חשובאנונימי (פותח)

בס"ד

שלום וברכה!

ברצוני לשאול שאלה בוערת וכואבת אותה רציתי להעלות. ביהמ"ק שלנו. כביכול היום, כשהר הבית בידינו, אין דבר המונע מאיתנו לעלות ולבנות את ביהמ"ק. כמובן שבטהרה ולפי כל ההלכות והסייגים.
יש לנו מין "ג'וק" שהגננת הכניסה, כנראה, ובלי ח"ו להשמיץ הגננות, שביהמ"ק, הבית של אבינו, אמור לרדת בשלמותו כשיגיע הזמן בברקים וברעמים, נוסח הר-סיני. יכול להיות שזה באמת יהיה כך. אך מה עם ההשתדלות שלנו? "פתחו לי חודו של מחט.." איך אנחנו יכולים לבקש משהו כשאנחנו לא עושים את ההשתדלות המינימאלית?!
לפי ההלכה, אין בעיה מבחינה הלכתית אם וכשממשלתינו היקרה תחליט, לבנות.
הרי מה זה בסה"כ? זה בית! יותר קטן ממתנ"ס שבונים היום!!! אז למה?? למה עד עכשיו אף אחד לא הזיז משהו כזה? "אנחנו עוד לא מוכנים.. העם עוד לא מוכן.." אם נחכה לכל דבר שיגיע אלינו לידיים, לא נגיע לשום מקום!
למה מיליוני אנשים מחכים ומשוועים לבית מקדש כבר אלפיים שנה, וכבר 40 ומשהו שנה שאין לנו תירוץ למה אנחנו באמת לא עושים זאת!!!
למה אנחנו לא זזים? למה אנשים לא לוקחים את זה על עצמם לעשות? אנחנו כ"כ רוצים את ה' כאן, שישרה שכינתו, אבל אנחנו לא עושים כלום. מה אפשר לעשות? איך? המצב פשוט קורע את הלב!

תודה, ומחילה אם ח"ו השתמע לה"ר על עמ"י, או שהתקפתי. באמת אי אפשר להבין איך אנחנו לא נאבקים על זה בכל יום! הרי - מה, לא הסבירו על ביהמ"ק כבר בגן??

בברכת אהבה לכל עמ"י ולגאולה שלמה!

כי-יורבית

את מדברת על בניין פיזי. נכון להיום, עמ"י ממש לא במצב הרוחני של לבנות בית מקדש.

ברגע שנגיע למצב בו באמת כל עמ"י כוסף ומצפה למשיח, אני מאמינה שנדע מה אנחנו צריכים לעשות.

בכל אופן, כל הכבוד

[זה יותר מתאים ל"בראש יהודי", לא?!]

תגובה.אנוכי חסויה...

דבר ראשון, האגדה הזו שהכניסו לנו בגן, איננה נכונה, ככה אני שמעתי ממרצה ממכון המקדש.

דבר שני, זה לא נכון שאנחנו לא עושים שום דבר, מכון המקדש מכין המון כלים, הוא הכין את הבגדים לכהן הגדול.

ואני לא חושבת שאפשר לבנות את בית המקדש במצב האיום של טומאה שיש לנו בימינו. אומנם צריך להתאמץ- ולכן יש את החובורת האלה שמישהו פירסם שמכון המקדש מייצרים, ואפשר לתרום למכון המקדש, אפשר להוסיף בתפילה בבקשות האישיות, אפשר ללמוד את החשיבות והצורך שבית המקדש, ועוד אינספור דברים. אבל זה ניראה לי אבסורדי שנלך כולנו ונתחיל לבנות את בית המקדש.

סליחה שאני נשמעת כמו מפרסמת למכון המקדש, פשוט היה לנו הרצאה עם אדם שעובד שם לא מזמן, ועוד מוחי רענן.

מכון המקדש - כבודו במקומו מונח והםאנונימי (פותח)
עוים דברים חשובים - אך מה עם עשייתך בתכלס, העשיה הפרטית?
*עושים. ח"ו לא באתי לבקר, וכמובן שתפילות נצרכות עדאנונימי (פותח)
מאוד.
...להבת-כוח

לפי דעתי, ממש חשוב להעצים את הידע והכמיהות שלנו למקדש.

כמו שהקדימו להגיד, על מכון המקדש- הם הוציאו חוברות, ואני חושבת שאם אפילו נרצה כמו שצריך לרצות את המקדש, נוכל לקדם אותו. אני יכולה להעיד על עצמי, שהמקדש הוא בראש הרשימה של מענייני ראשי. בט' באב, אני לא באבל וכו'. אני חושבת שהחוסר ידיעה וכמהות זה חלק גדול לבוששות בנייתו.

אבל אל תשכחי שהטומאה, והחילון שאנחנו רואים כיום לוקחים גם חלק דיי גדול בעניין.

מה אפשר לעשות? המון!!!*מוריה 2*אחרונה

בס"ד

הבעיה העיקרית היא חוסר מודעות. אפשר לומר שעד השביעית לא רציתי בכלל שיבנה בית המקדש. לא ידעתי מזה זה היה רחוק ממני מאוד!

אני חושבת שאם בסביבה שבה גדלתי היו מעלים את זה יותר למודעות לא הייתי צריכ הלחכות לשמינית כדי להבין למה זה חשוב.

לכן כל מי שקורא את הדדברים שלי עכשיו יכול  לשעות כמה דברים:

א. מדריכים\ מדריכות רכזי\ רכזות חב"ב -יכולים להעביר פעולות, לעשות שבוע מקדש. חב"ב יכול לעשות ערב לימוד מהחוברות או אפילו מהניצוצונים( ניתן לקרוא את כל הניצוצנים באתר tora.co.il תחת הכותרת פרשת שבוע\מכון המקדש או לקבל אותם ישירות למייל mikdash3@gmail.com )

ב. ללכת לסיבו"ש שזה לא פחות חשוב!

ג. להפיץ את החוברות ללימוד יומי של המדרשה לידע המקדש!

ד. לתרום ולהתרים לבניית כלים ולאריגת בגדי כהונה.

וחשוב חשוב חשוב להעלות למודעות בכל דרך אפשרית. כתבתי את הדברים ממש על קצה המזלג, המדרשה שוברתא ת הראש כל הזמן איך אפשר להגיע לעוד מקום ולעוד אדם.

יש את נבואת חגי שלא מרפה מאיתנו:

"העת לכם אתם לשבת בבתיכם ספונים והבית הזה חרב... ועתה כה אמר ה' צבאות... עלו ההר ובנו בית" (חגי א')

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך