מה אתם אומרים?
מבחינה הלכתית
חברתית
אישית
כללי, סתם מה אתם חושבים על זה
מה אתם אומרים?
מבחינה הלכתית
חברתית
אישית
כללי, סתם מה אתם חושבים על זה

לא ראוי לדבר שיחות אישיות עם בנים וזה לא משנה אם זה במציאות או באתר (אמנם במציאות זה עלול להתפתח מעבר לדיבורים בקלות יותר)
וסתם ככה..לא הייתי ממליצה לך לשוחח אישית עם אנשים מהפורום (אלא אם כן ידוע לך מי הם).
ובכן. אינני פוסק.אך...
א. תוכיחו שהניק אכן בת.
ב. שיחה רצינית עם בת מאחורי פרגוד בענייני עבודת ה'. לא יודע עד כמה אסור.
אני אישית- חושב שהטענה הראשונה לא הכי חזקה. כי מן הסתם למה שישקרו. גם אפשר ובן יתחפש לבת ולא יבדילו...
אני אישית על פי רוב, אם אני עושה זאת. אני מדבר עם בת בחדר ראשי. (סוג של ייחוד שהמצאתי...)
וגם זה ברצינות. משתדל ומאוד משתדל שלא יבואו קלות ראש המרגילים את האדם לערוה. לא רואה הבדל בין זה לבין לכתוב בתגובה לשרשור של בת.
אישה ממשפחת לוריא הייתה ראש ישיבה והיה לה פרגוד שמאחוריו עמדה ונתנה שיעורים לגברים שבאו לשמוע. (מובא בשו"ת המהרש"ל)
באופן כללי. מנסיוני. שיחנו"שי אמת ערניים ורציניים יכולים להיות מאוד צנועים.
יש מצב שאפסיק לדבר בכלל עם ניקית כלשהי בפורום ברגע שאדע במציאות שהיא אכן בת...
אני במציאות- לא אומר שלום לאישה ולא מדבר עם בנות כלל אלא בדבר המוכרח (כגון צרכי ציבור).
או משחנ"שים יותר מידי על דברים לא קשורים, ובתוך פורום, לא נראלי שיש בעיה....
ושלא תבינו לא נכון, אני לא מדברת עם בנים... אלא אם אני חייבת או לארגן משו...
ואני מאוד נגד קשרים שלא לצרכי נישואין... (אמיתיים ומציאותיים ולא ברשת כמובן)...
אם מישו או מישי מרגישים שזה לא עושה להם טוב לדבר עם מי שלא כמוהם, שלא ידברו ישירות עם בנות או בנים גם בפורום...
אני בעד זה שאפשר לדבר בלי להשתמש בשם ושלא באמת מכירים אותך, וללמוד גם על האחרים...
בתנאי שכלום לא מתפתח ליותר מכמה שרשורים באינרנט...
(ואני לא אספר לכם שאחי וגיסתי הכירו פה...
)
לא פליאתי מופתע כזה....
לב סדוקממש לא ראוי ואולי אפילו אסור. אבל אני חושב שזה פחות חמור מהמציאות.
שתלוי...
דברים ענייניים אני לא רואה בעיה. גם לא במציאות. אין לי בעיה לשאול בנאדם מה השעה, או אם הוא יכול שניה לשמור לי על דברים כשאני הולכת רגע מתחנת אוטובוס,או להסביר למישהו איך הולכים מכן ולשם, וכאלה.. אני לא אבקש דווקא מבנים, וגם יהיה לי נוח יותר לבקש מבנות הרבה פעמים, אבל אני לא רואה בזה בעיה.
כמובן- כשזה ענייני, וכמובן, גם כאן אפשר לעשות ע"ג הפורום או בחד"ר ולא חייב דווקא באישי.
כשזה לא ענייני- לא נראלי שייך ומומלץ ככה סתם ללכת לאישי. אם זה ממשיך הלאה זה כבר דבר אחר.
זה לא סותר את זה שצריך להשתפר גם בזה
הסתבכתי קצת עם ההסבר שלי.. 
מקווה שהצלחתם להבין מה שרציתי......
אין בזב שום בעיה. אם זה מגיע בטוב ולא נסחפים..
כי נראה שכבר החלתת בחתימה,
תלוי אדם, מה השאיפות רצונות מה מצבו
שאין לי סעיף לאסור את זה.
שיחות לא אישיות בענייני עבודת ה' וכדו' נראלי בסדר ואני לא חושב שזה מאוד מקרב. אבל כל אחד חייב לראות איך זה משפיע עליו ולנהוג בהתאם.
אבל בכללי דברים תכנים וכזה לא נראה לי שיש בעיה, במיוחד שזה אנונימי
שהבעיה היא בעיקר בשיתוף ברגשות. זה נראה לי בעייתי מכל הבחינות.
כלומר, אין בעיה בשיחה עניינית, אלא בשיתוף של רגשות.
זה באמיתי![]()
פה בפורום- באישי, זה אולי בסדר אם זה ענייני, אבל בד"כ נראה לי שאישי זה לא ענייני.. בכל מקרה, לדעתי עדיף להמנע באישי. ככה בפורום זה יותר מסובך, כי כשזה ענייני אין שום בעיה, אבל כשמשהו\י כותב פריקה, אז זה גם שיתוף ברגשות. אבל אם לא מכירים באמיתי אז יכול להיות שאין בעיה..
קיצר קצת הסתבכתי
אני חושבת שצריך שתהיה הפרדה, שאני אגיב אחרת לבן ולבת..
שיחות אישיות עם בני המין השני (בנים, במקרה שלי
) אם הם על רגשות וכאלה- אז זה נראה לי אסור..
אם זה ענייני..אז אולי זה בסדר...לא כ"כ בטוחה.
זהו
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים