הם אחלה חבר'ה, ואנלא רוצה להכליל כי זה לא כולם, אבל יש כאלה שכבר הפסיקו לעבוד את ה' ועובדים את רבי נחמן.
והפיתקא הזו בכלל לא ברורה לי.
סליחה שאני אומרת ככה, ומשווה- אבל מי אמר שהפתקא הזו לא ממוצאת?
סליחה על ההשוואה- אבל זה בדיוק מה שקרה עם האיסלאם והנצרות להבדיל [?] שמישו אחד אמר שמצא פיתקא ולפי זה המציאו דרך שלמה על עבודת ה', ויש בה סגולות מיוחדות, בפיתקא הזו, זה סוג של נבואה..
סליחה!? ואם זה סתם חירטוטי שכל?
אני מבינה למה הרבה אנשים נמשכים לברסלב, כי יש שם אור, וטוב ושמחה, וזה טבעי שאדם יימשך לדבר כזה, אבל בכ"ז.. צריך לשים לב מה עושים.
עוד דבר לגבי ההתבודדות, בברסלב אומרים שלהתבודד זה טוב [לא רק בברסלב, אבל זה חלק מהגישה..] ובארור שזה דבר טוב, ונכון וחובה לדעתי!! אבל לפעמים צריך לשים ת'גבול בין מוכר במכולת לבין הקב"ה!!
הלו, ה' הוא לא חבר שלי מהביצפר העממי!! הוא מלך!! צריך, עם כל ההתבודדות, לתת לו ת'כבוד המתאים לו, ולבוא מתוך ענווה.
עוד משו- יש הרבה פעמים שברסלברים מתחילים ללמוד קבלה ושאר דברים כמו ליקוטי מוהר"ן וכל זה.. ולא למדו בסיסי 5 חומשי תורה. ואז הם באים ומטיפים לך על האור הגנוז וכל זה.. אבל הלו, ספר בראשית, בסיסית, יש? -לא בטוח.
עוד דבר אחרון.. לגבי אומן!! לעזאזל!! אין אישור לעזוב ת'ארץ!! רבי נחמן נתן את האישור הזה רק למי שגמככה בחו"ל, אז עדיף שיבוא אליו.. אבל לא כל אחד שבארץ יטוס כל שני וחמישי, ובחגים לאומן. זה לא נראלי הייתה כוונתו.
חוצמיזה שזו הייתה עכשיו הכללה אדירה ממש, ואנלא נוהגת לעשות זאת- הייתי חייבת.
בכללי הם אחלה אנשים, וכמו כל עמ"י גמלהם יש במה להשתפר..
בצלב"א.