עבר עריכה על ידי ע מ בתאריך כ"א בניסן תשע"ז 23:13
במדרגה של בעל תשובה! בדיוק מה שחיפשת..
עסק בביאור מעלה אחת של "תשובה מאהבה - זדונות נעשות לו כזכויות", ובא לבאר בזה עניין נוסף:
"ולא עוד אלא שביותר תגדל ההתקרבות כענין שאנו רואים פה למטה בארץ, שכל קירוב הבא אחרי ריחוק הוא יותר מקורב מקודם, וזהו ענין של התשובה מאהבה שגם הזדונות נעשות כזכיות, דהיינו שהקירוב האהבתי הבא אחרי הריחוק יותר גדול מהקירוב שקודם הריחוק.
וענין זה שהקירוב יבא תמיד אחרי הריחוק, כדי שהקירוב יתברר ויתעלה ביותר, מונח באמת גם בכל צדיק וצדיק, לפי שזהו מסדר ההויה, אלא שהצדיק זוכה שהריחוק שלו על ידי התגברות יראתו שירא לגשת אל האלקים בבחינת [שמות ג, ו]: "ויסתר משה פניו כי ירא מהביט אל האלקים". ומתוך יראה זו הנו נסוג אחור וירא ליכנס בהיכלא דמלכא, ולהנות מאור ד', וריחוקו זה גורם שהאהבה והכניסה אחר כך בהיכל העליון, תהיה ביתר גדלות, יתר שאת ויתר עז." (הרב חרל"פ, מי מרום, כנראה בחלק י"ד. (הוצאתי את זה מדף שהיה שמור אצלי כמה שנים, ויש אותיות שקצת נמחקו עם הזמן, אז אני לא בטוח במאת האחוזים שכתוב שם חלק י"ד ולא חלק ד')).
[
@נפש חיה. זכרתי שזה עוסק ב'במקום שבעלי תשובה עומדים', אבל זה לא מדויק, העיקר פה זה זדונות שנהפכות לזכויות, הקישור לבמקום שבעלי תשובה עומדים הוא שלי.]