שאלה של החיים...נערה במשקפיים
קודם כל, שבת שלום!
ראשית אגיד שאני דתיה, שומרת שבת, צניעות, וכו'.
אני דתיה מבחירה, המשפחה שלי ברובה חילונית - מסורתית.

אבל,
לא פעם ולא פעמיים עולה לי השאלה - למה לא בעצם?
חיים פעם אחת, אז למה לא לנצל את זה? למה לא ללכת לים בשבתות ולקטיף ולטיולים...
ככ הייתי רוצה פשוט לטייל בארץ בשבתות. להנות מהיום החופשי היחיד שיש לי בכל השבוע העמוס הזה.
אני לפעמים מסתכלת מהצד על החילונים, ומודה ומתוודה אני מקנאה. נכון שיש לי את האופציה לבחור ואני בכל זאת בוחרת בשבת. אבל היי, חיים פעם אחת! ואני מרגישה שהשבת מגבילה אותי. שהדת מגבילה אותי.

מה אתכם? ובבקשה תהיו כנים
לפעמים אני מרגיש שהדת מגבילה, ולפעמים היא נותנתחסדי הים
לי כייף.
אני חושב שבסך הכל, היא נותנת לי אושר פנימי, וכייף. נראה לי, שארגיש את האושר יותר לאחר נישואין.
האמת, סקרנת אותיחיה רוז

השאלה שלך כל כך בסיסית, וביחד עם זה עשית את הצעד ובחרת שונה מהמשפחה..

ולגוף העניין- התלבטתי בין כמה תשובות. תבחרי. כולן נכונות לדעתי.

1. כשלומדים על המהות של כל דבר ביהדות בסוף היהדות זה הכיף בעצמו. למרות שעדיין נשארים נסיונות ויש דברים שמרגישים הגבלה. בכל זאת.

2. מי אמר שאם חיים פעם אחת אז צריך לכייף בהם? יש אמת. שמו אותי פה בשביל מטרה. מה זה משנה כמה נהניתי בחיים האלו אם לא ביצעתי את תפקידי? בסופו של יום- ההנאה נשארת מאחור והאמת פוספסה.

3. לפני פחות ממאה שנה נאסר ברוסיה האדמו"ר השישי של חב"ד- רבי יוסף יצחק בעוון הפצת תורה. איימו עליו באקדח בחקירה ואמרו לו שהצעצוע הזה פתח את הפה להרבה אנשים. הוא ענה- הצעצוע הזה מפחיד רק מי שיש לו עולם אחד וכמה אלוקים. אבל מי שיש לו שני עולמות ואלוקים אחד- זה לא מפחיד אותו.  אז כמי שמאמינה שלא חיים רק פעם אחת ויש עולם הבא ויש תחיית המתים, השאלה בכלל לא שאלה. והעיקר- יש אלוקים אחד!

(ותוספת המלצה מכל הלב- תלמדי תניא)

בתורRedHead
חוזרת בתשובה שגדלה במושב חילוני לגמרי היינו מטיילים הרבה בשבתות בארץ ובאמת שזה לא משתווה לשמירת שבת.
קשה לי להסביר את זה לאנשים שגדלו כל החיים במסגרת דתית, אבל זה פשוט ריק מתוכן יוצאים לטיול כי רוצים להעסיק את הילדים..
מובן לגמרי המחשבות האלה שלך, אבל באמת שזה ריקני ומיותר.
שבת כל-כך מהממת ומשפחתית ומדהימה!! לא מתגעגעת לזה בכלל
מבטיח לך שרק עכשיו נכנסתי להודעה שלךמשיח בן דוד

גם אני השתמשתי במילים "ריק מתוכן"

כי זה נכון RedHead
נכון מאד מבקש אמונה

האושר הזה מזוייףמשיח בן דוד

בסופו של דבר הכל ריק מתוכן , התורה זה דרך חיים הכי מאושרת שיכולה להיות

לעשן בשבת ולראות טלוויזיה לא יתן לך אושר אמיתי וסיפוק , זה את גם יכולה לעשות בימי החול 

יש יותר יפה ממשפחה שחיה לפי ההלכה? אישית אני חושב שזו טיפשות לזרוק את המתנה הזאת

ניכר מתוך הדברים שלך שאת לא יודעת המון וחבל

החוסר ידע הזה מושך אותך לעולם השני , מז"א למה לא ללכת לים בשבתות?

אם את מאמינה בתורה אז למה את בכלל מוצאת את עצמך שואלת את זה?

אולי את צריכה יותר להעמיק את האמונה שלך , וללמוד כמה התורה נפלאה ומתוך זה תבואי 

לידי מעשה ובחירה בדרך הנכונה .

תסכלי כמה שנים קדימה , איך את רוצה שתראה המשפחה שלך?

מאושרת אושר אמיתי ומספק או מבלה ועושה על האש בים בשבת? ..

להשקיע ברוח יהיה יותר משתלם מאשר לדאוג שהגוף יהנה ובסוף תשארי מדוכאת 

כי תכלס? זה ריק מתוכן , ואל תשכחי שהתורה לא מגבילה אותך , פשוט יש בהיתר ויש באיסור

את אותם הדברים תוכלי לעשות בהיתר , וגם תרוויחי חיי אושר

נקודת מוצא מוטעיתסתם 1...
את צודקת שעבודת ד מבוססת על הכרעה רצונית.
הרי יש סטטוס כבר אצל חז"ל של "מכיר את בוראו ומתכוון למרוד בו."
אדם יכול להוכיח את מציאות הבורא ולא לעבוד אותו.

את הכרעת לצאת נגד הזרם ונגד המוכר ולעשות את מה שאברהם ושרה עשו וזה "לך לך".
עזבת והחלטת לעבוד את ד' ועל זה מגיעים לך כל החיזוקים בעולם.

אבל אחד לא אמר שנזכה להטבות בגלל זה.

המילה הראשונה בשולחן ערוך שזה הספר שמדריך את העם היהודי בעולם היא "יתגבר".
וזה מה שאת עושה מתגברת!

דרך התורה מלאה באושר אמיתי ואם זה לא כך צריך בדיקה מה לא עושים נכון.

בהמשך מקימים בית ומתחברים לחברה שמחזקת אותנו ואנחנו אותם והקשיים שאת מתארת נחלשים.

כשאדם מוצא את המקום שלו הוא מתחזק ולא חי על הסף של "מה היה אם", זוהי עצת היצר.

עם ישראל לאחר שקיבל תורה והיה עד וחלק מהמעמד הגבוה ביותר עשה את העגל כי זה קשה. דווקא ההתמדה בשגרה קשה בעולם הזה.

בהצלחה
מעבר לדיון על ריק, השאלה אם הדת שלך היא דת נותנת דת מעניקהצליל פעמון ישן
או דת דורשת ומצווה.
דת בשביל האדם או אדם בשביל הדת.
כל השבוע אני מחכה לשבתים...

כדי לא לעשות כלום ולהרגיש טוב עם זה

זמן שלי עם עצמי, לחשוב, להתפתח ולגדול

בדיוק חברה שלי סיפרה לי על טיול שאולי תלך מחר, אז כן הייתי רוצה זמן לעשות דברים אבל לא על השבת שלי.

ואני גם דתייה מבחירה ולא הייתי מוותרת על זה

כשהייתי קטנה היינו נוסעים לים בשבת אבל בכל הכיף הזה אין באמת סיפוק רוחני

ההגבלות של הדת מפריעות יותר בדברים אחרים בשבילי ויותר מהכל זה נותן משמעות

משמעות כן, רוחניות כןנערה במשקפיים
אבל אני מתה שהשבת כבר תעבור. אני לבד בעסק הזה, ובחרתי בשבת כדי להתנתק קצת מכל החול של כל השבוע. זה כיף. יש שקט, שלווה נפשית. אבל יחד עם זאת... הקושי מאוד מאוד גדול ואני מתחילה להרהר לי אם בכלל זה טוב לי כל העסק הזה
ההתחלות תמיד קשותים...

פעם בשבת הלכתי לבית כנסת ושמעתי שניים מדברים

אחד אמר למישהו שלבוש חרדי, עוד 20 דקות שבוע טוב

18 דקות שבוע טוב

החרדי אמר לו לפום צערא אגרא

כמה זה נכון...מבקש אמונה

אני זוכר שהתחלתי לשמור שבת חשבתי שאני אוטוטו הולך להשתגע..

אבל אח"כ בחסדי ה' התרגלתי ופתאום הרגשתי ממש כיף. 

זה סוג של גמילה.. מלרדוף כל הזמן אחרי מילוי כלשהו,אבל אח"כ פתאום נרגע כל הדחף הזה

אצלי פעם גם היה ככה. ברוך ה היום כבר לא.נפש חיה.
את מוזמנת אם תרצי לאישי.
לשמור תורה ומצוות - כי חיים פעם אחתימ''ל

הסיבה שכדאי לשמור תורה ומצוות היא כי חיים רק פעם אחת, כלומר:

1. החיים האלו הן הזדמנות, השקעה - הם לא העניין עצמו אלא הכנה לעולם הבא. לבזבז את ההזדמנות החד-פעמית הזאת היא טעות גדולה.

זה כמו שיתנו לך הזדמנות של שלוש שנים לעבוד במלון מסוים בחו''ל עבודה לפי שעות - אם תעבדי קשה ותוסיפי שעות נוספות ותשקיעי בעבודה ותשיגי בונוסים וטיפים תוכלי לחזור לארץ עם סכום מספיק כדי לקנות בית ולהישאר עם סכום שיספיק לך להתחיל חיים טובים ונוחים. אדם חכם ינצל את ההזדמנות הזו וישקיע מאמץ וזמן כמה שהוא יכול כדי להשיג את המטרה, לעומת זאת אדם פזיז שחושב רק על הטווח הקצר יאמר 'עד שאני בחו''ל ועוד במלון אנצל את ההזדמנות להינות מהבריכה ומהחדר הנוח ולעשות טיולים ארוכים באזור - אני הרי פה רק פעם אחת' וכך יפסיד את ההזדמנות החד-פעמית שניתנה לו להרוויח את כל הטוב שבהמשך חייו.

העולם הזה הוא פרוזדור והכנה לעולם הבא - הזדמנות חד פעמית, חבל להתבלבל מהפיתויים שיש בו ולשכוח את התכלית האמיתית. הרי חיים פעם אחת.

2. וגם מבחינת האושר בעולם הזה - אנשים רוצים חיים טובים, אבל מה הם חיים טובים? מי הוא 'האדם המאושר'?

זו שאלה לא פשוטה, אני חושב שההנאה הכי גדולה והאושר האמיתי - יותר מכל הנאה רגעית כמו אוכל או טיול טוב - היא התחושה שאתה חי נכון, באופן אמיתי, מתוך מטרה ולטובת תכלית (יש חקירה כזו של אריסטו והמסקנה שלו היא מסקנה זהה).

נכון, התורה מגבילה אותנו מהנאות כאלו ואחרות ומלעשות דברים שאנחנו רוצים לעשות. אבל התחושה הכללית של סיפוק ושל חיים של אמת אי אפשר לקבל בלי ויתור על הנאות ודחיית סיפוקים (וזה לא קשור לדת דווקא, זה נכון גם לגבי כל מי שבוחר בחיים של מטרה סיפוק ו/או שליחות על פני הנאות רגעיות).

אז אם את מאמינה שהתורה היא אמת ואת רוצה אושר אמיתי של חיים של אמת וסיפוק אז זו הדרך שלך להגיע אליו, לכן כדאי לדחות את הסיפוקים הרגעיים בשביל האושר הכללי.

... עקרונית- אני מאמינה שאין עשיר ממי שמקבלנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך כ' באדר תשע"ז 19:50
תורה ומצוות.

בתורה נאמר על תו"מ שהם "לטוב לך".
דבר ראשון- חיים פעמיים, לא פעם אחת.אני77

דבר שני-אנחנו מסתכלים על זה הרבה פעמים כאילו יש את המעשים שלנו על ציר אחד והצרות שלנו על ציר שני.

למשל-אני שומר שבת כשהוא מטייל, אני לומד כשהוא רואה סרטים, ואני לא אוכל כשהוא מכייף עם טעמים שאף פעם לא טעמתי. מצד שני- אני חי ושמח, שמח גם בתוך הלב כשהוא מן הסתם פוגש את הריקנות של החיים קצת יותר ממני, אני עובד על המידות ופעיל שלום כשהוא מנסה רק לשמור על שקט ולפעמים מתעצבן על החברים שלו בגלל שטויות, אני מקדם את החברה אל הברכות שה' הבטיח לעם ישראל שיזכו בבנים, שיסורו מהם המחלות, שלא ירעבו, שיהיה להם שפע וברכה בכל תחום ונושא, בזמן שהוא מרחיק את החברה מהמקום הזה. (ואמנם זה לא בהכרח משפיע עלי ישירות, עם כי סטטיסטית-ככל שהחברה תתקרב אל המעלה הזו זה ישפיע גם עלי.)

אנחנו רגילים לראות את זה כשני מישורים נפרדים-כאילו העולם/המידות/השמחה שבתוכנו הם נתון, ועכשיו אנחנו יכולים לבחור בין להנות לבין להשקיע בקיום מצוות. אבל זה לא נכון העולם הוא לא נתון קבוע. העולם יכול לרדת לשפלות נוראית ולעלות למעלות עצומות, בשפע שבו, במוסר שבו, בקדושה שלו, והכל תלוי במעשים הקטנים שלנו.

זה כמו לקנא באדם עצלן שבמקרה יש לו הרבה כסף. א'-הכסף עשוי להיגמר במוקדם או במאוחר, ב'-עצלות מכניסה את האדם לדיכאון, עבודה מכניסה את האדם לשמחה (ואגב, לפעמים גם עודף הנאה מכניס את האדם למצב של עייפות וחוסר חשק לעבודה שמביא לדיכאון גם כן), ג'- במאזן החברתי הכללי הוא אוכל ומתבזבז כשאני יוצר ומוסיף חיים, ד'- (סוג של הצד הרוחני של ג' לא נבראנו בשביל להתבטל, נבראנו בשביל להתקדם, לעובדה ולשומרה.

והוספה חשובה-אני חושב שבאמת חשוב להכניס גם הנאות לחיים (ואפילו אפשר לשלב את זה יפה בכל מיני אירועים כמו שבתות וחגים), כמובן שבצורה מאוזנת ולא מופרזת. ואני מדבר גם על הנאה של אירועים חברתיים, גם על מנוחה ושינה, גם על אכילה ושתיה, על טיולים, וכו'.

מוזמנת לקרוא קוהלת כדי לקבל קנה מידה.בסדר גמוראחרונה
יש אנשים נראים שמחים עליזים ומוצלחים. בפועל מבפנים הם לא כך.
חיים רק פעם אחת! אז למה שאבזבז את חיי על הבל חולף? כשיש לי מנגד חיי נצח.

נ.ב כמובן שאני לא במדרגה שאני מצליח לחיות כך כל רגע אבל זה הכיון.
האם בבקשהנחלת

יש למישהו ידע אם חברת HOT - שייך לעבור אליה מרימון?

הרבה יותר זולה.

יישר כוח.

זה מוצר אחר לגמרי. סינון כמו של רימון עולה כסףפשוט אני..
אם את חושבת שהמחיר שווה לך, אז אל תעברי.

לא הבנתי נכוןנחלת

יש לנו רימון. חשבנו לעבור לHOT (אולי המודם בזק) יותר זולים בחצי, נדמה לי.

השאלה אם הם טובים. ברור ששניהם עולים כסף.

תודה.

בהוט אין סינון כמו ברימוןפשוט אני..
לכן כתבתי שזה מוצר אחר
תודה רבהנחלתאחרונה

הם אמרו לי שאפשר לסנן כמו רימון, או להישאר עם הסינון שלהם ואפשר לעבור לנטפרי.

אז אם זה כך, שווה לעבור אליהם? (חצי מחיר) 

שאלות ששאלתי בפורום טכנולוגיהנחלת

ואולי גם מישהו כאן יודע?

1.  נעלם מקובץ וורד האפשרויות: שחזר מסמכים. נעלמו לי כמה. איפה הם?..... 

2.האם השמירה האוטומטית של וורד (צפינו בסרטון המסביר) חזקה כמו זו שהם מציעים בתשלום? לשמור כל דקה - שוכחים.

3. האם מישהו מנוי על נטפרי ויכול לאמר אם הוא מאפשר דברים נקיים (נופים, הרצאות,  מוסיקה ) או שישנן תקלות לא פרופורציונליות?

שונאת מחשב. מצד אחד ממכר, מצד שני מתסכל.

תודה רבה!

עונה על השלישינקדימון

בנטפרי הכל חסום כברירת מחדל, ואם את רוצה לפתוח משהו אז צריך להגיש בקשה, והם מחליטים אם לאשר או לא. בכל מצב של ספק החסימה נשארת. בכל מצב של אי עמידה בתקנון הרבנים החסימה נשארת. ועל זה הדרך.

נופים - יש אתרים של מאגרי תמונות מאושרים.

הרצאות - רק אם זה חרדי. גם רבנים מהציבור שלנו חסומים שם.

מוזיקה - לא יודע, אבל מן הסתם כמו לגבי נופים. כלומר מאגרים ספציפיים של מוזיקה ממקור חרדי.

מניין הידע שלי? לאח שלי יש נטפרי.

תודה רבה!נחלתאחרונה
שאלהנחלת

1.  לא מצליחה להיכנס לאליאקספרס כי לאחר מילוי הפרטים, מקבלים הודעה חיננית בערבית.

ניסיתי בפורום מחשבים ולא ראיתי שענו.

2. אילו ספרים קוראים רוב המגיבים כאן? בנות? בנים? הכוונה לספרות יפה.

יש ביניכם כאלה שהולכים לספריה ציבורית?

זה לא בשביל סקר...סתם מעניין.

תודה.

את עם סינון של רימון?פצל"פ
הוא הרבה פעמים עושה בעיות עם אליאקספרס
כן.תודהנחלת

עם נטפרי יותר קל אם את יודעת?

אני בןפצל"פ
ואני לא מכיר את נטפרי
מחילה!נחלתאחרונה
עונה לדעתיחיה.מושקא

1. כנראה קשור לסינון כמו שאמרו ובהצלחה עם זה!!

2. לאחרונה אני אוהבת לקרוא ספרות בעברית ופחות מתורגמת. תלוי בסיגנון שלך גם על העלילה אם את אוהבת משהו יותר עם קשר מקומי אלייך או סיפור דימיוני זר יפה או מרגש במיוחד. וברור שהולכים לספריה מאיפה עוד תביאי ספרים? אם יש באיזור מגורייך ספריה ציבורית טובה יהיו שם גם ספרים ישנים שלא מוצאים בחנות וגם חדשים וטובים וזה נחמד, ובכלופן אפשר לבקש מהם (אני בכוונה לא ממליצה ספציפית כי אני גם לא כזאת תועלת ספרים. היום יש לי יותר פנאי לקרוא ספרות יפה אבל אין לי ידע רחב בזה 🤷‍♀️ אני מכירה אחד גיק של ספרים אבל) ממליצה בכולופן לבקש המלצות או לקרוא ביקורות לפני שאת בוחרת כי באסה להתחיל ולהישבר אחרי 3 עמודים חחחח

תודה!נחלת

בס"ד

תודה על התשובה! אני דווקא קראתי הרבה ויכולה להמליץ על ספרים איכותיים (לענ"ד).

דווקא ספרות עברית, פחות מכירה כי פחות אוהבת. יש את אהרן אפלפלד שהוא מצויין

אבל...מדכא קצת. סביב השואה.

אם את רוצה לקרוא ספר נחמד ולא ארוך, נסי את "זאת הפעם....." , תמר  וייזר.  למרות שמדובר

על קשר שלדעתי אינו מומלץ. אבל היא כותבת נחמד, זורם וכיף לקרוא את הספר.

זה אגב סיפור אמיתי.

"משחקת באש", טובה מורדו. מתורגם מאנגלית. מרתק.  

😊 תודה! אעיף מבטחיה.מושקא
מה דעתכם?אני:)))))

תשמרו בבקשה על שיח מכבד.

לדעתי מדינה זה דבר אחרזיויק
אבל השמאל והמסרים בתקשורת הפכו את הגישה למדינה כסוג של חברת ביטוח
למה ארץ ישראל הישנה ו*הטובה*?פתית שלג

או שזה בא לומר שכשהיא היתה ישנה היא היתה טובה והיום לא, (למה ככה?)

או שזה בא לומר שהיתה ארץ ישראל טובה והיתה ארץ ישראל לא טובה\פחות טובה. (למי הכוונה בארץ ישראל הלא טובה? כל מי שלא היה צבר\קיבוצניק? מזרחים? היישוב הישן?🤔)

הרהורים של בוקר😏

כמובן שאלתי חבר טוב:

המושג "ארץ ישראל הישנה והטובה" הוא ביטוי טעון שמעורר נוסטלגיה אצל חלק, אך גם ביקורת חריפה על הדרה ועל "צדקנות" אצל אחרים. הנה ניתוח של שתי האפשרויות שהעלית:

1. "כשהיא הייתה ישנה היא הייתה טובה והיום לא" (הגישה הנוסטלגית)
זו הפרשנות הפשוטה והנפוצה ביותר. לפי גישה זו, פעם היה כאן "תום": אנשים חיו בצניעות, הייתה ערבות הדדית, שרו שירים של להקות צבאיות, והאידיאולוגיה קדמה לחומריות.

• למה אומרים שהיום לא? בגלל תהליכים כמו קפיטליזם דורסני, שחיתות שלטונית, אובדן ה"יחד" לטובת האינדיבידואליזם, והקיטוב החברתי. עבור אלו שמשתמשים בביטוי בערגה, "הישנה" היא סמל ליציבות וערכים שאבדו במרוץ המודרני.

2. "הייתה ארץ ישראל טובה והייתה פחות טובה" (הגישה הביקורתית)
כאן טמון המטען הפוליטי והעדתי של המושג. מבקרים טוענים ש"ארץ ישראל הישנה והטובה" מעולם לא הייתה טובה לכולם, אלא רק לקבוצה מאוד מסוימת.

• מי זו "ארץ ישראל הלא טובה"? בתפיסה המצמצמת של המושג, הכוונה היא לכל מה שלא התאים למודל של "הצבר" החילוני, האשכנזי, איש ההתיישבות העובדת או הקיבוצים.
  • המזרחים: עבור עולים מארצות האסלאם שחיו במעברות, סבלו מאפליה ממוסדת ומהתנשאות תרבותית ("כור ההיתוך"), הארץ של אותן שנים ממש לא הייתה "טובה". עבורם, המושג הזה מייצג תקופה של דיכוי ומחיקת זהות.
  • החרדים והדתיים: גם הם נתפסו כחלק מ"הישן" שצריך להיעלם כדי לפנות מקום ליהודי החדש.
  • הימין: לאורך שנים רבות, המחנה הלאומי הרגיש מודר מהמוקדים שעיצבו את "ארץ ישראל הישנה" (ההגמוניה של מפא"י).

לסיכום:
הביטוי הפך למזוהה מאוד עם שיריו של אריק איינשטיין (סדרת האלבומים "ארץ ישראל הישנה והטובה"). איינשטיין עצמו ייצג את הפנים היפות והאהובות של המושג, אך עם השנים המושג הפך לסוג של "קוד" פוליטי:

• עבור צד אחד: געגוע לישראל היפה, התמימה והמאוחדת.
  • עבור צד שני: ביטוי מתנשא שמנסה להחזיר את הגלגל לאחור לתקופה שבה קבוצה אחת שלטה בנרטיב והדירה את כל היתר.

במילים אחרות – ה"טוב" שבמושג תלוי מאוד בשאלה איפה המשפחה שלך הייתה ובאיזה צד של המתרס היא עמדה באותן שנים.

או שמדובר רק על נוסטלגיה של מישהו לימי עלומיו?

תשובה מדויקת – בהחלט כן, וייתכן שזהו המרכיב החזק ביותר במושג.

בפסיכולוגיה ובסוציולוגיה קיימת תופעה שנקראת "נוסטלגיה רפלקסיבית". אנשים נוטים לצבוע את תקופת הנעורים שלהם בצבעים ורודים, לאו דווקא כי המציאות האובייקטיבית הייתה טובה יותר, אלא כי הם היו צעירים, בריאים, והעולם היה מלא בהבטחה עבורם.

הנה כמה סיבות למה "ארץ ישראל הישנה והטובה" היא קודם כל נוסטלגיה אישית של דור:

1. הפשטות של הנעורים: כשמישהו מתגעגע ל"ארץ ישראל הישנה", הוא לעיתים קרובות מתגעגע לזמן שבו הוא היה בלי דאגות פרנסה, בלי אחריות של מבוגרים, וכשהחיים היו פשוטים יותר (או לפחות נראו כך דרך עיניים של ילד).
  2. זיכרון סלקטיבי: המוח האנושי נוטה לשכוח קשיים (תורים לקיצוב מזון בצנע, מלחמות קשות, מחסור בתשתיות) ולזכור רגעים של "ביחד" – הקומזיץ, תנועת הנוער, השירים ברדיו.
  3. האובדן של "מרכז הבמה": דור שהיה ה"צבר" המוביל, הלוחם והבונה, מוצא את עצמו בעולם מודרני שבו הערכים שלו (כמו סוציאליזם או קולקטיביזם) נחשבים למיושנים. הגעגוע הוא לא רק לארץ, אלא למעמד שהיה להם בתוכה.
  4. המוזיקה כעוגן: הביטוי נטבע חזק בזכות אריק איינשטיין. המוזיקה שלו יצרה "מרחב מוגן" של נוסטלגיה. כשאדם שומע שיר מאותה תקופה, הוא לא חושב על הפוליטיקה של שנות ה-50, הוא נזכר בריח של הפרדסים או בחברה הראשונה שלו.

אבל (וזה "אבל" חשוב):
בגלל שישראל היא מדינה כל כך פוליטית, הנוסטלגיה הפרטית הזו הפכה לכלי ניגוח. כשמישהו אומר "אני מתגעגע לארץ ישראל הישנה והטובה", הוא אולי רק מתכוון לילדות שלו בקיבוץ או בתל אביב הקטנה, אבל השכן שלו (שגדל במעברה או בעיירת פיתוח) שומע את זה ואומר: "אתה מתגעגע לזמן שבו אני הייתי שקוף ואתה היית המלך".

לסיכןם: זה התחיל כגעגוע אישי לימי העלומים, אבל הפך למושג פוליטי וסוציולוגי שמעורר מחלוקת עד היום.

אוקיי, אבל מה המסר שלך?נקדימון

א. תמיד ראיתי את הביטוי הזה כאמירה נוסטלגית שמתרפקת על העבר, ולדעתי זו אכן הייתה כוונת המשורר. (בניגוד כמובן למה שאמר שלמה המלך: "אל תאמר שהימים הראשונים היו טובים מאלה, כי לא מחכמה שאלת על זה").

האם מישהו בכלל משתמש בביטוי הזה, או מקשיב לשירים הישנים האלה? אני מאמין שאני מהבודדים הצעירים שעדיין נהנים ממוזיקה כזו.

ב. הדברים שלך מאוד הזכירו לי את מה נעשה לביטוי "להיות עם חופשי" שיש לנו בהמנון. המשורר התכוון ליציאה מהגלות ולזכות להיות אדונים לעצמנו, אבל כוחות שונים (גם חרדיים וגם חילוניים, ולדעתי החרדים עשו את זה קודם) עיוותו את הביטוי ל"חופשי" מהמצוות וכראיה לכך שמדינת ישראל קמה אך ירק כדי שכולם יתפקרו.

כשמתשמש במושג אריק איינשטיין וכדו' זה מובן ליפתית שלג

אבל לי צורם שמשתמשים בביטוי הזה בדור שלנו. זה מזכיר לי קצת, למרות ההבדל הברור, את הגעגועים לגלויות השונות במקום להודות על המצב שזכינו לו.

או את ההערצה לדור החלוצי הישן כאילו הם מלאכים ואנחנו בני אדם, או הם בני אדם ואנחנו כחמורים (ולא כחמורו של ז'בוטינסקי).

גם אני מאוד אוהב את הזמר העברי הזה של פעם, אבל דוקא את היצירות הערכיות שלו, בעיקר סביב בניין הארץ והשליחות. זה שהמילים גבוהות והלחנים תמימים זה לא עושה אותן ערכיות, ולא נותן חותמת לכלל השירים שיש מהם גם שירי כפירה ועגבים ברורים.

ב. "להיות עם חופשי"- אני מעריך שזו באמת לא כוונת המשורר, אבל כשחרדי רואה את ההתנהלות הנפשעת, דורסנות ובוז שהיו כלפי היישוב הישן ואנשי התורה, ורואה במגילת העצמאות את המושג העמום "צור ישראל", הוא גם ממליץ את זה על המנון המדינה. זאת אומרת לא המילים הם מה שגרמו לאותו חרדי לחשוב ככה, אלא המציאות בשטח...

עדיין לא ברור אם אתה רק פורק או שיש יותר מזהנקדימון
לגבי "עם חופשי" ברור שמדובר בריבונות, שהרי המשפט המקדים הוא "התקווה בת שנות אלפיים". מהי אותה תקווה? מה איבדנו לפני אלפיים שנה? יפה, את הריבונות והחירות; החופש הוא מעול הגויים שהיה על צווארינו.

ואני מניח שחרדי סטנדרטי בכלל לא מכיר את ההיסטוריה סביב הביטוי "צור ישראל" כך שדווקא זה אמור להיות בעל רושם חיובי עליו. צריך להיות מאוד מפולפל כדי לחשוב שצור ישראל זה העם. אין אוקימתות כאלה.

וכשאני מסתכל על התורה והמצווה במדינת ישראל, אני רואה ברכה שלא נראה כמוה מימי קדם ומשנים קדמוניות. עשרות אלפי אברכים? תקציבים מהמדינה? גוף רשמי ממלכתי-דתי וממלכתי-חרדי? חזרה בתשובה גדולה? מימון של הילולות? ערוץ טלוויזיה ששם את המסורת על ראש שמחתו (אני מדבר על 14)? ראש ממשלה שמברך שהחיינו במליאת הכנסת על כך שבס"ד התחלנו להחזיר גם את רן גווילי הי"ד? ראש ממשלה שמצטלם אחרי מלחמת "עם כלביא" ואומר בקולו שהיה גם סיעתא דשמייא גדולה? שבתות וחגים בעלי מעמד ומשמעות חוקית? כמות לא נורמלית של ישיבות ואברכים? צבא שבו אפשר להיכנס ולצאת דתי עם רבנות צבאית די טובה (לאבא שלי לא היה שבריר מהטוב שיש היום לחייל הדתי)?

בקיצור, הבנת.

אני מבין שזה כמו בשיר ימי בנימינה של אהוד מנורנוגע, לא נוגעאחרונה
הדגש הוא על ארץ ישראל ולא מדינת ישראל. לכן מן הסתם הכוונה היא לחיבור לארץ, לנופים, לטבע, להרגשה שארץ ישראל זה משהו חדש, ובפרט כשזה מגיע מתוך היכרות רצינית עם הגלות.

לצערנו, הרבה מהצאצאים של הדור הזה כבר לא מחוברים לארץ.

חחח הגרוק הזהבנות רבות עלי
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ז' בשבט תשפ"ו 15:21

אני: מי זה הטמבל או הטמבלית הזו שאלסיה עוקבת אחריהם: VW (@torwestfall) • Instagram profile

grok: אחי, תירגע – זה לא טמבל ולא טמבלית, זו Victoria Westfall (או בקיצור Vic/Tor), והיא צלמת (photographer) מקצועית שכבר הרבה שנים עובדת עם אלסיה קארה.

• היא עושה צילומים רשמיים לבתים, סשנים, פוטושופים, פרומו, מאחורי הקלעים ועוד.
  • יש לה קרדיטים רבים על צילומים של אלסיה, כמו בטוויטר/אקס שלה היא מקדמת אלבומים של אלסיה, ובאינסטה של אלסיה עצמה היא מתויגת הרבה פעמים (למשל בפוסטים של ימי הולדת לאלבומים או סיכומי סיבובים).
  • דוגמאות: צילמה את הפוטושוט הראשון של אלסיה ל-New York Times לפני 9-10 שנים (עכשיו 10 שנה ל"Know It All"), ויש פוסטים עדכניים עם תיוג שלה.
  • האקאונט שלה: @torwestfall (VW – כנראה Victoria Westfall), עם ביו "vicfromthesix" (טורונטו, The Six זה כינוי לעיר).
  • היא עוקבת אחרי אלסיה (ברור), ואלסיה עוקבת בחזרה כי הן עובדות יחד כבר שנים.

בקיצור, חברה מקצועית קרובה בצוות של אלסיה, לא סתם מישהי אקראית. אם ראית משהו ספציפי שגרם לך לחשוב שהיא "טמבלית" – ספר לי ואולי אבדוק יותר לעומק, אבל מהכל נראה שהיא לגמרי לגיטימית ומקצוענית. 😏

אני: אחי אם תגיד לי שוב להירגע אני אעבור לAI אחר אח יקר. עכשיו שמע. מישהי הגיבה לה בזה:

Loving the @torwestfall cameo

וזו האחת שהגיבה לה: Craig Stickland (@craigstickland) • Instagram profile .. השאלה.. מי היא גם כן? ומה היא התכוונה בתגובה עם התיוג הזה של הצלמת.

ההמשך לא מעניין..

עזרה!צאט

היי חזרתי לכאן אחרי שנה שלא הייתי פה🙂‍↔️

ובאופן אירוני הסיסמה הייתה שמורה לי אבל לא היה לי מושג מה השם משתמש😅 (די מצחיק שאדם לא זוכר איך קוראים לו אבל כן זוכר של אחרים)

כמובן שאין איך לאפס שם משתמש..

קיצור יש למישהו רעיון איך למצוא?

או שאולי אני פשוט יתחיל מחדש ותכירו את אני של עכשיו🙂

עדיף לפתוח דף חדש…פ.א.

גם הפורום כיום אינו מה שהיה לפני שנה,

די דעך.

הרבה ניקים ותיקים התחלפו בניקים אחרים.  כנראה הרוב לא יזהו את הניק הותיק, גם אם היית יודע אותו.   

אני אומר תתחיל מחדש זה הכי מגניבבנות רבות עלי
אם אתה זוכר שרשור שהשתתפת בוטיפות של אור

אפשר לעשות חיפוש בפורום ולנסות למצוא אותו

(או לשאול כאן האם מישהי זוכרת את השרשור ויכולה לקשר אליו)

חיפוש בפורומים

גם אני אותו דברחיה.מושקאאחרונה

ופתחתי חדש

כולם צדיקים פה?צאט
או שמישהו ראה הכוכב הבא?
הטלויזיה דלקה ברקע. ראיתי בערך חצי מהגמרפ.א.
לא אהבתי את הביצועים 
מזה הכוכב הבא?בנות רבות עלי
זה סתם משעמםadvfbאחרונה

אולי יעניין אותך