שאלה קצת מוזרה ולא קשורה...תכלית הכוסף

בשביל מה אתם לומדים מקצועות חול?

בשביל הבגרות? כי אתם אוהבים אתזה? אולי כדי להכיר את נפלאות ה' בעולם?

 

סתם שאלה שמציקה לי...

כשאני למדתיפה לקצת
(אם אפשר לקרוא לזה למידה) זה היה בשביל הבגרות
גם את מקצועות הקודש

וגם מה שאהבתי ללמוד בתיכון זה היה סיוט כי תמיד הבגרות ריחפה באוויר והוציאה את ההנאה מהלימוד
רק מתמטיקה זה היה כייף למרות הכל
האמתOutdoor light

שאני אוהב, זה מעניין, זה חשוב 

וזהו (:

סה"כ.

גם אני מתמטיקהשילתוש כהן


אני אוהבתבמחשבה

את רוב מקצועות החול

וגם אם יש מקצוע שאני פחות אוהבת- אז לומדת בשביל תעודת הבגרות..

גם וגם וגם...משתדל...


נראה לי בשביל הבגרות.לב סדוק

יש גם נושאים\ מקצועות שמעניינים אותי.

אני חושבת שבאופן כללי חשוב שיהיה לנו ידע.

ותכלס, כמעט הכל זה קשור לתורה... או למציאות של השי"ת....

חוץ ממתמטיקה ואנגלית נראה לי שהכל קשור בסוף לתורה...

אז לא שבגלל זה אני לומדת

אבל יש גם צד יהודי בלימודי חול.

מתמטיקה זה מאוד קשורשאג
זה פחות או יותר החוקיות שעל פיה ה' מנהיג את העולם
מתמטיקה די מאוד קשור לתורהאחיתופל
לשם הדוגמא
משפט פיתגורס מופיע בה
באמת?לב סדוק


מגניבלב סדוק


לא בתורה, בגמרא מסכת סוכה סוגית העשויה ככבשןלישועתך קיויתי
בעיקרון בשביל הבגרות,הפואנטה
אבל סתם ככה כיף וטוב שיהיה ידע כללי.. ובכלל לפתח את המחשבה.
למה בנות צריכות ללמוד קודש??שילתוש כהן

חשבון אנגלית זה חשוב גם קודש אבל אנילא יעשה עם זה כלום בחיים בנים תמיד לומדים דנים איך שהו אני מבינה נביא וזה אבל לא בשביל לעשות עליהם בבגריות 

בשביל עצמך, בשביל הידע שלך, ובשביל לפתוח תלב שלך...לב סדוק


תלוי איזה...נער גבעות מצוי

היסטוריה, מתמ, לשון (לפחות איך שלומדים בו היום), מגמה לבגרות..

אנגלית עם הרבה צדדים גם לחיים...

בעיקר בשביל הבגרות..בלון הליום
תלוי מצד מה את שואלת..סתמישוו
במובן הטכני, רוב האנשים יגידו לך שסתם כי מחייבים אותם, כי זה לבגרות, כי מקבלים מזה כסף וצריך פרנסה ועוד כל מיני תשובות כאלה..

מצד האמת, נראליי שהרבה יותר.
הרב קוק כותב: "במוסד זה ישנה מזיגה בין קודש לחול לומדים כאן תורה שבכתב ותורה שבעל פה, לומדים כאן חלק מהמדעים שנדרשים לעולם".


אני חושב, נראליי, שתפקידנו זה להופיע את האלוקות בכל מרחבי וחלקי המציאות. (בבחינת "עולמך תראה בחייך") יענוו.. מה שיוצא מכך, שפיתוח העולם, פיתוח החברה, המדינה וכו', כשזה בא מתוך עולם של קודש, זה בדיוק התכלית..

חוץ מזה, יש גם עניין לפתח את השכל, אני חושב גם שגם את זה הקב"ה רוצה מאיתנו, לפתח את השכל כדי לראות את העולם בצורה טובה יותר, שנוכל לחיות פה ולהחיות פה את המציאות.

גם כדי להתקרב לקב"ה, הרמב"ם כותב שלפני שעוסקים במושכלות ובדברים הרוחניים צריך לעסןק בלוגיקות פשוטות, אי אפשר למצוא מדרגה.


בסוף בסוף, כשבן אדם באמת מבין שהקב"ה נמצא בכל המציאות והוא הבסיס שלה, גם מקצועות החול הם בעצם יונקים מהקודש.

טוב, זה שיטה קוקניקית.. ככה אני מאמין.אפשר לחלוק על זה
שואל.אני בן.ותודה-נתת לי כיוון חשיבה אחר...תכלית הכוסף


אה, מחילה. סליחה.. לא שמתי לבסתמישוו
אמממהכל מאת ה'
כי זה חובה לבגרות.

וגם הכל.

אבל יש מקצועות שאני לא מתחברת עליהם,כל אחד מתחבר לתחום אחר
אבל מה לעשות חובה.


וחובה זה חובה!! אין ברירה.
ואם זה חובה אז אני אלחם עם משרד החינוך?
אני אתלונן? אצעק? יקיים מה?
לא אין מה לעשות.

גם ככה הינו שפן נסיונות שלהם..

תודה והכל עזרתם מאוד נתתם לנו זמן להתנדב לעשות דברים שאנחנו אוהבים .
בסך הכל נהננו ..

אבל כאילו הגענו לשמינית ואז מה?
אין כבר כח!! עד שלמדנו כלכך הרבה

דווקא בשמינית,גם הלחץ המטורף גם הלחץ של שנה הבאה וגם הלחץ הנפשי הזה!

השתגעתי ה' ישמור
צודקת לגמי מה שכתבת.. אני בשמינית וזה לפעמים מתסכלשנזכה לשמוח

ודווקא בסוף אין כוח ורומים רק לסיים ללמוד

חיחיחיחיחיאקונה מטטה

מי חושב על בגרויות??????????????????????????

חכי תגיעי לשביעית..יאירוש


^^ שביעית זה לחץ לימודי ושמינית זה לחץ לימודי+נפשיהכל מאת ה'
אבל יותר נפשי.
כי זה מה שמלמדים בבצפרשיח סוד
מתוך ענין-דבורה-
באמת שזה מעניין. ומדהים.
אז נכון, לא בכל רגע אתה חושב על זה, אבל דווקא הרגעים הכי מדהימים שאתה קולט כמה מדהים הקב''ה באו לי דווקא מלימודי ''חול''

-וכל מי שכתב כאן על מתמטיקה ואנגלית- מתמטיקה זה לוגיקה ובאופן כללי שפות מלמדות איך בני אדם חושבים ואיך העולם מתנהג...

''ואפילו בהסתרה שבתוך הסתרה... גם שם נמצא ה' יתברך''
מציאות מחייבת.תפוז סיני
ברור שאת נפלאות ה' בעולם לא רואים כל כך דרך לימוד חול בתיכון למה הכל עדין שטחי ורדוד. אולי רואים קצת.

אבל מה שברור שבשביל הצלחה בחיי המעשה בגרות זה שלב הכרחי וככל שיהיה טוב יותר העתיד יהיה טוב יותר (בד"כ, ככה הנתונים של משרד החינוך מראים).
כשדתיים מתעסקים אך ורק בתורה זה משאיר אותם בעולם קטן ומצומצם ולא מביא את האפשרות להנהיג את העם ולהשפיע בצורה שלימה. (מי שגודל בתורה בצורה מטאורית וכדו' דרך התורה משיג הכל אבל זה בודדים).
עשיית בגרות זה מימוש האידיאל הבסיסי של הציונות הדתית- תורה ועשיה. בגרות זה הפתח של העשייה הקדושה שאנחנו מכוונים להתעסק בו.
וכן לימוד מקצועות חול מביא הרבה אור לגויים, והדוגמאות ברורות איזה רבנים הצליחו להשפיע הכי הרבה בין העמים... זה הרבנים ששלטו בכל החוכמות. הרב הרצוג וכו'.
יש עוד הרבה סיבות טובות לעשות בגרויות, אבל העיקר זה לא לשכוח בסופו של יום שכל מעשינו יהיו לשם שמים.
תלוי איזה😁העיקר הנשמה...
כל מה שכתבת..כל מקצוע מסיבה אחרת....אניייי

לשון,אנגלית- לבגרות

ממ-לפתח את השכל שה' נתן לי

כימיה- ללמוד על נפלאות ה' בעולם+מעניין אותי(אני מבינה למה זה לא מעניין אחרים אבל משום מה זה ממש מעניין אותי)

הסטוריה-חשוב לדעת

מקצועותקודש- חשוב ללמוד 

 

אבלבסופו של דבר- הכל בשביל שתהיה לי בע"ה תעודתבגרות טובה ואוכל ללמוד אח"כ משו משמעותי

תכלס בגדול לבגרות.א"י לעמ'י


כי אם לא אעשה בגרות יעיפו אותי האולפנה...תורה מעל הכל!


חח מצחיקה.. אבל את יכולה גם פשוט לא להשקיע בבגרות אם זה לא חאניייי

חשוב לך

אני באמת שואפת לעובר... לא מחפשת יותר מזה...תורה מעל הכל!


היייי...למה?תכלית הכוסף


כי בשביל מה כל הלחץ??? לא רוצה ולא צריכה אותו בחיי...תורה מעל הכל!


נכון...מסכים איתךתכלית הכוסף

אבל מצד שני,אם אני כבר עושה אז אני עושה ב"שאיפה למצוינות" מה שנקרא...

אני בכללי לא בנאדם משקיע... מהאלה שאומרים בתחילת שנה:תורה מעל הכל!

השנה אני משקיעה וכותבת ומכינה שיעורים בקביעות...

לא עובד אף פעם, והלחץ מוגזם ומיותר... אני רואה על חברות שלי...

האא...לא כדאי לעבוד על זה קצת?תכלית הכוסף

 

 

לא מצאתי טעם לעניין...תורה מעל הכל!


אמממ... אני חושבת שאם כבר עושים, אז שיהיה עד הסוף... לא?לב סדוק

לא  דווקא בלימודים... באופן כללי.

אם עושים משהו, שיהיה עד הסוף...

לא שאני אומרת להשתגע וזה, אבל משהו... כאיו פסדר, לא אומרת 90 בכל הבגרויות... אבל מעל 70 במה שאת מסוגלת...

ומעבר לתוצאה- פשוט השקעה, יש בזה הרבה עניין של עבודת ה' גם. כאילו לומדים מזה להיות עקבי עם עצמך, ולדרוש מעצמך המון.. מעבר לענין של ניצול הכישורים שלי... לדעתי.

אני לא לומד לימודי חול!s58n

במוצהר! לא רואה בזה צורך לבזבז את השנים האלו ללימודי  חול ולא ללמוד תורה. וגם תכל'ס אפשר לשמוע מאנשים כמוני , שבגיל 25 הם השלימו ב10 שיעורים בחשבון 3 יחידות וכו'. אצל בנות כנראה שזה משהו אחר. אבל חשבון בסיסי (כפל חילוק אחוזים, שטחים וכו') גם אני למדתי בביס. למה ללמוד חוקים בחשבון ופיזיקה כשיש את תורת ה'?! (יצאתי מזה דוסססס...חחח)..

זאת בדיוק השאלה שבעקבותיה פתחתי את השרשור.עיין לעיל.תכלית הכוסף


כי הקב"ה לא נמצא רק בגמרא..סתמישוו
הוא נמצא גם במשניות, גם בתנ"ך.. וכן, כן, גם בפיזיקה.

הקב"ה נמצא בהכל!
סליחה.
הקב"ה הוא הכל.
א. אתה בן והיא בת, זה הבדל גדוללב סדוק

ב. מה שסתמישוו כתב לך...

כי זו גם תורת ה'רוני125

זו ניצחון חנוכה לחבר את החומר עם הרוח, לא?

זו תורת ה'?s58n
אין היתר הלכתי ללמוד את רוב לימודי החול אא"כ זה לצטרך עבודת ה' כמו לחשב עירובין או לעבר חדשים ושנים כהרמב"ם זל. ולגבי ההבגל בין בנים לבנות- פשוט. והזכרתי זאת.
ל ענ"ד המושג עבודת ה' שלך מאוד מצומצם..סתמישוו
אנחנו לא לומדים רק מה שיעזור לנו באופן ישיר בדברים רוחניים. הכל זה הופעות של הקב"ה במציאות, התנצנצות שלו. בכל דרכיך דעהו באמת.
עבודת ה' איך שאני מבין אותה, או לפחות איך שאני הבנתי את הרב קוק זה לקחת את תחומי החיים ולהופיע בהם את הקב"ה, לא רק בעיבור החודש ועירובין, אלא בכל תחום. אלה חיים שלמים שהם עבודת ה'. לא רק ללמוד תורה זה עבודת ה', גם ללכת לעבוד יכול להיות עבודת ה'.
אז באמת אתה צודק, אין היתר הלכתי ללמוד את רוב לימודי החול אא"כ זה לצורך עבודת ה'. אבל, זה לצורך עבודת ה'.
להופיע את השלמות האינסופית בכל חלקי המציאות, זו עבודת ה'.
ללכת לעבוד זו תורת ה'!s58n

ולכן אדם שרוצא להיות רופא צריך ללמוד רפואה וכו'. אך למה לבזבז שנים כאלו טובות בשביל ללמוד זאת? ורואים במוחש את ההבדלים בין נערם שלומדים רק תורה (ולמדו חשבון ודברים בסיסיים בילדותם) לבין נערים שמערבים לימודי חול בגרויות וכו'.

 

בדיוק כמו חינוך תורני מתחיל מגיל קטן, ככה גם לימודי חולסתמישוו
תוכנית הלימודים בונה את זה שאדם יפתח את עצמו מבחינה שכלית שלב אחרי שלב, זה לא עובד ככה שבגיל 25 עושים רבע בגרות ומצליחים ככה בחיים. לא כולם נועדו להיות רמי"ם, צריך ללמוד גם וגם. כמובן, לשים לב למינון של כל דבר, אבל ללמוד את שני הדברים.

איזה הבדלים אתה רואה בין נערים שלומדים כל היום תורה לכאלה שמשלבים? נכון, יש הבדלים, הם נובעים בעיקר מהחינוך בבית..

גם בסוג הלימוד הזה, אני גם מסכים שנוא נצרך. שוב, גם פה יש גם וגם, וכל אחד צריך ללכת למה שיותר מתאים לו. אבל אל תגיד על מי שמערב לימודי חול שהוא מבזבז את השנים שלו..
מי שלומד. .מבזבז באיכות.s58n

הכוונה שאם אפשר לאחר(חי''ת בצירה) את הלימודים האלה, אז זה בזבוז זמן. כי אלו שנים שמשפיעות וכל אחד יחליט מה ישפיע עליו... ולגבי תוכנית הלימודים- ממש לא מסכים! אפשר לראות הצלחות -אפי' גדולות יותר- מאלו שלאחר שסייימו את הישיבה התמקצעו במקצוע מסויים למדו בגרויות וכו'. לא כולם נועדו להיות רמי''ם- מה זה סותר?! מצוות עשה מדאורייתא על כל איש ישראל- 'והגית בו יומם ולילה', אלא שבגלל עבודה וכו' יש יוצא בפרק ראשון קרישמ''ע שחרית וכו'.

אני חושב ש"והגית בו יומם ולילה" זה עמוק יותר מזה שצריך ללמודסתמישוו
תורה כל היום.
זו לא התפיסה שלי, לא צריך ללמוד תורה כל היום. אפשר לתפוס את החיים כאילו צריך לשבת וללמוד תורה כל היום, אבל מה לעשות ואני בן אדם ובצורה דיעבדית אני גם צריך לאכול וללמוד.. זה נותן חוסר טעם לחיים, אין לך חשק לכלום, זה גורם לך לחשוב שאפשר לעבוד את ה' רק בלימוד תורה.
מהבנתי הקצרה אחרי שלמדתי קצת את הרב קוק, אני חושב שהתפיסה הזו היא לא נכונה. או לפחות נכונה ברובד נמוך.
אני לא חושב ש"והגית בו יומם ולילה" זה אומר שצריך לשבת וללמוד תורה כל היום, נכון, יש כאלה בודדים שכן, אלא זה אומר שצריך לחיות את החיים שלנו לפי התורה במשך כל היום, "להוסיף" אלוקות לעולם כל הזמן, אם על ידי תורה ואם על ידי כל דבר אחר, שזה יבוא מתוך תורה.
אני רואה כל אדם מישראל שעובד בעבודה שהיא לא בהכרח קודש, אם הוא עובד בזה מתוך קודש, מפתח ת'מדינה וכו' זה נגזר מהקודש. אתה רואה את זה רק ברמי"ם.

ברור שאפשר לראות כאלה שהתמקצעו ועשו בגרויות אחרי התיכון, אבל נראליי שהכי טוב בתיכון, צריך לשלב בין הדברים. הקב"ה מצפה שנחיה בעולם הזה.

אני מבין מה שאתה רוצה להגיד, הרבה חרדים חיים בתפיסה כזאת, אני חושב, אם הבנתי נכון את הרב קוק, הוא רוצה להציע תפיסה יותר רחבה ועמוקה בעבודת ה' שלנו, ובכלל באופן הסתכלות על החיים בצורה יותר לכתחילית.
מה?!s58n

א- אין כזה דבר 'זו לא התפיסה שלי' ביהדות יש שלחן ערוך שאומר מה כן ומה לא!! אלא מאי? בן אדם לא יכול לשבת וללמוד כל היום הוא צריך לאכול ולישון ולעבוד וזז צריך להיות לשם שמים. עכשיו ללמוד חכמות חיצוניות מה ההיתר? לעבודה? אתה יכול לדחות את זה. ויכול שלא- הכל תלוי בך. ולכן אני אומר שזה קצת הרבה בזבוז! 

יש כזה דבר. יש הרבה תפיסית ביהדות.סתמישוו
תיפתח לעוד דברים, לתורה גדולה יותר, שמקיפה את כל החיים של האדם.
אל תחשוב שרק הדרך שלך נכונה וכל מילה שאמרת כתובה בש"ע.

אדרבה, אתה גם צודק, אבל גם אני..
נראליי שאני מוסיף רובד עמוק יותר.

לא רק לעבודה זה עוזר, זה עוזר להופיע את האלוקות בחיים שלנו בצורה טובה יותר. ברור שאפשר לדחות, ברור שיש מינונים. ללמוד תורה זה להופיע את הקב"ה בעולם בצורה טובה יותר מללמוד פיזיקה, אבל גם זה, אם שורשו בקודש, גם זה זה הופעת הקב"ה בעולם. צריך מינון, נכון.

סליחה שאני אומר, אבל יש גם במה שאתה אומר שהם נמצאים בתפיסה הנוצרית (ח"ו לא יוצא נגדך, אתה אומר דברים נכונים לגמרי. רק תן רגע להסביר).
הנצרות אומרת שהאדם צריך כל החיים שלו לדבוק ברוחני ולעזוב ולשכוח את הגוף שלו והחומריות. הכמרים שלו, האנשים הרוחניים ביותר אצלם באמת מתנזרים נהרבה דברים חומריים. הדברים האלה הורסים את הבן אדם, אין פלא שיש מרידה נגד הדת, כי דת כזו שאומרת שצריך להסתגר וללמוד תורה כל היום ולעזוב את הדברים החומריים היא דת שנראית מעצבנת, היא לא נותנת לחיות. זו לא הדת שלי, זו חא היהדות שלי.

היהדות שלי היא יהדות כזו שנותנת לקב"ה להופיע דרך כל המציאות שאני חי בה, גם דרך הדברים החומריים. זה חיים שהם תורה, זה תורת חיים.
אני לא אומר שבן אדם צריך ללמוד תורה כל היום ואז מה לעשות שצריך גם לאכול ולעבוד וכו'. לפי זה, אנשים שעובדים לפרנסתם הם פחותים מר"מ בישיבה תיכונית. אני רוצה להגיד שלאו דווקא, לכל אדם יש מקום, כל אחד יכול להופיע את הקב"ה, כל אחד בדרכו שלו, כל אחד בעבודת ה' שלו. הקב"ה מופיע בכל דרכי החיים שלנו, בכל המציאות, בכל החיים. הוא רוצה שנחיה חיים מושלמים, חיים של קדושה. נכון, של קדושה, אבל חיים של קדושה, חיים.
אדרבה!s58n
אני לומד חסידות באופן קבוע 3 פעמים ביון. תורת החסיקות מבוססת על שילוב בין החומר והגשם לרוחניות.כלומר למשל נקח אינטרנט שאפשר לנצל אותו לקדושה או להיפך חו. מה שאני אומר זה שללמוד למשל את תורת היחסות של איינשטן לא יועיל בכלום. ואדם שרוצה ללמוד רפואה שזה דבר יפה מאוד יעשה זאת. אך לקחת את השנים האלה באופן ספציפי, למה?.
וסורי אבל הדת לא חייבת להיות נוחה, אדרבה, גר שבא להתגייר מסבירים לו שבנ"י הם דווים סחופים וכו'. להיות יהודי על-פי שלחן ערוך זה קשה ולא נוח. אם נה"ב תוכנע לגמרי, זה לא יהיה כיף, זה יהיה נצרך. אבל בכל מי אמר שלהיות יהודי על פי תורה, זה צריך להיות תניד נוח וכיף? -אקח דוגמא קיצונית- אם לא נוח לי לאכוכל כשר או שלא לדבר לה"ר, אני אגיד שאני רוצה את הדת כפי שאני רוצה? יהודי צריך להתאים את עצמו לדת ולא להיפך... שהיא היא הרפורמה -ימ"ש- בתורה...
נכון..ולא נכון.סתמישוו
ללמוד את תורת היחסות יכול מאוד לעזור לי.
יש כאלה שאומרים שכל המדע כתוב בתורה. אם ככה, אז כל רב היה צריך להיות זוכה בפרס נובל או רופא מנתח או זה שבנה את כיפת ברזל. זה נכון שהכח נמצא בתורה, אבל לא בהבנה הפשטנית הזו. הכל שורשו מהתורה, התורה היא שורש הדברים ומקורם.

היהדות שלי מסבה לי אושר ותענוג. כמובן המשפט שאומר "אל יאמר אדם אי אפשי לאכול חזיר אלא איפשי ואבי שבשמיים גזר עלי", זה גורם לי להיות מאושר.אני רוצה לאכול חזיר, אבל אני שמח בזה שאבי שבשמיים גזר עלי שלא. אני שמח בו. היהדות היא לא מצמצמת את האדם, אדרבה, העא מגדעלה אותו. היא מגדילה את כשרונותיו, מגדילה לו אופקים, נותנת לו להתפשט בכל חלקי ומרחבי המציאות.
זה לא תמיד נוח וכיף, זה נכון. וגם ז נכון, שיהודי צריך להתאים את עצמו לדת, או במילים אחרות, למזג את רצונו עם רצון הקב"ה.

לא אמרתי ללמוד רק מקצועות חול בתיכון, אמרתי לשלב, וצריך במינון. צריך שילד ידע גם תורה וגם לימודי חול, אולי פחות חול והרבה קודש, אבל גם זה וגם זה.

ומה זה נה"ב?
---s58n
אין כזה דבר למזג את שני הרצונות אלא לעשות את רצון ה' (זה לא סותר באמת ללימודי חול(. ומה זאת אומרת הכל נמצא בתורה וכו' הרי בין אם כן ובין אם לא למה אתה צריך ללמוד את תורת היחסות במקום לשבת וללמוד תורה?? אתה אומר שצריך ללמוד גם לימודי חול ובתור הסבר אתה אומר שלא הכל כתוב במפורש בתורה, אבל רגע, לא ענית מלכתחילה למה צריך ללמוק את זה בזמן שאפשר לשבת וללמוד תורה??
*נה"ב- נפש הבהמית.
אז כנראה שלא הבנת אותיסתמישוו
צריך למזג את הרצון שלנו לרצון שלו.

לא אמרתי שללמוד תורת היחסות יותר חשוב מללמוד תורה, ברור שללמוד תורה יותר חשוב. אני רק אומר שללמוד את תורת היחסות זה לא דבר חסר ערך. ההבדל בינינו הוא שאתה חושב שזה בזבוז זמן, אני חושב שזה חשוב, פחות מהתורה, ברור, אבל חשוב. גם עם זה אפשר להופיע את השלמות האלוקית. פחות מהתורה, אבל עדיין. אני לא מזלזל בדברים שיש במציאות אלא משתמש בהם למה שאני צריך.
למה למען ה' תועיל תורת היחסות??s58n
בהבנה שהקב"ה מופיע בכל דבר במציאות..סתמישוו
אז הכל מועיל, כשהכל מופיע בצורה הנכונה והשלימה שבה הוא אמור להופיע.

כל המציאות קשורה לקב"ה
אז גם ... צריך ללמוד?s58n
הרי בכל דבר הקבה נמצא???
ללמוד מה?סתמישוו
לא הבנתי מה אתה שואל. אבל כן, בכל דבר הקב"ה נמצא
ללמוד כפירה או עלs58n
עניינים שלא אכתוב אותם כאן... שברור שה' מלא כל הארץ כבודו... אבל יש לחלק שהרי כבר אמרו חכמים " אין הקבה שורה אלא בדבר שבטל אליו".. איך אתה רואה את תורת היחסות עוזרת לך בעבודת ה', אני לא יודע.. ודברים מסוג אלה אסור- עפ"י רמבם שלחן ערוך, הטור, רמא, גרא, אדמהז וכל הפוסקים ללמוד לא משנה מתי...
א י דיברתי על לימודי חול.סתמישוו
מה זה קשור?
לא כל דבר..יש דברים שבאמת אסור ללמוד!
תכתוב לי בקיצור-s58n

מה ההיתר ההלכתי ללמוד לימודי חול כגון תורת היחסות? לפי שיטת כל פוסק! (היתר הלכתי מפורש ולא זה השיטה שלו וזה של ההוא וכו')..

איזה היתר הלכתי צריך?סתמישוו
אני לא עובר לך עכשיו על כל דבר ואומר לך אם מותר או אסור..
לימודי חול מותר, יש דברים שאסור.

לא נראליי שאני אמצא היתר הלכתי מפורש כי לא צריך לזה היתר הלכתי מפורש.
אתה יכול למצוא לי היתר הלכתי מפורש שמותר לשמוע שירים של אברהם פריד? יש דברים שלא כותבים עליהם.. לא הכל זה היתר הלגתי מפורש שמותר או שאסור.

אם אתה רוצה ואתה עובד לפי השיטה שלך, תראה לי איפה כתוב שאסור ללמוד פיזיקה
מקורות-s58n

ברמ"א (יורה דעה סימן רמ"ו סעיף ד). תניא סוף פרק ח'. זה מהזיכרון...

 

ואם אין לך משהו ח''ו נגד הרבי מליובאוויטש, הנה לך:

 

http://www.chabad.org.il/Articles/Article.asp?ArticleID=1757&CategoryID=1006

צריך ללמוד אבל עם מינון מדוייק.סתמישוו
כמובן, בהנחה שזה מועיל ותורם ולא סתם..
הרב קוק ראה את זה כחלק מהתקדמות העולם, הרש"ר הירש דיבר על זה. גם הרמב"ם כתב שלימודי החול עוזרים ללמוד תורה.

אבל גם מצד עצמם, אם הם עוזרים לקודש.. אז למה לא? רק צריך שיהיה במינון מדוייק.
טעות בידך!s58n
ואחזור שוב, בלי לפגוע בשום רב אני מסתכל בפסקי דין הן דל ספרדים ואשכנזים ובכולם כתוב שאסור ללמוד יכמות חיצוניות. ונכון מ"ש הרמבם שמותא אם זה מועיל ללימוד תורה.. אבל איך תורת היחסות, ענפים רבים בפיזיק כימיה וחשבון עוזרות ללימוד תורה (שהרי רוב מוחלט של לימודי החול לא יעזור לך הלייוד התורה...
לא יודע מה זה חכמות חיצונית, אנינו דיברנו על לימודי תיכון.סתמישוו
טוב, אנחנו טוחנים מים..
אני חושב לענ"ד שהשיטה שלי קוקניקית יותר, שלך יותר חרדית.

נראליי שהדיון הזה מיצה את עצמו. שכוייח.
רק ההבדל בינינו הוא שאני לא חושב שאתה טועה, אני יודע שיש כאלה שסוברים כמוך, אתה לא מכיר בשיטה שלי, ואני מזמין אותך להיפתח לעוד צדדים ביהדות.

שכוייח
בבקשה. אפילו יותר מ'מותר'ע מ
הרמח"ל ב'דרך חכמה':

"הנה מה שצריך כל הרוצה להיות חכם בישראל לדעת תחילה, הוא כ"ד הספרים [כלומר, תנ"ך] עם ביאוריהם הראשיים [כגון רש"י, רשב"ם, רמב"ן, ראב"ע, רד"ק, רבי יצחק אברבנאל, מצודות, אור החיים, מלבי"ם...].

ואחרי זה י"ג מדות שהתורה נדרשת בהם, עם כל ביאוריהם, כי הם דרכי התורה שבעל פה.

אחר כך צריך שידע לימוד הש"ס עד שידע להבין כל הלכה שתהיה על בוריה, וידע דרכי המשא ומתן בקושיות ובתירוצים. וידע להבדיל בין תירוצי הדחייה ובין התירוצים האמיתיים; ובין הקושיות הנעשות להצעה לתירוץ, והקושיות החזקות והאמיתיות.

ואחר שידע כל אלה ראוי שילמד כל הש"ס מראשו לסופו, בהבנת לכל פשוטי הסוגיות על בוריין.

אחרי כן צריך שילמד ספר היד החזקה להרמב"ם מראשו לסופו עם מפרשיו [כגון כסף משנה, מגיד משנה, הגהות מימוניות וכו'], לדעת מוצא כל דין ודין.

אחר כך ילמד שולחן ערוך ויראה כל דין שיש בו חלוק מדברי הרמב"ם, או נוסף עליהם יבקש מוצאו בבית יוסף ויבין טעמו ונימוקו.

אחר כך ילמד כל מדרשי הקדמונים עד תומם.

עוד ילמד מלאכת ההיגיון [לוגיקה] והמליצה [רטוריקה] והשיר [לדעת לכתוב שירים] עד שידע אותם, ויזהר ללמוד אותם מספרי המחברים שקצרו בהם

עוד ילמד עיקרי ההנדסה [גיאומטריה] התשבורת [אלגברה] והתכונה [אסטרונומיה] הראשיים עד שידעם, ושאר החכמות והמלאכות מה שצריך לו ילמד עד שידעם.

ואז ישים עיקר כל עיונו בא-להיות [קבלה, פילוסופיה] כל ימי חייו.

ואולם אין צריך שילמד כל הש"ס תחילה, ואחר כך יתחיל בהרמב"ם ואחר כך המדרשים ואחר כך החכמות. אלא יחלק שעותיו ללימודים האלה, וירבה תחילה באותם שכמותם יתר, עד שיגמור אותם. ואחר שגמרם אז יוכל למעט בהם מרגילותו הראשון, רק שיקבע להם שעות שלא ישכחם.

והמלאכות והחכמות החיצוניות, כשידעם יניחם. אך למען לא ישכחם, יחזור עליהן בהפנותו אל בית המים.

ויחלק שעותיו באופן שעיקר עיונו והשתדלותו יהיה בא-להיות, ומכל שאר חלקי התורה לא יניח ידו, אלא ילמד בהם דבר יום ביומו לחיבובה של תורה.

וה' יתן חכמה, מפיו דעת ותבונה."

לא אני אמרתי...
לא נכוןע מ
אם תרצה אביא לך מקורות, מהרמח"ל ועוד, על לימוד חוכמות העולם, כלומר לימודי חול.
אתה צודק. בזבוז זמן אחד גדול.זית שמן ודבש

בשביל עבודה מפרנסת לא חייבים לימודי חול ברמה גבוהה.

בשביל הבגרות.פוסעת

הסטוריה לא נכלל אצלי כחול.

 

יש מקצועות שאני משתדלת לקשר ליהדות. לדוג מדעים.

 

מתמטיקה ואנגלית רק לבגרות והתואר. זה סיוט.

בגלל שזה מה שיש במערכת שליביחד ננצח

ואני לא יכולה להחליט שפתאום יום אחד לא באלי ללמוד את זה ולהבריז מאיזה חצי מהשיעוריםם

בוודאי,אני מסכים איתך...תכלית הכוסף

אני לא אומר שאני מקפיד להיכנס לכל השיעוריםקורץ

 

אבל אני שואל,למה באופן כללי,מלכתחילה צריך ללמוד מקצועות חול?

אה אני מניחהביחד ננצח

שבעיקר בגלל שזה מעניין ואם אין בזה שום בעיה אז למה לא?

כמו שאומרים אם זה לא יוסיף זה לא יזיק...

אז אני אדע עוד כמה מילים באנגלית וזה יוסיף לי כל מיני דברים בידע .... 

בעיקר היום עם כל הטכנולוגיה שרובה באנגלית....

והיסטוריה בעיקר בגלל שזה ממש מענין אותי אני ממש אוהבת היסטוריה

וחשבון אין עניין מיוחד מבחינתי...

בשביל לא להישאר מפגרים!נסימיאחרונה


חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

 

תקציר:

 

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 


מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com


 

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.


 

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

 

תקציר:

 

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 


מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com


 

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

 הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

 

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

 

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

 

 

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

 

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

 

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

 

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

 

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

 

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

 

תקציר:

 

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך