תכינו ראש...העיקר הנשמה...
שאני כותבת את זה אני מרגישה ממש כופרת,
אבל זה באמת מה שאני חושבת...

בזמן האחרון עולות לי לראש מלא שאלות על אמונה...
הנה כמה:
איך אנחנו יכולים להאמין במישו, אם אפילו לא ראינו אותו פעם אחת?
מי אמר שדווקא הדת שלנו צודקת?
מתוך מלא דתות דווקא אנחנו?
ומי אמר שכל הסיפור הזה עם התנ"ך וכו' באמת נכון?
איך אני יכולה להתפלל אל הקב"ה ובאמת להתכוון לכל מילה,
אם אני מאמינה אמונה תמימה?
ואני אפילו לא יודעת אם היא אמיתית?
איך אני יכולה לקבל את המצוות שהקב"ה נתן לנו ולקיים אותן אם אני בכלל לא יודעת אם זה נכון?
המדע סותר את היהדות,
וקורים לנו מלא דברים...
כולם לא סובלים אותנו...
זה שנולדתי יהודיה זה אומר שזה אני? והאמת זה די מוזר...
כי אני כאילו יחסית דוסה (נראלי.. כאילו מקפידה על ההלכות ומשתדל גם להחמיר...) אבל למה?
אם אני רוצה באמת לחיות את החיים,
ולהיות שלמה עם זה שאני מאמינה בקב"ה...
ממש ממש קשה לי עם זה שאין לי תשובות לשאלות האלו..
וגם ממש קשה לי ללכת למישו פנים מול פנים ולשאול אותו את זה...
נגיד אם מישו יבוא אלי וישאל אותי את השאלות האלו- לא יהיה לי מה לענות לו.
ואני כן רוצה תשובות!!
לכל צרכן אותי ככה... זה פשוט מבאס לעבוד את ה' כי זה מה שעושים הביתה ובאולפנה ובבית...
אשמח לעזרה
שבוע טוב

תיקוןהעיקר הנשמה...
לכל צרכן-
אל תראו
ועוד אחד..😁העיקר הנשמה...
הביתה- בכיתה
...שה אובד.

כמובן יש תשובות על הכל...

מכיוון שזה מאוד ארוך,

אשלח בהמשך בלנ"ד.

וואוו. שאלת דברים נכונים. יש תשובות להכל.נפש חיה.

או יהיה לי זמן היום- אכתוב לך.

אם לא- תזכירי לי ! טוב?

יאאלללה...שה אובד.

מתפילה שלא טיפול ח"ו טעות תחת ידי.

טוב, זה יהיה קצת ארוך, אבל אין מה לעשות. 

קודם כל: שאלות באמונה זה דבר טבעי.

מכיוון שרובנו מטבעינו לא אנשים רוחניים שמחפשים מגיל צעיר משמעות לחיים ומשהו להיתלות בו, השאלות באמונה והרצון למצוא משמעות לחיים מגיעים בגיל הכי מסובך. זה דבר מאוד מסוכן, כי יש צעירים שלא עלינו פורקים עול ר"ל פשוט כי הם לא שאלו, וביררו.

בדיוק בגלל זה אנחנו מוציאים מקום מאוד גדול וטוב לשאלות באמונה ביהדות. יש מחלוקת ידוע בין ר' נחמן לבין הרמח"ל (אם אייני טועה) לגבי המקום שמימנו צריכה לבוא האמונה. ר' נחמן טוען שאמונה צריכה לבוא בלי שאלות, אמונה פשוטה בלי שאלות וחקירות. הרמח"ל לעומתו, טוען שרק אחרי ששואלים שאלות ומבררים אפשר להגיע לאמונה ברורה וטהורה.- סתם הקדמה לפני שמתחילים.

לעיניינינו- 

איך אנחנו יכולים להאמין במישהו, אם אפילו לא ראינו אותו פעם אחת? טוב, לדעתי חלק מהתשובה נמצא בתוך השאלה. אמונה זה דבר רוחני- מיסטי. לא משהו שאפשר להבין בשכלל רדוד ושתחי. ובדיוק בגלל שלא ראינו אותו אף פעם, אנחנו יכולים להאמין בו יותר. אם היינו רואים אותו, הערכה שלו כלפי המשהו הגדול הזה, הנורא הנשגב, המהולל בתשבחות- היתה יורדת. היית רואה משהו בושרי, גופני ותאוותני. שהולך לשירותים ומכנח את האף. זה היה הופך אותו לאדם בדיוק כמונו עם תאוות ויצרים. אלוקים זה משהו על טבעי, אין לו התמודדיות ואין לו נפילות. אין לו קשיים ואין לו מורדות. בדיוק בגלל זה יותר קל להאמין בו.

מי אמר שדווקא הדת שלנו צודקת? "אשר בחר בנו מכל העמים ונתן לנו תורת אמת". שמעתי השבוע סיפור על יהודי אחד, שנולד למשפחה חילונית באחד מהקיבוצים בצפון. הוא התחנךך לחינוך ליברלי, פתוח, לא מאמין משהו ספציפי - אתאיזם. אחרי הצבא הוא החליט לנסוע עם חברים להודו ולחפש משמעות לחיים. הוא קנה כרטיס לשבע חודשים בתקווה שהוא יחזור אם משמעות. חודשיים אחרי שהוא הגיע להודו הוא התחבר לאדם אחד שהיה נראה לו נחמד. האדם הזה הציג את עצמו כעוזר של הכומר הגדול. הכומר שמעל כולם. אחרי חמישה חודשים של חברות הציע האיש הזה לידידו היהודי, ללכת לשיחה עם הכומר. רק תבינו שלהיכנס לשיחה עם הכומר הגדול זה לא משהו שכולם זוכים אליו, זה משהו נדיר וחד פעמי. היהודי הלך בתקווה לקבל את מבוקשו. הכומר פנה אל היהודי ושאל אותו מאיפה הוא הגיע. לכששמע הכומר שמי שעומד לפניו הוא יהודי הוא פנה אליו בשאלה: יש לך את המקור- היהדות- הזהב, אתה בא לחיקוי- הדתות האחרות- הכסף?? סע לארץ, ותקבל את מבוקשך, היהדות, זה האמת. היהודי חזר לארץ וקיבל יעוד לחיים. (יש לסיפור המשך, אבל לא נאריך..- הבנת את הנקודה)

מתוך מלא דתות דווקא אנחנו? ברור! ראי תשובה לשאלה הקודמת.

ומי אמר שכל הסיפור הזה עם התנ"ך וכו' באמת נכון? א. היום יש מקור ארכאולוגי לרוב רובם הגדול של הדברים. כך שאי אפשר להתכחש למציאות. ב. גם בלי המקום המדעי, אנחנו מאמינים בני מאמינים, אלוקי אברהם אלוקי יצחק ואלוקי יעקב.

איך אני יכולה להתפלל אל הקב"ה ובאמת להתכוון לכל מילה, אם אייני מאמינה אמונה תמימה? קודם כל, עד שאת מאמינה אמונה שלימה, באמת יהיה קשה להתפלל ולהתכוון לכל מילה. אבל גם בלי להאמין לגמרי, את פשוט צריכה לפני התפילה לדמיין שאת עכשיו עומדת לדבר עם מלך העולם, עם א-ל מלא רחמים, א-ל רחום וחנוך שדורש רק טוב לעמו. עם הזמן תבוא בעז"ה האמונה השלימה.

ואני אפילו לא יודעת אם היא אמיתית? שוב, למציאות אי אפשר להתכחש. את אולי עכשיו לא מאמינה לגמרי אבל זה עוד יבוא בעז"ה. אל תתיאשי, תשאלי ותמצאי לגמרי. 

איך אני יכולה לקבל את המצוות שהקב"ה נתן לנו ולקיים אם אותן אם אני בכלל לא יודעת אם זה נכון? את יודעת שזה נכון. אל תתני ליצר הרע לעבוד עליך. בנתיים, עד שתנצחי לגמרי במלחמה תחפשי גם מקום אחר לכל מצווה. מקום מוסרי- תרבותי. וזה רק בנתיים עד שתנצחי לגמרי. לפני שאת עושה מצווה תגידי לה' שאת עושה מצווה אבל לא לגמרי שלימה אם זה שאת עושה את זה בשבילו. לכן, את גם עושה את זה בגלל שזה מאוד מוסרי.

המדע סותר את היהדות,- שקר וכזב. האם המדע סותר את האמונה? - הידברות

וקורים לנו מלא דברים...- ? 

כולם סובלים מאיתנו... אני לא יודעת למי את מתכוונת שאת אומרת "כולם" אבל אני יודע שדווקא העולם מאוד שמח שיש את היהודים. אני מזכיר לך שהמוח היהודי רק לפני כמהה שבועות מכר לחברה חיצונים מוצר בשווי מליארדי דולארים. המדינה הפיצית שלנו גידלה 22.2% מזוכי פרס נובל. עוד יהודים- ראשי ממשלות של המדינות הגדולות (ב33 מדינות..) משוררים, יוצרים, פורצי דרך מתחומים שונים וכו'.. הרשימה עוד ענקית, באמת.

זה שנולדתי יהודית זה אומר שזה אני? והאמת זה די מוזר... יהודי נולד יהודי ומת יהודי. זה כמו שאריה יכחיש את עצם היותו חיה. זה לא יעזור לו.. את צריכה להגיד תודה שזכית. ה' יתברך בחר אותנו מכל העמים ואז בחר בכל המליארדים בעולם כמה מליונים שיהיו יהודים. אח"כ הוא בחר עם פינצטה עוד יותר קטנה את החיילים הגיבורים באמת שיחיו בדור הגאולה- וזה אנחנו. הסיירת של הסיירת.

לכל שאלה יש תשובה. מקווה שקיבלת תשובות מספיק טובות לכל השאלות שלך. מוזמנת לשאול עוד, עד שתהיה שלימה עם האמונה שלך.. 

תשובה ממש יפה, רק מוסיפה בשאלה הראשונהבבונג
שאפשר להבין ולראות את ה' דרך הנוכחות שלו בבריאה, ולא לראות אותו באופן מוחשי ממש (שבאמת מקטין כמו שאמרת). אם את רואה ציור אז את יודעת שיש לו צייר, וככל שהציור יותר יפה הצייר יהיה יותר גדול ומוכשר. אפשר להתייחס לעולם שלנו כמו ציור-אם מתבוננים על העולם והבריאה אי אפשר לא להתפעל מזה, הכל כ"כ מורכב וכל פרט הכי קטן פשוט מדהים אם תחשבי עליו שניה לעומק! אז תחשבי רגע מי ברא את כל זה, מי ה"צייר", הכל זה ממנו יתברך!
תודה!שה אובד.
"לחזות בנועם פניו ולבקר בהכלו.."
"ממלא כל עלמין וסובב כל עלמין..."
מוסיפה שיר + מיליםנפש חיה.

''מעשה שבא מין ואמר לרבי עקיבא: "עולם הזה מי בראו?"
אמר לו: "הקדוש ברוך הוא". 
אמר לו: "הראני דבר ברור" 
אמר לו: "למחר תבוא אלי". 
למחר בא אצלו, אמר לו: (רבי עקיבא): "מה אתה לובש?" 
אמר לו: "בגד". 
אמר לו: "מי עשאו?"
אמר לו: "האורג". 
אמר לו: "אינני מאמינך, הראני דבר ברור!" [=יעני - תוכיח לי]
אמר לו: "ומה אראך, ואין אתה יודע שהאורג עשאו?"
אמר לו: "ואתה אינך יודע שהקדוש ברוך הוא ברא את עולמו?". 
נפטר אותו המין, אמרו לו תלמידיו: "מהו הדבר ברור?" [יעני- מאיפה אתה יודע שזה ברור לאותו גוי?]
אמר להם: "בני, כשם שהבית מודיע על הבנאי, והבגד מודיע על האורג, והדלת על הנגר, כך העולם מודיע על הקדוש ברוך הוא שהוא בראו".''

תשובה יפה!!בלון הליום
יישר כח..!!
סחטיין על המאמץ, אבלמשתדל...

נראלי שזה קצת שטחי ורדוד לנסות לענות על כל השאלות האלה בשתי שורות.

צריך לעמוד מול מישהו שילמד אותך, מול ספרים עמוקים של מחברים גדולים, להרגיש ולחיות את האמונה. אמונה זה לא מבחן במתמטיקה שצריך לכתוב: "נתון... טענה, נימוק... מש"ל..." זה הרבה מעבר. אני לא רוצה לחיות חיי אמונה שלמדתי בפורום בערוץ 7...

אבל שוב סחטיין על ההשקעה...

מצויין שאת שואלת. ככה מבררים. הוא ענה לך מצויין בעיניי;אוסיףנפש חיה.

פסח הוא חג האמונה.
וזה הזדמנות טובה לברר את זה.

אם את עדיין צריכה תגידי.

שיהיה לך חג שמח!

תנסי ללמוד כוזרי קצתאחיתופל
יעזור לחלק מהשאלות
אני אגיד לך מה אני חושב.סתמישוו
קודם כל, אני יכול להגיד לך את דעתי.. חח אבל זה דורש ממני להשקיע ולכתוב, אבל אני יכול.

חוץ מזה, אני לא מאמין שבאת לכאן וכתבת את השאלה ואת בטוחה שהכל יסתדר לך מאיזה תשובה של גולש בין 18, ואפילו אפילו אם יגיע לפה רב בן 60 ויגיב פה, גם מזה אני חושב שזה לא ישכנע אותך עד הסוף.

אמונה (כמו שמסביר.. בעל התניא? נראליי זה הוא שהסביר ככה) זה מלשון להתאמן, כלומר, כל הזמן צהפעיל ולחיות את השריר הזה.. זה לא בא ברגע, זה לא בא מתשובה של כמה שורות.

שוב, אני יכול לכתוב לך מה אני חושב אם תרצה.

אם את באמת רוצה, אני יכול להפנות אותך לסדרת שיעורים על זה, זה יותר להשקיע. אבל נראה שאת מוכנה להשקיע בשביל שאלות עמוקות כאלה.. אני ממליץ.
[בעצם, אולי השיעורים האלה תלויים בגיל שלך..בת כמה את?]

לפחות במשפט אני יכול להגיד לך שהרב קוק דיבר על השאלה שלך, כן כן..הוא כתב על זה מאמר שלם.
כולם חושבים שהכפירה זה דבר רע, אבל הרב קוק כותב שהכפירה במהותה מגיעה מדבר טוב (צריך ללמוד את זה כמו שצריך ולא סתם לקרוא מה שכתבתי! הדברים באמת עמוקים).. בעצם הכפירה באה לשבר לנו את איך שאנחנו מבינים את אלוקים כיום. היא באה לנפץ לנו את התפיסות שיש בנו עכשיו וכמובן שצריך לעלות קומה ולבנות עולם אמוני חזק יותר, טוב יותר וקרוב יותר לקב"ה..

קיצר..יש הרבה מה לדבר על זה וללמוד. בעיקר ללמוד.
חחחהעיקר הנשמה...
אז ככה,
אני גם מתחזקת מהאתר מילה טובה והידברות,
וקוראת סיפורים...
ואני בת 13
שכוייח לכולם *אבל*best(י.י)YYL
רציתי להוסיף:
רוב השאלות באמונה באות ממקום של רגש אפילו אם הן שכליות לדוג' "מי אמר שדווקא הדת שלנו צודקת" זה בא מרגש של ספק
ולכן
אי אפשר להתמודד עם רגש בעזרת השכל. אפשר להיות בטוח שהיהדות היא דת האמת בשכל אבל להיות אכול ספק (שמעתי מהרה"ג יהושע מגנס שליט"א את בסיס הרעיון)
אז (לדעתי)
צריך לתת לרגש של הספק לקהות קצת ואז להתחזק באמונה ( בעזרת ה"כוזרי" בעיקר, לענ"ד)
בנוגע לשאלות, לעצם קיום בורא לעולם נראה לי שפשוט ש"מבשרי אחזה אלוק" ואם מסתכלים על פלאיות גוף האדם אי אפשר להתכחש לעניין
בנוגע לשאר
קודם כל, התממשות נבואות הגאולה, עלייתו הכמעט הזויה של עם ישראל משואה לגאולה, כל הניסים בתהליך הזה ( אם תחקרו את הסיפור של הצעת בלפור שאיכשהו שיכנע כל כך הרבה אנשים. ועוד) העומק העצום והחכמה האינסופית שבתורה כמו ששמעתי על ערבי שפעם עשה הובלה בשביל רב וראה את כמות הספרים שיש לו ומרוב התפלאות אמר "לנו יש ספר אחד, מאתיים עמוד".
וסיפור לסיום (מההקדמה לאחד הספרים של הרב לאו אולי פירוש על מסכת אבות ממש מומלץ לעיין במקור. אני לא מדייק) על אחד שהיה שחקן קולנוע ישראלי והתחיל להקשות קושיות על היהדות וכו' אמר לו (נראה לי הרב לאו)" באיזה מצלמה מצלמים את הסרטים שלך?" ענה לו:" גודל 48". "ואם אני אגיד לך לצלם בגודל 24?" , אמר לו: "אני לא אקשיב לך, כי אני מומחה לקולנוע עם וותק ואתה רב!" ענה לו: "ואתה מקשה קושיות על התורה שאנשים חכמים פי המון ממך למדו אותה לאורך אלפי שנים בעמקות עצומה????(ואני אוסיף שבאמת אף אחד לא היה מתווכח עם פרופ' לביואינפורמתיקה לגבי מה שהוא מתעסק בו, ובאמונה כל צ'ופצ'יק שלא למד כמעט כלום נהיה מייבין גדול ומתווכח עם רבנים שלומדים כל יום כל היום [כמעט] יותר שנים מהשנים שהוא חי)
בהצלחה. מקווה שעזרתי
אגבbest(י.י)YYL
(נראה לי רבי לוי יצחק מברדיצב אומר) "לא הייתי רוצה לעבוד אלוקים שאני מבין אותו"

זה גדול, אם חושבים על זה
עוד אגבbest(י.י)YYL
יש ספר, חילוייני, שטוען שאחד מהדברים שמוכיחים את חוכמת היהודים יותר משאר העמים זה יכולתם להאמין בבורא מופשט... (משהו כזה)
זה לא רב לוי יצחק, נראה לי זה הרבי מקוצקנפש חיה.

הרבי מקוצקסתמישוו
יש הרבה ווריאציות (או איך שלא אומריח את זה)לאיך שאומרים את המשפט הזה..
חחח באמת התלבטתי. תודה רבהbest(י.י)YYL
חח בשמחהסתמישוו
וריאציות*נפש חיה.

טוב, אז הייתי קרוב. שכוייח! תודהסתמישוו
בשמחה. יש לל חתימה יפה ששווה לחשוב עליהנפש חיה.

זהירות! נצל"ש: איך עושים חתימה?best(י.י)YYL
אתה נכנס ל"עריכת כרטיס אישי" ולמטה יש כזה מקום לחתימהנפש חיה.

חתימה מלפני שנתיים.. לא נגעתי בה מאזסתמישוו
אבל כן, נראליי שיש בה משהו. לא סתם שמתי אותה שמה
לא מסכיםנקדימון
דבר ראשון, אני לא מסכים לאמירה שזה נובע מהרגש.
הרגש הוא רק ביטוי להכרה של האדם שהאמונה שלו חלולה, ההבנה שאתה מאמין לאבא שלך ולרב שלך במקום להאמין באלוהים. הרי האמונה עצמה כשאתה ילד היא לא יותר מאילוף רגשי מוצלח, וכשהשכל מתפתח (או במפגש עם מציאות מסויימת) אתה מגלה כלי ריק. מתוך זה נובע רגש. רגש הוא סימן ולא סיבה, לדעתי.
ב. לא אהבתי את הסיפור האחרון שהבאת.
דבר ראשון, לא מדובר על פרקטיקה מסויימת אלא על ציר מרכזי שכל החיים נמדדים לאורו ולכן היחס של האדם לתורה (וכל המשתמע) הוא משמעותי ברמה הקיומית. כלומר, אם חיי היו תלויים במצלמה 24 אז הייתי מקשה מאוד על המומחה הזה לפני שהייתי עושה משהו.
דבר שני, הרב, כמו גם הצלם ההוא, יודעים במיוחד ומבינים איך לפעול עם התורה או עם המצלמה, אבל אין הכרח שהצלם ידע איך ו/או למה ו/או מי בנה אתה המצלמה והוא הדין לרב. (סליחה על החריפות למי שמרגיש). השאלות כאן הם ׳על׳ המצלמה ולא ׳עם׳ המצלמה.. מובן, כן?
דבר אחרון, התורה היא מחשבות ודעות וכל אדם שייך בזה, האינטואיציה של האדם פועלת אוטומטית במפגש עם חשיבה סובייקטיבית אחרת והיא רבת משמעות לכל אדם בכל מפגש כזה. לכן לדעתי אי אפשר ממש להשוות את זה למצלמה ששם מדובר על חומר ולא על רוח.
שאלות באות מהרגש...משתדל...

לגמרי מסכים איתך...

יש לנו בעיה עם הדת, אני לא מספיק "מתחבר" אליה ולכן זה מעלה לי מלא שאלות שכליות...

(חוץ מזה שאתה ישלצניק וגם אני... אז אני חייב להסכים איתך...)

תודה רבה לכולם!!!העיקר הנשמה...
הסתדרת?מאיר.
זה באמת שאלות טובות.

אני לא מסתפק בתשובות האלה, מפנים אותך לכוזרי הוא לא באמת פותר את הבעיות האלה.

הידברות גם לא עונים על שאלות...רוב השאלות שלך צריכות להישאל בקול ולקבל תשובה
אשמח לעוד חיזוקיםהעיקר הנשמה...
יש לך רעיון מה יכול לעזור חוץ מלדבר פנים מול פנים?
אני ממש מפחדת מהצעד הזה...
כי זה ייצור אצל מי שאני ישאל אותו סימן שאלה...
ומזה אני ממש מפחדת...
וחוץ מזה תודה לכולם
אני הרבה זמן עם השאלות האלה ועכשיו רק כתבתי אותן...
משמח לדעת שיש מי שיקשיב ויעזור
אם מדי יכול לכתוב מעצמו,
נראלי זה יותר יעזור לי...
כי זה נראלי יותר עכשיו...הבנתם?
תודה רבה

תזכירי לי, טוב? עכשיו בגלל ערב חג אני פחות יכולה.נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ג בניסן תשע"ז 11:25

אף אחד לא יזלזל בך.

שאלות מראות על גודל! לא ההפך!

נראלי שמתישהו חייבים ללמוד ממישהו פנים אל פניםמשתדל...

עד שתגיעי לזה תפתחי ספרים.

ספרים רציניים באמונה, לא שו"ת סמס באינטרנט וכאלה...

חוצמיזה, נראלי שאם תלכי לאולפנה אז יהיו שם שיעורי אמונה, אצלי בישיבה יש...

בהצלחה!

ואם כבר ספר אז ממש מומלץבבונג
"דע מה שתשיב לעצמך" של הרב זאב קרוב
אין לי מה לומר לך. חוץ משכוייח ענק!א"י לעמ'י

העיקר הנשמה...
לכל מי שכתב שהפורמים של ערוץ 7 זה לא מה שיענה על השאלות שלי,
אז אתם צודקים לגמרי!!! מסכימה
אבל אני מתקדמת לאט לאט
בעז"ה נעשה ונצליח
וואו נשמה. מכירה תמצב.לב סדוק

לא קראתי את כל התגובות, אז יש מצב שהתגובה שלי תהיה מיותרת

הייתי כמוך עד לפני כמה זמן. מה שעזר לי היה המון ברורים. המון. המון. חברות, מדריכה, מחנכת, ספרים, שיעורים אינטרנטים, רב וכו...

ואל תרגישי כופרת, כי את לא!!! את מבררת, וזה בסדר, ואפילו מצויין.

את כתבת שאת לא מסוגלת לדבר על זה פנים אל פנים. חברות אולי?

גם אם לא, אפשר להקשיב לשאלות שחברות שואלות ולשמוע תתשובה... לי אישית זה ממש עזר.

ועוד משהו ששמעתי פעם מבן אדם חכם- בלי הגדרות. אני הייתי מגדירה את עצמי- היום אני אתאיסטית, היום אני מאמינה קצת, היום אני מאמינה בנצרות וכו. וזה מיותר! כי את בתהליך של ברור, ואי אפשר להגדיר כשאת בתהליך עדיין. וזה נכון לגבי כל דבר בחיים...

יש משפט כזה של הרצי"ה: "אמונה היא לא שכל ולא רגש" דברנו על זה פעם בסניף והגענו למסקנה שכמו שיש שכל ורגש, אז יש אמונה. זה משהו נוסף, משהו נפרד מזה. השכל והרגש הם אמצעים חשובים מאוד להגיע לאמונה. אוקי, שכל זה פחות או יותר מה שכתבתי עד עכשיו.

עכשיו תור הרגש.

אני, כשהיה לי שאלות באמונה היה לי ממש קשה להתפלל. אני מניחה שגם לך. מלא חברות שלי פשוט לא התפללו.

אני יכולה להגיד שהרגע שבו הרגשתי שאני ממש מאמינה, היה אחרי תפילה.

אחת, פשוטה כזאת מול העכבר של המחשב שלא זז. "ה', תעזור לי" משהו כזה ואחרי שכבר ניסיתי המון לפני המילים האלו, העכבר עבד.

זה לא איזה סיפור מופת, אבל זה היה הרגע שבו הרגשתי שיש שם משהו למעלה. ואני חושבת על מלא חברות שלי שלא מתפללות- הם מפסידות תרגעים האלה!

אז קיצר, מה שרציתי להגיד בזה זה שלדעתי כדאי להמשיך להתפלל. ולהוסיף התבודדות ושיח ישיר עם השי"ת. להכניס אותו לכל דבר בחיים!

זהו עם הרגש...

ומשהו אחרון- אני יכולה להגיד על עצמי שעדין יש לי שאלות על השי"ת. אמנם אני יודעת לשאול אותם, לפעמים גם לקבל תשובות, אבל אמונה זה דבר שצריך חיזוק תמידי.

אין רגע שבו אפשר להגיד: סיימתי. היום אני מרגישה ומאמינה שיש ה' שברא תעולם וזה, אבל עדיין יש לי שאלות. ועדיין אני צריכה חיזוקים בזה.

לסיום: את מדהימה! אשרייך על השאלה! אני חושבת שהשרשור הזה מחזק אנשים בפורום.. לפחות לי הוא ממש עוזר! אני חושבת שכדאי לך לשאול תשאלות שיש לך- אם תהיי מסוגלת אז פנים אל פנים, אבל אם לא אפשר בשו"ת סמס, או פה בפורום וכמובן לקרוא ספרים וכאלה.

ולא להפסיק להתפלל!

אם משהו לא היה מובן, מוזמנת לשאול

אשרייך ברמות!

בהצלוחהחיבוק

מעריכה בטירוףחיבוק

תקשיבי, זה כאילו אני כתבתי את השאלות האלה!רוצה משמעות
קודם כל כדאי לדעתאסטרואחרונה
שהמדע לא באמת יכול לסתור את התורה. למדע יש הנחות יסוד מסוימות שהוא אוהב להסתיר ולכן מגיע למסקנות מסוימות. האמונה שלנו מבוססת על, בן היתר, עדות של עם שלם במתן תורה. למעשה למדע אין שום יתרון אינטלקטואלי על תורת ישראל.
כדי לענות על השאלות ששאלת צריך ספר או סדרת שיעורים. אבל על כל שאלה פרטנית שתשאלי אשמח לענות בע"ה.
חזקי ואמצי ותצאי מחוזקת!
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך