מתפילה שלא טיפול ח"ו טעות תחת ידי.
טוב, זה יהיה קצת ארוך, אבל אין מה לעשות.
קודם כל: שאלות באמונה זה דבר טבעי.
מכיוון שרובנו מטבעינו לא אנשים רוחניים שמחפשים מגיל צעיר משמעות לחיים ומשהו להיתלות בו, השאלות באמונה והרצון למצוא משמעות לחיים מגיעים בגיל הכי מסובך. זה דבר מאוד מסוכן, כי יש צעירים שלא עלינו פורקים עול ר"ל פשוט כי הם לא שאלו, וביררו.
בדיוק בגלל זה אנחנו מוציאים מקום מאוד גדול וטוב לשאלות באמונה ביהדות. יש מחלוקת ידוע בין ר' נחמן לבין הרמח"ל (אם אייני טועה) לגבי המקום שמימנו צריכה לבוא האמונה. ר' נחמן טוען שאמונה צריכה לבוא בלי שאלות, אמונה פשוטה בלי שאלות וחקירות. הרמח"ל לעומתו, טוען שרק אחרי ששואלים שאלות ומבררים אפשר להגיע לאמונה ברורה וטהורה.- סתם הקדמה לפני שמתחילים.
לעיניינינו-
איך אנחנו יכולים להאמין במישהו, אם אפילו לא ראינו אותו פעם אחת? טוב, לדעתי חלק מהתשובה נמצא בתוך השאלה. אמונה זה דבר רוחני- מיסטי. לא משהו שאפשר להבין בשכלל רדוד ושתחי. ובדיוק בגלל שלא ראינו אותו אף פעם, אנחנו יכולים להאמין בו יותר. אם היינו רואים אותו, הערכה שלו כלפי המשהו הגדול הזה, הנורא הנשגב, המהולל בתשבחות- היתה יורדת. היית רואה משהו בושרי, גופני ותאוותני. שהולך לשירותים ומכנח את האף. זה היה הופך אותו לאדם בדיוק כמונו עם תאוות ויצרים. אלוקים זה משהו על טבעי, אין לו התמודדיות ואין לו נפילות. אין לו קשיים ואין לו מורדות. בדיוק בגלל זה יותר קל להאמין בו.
מי אמר שדווקא הדת שלנו צודקת? "אשר בחר בנו מכל העמים ונתן לנו תורת אמת". שמעתי השבוע סיפור על יהודי אחד, שנולד למשפחה חילונית באחד מהקיבוצים בצפון. הוא התחנךך לחינוך ליברלי, פתוח, לא מאמין משהו ספציפי - אתאיזם. אחרי הצבא הוא החליט לנסוע עם חברים להודו ולחפש משמעות לחיים. הוא קנה כרטיס לשבע חודשים בתקווה שהוא יחזור אם משמעות. חודשיים אחרי שהוא הגיע להודו הוא התחבר לאדם אחד שהיה נראה לו נחמד. האדם הזה הציג את עצמו כעוזר של הכומר הגדול. הכומר שמעל כולם. אחרי חמישה חודשים של חברות הציע האיש הזה לידידו היהודי, ללכת לשיחה עם הכומר. רק תבינו שלהיכנס לשיחה עם הכומר הגדול זה לא משהו שכולם זוכים אליו, זה משהו נדיר וחד פעמי. היהודי הלך בתקווה לקבל את מבוקשו. הכומר פנה אל היהודי ושאל אותו מאיפה הוא הגיע. לכששמע הכומר שמי שעומד לפניו הוא יהודי הוא פנה אליו בשאלה: יש לך את המקור- היהדות- הזהב, אתה בא לחיקוי- הדתות האחרות- הכסף?? סע לארץ, ותקבל את מבוקשך, היהדות, זה האמת. היהודי חזר לארץ וקיבל יעוד לחיים. (יש לסיפור המשך, אבל לא נאריך..- הבנת את הנקודה)
מתוך מלא דתות דווקא אנחנו? ברור! ראי תשובה לשאלה הקודמת.
ומי אמר שכל הסיפור הזה עם התנ"ך וכו' באמת נכון? א. היום יש מקור ארכאולוגי לרוב רובם הגדול של הדברים. כך שאי אפשר להתכחש למציאות. ב. גם בלי המקום המדעי, אנחנו מאמינים בני מאמינים, אלוקי אברהם אלוקי יצחק ואלוקי יעקב.
איך אני יכולה להתפלל אל הקב"ה ובאמת להתכוון לכל מילה, אם אייני מאמינה אמונה תמימה? קודם כל, עד שאת מאמינה אמונה שלימה, באמת יהיה קשה להתפלל ולהתכוון לכל מילה. אבל גם בלי להאמין לגמרי, את פשוט צריכה לפני התפילה לדמיין שאת עכשיו עומדת לדבר עם מלך העולם, עם א-ל מלא רחמים, א-ל רחום וחנוך שדורש רק טוב לעמו. עם הזמן תבוא בעז"ה האמונה השלימה.
ואני אפילו לא יודעת אם היא אמיתית? שוב, למציאות אי אפשר להתכחש. את אולי עכשיו לא מאמינה לגמרי אבל זה עוד יבוא בעז"ה. אל תתיאשי, תשאלי ותמצאי לגמרי.
איך אני יכולה לקבל את המצוות שהקב"ה נתן לנו ולקיים אם אותן אם אני בכלל לא יודעת אם זה נכון? את יודעת שזה נכון. אל תתני ליצר הרע לעבוד עליך. בנתיים, עד שתנצחי לגמרי במלחמה תחפשי גם מקום אחר לכל מצווה. מקום מוסרי- תרבותי. וזה רק בנתיים עד שתנצחי לגמרי. לפני שאת עושה מצווה תגידי לה' שאת עושה מצווה אבל לא לגמרי שלימה אם זה שאת עושה את זה בשבילו. לכן, את גם עושה את זה בגלל שזה מאוד מוסרי.
המדע סותר את היהדות,- שקר וכזב. האם המדע סותר את האמונה? - הידברות
וקורים לנו מלא דברים...- ?
כולם סובלים מאיתנו... אני לא יודעת למי את מתכוונת שאת אומרת "כולם" אבל אני יודע שדווקא העולם מאוד שמח שיש את היהודים. אני מזכיר לך שהמוח היהודי רק לפני כמהה שבועות מכר לחברה חיצונים מוצר בשווי מליארדי דולארים. המדינה הפיצית שלנו גידלה 22.2% מזוכי פרס נובל. עוד יהודים- ראשי ממשלות של המדינות הגדולות (ב33 מדינות..) משוררים, יוצרים, פורצי דרך מתחומים שונים וכו'.. הרשימה עוד ענקית, באמת.
זה שנולדתי יהודית זה אומר שזה אני? והאמת זה די מוזר... יהודי נולד יהודי ומת יהודי. זה כמו שאריה יכחיש את עצם היותו חיה. זה לא יעזור לו.. את צריכה להגיד תודה שזכית. ה' יתברך בחר אותנו מכל העמים ואז בחר בכל המליארדים בעולם כמה מליונים שיהיו יהודים. אח"כ הוא בחר עם פינצטה עוד יותר קטנה את החיילים הגיבורים באמת שיחיו בדור הגאולה- וזה אנחנו. הסיירת של הסיירת.
לכל שאלה יש תשובה. מקווה שקיבלת תשובות מספיק טובות לכל השאלות שלך. מוזמנת לשאול עוד, עד שתהיה שלימה עם האמונה שלך..