שאלה רצינית לבנות . האם יש מי שואפת להיות רחל אשת רבי עקיבא?המסילת ישרים

האם יש מישהי (בציבור הדתי לאומי) ששואפת להיות כאן כמו רחל אשת רבי עקיבא? הכוונה שלי בשקידה והתמסרות ממש ללימוד תורה של הבעל??

קצת רקע לשאלתי:  אני יוצא כבר הרבה זמן, ויש לי בעיה, אני ממש אוהב את הקב"ה, ואני ממש אוהב תורה, ואני מרגיש שהקשר שלי להתקרב להקב"ה זה ע"י לימוד תורה בהתמדה גדולה! אבל כל הבנות שיצאתי [ללא יוצא מן הכלל], בשלב מסויים חתכו בגלל זה [שלא תבינו לא נכון, הן היו דוסות מממשש אבל זה הפחיד אותן], ואני לא מאשים, זה אכן מפחיד, אבל בחייאת.. איפה הקב"ה בחיים האלה? איפה החשק להתעצמות והתגדלות? האם רק בציבור החרדי יש לבנות את השאיפה הזאת? לא פלא שגדולי הדור יש רק בציבור החרדי.. כי הכל תלוי באישה [כמו שאמר רבי עקיבא "שלי ושלכן- שלה הוא]. השאלה הזאת מציקה לי, אני לפעמים חושב שנולדתי בציבור הלא נכון.. אני רק רוצה לוודא שאכן יש כאלו עם שאיפות כאלה או שכולם רוצות חיים רגילים ומאושרים, שלא יהיו חיים "כבדים" כאלה ומציקים.. תעזרו לי בבירור הזה.

נראלי שבשביל שמישהי תהיה רחל אשת רבי עקיבא,סתם אחת
בעלה צריך להיות רבי עקיבא...
עד גיל 40 הוא היה עם הארץ.. היא התחתנה איתו כדי שילמד,המסילת ישרים

זה בא ממנה ולא ממנו. וגם הוא בעצמו מעיד "שלי שלכן - שלה הוא". ברור שהכח הזה הוא של כח נשי.

נכון, ובכ"זסתם אחת
זה לא היה משהו רגיל. רבי עקיבא לא היה איש רגיל... והיא בחכמה שלה כנראה ראתה את זה עוד כשהוא היה רועה צאן
אף אחד לא נולד להיות צדיק... זו בחירהמבקש אמונה

אפשר גם להיות צדיק ולעבודסתם אחת
גם נכון. אבל זה לא קשור לטענה שאמרתמבקש אמונה

לכל אדם יש נסיונות לפי הכשרונות והכוחות שהוא קיבל...  גם לר' עקיבא

הוא לא צריך להיות ר' עקיבא.. הוא רק צריך לשאוף להיות גדול. וזה מה שהוא עושה...

נכוןסתם אחת
פשוט אין לי כוח לדיון
מה את צוחקת.. גם ככה אני צודק מבקש אמונה

לא אמרתי את זהמישהי=)
הי גמאני צודקת!סתם אחת
כולם צודקים מבקש אמונה

צודק...סתם אחת
קולחם תואיםalezish
גם אתה צודקקוד אבל פתוח
אני נוטה להסכים איתך.. בנות תמיד צודקותמישהי=)
חוץ ממתי שלא סתם אחת
בזוגיות.מישהי=)
זה או שהיא צודקת
או שאתה טועה.
כדכתיב:חג'דומט

"לומר אני ואשתי החלטנו זה כמו לאותת ימינה כשיש רק ימינה".

ננה-בננה

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^עוגי פלצת

במערבא אמרי-ברגוע

הבעל תמיד אומר בבית את המילה האחרונה-

כן אישתי

כאילו מוציא לשון

הבעל הוא ראש הבית,סתם אחת
האישה היא הצוואר שמסובבת אותו לאיזה כיוון שהיא רוצה..
ועל כגון דא נאמראלעד

הקונה אישה כקונה אדון לעצמו

ואכמ"ל

אישה טובה עושה רצון בעלהנפש חיה.
כותרתטרולי עוגמן
רחל התחתנה אתו במחשבה שהוא הולך להשתנות במקרה יצא לה טוב והוא נהיה תלמיד חכם
אבל בדרך כלל זה לא מומלץ אני זוכר כשלמדתי את הסיפור קצת הזדהתי עם כלבא שבוע שכעס אני גם לא הייתי רוצה שהבת שלי תתחתן עם משהו על סמך זה
כרונולוגית זה בעייתי אבל שיהיה..בסדר גמור
^^^תודה לך!בום טראח
אתה יכול לעבור ציבוראישיות

^^^מבקש אמונה

אל תהיה כבשה בעדר.. תהיה אתה ומה שאתה מאמין בו

חס וחלילה!איזו תגובה מציקה סליחה..ביינישית
בציבור שלנו יש גדולים בתןרה למה שיעבור לציבור אחר?
חס וחלילה? למה זה כ"כ נורא?אישיות

כי את בעצם אומרת שבמגזר שלנו אי אפשר להיות אברךביינישית
ושלא יכולים לצאת רבנים וגדולים בתורה אלא רק אצל החרדים וזאת אמירה קשה..תתקני אותי אם אני טועה בהבנתי את דבריך
שמע...ברור ש"אצלינו" התופעה נדירה הרבה יותראלעד

יש לכך הרבה סיבות,

חלקן אפילו טובות

הינה הוא ענה כבר במקומי. רק שלא מסכימה עם המשפט האחרוןאישיות

אני בת כן?ברור שיותר נדיר אבל ברור ליביינישית
שלא צריך לשנות את השקפה ולעבור מגזר בגלל זה
יכולים לצאת רבנים וגדולים בתורה גם בלי להיות אברך.ענבל

בס"ד

וחלק בציבור שלנו נגד אברכות מסיבות מאוד יפות.

איך בדיוק?איך הרב מרדכי אליהו זצל אוביינישית
הרב עובדיה יוסף זצל נהיו רבנים ככ גדולים אם לא בזכות שקידתם ורצון הנשים לעשות כמעט הכל בשביל שילמדו תןרה?אשמח להסבר איך אפשרי מה שכתבת
את שואל שאלה נכונה עם הנחות יסוד לדעתי לא נכונותנפש חיה.

אשמח להסברהמסילת ישרים

לא רטיתי טת זה לכן לא הגבתי.נפש חיה.
אוכל בהמשך בעה.
אני לא אצא עם מישהו שמקדיש את כל חייו ללימוד תורהמישהי=)
ומפיל עליי את עול הפרנסה מכמה סיבות.
א: אני לא אכניס מלא כסף(במיוחד בשנים הראשונות כי אני עוד לומדת,
והכסף שאני מרוויחה בחודש
לא גדול (ואני עובדת קשה מאוד)) ואני רוצה משפחה גדולה ואני לא מתכוונת לחיות על הכיס של ההורים שלי.
ב: אם אתה כבר אומר על רבי עקיבא וזה..
רוב חכמי הגמרא לפי מה שהבנתי עבדו
ופרנסו את המשפחה שלהם בנוסף ללימוד התורה שלהם.
במקרה של רבי עקיבא- לא היו להם ילדים
והיא באמת חיה בצמצום ממש. ישנה בתבן.
ג: הבעל מתחייב בכתובה לפרנס את אשתו.
אם אתה מוריד את זה בכתובה, אין בעיה.
מבחינתי זה לא.
בדיוק מה שאני חושבת..יעלולי

ולדעתי אפשר להיות צדיק גדול ולהתמסר לתורה

גם עם שילוב של עבודה ולפרנס את הבית..אני מכירה הרבה מהציבור החרדי

שחצי יום עובדים וחצי יום לומדים תורה ...כי מה לעשות היום המצב לא פשוט בכלל

והבעל מתחייב בכתובה לפרנס את אשתו ולדעתי זה לא פייר להפיל את כל עול הבית,גידול הילדים

וגם את עול הפרנסה על האישה..

אם הייתי זוכה בלוטו הייתי ממש שמחה שבעלי ישב כל היום ללמוד תורה אבל

אני יודעת שהמצב של היום מבחינה כלכלית ממש לא מאפשר את זה ואשריי מי שמצליחים לחיות ככה בצמצום,

זה לא  מתאים לכל אחת ואני מבינה את הבנות שחתכו בגלל זה כי גם אני הייתי חותכת..

אבל בעזרת ה' מקווה שתזכה למצוא את האחת שגם תרצה בזה ויש בנות כאלה!

כמו שכתבתי לקודמת - הטענות שלכן זו שאלה בביטחון, לא בלימודהמסילת ישרים

תורה, אני גם כן מתכוון לעבוד, אבל זה בטוח יהיה משהו תורני, אני לא מתכוון ללכת לאוניברסיטה וכד'. אני מתכוון ללמוד תורה. אז כסף אני כן יביא. ואני אומר לך, שבכל זאת, משום מה בנות לא רוצות את זה.. הן מחפשות את הבעל שיילך איתן לקולנוע ולמסעדות כל שני וחמישי..הן לא רוצות שהבעל שלהן יישב וילמד כל היום בשקידה כמו שכתבת.. הלוואי..

אל תגיד מה בנות לא רוצותמישהי=)
לפחות כמה בנות כתבו כאן שהן כן רוצות בעל כזה..

אולי הן חתכו מסיבה אחרת.
אולי מזה שאמרת להן שאין להן ביטחון בה' וכיוצא באלה.
ממש לא, נפלת על הבנות הלא מתאימותחופשיה לנפשי
וזה שבחורה רוצה קצת זמן על בעלה זה לגיטימי לגמרי.
אני מבינה אותךיעלולי

זה כבר מראה שאתה ברמה תורנית גבוהה יותר וזה לא מתאים לך,

אני גם מחפשת בחור שיהיה חזק מבחינה תורנית ,אבל זה לא אומר שהוא חייב להיות אברך אפשר גם לשלב עבודה ולהיות חזק מאד מבחינה תורנית.

ואין לי בעיה שיעבוד במה שרוצה ולא חייבים תואר,אבל רק שידע שצריך לפרנס את האישה והילדים

ולא להפיל את כל עול הפרנסה עליה לבד.

ונראה לי שכדאי שתגיד את זה מראש לשדכנים ולא תצא סתם לפגישות עם בנות שלא מוכנות

לחיות ככה ותחסוך לך מראש דייטים מיותרים.

אין קשר בין זה שאישה רוצה שהגבר שלה יפרנסהייזל
לזה שבא לה לבלות אתו.

#רק אומרת.
נראה לי שאתה צריך לברר קצת לפניזוהרת בטורקיז

על הבחורה- כי אם מציעים לך בחורות שרוצות כל שני וחמישי מסעדה וקולנוע, כנראה שמי שמציע לך ממש לא בכיוון של מה שאתה מחפש.

כן יודעת שיש בנות שישמחו שבשנים הראשונות לנישואין הבעל יהיה בישיבה, גם אמרת שאתה תפרנס פשוט בדברים שעוסקים בתורה.

אז כדי לברר את זה לפני אצל הבחורה, וגם לחדד למציעים מה אתה באמת מחפש.

להתמסר לתורה אפשרalezish
למקסם את הלימוד תורה שלך פחות
ושבעלך ילמד חצי יום תורה- תסכימי?איתיץ
ממה שאני נפגשתי, בד"כ מי שרוצה שבעלה יעבוד, גם חצי יום היא כנראה לא תרצה במבחן המציאות @יעלולי
כןיעלולי

אני רוצה שישלב את הלימוד תורה עם עבודה יחד

וגם אם יעבוד במשרה מלאה ..שיקבע עיתים ולא יוותר על הלימוד .

מה שבטוח שידע מראש שהוא גם מפרנס ,

אם היתה לי יכולת כלכלית אני הייתי רוצה שילמד תורה כל היום...אבל אין לי וקשה לי לראות את עצמי חיה בצמצום גדול...

טוב, זה כבר שאלה באמונה, כמה את מאמינה שהקב"ה יעזור לפרנסהמסילת ישרים

אני בחיים לא יפול על אף אחד, אבל בוטח בקב"ה שאם אני יעשה מה שהוא רוצה - הוא יעזור לי. הטענות שלך הן שאלה בביטחון בקב"ה. לא עונה לשאלתי, ונכון, חכמי הגמ' עבדו, אבל היה להם רוחב לב גדול להבין חכמה גדולה בזמן מועט, בדור שלנו אין את החוכמה הזאת ואת היישוב הדעת, צריך להתמיד הרבה מאוד בתורה כדי להבין משהו קטן.

אבל חכמי הגמרא פירנסו את הנשים. וזה שונה לחלוטין!נפש חיה.

גם אני יפרנס. מקצוע תורני בעז"ה.המסילת ישרים

ובכל זאת אני אומר, שבנות לא רוצות את זה כי זה "כבד".. הן מעדיפות מישהו שיזרום איתן לקולנוע.. שזה פחות ערכי מבחינתי..

אז צריך לברר עמדות מול השדכן.חג'דומט

אני פגשתי כאלה. ויש המון כאלה.

לא חושבת. אם אתה תפרנס אין שום בעיהנפש חיה.
וזה נשמע שונה ממה שכתבת קודם.
אולי אתה לא מחפש במקום הנכון?רחפת..
לגביי קולנוע וחיים בזרימה אפשר לברר לפני..
אני מכירה בנות רבותאביגיל=)

וטובות וצדיקות שרוצות להינשא לאדם שהתורה היא חייו וקולנוע זה ממש מחוץ לתחום מבחינתן..

ממש לא חסרות בנות כאלה.

ואשרייך שאלו השאיפות שלך!

יכול להיות שהבנות שאיתן נפגשת באמת לא מתאימות לך

אבל אל תוותר על הרצונות שלך

ובעזרת ה' תזכה בקרוב למצוא את הרחל שלך

דווקא הטענות שלך הן החסרות אחריות.מישהי=)
מבינה למה בנות נבהלו.. לא בקטע פוגע.
זה נכון שהפרנסה מאת ה'
וכמה שהוא יתן יהיה.
אבל זה ממש לא סותר את ההשתדלות שלנו.
לא סותר שלא צריך לחיות על חלטורות ועל הפרנסה של האישה.
זה יפה לחיות רעיונות רוחניים אבל צריך גם לחשוב פרקטית.
^^^^חופשיה לנפשי
לא מזמן דיברתי על זה עם בת דודה שלי, משום מה הפחד הכי גדול ולא הגיוני שלי זה להשאר בלי כסף.
*היו לרבי עקיבא ילדיםי. נחמיה
אני חושבת שההקבלה לא נכונה.שיראל.
נסיבות החיים היום הן שונות לחלוטין ממה שהיה פעם,
כך שאם לדוג' אדם רוצה להשקיע את כל כולו בתורה הוא עוד לא צריך להתרחק מביתו ל24 שנה, הוא לא צריך לגור במתבן ולא ללכת עם בנו לכיתה א' כדי ללמוד א'-ב'.
כלומר, אני חושבת שאתה מדבר על 'הקרבה' מסוג שונה ממה שמצטייר בדעתן של בנות כשאתה מדבר על ר' עקיבא ורחל..
נראה לי שיש הרבה בנות צדיקות גם בציבורנו שרוצות ומוכנות שבעליהן ילמדו בכולל והן אלו שישאו בעול הפרנסה, כך שזה לא מה שצריך להדאיג אותך.
אני מסכימה שבציבור החרדי זה יותר נפוץ, אבל זה מצוי גם אצלנו. אל תתייאש.
לא חושב שצריך לעבור ציבור בשביל זהברגוע

תגדיר יותר מה אתה מתכוון- "בשקידה והתמסרות ממש ללימוד תורה של הבעל"

יש גם בציבור שלנו הרבה אברכים ורמים בישיבות שמתמסרים ממש על לימוד תורה וחיים בצינעה,

והנשים שלהן תומכות בהם לגמרי.

אולי אתה אומר את זה בצורה שקצת מפחידה אותן אז הן חותכות.

צ'מע ידידיחג'דומט

בתור אחד שגם רואה את עצמו אי"ה בכיוון של שקיעה בישיבה, ומת ללמוד תורה כל החיים בשקט, יש נתון אחד קבוע ומשמעותי- מי שחותם על הכתובה זה אנחנו. כן כן. ז"א האחריות על הפרנסה היא עלינו, ואנחנו כן צריכים להרגיש לא טבעי עם זה שנשותינו כנראה יכניסו יותר ממנו בשלב הראשוני.

יש סיפור על אברך חשוב שכ"כ התמסר לתורה, אבל זה פגע אנושות בבית שלו. לא לרמת הפינוק, אלא ברמת שלא היה לשלוח עם הילד תפוח לגן. האישה הלכה לבכות לאמה, והאם המזועזעת הלכה אל הרב צב"י טאו והטיחה בפניו שכך נראים האברכים שלו. הרב קרא מיד לאותו אברך וסידר לו עבודה חלק מהיום.

אנחנו רוצים להתחתן כדי להרחיב את החיים לעוד מעגל חשוב ומשמעותי שנקרא בית, וגם הלימוד יגדל בהתאם. אבל יש לנו אחריות. כמו שאמרתי- אנחנו חותמים על הכתובה.

אני חושב שיש הרבה בנות שרוצות מסירות נפש על התורה, רק לא צריך להלחיץ אותן על ההתחלה. אח"כ, אם היא מבינה את הערך של הלימוד, היא תבין שבבית תהיה גבינה ולא קוטג'. לא צריך הרבה יותר צמצום מזה היום.

אחותי לא רצה בהתחלה להתחתן עם אברך. האברך שהיא נשואה לו היום הסביר לה שבסוף האחריות היא עליו והיא יכולה לעזור. באמת שאפשר להתמסר ללימוד היום גם ככה.

^^^ בעניין הלחץ.רחפת..
גם אם אני רואה את עצמי מפרנסת, אני צריכה מספיק ביטחון מהאיש שלי כדי להרגיש שאני מסוגלת.
זה לא משהו שאהיה מוכנה להתחייב עליו בלי שהוא יהיה מוכן לצאת לעבוד במצב שאגיד שאני לא מסוגלת.

(אבל התחנכתי במוסדות בעלי השקפה חרדית אז לא יודעת אם מותר לי להגיב פה)

מכירה לא מעט בנות דת''ל שנשואות לאברכים. ואפשר להיות רבי עקיבא ולהיות חרוץ. ולהוסיף הכנסה לדוגמא משיעורי תורה וכו. צריך איזה ביטחון כלכלי שהאיש ייתן גם אם האישה מפרנסת.

בעיניי- להתחתן מתוך מחשבה שהיא תהיה המפרנסת - לא קביל ולא נכנפש חיה.

בעיניי.

ולא דרכה של תורה.

מחילה אבלברגוע

איך החלטת שזה "לא דרכה של תורה" ?

העובדה היא שהרבה רה"י כן מעודדים לנשואים להמשיך ללמוד תורה בישיבה (לפחות לשנים בודדות),

גם במצב שהאשה המפרנסת.

זה לא לכתחילה, אבל במצב היום הרבה רבנים מדריכים ככה.

כשזה לאורך הרבה הרבה שנים ומובן מאליו- איפה אתה רואה פה?נפש חיה.

פת במלח
ומים במשורה

זה לא לכולם.

ואף אחד לא אמור "לשכוח" את ההתחייבות שלו
רק כי בא לו שאשתו צפרנס במקומו ושהוא תלמד.
מצטערת שזה חריף אבל זה לא נכון
לגשת לחפש אישה בצורה כזאת.

אנשיפ קצת שוכחים את הסדר הנכון והבריא.
והדבר הזה נהיה יותר מתפשט.

אני אשמח לטעות בזה.

עכשיו את כבר אומרת משהו אחרברגוע

אני מסכים איתך שזה לא מתאים לכולם, בטח לא לכל החיים.

וממש כואב לי שאת כותבת- " רק כי בא לו שאשתו תפרנס במקומו ושהוא ילמד"

אנשים לא הולכים ללמוד תורה כי בא להם להשתמט ממחויבויות אחרות.

ומי שבוחר בדרך הזאת גם ימצא אשה שתרצה בזה (ויקבעו ככה לפני החתונה) ולא תרגיש בכלל שהוא חי על חשבונה, אלא תשמח על הזכות שיש לה לשלוח אותו ללמוד תורה.

לך זה כנראה לא מתאים, אבל יש אחרות שרוצות להתחתן דווקא על דעת זה שהוא ימשיך ללמוד בישיבה כמה שנים.

יש אבל הבדל בין כמה שנים לבין אם זה לקבע. לא ככה?נפש חיה.

נכון, בדיוק מה שכתבתיברגוע

אז תהיה רגוע כי אני לא רחוקה ממך בעמדהנפש חיה.
אני תמיד רגועברגוע

בא לי להלחיץ אותך כמו ההוא עם ה400זוזנפש חיה.
זו דרך אפשרית היום כשעושים סדר עדיפויותרחפת..
כשהתורה היא מעל הכל.

אם לבחור יש פוטנציאל להיות רבי עקיבא, ברור שהיא תפרנס! והיא תעשה את זה ברצון ובהערכה גדולה!
מי מבטיח לו שיהיה רבי עקיבא? וגם הוא- עשה את זה לא מראש.נפש חיה.

אלא מיוזמתה.
היא הסכימה להתקדש לו כדי שילמד ובאמת המס"נ נפש שלה גרמה לתורה שתקום.

אבל זה ממש לא כולם היום.

כי את מתחתנת עם אדם שיש לך אמון בו.רחפת..
וכן. בשביל תורה צריך מסירות נפש.
ובשביל תורה ומשפחה גדולה צריך כסף.מישהי=)
נכון.רחפת..
בגלל זה את/ אני לומדת מקצוע שיכניס יותר ממשכורת מינימום. וחיים בפשטות.

ואוהבים את זה. זה לא צריך להיות חיי סבל.

ואם יש בעיה כלכלית אז מחשבים מסלול מחדש. אבל צריך לבוא בגישה שלא מפחדת ממאמץ או ממחסור.
אני לא חושבת שמשפחה עם שישה ילדים למשלמישהי=)
יכולה להתפרנס כולה על צווארי משרת ההוראה שלי
אני גרה באיזור שרובו אברכיםרחפת..
אם הם יכולים, גם אני יכולה.

זה לא שחור/ לבן. מסדרים הכנסות נוספות. וה' עוזר: שיעורים פרטיים, ילדי אומנה אחה''צ, לגור בגרעין תורני, כספי מעשרות, לומדים את החיים. לא חושבת שיש לנו רשות להתייאש מראש.
ישהבדל בין יאוש לריאליזם.נפש חיה.
כנראה ההבדל דק.רחפת..
עד שלא נהיה הורים ל6 ילדים, לא נדע מה הריאליזם שלנו כמשפחה. אני חושבת שאנשים היום חיים ברווח הרבה יותר מפעם.
אפשר להצטמצם ולא להרגיש רע עם זה.
מה שכן, צריך לחפש שותף חרוץ לחיים. תמיד אפשר לצאת לעבוד כשהמצב מצריך זאת.
אני לא הפוך לך . אני מסכימהנפש חיה.
השאלה היא מה ההנחה לכתחילה שהבחור ניגש להתחתן איתונפש חיה.
נכון. גישה שלא מטילה אחריות אלא שותפות.רחפת..
נכון אבל אני עדיין חושבת שקצת זוית הראיה שלי שונה. לאידעתנפש חיה.

הלסביר עכשיו.

לא בעד לחיות על הקצהמישהי=)
ושכל הדאגה תיפול עליי
לא רוצה להיות תלויה בגבר שלי
וכן להיפך

שכל הפרנסה של הילדים שלי תיפול עליי?
פחד
אבל זה לא נופל! יש לך אמון במי שאתרחפת..
מתחתנת איתו שהוא לגמרי איתך. והאחריות אצלו בסוף אם יהיה קשה מידי, הוא התחייב על זה בכתובה.
רחל לא פחדה.המסילת ישרים

ובעלה של מישהי=) כנראה לא יהיה רבי עקיבא נכון?אלעד

אז למה ההשוואות המלחיצות האלה?

הן לא תורמות דבר לדיון

מסכים. סליחההמסילת ישרים

זה מצחיק שאתה שואל כי לי קורה הפוך..ביינישית
עבר עריכה על ידי ביינישית בתאריך כ' בניסן תשע"ז 12:38
אני מחפשת מישהו שלומד תורה ונתקלת בכאלה שפשוט לא ואז הם מנסים לשכנע...למה אי אפשר ללמוד תורה וגם לעבוד בזה?ללמד להפיץ ולהעביר הלאה זו דעתי..כן מבינה את העניין בלימוד תורה ורוצה בו ומוכנה להפסיד הרבה בשבילו אבל להיות אברכית כל החיים אני לא רוצה לחיות באובר צמצום ואגב הארה תהיה מי שאתה לא צריך להיות רבי עקיבא ואשתך לא צריכה להיות רחל
לא הבנתיבייניש_דוס
את מחפשת בחור כמו פותח השרשור?
אני כן מחפשת מישו שלומד תורה אבלביינישית
לא אברך כל החיים אלא לעסוק בזה ולהפיץ את זה ממש,מתוך מקום כמובן אידיאלסטי וגם של רצון לא לחיות בצמצום..מקווה שניסחתי בצורה מובנת
מרתק.בייניש_דוס
מזדהה.
עוקב.
בתור מייצגת את עצמיחופשיה לנפשי
אני לא יכולה להיות רחל אשת רבי עקיבא כי אני לא היא.
לכן כתבתי "שואפת" להיות. לא ביקשתי שתהיי היא כי זה יתכןהמסילת ישרים

כמו שלא יתכן שאני יהיה רבי עקיבא בשום מצב שבעולם. אבל בהחלט זו השאיפה ורק זה מעסיק אותי כל היום.

אני לא בטוחה שמתאים לי לעבוד שעות נוספות (נכון לעכשיו אניחופשיה לנפשי
עובדת במפעל ואני לא ממש רואה את זה משתנה) ואני גם לא רואה את עצמי מתפרנסת מ כמו שצריך מ4500-5000 שקלים בחודש.
אני אשמח מאוד אם הוא יקבע עיתים לתורה, אבל אני גם אשמח מאוד אם הוא יקבע עיתים להיות איתי ועם הילדים.
סליחהבייניש_דוס
להיות אברך זה ממש לא סותר להיות בעל ואבא. אדרבה, זה מחזק את זה!
נכון, אבל כתבתי שאני אשמח שהוא יקבע עיתים גם וגםחופשיה לנפשי
לא אמרתי שסותר.
ואמרתיבייניש_דוס
שאפשר שגם יהיה אברך (מעבר לקבוע עיתים לתורה) וגם יהיה בעל ואבא נהדר.
וול וגם כתבתי שלא מתאים לי לחיות עם משכורת בסיסיתחופשיה לנפשי
ככה שהוא לא יוכל להיות גם אברך וגם עובד כי לא ישאר לו זמן לנשום ככה.
^^^^^^ |מתגייס לעזרת חבר|חג'דומט

יש לנו כמו אברכים בישיבה שהם האבות הכי חמודים בארץחושף שיניים

סתם, רוב האברכים נעדרים מהבית בערך כמו אדם עובד. אפילו פחות.

ובכןבהשתדלותי
כמה שאלות:

- אתה מתכוון לפרנס או לא? ואם כן, ומאיזה שלב?
זה מה שבד"כ משנה לבנות הדוסיות שרוצות בעל שלומד תורה.
ואפשר להבין. הבעיה לדעתי היא בציבור החרדי שהפך את היוצרות בנושא הזה, לא בנו.

- למה אתה מתכוון "חיים כבדים"? ללא קולנוע ומסעדות? או מעבר לזה..?
ופה צריך לעשות את ההבדלה, כי בקולנוע יש בעיה הלכתית ובמסעדות לא.
אז האם אתה מחפש סגנון מסויים של בנות? פשוטות ולא עירוניסטיות לדוגמא, או שאתה מתמקד בעניין של שמירת ההלכה ומפריע לך שלא מפריע להן ללכת לסרט?
נסה לדייק מה הכוונה ב"חיים רגילים ומאושרים" ומה הבעיה בזה.

ויש לי עוד מה להוסיף בנושא. נתחיל בזה
אני מסכים עם כל מי שמגיב\ה כאן, אני מבין את הרצון לא להיותהמסילת ישרים

חריג ושונה מכולם, לא להיות קיצוני, כולם רוצים שיקבע עתים לתורה וגם יפרנס.. נו.. יהודי חמוד וטוב כזה. אבל ספציפית על עצמי אני מרגיש שהקשר שלי עם הקב"ה הוא שונה, ממש שונה, אי אפשר לתאר את זה במילים, כי המילים יכולות להרוס את התיאור האמיתי, אבל אני מרגיש -כלפי עצמי- שהרצון שלי הוא מעבר לאותו יהודי נחמד וטוב, ולמען האמת, גם האברכים בישיבה שלי - אני לא רואה את עצמי כמוהם, אלא יותר ללמוד, יותר להתקרב ולהידבק בה' יתברך. אני מפחד להישמע פה כמו איזה היפי מעופף כי אני ההיפך המוחלט מזה אני 100% על הקרקע, שמציעים לי בנות רוחניות ומעופפות אני לא רוצה לשמוע בכלל, כי אני לא כזה, אני פשוט יהודי פשוט, שהרצון שלי להיות קרוב לקב"ה הוא ממש ממש חזק, ולימוד תורה ממש עוזר לזה, ואני מפחד שאני אצא עם מישהי ש"תגביל" אותי בזה, אני לא מתכוון לחיות על חשבון אחרים בכלל, המטרה היא בינתיים לשבת ולשקוד, בהמשך אני ירצה להיות רב איפשהו, שמן הסתם זה יכניס כמה גרושים, אבל בשנים הקרובות אני מתכנן להישאר ולהתקרב לקב"ה עוד ועוד. בינתיים נפגשתי רק עם אחת שהיתה לה אהבת תורה מרקיעת שחקים ובמבחינתה רצתה שאני רק אשב ואלמד, אבל לצערי היא היתה מהסוג המרחף יותר, וזה מפחיד אותי שרוחניות באה ממקום רחפני ולא ממקום מחושב וצלול. מקווה שהצלחתי איכשהו לענות  

עולים לי הרבה נק' בנושא... אבל אין זמן כרגעבהשתדלותי
בע"ה אשתדל בהמשך
אני אגיב על ההתחלה כרגע (ולא אשלח עד שאקרא הכל)חופשיה לנפשי
אני לא חושבת שיש קשר ללהיות חריג ושונה לבין לרצות בעל שגם מפרנס ויצא איתי מדי פעם למסעדה לאכול.

לגבי הרצון להדבק לה'-קשר לה' משתנה מאדם לאדם, כל אחד בצורה שונה, אני למשל מרגישה אותו כשאני פשוט מדברת אליו ומבקשת דברים או מודה לו, אולי בסוף כן תמצא מישהו שתתאים לך או שתפסיק לפחד מקשר קצת רחפני (אין לי דרך שונה להגדיר) לקב"ה.
ובכן 2בהשתדלותי
- לפרנס ולקבוע עיתים- לפעמים זה הופך את האדם ל"יהודי חמוד" שמסמן וי על הצד התורני בחייו (אפילו הרבה פעמים לצערינו), ולפעמים זה מתוך אמונה אמיתית בשילוב הזה. אמונה שפיתוח הכוחות והכשרונות של אותו יהודי חמוד זה מה שנועד להיות חלק מתפקידו בעולם וזה עבודת ה' שלו. חיבור הקדושה בתוך חיי החול. מי שבאמת חי את הרעיון הזה מכניס את עצמו להרבה יותר מורכבות מזה שרק לומד.. אז אל לנו לזלזל בכל אותם צדיקים שהולכים יום יום לעבודה, מפתחים את העם והארץ ומנסים בתוך כך להתקרב לקב"ה.

- אתה מפחד שמישהי "תגביל" אותך בלימוד התורה ומתוך כך בהתקרבות לקב"ה. שאלה לי. מה אתה חושב על יציאה להליכה עם האישה בסוף היום? דיבור "סתמי" של מה שלומך ומה שלומי, הכנת ארוחה במקומה כשהיא עייפה במקום לימוד תורה.. וכהנה.. האם זה ביטול תורה?
כבר מהרגע שתחליט להתחתן תתחיל ללמוד פחות. זה מתחיל עוד משלב הדייטים. זה זמן לימוד שהולך לך..
אולי לא הבנתי אותך נכון אבל מצטייר מההודעות שלך ששאיפתך היא קרבת ה' ואתה מפחד שהאישה תמנע אותך משאיפה זו.
אז מה היא עבודת ה' מבחינתך?
לימוד תורה. מה עוד?
אני מאמינה שזוגיות שיש בה אהבה גדולה, נתינה אחד לשני ורצון להטיב היא היא עבודת ה'. היא עשיית רצונו לגמרי. וזה מתפרט לכל אותן דוגמאות ש-מה לעשות, באות על חשבון הלימוד.

- כתבת שאתה מתכוון להיות רב ו"להכניס כמה גרושים". אז מאיפה יגיע המימון למשפחה גדולה בע"ה? ביטחון בה' לא אמור להגיע על חשבון ההשתדלות שלנו. וההשתדלות, לדעתי, היא כן לתכנן בגדול איך הולכים להחזיק משפחה ולא להישאר באמירה שה' יעזור. האם זה נקרא להיות קטנת אמונה? לא חושבת. אמונה באה יחד עם עשיה בכלים שיש לנו, עד כמה שידינו מגעת.

-לא ענית על השאלה השניה בהודעה הקודמת שלי. זה גם קשור לנושא..

ועם כל מה שכתבתי.. תודה על הנושא שפתחת. אני יכולה לומר שבאופן אישי יש לי פחד מחיים ברמת הבסדר. להיות "דתיית מחמד". והנושא שפתחת שוב מנער לכיוון הזה. אז תודה
וואו.נורופן.
מילים חזקות ומדוייקות.
התחברתי...
לא הבנת אותי נכוןהמסילת ישרים

אם אשתי עייפה או זקוקה לדבר - אי"ז ביטול תורה אלא קיום תורה. נא לא לצייר אותי כמו איזה רובוט חסר רגישות עם אובססיביות חסרת מעצורים לתורה, זה נקרא "חסיד שוטה".

אני חולק על ההגדרה שלך שהשתדלות זה "עד כמה שידינו מגעת" כלשונך, וגם הרמח"ל חולק עלייך (מסל"י פרק כא), אלא השתדלות הוא דבר בסיסי שדי שתחול בו ברכת ה'. ואגב, "ביטחון" בהקב"ה זה עבודת חיים, זה לא משהו טיפשי שמאמינים בחוסר אחריות שהפרנסה תבוא בלי השתדלות, הדבר הזה צריך עיון גדול מאוד ומתמיד בהשקפה של כל אדם.

לדעתי עבודת ה' מעבר ללימוד תורה ,זה בתפילה, ובעשיית חסדים לכל אדם [זה בערך מה שאפשר לכתוב במשפט אחד] אבל ברור שזה משפט כללי ואין לזה גבול, כי הקב"ה נכנס בכל מקום בחיים.. 

שכחתי מה היתה השאלה הקודמת שלך שלא עניתי עליה.. אשמח שתזכירי לי. תודה על השיתוף.

סליחהבהשתדלותי
לא התכוונתי לצייר אותך ככה.. אתה בהחלט לא נשמע כזה. השאלות הרטוריות עוזרות לי העביר את מה שאני רוצה להגיד..

בנוגע להמשך.. בע"ה בהמשך
לגבי ההשתדלות ומידת הביטחוןבהשתדלותי

השרשור גרם לי להעמיק קצת יותר בנושא. 

לפי 'חובות הלבבות' לא ראיתי התייחסות למידה בה האדם צריך להשתדל, למרות שהוא ממש מאריך על מידת הביטחון.

בכל מקרה, מצטטת קטע רלוונטי מדבריו:

"מחובת האדם לחזר אחרי אמצעים שעל ידם ישיג את הבריאות, את המזון, את ההלבשה, את הדירה, ואת המידות הטובות, ושמחובתו להרחיק מעליו את כל מה שעומד בניגוד לאמצעים אלה. ועל אף שברורה לו האמונה, כי האמצעים אינם מועילים לו במאומה להשיג דברים אלה, אלא אם הבורא ית' גזר על כך, בכל זאת הוא מחוייב לחזר אחר אמצעים אלה. וכמו שעל בעל האדמה לחרוש את אדמתו, ולנקות אותה מהקוצים...וכמו שלא נכון מצידו להשאיר את האדמה ללא עיבוד וללא זריעה על סמך בטחונו בה'...כך גם בעלי המלאכה והסוחרים והשכירים מצווים לחזר אחר פרנסתם, כל אחד ע"י מקצועו, ויחד עם זה עליהם לבטוח באלוהים שהפרנסה נתונה בידו וברשותו, ושהוא ערב לאדם שתהיה לו פרנסה, ושבידו להמציא אותה לאדם דרך איזה גורם שירצה, ואל יחשבו שהגורם עצמו יכול להועיל או להזיק להם במאומה". 

לגבי השאלה שניה שלי, אתה יכול לראות אותה למעלה. בכל מקרה, נראה לי שאסיים בזה את הדיון..

ביקשת עזרה בבירור, השתדלתי לתת כמה נק' למחשבה

ואיש הישר בעיניו יעשה.

הוא כותב משהו על זה (אם הבנתי נכון)מבקש אמונה

ופרוש החלק השני, והוא עניני קניני האדם וסבות טרפו ואפני עסקיו במסחר ומלאכה והליכות הדרכים ומנוי ושכירות ופקידות ועבודת המלכים וגזברות וקבלנות ואמנה וספרות ומיני העבודות והליכות המדברות והימים והדומה לזה ממה שמתעסקין בו לקבץ ממון ולהרבות מותרי המחיה,

אפני ישר הבטחון בהם על האלהים:  שיתעסק במה שזימן לו הבורא מהם לצרך ספוקו ומזונו ולהגיע אל מה שיש בו די מן העולם. ואם יגזר לו הבורא בתוספת על זה תבואהו מבלי טרח ויגיעה כאשר יבטח על האלהים בה ולא ירבה לחזר על הסבות ולא יסמך עליהן בלבו. ואם לא יגזרו לו יותר מן המזון אם היו משתדלים כל אשר בשמים ובארץ  להוסיף עליו לא היו יכולים בשום פנים ולא בשום סבה.

(שער הביטחון פרק רביעי)

הוא כותב, שההשתדלות היא להרויח כמה שבאמת הוא צריך כדי לחיות.  ויותר מזה, זה כבר גזירת שמים ולא תלוי בעשיה.  ככה גם זכור לי ש"לב טוב" מפרש

כן קראתי את זהבהשתדלותי

השאלה היא בנוגע להשתדלות שעושים רק בשביל מה שצריך כדי לחיות-

האם את כל ההשתדלות שבידינו ("עד כמה שידינו מגעת"-אני) או השתדלות מסויימת והשאר משאירים לה' לעשות מתוך ביטחון בו ("דבר בסיסי שדי שתחול בו ברכת ה'"-המסילת ישרים)

תודה רבה על העזרה. אגב תודה שהבאת ציטוט,המסילת ישרים

אני גם יביא את הציטוט, זה לשון הרמח"ל במסל"י פרק כ"א: 

"אמנם מה שיוכל לשמור את האדם ולהצילו מן המפסידים האלה הוא הבטחון, והוא שישליך יהבו על ה' לגמרי, כאשר ידע כי ודאי אי אפשר שיחסר לאדם מה שנקצב לו, וכמו שאמרו זכרונם לברכה במאמריהם (ביצה טז, א) כל מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה וגו', וכן אמרו (יומא לח, ב) אין אדם נוגע במוכן לחבירו אפילו כמלא נימא, וכבר היה אדם יכול להיות יושב ובטל והגזירה היתה מתקיימת, אם לא שקדם הקנס לכל בני אדם, (בראשית ג, יט) בזעת אפך תאכל לחם, אשר על כן חייב אדם להשתדל איזה השתדלות לצורך פרנסתו, שכן גזר המלך העליון, והרי זה כמס שפורע כל המין האנושי אשר אין להמלט ממנו.

על כן אמרו (ילקוט שמעוני דברים ב, רמז תתח) יכול אפילו יושב ובטל? תלמוד לומר: בכל משלח ידך אשר תעשה, אך לא שההשתדלות הוא המועיל, אלא שהשתדלות מוכרח, וכיון שהשתדל הרי יצא ידי חובתו, וכבר יש מקום לברכת שמים שתשרה עליו ואינו צריך לבלות ימיו בחריצות והשתדלות, הוא מה שכתב דוד המלך עליו השלום (תהלים עה, ז) כי לא ממוצא וממערב ולא וגו', כי אלהים שופט וגו' ושלמה המלך עליו השלום אמר (משלי כג, ד) אל תיגע להעשיר, מבינתך חדל. אלא הדרך האמיתי הוא דרכם של החסידים הראשונים עושים תורתן עיקר ומלאכתן תפלה, וזה וזה נתקיים בידם, כי כיון שעשה אדם קצת מלאכה - משם והלאה אין לו אלא לבטוח בקונו ולא להצטער על שום דבר עולמי, אז תשאר דעתו פנויה ולבו מוכן לחסידות האמיתי ולעבודה התמימה".

וכשאני מסתכל על הדברים, אני לא רואה שום סתירה בין חובת הלבבות למסל"י, הדברים ברורים ומתיישבים באופן אחיד. תודה רבה לך על הבירור.

מעניין. אני דווקא רואה הבדל קל בניהם.בהשתדלותי

בכל מקרה תודה על הציטוט שהבאת (ועל הבירור שגרמת לי לעשות)

למה אי אפשר לשלב גם וגם?פרפר לילה
כלומר שהוא ילמד תורה בתור מקצוע. יהיה ר"מ, מורה לגמרא, משו בסגנון.
כי לפני זה צריך ללמוד תורה לפחות כמה שניםחג'דומט

רק ללמוד.

נו, בסדר.פרפר לילה
אז אני בטוחה שזה הרבה פחות מרתיע בנותפרפר לילה
ששומעות שהוא יהיה כמה שנים בישיבה ואז יתמקצע.
מצוייןחג'דומט

אין לי שום עניין להרתיע בנות.

למרות שזה יכול להיות די מצחיק.חושף שיניים

נכוןיטבתה
כשמציגים את זה ככה זה נראה אחרת
אין בדור הזה מישהו שאפילו מתקרב ליכולת התמדתוחסדי הים
של רבי עקיבא.
בחור ואברך יכול להתמיד התמדה מלאה, לאולי 7 שנים, וגם אז זה יזיק לו להמשך חייו.

הדרך הישרה בדורנו, היא להנות מהחיים תוך כדי לימוד תורה.
לאכול טוב, לישון טוב, להיות עם אשתך, לצאת לטיולים וכדומה.
גם ללמוד לימודי חול, ולעבוד קצת.
"טובה תורה עם דרך ארץ".
תגיד את זה לרב קנייבסקי או לרב עובדיההמסילת ישרים

אני בעד ליהנות, אבל כנראה אנחנו מגדירים שונה את המילה "הנאה". ואגב, תעיין ב"פלא יועץ" בערך 'טיול' מה הוא כותב על זה..

"יפה לימוד תורה עם דא שיגיעת שניהם משכחת עווןנפש חיה.
וכל תורה שאין עמה מלאכה
סופה בטלה וגוררת עוון"

והפרשנים על זה.

חסדי אני לא חושבת שאני מסכימה איתך עכשיו
לא יפה. כתבת דברים לא כ"כ מחמיאים על ציבור שלם רקגמדיתלאגמדה
רק בגלל הניסיון האישי שלך.
כמה כבר הספקת לפגוש?
זה נכון שאין הרבה מאוד ככל הנראה. אבל זה נכון לשני הצדדים.
אני לא מסכימה ש*הכל* תלוי רק באישה. ממש לא.
חברות שלי אברכיות. וברור שיש בנות כאלה, בנוסף,
יש בנות שרצו אבל למדו שהלימוד לבדו לא חזות הכל, קודם לכך מידות ודרך ארץ וישרות.
אני מכירה מישהי שזרצתה אחד שלומד ושואף ללמוד ואפילו עשתה מעין קופת אברכות מסוף שמינית , ממש כך, ובסוף ירדה מהרעיון בגלל כל מיני מפגשים לא כ"כ נעימים ..
ומי שכתבה בפנים (נדמה לי מישהי =) ) שכדי לזכואישה כמו רחל צריך להיות רבי עקיבא ושלרחל לא היו ילדים וכו'-
רחל התחתנה רק עם פוטנציאל, הוא לא ביקש אםילומללמוד , היא התנתה את החתונה בהסכמה שלו ללמוד, לא רק שלא חיפש ללמוד - הוא שנא תלמידי חכמים, לרחל לעגו במשך שנים על שננטשה לאחר שויתרה על חיי עושר , מותרות וירושה שמנה מאוד..
רחל היא האמא של כל האברכיות- בזמנה לא היה ביטוח לאומי, שירותי רווחה והשלמות הכנסה..הציק לי, אז....
כתבת נכוןנפש חיה.
לא כתבתי שום דבר על ציבור שלם. אדרבא, אמרתי שאני מבין כלהמסילת ישרים

אחד ואחד. אם ח"ו פגעתי במישהו - אני מבקש סליחה. רק שאלתי שאלה קטנה וב"ה זה מציף כאן הרבה מחלוקות וחשבונות נפש יחד עם בירורים פנימיים של כל אחד ואחד כאן. תודה על השיתוף ושוב סליחה למי שמרגיש פגוע.

העלית נקודה חשובה וזה אכן דורש חשבון נפש, לפחות מסויים..גמדיתלאגמדה
עבר עריכה על ידי גמדיתלאגמדה בתאריך כ' בניסן תשע"ז 15:03
אז מעודדת: יש בנות כאלה.

ודבר נוסף, לדעתי הסדר לפעמים הוא הפוך- כשפוגשים כבר את האישיות אפשר שהמוכנות לאברכות תבוא, מכירה מקרה אחד כזה אישית.
ושוב, לא יודעת כמה פגשת אבל אני מאמינה כשתפגוש אותה כל הראייה, טוב, אולי לא כל, עשויה להשתנות.גם מי שלא מחפש מי שרוצה להיות אברכית עובר מסכת חיפושים ושמץ יסורים עד להגעת הישועה..
והציבור הדת"לי הכי מדהים בעולם.
מישהי חרדית התלוננה באוזני שלכל המדוייטים החרדים ברור שהיא צריכה ליטול על עצמה את עטל אחזקת הבית והפרנסה בעוד היא רווקה ובקושי מצליחה לכלכל את עצמה...
אני לא מקנאה במציאות כזאת, זאת מציאות קצת הפוכה..
והבשורה המשמחת היא שכשתמצא אותה - היא תבחר בזה מרצון מלא ומשמחה דווקא בגלל שציבורית זה לא מצופה ממנה .
בהצלחה!
נכון מאוד. תודה.המסילת ישרים

בלתק,נורופן.
כשהייתי שביעיסטית חמודה הייתה תקופה ארוכה שכתבתי על זה במחברת שהייתה לי...
בהתחלה היה לי קשה להבין איך אפשר להתמסר ככה, איך אפשר לאהוב ככה ולהאמין ככה ולוותר ככה...
זה ממש שיגע אותי.
ואז הגיע שלב שהייתה בי הבנה שזה לא וויתור בכלל, שזה הרבה יותר גדול מזה, ונורא רציתי לרצות את זה.
מתישהו זה נעלם עם כל הצולריות שהייתה לי.

בגדול, אני מאמינה שיש כאלה, אבל בטח לא המון כי זה ממש מיוחד ודורש המון...(אם אתה באמת מתכוון לרבי עקיבא ולא רק לאורח חיים חרדי רגיל, שזה מאוד רחוק אחד מהשני...)
אישההאוסנת
רוצה להרגיש
שהיא מקום ראשון בסדרי העדיפויות של בעלה.
שהיא החלום שלו, השאיפה שלו, האהבה הגדולה שלו,
הדבר הכי חשוב לו בחיים.
שהוא מתמסר אליה בכל כוחו.
אישה יכולה להזדהות עם עולמך הרוחני, לרצות להיות לך לעזר, לתת את כל כולה כדי שתגשים את עצמך ואת חלומך ללמוד תורה בשקידה.
אבל קודם כל להרגיש שאתה רואה אותה, רוצה אותה, ומתוך המקום הזה אתם לוקחים על עצמכם משימות גדולות.
נפקא מינא מכך, שאישה צריכה להרגיש בטחון בכך, שבעלה יתגמש במימוש חלומו (יתגמש, לא יוותר) אם החלום יפגע בה או במשפחה.
כל מי שאני מכירה שהתחתנה עם אברך, היתה צריכה לשמוע ממנו מפורשות לפני החתונה, שברגע שקשה לה ולא מתאים לה, הוא עוזב והולך לעבוד. כי היא קודמת לחלומות שלו, קדושים וחשובים ככל שיהיו.
רק מתוך זוגיות חזקה ומשפחתיות, מתמסרים למשימות גדולות, ביחד.

בתור אברכית, מפרנסת יחידה, הייתי ממליצה לך לא לזלזל בבנות שזה לא מתאים להן.
וגם לא לחשוב שהן "פחות" או לא "יחידות סגולה".
הן מבינות קצת יותר ממך את המחיר שהן עלולות לשלם (מחיר נפשי של עול הפרנסה והדוחק) ואת המחיר שהילדים ישלמו. וזה לא מחיר של מה בכך, גם אם אתה מכיר מלא אברכים שחיים בשמחה.
אתה לא יודע.
לא יודע מה המחירים של הילדים שלהם, כמו הסיפור היפה שאחד הכותבים הביא, שלילד לא היה תפוח (ואני כותבת את זה במלוא כובד המשקל, בתור בת אברך/רב. לי גם לא היו הרבה דברים בסיסיים וזה שריטה. וכך גם אצל חברותי ובנות משפחתי)
לא יודע אם יש להם הורים שמפרנסים אותם (ומהידע שלי- הרבה מאוד מסתמכים על סכומים יפים מההורים או "רק" דירה)
לא יודע שהם בכלל חיים מתרומות ומחסדים ומגמ"חים, או רשומים ברווחה.
אתה לא מבין עדיין מה המשמעות של עבודה קשה במשרה מלאה, תוך כדי הריון ולידה ודוחק כלכלי, ואחר כך להכניס תינוק למעון בגיל 3 חודשים, לאסוף אותו בשעה 5 בערב ועוד להתקמצן על טיטולים...
ובכלל, אל תשווה לנשות כוללניקים חרדיים, אצל חרדים המלגות מתחילות מכפול אצלנו (2000 בממוצע) והחבר'ה הרציניים קצת יותר, מגיעים גם לאלפי שקלים מלגה. יש חבר'ה דתיים לאומיים שהולכים ללמוד במקומות כאלה כדי שלא הכל יפול על האישה.

אני מציעה לבוא בראש פתוח. זה הרצון שלך, החלום. אתה מחפש מישהי שמתחברת לזה, שרוצה לעזור לך, שרוצה את המשימה הזו.
אבל אתה אדם בוגר, ויודע שזה מורכב, ופתוח לאפשרות שיום אחד כבר לא יתאים לחיות ככה,
לך או לאשתך, או לילדים
ולכן אתה מדגיש שאת המשימה הגדולה הזו אתם תבחרו ביחד כל פעם מחדש.
ושהיא המחליטה. כי אתה חתום על הכתובה, ואם היא מפרנסת זה אך ורק מרצונה החופשי ואם זה לא מזיק לשלוות הנפש שלה ולכוחות לגדל את הילדים.

גם בחורה שתתלהב ממך ומהחלום שלך ובטוחה שהיא מסוגלת לזה, אין לה ולך מושג אם באמת.
כנ"ל לגביך...

אסיים באופטימיות- מסביבי יש הרבה אברכים מסורים, כנראה שיש בנות שמוכנות...
תודה על התגובה המפורטת!רחפת..
תודה רבה על התגובה. לא זילזלתי בשום אחת ואני לא חושבהמסילת ישרים

שהן "פחות" או משהו כזה. גם לא אמרתי ולא כתבתי את זה בשום מקום. ההיפך הוא הנכון, אני ממש מעריך כל אחד. תודה רבה תגובה ממש חשובה ממישההי שהיא בעלת נסיון. אין חכם כבעל נסיון ואני מסכים איתך שגם אם אני חולם על זה לא בטוח שאני יודע איך זה בפועל. אני בהחלט צריך לרדת קצת מהעצים, אבל בעז"ה השאיפה שלי היא ברורה שאני לא רוצה להתפשר עליה.

קודם כל וואו,בת מלך!!!!
אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל , אני ינסה לענות מסודר..
1. בנוגע להתמסרות ללימוד תורה של הבעל , האישה במצב כזה צריכה לפרנס על מנת שהבעל יוכל לשבת וללמוד ב"ראש שקט" והיום בחורות רבות יוצאות ללמוד במכללות תואר כלשהוא ( כדי לפרנס, בכבוד!! )
2. כן, יש וזכיתי להכיר בנות שרוצות בית של תורה ,של קדושה ומצוות והם לא מתפשרות (ועובדות קשה ולומדות למען בית כזה..)
3.לא רק בציבור החרדי יש את השאיפה , ממש לא (ושתדע, חלק מהחרדיות "רוצות" כזה בית בגלל שככה ההורים שלהם ולזה הם נולדו והם לא מכירות משהו אחר. ..)
הכוונה - זה לא נובע בחלק מהמקרים מבחירה אמיתית שזה הדבר הנכון, אלא מתוך הרגל..

4.אשרייך , שמחה לראות שנשארו כמוך !!!
תודה רבה על התגובה. שאלתי שאלה וענית תשובה של ממשהמסילת ישרים

בכיףבת מלך!!!!
מקווה שעזרתי
במחילה מכת"ר:מאג מסתער
מוחה על מה שכתבת- לא פלא שגדולי הדור יש רק בציבור החרדי.." אולי כבודו לא מכיר אבל יש גדולי תורה וגדולי דור לא פחות שמנהיגים את הציבור הקדוש הקרוי דתי לאומי, גדולי דור בתורה ולא פחות מכך במידות ובאמונה אולי אף יותר מבציבור המכונה חרדי. ואכמ"ל מפאת לשוה"ר. חוץ מזה, מזדהה ומעריך את הרצון הגדול שלך! אשריך! חזק ואמץ, צריכים עוד כמוך בישראל. חג שמח אחי!
סליחה על ההכללה, ודאי שזו לא היתה כוונתי.המסילת ישרים

כבר העיר לי על זה אחד הצדיקים פה בפרטי, והסברתי שח"ו, אני חוזר בי אם זה נשמע שאני מזלזל במישהו. רק רציתי להבליט את המסי"נ על התורה שיש אצלם ובהחלט שיש הרבה מה ללמוד מהם, בנים ובנות כאחד. חג שמח

עמ"י צריך תלמידי חכמיםרוצה טוב
קודם כל יישר כח!!
עם ישראל זקוק לאנשים המוסרים את נפשם על התורה!
אישית אני מכירה חברה מהלימודים שמאוד מקורקעת וחברותית ומחפשת מישהו שילמד כל החיים אז יש כאלה ב"ה!
אתה צריך רק אחת כזאת בעזרת ה' אז אל תתייאש!אולי זה דרך סינון טובה לבחורות שיותר מתאימות לך.

וממליצה כמו שאמרו לפני להיות בראש פתוח שאם זה ממש צורך של המשפחה אז כן לצאת ולעבוד במקצוע תורני, כי כשיש צורך לחיות את התורה בעולם המעשה זה לא פחות מללמוד אותה לדעתי..ובכללי בזוגיות חשוב לבוא בראש פתוח לשנות גם דברים שחשובים לך אך יש צורך שונה למשפחה שתקים בעזרת ה'!אך אני לא חושבת שמלכתחילה אתה צריך לוותר על חיי תורה אלא להתגמש אם צריך..

וממליצה לפנות לשדכן הרב חיים קורץ. יש לו בחורות שנראה לי יכולות להתאים..

בהצלחה גדולה!!חג שמח!
תודה רבה. ענית לי ממש.המסילת ישרים

וכן, שמעתי על חיים קורץ, שמעו הולך לפניו, תותח עעעל.

בשמחה!רוצה טוב
ובהצלחה
זה לא שאין מספיק נשים שרוצות להיות רחלאריק מהדרום
העניין הוא שיש היום יותר מידי גברים שרוצים להיות רבי עקיבא...
דווקא לא מכיר כאלהלצלול לעומק
לא מכיר גברים שרוצים רק ללמוד תורה, ולא להתעסק בכלום חוץ מזה. להפך, אנשים רוצים להיות מעורבים בחיי המעשה וכו
יש הרבה כאלה שרוצים שעיקר העיסוק יהיה בתורהחג'דומט

ופחות מרגישים צורך להיות אנשי מעשה. ע"ע אני

וואי וואיאריק מהדרום
מתי פעם אחרונה דיברת עם שיעור א מישיבה גבוהה?
אתה מביא ראיה משיעור א'?לצלול לעומק
אני מדבר אתך על אנשים מבוגרים. כן, בשיעור א' לומדים והרבה חושבים שזה יימשך.
בגיל 25 לא נשארים הרבה.
בעזרת ה' הג'וק יעבור גם להםאריק מהדרום
והם יפרנסו את נשותיהם כמו כולם.
זה בסדר, זה קורה בטיבעי.לצלול לעומק
אפילו לא צריך להתפלל על זה
הלוואי! ושיצלחו!!נסיכה יפה
אתה מאשים בצורת שאלה, וזאת שיא החוצפה.לך דומיה תהילה

לכן אני אפילו לא אטרח להשיב תשובה שתיפול על אוזניים ערלות.

גם אני הרגשתי שהוא כבן עזאיאלעד

כפרה עליך תקשיבהלוי מא
כנשוי פעם שניה עם ילדים ועול פרנסה אתה חייב בדחיפות לנחות מהחלומות שלך.
עבודת ה ×אמיתית× זה להכין קפה לאשתך כשהיא עייפה
עבודת ה זה לשבת בערב ולהכין ארוחת ערב לילדים
עבודת ה זה לוודא שיש לילדים שלך הכל(פרנוסה זה חובת הגבר)
עבודת ה זה לעזור בכביסה ובבית
עבודת ה זה לקחת את הילדים לרופא
עבודת ה זה לחטל ולהלביש ילדים
עבודת ה זה לוותר על תפילה במנין בשל מחלה של אשתך
עבודת ה זה לקבוע עיתים לתורה
עבודת ה כשל רבי עקיבא זה לתקן את המידות שלך 40 שנה ואז להבין תורת ה מה היא
עבודת ה זה לוודא שיש לך שותפה לחיי תורה
עבודת ה זה לישא אישה
עבודת ה זה להביא ילדים
עבודת ה זה לשבת עם אשתך לשיחה נעימה

קיצר אחי תעשה כיוון מטרות מחדש.
בא לי לחבק אותך!Talp01
פשוט התעצלתי לרשום את דברי אלוקים חיים שרשמת מעלה. חזק וברוך, יהודי יקר!

לא חולק על כל מה שכתבתברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע! בתאריך כ"א בניסן תשע"ז 22:45

אבל תזכור שעבודת ה' זה דבר פרטי של כל אחד.

יש כאלה (לאוו דווקא הפותח) שעבודת ה' שלהם (ושל הנשים שלהן) זה למסור את הנפש על הלימוד תורה שלו,

כי יכול לצאת ממנו (או שכבר יצא..) תלמיד חכם גדול.

אז יש כאלה (מיעוט) שעדיף לדוג' שהם לא יכינו ארוחת ערב לילדים, וגם הנשים שלהם מבינות את זה.

ת נשוי? ילדים? יודע משמעות החיים באמת?הלוי מא
אתה אברך? ר"מ? יודע מה המשמעות של לימוד תורה?ברגוע

גם אני לא..

אבל אני יתן לך דוג' קיצונית-

אם הרב שייטנמן היה מכין ארוחת ערב כל יום לילדים שלו

הוא לא היה גדול הדור והיה חיסרון גדול לעמ"י.

כמובן לא כולם גדולי דור אבל יש בזה הרבה דרגות,

ואתה לא יכול לקבוע לאחרים מה העבודת ה' שלהם בלי להכיר אותם בכלל.

"משמעות החיים" היא לעשות רצון ה' לפי הכוחות שה' נתן לך!

לכל אחד יש תפקיד אחר בעולם, ובעז"ה כולם ימצאו את האשה שמתאימה להם ולתפקיד שלהם בעולם.

יודע אחי יודע אלמלא בריתי יומם ולילה...הלוי מא
הרבה עשו כרבי ישמעאל ועלתה בידם נשמה

ר עקיבא והרב שטיינמן לא כתבו בפורום בשבע הודעה אחת וד"ל. צריך לא רק רצון אלא הכשרת השעה הדור והצינור להיות מגדל אור בעם ישראל
יופי נתפסת לדוג'..ברגוע

אני רק אומר שיש הרבה חוץ מהרב שטיינמן שעבודת ה' שלהם היא לא לגמרי מה שכתבת,

ויש הרבה שיכולים לצמוח להיות ת"ח ולכן עול הפרנסה "יפול" על האשה לפחות בשנים הראשונות.

חבל סתם להוכיח ולהחליש אחרים בלי שאתה מכיר אותם.

(אני בטוח שגם הפותח לא התכוון שהוא בדרגה של ר' עקיבא)

ד"א- "*אם לא* בריתי.."

טובל ושרץ בידו.Talp01
עול הפרנסה יפול על האישה!? אבל זה נוגד את התורה, את הכתובה ואת רצון ה'! אז מה עשינו בזה? ושוב, תקרא עוד פעם מה הוא כתב. למה אתה חושב שה' רוצה שתזנח את חובותיך ותלמד תורה? אולי זאת בכלל גאווה מהולה ביצר הרע?
אפשרותברגוע

אבל אני חושב שדעתי נובעת ממה שמחנכים בישיבה שלי ובעוד הרבה ישיבות אחרות (בציבור שלנו)-

שלחלק מהבחורים מתאים להמשיך ללמוד בישיבה גם אחרי החתונה, ושהאשה תהייה המפרנסת העיקרית.

וזה לא סותר שעדיין הבעל אחראי המצב בבית, ואם יהיה צורך אמיתי הוא יעזוב את הישיבה ויצא לעבוד.

כן ככה מחנכים בישיבותהלוי מא
בשביל להמשיך את המשכורות של ראשי הישיבות ולארגן עוד תקציבים לכולל
פחחחברגוע

חוצפן

אתה חושב שהרה"י והרמי"ם מתעשרים שם?

הם מקבלים ממש גרושים.

וכל אברך שמתווסף לא כ"כ מועיל למצב הכלכלי, המדינה נותנת על כל אברך פחות ממה שהם מקבלים,

מה שאומר שהם צריכים למצוא עוד תורמים לישיבה/כולל.

פה החלקת בדבריך..אלעד

אלעד נו בחיאתהלוי מא
כמה באמת צריכים לשבת ללמוד תורה כל היום?
הזכרת לי משהו שרציתי להשמיע לכם..מבקש אמונה

קטע שחתכתי משיעור של הרב יהודה יוספי (חרדי מובהק כמובן )

לא הרבה.אלעד

אבל עצם זה שישנם כמה כאלה שאמורים לשבת ולהגות בתורה יום ולילה מוכיח שיש כזה עניין בעולם,

ולכן השיטה הזו לא מבוססת על שקר ורצון לשליטה וכל זה

תשאל כמה?

ההלכה מגדירה די במדויק - עשרה בטלנים בעיר, ששוקדים על לימודים יומם ולילה.

מה למעשה?

"אדם אחד מאלף מצאתי..
בנוהג שבעולם, אלף בני אדם נכנסים למקרא,
יוצאים מהם מאה למשנה,
יוצאים מהם עשרה לתלמוד,
יוצאים מהם אחד להוראה."

ועם זאת גם בשנה הבאה יקבלו אלף בני אדם שיכנסו למקרא, והסינון ייעשה באופן טבעי,

בדיוק כמו בישיבות של המגזר שלנו שיודעות לסנן את האברכים הפחות מבריקים ומוצלחים.

פשוט שיש צורך לעולם בתורתם אומנו םהלוי מא
השאלה היא איך מגיעים לזה... עניות של תלמידי חכמים קשה לאישה הרגילה במגזר שחולמת על חול וכדומה
עניות בכלל- קשה. וצריך לדעת את זה. לא כ"א מוכן מרצונו.נפש חיה.
אף אחד כאן לא טען שכולנו צריכים להיות בגדר "תורתו אומנותו"אלעד

פותח השרשור מעוניין,

וזה בסדר גמור

לא גרוע יותר ממי שרוצה דווקא אישה בהירה או רזה או עם הורים עשירים

הבעיה שהבחור חי בסרטהלוי מא
שהוא רבי עקיבא ומבין את עבודת ה באופן לא אחראי בתור ראש משפחה עתידית
או שכן או שלאאלעד

גם אני התרשמתי כך בתחילה,

ואז נזכרתי שכמוך וכמו מגיבים אחרים כאן, אינני מכיר אותו

שיקול דעת (?) - בבקשה תקראו.Talp01

שלא תבין לא נכון. אני, חס ושלום, לא מזלזל בלימוד תורה. אבל התורה מצווה עליך לקבוע עיתים - לא לזנוח את חובותיך היהודיות והמוסריות בשמה! ולעניות דעתי, יש מידת גאווה רבה מאוד ב"שאיפות" כאלו. תשאל את עצמך - למה לומדים תורה? התשובה הלא נפוצה - אבל היחידה שנכונה - לעשות את רצון ה'. אבל האם זהו באמת רצון ה'? שאשתך תפרנס אותך, תגדל את הילדים לבד, בזמן שאתה ממצה את יכולתך בתורה? באמת?! זהו רצונו?! שטיפת המוח שעוברים מוכרת לי הייטב - ומסכנים הגברים והנשים שחיים כך! בעוני מחפיר, בהזנחה, בבורות ובחושך - ועוד חושבים שזהו רצון ה' . פשוט עצוב.

החרדי, או הדתי לאומי, ששומר על קלה כבחמורה, ועובד  - מתכנת או יהלומן או איש עסקים או עורך דין - ומפרנס את משפחתו (כמו כל גדולי ישראל לדורותיהם, עד ימינו אנו - ראה רבי מלובביץ', מהנדס) - פחות בצורה כלשהי מאברך בכולל?!?! ההיפך!!!! בדיוק ההיפך!!!

הסיבה היחידה בימינו (לא דור השואה, אלא שני דורות לאחר מכן) לחינוך הקלוקל והמזעזע ששולח מאות ואלפי משפחות אל תהומות העוני , המסכנות והנבערות היא ש-ל-י-ט-ה. שהרי מאז תחילת תולדות האנושות, מעמד הכהונה, על מנת להבטיח את שליטתו, דאג להשאיר את מעמד העם כמה שיותר תלוי בו, כמה שיותר אנלפבת ונבער - ובימינו אין שום הבדל בין כתות "האברכים" למיניהן ובין דתות האצטקים, לדוגמא. אותן שיטות, אותה שטיפת מוח - ואותה תוצאה. "הקורבן" עולה לפירמידה, שבה תולשים את ליבו, בעודו חי - והוא עם חיוך על הפנים, בטוח שהוא עושה את רצון האל.

יהודי יקר! ה' חנו אותך בחוכמה, בינה ודעת - על מנת שתחקור ותשיג את רצונו! שה' יהיה בעזרך ותזגה לזאת בפועל ממש.

יהודי יקר! (נשמע כמו התחלה של פשקוויל..)ברגוע

נראלי שלקחת אותי קצת רחוק..

א. אני לא כתבתי בשום מקום שבעלי בתים שקובעים עיתים לתורה פחותים ממי שתורתו אומנותו.

ב. אני לא בעד ללמוד בכולל כל החיים.

אני רק אומר שמי שיכול לצמוח ולהיות ת"ח אז הוא צריך לשבת כמה שנים בישיבה/כולל ובנתיים אשתו תהייה המפרנסת, ואחרי כמה שנים הוא יצא מהכולל להשפיע מתורתו לאחרים ויעסוק במשהו שמכניס כסף (רב, ר"מ, דיין וכו').

לעמ"י חסרים יותר ת"ח מאשר מתכנתים, ולכן מי שיכול להיות ת"ח מחובתו לממש את הפוטנציאל שלו.

מסכים כמעט עם הכלהלוי מא
בעם ישראל יש חוסר בתלמידי חכמים הבקיאים בהכל לא רק בסוגית טוען ונטען. וגם יראי שמים אמיתיים חסרים שיודעים להנהיג בכל מה שעושים את דבר ה
מנהיג בקיא בהלכות עולם+לא מזניח תורה= אידאל?נפש חיה.
בערך.Talp01

מישהו שה' לנגד עיניו במהלך היום (ועל כן מנסה להבין את רצונו) - ואפילו הוא סנדלר + בקיא בהלכות העולם + לומד תורה = אידאל

נכון, לא סותר מילה ממה שכתבתיברגוע

הוא נראלי התכוון לסוף של הדברים שלך בפסקה האחרונהנפש חיה.
על זה דחסר לומדי תורה יותר ממתכתנים
למה אתה חושב שחסרים ת"ח?!?!Talp01

ב"ה, לימוד תורה בהיקפים כאלו לא היה אף פעם - שום דבר שמתקרב לזה בכלל!

ומבחינת מדינה - ראית איך אנחנו נראים?! כן, חסרים מתכתנתים ומהנדסים ועורכי דין - וגם פוליטיקאים וכו וכו. דוגמאות? אני עובד בחברה ציבורית גדולה - מתול כ-400 עובדים אנחנו 2 (!) דתיים. לפני זה עבדתי בחברת הייטק בינונית - הדתי היחיד, לפני זה עבדתי בחברה פרטית גדולה, 2000 עובדים - הדתי היחיד.

למה שאישתך תפרנס אותך שבוע? איפה ההצדקה? אתה לא רואה שזה נגד התורה?

חסר..ברגוע

עדיין אין הרבה דיינים ורבנים גדולים תד"ל עם הסתכלות גאולית.

לדעתי יותר חשוב מאשר שיהיו מתכנתים דתיים (גם חשוב, אבל פחות).

ולמה שאני יחשוב שזה נוגד את התורה? בגלל שזה מה שאתה חושב?

אני מעדיף להקשיב לרבנים.

מה נגד התורה?גמדיתלאגמדה
לא נסחפת? מותר לה לבחור מה היא רוצה?
נדמה לי שאין צורך לדאוג כ"כ לאישה העתידית..
אחרי הכל, היא מן הסתם תבחר ותרצה בזה , אחרת היא לא תתחתן איתו.
וכן,
צריך להשקיע ביותר תלמידי חכמים בציבור הסרוג.

זו לא גאווה זה להיות קרבן אופנההלוי מא
למערכת שמחנכת שעד כיתה יב' לא חשוב בניינו הרוחני של האדם ובסוף התיכון הולכים לתקן את המעוות במערכת שמזינה את עצמה בתלמידי חכמים גאוותנים...
השאלה מי עןלה למזבח כזה....נפש חיה.
התשובה בגוף השאלה המקורית.Talp01

ודרך אגב, זאת התשובה הכי ארוכה שכתבתי עד כה בפורום. מחנכים להיות קורבן, מחנכים לגאווה ומכוונים למקום הלא נכון. לדוגמא: בישיבות, עד כמה מדגישים את החשיבות של חיי נישואין וחינוך ילדים, ביחס ללימוד תורה? כמה שעות הושקעו בלימוד זוגיות, איך להיות בעל טוב, אבא טוב - ומה זה אומר, בהשוואה לגמרא? 

לשנייה חשבתי שאתה עונה לי על שאלה אמריקאית או משונפש חיה.
ואני מסכימה עם מה שכתבת
תזנח את חובותיך ותלמד תורה?! סליחה?! זאת החובה!חבוי

לימוד התורה, מה זאת אומרת 

ואף אחד לא מפיל את כל הפרנסה על האישה ואני חייה בין אברכים ות"ח וזה רחוק מלהיות כל כך בלתי נסבל כמו שאתם מתארים. אדם שלומד תורה לא נעלם מהעולם ולא 'שוכח' שיש לו ילדים ובית ועם. באמת.

קצת יצאתם מפורפורציה. אדם שלומד תורה מעביר את הפוקוס של החיים שלו להתמקדות בלימוד תורה וקיומה וממילא יש דברים שמקבלים קצת התטשטשות. ומטבע הדברים גם להתמסרות ולמסירות.

לא חושבים שמתאים לכם אל תיהיו שם אבל בלי לזלזל. אם אנו מזלזלים בתורה ובלומדיה מה העניין בטענה שעובדי ה' אנו. 

טוב שכתבת מה שכתבתאלעד
זה מאזן קצת
רק עכשיו אני מבין את הכפירה שבדבריךהלוי מא
שעבודת ה מצטמצמת לבית המדרש בלי חיבור לעולם העשיה אחי תכוון משקפת דחוף
תקרא שוב את כל מה שכתבתי...ברגוע

טוב כפרה עליךהלוי מא
עבדתי עד שתיים בלילה ועכשיו אני צריך לחזור לעבוד אחרי החמץ הראשון שלי נמשיך לכתוב פה בהפסקה
עבודת ה' זה גם חיוב לימוד התורה ואי ביטולהחבוי

אחרי שיש בסיס אייתן של לימוד תורה ואהבה ויראת ה', גם הכנת כוס קפה היא חלק מעבודת ה'.

זה פשוט מאיפה הכל מגיע. איפה כל אדם עומד. (ובהחלט יש אדם שהקב"ה שם אותו פה בשביל לעשות את עבודת ה' הפרטית שלו בתור עובד הייטק ואחר בתור ת"ח.) 

אבל לבוא ולשלול דרך של לימוד תורה כל יום ויום? להגיד שזו לא עבודת ה'?! 

חלילה אך יש בסיס ויש קומה נוספתהלוי מא

ודרך ארץ קדמה ואין כאן מקום להאריך

תחל'ס- הייתי עושה את זה רק בשביל הירושלים של זהבbatbat654

קורץ

טוב... אבל לא צריך להגזים...נסיכה יפה
ברור שלי אישית יש רצון להיות כמוהה או לפחות להשתדל מאוד! אבל ברור שבאיזשהוא שלב גם הבעל יעזור.... הקב"ה נמצא גם בעזרה בבית בהצלחה!! ועוד משו: יש בנות שמתכננות את החיים שלהן עפ"י הרצון הזה כמו לא לעשות שרות וכאלה... לא אמרתי לצאת אחרי תואר ראשון
אני לא שואפת להיות רחל אשת ר' עקיבא אבל כן כן שואפת לבעל שבעוז וענווה

ישב וילמד תורה בצורה רצינית.

ויש לי עוד חברות כאלה...

זה באמת לא פשוט ואני חושבת שהמון בנות לא מבינות את הערך האמתי שיש בכך שאת שולחת את הבעל ללמוד תורה כמו שצריך, בהתמדה וברצינות גם אם זה קשה ולא פשוט. 

זה בהחלט אחד הדברים הכי גדולים והכי משמעותיים בחיים.

אשריך!

אל תפסיק ללמוד לרגע.

תסמוך על הקב"ה שישלח לך אישה בקרוב שתוכלו להקים בית של לימוד תורה וקיום תורה.

אמא לכאלו בנות.בא לי

מאד מזדהה עם מה שכתבת. יש לנו נטיה להפחית מערכנו בציבור שלנו, ולא כך הוא!  גם בנותי וגם כלותי שואפות ממש לבית של תורה-בו הבעל מתמיד בלימודו, ולשם כך מסתפקות במועט, ומשתדלות לא להכביד עליו בעול הבית, והעיקר מעודדות אותו ללמוד ולהתקדם ולהתעלות.

וכל זאת מתוך הכרה פנימית בערכו של לימוד התורה.

דווקא הציבור שלנו שבחלקו לא ספג דרך זו מינקות, הוא זה שעולה ומחנך את עצמו מתוך אמת פנימית וערכית (ולא כי כך "העדר" כולו) וח"ו איני מפחיתה מערכם של אחרים, הקב"ה ברא אותנו שונים זה מזה להשלים את עולמו, ולכולם תפקיד אישי ייחודי.

ואתה בחור יקר, עלה והתמד בתורתך, ובע"ה תמצא את ה"עזר כנגדך" שתלבה את אש התורה שבך, ותלווה אותך בדרכך - ויחד תבנו בית נאמן בישראל!

אמן. תודה רבההמסילת ישרים

ה ' יצליח דרכךרפואה שלמה
שלום
אני התחתנתי עם רופא שהתגרש ממני ונישא לבת נכר.
מצאתי את עצמי גם מפרנסת שני תינוקות וגם במלחמה מול אדם רע לב.
תודה לקב"ה שזכיתי ללמוד מקצוע טוב
הזכות להתפרנס מיד הקב"ה היא מתנה גדולה.

לשאלתך, הן בת זוגך כבר הכריזו עליה 40 יום קודם...

הייתי מציעה שתשקול לנסח את משאלתך ככך וכך שנות לימוד בישיבה ולאחריה תלמד הוראה. כך שלאשתך יהיה הביטחון שלא כל עול הפרנסה על כתפיה.
גם רחל לא התחייבה מראש ל24 שנים
כל טוב לך ברוח ובגשם

בציבור 'החרדי' יש הרבהנסיכה יפה
יותר מודעות לעניין!
ותמיכה ציבוריתרפואה שלמה
יש מלגות מתאימות, ומעונות יום זולים, ומכירות מיוחדות לאברכים...
אולי כי להם יותר אכפת?נסיכה יפה
אולי כי לדתיים לאומים יש יותר אידיאלים? אולי פשוט התבלבלו? אבל בכל זאת צריך גם אידאילים וגם תורה.
ואו. קצת מכעיס מה שכתבתמקרוני בשמנת
אין גדולי דור בציבור הדתי לאומי? מה פתאום??? לא נכון בכלל. יש תלמידי חכמים רבים וגדולים.

ואני חושבת שלהיכנס לנישואים מתוך שאיפה לא להיפגש ל24 שנים זה די עקום, לא? זה לא ממש מצב אידיאלי לזוגיות... בטח לא בימינו.
ואני לא ממש מבינה מה השאיפה שלך כי מכירה הרבה בחורות שחלמו וחולמות להיות נשות אברכים, חלקן כבר שם וחיות את השאיפה הזאת. בכלל, בפורומים יש הרבה כאלה. אולי אתה מתכוון למשהו אחר? משהו טוטאלי בצורה שלא משאירה לבת זוג שום מקום אצלך במחשבה ובלב? אולי זאת הבעיה?
האמתמה יהיה איתי?
שקצת קשה כבר לעקוב אחרי השרשור הזה
אבל עצם השאלה די מעוררת בי התנגדות.

אין לי בעיה ואני חושבת שאולי אפילו זה מבורך שהבעל ישב וילמד בתחילת הנישואין אבל, והוא אבל גדול-

אסור לו לשכוח שהוא זה שחותם על הכתובה, הוא זה שמחוייב על הפרנסה.

ותסלח לי, אבל החרדים לא מהווים אצלי מודל לחיקוי, בדיוק בגלל הסיבה הזאת. אנחנו הנשים חזקות אבל לא אמורות לעשות הכל. ולהחזיק ילדים 9 חודשים+ לגדל ילדים ולנהל בית+ להביא פרנסה זה די חוסר התייחסות לאישה בשביל כביכול "עבודת ה'"

עבודת ה' זה בזוג. ולא, עבודת ה' זה לא רק לשבת וללמוד. זה גם לצאת ולקיים!!!

לא יודעת אם חזרתי כאן על דברים אבל היה לי חשוב להגיד אותם. גם אם לא בצורה מסודרת.
מסכימה לגמרידובשניה
אוקיי, זו דעתך והיא דעת הרוב, אבל יתכן שרחל לא תסכים איתך..המסילת ישרים

אם תרשי לי יש פרט חשוב- בת חרדייה שמתחתנת עם אברךחבוי

באה אל הבניין בית הזה מתוך היכרות בדר"כ מהבית שלה והבנה ושאיפה לאיפה היא הולכת. 

זה החיים שלהן לעת עתה. ולהגיד ש'זה חוסר התייחסות' ועוד ככה על גבי פורום ציבורי וכללי זה ממש מכאיב לקרוא. 

קצת לאהוב את עמ"י ולהבין שאנחנו לא בדיוק מבינים.ולא בדיוק נמצאים שם.

מחילה אם כתבתי קצת בעזות. במהלך כל השירשור הקשה עליי מאוד השיפוטיות והחוסר אמפתיה והבנה שיש לפעמים. ועוד מול ציבור שגם אם יש לנו מולו חילוקי דעות אין ספק שהוא רומם ומשבח את העבודת ה' בעולם ואת אהבת ולימוד התורה בארץ ובעולם. וכן כמובן הציבור שלנו.

אני כותבת מתוך המגזר הזהמה יהיה איתי?
חייתי כמה שנים כאן וכמה שנים כאן.
אני יודעת טוב מאוד מה הולך בתוך 2 המגזרים.
ולגבי בחורה חרדית- חלקן לא עושות את זה מתוך מחשבה. פשוט זה מה שכולם עושים אז זה מה שהיא תעשה
לא מסכימה איתך בכללבת מלך!!!!
עבודת ה׳ זה בזוג ולא רק לשבת וללמוד אלא גם לצאת ולקיים ..
המשפט נכון אבל זה מעורר בך התנגדות כנראה בגלל שאת לא מכירה מקרוב ..
(אני רק ידגים לך- אחי אברך(! מרצון משותף של שניהם שזה הדבר הנכון ולמענו באנו לעולם) ואשתו מחנכת .. והחיים שלהם דבששששש, זוגיות בריאה, מצב כלכלי טוב מאד (דירה ,רכב +) והם הכי מאושרים בעולם !!
אז-
שלא ישתמע מדברייך שאי אפשר כי זה קיים!

מיועד בעיקר לדובשניהבת מלך!!!!
מכירה מקרוב טוב מאודמה יהיה איתי?אחרונה
אנסה להגיב בתור אברכית כבר כמה שניםשלומית12345
עבר עריכה על ידי שלומית12345 בתאריך כ"ב בניסן תשע"ז 09:32
במקרה ראיתי את כותרת בשרשור באתר אז נכנסתי כדי לראות.
אז כמה נקודות שיש לי לענות:
א. אני מעריכה מאוד את הרצון שלך לגדול בתורה. את המחויבות הטוטאלית. זה באמת לא נפוץ היום מאוד, וזה ראוי להערכה.
ב. בעיני יש איזו שהיא בעיה בצורת השאלה שלך. כתבת בצורה שקצת מעוררת התנגדות... כאשר אתה רואה את עצמך כאדם מיוחד, הכי צדיק והכי קרוב שרק מחפש מישהי שתהיה מוכנה להתמסר אליך... ואני חושבת שאולי אתה מציג גם לבנות שאתה נפגש איתן את הדברים בצורה כזאת- דורשת התמסרות והתבטלות, מלחיצה. גם בת שמאוד מחוברת לרעיון יכולה להירתע מזה, ואני מעידה על עצמי שזה קרה לי בפגישות עם בחורים, למרות שאני אברכית כבר כמה שנים היום.
ג. אני חושבת שהרצון להיות אברכים ולהתמסר ללימוד הוא תהליך, רצון זוגי משותף שנבנה לאט לאט ומתפתח עם הזמן. אי אפשר ולא נכון להתחייב עליו בדייטים. יש הרבה בנות שישמחו לבעל לומד תורה. הן קיימות. אבל לא כולן יסכימו להתחייב מראש לכל החיים, והן צודקות. בתקופת הפגישות בונים את הקשר הזוגי, את קבלת ההחלטות המשותפת, כמובן מתוך שאיפות משותפות. דוקא אז- מתבקש להתרגל לראות איך מצליחים ביחד,מתוך השאיפות, לקבל החלטה שמתאימה לשני בני הזוג. האברכות היא בוודאי החלטה כזאת. החלטה זוגית לגמרי בהתאם לנתונים.
ד. בנוגע לעזרה ונוכחות בבית- בהקשר של התמסרות ללימוד- סבא רבא של בעלי היה דיין מאוד חשוב ורב בסדר גודל עצום. ודווקא ממנו בעלי למד שדבר ראשון זה העזרה בבית והשותפות. אדם שבאמת עניינו הוא לגדול בתורה מבין שזה לא יכול להיות על חשבון התנהלות הבית. שצריך זמן עם הילדים, וזמן לקחת חלק המטלות הבית. מי שלא מבזבז את זמנו על שטויות (פינת קפה וכדומה) מספיק ללמוד הרבה מאוד גם ככה, והבית שלו מסוגל לתמוך בו לאורך זמן.
ה. שוב חוזרת לנקודה- הטרידה אותי ההרגשה שלך שאתה מיוחד ושונה מכולם. אני מכירה הרבה מאוד אנשים כמוך. השאיפות ובמעשים. אולי דווקא ההגדרה שלך ככזה היא הבעייתית והחוסמת. לדעתי נכון שתתייעץ על זה עם הרב שלך, ותנסה להגדיר את היחס מחדש.

בהצלחה רבה! (ובן כמה אתה?)
מסכימה עם כל מילה!יעל...
ומחדדת שני דברים:
א. אשריך שאתה דבר בתורה וזה רצונך
לך על זה עם כל הכח! זה עצום וחשוב

ב. באופן אישי אני חיפשתי מישהו שלומד וילמד לאורך שנים, היה לי רצון גדול לכך ומתוך זה אני יכולה להציע לך כמה נקודות:
* בפגישות עצמן רציתי לשמוע מבעלי שאני במקום הראשון, לא במובן שאני יותר חשובה מהתורה, אלא שבמקרה של קושי שאהיה זקוקה לו- הוא סוגר את הגמרא ובא אלי.
* רציתי לדעת שהוא לוקח אחריות, גם כאשר אני המפרנסת- האחריות הכלכלית בידיים שלו
* הוא לא מתחתן כדי לסמן וי ולהמשיך ללמוד, אלא מתוך אהבה ורצון והוא לגמרי איתי

וכיום, כמה שנים טובות אחרי- תדע לך שהבסיס זה שותפות יחד בלימוד התורה ומשמח אותי מאד להשקיע ולתת לו ללמוד, כי א. אננ רואה עהוא משתף שהוא שמח בלימוד מאד ב. הוא איתי, שם בשבילי כשאני צריכה, שותף מלא בבית ועליו האחריות הכלכלית

בהצלחה רבה!!
כל מילה בסלע. מסכים ממש. לקחתי לתשומת לביהמסילת ישרים

ויפה שהבנת עם השגיאות מהפלאפון..יעל...
מציעה לך לפנות לשדכנים של ישיבות
לרוב, פונות אליהן בנות שמחפשות בחורים שלומדים תורה בהתמדה
כתבת יפה ועזרת לי תודה!ביינישית
תשמע מאוד צורם לי מה שכתב כאילו רק זאת הדרך..הפי
בגדול החרדים הולכים לפי החזון איש אחרי השואה.. לא היה מקום ממש של לימוד תורה והיינו במשבר אז הוא הורה לכל הבנים לצאת ללמוד תורה למה? כי היינו במשבר מטורף בהוראת שעה לעשות אתזה.. אבל מה מאז זה נשאר..
ואם נכנס לכתובה כתוב שאתה צריך לפרנס את אשתך
אז סורי לא מבינה את החשיבה הזאת שלך מה שגם לדרוש מהאישה ככה כלכך לתמוך כל החיים.. בעיה..שכל היום לומדיםם תורה .. לימוד תורה זה חשוב נכון? אבל איפה בידיוק החיי תורה האמתיים שלך?
במדרש?? מה עם החיים? תורה זה הכל זה דרך חיים הנסיון האמיתי זה מחוץ לבית מדרש? זה גם עם הילדים זה גם שאתה עובדד שאתה הולך לצבא
חוץ מזה יש גם אופציות שתלמד כל הזמן אתה יכול להיות מורה בחיידר או רב ישיבה.. לא חסרים דברים
מה שגם מחשבה שחשבתי עליה .. לא כל מי שאומר שהוא ילמד תורה כל הזמן והוא משייך את עצמו לזרםם הצדיקיםם תכלס זה לא ככה.. היום יש הרבה בעיות בציבור שכל היום לומד תורה.. לא אפרט לא באלי להיכנס יותר מידי
רק משפט לסיום-יעל...
זה גדול ועצום לשקוד על לימוד התורה
יש מעט שמסוגלים וזה נכון להם לאורך שנים ובאמת גם צריך שהאישה תבחר ותרצה בזה..
אבל- הכי חשוב זה ענווה!
לימוד אמיתי מתוך רצון לעשות את רצון ה׳, להיות מחובר לדבר ה׳.
זה לא אומר שאני יותר טוב, צדיק או שווה ממישהו אחר, אלא שזו השליחות שלי ועבודת ה׳ הנכונה לי..

בהצלחה רבה!
לך בכוחך זה וה׳ יהיה איתך!
תובנה בעקבות שיעור של הרב איל ורדהלוי מא
האישה צריכה לבחור בך בגלל שמזהה אצלך פוטנציאל אדיר. לא אתה בוחר באישה בגלל יכולתה להקדיש את חייה לתלמוד התורה שלך.
תובנה יפה ונכנה.נפש חיה.
תובנה יפה וככ נכונה!ביינישית
לא הבנתיברגוע

רק האשה בוחרת? לגבר אין זכות להביע את דעתו?

הוא מחפש באשה יכולת ורצון להקדיש לתורה (לפי דרגתו), והיא צריכה לראות אם יש בו "פוטנציאל אדיר".

ברוראלעד

ממתי לגבר זכות להביע את דעתו?

תתרגל

אלעד בא לא נשכחalezish

מדברים פה על לפני החתונה

לא אחרי

קשה באימונים קל בקרבנפש חיה.
כשגבר נניח רוצה לקבל תפקיד משמעותיהלוי מא
האישה חייבת להסכים ואם לא אסור לו לקבל את התפקיד הזה
נכון, ו...? זה מה שהתכוונת לכתוב שם?ברגוע

זאת אומרת שקודם ימצא אישההלוי מא
כי זו חובתו בעולמו לאחר מכן ינסה בעדינות לרתום אותה לאידיאלים שלו. לא רותמים את הסוסים לפני העגלה
לא בטוח שהבנתי אותך..ברגוע
עבר עריכה על ידי ברגוע! בתאריך כ"ג בניסן תשע"ז 14:34

אתה אומר שקודם יתחתן (או ימצא אשה שמתאימה לו) ואז ינסה לשכנע אותה לאידאלים שלו ואם היא לא תשתכנע שיוותר עליהם?

אני חושב שיותר הגיוני ונכון לחפש מראש אשה לפי האידאלים שלו.

חובתו העיקרית היא לעשות את תפקידו בעולם, לא רק להתחתן.

שיהיה לו בהצלחה ברגועהלוי מא
הוא מכוון גבוה מדי זה לא אידיאל פשוט זה כמו להיות אשת איש קבע למשל זו ממש מסירות
אמן! בהצלחה לכולנו!ברגוע

שנינו לא מכירים אותו אז לא הייתי קובע בכ"כ נחרצות שהוא מכוון גבוהה מידי.

משהו שממש קשור לדיון לדעתי..מבקש אמונה

בדיוק היום למדתי בבא מציעא... וראיתי שם בגמרא (דף יא: ) שר' עקיבא היה גבאי צדקה.

אמרתי איזה קטע זה ממש נראה קשור לדיון. ממש השגחה 

"מעשה ברבן גמליאל וזקנים שהיו באים בספינה אמר רבן גמליאל עישור שאני עתיד למוד נתון ליהושע ומקומו מושכר לו ועישור אחר שאני עתיד למוד נתון לעקיבא בן יוסף כדי שיזכה בו לעניים ומקומו מושכר לו"

נתון לעקיבא - גבאי היה ואותה שנה שנת מעשר עני היתה.

מסתבר שגם לו היה תפקיד ציבורי כלשהו חיוך גדול

סליחה מהפותח אבל אפשר שתסביר בבקשה תסיפור?נפש חיה.
מה זה עישור
מה זה למוד
מה זה מקומו מושכר לו

ובכלל על מה הכל מדבר שם?

תודה.
וסליחה על הניצלוש.
בכללי נתן מעשר עני לרבי עקיבא כדי שיחלק לענייםalezish
כי היה גבאי צדקה
מכאן ראיה שעסק בעוד משו...

לגופה של שאלה
עישור = עשירית
למוד = למדוד
העשירית שאני אמדוד הערב (שקיימת כבר עכשיו) אני נותן אותה לר יהושע(הלוי, מעשר ראשון) ואני משכיר לו כרגע את המקום כדי שייקנה את זה בתורת חצר (כי אי אפשר לבצע מעשה קניין בפירות עצמם)
וכן לרבי עקיבא במעשר עני
אשריך alezishהמסילת ישרים

שכוייעח, כמדומני זו גם גמרא בקידושין (כו.)המסילת ישרים

בוודאי שהיה לו תפקיד ציבורי, בתקופה הזאת הוא כבר היה אחד מגדולי ישראל [ואין לך תפקיד יותר גדול מזה] ובלי קשר, באותו זמן ר"ע היה כבר עשיר גדול, גם בגלל שחמיו (כלבא שבוע) שנתן לו מכספו (כמו שכתוב בגמ' בכתובות סג., ותראה בגמ' בגיטין נז. שמתארת את העושר של כלבא שבוע..), וגם בגלל שהים פרע בשבילו ארגז של פנינים ומרגליות [שהיה צריך להחזיר בהלוואתו, והים פרע] כמו שכולם מכירים.. אז זה כבר לא קשור ל"פרנוססה", כי כסף לא היה חסר לו באותו זמן.. והבעיה העיקרית שציבור הבנות כאן טען, זה פרנסה , ולא רק "תפקיד", אבל שכויעיח עצום על ההארה!!!!! זה ממש קיום איגרת הרמב"ן מה שעשית פה : "וְכַאֲשֶׁר תָּקוּם מִן הַסֵּפֶר – תְּחַפֵּשֹ בַּאֲשֶׁר לָמַדְתָּ אִם יֵשׁ בּוֹ דָבָר אֲשֶׁר תּוּכַל לְקַיְּמוֹ", אשריך    

לא קראתי הכל..הנחש המקסים
אבל תקשיב אחי,קודם כל אני שמח שאתה שלם עם עצמך זה מצויין(!!!)שבאמת יש לך עמדה משלך,ואתה יודע מה אתה רוצה מעצמך ומאשתך לעתיד!
קצת כאב לי שאתה אמרת:
"האם רק בציבור החרדי יש לבנות את השאיפה הזאתי ?!"
זה לא נתון מדוייק.
כי אתה צריך להבין שבציבור החרדי זה ככה מקובל,זה המסלול של החיים שלהם,שהאבא בכולל והאמא מגדלת את הילדים/עובדת .
ואני לא מבטל את העיניין שהנשים שלהן רוצות שיךמדו תורה כל היום.(רק צריך לדעת מאיפה זה מגיע)
דבר שני-זה שיצאת עם המון בנות שהן דוסות לדעתך אבל זה לא מה שאתה מחפש ,כי הן חוששות מיזה קצת לפי מה שאתה אומר,זה לא אומר שיש כאלה רק במזגר החרדי.זה לא נכון נשמה !
זה כמו שאני ממש ממש ארצה מאשתי שהיא תיהיה בעלת חסד ושנקים ביחד מרכז חסד גדול.
זה לא אומר שאין עוד כאלה מהמגזר שאני שייך אליו.
פשוט צריך להיות מודע באמץ למה שאני רוצה ואוב לי,וצריך לדעת שזה באמת לא מתאים לכולם,וזה לא אומר שהן פחות או יותר טובות!
יש בכל מגזר ומגזר ערכים טובים שבולטים אצלו.
וצריך לדעת לילמוד מכולם.
והעיניין של הלימוד תורה אצלך הוא ממש חזק ,וזה מצויין באמת,צריכים אנשים כמוך בעל התמסרות לתורה .צריכים חלומים כאלה.רק צריך לדעת שיש אנשים שהם חלוצים במקומות אחרים אם זה בהייטק,בצבא(להיות נשוי לאיש קבע זה לא פשוט ),בעבודה ובאמת בכל מסלול של כל אחד בחיים!
ולדעתי אם תסכל בצורה האמתית
ש"בכל דרכך דעהו"-אולי זה ישנה אצלך קצת את ההסתכלות בעיניין של המגזרים.
(וד.א אני ממש לא אוהב להגיד דתי,חרדי וכו'..זה כ"כ מצמצם..)
מקווה שהובנתי,ואם לא אשמח לחדד אם תרצה באישי.

אני כן חושבת שיש הבדל בחינוך לבתים של תורה בציבור שלנוחבוי

אני לא מבינה על מה כולם קמים ומתרעמים. בוודאי שהמודעות להקמת בית על אדני התורה בכל המשמעויות של זה לא נפוצה או לא 'מובנת מאליה' בציבור שלנו. אין ספק שאברכים ואברכיות רבים ומבורכות יש בציבור שלנו, ות"ח וכו זה לא אומר שבמודעות ובחינוך זה נמצא באופן מוטב.

במה שאני נתקלתי עד היום,כדתייה לאומית סטנדרטית (שבאה מבית שאבא רב וכו, לא אוהבת את כל ההגדרות האלו אבל ניחא) זה קיים בקול חלוש.מה לעשות.

ולפותח השירשור. אחי (אברך כיום ב"ה) גם היה לו עם הנקודה הזאת קשה מאוד. שאין מספיק מודעות להקרבה ולהבנה שבזה, והוא יצא עם לא מעט בנות. 

עפ"י התיאורים שלך,פינגו0
אתה לא מחפש אחת כמו רחל בת 'כלבא שבוע',
וגם אחת כמו רחל בת' כלבא שבוע' כנראה לא הייתה מעוניינת באחד כמוך.

להזכירך, רבי עקיבא לא ביקש ולא רצה שהיא תתמסר ללימוד תורה,
אלא זו הייתה בקשה ורצון שהגיעו ממנה..

צריך גם לזכור שלאורך הדורות היה רק "רבי עקיבא" אחד, ורק "רחל בת 'כלבא שבוע'" אחת (או מישהו דומה להם)..
כך שהסיכוי שלך למצוא מישהי כזאת שואף ל-0%.

ובנוסף, רבי עקיבא עבד עד גיל 40 לפני שהתחיל ללמוד ממש מההתחלה.

וגם עד למאה האחרונה, כל גדולי ישראל לדורותיהם היו עובדים בעבודה לאו-דווקא תורנית במקביל ללימוד התורה.
החל מאברהם אבינו, דרך משה רבינו ודוד המלך שהיו רועי צאן, ודרך התנאים והאמוראים (חוץ אולי מרשב"י) שידוע שרבים מהם היו עובדי אדמה או מקצועות אחרים, ודרך הרמב"ם שהיה רופא ועד המשנ"ב שהיה חנווני.

דרך אגב, רובם המוחלט ככולם לא 'עבדו' במקצוע תורני,
כי אסור לקחת כסף על לימוד תורה.

ההיתר שהיום נותנים כסף למלמדי ולומדי תורה,
מבוסס על זה שבמקום ללמד ו/או ללמוד הם יכלו לעבוד במקום אחר,
ומשלמים להם בעצם על ההפסד מהרווח שיכלו להרוויח במקום אחר.
צריך עיון למה העדיפו לא להשתמש בהיתר זה עד לדורות האחרונים או למה כיום כן מתירים פתאום להשתמש בו..
שאלה חזקה שחשוב שתהדהד באוויר העולם🗣🗣🗣💭🗯🗨📢📢📢היום הוא היום
כי זה לא ברור מאליו

אפשר לגזור ממנה גם שאלה בשבילנו:

מה אנחנו יכולים לעשות כדי שבנות ישראל יחפשו בעל שאוהב תורה ומוכן להיות אברך.

אני אישית פגשתי או בנות שרצו רק מי שרוצה ללמוד כל היום או כאלה שלא מוכנות לזה אבל לא יודע אם היו בנות שבאמצע.

עצה: יכול להיות שבנות שכבר יוצאות איתך רוצות שתרגיע אותן בצד של הפרנסה שאתה תדאג שתהיה פרנסה (גם אם בפועל אתה לא תצטרך לעבוד או תעבוד מעט אבל אתה לוקח אחריות ונותן לה ביטחון שיהיה כסף בבית ואם יהיה צורך אתה מוכן לעבוד. ואם האישה בוטחת בגבר אז הגבר חייב לבטוח בהשם)
דבר נוסףהיום הוא היום
הדרך הזו דורשת מסירות נפש לכך שההיצע של הבנות יותר נמוך וזו עבודת המידות שלך. גם ממה שאני מבין אם אתה אומר לבחורה שאתה רוצה להיות אברך אבל לא מתנגד עקרונית לעבודה אלא מעדיף להיות אברך ורק אם יהיה צורך אז לעבוד ואולי גם תעבוד כרב, מורה או דיין ותרוויח כסף זה יותר יכול להתקבל על ליבה
זה כואבהפי

להוציא את החנוכיה ולראות שהדברים שביקשת משנה שעברה לא התגשמו .. לחשוב שהתפילות לא נענות לך שנה ועוד שנה ו..

למרות שממש התכוונתי  אז אז יותר מזה? אני לא אצליח..להתפלל יותר חזק.

ואז

לחשוב על כמה שהעם הזה עובר והכל מתחבר

ואולי זה הולך לשם ?

גאולה כללית ופרטית

חג שמח

לכל המקווים לישועה לעם למשפחה לכם..

אמן ואמןadvfb
בעז"ה ישועה קרובה ממשית!חסדי הים

מאז ששמעתי על הטבח הנורא אני בוכה. ב'מעוז צור' שרתי בבכי ובכלל פרצתי בבכי ב'נקום נקמת דם עבדיך' והוספתי לאומה הרשעה את ישמעאל.

אבל ב"בִּבְכִי יָבֹאוּ וּבְתַחֲנוּנִים אוֹבִילֵם אוֹלִיכֵם אֶל נַחֲלֵי מַיִם בְּדֶרֶךְ יָשָׁר לֹא יִכָּשְׁלוּ בָּהּ כִּי הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל לְאָב וְאֶפְרַיִם בְּכֹרִי הוּא".

הבכי מטהר את ה'יסוד' להכל, ומביא מהר לידי זיווג, כדברי החתם סופר.

הבכי הוא כמו מקווה לרצון, ומעלה את הרצון למקום גבוה וטהור, וכמו שמאריך הרב קוק באורות הקודש חלק ג' על עליית הרצון כמטהרת את מידת ה'יסוד'.

כשרצון נפגש עם רצון נוצר זיווג.

כל עם ישראל קדושים וטהורים, כפך השמן הטהור של הכהן הגדול, כמו שכתוב בעין אי"ה שבת.

ה' תרחם על כולנו! אנחנו ראויים!

נכון ממשהפי
ממש בעז"ה אמן ואמן
😶זיויק
אמן שתהיה ישועת ה' כהרף עין
ליבי איתך, כואבארץ השוקולד
נכון , יש גם טובהפי

גם הטוב הוא פה אצלנו , אצל כל אחד

רק נותר לנו למשוך אותו

מבין? 

כואב ואמן!! מחזקת ממש.פצלשי"תאחרונה
המהירות של שוק השידוכיםadvfb

ברגע שהוואטסאפ נכנסל חיינו דברים עוברים מהירות האור כמעט.

לחכות כמה ימים להצעה זה נראה משהו שכמעט לא אפשרי,

מה דעתכם על זה?

למה אתה מתכוון ב"לחכות להצעה"?לגיטימי?
מישהי כתבה ליadvfb

אשלח לך הצעה ביום ראשון, ביום רביעי שלחה לי את הפרטים, וזה כבר לא היה רלוונטי..

כאילו זה נשמע לי הכי הגיוני לחכות קצת, אבל בגלל שהפלטפורמה של הוואטסאפ היא כל כך מהירה הקצב מתאים בהתאם.

קלטתי שמבחינתה זה כנראה לגיטימי לכתוב "אשלח לך הצעה" ואז לשלוח עוד 3 ימים.. ומבחינתי זה לא. לא בגלל איזו תפיסת עולם, אלא פשוט כי השוק מאוד מהיר.

אין לי שום סיבה לחכות להצעה 3 ימים ואני יודע שגם היא יכולה להגיד לי "אה היא בדיוק נתפסה" או סתם אגלה שאני לא חושב שאנחנו מתאימים.

העניין הוא שאנשים נתפסים ונפרדים בצורה מהירה מאוד ולכן גם ככה המהירות שאנשים מפגינים.

ברור לי שלפני הפלטפורמה של הוואטסאפ הדברים זזו הרבה יותר לאט ולאנשים היה גם יותר סבלנות

אני לא בטוחה שזו הפלטפורמהלגיטימי?

אולי זה יותר הצורה.

מי שהציעה לך - ידעה שהבחורה בכלל פנויה ביום ראשון? יכול להיות שמלכתחילה היא לא ביררה את זה איתה?

ממה שאני יודעת אין נוהל מסודר. נכון שמקובל יותר שקודם הוא אומר "כן" לפני שהיא מודעת לעניין בכלל, אבל זה ממש לא תמיד ככה. יש בנות שמעדיפות להישאל קודם. הרבה פעמים אם משדכים מכרים, את הצד שמכירים שואלים קודם.

באופן אישי אומר שאני לא מרגישה יותר מידי ככה. לא זכור לי שקרה לי מה שאתה מתאר.

לפעמים קורה שפתאום יש מבול של הצעות, ואז אני אומרת - שאני בדיוק מבררת, או בדיוק בתחילת קשר, ואולי בעתיד הקרוב זה יהיה רלוונטי.

ואני קצת נרתעת מה"שוק". המילה הזאת לא באה לי בטוב בהקשר הזה..

אין נוהל רישמי, יש נורמותadvfb

אני אומר שזאת הפלטפורמה, בגלל שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית.

ובלי קשר לאם היא ידעה או לא ידעה (במקרה הזאת אני מניח שהבחורה לא קיבלה פרטים שלי אבל נעשה בירור אם היא פנויה) - הקצב שפרטים עוברים דרך מיזמים, קבוצות וואטסאפ, שדכנים הוא קצב מסחרר. יש לי חבר שהתחתן לפי כמה שנים משידוך שנעשה ע"י 4 שדכניות וואטסאפ שונות שכל אחת שלחה לחברה שלה. וואטסאפ זאת תקשורת מאוד מהירה, תקשורת איטית כמעט ולא היתה מאפשרת לדבר כזה לקרות.

ובאמת, בדרך כלל אני מעדיף שלא יבררו אם הבחורה פנויה, כי אם היא לא פנויה יהיה לי דרך לדעת אם אני רוצה לחזור לי שהציע שינסה לאחר זמן שוב לבדוק לי אם התפנתה. וגם, זה לוקח זמן ואין לי סבלנות לזה. מעדיף לגלות שהיא תפוסה, מאשר לחכות עוד את הזמן הזה שיכול לקחת יומיים גם.

אולי את חווה את זה אחרת כי יש לך יותר סבלנות ממני, גם יכול להיות. אולי כי לפעמים מציעים לך אחרי שהבחור אישר, מה שכמעט בחיים לא קרה לי. לכן הניסיון במקרה כזה הוא לא הסבלנות, כי הבחור כבר אישר.

אסביר את ההקשר בו אני אומר את המילה "שוק". 

אני לא מתייחס לשידוכי וואטסאפ בתור דבר עמוק ולכן אני מרשה לעצמי להביא ביטוי מאוד שיטחי שלדעתי די תואם את השיטה הזאת.

כן, אני חושב שזה כלי, שברגע שיודעים את היתרונות והחסרונות שלו, אין סיבה שבעולם לא להשתמש בו בעת הצורך.

לרגע לא התכוונתי חלילה לדמות את כל מחפשי הזוגיות למיניהם כמוצרים בשוק. מה לעשות שבשיטה של כרטיסים זה חלק מהעניין וכמובן, חלילה אסור להשליך את זה על האנשים עצמם. 

השימוש בכלי הזה לא גורם לזלזל באנשים, הוא כן בעיני מבטא מגבלה אינטגרלית בשימוש בו.

לגבי וואצאפ וטלפון צודק.מוקי_2020

"שלעשות "העבר" בוואטסאפ זה לוקח חצי שנייה ולהתקשר בטלפון זה לוקח יותר זמן, אנשים צריכים להתפנות לזה ריגשית."

יש לי קצביה, שכל פעם שהיה צריך לעשות הזמנה, זה נעשה  דרך הטלפון.
אני רק מהמחשבה שאני מפריע למישהו באמצע עבודה מסויימת או שהוא עם לקוח בחנות.
זה כבר גורם לי לחשוב 3 פעמים לפני שאני מזמין.

מרגע שאפשר להזמין דרך אפלקציה,
אני מזמין הרבה יותר, הזמנות קטנות במקום אחת מרוכזת (חנות קרובה מאוד).

אבל לא הבנתי משהו.
מה הבעיה שלך להמתין 3 ימים ?
אני מנסה להבין אם אתה מכוון למשהו כללי או שזה רק משהו נקודתי שמפריע -לך-.

יכול להסביר ?
אם יגידו לי "תקשיב, נכיר לך מישהי שאנחנו חושבים שהיא מתאימה לך, אבל תמתין שבועיים"
אז אני לא מבין באיזה מקרה אני אגיד "לא, לא, שבועיים אני לא ממתין". מה אכפת לי "להמתין" ?
יכול להסביר. לצרכי מחקר כמובן.

אין עליךadvfb

אני יכול להשיג הצעות בצורה יחסית מהירה ולכן אם אדם חושב שאחכה להצעה שלו אז כנראה שהוא טועה.

זה שה"שוק" עובד בצורה מאוד מהירה גורם לי לחוסר סבלנות, לפעמים מוצדק ולפעמים שלא, ביחס לעיכוב בהצעות.

אין בעיה שישלח לי הצעה עוד שבועיים, שלא יחשוב שאני אחכה. יום יומיים כנראה שאחכה אם זה מישהו שאני סומך עליו.

נדמה לי שהבנתי.מוקי_2020

אבל שואל כדי להיות בטוח.
כי באמת נושא השידוכים זה דבר מרתק וגם חשוב.
כרגע לא בשימוש אישי שלי, אבל זה יכול להשתנות ביום אחד.

כשאתה אומר "שלא יחשוב שאני אחכה",
זה אומר שאם אתה כן מסכים "לחכות" שבועיים,
אז אתה למעשה מתחייב לא לצאת לדייטים אחרים, להמתין להצעה ואז להחליט אם אתה נפגש או לא עם אותה הצעה ?

הבנתי נכון ?

כןadvfb

אני לא חושב שאף אחד לא יסכים סתם לעצור שבועיים אז זה זמן יחסית מוגזם אבל כן הבנת.

ישר כוח!

תודהלגיטימי?

באמת נראה שגברים ונשים חווים את זה אחרת.

אני באמת כמעט תמיד מקבלת (ומבקשת..) רק אחרי שהצד השני אישר. [בהנחה שזה פנייה דרך צד ג]

וזה בעצם אומר שהצד השני פנוי ומעוניין. אבל זה גם אומר שיש מצב שאני לא פנויה, או לא מעוניינת. וגם שמבחינתי יכולות לעבור תקופות שבהם אין לי שום הצעה, כאשר בפועל יכול להיות שהיו כאלה שביררו והחליטו שלא...

תודה על ההסבר על השוק.

נתקלתי בשדכני וואטסאפ שפשוט מעבירים כרטיסים, בלי לקרוא יותר מידי. אבל מסתבר שגם להם יש הצלחות - אבל אף אחד מאלו שאני קיבלתי בדרך הזאת לא היו רלוונטיים.

זה עדיין צורם לי המילה הזאת, וזה לא שיש לי פתרון קסם לאיך אפשר לעשות את זה יותר טוב..

מסתבר שאני מאוד רגיל לאיך זה הולךadvfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ד בכסלו תשפ"ו 11:16

שיש כרטיסים, שהם מנסים לשווק משהו, וברור שיש מאוחריהם אדם עם סיפור שלם, אבל הכרטיס עצמו הוא לא הבנאדם. לכן אני אולי מרגיש בנוח עם המונח שוק. למרות שגם יכול להיות שאצלי השימוש הזה יכול ליצור חוסר נוחות בהקשרים כאלה ואחרים.

נראה לי גם חשוב לומר שעצם הפלטפורמה של הכרטיסים (גם בוואטסאפ, אבל גם במיזמים שונים) היא פלטפורמה מאוד מוגבלת ולכן גם אם השדכן הוא מעולה ומקסים עדיין יהיה בזה מימד פחות "אנושי" וממילא מאוד מוגבל. ובודאי, התחושה האישית היא גם חשובה שמתעסקים עם שדכנים וחשוב מצד אחד לדעת לצאת מאיזור הנוחות או להרחיב אותו כדי שיהיה עוד אופציות להצעות, מצד שני חשוב גם להיות במודעות ריגשית ולשים גבולות גזרה ביחס ליציאה מאיזור הנוחות

אתה מתכווןהפי

שבזמן הזה קיבלת כבר הצעה אחרת? כי אם כן לגיטימי לקבל אותה .

אבל אם לא קיבלת הצעה ואתה סתם מעניש את מי שהציע כי שלח שבוע אחרי זה מיותר

האופציה הראשונה חחחadvfb

אני שואל את עצמי מה הוא התכוון שהוא שלח לי את זה תוך שלושה ימים

מן הסתם אנשים עסוקים ולא תמיד פנויים אבל בדרך כלל נראה לי הכיוון זה להציע ישר

וואו. מעניין.פצלשי"ת

אצלי אני לא מרגישה ככה

הכל איטי מאוד, ותמיד לוקח כמה ימים..

וגם אחרי קשר לוקח לי מלא זמן עד שמתחילה משהו חדש

אתה חושב שכמה ימים זה בגלל הווטסאפ?ארץ השוקולד

אני לא חושב,

אנשים לא רוצים לחכות ימים כי ההנחה שזה עוד כמה ימים עד שייפגשו, ומן הסתם יהיו הרבה נסיונות כך שזמן רב לברר יקח עוד זמן.

התכוונתי לטענה ההפוכה ממה שהבנת מדבריadvfb

בגלל שהפלטפורמה הזאת מאוד מהירה אז הציפייה שזה לא יקח כמה ימים אלא יהיה באותו יום.

כמה אתה מכיר שהלינו על תשובה אחרי יום?ארץ השוקולד
לא ראיתי שרשור מלין בנושא, גם פה דיברת על ימים 
לא תשובה כפרהadvfb

על עצם ההצעה.

אני אשלח לך הצעה ואז לוקח כמה ימים עד ששולח את ההצעה.

תאמת היה ממש לאחרונה שרשור על זה.

אני גם לא מלין על כך... אני תוהה על כך.

אתה חושב שלפני הפלאפונים זה לא הפריע?ארץ השוקולד
אתה מרגיש שזה מיידי?
הוואטסאפ יצר אפשרות להעברת מסרים בצורה מאוד מהירהadvfbאחרונה

ולכן הכל נהיה מהר מאוד מאוד.. ולכן גם קיימת ציפייה שדברים יעברו מהר.

מאמין שלפני הוואטסאפ היתה ציפייה לזמן יותר ממושך, דהיינו היתה יותר סבלנות כי זה לקח יותר זמן.

לפני הפלאפונים בכלל מן הסתם היתה ציפייה לזמן עוד יותר ממושך.

ככה מסתבר לי

מקווה שהפעם זה מובן חח

הדברים הקטנים שהיה נחמד מאוד אם הצד השני היה מעדיףמוקי_2020

אני מדבר על דברים שאם לא קיימים אצל אצל הצד שני, זה לא מפריע, 
אבל אם כן קיימים, אז  זה בונוס נחמד מאוד.

אני לא מכיר בן אדם נורמלי, שלא יכול להמציא רשימה של עשרות ואולי מאות דברים כאלה.
זה יכול להיות צבע מכונית, סוג מכונית, תוספות לפיצה, סוג מוסיקה, זמר, אלבום, שיר, עיר בירה בעולם לטייל בה...וכל דבר שהוא בעיקרון לא משמעותי
להצלחה ותחזוקת קשר אבל הוא בונוס שתמיד נחמד לדעת שהוא קיים ושבני הזוג באותו ראש שלכם גם בחלק מהדברים הקטנים שבחיים.

אז לכבוד החנוכה, יש 2 דברים שהם בונוס די נחמד עבורי. זה משהו סמלי כזה.
אגב, רק השנה למדתי שאין כזה דבר "חג החנוכה" יש "ימי החנוכה". חנוכה זה לא חג ביהדות כמו ראש השנה, פסח. 
אם יש תלמיד חכם בקהל, הוא מוזמן לאשר שלא חירטטו אותי.

לעניין עצמו :
א. בונוס 1 - שהיא אוכלת סופגניות רק בחנוכה, לא  חודש וחצי לפני כמו שרשתות השיווק היו שמחות כי זה טוב לביזנס. 

היום למעשה היא היתה אמורה לטעום את הסופגניה -הראשונה- שלה השנה ובאמת להנות ממנה בימי החנוכה ( לא לכעוס ! זה רק בונוס אם היא כן אוכלת בחנוכה בלבד ! )

ב. כאן אני מודה שזה קשוח יותר. אבל שוב, זה בעיקר בונוס. אז.. אה-אהמ ..
בונוס 2 - בחנוכה היא אוכלת סופגניות...רגילות. בצק, ריבה, אבקת סוכר.
ולא את כל ה"סופגניות" שהקשר בינהם לסופגניה זה כמו הקשר בין מכונית לרכבת.
עכשיו לפני שמישהו קופץ  עם :
"מה נסגר בן אדם ? זה ..ח.. סליחה זה..ימי החנוכה, תן לאנשים להנות מ "סופגניה" עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק חלבי-כנאפה- מלוח- מתוק"
אני בעד לאכול קינוחים שווים ומפנקים אבל שזה הופך מסופגניה ל..אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה..זה מבחינתי...לא בונוס. 
יש לך את כל השנה לאכול את זה. תשאירי את חנוכה, חנוכה.

הסבר על הבונוס במימד החילוני-מסורתי-רוחני.
אני רואה את זה (במיוחד בשנים האחרונות)  כסוג של...אני לא רוצה להגיד סדום ועמורה כי אז לא יבינו אותי בכלל,
אבל סוג של השתוקקות שהיא שורש יצר הרע ומקור הסבל. 
כלומר, זה בכלל לא משנה מה היו מוכרים ברשתות השיווק, אנשים פשוט רוצים את מה 
שכולם רוצים בלי לחשוב לרגע אחד אם הם -באמת- צריכים את זה ואם זה  באמת קשור לאירוע שבשבילו התכנסנו.

יש לכם דברים קטנים שחשובים לכם, לא קריטיים, אבל יהוו בונוס נחמד  אם הצד השני מעדיף אותם גם ?
ספרו בכיף.
לא בא לכם לשתף ורוצים לשמור את זה רק לעצמכם ? גם בכיף. רק קחו בחשבון שבסוף הכל יתגלה אז לפחות כאן תקבלו פידבק.

נ.ב - אם במקרה התחלתם לאכול סופגניות עם קצפת וקרם קמבודי בטעם פיסטוק-חלבי-כנאפה-מלוח-מתוק, כבר לפני חודש וחצי...אז..לבריאות.
 ימי חנוכה שמחים לכולם.

מה עם מי שלא אוהבת סופגניות?מבולבלת מאדדדד
זה גם בונוסShandy

כי היא לא תראה כמו אחת כזאת בסוף החג

אופס ימי החנוכה😂

לגבי ימי החנוכה זה נכון. זוכרת שלמדתי את זה לפנייעל מהדרום
חחחחח חזק. מזדהה מאוד עם הסופגניותפצלשי"תאחרונה

ותודה על התזכורת שיש לי כל מיני העדפות קטנטנות כאלו שאסור לשכוח בתוך כל ההתרכזות בערכים החושבים והגדולים, 

כי הדברים המשותפים הקטנים הם הרבה פעמים הבסיס לקשר טוב 

מצאתי בכתב ישן נושן את השיר הזה לחיזוק בחנוכה:חסדי הים

"הוי בחורים גיבורים וחזקים כארזים, הוי בנות בנויות חטובות כמגדלים.

חשבתם מחשבת חוץ לזמנו, כאילו ה' איננו משגיח בעתו.

האם ה' עזב אתכם גלמוד וערירי? האם הוא לא מכריז עלכים 'שלי'?

הקורא מראש דורות לא ראה? האם השגחתו הפרטית נסתרה?

יש לכם עוד תקווה ואחרית, בסוף הקשיים תגיעו לתכלית.

אהבתי אתכם אומר ה' אל נורא וחומל, מעיניי לא חבוי הקושי והסבל.

הנני בא לגואלכם כאם על בנים, בנפלאות אדירות ורחמים עצומים.

בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה.

יצאתי לישע חשמונאים צדיקים, אצא כיום לישע הבדידות והמכאובים.

הכנתי לך גבר בחורה כלילת המעלות, ולך יפהפיה הכנתי איש חמודות.

נס פך השמן יאיר ויצהיר לעולם, ללבבות הנשברים לחזקם בריא אולם.

לרוממם לחשבם ממש כבני עליון, להסיר מהם כל פחד וחדלון.

לנטוע בהם כוחות וצפיות חדשים, להצמיח בהם חלומות כיוסף נרהבים.

עוד יהיה לכם ממלכת משפחה חמה, שבו מאיר באור יקרות השכינה הקדושה.

השכינה שורה על הנרות הקטנים היפים, זה ישרה על ביתכם באהבת עולמים."

התבוננתי על המראה וזה פלא עצום שגיליתי מסר כזה חזק לרווקים לפני חנוכה.

😂😂😂

מדהים!חרמון

מחזק מאוד! במיוחד המשפט "בית ה' נחנך בימי החנוכה, את הבית שלכם אבנה מהרה" נגע בי.

תודה!

תודה! חג שמח לך ולכולם!חסדי היםאחרונה
תפילה על כולם.
מה בעצם נשאר מהאמירה "העיקר זה לב טוב/מידות"?צע

מניח שיצא לכם להתקל ולשמוע את המשפט הזה לא פעם..

והרהרתי בשאלה  האם נכון שרוב העולם , כולל אני, לא חי ככה?!

כאילו, מניח של90 אחוז מהרווקים יש לב טוב, ואיזה קטע הם עדיין רווקים, וכנראה למרות טוב ליבם נפרדו מהם.

לכל תגובה בנושא אשמח, חנוכה שמח חברים!!! 

שזה הבסיס.מוקי_2020

-דעתי-.

המילה "עיקר" מבלבלת כאן..
אבל הכוונה הבסיס. קודם שיהיה את זה. בלי זה, אין על מה לדבר. אין בכלל מה לנסות.

ניקח את שוק הרכב.

אם אין בלמים שעובדים חלק,
ואין מנוע שפועל חלק,

אין בכלל מה להסתכל על הצבע והצורה וכמה אנשים הוא מסוגל להכיל בתוכו.

עכשיו נניח שיש בסיס.
זה אומר שכל רכב מתאים לך ? לא.
יש כאלה מעדיפים רכב קטן, גדול, בטוח, מהיר, נמוך, גבוה. טוב לשטח, טוב לעיר.

אבל קודם הבסיס.

ככה אני מבין את זה.
כלומר, זה שיש למישהו "לב טוב, והוא מקסים" זה רק -תחילת- הסיפור. לא סוף הסיפור.

במה הוא עובד ? 
מה הוא למד ?
איך הוא מתנהג כשדברים לא מסתדרים כמו שהוא רוצה ? איך הוא עומד בלחץ ?
האם הוא דברן ? שקט ? 

כל אחד והפרמטרים שחשובים לו, ממש כמו בבחירת רכב. כמובן, כל אחד והתקציב שלו (מה שיש לו להציע)

בהצלחה.

..שפלות רוח

אני לא מסתכל מהצד של האדם שיש לו מידות טובות או לב טוב..המשפט הזה בדרך כלל נאמר לאנשים כאיזה משהו להתמקד בו ופחות בחיצוניות(אגב הוא נאמר בעיקר לגברים ממה שאני מכיר) אף פעם לר באמת האמנתי בו כל כך, נכון, יש בו מן האמת אבל בדור הזה להגיד לבחור "העיקר לב טוב ומידות טובות" אם הוא לא צדיק נסתר בנם של קדושים בעיניי זה פחות רלוונטי לנסות למכור לו את זה, והאמת עכשיו כשאני חושב על זה, אני חושב שהרבה שדכנים נופלים שם(גילוי נאות אף פעם לא הלכתי לשדכן/ית) ומרגיש לי שהם לא באמת מתעניינים במה אתה מחפש/ת אלא פשוט לחתן בלי הרבה מאמץ ואז מגיע המשפט " העיקר לב טוב"

חנוכה מלבלב מלא בלבלובי שמחה וכו🦝🔥

זה העיקר, אבל לא הדבר היחידי שצריךadvfbאחרונה
להתחיל קשר חדשראובן255

שלום לכולם לאחרונה יצאתי מקשר די ארוך שלא צלח לצערי

אני מעוניין לחזור לדייטים

מישהו מכיר שדכן או מקום שאפשר להתחיל בו את עולם הדייטים?

אני יודע שיש את הטבלה של השדכנים אבל מישהו מכיר חלק מהם שאפשר לסמוך עליו שיעזור לי?

תודה לכולם תזכו למצוות

מה הסגנון שלך?ברוקולי
דתי לאומי כיפה סרוגה בראש פתוח אבל מתייעץ רבניםראובן255
בהצלחה רבהארץ השוקולדאחרונה

נראה לי כדאי למקד קצת יותר לפחות לעצמך.

מה זה אומר ראש פתוח?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע גם רבנים מהר המור וגם ממרכז?

האם זה אומר שאתה מוכן לשמוע רבנים חרדים ו/או דמויות מהשמאל?

האם זה אומר שאתה לומד ספרים של הרב בני לאו?

האם זה אומר שאתה רואה סרטים? איזה סגנון?

מה זה אומר מתייעץ עם רבנים?

האם ההתייעצות אומרת שאתה מחפש הסכמה שלהם לאופי הכלה שתבחר או שתצטרך אישור שלהם בטרם תצא?

או שזה רק בשאלות ערכיות כגון ענייני פוליטיקה/השקעות? או שאולי גם ביחס לעבודה וחיי חברה?

כל תשובה פה לגיטימית, אבל לפחות לעצמך ורצוי גם לטובת מי שתחפש שתצא איתך כדאי לדעת מה הכותרות שאמרת אומרות

המון בהצלחה

לא.לגיטימי?

יש כאלו שיותר מכוונים לסגנון מסוים.

אבל מעבר לזה, 

הייתי ממליצה לפנות לכמה שדכנים,

אבל לא רק.

להירשם לכמה מיזמים\אתרים\אפליקציות\קבוצות וואטסאפ,

ככל שיש לך כח להתמודד..

אתה צריך לדעתי להודיע לעולם (כולל חברים ומשפחה), שאתה פנוי ומחפש - ומה אתה מחפש.

סוף סוף הרגשתי שהפורום נתן לי משהו.מוקי_2020

נסעתי באוטובוס ציבורי,
ואוטובוס טיולים חסם את כל התנועה כי הבנות, המון בנות, המון המון בנות פרקו מלא דברים, חוץ ממקרר, הוציא מתוכו הכל. 
זה היה נראה כמו מופע קסמים.

ואז נהג האוטובוס אמר משהו, "עוד פעם החרדים האלה...אבל למה ככה לחסום את התנועה ? אני לא מבין את זה..."
עכשיו בעיקרון, אני בדברים כאלה לא מתערב, אבל כאן לא יכלתי לשתוק.

אמרתי לו ברוגע, בנחת , "אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)".

שבת שלום 

מי יתן, שאחרי השבת הזו יחל השינוי הגדול שכל אחד מצפה לו.
עכשיו ברור לכם, שכאשר קורה שינוי גדול בחיים,  לפניו יש שבת אולי מיוחדת אולי שגרתית, שפשוט מבחינת זמנים מגיע לפני אותו שינוי.
אני מאחל לכולם, לכל אחת ואחד בפורום הטהור הזהו, שהשבת הזו היא השבת לפני השינוי הגדול.

..שפלות רוח

"אלה לא בנות חרדיות, החמודות האלה שייכות למגזר הדתי-לאומי (גוש עציון)"....ואם הן היו חרדיות אז? היה אסור להן לעצור שניה ולהוריד את הדברים?

ואני לא מתפלא שזה מה שלקחת מהפורום הנ"ל..זה אומר המון על משתתפיו.

הוא צוחקאני:)))))
למה לקחת כל דבר רע?
אני לא יודעת מה מוזרהפיאחרונה

שקראתי את זה  

בפורום הטרור הזה

אולי עכשיו היא כבר החזירה תשובה?חרמון

עדיין לא.

טוב מן הסתם היא עסוקה, 

בטח בערב היא תברר ותחזיר תשובה.

מבאס, אבל עדיין היא לא החזירה. 

בטח מחר.

משום מה גם מחר היא לא החזירה.

'תגיד, יצרו איתך קשר לברר עלי',

אני שואל את החבר שלי אחרי שלושה ימים.

'האמת שלא..'.

התסריט הזה חזר אצלי לא פעם ולא פעמיים, לצערי זה חזר שוב ושוב. כל פעם מחדש אני אומר לעצמי 'אולי הפעם היא תחזיר תשובה מהר. אולי יקרה נס, והיא תחזיר תשובה אפילו היום..'. אני לא יודע מאיפה זה מגיע, אולי אין מספיק מודעות שיש מישהו שמחכה בצד השני. 

אז בנות, כשאתן מקבלות הצעה שימו לב שיש מישהו שיושב ומחכה בצפייה ממש לתשובה שלכן. יתכן מאוד שזה מעסיק לו את המחשבה כל היום, וכל כמה דקות הוא מציץ בטלפון בתקוה שהיא כבר החזירה תשובה. זה אלף בית של בין אדם לחברו. 

אני מרגיש ככה עם השכינה הקדושה.חסדי הים

אני רוצה "בחלום אדבר בו". תשובות לכל השאלות העמוקות שלי.

אני מתפלל על זה וכלום בחלום. אני שואל את ה' שהדוד רבא שלי הרב פנחס מפרנקפורט בעל ההפלאה יתגלה אלי וכלום. אין תשובות.

אבל אז כשאני קם, אגב העיון הרגיל שלי בתורה בסדרים הרגילים, אני מגיע ל'הפלאה' ו'לפנים יפות' ומבול של תשובות והדרכות לחיים העכשוויים שלי.

כן. זאת התגלות השכינה דרך ספרי הצדיקים.

תשובות. תשובות. תשובות.

"קול דודי דופק פתחי לי אחותי רעיתי". כמו ששמעתי בילדותי מר' אברום שפירא זצ"ל, הספר דופק לפתוח אותו ועם זה השכינה הקדושה.

אל תחכה למשהו מבחוץ, בחורה שלא רודפת אחריך תעזוב אותה. זה לא שווה את הזמן שלך. תתרכז בלהתענג על ה' וימלא משאלות לבך. תנדב את לבך ל-ה' ולעם ישראל. תתן תתן תתן, אל תצפה לקבל כלום. בסוף, הכל יסתדר. "יִרְוְיֻן מִדֶּשֶׁן בֵּיתֶךָ וְנַחַל עֲדָנֶיךָ תַשְׁקֵם. כִּי עִמְּךָ מְקוֹר חַיִּים בְּאוֹרְךָ נִרְאֶה אוֹר. מְשֹׁךְ חַסְדְּךָ לְיֹדְעֶיךָ וְצִדְקָתְךָ לְיִשְׁרֵי לֵב."

...advfb

מאוד מזדהה עם מה שאתה כותב.

הצפייה תלויה לפי תקופות בחיים. תקופות שונות בכל התקופה המתמשכת של הדייט וגם איך קמתי היום..

לגמרי רגישות צריכה להיות בנושא הזה. מסכים מאוד מאוד וליבי איתך.

עם זאת, בלי קשר לצד השני שצריך להיות רגיש - חשוב לשמור על איזון. 

אם כל דבר קטן מטלטל אותי, כדאי להתבונן למה זה קורה.

מה דפוסי המחשבה שמניעים אותי?

מה החששות, פחדים, דחפים, רצונות שקיימים בתוכי והאם אני מנהל אותם או שהם מנהלים אותי. ואם אני מנהל אותם - איך אני בוחר לעשות את זה.

וזה מפחיד גם לשאול את השאלות האלה, כי זה לא כיף לגלות שאני במקום שלא רציתי להיות בו, אך בד בבד, זה אנושי וזה קורה. אפילו אפשר לומר שאין אפשרות שזה לא יקרה.

ומאזן את מה שאני כתבתי הרגע - זה בסדר להיות לחוץ. בסדר גמור. רק כדאי לשים לב לזה.

האמת לדעתי מי שמציע צריך להיות על זהתפוחית 1

ולא לתת להצעה להתמרח ככה

גם, לא רקadvfb
....אילת השחר

חושבת שזה נכון בכללי לכל מי שאומר כן להצעה, וכשאני אומרת 'אומר כן להצעה' הכוונה ששמעו שיש הצעה, קיבלו מספר לבירורים ויודעים שיש מישהו בצד השני שמחכה.

ולא משנה אם מי שמחכה זה מי ששידך או המשודך.

ברשותך, פונה לצד השני:

דרך ארץ בסיסית...

גם אם עסוקים כל כך ברמה שאין זמן לברר תהיו הגונים ותגידו.

''אין לי פניות לברר'', ותשלחו מישהו שסומכים עליו שיעשה את זה.

''אין פניות ברמה שאין זמן לנשום, אז לברר?", סליחה ששואלת... אבל איפה תכניסו גם פגישות? אם יש זמן לפגישות יש זמן לברר, במיוחד אם זה ימשיך או יקרה בהמשך, זה הרושם שאתם משאירים.

לא עונים לכם בצד שמבררים איתו? תעדכנו בהקדם את מי ששידך שיוכל לעדכן את הצד הממתין. וגם לברר מה קורה שם... יכול להיות שהתקשרו ולא ענה החבר, או שמשהו בקליטה לא עבד או כל סיבה שהיא.

התחרטתם מכל סיבה שהיא? זכותכם... רק תודיעו.

ולך שמחכה -

תברר עם המשדכים, בפרק זמן שמרגיש שזה מספיק זמן לבירור, מה קורה עם הצד השני.

הלוואי ודברים יתוקנו בשורשם ונהיה טובים.

^^צעאחרונה
בין אדם לחברו זה בהחלט חשובלגיטימי?

ובאמת מבאס כשקורה רצף כזה.

אבל לא יפה להוציא שם רע על כל הבנות..

[וקרה לי גם הפוך - מישהו פנה אלי באתר, ביקש לברר, ולקח לו כמה ימים. שאלתי את החברה שלי אם הוא דיבר איתה, ואמרה שלא. שאלתי מה קורה, ועדיין לקח לו כמה ימים..]

אני רוצה להגיד שבאופן אישי - 

לפעמים הבירורים לוקחים זמן. שולחים הודעה לחבר, הוא לא זמין, מחפשים אולי מישהו אחר שמכיר, והוא בדיוק במילואים וכו וכו'.

מעדיפה לקחת עוד יום בבירורים מאשר לצאת עם מישהו ולהתבאס שזה יכל להיות ברור מהטלפון שלא שייך.

אבל אם זה מתעכב - נראה לי נימוסי להגיד משהו כמו - אני בתקופה עמוסה, צריכה עוד זמן, סליחה.

ועוד משהו קטן - כמעט תמיד, אם קיבלתי הצעה ביום מסוים, וכבר באותו יום ביררתי - לא נתתי תשובה באותו היום. רציתי לישון על זה לילה.

אולי יעניין אותך