גיוס בנות לקרבי?
למה?
ומה לדעתכם מביא מתגייסות ללכת לשם?
האם המאבק נראה לכם מועיל או מזיק?
(שמעתם עליו בכלל?)
(לי יש דעה בנושא, אבל אני מעוניין לשמוע דעות מהנוער).
גיוס בנות לקרבי?
למה?
ומה לדעתכם מביא מתגייסות ללכת לשם?
האם המאבק נראה לכם מועיל או מזיק?
(שמעתם עליו בכלל?)
(לי יש דעה בנושא, אבל אני מעוניין לשמוע דעות מהנוער).
שלא יבלבלו את המוח על תרומה למדינה וכו וכו'...
אסור מכל וכל, הרבנות הראשית גזרה, לא משנה אם זה בקו או בשיריון או בכל מקום אחר. צה''ל הוא לא המקום לנשים.
המאבק כרגע לא מועיל, אב בטוח נראה פירות שלו בהמשך
בלון הליוםבתור פעילה בנוער ליב"ה ובעלת דעה ברורה ביותר בנושא..![]()
אז ככה,
לבנות אין מקום בצבא. נקודה. סוף פסוק. רות. עבור. וזהו. פשוט לא!!!!
עזבו סיבות הגיוניות וזה, נגיע לזה בהמשך![]()
הרבנות הראשית קבעה בצורה מאוד מאוד מפורשת שאסור!! מזה משנה אם זה נכון בעיני או לא?? כתוב בתורה "לא תסור ממנו ימין או שמאל"- אפילו אם חכמים יגידו ששמאל זה ימין וימין זה שמאל, צריך להקשיב להם! אז גם אם לא להתגייס לצבא בגלל שאני אישה זה ניראלי לא הגיוני לחלוטין ומנותק מהמציאות בקטע הזוי (וזה לא!) אני חייבת להקשיב לפסק הלכה שלהם!
זה א'.. ב'- אתמול סידרתי כזה דפים עם עובדות על השירות המשותף להפצה (מאוד הגיוני שנתקלתם באחד כזה..) ופשוט הזדעזתי!!!!!!! אימל'ה!!!!!!
עובדות שאתה אומר לעצמך- בואנה, אתם עיוורים?!?! תגידו באיזה סרט אתם חיים??
בקטע הבסיסי של הצבא- הרי לצבא יש מטרה אחת, לנצח, נכון? אז למה להוריד את הרמה המבצעית שלו? ידעתם שבבה"ד 1, כשצריך לקפוץ על איזה קיר, שמו ספסל בשביל הנשים ירום הודן כי הן לא מסוגלות לקפוץ? שלנשים יש מימיה 1, בניגוד ל2 אצל הגברים?? אנלא זוכרת הכל אבל היו עוד מלא דוגמאות בסגנון הזה.. ועוד משו, לפי מחקר של הצבא בכבודו ובעצמו, לנשים יש יכולות פיזיות הרבה יותר נמוכות מגברים. עובדה. הם נפגעות ונפצעות הרבה יותר (אם אני זוכרת נכון- 25% מהנשים נפצעות במהלך השירות, חלקן בפציעה שגורמת לעקרות, ל"ע). וגם, תחשבו שנגיד במצב של מלחמה נקלעים לסיטואציות מזה אינטימיות, כגון צוות בטנק שאחד מהם צריך להתפנות ואין לאן ללכת אז עושים בטנק, ותחשבו שיש שם נשים- נראה לכם שהם ילחמו באותו מצב? באותה רמה או שזה יהיה פשוט רצף קטעים מביכים בטירוף ומזה לא מתאימים וצנועים! מה ההיגיון בזה? בכייאת!!! אני פשוט לא מצליחה להבין!!!! זה אמור להיות צבא, לא ארגון פמיניסטי שכל מטרתו היא להאדיר נשים שמחפשות צומי, ולצערי מקבלות ובגדול!!!!
ועוד כמה נתונים- 1 אם אנלא טועה היו בשנה האחונה 609 הפלות מ"תאונות עבודה"!!!!!!!!!!!!!!!! והכל במימון מלא של הצבא!!!!!!!!!!!!!!
2הנשר בצבא של חיילות בעקבות פציעות, רבות מהן באזור האגן, גבוה פי מלאאא מגברים??
3 יש בצבא שירותים משותפים!!! אשכרה שירותים גם לבנים וגם לבנות, בלי שום הפרדה! ואפילו חדרים ביחד!!!!!! זה פשוט זוועה!!
4בבה"ד 1 יש 8 צוערות, אחת בכל צוות. מה שאומר שאין צוות נפרד!!! אז תחשבו על אחד שמת לתרום לבא ולמדינה ולהיות קצין אבל להיות בגדוד מעורב זה לא בא בחשבון מבחינתו- הוא נדפק!!!
5מס' ההטרדות בצבא הוא מעבר לכל ביקורת.. לא זוכרת מס' כרגע אבל זה פשוט יצא משליטה!
זה מה שאני זוכרת כרגע מהנתונים.. אני אשמח אם תוסיפו עוד..
ובקטע ההלכתי- אסור שתהיה קרבה בין נשים לגברים, אסור לאישה להיות אחראית על גבר\ הפוך.. לא זוכרת בדיוק.. ויש עוד מלא סיטואציות שנתקלים בהן של מצבים פשוט אסורים מבחינה הלכתית!
אז שיהיה ברור- אני חס וחלילה לא נגד הצבא!!! להפך!! אני אומרת אתזה מאהבה לצבא וכי אכפת לי ממנו וממה שהולך בו!!
וגם אי לא נגד נשים, אני בת בעצמי..
אני נגד להשוות בין נשים לגברים! זה פשוט לא אותו דבר! זה כמו שתשוו בין מלפפון לעגבניה, זה לא טוב או לא טוב, זה פשוט שונה!
זהו, פרקתי.. וסחטיין לכל מי שקרא עד לפה![]()
![]()
ממש ממש ממש חשוב!!!!!!!!!! תחתמו ותשפתו בכל דרך אפשרית!!!!!!!!!1
מלבד האיסור הפשוט, שאין סיכוי שלא יעברו שם על אחד מאלה: ייחוד, נגיעה, ריבוי דיבור.
זה הורס ארבעה דברים (אנשים):
1. את החיילים.
2. את החיילות.
3. את צה"ל.
4. את המדינה והעם.
זה הורס את החיילים, כי הם כבר לא ממוקדים בלהיות לוחמים, זו יותר אווירה של תיכון ביום ספורט עם מלא פוזות. הם לוחמים פחות ממוקדים בלהרוג אויבים ולהגן על המדינה (זה צבא)..
זה הורס את החיילות, כי זה פוגע בהן פיזית חזק מאוד, וזה כבר לא סוד שהצבא מתאמץ להחביא נתונים. זה הורס אותן נפשית, כי זה בונה מבט מעוקם על חיי האישה הפשוטים והאמיתיים, שהיא צריכה להיות במקום לא לה..
זה הורס את צה"ל, כי צה"ל הופך לצבא של חלשים, מורידים בזכות הרוח הקרבית של הבנות את רמת המאמץ גם לגברים, צריך לשמור על שניים מעכשיו, המדינה והחיילת לידך. זה מטורף ולא יאומן! צבא צריך להיות, במחילה, אכזרי! אם פה, במזרח התיכון, הצבא יהיה נחמד ולפלף, אין, זה לא שייך ...
זה הורס את המדינה,זה הורס חוקי טבע! נשים לא צריכות להיות לוחמות באידאולוגיה, אחרי שכל הלוחמים האלו יצאו לחיים, זה ימשיך הלאה, הם יקימו כאלו משפחות. ואז מה? ה' יעזור...
וכמובן, אני לא מאמין שזו הדרך הנכונה של עבודת ה', ולחשוב רק מה רבונו של עולם רוצה שנשות ישראל יעשו... "כל כבודה בת מלך, פנימה"
אולי חוקי הטבע בכלל הם שבנים יהיו במטבח וסתם עיוותו הכל ויצא איכשהו שבנות במטבח??
חאלס לתת לנו לעשות תעבודה השחורה
אבל בואנה זה ממש לא גורם לי להרגיש משמעותית לכן אני מבינה דווקא תבנות הפמיניסטיות..
הם רק רוצות להרגיש קצת יותר משמעותיות כי וואלה להיות במטבח ולא עוזר לי שזאת מצווה לא נותן תתחושה הזאת של עשיתי משו טוב עשיתי משו עם משמעות..
נער גבעות מצוי1.בעיקרון, בת לא צריכה לשרת בצבא .
בקרבי,ודאי שלא. בת לא יכולה מבחינה פיזית ונפשית להילחם, שלא נדבר על בעיות הצניעות שמתעוררות.
הן גם יכולות חלילה להיפגע לטווח הקצר והארוך.
2.אני חושבת שמה שמוביל בנות לקרבי זה הרצון להרגיש שגם הן יכולות כמו הגברים,"שיוויון",וייתכן שגם אידיאלים ומחשבה שכך הן תוכלנה לתרום על הצד הטוב ביותר.
3.המאבק נראה לי צודק ביותר,יש להילחם בתופעה הפסולה ולמנוע מעוד בנות להתגייס.
זו דעתי
אי לכך ובהתאם לזאת-
כוווווווווולם, אבל כוווווווווווולם חותמים על העצומה של ליב"ה הצדיקיםםםם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! שמתי פה תקישור ואני שמה שוב- עצומה - מצילים את צה״ל - עוצרים את ואין, אין, אין אחד\אחת שלא חותמ\ת ומפיצ\ה אותהההההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יהיה לו עסק איתי![]()
לכל הנבהלים- לא באמת..
אבל תחתמו ותפיצוווווווווווו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אשריכם ישראל!!!![]()
עצומות, במחילה, זה לנושאים שוליים, וזה, נושא רציני הרבה יותר!!
צריך להתפלל הרבה, להוסיף אור בעבודת ה', בתורה, באהבת ישראל, להפיץ בערים, לארגן שלטים, להכניס לתודעה!!
הם שיאה עושים אתזה!!!!!!!!!!!!!
הייתי שם, אני יודעת!!!!!!!!
הם עשו ועושים דברים ענקיים!!!!!! כמעט כל דבר ממה שאמרת הם עשו!!!
אין לי שום בעיה עם בנות בצה"ל. יש לי בעיה מאוד גדולה עם בנות בקרבי (גם מדריכות לחימה יכול להיכנס לקטגוריה וכל מקום בו הבנות נמצאות בשטח ביחד עם בנים)
אני לא מסכים איתך כי לפי ההלכה לבנות אסור ללכת לצהל
כנ"ל על הצבא, אם לא מדברים מבחינה הלכתית, אם היא חזקה מספיק ויכולה לעשות בדיוק מה שבנים עושים, שתלך. אם לא-לא.
אבל היות שאי אפשר אף פעם להסביר שום דבר לאף אחד, אז גם אין צורך בדיון.
"המאבק" לא "מועיל" ולא "מזיק" אלא אינו כלום ושום דבר.
רק תחשבו על הנקודה הבאה:
בין לוחמים גברים טבעי שתהיה בניהם אחווה, ואף אחד לא יעלה על דעתו לקנא בזה שהאחד חבר של השני
לעומת זאת, בין גבר ואישה יש קשרים אינטימיים ויכולה להתפתח קנאה בין החיילים:
"היא החברה שלי ולא שלך!!!" או : "הוא החבר שלי תעזבי אותו! אני לא מרשה לך להתקרב אליו!!!"
איזו אחווה תהיה ביחידה מעורבת??????? ואיך הם ילחמו יחד ויגנו אחד על השני? גוואעלד!
יש סיבה ויש מסובב.
התנדבתי. היה קטלני!!!!
כיצד בנות המתעלמות מפסיקת הלכה גדולי ישראל - לעיני כל ישראל,
ופועלות בניגוד לרבנות הראשית ולכל זקני וגדולי הדור של דורנו -
מקבלות את התואר "צדיקות" "יראות שמים" יותר מ.....????????
שלא מי יודע מה מקיימות מצוות וגם לא איכפת להם מעמ"י...
הבנות שמשוגעת שמחה דברה עליהם, יכולות להיות דוסות רצח, עם המון רצון לתרום לע"מי. ואת הרצון הזה הן מנתבות לאפיקים לא טובים. זה כמו נערי גבעות שזורקים אבנים. הם עושים את זה מכוונות טובות, אבל מנתבים את הכוחות שלהם לאפיקים לא כ"כ חיוביים (לדעתי).
אז על אותו עיקרון...
צ"ל: גיוס נשים לקרבי זה רע
הוכחה: השמאל הפמיניסטי הקיצוני בעד גיוס נשים לקרבי
מ.ש.ל
1. יש מי שאומרת ששירות לאומי לא מספק אתגרים
2. פתיחת מקצועות רבים בצבא המאפשרים לבנות לממש את כשרונותיהן כמו גם תעמולה חסרת תקדים של הצבא.
3. הערצת הלוחמים- מיתוסים של לוחמים עתירי זכויות יצרו אצל הבנות רצון עז להיות מה שהחברה הדתית מעריצה
4. יחס דו-משמעי של הרבנים, מצד אחד נגד ומצד שני מי שכבר מתגייסת אנחנו נחזק אותה
- אם טוענים ששירות לאומי לא מספק אתגרים צריך להבין מדוע טוענים זאת.
- אם נפתחים מקצועות כאלו בצבא זה כתוצאה מתהליך כלשהו שיש לו סיבות.
- אם מתנהלת תעמולה חסרת תקדים צריך להבין מה הביא לכך.
- לגבי שני האחרונים שהם כן סיבות ולא מניעים, צריך להבין מה התוצאות של הסיבות האלו. הערצת לוחמים היתה ביתר שאת לפני חמישים שנה ובכל זאת לא היתה שום "פלישה" של נשים לקרבי. להיפך, הן היו הזמרות של הלהקות הצבאיות שנשאו את תהילת הלוחמים ("האיש מן הבקעה", "אהוב בסיירת חרוב", "המלח שלי הוא המלאך שלי", "הוא פשוט שיריונר" וכדומה - נשים לב כמה היה אז מובן מאליו שהלוחם הנו גבר). אז פחות סביר להניח שהתוצאה של ההערצה הזו היא מה שרואים עכשיו. יש כנראה סיבות אחרות.
- לגבי הרבנים, זה מן הסתם צריך להיות דיון פנימי בינם לבין עצמם, ולא ברור לי מה אמור הדיון כאן לגעת בזה.
לצערי המסקנה שעולה מכל הדברים לעיל, היא שהרב איננו נוגע בנקודות הנכונות או לפחות המשמעותיות באמת בהקשר הזה. אפשר בהחלט לתת פסק חלוט שאוסר מכל וכל שירות בנות, אפילו בלי לנמק - כמו בדיון פסק דין בבתי משפט שבהם או שמודיעים מייד על זיכוי או שבעצם כבר בהימנעות מהודעה ניתן להבין שיש הרשעה בשורה התחתונה, ולפעמים לוקח שעות עד שהיא נקראת. אבל - אי אפשר לפתוח דיון (כולל החוברות המופצות), ולטעות טעויות ברורות בדרכי ההנמקה וההיסק, ואז לצפות שזה לא יעבור ביקורת. יש כאן טעויות על טעויות, ואני כבר טענתי לפני כן שללא הקשבה הדדית אי אפשר יהיה לנהל את הדיון, ולמרבה הצער זה יעבור לשאלות של סגנון, העברת מסרים, יחסי ציבור ובקיצור שתדלנות פוליטית, במקום דיון.
אנחנו צריכים להבין שזה עוד מכה שה' מנחית עלינו כדי שנחזור בתשובה שלמה.
אפילו אנשים שלא מאמינים כבר הבינו שהמציאות עקומה ומשובשת!
אנחנו כבר עמוק מאוד בתוך אתחלתא דגאולה, ועוד מעט שום גורם גשמי לא יוכל להגן עלינו - רק הקב"ה!
לא הממשלה, לא האו"ם, לא ארצות הברית, לא צה"ל..
אנחנו צריכים לשאת תפילה לרבונו של עולם, לעשות תשובה, להתעורר ולעורר.. להבין שהכל בידיו!
כ"כ הרבה סימנים.. צריך להיות עיוור כדי לא לראות אותם!
כל המלחמות שהיו לנו בעשרות השנים האחרונות, המבצעים שהיו, כל הגירושים - גוש קטיף, צפון השומרון, עמונה, עפרה.. כל העולם נגדנו, כל כך הרבה טרור, דאע"ש שמטרתם היא להשתלט על העולם כולו, השמאל והשיווין שמערער את המדינה והממשלה, ועכשיו גם צה"ל נחלש.. והסימנים אינם פוסקים..
מובן שההתחלשות של צה"ל היא נוראית וצריך לעשות הכל בכדי לעצור את העוול שנוצר לחיילים ולעם, אבל זה לא האישו.. זה פרט קטן יחסית לעומת כל הדברים שקורים.. צריך להיות ערניים - לפקוח עיניים, לקלוט את מסריו של הקב"ה.
אפשר לצאת נגד הפמיניזם והשיוויון שהשתלט על צה"ל - אבל חובה עלינו לשים דגש ענק! על החזרה בתשובה של עמ"י! צריך להתחזק בעבודת ה', באהבת ישראל, לזעוק, לעורר!!
לא לעצום עיניים ולו לרגע!
משהו גדול קורה..
עם ישראל חייב להתעורר!!!
ב''ה! אולי זה כמו סיגריה. למה שיעשנו אם זה מזיק לבריאות? כי זה נותן צומי מהסביבה, נותן לך לעוף על עצמך וכו וכו...למה שבנות לא התגייסו לקרבי?!?! הם רוצות את זה הם מרגישות שזה הדרך שלהם יש בנות שלא אוהבות את זה יש כאלה שכן זה חוויה בת יכולה לאהוב נשק וקרבי והיא גם יכולה לתרום עם זה
כי מה שקורה עכשיו בצבא זה רק בגלל שיש שם בנות
ענבלזה כל אחד וההרגשה שלו
אבל שכל אחת תעשה מה שמתאים לה

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...