כמה נקודות בבגרות זה מעלה? איך בדיוק זה עובד?
ומה עדיף- מגמה ראלית שלא מעניינת אותי, או מגמה הומנית שמאוד מאוד מעניינת אותי?
כמה נקודות בבגרות זה מעלה? איך בדיוק זה עובד?
ומה עדיף- מגמה ראלית שלא מעניינת אותי, או מגמה הומנית שמאוד מאוד מעניינת אותי?
אני ארצה בע"ה להיות (נראה לי
) פסיכולוגית\ מטפלת רגשית\ עו"סית \ אולי אולי מורה...
מגמה ראלית לא תעזור מהבחינה הזאת...
משנה לי בעיקר מה זה ישפיע על הממצע של הבגרות..
כרגע יש אצלנו באולפנא ביולוגיה, אומנות וארץ, שלושתם לא מעניינות אותי.
יש מצב שיפתחו לנו שנה הבאה מגמות אחרות לפי הביקוש, ואז מה שאני רוצה זה פסיכולוגיה\ סוציולוגיה\ ספרות.
אם אני אחליט שאני רוצה ראלית, אולי אני אבקש שיפתחו כימיה או מחשבים...
כי זה נראה לי שאני יותר מסתדרת מאשר ביולוגיה...
זהו.
תודה!
אז תבקשי מגמת פסיכולוגיה.. זה יכול לתת לך כיוון
לא שביולגיה זה יעיל אבל לפחות זה קל ונחשב
תראש לבגרות אז למה עוד 1? עדיף שיהיה קל ונחשב מספיק יש עומס וקושי אני בגלל זה עזבתי את פיזקה זה היה מעניין רצח אבל בהמשך זה יהיה קשה בטירוף ומלא שעות לשבת וללמוד....
פסיכולוגיה, סוציולוגיה וספרות מעניינים אותי, ונראה לי גם קלים לי לא פחות מביולוגיה...
נגיד לי לחרוש מידע ולכתוב אותו במבחן זה קל וסבבה לי אבל לשבת וללמוד נגיד מתמטיקה הרבה יותר קשה כי זה מעבר מלדעת לשמור בראש ולפלוט במבחן.. לחבר שלי זה הפוך הוא פשוט לא יכול ללמוד מקצוע כזה שזה לקרוא חומר (היסטוריה/ביולגיה וכד'ו) אבל אצלנו בישיבה אומרים לעשות את מה שרוצים ונהנים ממנו ולא את מה שקל / נחשב יותר
אצלנו בישיבה האפשרויות היחידות זה פיזיקה ביולגיה ולחברה המתקשים ממש /סטלינים/ אחלה גברים
יש אקולגיה שזה ממש שטויות אז ביולגיה זה נחשב מאד בהמשך ומאד קל
אם את נהנת מספרות לשבת לכתוב לנתח סיפורים זה כיף לך זה לא דורש הרבה מאמץ לכי עלזה (לא דווקא ספרות)
ושלושתם יכול להיות שיהיה לי קל, כימיה אני אפילו לא יודעת אם אני אוהבת...
ספרות אני אוהבת וקל לי, ביולוגיה אני שונאת ובסדר לי..
ספרות- קל ואת אוהבת הכי טוב, ביולגיה- לא כיף וקל - חצי חצי אפשרות ב', כימיה- לאנסת לא יודעת -למה להסתבך זה לא כדאי בחיים
ככה אני מציג את זה אז לכי על א' בסדרי עדיפויות קל ואת אוהבת גם ככה מכוונים אצלנו...
לב סדוקאני רק לא יודעת אם יהיה לי קל...
אם בכלל יסכימו לפתוח אצלנו את המגמות שאני רוצה
אוהבת סיבוכים או דברים לא מוכרים? יכול להיות (לא מכיר אותך ולא יודע) שכדאי אז לכי עלזה
אם את לא יודעת אם יסכימו לפתוח זה עוד יותר סרט תבני עלזה ואולי לא יהיה
אני חושב כמו מקודם...
מקווה שעזרתי חג פסח שמח וכשר !
תודה..לב סדוקפסח כשר ושמייח!!!
אני אוהבת את השיעורים שלה...לב סדוק
לב סדוק
לב סדוקאחרונה
הכל מאת ה'
תמיד היה לי חשק אבל הגברת אותו
לב סדוק
אם את אוהבת אז כן!הכל מאת ה'
לגבי כמה נק זה מעלה- תלוי באיזה מוסד תלמדי בהמשך (לימודים גבוהים)
לתשומת ליבך: יש מקצועות (ביולוגיה למשל) שבהם רק לחלק מהמוסדות יש ניקוד כמגמה ראלית ובחלק זה נחשב הומני..)
מה זאת אומרת, מגמה ראלית מעלה בבגרות לפי הלימודים הגבוהים?
בחיים לא ידעתי שביולוגיה נחשב הומני...
זה מאד תלוי במה את רוצה לעסוק בעתיד..
אם את מתכננת ללמוד מקצוע ריאלי-כמו מתמטיקה ופיזיקה, בחרי בריאלית.

לב סדוקלגבי תואר ריאלי..
לא יודעת מה קורה במקצועות הומאנים..
אבל לא נראלי שיש לה כל כך השפעה כמו בתואר ריאלי
(בכל מקרה מגמה לא תימנע ממך לעסוק במה שאת רוצה, גם אם תחליטי על מקצוע הומאני)

שאלה אחרונה- המגמה משפיעה על הבונוס רק של המגמה, נכון?
אם אני עושה ריאלי, אין לי יותר נקודות במתמטיקה למשל נכון?
לא נולדתיעזרת ממש ממש!!!!
לא נולדתי
לא נולדתי
תודה
לב סדוקהעניין הוא, שביולוגיה יכול להיות מעניין אם זה תלוי במורה,
ארץ יכול להיות חופר ומתיש,
ובאומנות להרגיש שאת לא עושה כלום....
אנחנו רצינו גם עוד מגמות, ולא היו מורות( דתיות, מעבירות בגרות, בצפון...)
ביולוגיה מוסיף לממוצע של עצמו 25-30 נקודות....
אם ישארו המגמות כמו השנה אני אעשה ביולוגיה.
הבנתי שהומנית מוסיף 20 נקודות וראלית מוסיפה 25...
זה לא כזה משמעותי.
בדיוק כמו שכתבת... הכי חכם לדעתי..
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!