פורום נוער וגיל ההתבגרות
בהנהלת: חצילוש
מכתב פתיחה
מה אתם חושבות על חור שני???מישהי בעולם הזה
שזה מהממם.א"י לעמ'י
מדהיםםדרשתי קרבתך!!!!
ומבאס שאני לא יכולה לעשות.. ההרים שלייי
הורס.רוקדת בגשם
בנמובן שלילי
למה??דרשתי קרבתך!!!!
מה רע בזה??
מה טוב בזה?רוקדת בגשם
שזה מהמם!!דרשתי קרבתך!!!!
תקראירוקדת בגשם
חור שני ועוד..
תוכן השאלה:
שלום,
א.האם מותר לעשות חור שני או שיש איסור לגבי כך? ובבקשה אם אפשר הסבר מפורט יותר מכך שזה נקרא "ברוח ההלכה"?
ב.האם צריך לאהוב כל אדם יהודי? ואיך זה אפשרי?
תודה,השאלה דחופה=
תוכן התשובה:
שלום וברכה.
א. מותר לעשות חור שני, אבל אסור לעשות דברים שנועדו למשוך תשומת לב יתירה לגוף ולמראה שלו. חור שני עם עגיל עדין - הוא לגמרי בסדר. חור אחד עם עגיל מוזר או מיוחד שנועד למשוך תשומת לב - פחות בסדר.
"רוח ההלכה" פירושו שיש דברים שאי אפשר להגדיר ב"אסור" או "מותר", ויש לסמוך על הרגישות וההבנה של האדם מה נכון ומה לא. בנושא הצניעות זה מאוד מורגש, כי אף פעם אי אפשר להקיף את כל סוגי הבגדים והתכשיטים והאופנות המשתנות, ולהגיד "זה אסור - וזה מותר". יש כללים כלליים, וסומכים על האנשים שיבינו את רוח הכללים, כלומר - מה הכוונה הפנימית שלהם, ויתנהגו לפי זה.
ב. כן, צריך לאהוב כל יהודי (למעט מקרים מיוחדים מאוד). לא תמיד זה קל, לפעמים יש רגשות אחרים, כמו כעס וכדומה. גם כאן, מוטל עלינו לעבוד ולהשתדל כדי להצליח לאהוב כל אחד.
לאהוב כל אחד תלוי בשני דברים: האחד - להסתכל בעין טובה, להימנע מצרות עין ומקנאה, לחפש את הדברים הטובים שבזולת. השני - לחיות בענווה. פירושו של דבר, לא לשים את עצמי במרכז, ולא למדוד כל דבר האם הוא מתאים לי ונראה לי. להבין שכמו לי - יש לכל אחד אחר רצונות וצרכים, ויש להתחשב בהם באותה מידה. כך נמנעים מלהגיע לכעס, לקנאה ולתחרות מיותרת, וכך אפשר להגיע לאהבת הזולת.
מקווה שעזרתי. בכל מקרה-תוכלי לכתוב ולהגיב לכתובתי.
כל טוב,
דוד.
davideinat@gmail.com
כללי - שאל את הרב
האם יש בעיה בעשיית חור שני באוזן
כ"ד כסלו התשע"ו | 06.12.15 15:09
שאלה
האם יש בעיה הלכתית או השפעות על ניקוב חור שני
תשובה
שלום וברכה
אם החור השני צמוד לחור הראשון ואינו בולט, אין כל איסור.
אם העגיל הנוסף נפרד ומושך את העין, אין לעשות.
בברכה,
בנימין שמואלי\
חור שני (התקבלה בתאריך 23/01/2003) |
|
| שלום, אני בת 15 ולומדת באולפנא תורנית. לפני שנתיים הלכתי לעשות חור שני ובסוף לא עשיתי (ואני לא זוכרת למה) אבל לפני כמה ימים חברה שלי שאלה אותי אם אני רוצה ללכת איתה ועשות את זה איתה אני ממש התלהבתי וממש רציתי ללכת הגעתי הביתה ואמרתי לאימי והיא אמרה לי שאין לה שום בעיה אם זה וממש שמחתי! סיפרתי לחברה שלי בבית ספר והיא ממש הזדעזעה ואמרה לי שממש אסור לי ועשות את זה ושזה אומר משהו ומסמל את האישיות שלי ושאני לא ככה בכלל ןכמה שחשבתי על זה אני יודעת שיש משהו במה שהיא אומרת אבל מצד שני אני יודעת שאני בחיים לא אשתנה בגלל חור קטן ומסכן ואני יודעת שזה לא ישפוע אילי אבל... | |
תשובת הרב |
|
| שלום וברכה אני מציע כי תקראי קודם לכל את התשובות הבאות, ואם דבר מה אינו ברור עדיין – תשובי ונברר את הסוגיה: http://www.moreshet.co.il/shut/shut2.asp?id=16743 http://www.moreshet.co.il/shut/shut2.asp?id=9686 בשולי הדברים: לעולם אין מעשה חיצוני יכול להגיד דבר מה וודאי על הפנים. אולם, המעשה החיצוני כן אומר משהו על מה שאת רוצה להצהיר לעולם. על כן, אם החור השני הוא עניין אסתטי בלבד, ואת חושבת שזה יפה, ורוצה לומר לעולם כולו כי זה היופי בעינייך –הדבר מותר ברמה העקרונית. אם את רוצה בחור השני לומר דבר מה של משיכת תשומת לב, מרד וכדו', וודאי שהיחס על זה יהיה שלילי. מעבר לכך, יבקשו ממך לשקול את ההשפעה שיש למעשה קטן זה על שאר בנות. על כן, הדבר מחייב בחינה פנימית עמוקה. לא צריך לעשות מחור שני סיפור גדול, אך אין לזלזל בשאלה מה את רוצה להביע בעשייתו, ולראות רצון זה כאחד הדברים החשובים ביותר. כל טוב |
|
| מקורות לתשובה | |
תשובה מאת הרב יובל שרלו |
הרב יניב חניא יא כסליו, תשעז 12/11/2016 |
| ....................... |
שאלה: תודה רבה על תשובתך. |
| תשובה: זו טענה שמעלים הרבה. א) אנחנו לא ממש יודעים מה הנזם של רבקה. זה שכתוב "נזם" זה לא אומר שהכוונה היא לנזם של ימינו. ישנם הרבה דברים שהשם שלהם נשתנה או נראה אחרת וכדומה... כך שלא ברור שזה מה שהיה לרבקה. ב) בכל מקרה- הנקודה החשובה היא שזה בדיוק הפירוש של הביטוי "רוח ההלכה" זה משהו שיכול היה להיות פעם בסדר והיום השתנה. כעת, האם את יכולה לדמיין את ציפי ליבני, בתור דוגמא, הולכת עם נזם? את אשתו של אובאמה? יותר חמור מזה, את יכולה לדמיין רבנית חשובה (נניח אשתו של רב בעיר שלך) מגיעה לבת מצווה עם כמה חורים בגוף? באוזן שתיים, נזם ועוד כמה? ברור שלא, זה ייחשב פרופוקציה אם מישהי כזאת תלך פתאום עם חור באף או עם כמה עגילים וכדומה. בדרך כלל, בימינו, מי שתיעשה חור באף היא מישהי שרוצה קצת פרופוקציה, קצת להראות שהיא שונה. וזה בדיוק רוח ההלכה... מה מסמלים הדברים שאנו עושים גם אם הם לא כתובים במפורש בשום מקום. |
תודה!!מישהי בעולם הזה
נוווודרשתי קרבתך!!!!
אז ממה שהבנתי אם זה לא כדי למרוד או למשוך, אלא סתם כי זה יפה מותר!! אז אם זה מה שאני חושבת, מה הבעיה???
את חושבת, והסביבה חושבת זה לא אותו דבר...רוקדת בגשם
מה רע??מישהי בעולם הזה
אם זה לא בשביל למשוך וכולי... רק בגלל שאני חושבת שזה יפה.
מה הבעיה??
הורס? זה כולה חור נשמה.א"י לעמ'י
מהמם ממשמה אכפת לך?!
וכבר מזמן יצא מהסטיגמה הלא דוסית
לי יש חור שני, ממש יפה!!!~שירוש~
תלוי בהרבה דברים!!מישהי בעולם הזה
זה מאוד תלוי גם איך הסביבה מסתכלת על זה...
הדבר הכי דוחה בעולםםםלא נשברים!
למהה??מישהי בעולם הזה
תחשבי על זה רגע..לא נשברים!אחרונה
עבר עריכה על ידי לא נשברים! בתאריך כ"ב באדר תשע"ז 18:23
חורים באופן כללי באיזה מקום זה מעט דוחה... לחורר תגוף.. ומצד שני ראינו בעולם שזה מקובל וישנן בנות שזה יפה להן אבל כיון שלצערינו הרב היום אנשים איבדו גבול ולאט לאט ניהיה הכל יותר ויותר מקובל וברור (למשל בזמן שאחותי הגדולה הייתה בתיכון... וזה היה מזמן והיא למדה באמנה שזה לא נחשב דוס רצח לא הייתה אחת שהעזה לבוא עם כזה דבר והיום חורים 2 או 3 זה נורמה) אז אנחנו צריכות לתת לעצמינו גדר לעצור טיפה לפני כדי שהנכדים שלנו לא ירימו גבה מה הבעיה בעגיל בלחי.. כבר ראיתי כאלה.. לצערינו זה קיים.. וחוץ מזה גם בקטע של טעם אישי אני אוהבת כמה שיותר פשוט.. כמה שיותר אני.. השם ברא אותי בסהכ יפה וכך כל אחת מישראל אפשר שיראו אותנו ולא רק איפור ותכשיטים..
שזה מזעזע.לב סדוק
מה הקטע לעשות תגוף שלנו חסר סימטריה????
נחמד....תהיה מאושר
בשניים??yagel
עוד ותררוקדת בגשם
כל אחד עושה מה שיפה לדעתו אני אישית לא מתחבר...שונא סטיגמטים!
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך.
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...