אפשר לשתף אתכם במשהו שצורם לי?חלילית אלט
ככה.
הרבה פעמים אני נתקלת בשרשורים שפותחים נגד עישון.
אנשים פה ממש יוצאים מכליהם להסביר עד כמה זה דבר מזיק וכמה צריך לשכנע את המעשנים שיפסיקו, ואם חברה של איזו בת פה מעשנת ישר היא באה לשאול איך לגרום לה להפסיק.
בחייכם, אנשים! די לשפוט! מה אכפת לכם מה אנשים אחרים עושים עם החיים שלהם?!
אתם אף פעם לא אוכלים אוכל מהמיקרוגל? עם חומרים משמרים? עם צבעי מאכל? ומלא מלא ג׳אנק פוד?
אתם לא משתמשים בדיאודורנט, בפלאפונים, במחשב ובעוד המון דברים שלא בריאים לגוף, פולטים קרינה, מסרטנים?
כל אחד בוחר מה הוא עושה עם החיים שלו.
ותאמינו לי, אנשים שמעשנים יודעים יפה מאוד שזה לא בריא ומזיק לריאות ועלול לסרטן.
ולמרות זאת הם בחרו להתחיל, הם בוחרים להמשיך, ןאם הם ירצו להפסיק הם ינסו להיגמל.
מי אתם שתשפטו אותם על איך הם חיים את החיים שלהם?!
כל יפי הנפש שמנסים לשכנע את כל העולם לא לעשן כי זה מסוכן - מה תעשו אם אני אתחיל לשכנע אתכם לא לאכול שוקולד או לא להשתמש בפלאפון כי זה משחרר קרינה?
נכון שתוצאות של עישון רואים בבירור ודברים אחרים לא.
אבל אתם יודעים כמה אנשים מתים מאלכוהול, מחסימת עורקים, מסרטן, מסכרת ומעוד דברים שנגרמים בגלל התזונה הלקויה שלהם?
אז בחייכם. תפסיקו לשפוט אנשים אחרים ותתקנו קודם כל את עצמכם.
סליחה על העצבים, הייתי חייבת כבר לשפוך את זה.
בסדר, אנשים הביעו את דעתם שזה רע והם צודקים..אי אי אי

וחוצמזה זה שבנאדם מחליט לעשן בדרכ (ברור שיש יוצאי דופן וכן)

זה אומר עליו משו, ולא משו טוב..

לא מסכימה..חלילית אלט
בסדר להביע דעה, אבל לא נראה לי צריך לשכנע את כולם כמה זה רע.. כולם כבר יודעים את זה הרי.
ואני ממש לא מסכימה עם זה שזה אומר משהו לא טוב. אם אני מעשנת אז אני פחות טובה ממך? אז יש בי דפקט? לא.
זה סתם סטיגמה.
סטיגמות לרוב נכונותחוני המעגל פינות

כי אם את מכירה את הסטיגמה ויודעת מה יומרו אם תשברי אותה

כנראה אין לך בעיה שיגידו את זה עליך....

ופה חשדתי

אני לא מעשנת אם זה מה שחשבתחלילית אלט
אין לי שום דבר נגד זה ועישנתי קצת בחיי אבל אין לי איזה חשק לעשן מי יודע מה.

וסטיגמות יכולות להיות נכונות אבל יכולות להיות גם לא נכונות.
או נכונות רק על חלק מהאנשים.
זה בכלל לא בה ממקום של 'לשפוט'משתדלת יותר

את מערבת פה כמה נושאים:

1.לא להתערב במעשים\חיים\החלטות של אנשים אחרים. בזה את צודקת במאה אחוז, את הבעיות שלנו נפתור בעצמינו (נשתדל לכל הפחות) להיות מרוכזים בענייננו ולשפר רק את עצמינו ולא את הסביבה. אין צורך, מיותר ובלתי יעיל לדבר על אחרים.

2. לא לשפוט את מעשיהם\חייהם\החלטותיהם וכו' שזה לא קשור פה כ''כ כי אף אחד לא בא ממקום של שפיטה ורצון כזה אלא להיפך מתוך תמימות ורצון לעזור כמה שיותר (הרי בכ''א מגישים פה סיפור ורוצים לשמוע דעות ופתרונות) אז כל עוד יפתחו שרשורים בנושא של ''תנו לי עצה'' וכו אין כ''כ מה לעשות כי הבנ''א בא ורוצה תשובות ועצות. אפשר לדבר על הנושא של 'לא לדבר ולהתערב בחיים של אחרים' אבל שוב, זה שלב אחד קודם, ברגע שכבר יש שרשור בנושא את מציעה להתעלם?

אני מדברת יותר על פותחי השרשוריםחלילית אלט
פחות על אלה שעונים תשובות
אז את יוצאת במערך הסברה למה לא לעשות את זה..משתדלת יותר

קצת סותר את הרעיון של כל אחד כרצונו יעשה ואל תתערבו...

היא\הוא רואה לנכון לפתוח שרשור תפאדל. 

אולי זה לא נעים\צודק\מוסרי אבל לכי תקני את העולם..אפאטי

את צודקתחלילית אלט
לא ככ חשבתי על העניין הזה

בכל מקרה אני כבר הרבה זמן מתאפקת לא להגיב לשרשורים האלה כי זה מעצבן אותי שכולם צועקים נגד נגד נגד בלי בכלל להבין למה אנשים מתחילים לעשן
והרגשתי צורך להביע את דעתי בעניין ואת הכאב שלי
(אני מרגישה את זה גם בעוד נושאים שעולים מדי פעם בשיחות חברתיות, לא רק בנושא העישון)
...גלידת לימון

עישון זה דבר שמפוצץ בסטיגמות. רק אנשים פושעים, לא טובים, מובגרים או כל מיני מילים כאלה מעשנים.

החברים של האלה שכותבים פה מנסים"להציל" את החברים שלהם מכל הסטיגמות שהם חושבים על הדבר הזה.

ונכון שכולם יודעים שעישון זה מסרטן נורא, אבל זה דבר שבמודע. אפחד לא חושב וחלקנו אפילו לא יודעים שדורדוראנט זה מסרטן. זה בכלל לא במודעות. 

ולהפסיק לעשן זה לא פשוט בכלל בדיוק כמו שלהפסיק כל התמכרות אחרת זה לא פשוט בכלל. אז הם מנסים להקדים רפואה למכה.

ואם תתחילי לשכנע אותי לא להשתמש בפאלפון ויהיה מודעות כל כך מטורפת לטלפון, אז יכול להיות שאני אכן יפסיק להשתמש בפאלפון, לא יודעת אבל יכול להיות.

חוץ מזה שפה לדעתי זה מקום שחוזר על עצמו אז מנסים למצוא כאן נושאי שיחה, כי כמה כבר אפשר לדבר על חבר ועל חור שני? יאללה עברנו לעישון. לדעתי זה סוג השאלות שפה, שלא  אמיתיות ורציניות, כמה חברים מעשנים כבר יכול להיות? ואם באמת יש לכם אחד כזה תגלגלו את העכבר למטה ותמצאו כמה וכמה שירשורים בנושא.

ואני די מסכימה איתך עם לא להיכנס לקורקבן של השני, זה אכן חשוב.

אני בדעה של איש איש באמונותו יחיה.

אז את אומרת שזה עניין של מודעותחלילית אלט
אני מסכימה איתך
ואני לא באה להעלות את המודעות לדברים אחרים. רק באתי להראות שעישון הוא לא הדבר הכי גרוע שאנשים עושים, רק שפשוט נדבקה אליו איזו סטיגמה. שזה נוראי וכו וכו.
ובסדר, אבל לא רק זה נוראי, למה אתם מתייחסים רק לזה...

איש באמונתו יחיה ולכן אני לא רואה צורך לשכנע אנשים שמעשנים להפסיק. או לשכנע אנשים לא לעשות את זה. כי אם עןשים את זה אז באותה מידה צריך לשכנע עוד המון דברים אחרים.
אבל מעליפ פה שאלות רק עלזה,גלידת לימון

רוצה לנסות לפתוח דיון האם שימוש במיקרוגל הוא טוב או לא? לכי עלזה.

אפחד לא ייפתח דיון של "חברה שלי מביאה כל יום לבית ספר אוכל עם חומרים משמרים, מה להגיד לה?" כי זה לא רלוונטי ולא מעניין אפחד.

נכון, אני מאוד משתדלת לא לשכנע שום בנאדם לעשות משהו שנוגד את דעתו.

זה פשוט סמלחוני המעגל פינות

סמל בעייתי של פריקת עול 

וכמו כל סמל ברגע שנוגעים בו 

האנשים שעוד לא זרקו אותו קופצים

כנל לגבי המון דברים

עישון זה סמל לפריקת עול??חלילית אלט
סליחה אבל זה קצת מעצבן אותי...
המון אנשים שאני מכירה מעשנים, ודווקא אנשים טובים ויראי שמים שלא עושים שטויות בחייהם.
כן, טכנית מציאותיתחוני המעגל פינות

דוגמא פרטית לא אומרת הרבה

אה כן וגם סמל לחוסר גב חברתי

והסחפות אחרי הזרם

מסכימה רק עם ההיסחפותחלילית אלט
לא נתתי דוגמה אחת, אני מכירה כמה וכמה אנשים שמעשנים.
זה אולי מתחיל מלנסות להיות קולים לפעמים. אבל לפעמים אנשים באמת צריכים את זה בשביל שלוות נפש ורוגע.
זאת דרך להתמודד עם לחץ, לדעתי.
ואני לא חושבת שיש בזה משהו רע. אנשים לפעמים מתמודדים עם לחץ בדרכים הרבה יותר מזיקות.
שוב הבן אדם בחר את זה כשהוא מכיר את הסטיגמותחוני המעגל פינות

שלא יתפלא ושיתמודד

מי ששובר סמל ידע ויכיר בהשלכות

אם הבן אדם בחרחלילית אלט
מה אכפת לאנשים על הבחירות שלו?
כי הוא בחר לשבור סמלחוני המעגל פינות

וזה פוגע באחרים

איך זה פוגע באחרים?חלילית אלט
(אם נמאס לך מהדיון אתה מוזמן להפסיק, זה בסדר..)
גורם לעישון פאסיבי . לשאיפות עשן לא ברצון.נפש חיה.
לחכלוך ותחושת חוסר נטחות או נעימוצ.
אבל היא התכוונה למשהו אחר לא בקטע הזהנסימי

אז לא הבנתי . אם היא תסביר אשמחנפש חיה.
נכון אבל הוא גם צודקחלילית אלט
אם מישהו רוצה לעשן אז סבבה אבל לא ליד אחרים.
עישון פאסיבי באמת מגעיל.
אבל עדיין מי שרוצה שיעשה מה שבא לו, כל עוד לא פןגע באחרים.
-נערך-גלידת לימון

מדי נכנס לי לדיון על האם כן או לא סיגריות.

לא נכנסת פה לדיון הזה, לא חושבת שזה מטרת השרישור.

תיכנסי זה חשובנסימי

כאן זה גיל ההתבגרות ילד\נער החל פתאום לשים לב שחבר שלו מעשן פה בשביל הצחוק אבל זה ניהיה עוד פעם ועוד פעם עד שהוא מתחיל להבין שהחבר שלו שעדיין קטין "התמכר לסיגריות" הילד דואג לחבר שלו הוא לא רוצה שהחבר שלו ימות ויקרה לו משהו רע זה ממש מפחיד אותו הילד לא רוצה לחנך אותו זה פשוט אכפת לו מהמצב שחברו נקרא אליו בטעות ומי יודע אם החבר שלו יודע מה הוא עושה אולי משהו פיתה אותו? אז הם מתוך אכפתיות ודאגה כותבים פה כי הם לא יודעים מה קרה וזה מפחיד אותם ודואגים לחבר שלהם זה בודאי לא בשביל לשפוט ולא בשביל לחנך אם החבר היה אומר ברצינות תעזוב אותי ותן לי להסתדר לבד אולי הילד היה עוזב את העניין אבל בנתיים הילדים רק מסתכלים ואוכלים את הלב שלהם ושתדעי שאף ילד לא יתכוון לחנך זה מתוך דאגה זהוחצי חיוך מה עוד שהתמכרות לסגריות נהפכה לדבר מפורסם בחיים והם לא מאמינים שהחבר שלהם נדבק..אשריינו שיש לנו כזה עם דואג ומסור את יודעת כמה פעמים ילדים שכנעו את החברים שלהם להפסיק וזה הלך להם?? בטוח ניצלו ממוות כמה...

תודה רבה על התגובה!חלילית אלט
לקחתי לתשומת ליבי.
זה עלה בדעתי אבל לא התייחסתי יותר מדי. ואני מודה שטעיתי.

אני עדיין בדעה שאנשים לא צריכים להתערב בבחירות של אחרים, אבל אני כן מסכימה שלדאוג ולנסות להשפיע זה בסדר.
אבל בסופו של דבר, אם הילד החליט לעשן, לא נראה לי הוא ישוכנע מאנשים שזה רע לו
תלוי גיל ותלוי בחירה ואופי.נראלי רובם יישתכנעו שלטובתם עדיפהנפש חיה.
הנסיון מראה
שמי שעשה פוזות ועישן כדי להיראות "מגניב"
בלי לשמוע את הצד המסביר מה לא טוב

היה לו קשה להיגמל כי נכנס עמוק עמוק לביצה הזו.
חח כנסי עוד פעםנסימי

אף אחד לא חושב ליתערב בבחירות של האנשים "איש באמונתו יחיה" וכולם איתך בדעה הזאת אל תדאגי.. אבל הילדים שכותבים פה הם כותבים את זה מאכפתיות ומדאגה אם החבר שלהם יגיד אל תתערב אז הם ימשיכו לשכנע? לא, את יכולה להסתכל באלו שפתחו ישרשורים על חבריהם המעשנים ותראי שהם כותבים שכבר זמן מסויים חבריהם מעשנים והם מפחדים שיקרה להם משהו אבל בנתיים הם שותקים אבל הם ממש רוצים לנסות לעזור לחבר שלהם זהו...לא מתערבים רק רוצים לנסות לעזור וכל זה מתוך אכפתיותחצי חיוך

יש דבר שנקרא אחריות חברתית.נפש חיה.
מתוקףזה שאכפת לנו
אנחנו כן נעורר על הבעייתיות.
אחר עך שכל אחד יעשה מה שבא לו
אבל להתעלם לכתחילא?! מה פתאום?!

בעיניי
אין דבר יותר אגואיסטי מזה.
ההתעלמןת כדי שיעשה מה שבא לו.
כשאנחנו יודעים
שהוא יקלקל לא רק לעצמו
אלא לסביבתו ולדורות אחריו
בנזק בלתי הפיך.
בדיוק הוצאת לי את המילים מהפהנסימי

עם החלק הראשון אני מסכימהחלילית אלט
עם השני קצת פחות.
זה לא התעלמות. אולי אפשר לדבר על זה אבל בגדול שיעשה מה שהוא רוצה, לא כל אחד מת מסיגריות ומן הסתם כל אחד יודע מה ההשפעה של זה.

ונזק בלתי הפיך לדורות אחריו? למה להגזים?
נזק בלתי הפיך לעצמו .נפש חיה.
לדורות אחריו
כי אב שחושף את ילדיו הקטנים לעשן
לשיעולים ולכל מני דברים רעים כצוצאה מזה
אמא שמעשנת והעובר שלה ניזוק מכך .

מה עוד צריך כדי להבהיר שזה הרס סביבתי ולא רק של הבנאדם עצמו?!

ממתי אנחנו נחליט מה נוגע לנו כשזה דיהי נפשות?
אני גם לא תמיד מעירה כשרואה מעשנים
אבל כשזה מפריע אז בהחלט אבקש!
מסכימה איתך ככ. ומודה ששפטתי. מחילה.א"י לעמ'יאחרונה
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך