רוצה להרגיש
שהיא מקום ראשון בסדרי העדיפויות של בעלה.
שהיא החלום שלו, השאיפה שלו, האהבה הגדולה שלו,
הדבר הכי חשוב לו בחיים.
שהוא מתמסר אליה בכל כוחו.
אישה יכולה להזדהות עם עולמך הרוחני, לרצות להיות לך לעזר, לתת את כל כולה כדי שתגשים את עצמך ואת חלומך ללמוד תורה בשקידה.
אבל קודם כל להרגיש שאתה רואה אותה, רוצה אותה, ומתוך המקום הזה אתם לוקחים על עצמכם משימות גדולות.
נפקא מינא מכך, שאישה צריכה להרגיש בטחון בכך, שבעלה יתגמש במימוש חלומו (יתגמש, לא יוותר) אם החלום יפגע בה או במשפחה.
כל מי שאני מכירה שהתחתנה עם אברך, היתה צריכה לשמוע ממנו מפורשות לפני החתונה, שברגע שקשה לה ולא מתאים לה, הוא עוזב והולך לעבוד. כי היא קודמת לחלומות שלו, קדושים וחשובים ככל שיהיו.
רק מתוך זוגיות חזקה ומשפחתיות, מתמסרים למשימות גדולות, ביחד.
בתור אברכית, מפרנסת יחידה, הייתי ממליצה לך לא לזלזל בבנות שזה לא מתאים להן.
וגם לא לחשוב שהן "פחות" או לא "יחידות סגולה".
הן מבינות קצת יותר ממך את המחיר שהן עלולות לשלם (מחיר נפשי של עול הפרנסה והדוחק) ואת המחיר שהילדים ישלמו. וזה לא מחיר של מה בכך, גם אם אתה מכיר מלא אברכים שחיים בשמחה.
אתה לא יודע.
לא יודע מה המחירים של הילדים שלהם, כמו הסיפור היפה שאחד הכותבים הביא, שלילד לא היה תפוח (ואני כותבת את זה במלוא כובד המשקל, בתור בת אברך/רב. לי גם לא היו הרבה דברים בסיסיים וזה שריטה. וכך גם אצל חברותי ובנות משפחתי)
לא יודע אם יש להם הורים שמפרנסים אותם (ומהידע שלי- הרבה מאוד מסתמכים על סכומים יפים מההורים או "רק" דירה)
לא יודע שהם בכלל חיים מתרומות ומחסדים ומגמ"חים, או רשומים ברווחה.
אתה לא מבין עדיין מה המשמעות של עבודה קשה במשרה מלאה, תוך כדי הריון ולידה ודוחק כלכלי, ואחר כך להכניס תינוק למעון בגיל 3 חודשים, לאסוף אותו בשעה 5 בערב ועוד להתקמצן על טיטולים...
ובכלל, אל תשווה לנשות כוללניקים חרדיים, אצל חרדים המלגות מתחילות מכפול אצלנו (2000 בממוצע) והחבר'ה הרציניים קצת יותר, מגיעים גם לאלפי שקלים מלגה. יש חבר'ה דתיים לאומיים שהולכים ללמוד במקומות כאלה כדי שלא הכל יפול על האישה.
אני מציעה לבוא בראש פתוח. זה הרצון שלך, החלום. אתה מחפש מישהי שמתחברת לזה, שרוצה לעזור לך, שרוצה את המשימה הזו.
אבל אתה אדם בוגר, ויודע שזה מורכב, ופתוח לאפשרות שיום אחד כבר לא יתאים לחיות ככה,
לך או לאשתך, או לילדים
ולכן אתה מדגיש שאת המשימה הגדולה הזו אתם תבחרו ביחד כל פעם מחדש.
ושהיא המחליטה. כי אתה חתום על הכתובה, ואם היא מפרנסת זה אך ורק מרצונה החופשי ואם זה לא מזיק לשלוות הנפש שלה ולכוחות לגדל את הילדים.
גם בחורה שתתלהב ממך ומהחלום שלך ובטוחה שהיא מסוגלת לזה, אין לה ולך מושג אם באמת.
כנ"ל לגביך...
אסיים באופטימיות- מסביבי יש הרבה אברכים מסורים, כנראה שיש בנות שמוכנות...