בשביל מה אתם לומדים מקצועות חול?
בשביל הבגרות? כי אתם אוהבים אתזה? אולי כדי להכיר את נפלאות ה' בעולם?
סתם שאלה שמציקה לי...
בשביל מה אתם לומדים מקצועות חול?
בשביל הבגרות? כי אתם אוהבים אתזה? אולי כדי להכיר את נפלאות ה' בעולם?
סתם שאלה שמציקה לי...

שאני אוהב, זה מעניין, זה חשוב
וזהו (:
סה"כ.
את רוב מקצועות החול
וגם אם יש מקצוע שאני פחות אוהבת- אז לומדת בשביל תעודת הבגרות..
יש גם נושאים\ מקצועות שמעניינים אותי.
אני חושבת שבאופן כללי חשוב שיהיה לנו ידע.
ותכלס, כמעט הכל זה קשור לתורה... או למציאות של השי"ת....
חוץ ממתמטיקה ואנגלית נראה לי שהכל קשור בסוף לתורה...
אז לא שבגלל זה אני לומדת
אבל יש גם צד יהודי בלימודי חול.
לב סדוקחשבון אנגלית זה חשוב גם קודש אבל אנילא יעשה עם זה כלום בחיים בנים תמיד לומדים דנים איך שהו אני מבינה נביא וזה אבל לא בשביל לעשות עליהם בבגריות
היסטוריה, מתמ, לשון (לפחות איך שלומדים בו היום), מגמה לבגרות..
אנגלית עם הרבה צדדים גם לחיים...

ודווקא בסוף אין כוח ורומים רק לסיים ללמוד
מי חושב על בגרויות??????????????????????????
לשון,אנגלית- לבגרות
ממ-לפתח את השכל שה' נתן לי
כימיה- ללמוד על נפלאות ה' בעולם+מעניין אותי(אני מבינה למה זה לא מעניין אחרים אבל משום מה זה ממש מעניין אותי)
הסטוריה-חשוב לדעת
מקצועותקודש- חשוב ללמוד
אבלבסופו של דבר- הכל בשביל שתהיה לי בע"ה תעודתבגרות טובה ואוכל ללמוד אח"כ משו משמעותי
חשוב לך
אבל מצד שני,אם אני כבר עושה אז אני עושה ב"שאיפה למצוינות" מה שנקרא...
השנה אני משקיעה וכותבת ומכינה שיעורים בקביעות...
לא עובד אף פעם, והלחץ מוגזם ומיותר... אני רואה על חברות שלי...
לא דווקא בלימודים... באופן כללי.
אם עושים משהו, שיהיה עד הסוף...
לא שאני אומרת להשתגע וזה, אבל משהו... כאיו פסדר, לא אומרת 90 בכל הבגרויות... אבל מעל 70 במה שאת מסוגלת...
ומעבר לתוצאה- פשוט השקעה, יש בזה הרבה עניין של עבודת ה' גם. כאילו לומדים מזה להיות עקבי עם עצמך, ולדרוש מעצמך המון.. מעבר לענין של ניצול הכישורים שלי... לדעתי.
במוצהר! לא רואה בזה צורך לבזבז את השנים האלו ללימודי חול ולא ללמוד תורה. וגם תכל'ס אפשר לשמוע מאנשים כמוני , שבגיל 25 הם השלימו ב10 שיעורים בחשבון 3 יחידות וכו'. אצל בנות כנראה שזה משהו אחר. אבל חשבון בסיסי (כפל חילוק אחוזים, שטחים וכו') גם אני למדתי בביס. למה ללמוד חוקים בחשבון ופיזיקה כשיש את תורת ה'?! (יצאתי מזה דוסססס...חחח)..
לב סדוקב. מה שסתמישוו כתב לך...
זו ניצחון חנוכה לחבר את החומר עם הרוח, לא?
ולכן אדם שרוצא להיות רופא צריך ללמוד רפואה וכו'. אך למה לבזבז שנים כאלו טובות בשביל ללמוד זאת? ורואים במוחש את ההבדלים בין נערם שלומדים רק תורה (ולמדו חשבון ודברים בסיסיים בילדותם) לבין נערים שמערבים לימודי חול בגרויות וכו'.
הכוונה שאם אפשר לאחר(חי''ת בצירה) את הלימודים האלה, אז זה בזבוז זמן. כי אלו שנים שמשפיעות וכל אחד יחליט מה ישפיע עליו... ולגבי תוכנית הלימודים- ממש לא מסכים! אפשר לראות הצלחות -אפי' גדולות יותר- מאלו שלאחר שסייימו את הישיבה התמקצעו במקצוע מסויים למדו בגרויות וכו'. לא כולם נועדו להיות רמי''ם- מה זה סותר?! מצוות עשה מדאורייתא על כל איש ישראל- 'והגית בו יומם ולילה', אלא שבגלל עבודה וכו' יש יוצא בפרק ראשון קרישמ''ע שחרית וכו'.
א- אין כזה דבר 'זו לא התפיסה שלי' ביהדות יש שלחן ערוך שאומר מה כן ומה לא!! אלא מאי? בן אדם לא יכול לשבת וללמוד כל היום הוא צריך לאכול ולישון ולעבוד וזז צריך להיות לשם שמים. עכשיו ללמוד חכמות חיצוניות מה ההיתר? לעבודה? אתה יכול לדחות את זה. ויכול שלא- הכל תלוי בך. ולכן אני אומר שזה קצת הרבה בזבוז!
מה ההיתר ההלכתי ללמוד לימודי חול כגון תורת היחסות? לפי שיטת כל פוסק! (היתר הלכתי מפורש ולא זה השיטה שלו וזה של ההוא וכו')..
ברמ"א (יורה דעה סימן רמ"ו סעיף ד). תניא סוף פרק ח'. זה מהזיכרון...
ואם אין לך משהו ח''ו נגד הרבי מליובאוויטש, הנה לך:
http://www.chabad.org.il/Articles/Article.asp?ArticleID=1757&CategoryID=1006
בשביל עבודה מפרנסת לא חייבים לימודי חול ברמה גבוהה.
הסטוריה לא נכלל אצלי כחול.
יש מקצועות שאני משתדלת לקשר ליהדות. לדוג מדעים.
מתמטיקה ואנגלית רק לבגרות והתואר. זה סיוט.
ואני לא יכולה להחליט שפתאום יום אחד לא באלי ללמוד את זה ולהבריז מאיזה חצי מהשיעוריםם
אני לא אומר שאני מקפיד להיכנס לכל השיעורים![]()
אבל אני שואל,למה באופן כללי,מלכתחילה צריך ללמוד מקצועות חול?
שבעיקר בגלל שזה מעניין ואם אין בזה שום בעיה אז למה לא?
כמו שאומרים אם זה לא יוסיף זה לא יזיק...
אז אני אדע עוד כמה מילים באנגלית וזה יוסיף לי כל מיני דברים בידע ....
בעיקר היום עם כל הטכנולוגיה שרובה באנגלית....
והיסטוריה בעיקר בגלל שזה ממש מענין אותי אני ממש אוהבת היסטוריה
וחשבון אין עניין מיוחד מבחינתי...
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!