא  יא כסליו, תשעז  12/11/2016

.......................

שאלה:

תודה רבה על תשובתך.
אבל אני עדיין לא מבינה למה חור שני זה לא לרוח ההלכה, הרי רבקה אמנו עשתה נזם..

תודה מראש
אוראל.

תשובה:

זו טענה שמעלים הרבה.
א) אנחנו לא ממש יודעים מה הנזם של רבקה. זה שכתוב "נזם" זה לא אומר שהכוונה היא לנזם של ימינו. ישנם הרבה דברים שהשם שלהם נשתנה או נראה אחרת וכדומה... כך שלא ברור שזה מה שהיה לרבקה.
ב) בכל מקרה- הנקודה החשובה היא שזה בדיוק הפירוש של הביטוי "רוח ההלכה" זה משהו שיכול היה להיות פעם בסדר והיום השתנה. כעת, האם את יכולה לדמיין את ציפי ליבני, בתור דוגמא, הולכת עם נזם? את אשתו של אובאמה? יותר חמור מזה, את יכולה לדמיין רבנית חשובה (נניח אשתו של רב בעיר שלך) מגיעה לבת מצווה עם כמה חורים בגוף? באוזן שתיים, נזם ועוד כמה? ברור שלא, זה ייחשב פרופוקציה אם מישהי כזאת תלך פתאום עם חור באף או עם כמה עגילים וכדומה. בדרך כלל, בימינו, מי שתיעשה חור באף היא מישהי שרוצה קצת פרופוקציה, קצת להראות שהיא שונה. וזה בדיוק רוח ההלכה... מה מסמלים הדברים שאנו עושים גם אם הם לא כתובים במפורש בשום מקום.
נוווודרשתי קרבתך!!!!

אז ממה שהבנתי אם זה לא כדי למרוד או למשוך, אלא סתם כי זה יפה מותר!! אז אם זה מה שאני חושבת, מה הבעיה???

את חושבת, והסביבה חושבת זה לא אותו דבר...רוקדת בגשם

מה רע??מישהי בעולם הזה

אם זה לא בשביל למשוך וכולי... רק בגלל שאני חושבת שזה יפה.

מה הבעיה??

הורס? זה כולה חור נשמה.א"י לעמ'י
מהמם ממשמה אכפת לך?!

וכבר מזמן יצא מהסטיגמה הלא דוסית

לי יש חור שני, ממש יפה!!!~שירוש~
תלוי בהרבה דברים!!מישהי בעולם הזה

זה מאוד תלוי גם איך הסביבה מסתכלת על זה...

הדבר הכי דוחה בעולםםםלא נשברים!
תחשבי על זה רגע..לא נשברים!אחרונה
עבר עריכה על ידי לא נשברים! בתאריך כ"ב באדר תשע"ז 18:23

חורים באופן כללי באיזה מקום זה מעט דוחה... לחורר תגוף.. ומצד שני ראינו בעולם שזה מקובל וישנן בנות שזה יפה להן אבל כיון שלצערינו הרב היום אנשים איבדו גבול ולאט לאט ניהיה הכל יותר ויותר מקובל וברור (למשל בזמן שאחותי הגדולה הייתה בתיכון... וזה היה מזמן והיא למדה באמנה שזה לא נחשב דוס רצח לא הייתה אחת שהעזה לבוא עם כזה דבר והיום חורים 2 או 3 זה נורמה) אז אנחנו צריכות לתת לעצמינו גדר לעצור טיפה לפני כדי שהנכדים שלנו לא ירימו גבה מה הבעיה בעגיל בלחי.. כבר ראיתי כאלה.. לצערינו זה קיים.. וחוץ מזה גם בקטע של טעם אישי אני אוהבת כמה שיותר פשוט.. כמה שיותר אני.. השם ברא אותי בסהכ יפה וכך כל אחת מישראל אפשר שיראו אותנו ולא רק איפור ותכשיטים.. 

שזה מזעזע.לב סדוק

מה הקטע לעשות תגוף שלנו חסר סימטריה????

בשניים??yagel

עוד ותררוקדת בגשם

כל אחד עושה מה שיפה לדעתו אני אישית לא מתחבר...שונא סטיגמטים!

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך