תגידו,מתו"ש
אם הבנתי את כוונתך,אוסנת
אז כן.
יש אנשים שנולדים עם כוחות חיים גדולים משל אחרים, והדבר מתבטא כשהם גדלים - ומגיעים "רחוק" (אין הכוונה דווקא לרבנות גבוהה, אלא גם למעמד גבוה בכל תחום אחר - כלכלה, רפואה, פוליטיקה וכיוצב').
רחלי שתהיה בריאה רק את יכולה להביא את השאלות האלה!MaCaBeE
מה רע? אחלה שאלה.אוסנת
אבל זה לא פייר!!!!-מתו"ש
ווואוו -אח..
אמרת את המילה "גלגול" - נכנסת בזאת למחלוקת חכמים ענקית 
[רבי סעדיה גאון לידעתי טוען שאין גילגולים. האר"י לעומת זאת כותב שיש...]
מה קרה?
למה זה "לא פייר"?
תקשיבי , הנשמה שלך מספיק גדולה - בעצם , גדולה זו לא מילה -
הנשמה שלך ע-נ-ק-י-ת בכדי להכיל בה המון!
מה זה "חישולים"?
תקשיבי , את חדשה.
סבבה?
יעני , תתחלי לחשל , לפתח , לשנות את עצמך!
בשפת היהדות זה נקרא "לעבוד על המידות" ו....להיות "עבד ה'".
אוקי?
מה זה אמור להשפיע עלייך אם את גלגול או לא.
כלום ביחס שלך אל ה' , ביחס שלך בעצם אל כל החיים.
תחשבי עכשיו על עצמך בלי קשר לעבר שלך [בין אם היה לך ובין אם לא...].
מקוה שהובנתי.
בהצלחה!! 
אני חושבת שהנשמה ניבנית לפי הדברים שעוברים על האדם~~אני~~
הרב קוק מחלק את סוגי הנפשות ל-2.פגזניקית גאה!
יש נשמה של אדם שהיא קבועה, ולא מחפשת כל הזמן ריגושים בעבודת ה' וכו'.. ויש נשמה מתנודדת, שתמיד מחפשת דברים חדשים, להתעלות בהם, להתגדל בהם..
כל נפש, נבראת בצלם אלוקים- ולכן היא גדולה.
השאלה מה עושים עם הנפש הזאת.
מקלקלים או מתקנים?
שיהיה בהצלחה.
רחלי..מיסטר דום
א. כל הכבוד על השאלה!! (זה גם לי עובר בראש..)
ב.למה לא פייר תחשבי כאילו שברור שהנשמה עשתה שינויים בגלגול לגלגול אבל כל פעם היא באה לאדפ אחר עם כוחות שונים (אולי לא ב360 מעלות אבל שונםי קצת) ולך יש את הכוחות במיוחדים שמיחדיים אותך
ג.אין כה דבר נפש גדולה אדם לפי דתעי עוה את הנפש תראי לכולם יש כוחות השאלה מה אתה עושה איתם אדם זה היצירה הכיי גדולה ומסובכת שהייתה אי פעם...........זה לא שהרב אליהו נולד הרב אליהו הוא עבד על זה ופיתח ולמד שניים בשביל להגיע למעמד שלו כיום הרב אליהו הבנת ?? כל אחד נולד אותו דבר השאלה מה הוא עושה בחיים שלו..
ד.את יכולה גם את להיות וכל אחד יכולה להיות נשמה גדולה וצדיקה ודמות דומיננטית וכו'...השאלה איך אתה עובד ולאן אתה מביא לידיי מימוש את הפונטנציאל שבך הכח המוסתר שבך תביא לידי מימוש הבנת??
אם לא דברי איתי בש"א...
וככה...מיסטר דום
באמת יש אנשים מיוחדים אבל אם הם לא יעבוד על עצמם ויראו את היחוד שלהם הם כמוני וכמו כולם
אבל אם את תעבדי על עצמך ועל המידות גם את יכולה להיות מהאנשים הגדולים האלה כל אחד יכול להגיע ברמה כזאתי או אחרת למדררגה גבוהה יותר וזאת השאיפה...
מה שהוא בעצם ניסה לומר-פגזניקית גאה!
והוא צודק.
בהצלחה (:
נכון, אבל...אוסנת
ו...ממילא הדרישה מהם יותר גדולה.אח..
ז"א , אם קבלתי נשמה עם "כוח" X -
הנסיונות שלי , הקשיים שלי , הדרישה ממני - תהיה בהתאם.
ההוא שקבל נשמה יותר גבוהה - יהיו לו [את כל הדברים לעיל] כדרגתו שלו.
הזה שקבל נשמה פחות גבוהה - יהיו לו [את כל הדברים לעיל] כדרגתו שלו.
ככה ש...זה מה שאנחנו צריכים בעקרון לדעת -
הכוח שלנו ["הכוח"] לעומת [להוציאו] ההספק שלנו [ל"פועל"].
בשורות טובות!
מסכים עם אח..ארנאו
לכל אחד יש את הנסיונות שלו. לפעמים הנסיונות של האחד יראו לשני כשטותיים ממש.. אך הקב''ה מסתכל על הקושי ש-ל-ך..
וככל שא-ת-ה עובר יותר ויותר..ככל שא-ת-ה מתגבר יותר ויותר..הנשמה גודלת במובן של התפשטות הגשמיות או במובן של חישול בנסיונות מסוג שונה..
ו..זה נכון שלאנשים מסוימים יש יותר כוחות או כמו שאומרים ''נשמה גבוהה''..
אבל אני לא חושב שהמטרה היא להגיע למה שהשני יכול להגיע..המטרה היא למצות את עצמנו בצורה הכי טובה ובריאה שאפשר..וכמובן שקנאה באחר יכולה לעזור לנו להגיע למה ש-א-נ-ח-נ-ו יכולים להגיע..
מקווה שעזרתי.רחלי.
לאו דווקאעמישב
אם אני לא טועה היה זה הבעש"ט שאמר על אחד מחסידיו שהוא האדם שנולד עם הנשמה הכי הכי הכי הכי נמוכה שבדור, ועם מעשיו היא הלכה וגדלה.
רוב מוחלט של מקובלים וחסידים מדברים על התעברות נשמה (תוספת), כך שהדבר לא מקובע.
אבל צריך לזכור שהכל לפי מעשיו של האדם, והם ורצונותיו העיקר. אין תכליתנו להיות צדיקי הדור, תכליתנו לעבוד את ה'. אם הוא רוצה שנהיה צדיקי הדור נהיה, אם לא, לא. ואף אחד לא יתלונן עלינו. העיקר לעשות את רצון ה' בכלים שקבלנו (תחשבי שכל הניצבים בהצגה יתחילו לשחק את השחקן הראשי...).
אני לא מבינה...זה דורש ממני יותר מידי ריכוז...מתו"ש
אני אנסה:אוסנת
דעה אחת: יש אנשים שנולדו עם נשמה גדולה, לכן יש להם כוחות חיים גדולים יותר, ובהתאמה - הנסיונות שלהם גדולים יותר.
דעה שניה: ע"י המעשים שלך אתה מגדיל/מקטין את הנשמה.
לסיכום - אין זה משנה - נשמה גדולה/קטנה - הכי חשוב - מה אתה עושה עם החיים שלך, עם הנסיונות שלך.
אני יכול לנסות -אח..
את זו את ו - זהו! [קצר?
]
[אם באלך לקרוא - יש נשמה גבוהה מנשמה אחרת - אבל גם הדרישות ממנה יהיו יותר גבוהות.
כמו שיש אדם שעובד במטוסים , ואדם שעובד בארונות -
זה שבמטוסים יותר "גדול" מחבירו [מהנגר] אז גם הדרישה ממנו זה לבנות דבר גדול > מטוס.
זה שבארונות יותר "קטן" מחבירו [מהמכונאי מטוסים] אז גם הדרישה ממנו זה לבנות דבר קטן > ארון.
כל אחד , אם יבנה את מה שהוא צריך לבנות - הוא מיצא [הוציא] מכוחו את ה - 100% שדורשים ממנו]
מקוה שהובנתי.
יומעולה!! 
ניראה לישמה שאני רוצה לדעת זה...-מתו"ש
הנשמות שיורדות או ירדו או גם וגם לעולם- התחילו באותה נקודה של מעלה???
לידיעתי -אח..
לא.
יש נשמה שגבוהה מחברתה.
[אז שאלת - זה לא פייר? > התשובה בתגובות למעלה]
יומעולה!
יש שאלה דומה -אוסנתאחרונה
"זה לא הוגן שאני נולדתי למשפחה חילונית, והוא למשפחה דתית. הוא ברמה יותר גבוהה ממני מלכתחילה!"
והתשובה -
ה' לא בודק תוצאות. ה' בודק את הדרך. כמה התקדמת?
אם נולדת דתי ונשארת באותה מדרגה כל חייך, לא עשית כלום.
אם נולדת חילוני, התקדמת למצב "דתי" והתקדמת עוד יותר - וואו!
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.