נ-נח-נחמ-נחמן מאומן...נמאס לי=(

מה אתם חושבים על כל הקמיעות של רבי נחמן וכל זה?

יש מקום להאמין? צריך להאמין?.....

ועוד משו- אני מרגישה מחוברת יותר לספרים שלו ולמה שהוא אומר הרבה יותר מהתורה..

זה יותר נכון, יותר אמיתי.. אני מקווה שאני לא נשמעת כופרת..

אבל אני שמה לב שזה לא רק אני, אני רואה המון נוער שמחפס ת'צמו ומוצא המון אצל רבי נחמן...

מה אתם חושבים?...

אני חושבת:מוריה!!
שכן צריך להאמין...וגםם ברור שיש מקום אבל אני מאמינה גם בתורה וגם בר'  נחמן באותה מידה...
את לא כופרת!!אחת ללא שם

70 פנים לתורה-

ז''א שיש הרבה דרכים ללמוד את התורה

ולקיים אותה..

אין שום רע בזה שאת מתחברת יותר לר' נחמן

אבל רק צריך להיזהר שבסופו של דבר תתפללי לה'

ולא לר' נחמן..

תגובהלהבת-כוח

גם לי קרה פעם שקיבלתי איזה ספרון אחד, וממש קראתי רק פרק אחד. והרגשתי מאוד מחוברת.

יש גישה כזו של לדבר אל הבן אדם, מתוך התורה להגיע לאדם. לפי דעתי.

בכל מקרה, אין בזה כל רע, אבל צריך כמו שאמרו להיזהר שלא להתפלל בסופו של דבר לרבי נחמן.

את תהיי נחמנית חמודה, מתאים לך חח

"אני מאמינה בתורה ובר' נחמן באותה מידה"הרועה

אפשר לעבוד את ה' בדרכו של רבי נחמן (שאני לא מסכים איתה לגמרי..).

אבל משפט כזה גובל בשיתוף והוא דוגמא מצויינת למה זה דבר מסוכן.

יש הרבה בשיטת ברסלבאנונימי (פותח)

לדעתי שיטת רבי נחמן זו דרך חיים.

להסתכל על הטוב לחשוב חיובי, לא להיות בצער. ופשוט לדבר עם אלוהים  חופשי.

אני חושב שכל אלה ביחד נותנים חיים שלמים יותר.

לעניין הקמעות וכל הסגולות זה כל אחד מה שהוא חושב. יש סגולות אמינות ויש שפחות.

נדמה לי...אוסנת

שזה קצת רדוד לחשוב שתורת ברסלב זה שמחה והתבודדות. יש בזה הרבה יותר מזה.

לענ"ד, אי אפשר להחליט על דרך חיים לפני שלומדים אותה לעומק.

חוץ מזה, שהשמחה לא הומצאה בברסלב, לחשוב חיובי - בוודאי שלא, וגם לא "לא להיות בצער". יש את זה בכל דרך תורנית שתרצה. רק שברסלב מאוד מחצינים את זה, והחסידים הפשוטים (אלה שלא למדו מספיק) - מראים לעולם שבזה מתבטאת ברסלב.

אני חושבת שאפשר לקחת מכל דרך את הטוב שבה, ובמקרה זה - את מה שידידיהאייל ציין. אבל אם אני מחליטה שאני 'ברסלב', אני צריכה להבין לעומק מה זה אומר, ולקחת את זה לכל מקום בחיים שלי.

אלו הם בעיקר הדגשיםאנונימי (פותח)

אלו הם בעיקר הדגשים המוחצנים אצלם.

תעשי סקר  מה אנשים יודעים על ברסלב וזה מה שיגידו..  רדוד? אולי..

ונכון, לא ניתן להחליט על דרך חיים עד שלומדים את הדרך לעומק! אך טיפ ש מי שחושב שידע את כל הדרך לפני שנכנס אליה..

יש בזה משהו, במשפט האחרון.אוסנת

בעצם, בכל מה שאמרת ניכרים דברי טעם.

השאלה היא, האם השמחה וההתבודדות כמו אצל ברסלב, מספיקים לך בשביל לעבוד את ה' כמו שצריך.

אם כן - הלאה. תלמד לעומק מה זה אומר "ברסלב"...

ישלי הרבה מה לומר עלזה..פגזניקית גאה!
הם אחלה חבר'ה, ואנלא רוצה להכליל כי זה לא כולם, אבל יש כאלה שכבר הפסיקו לעבוד את ה' ועובדים את רבי נחמן.
והפיתקא הזו בכלל לא ברורה לי.
סליחה שאני אומרת ככה, ומשווה- אבל מי אמר שהפתקא הזו לא ממוצאת?
סליחה על ההשוואה- אבל זה בדיוק מה שקרה עם האיסלאם והנצרות להבדיל [?] שמישו אחד אמר שמצא פיתקא ולפי זה המציאו דרך שלמה על עבודת ה', ויש בה סגולות מיוחדות, בפיתקא הזו, זה סוג של נבואה..
סליחה!? ואם זה סתם חירטוטי שכל?
אני מבינה למה הרבה אנשים נמשכים לברסלב, כי יש שם אור, וטוב ושמחה, וזה טבעי שאדם יימשך לדבר כזה, אבל בכ"ז.. צריך לשים לב מה עושים.
עוד דבר לגבי ההתבודדות, בברסלב אומרים שלהתבודד זה טוב [לא רק בברסלב, אבל זה חלק מהגישה..] ובארור שזה דבר טוב, ונכון וחובה לדעתי!! אבל לפעמים צריך לשים ת'גבול בין מוכר במכולת לבין הקב"ה!!
הלו, ה' הוא לא חבר שלי מהביצפר העממי!! הוא מלך!! צריך, עם כל ההתבודדות, לתת לו ת'כבוד המתאים לו, ולבוא מתוך ענווה.
עוד משו- יש הרבה פעמים שברסלברים מתחילים ללמוד קבלה ושאר דברים כמו ליקוטי מוהר"ן וכל זה.. ולא למדו בסיסי 5 חומשי תורה. ואז הם באים ומטיפים לך על האור הגנוז וכל זה.. אבל הלו, ספר בראשית, בסיסית, יש? -לא בטוח.
עוד דבר אחרון.. לגבי אומן!! לעזאזל!! אין אישור לעזוב ת'ארץ!! רבי נחמן נתן את האישור הזה רק למי שגמככה בחו"ל, אז עדיף שיבוא אליו.. אבל לא כל אחד שבארץ יטוס כל שני וחמישי, ובחגים לאומן. זה לא נראלי הייתה כוונתו.

חוצמיזה שזו הייתה עכשיו הכללה אדירה ממש, ואנלא נוהגת לעשות זאת- הייתי חייבת.
בכללי הם אחלה אנשים, וכמו כל עמ"י גמלהם יש במה להשתפר..
בצלב"א.
מסכים מילה במילה -אח..
רק , אני המסכם -

א. מתפללים לה' ב-ל-ב-ד. [אלא שאומרים בזכות הצדיק...]
ב. ה' לא חרש. הבנתם? לא צריך להשתגע ו...כבר לאבד את החלק החשוב מאוד של "יראת ה'".
ג. הפיתקא הזו - לידיעתי - דבר מומצא ביותר!! לא זוכר מה הם אומרים , שמי שיגיד את זה יהיה לו...
    אז זהו ש....לא! אין שום דבר מיוחד ב - נ נח נחמ נחמן מאומן. 
   [אהה...מי שרוצה גם יכול לומר - י יו יוד יודה יהודה מראש פינה - זה לא אני...]

חשוב , אנשים -
אל תאמינו לכל האלה שמוכרים "מים" מקבר רשב"י. או...חול מהצדיק ההוא.
תקשיבו - בחומר אין שום קדושה!! אין הבדל בין המים של צפת , של האר"י למים של ירושלים או תל אביב.
זה עסק של כסף אחד גדול. תאמינו לי - בררתי היטב את הנושא.
אל תאמינו למה שמוכרים לכם לבלה בלה...כי זו חרטה בארטה!!

ג. אור וכו' - לא מבין בזה , אבל אשכרה - לפני שנכנסים לעומק , קודם נדע את הבסיס [הפשוט] של התורה.
ה. לקוטי מוהר"ן , תיקון הכללי וכדו' - הכל טוב ויפה , אך מי שלא לומד את הגמ' , פוסקים וכו'...
    מה לו? הרי את הנצרך אין לו.

חוץ מזה , אני ממש אוהב את האנשים האלה.
יש בתוכם טובים מאוד , ויש , ומעוטם - קצת לא בסדר...

שנזכה לעבוד בעז"ה את ה' בשמחה!!
בשורות טובות!!
אוהו, אתה חייב להוסיף עליי?פגזניקית גאה!
*נשלח.פגזניקית גאה!
אוהו, אתה חייב להוסיף עליי?

מה שהוספת על התיקון הכללי, ישלי משו לומר-
כל האלה שקוראים ת'תיקון הכללי 1000 פעמים ביום, אבל 3 תפילות מסודרות במניין לא..
מה הקטע?
יש להפריד:אנונימי (פותח)

יש את  רבי נחמן שהי'ה גדול דור אמיתי צדיק וכו', שספריו הם חלק בלתי נפרד משאר התורת.

יש את נ נח וכו' שעל זה רבים החולקים ניתן לשים לב לכך לדעתי בפורום ברסלב, אמנם קיימים גם תלמידי חכמים שסוברים ששיטה זו היא אמת (הרב בזאנסון לדוגמא). רוב מוחלט של רבני ברסלב מתנגד נחרצות לשיטה הזאת.

לגבי הקמיעות אני אישית לא מאמין כיון שאני חושב שמי שמייצר אותם הוא לא ת"ח, ומטרותיו הם רווחיות או משהו כזה...

אווף!!!,כתבתי תשובה מהזה מפורטת וארוכה ויפה,ואזאנונימי (פותח)

היא נימחקה לי.... אז אני אנסה לשחזר:

רבי נחמן היה צדיק עצום,תורתו גדולה, עמוקה, רחבה. - מעשיות רבי נחמן-יש שם כזה עומק-  ממש לא כל אחד יכול להבין. זה לא תורה להמונים. מה לעשות.(מהבחינה שלא הרבה יכולים להבין).                                                                             אז - מה קרה? האנשים נמשכו לאור של זה,אך ביגלל שהם לא מסוגלים להכיל את העומק- הם הנמיכו את זה לרמה שלהם, ועשו מזה "נה נח נחמן..." "תמיד בשימחה.." . וזה רוב רובם של מי שהיום יגיד לך שהוא "נה נח"...(או לחילופין: "הולך ע"פ  תורת רבי נחמן"..).- ואני לא מדברת על אלה שקופצים ברחובות...

אנשים שאין להם תוכן מספיק בחיים-זה מכניס אותם לדיכאון.ואז באים ואומרים להם: "תהיה שמח!!! תמיד בשימחה!!"  ולמה להיות שמח? - "ביגלל שאתה יהודי!!!" . זה אחלה סיבה להיות שמח. היא לא מצריכה להפעיל את השכל.                           זהו.אז (רוב) האנשים שנמשכים לתוכן הזה היום (או יותר נכון- לחוסר תוכן )- הם פשוט אנשים דיכאוניים,שאין להם כח להתאמץ .   מחפשים תשובות מהירות.

כמה שאת צודקת!אוסנת

זה מה שניסיתי להגיד בתגובה שלי...

רק לא רציתי מתקפה.

ה' הוא המלךמכאל 2 3

ב"ה ית' בר"ה

רבנו הקדוש בא לעולם

רק בשביל לעציל אותנו רבנו

הוא הזה שצריך לעזור לנו

ליתקרב לה' ית'

והוא יודע איך לעזור לנו ומה קורה לנו

כדי ליכנס לאתר אזמרה

יש שם עצות של רבנו (רבי נחמן)

ממש בשבלנו !

רבי נחמן כובש ת'עולם..יאירו
יאאללה באלגן..!!
כן כן וכו וכו..... בי אני הולך.......micha
כופרת-אנונימי (פותח)אחרונה

את לא.

יש מצב שאת הרבה יותר מתחברת ספציפית לר' נחמן, כי הרבה יותר קל לך להיתחבר- את רואה שמה שהוא אומר, הוא נכון, הוא קיים.
הוא מדבר בעצם, על הרבה אמונה והרבה אהבה, ולכן הרבה יותר קל לך להיתחבר. [בייחוד עם את בגיל שצריך את כל החיזוקים שלו..]
בד"כ בתורה עצמה יש המון בקיאות והמון סתירות שת'כלס הרבה פחות קל להבין ולהסכים..
אני לא חושבת שזה עיניין של כפירות, ברגע שתאמיני באמת אמונה אמיתית כך תוכלי גם לממש את תורתינו הקדושה.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך