שאלה מפגרת על מתקשר\תתקווה_לעתיד

היי כולם

כבר שנתיים פלוס נשואה, כבר כתבתי פה בעבר... הנישואים שלי רצופי מריבות, חוסר תקשורת וקצרים. היינו בייעוץ ועזבנו. לפעמים יש אהבה ומסתדרים ופתאום שוב משהו קורה, אי הבנה, חוסר מצברוח, משהו לא זורם, תקוע, פיצוץ, משהו באופי שלו מפריע לי, אם זה שהוא לא חם ולבבי או שהוא לא זוכר דברים או שהוא לא אדם יוזם, או שהוא לא נינוח ושמח וזורם אלא כבד ותקוע.. שהוא לא דברן ולפעמים משעמם לי איתו. או שהוא קופצני על שטויות. יש בנו משהו שלפעמים לא מאוזן , לא משלים, לא נעים, אין אווירה של כימיה. לפעמים הוא רחפן ממש! אני יכולה לדב אליו והוא לא מקשיב ואני צריכה לחזור פעמים על כל דבר שאני אומרת. או שמשהו מצחיק אותי ואני משתפת אותו והוא פשוט לא מגיב ומייבש אותי ואז אומר לי שזה אותו לא הצחיק. הוא יכול להיות ממש חסר טקט. אבל עם זאת הוא מאוד מחמיא לי, לרוב עושה בשבילי הרבה... ומשתדל להחליק הלאה גם כשרבים ויום אחרי להתפייס. 

אני נמצאת בנקודה שזה משפיע עליי ממש, אני כל הזמן חיה בהשוואות לאחרים שמאושרים, ששלמים, מרגישה שחסרה לי הרגשה בסיסית שחלק לי לחיות איתו, שמשהו תקוע, והטמפרמנט שלנו לא מתאים. ודי ברור לי שהקשר הזה חייב עבודה מתמדת. אין לנו ילדים עוד חלק מזה זה כי פעמים רבות הריבים גרמו למתיחות פיזית...

אנו בני 32 ושנינו לא עם הכי הרבה חברים שזה גם מפריע לי. גם יש כל מיני דברים שהוא עושה שממש מרגיזים אותי קטנים כאלה כמו שהוא תמיד שם את הפלאפון על רמקול ומדבר ממש בקול, או שהוא עצבני, או שהוא טיפוס לחוץ, שלא זורם, שלפעמים אנשים מחייכים אליו והוא לא משיב בחיוך ובמאור פנים. וכו וכו.. לפעמים אני לא מבינה למה הוא מתעקש להשאר יחד. איך הוא כל כך אוהב אותי כשיש כל כך הרבה פערים. גם אני דתיה יותר והוא די חילוני. 

פעם היה שומר מסורת וגם זה בקושי, רק בשבילי. 

אני מפחדת שיהיו לנו ילדים ורק נריב לידם ותתפתח איזו טינה כמו עכשיו שלא נדע כבר איך לפתור אותה. ...

אני הולכת ליעוץ עכשיו לבד כדי לברר האם להפרד או להשאר וזה גם קשה כי יש לנו בד בבד תקופות טובות שפתאום דברים מסתדרים. לא יודעת איך זה מתהפך שוב. פתאום הוא נראה לי לא מספיק ולא מתאים. 

בקיצור חשבתי לפנות למתקשרת או מישהו שיוכל לתת תשובות קצת יותר "רוחניות ועליונות" אני אפילו לא יודעת אם אני מאמינה בזה.... מישהו מכיר מישהו אמין או שזה באמת קשקוש? אני מכירה מישהי שלא מזמן אמרה לי שהוא שלי ואני שלו ואני לא אתגרש ולא אתחתן שוב בחיים. שהוא שלי. זה הרגיע אותי אבל אני פתאום מרגישה שאני צריכה שמישהו יגיד לי דבר כזה. כי לאחרונה אני רק חושבת על להתגרש. למרות שתכלס זה לא שיש אלימות או משהו קשה, ויש אהבה כלשהיא שלפעמים מרימה ראשה. אבל יש מעל זה יותר מידי מחסומים וטינה ואגו ורציתי שהקשר שלי יעיף אותי קדימה, שהזוגיות שלי תהיה חוף מבטחים והיא לא כזו. יש בה יותר מידי פערים. בעלי חושב שאני מורכבת מידי ואני חושבת שהוא יותר מידי פשוט רחפן ולא חד. 

אשמח לעצה טובה. אני מרגישה שהחיים שלי עומדים במקום. גם עכשיו יש בעבודה שלי צמצומים גדולים והועזבתי במסגרת זו ואני לגמרי מרגישה אבודה בחיי. בעלי תומך בי אבל הוא לא ממש טיפוס רגיש שישב וידבר איתי על מה שקורה, ואני מרגישה שאני לא תמיד יכולה לדבר איתו על דברים וגם אם אגיד לו שקשה לי לדבר איתו הוא רק יתרגז עליי ויתגונן במקום להבין שאני מבקשת את תמיכתו ... 

HELP

חג שמח!

תנסי להתייעץ עם חברה טובהבן יקר

או אנשים קרובים שאוהבים אותך.

אל תתחילי עם מכשפים ומנחשים, זה אף פעם לא מוליך לשום מקום טוב

אני כל הזמןתקווה_לעתיד

אני כל הזמן מתייעצת. המשפחה שלי פשוט לא רוצים לומר לי מה לעשות ולהתערב. לדעתם המצב מורכב, ממצבים שגם אני לא מבסדר וגם הוא, ותכלס אין פה תשובה ברורה. הוא בחור טוב. אבל לא כל בחורה טובה ובחור טוב שאוהבים זה את זו הם בהכרח כשירים לנהל יחד חיי זוגיות ומשפחה. משהו שפעם חשבתי שכן אבל הבנתי על בשרי שלא.. חברה הכי טובה שלי כפרה עליה משכינת שלום וכל הזמן אומרת לי תפסיקי לומר שטויות על גירושים.. אבל בפועל החיים שלנו יחד לא נעימים. היינו ביעוץ 5 חודשים. זה עזר מעט. אבל שוב יש נסיגה ולרוב אנחנו לא מאושרים. אני מרגישה שהוא מסתפק מאוד במועט ואילו לי זה לא מספיק. 

2 דברים:פאז
א. כדאי לנסות להתייעץ עם רב גדול.
אולי הרב שמואל אליהו?
ב. נשמע שכדאי מאד שתעבדי על הראיה וחוש הביקורת שלך
כל דבר כמעט לא נראה לך
על הרבה דברים יש לך תלונות.

אני חושבת שכדאי לך ללכת לטיפול אישי בעצמך קודם כל. ממליצה על שיטת מח אחד.
עם ילדים כנראה כדאי לחכות קצת....

לגבי הסוף שקשה לך לדבר איתו-
בד"כ מגננה באה כשמישהו שומע האשמה או התקפה...
תבדקי את עצמך.
האם את מדברת בצורה נקיה ולא מקוממת? את הרי רוצה אותו לצידך...
מאמי אני מעריכה מאד את זה שאתה רוצה שנדבר.
אני מרגישה שאני פשוט לא מסוגלת עכשיו וקשה לי.
גם על משהו כזה הוא מתגונן???

בכללית מציעה לך הרבה הרבה יותר להפנות מבט אל עצמך ולבחון איך את כבת זוג
ולחפש בו את הדברים הטובים.

תאמני את עצמך למצוא בו 5 דברים טובים כל יום
ולומר לו לפחות 2.
תנסי פעם ביום כשאת מרגישה ביקורת או התנגדות למה שהוא עושה
לבדוק את עצמך.

חוצמיזה- למה עזבתם את היעוץ?
תודהתקווה_לעתיד

כי הרגשתי תקיעות ביעוץ. ממש לא התקדמנו. 

הצעתי שהוא ימשיך להגיע ליועץ לבד כמה מפגשים ושאני אחתיל במקביל יעוץ אצל אשה אחרת. וכך היה. הוא הצליח 3 מפגשים אצלו והערכתי את המאמץ שלו. אכן הרגשתי שזה חולל שינוי אבל זה לא החזיק כצפוי. כי 3 מפגשים אצל גבר שמעולם לא היה בטיפול ואין לו מודעות עצמית לא יכולים ממש להשאיר הרגל. צריך המון כוח רצון. 

אני בקורתית אבל מצד שני אני ממש מתקשה, הוא נורא עצבני כזה ולחוץ ולא נעים בעצמו פעמים רבות. לפעמים ליד חברים שלי אני מתביישת בו כי הוא כל כך סגור ולא לבבי. אני אחרת עם חברים שלו, אני יותר פתוחה ומתאמצת כדי שיהיו קשרים ואנחנו אכן איתם ביחסים טובים יותר, אבל הם לא ממש הסגנון שלי, כך שיש בעייתיות..

בלי קשר אני מרגישה שהוא טיפוס קשה, כל דבר אוהב בדרך שלו, הוא לפעמים מתעצבן על הטון שלי אבל הוא לא שם לב כשהוא עצמו רוטן או משתמש בטון רגזן או לא נעים. 

קיצר יש לו מודעות עצמית נמוכה ואני ממש לא מסוגלת להיות המבוגרת האחראית כל הזמן. 

או היוזמת. בא לי שנעשה יותר דברים והבהרתי לו כבר כמה פעמים גם בייעוץ וגם בשיחות בינינו שזה חשוב לי , אז יש תקופה שהוא נותן גז ויוזם דברים נחמדים ואז שוב קופא על השמרים. 

הוא גם יכול ערב שלם לשבת איתי בבית ולשתוק. אני לא מסוגלת, כמו מומיה!

משעמם ואין כימיה לפעמים שזה משגע אותי, ואין לי פה חברים טובים בסביבה יותר מידי. אז אני רק איתו ועם המשפחהשלו. מרגישה שהקשר איתו תקע אותי כזה. חשבתי שזה יביא העצמה והתקדמות זוגית ואישית של כל אחד ובנתיים זה מרגיש הפוך. ניסינו יעוץ זוגי, אישי, עזרה, אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות. אני ממש מיואשת. בא לי לעזוב הכל וללכת אבל גם אין לי ממש לאן ללכת זה לא ממש פתרון. אבל הוא כל כך כמו ילד קטן לפעמים שזה לא עוזר. אני יכולה לקרוא לו לבוא רגע והוא כזה "מההה??" בעצבים. למה אתה לא יכול להית נחמד בדברים קטנים? להיות יותר נוח  . אגב הוא בטטוח שהוא טיפוס נוח מאוד. שזה ממש לא ברור למה הוא משוכנע בזה. מה הוא חושב שהוא לא מסתדר איתי אז אין לזה קשר לזה שהוא קוטר ועוד?

הוא גם מבטיח דברים ולא מקיים, הוא כבד ממש באופי שלו, כל דבר צריך לשכנע אותו כדי לעשות.. 

טוב זה מורכב. אבל אוף איזה אכזבה. חשבתי שזה יהיה אחרת. שזה יהיה האיש שלי והחבר הכי טוב שלי. ואני נתקלת ביותר מידי משברים מולו.

תראיפאז
אני חושבת שהדבר הכי בסיסי בקשר זה קבלה.
את *חייבת* לקבל את מי שהתחתנת איתו כמו שהוא.
בלי לדרוש ממנו שינויים ובלי לבקר את כל עצם היותו בלי סוף.
אני אתן לך רשימה חלקית רק מההודעה הזאת של דברים שאת מבקרת ורוצה לשנות בו:
1. אין לו מודעות עצמית
2. עצבני
3. לחוץ
4. לא נעים
5. (את מתביישת בו)
6. כל כך סגור
7. לא לבבי
8. טיפוס קשה
9. כל דבר אוהב בדרך שלו (זכותו! גם את אוהבת כל דבר בדרך שלך רק מנסה להשליט אותה גם עליו...)
10. לפעמים מתעצבן
11. כמו מומיה

זוהי רק ההתחלה.
מה שלי עולה מדברייך זה שהתחתנת עם אדם מסויים, כנראה סגור שקט וביתי יותר ממך
ואת מנסה להפוך אותו לאדם אחר.
בעיני זו עיקר הטעות שלך.

לא! מתחתנים עם מישהו כדי לשנות אותו.
מתחתנים איתו כי אוהבים אותו
ומקבלים כעסקת חבילה גם כמה דברים שהיית שמחה שישתנו.
מקבלים.
לא מבקרים כל היום
לא מנסים לשנות
לא מזלזלים
תכבדי את האדם שבחרת להתחתן איתו בהנחה שהיו סיבות לכך.
כשיצאתם הוא לא היה טיפוס שקט ומופנם יחסית? למה בחרת בו למרות שהוא היה כזה??
מה מצאת דווקא בשקט ובצדדים ההפוכים מהעשיב וההחצנה והחברתיות שכנראה מאפיינים אותך?

כתבת:

"בא לי שנעשה יותר דברים והבהרתי לו כבר כמה פעמים גם בייעוץ וגם בשיחות בינינו שזה חשוב לי , אז יש תקופה שהוא נותן גז ויוזם דברים נחמדים ואז שוב קופא על השמרים. "

הבהרתי לו? את רצינית?
הוא חייב ליזום דברים נחמדים עבורך כי הבהרת לו???

אני חושבת בשלב א' שיש לך חוסר הבנה מה היא זוגיות.
בזוגיות את מתחתנת עם מישנו אחר, שונה ממך
וכל אחד מביא את הצדדים שלו למשהו משותף שתיצרו יחד.
את לא אמורה לרדות במישהו להפוך לאדם אחר.
ואם יש משהו שמפריע לך, את יכולה *לבקש* ממנו והוא יעשה
(אם זו זוגיות טובה ומכבדת גם מתוך שמחה)
מה שהוא יכול ונכון לו.

בקישה ביקורתית ולא מקבלת אני מניחה שיהיה לך קשה להיות נשואה לכל אדם שהוא.

אני מציעה לך עכשיו לעשות חושבים ולראות את בעלך כמכלול.
עם התכונות שאת מתחברת אליהם ועם אלה שפחות.
האם את אוהבת את האדם הזה?
האם את מסוגלת לקבל אותו ולהיות נשואה *לו* עם כל מה שהוא כולל?
אם כן מה טוב.
אם לא כדאי שתשחררי אותו לחייו

אני ממליצה לכם מאד לחפש יועץ חדש שתרגישו איתו טוב יותר.
וממליצה לך לעשות חשבון נפש מעמיק עם עצמך.
בהצלחה.

כתבת מקסים!אם ל2

את יכולה ללמוד יעוץ.

את לא צריכה ללמוד יעוץ, קיבלת ברגע זהגלית ושבעת בניה
דיפלומה... את יכולה להתחיל הפציינטית בקו מחכה...
מקסים!!!!!
תודה לכם/ן שנזכהפאז
הייאופטימיתת
נשמע סופר מורכב, אנסה לעזור קצת:

1. נשמע שאת מחפשת חיזוקים שזה החצי השני שלך ואת אמורה להיות איתו ואין מי שיגיד לך את זה אז תדעי לך שמהרגע שהתחתנתם והוא קידש אותך הקב"ה חיבר בינכם והוא הגבר שהכי מתאים לך, החצי השני שלך, זה שהיה מיועד לך וכך להיפך, באחריות. (של חז"לינו).
אז תהיי רגועה, זה זה.

2. מציעה לך בחום ואהבה לשמוע שיעורים של הרבנית ורד סיאני שליט"א, יש לה שיעורים בקול הלשון או אפילו ביוטיוב והיא מדברת בדיוק על הדברים שאת מעלה. בקיצור היא אומרת שמטבע הדברים גבר ואישה שונים, מה שאצלנו נתפס כאדישות מהצד שלו נתפס שאת רגישה מדיי וכו'...
מצאתי קישור לקול הלשון ואת יכולה לשמוע שם יש 14 שיעורים נהדרים על שלום בית:

http://www.kolhalashon.com/New/Ravs.aspx?Path=Hebrew%7CHWomen%7CRavDiffWoman%7Cr2250

3. נשמע גם שאת חוששת בגלל שאתם שונים בתכונות שלכם אז אני רוצה להרגיע אותך שאני ובעלי הפכים לחלוטין, גם זוג נוסף של חברים שלנו פשוט לא להאמין כמה הם הפוכים. למשל טעם מוזיקלי: אני אוהבת מוזיקה קלאסית והוא עממי מזרחי (כמובן של דתיים אבל הכוונה לסגנון), אני קיץ והוא חורף, הטעם באוכל ובקיצור בכל דבר תמיד נחליט הפוך וזה מה שמעניין וכייף בזוגיות שלנו אף פעם לא משעמם. קחי את זה למקום חיובי, על כל פשעים תכסה האהבה, כל עוד האהבה שלכם תעמיק זה לא יפריע לך.

4. אל תסתכלי על "הדשא" של השכנים אף פעם בשום דבר, גם לא בזוגיות. אם כבר אז תסתכלי על כל החבילה ואז התמונה פחות זוהרת, כל אחד וההתמודדויות שלו. נשמע שאתם אוהבים יש כאלה שאין להם אפילו את זה לא עלינו..

5. מציעה לך עצה אחרונה באהבה גדולה, תתחזקו רוחנית. אני מכירה רב מדהים אנחנו חזרנו בתשובה בזכותו ממש אחד בדור, הוא לא כל כך מפורסם ודי נחבא אל הכלים אבל אם יש מישהו שצריך עזרה הוא תמיד עוזר. אם תרצי דברי איתי בפרטי. בכל מקרה גם אם דרך רב אחר ההתחזקות הרוחנית ממש משנה אנשים לטובה ואני חושבת שבשיעורי תורה יוכלו יותר להדריך אתכם (בנפרד) ולתת לכם כלים שעזרו לאבותינו מדורי דורות.

הרבה הרבה בהצלחה
אלו שני נושאים:ד.

מה ראוי לעשות עם המצב ועם ההרגשות שלך.

ושאלה שניה, לגבי "מתקשרת".

את השאלה הראשונה, לא כ"כ שאלת - אלא פרקת. מובן, באמת יש צדדים לא נעימים. סביר שאם אינך יודעת מה לעשות ואיך להתייחס - יוכל לעזור אם תתייעצי, אבל עם מי שממש מבין ענין, ועם ערכים וכו'.

על כל פנים, לא שאלת כאן - אז לא מתייחס.

לגבי הענין השני, אל תתעסקי עם השטיות הללו. לא "מתקשרת" ולא בטיח.... אין דבר כזה. הבל הבלים. אלא כמו שרמזת, זו "בריחה" נאה. "שמישהו יגיד לך כך"... אם היה בטוח שזה יעזור ויעשה לך טוב ויהיה יציב, היינו מוכנים גם להגיד לך כך, ובחינם...

אבל סביר שאחרי זמן קצר, הענין יצוף שוב. לכן, אל תלכי שולל אחרי שקרים. תתייעצי בנחת עם מי שבאמת מבין, אולי יאירו את דרכך, אולי סתם ייעצו איך אפשר לכם לעלות ביחד. לא יודע..

הרבה טוב.

תודה רבה על תשובתך הכנהתקווה_לעתיד
לראשונה פה אני מסכים עם דןהלוי מא
לברוח ממתקשרות וכל השטויות האלה. הקב"ה נטע בנו כח שכלי לצד הרגש בריא אחו עושים את עבודתם באופן נפלא לא ללכת למנחשים ומעוננים בשום אופן.
ממה שאני מבינה,שוקולד פרה.

את מאוד מתוסכלת וחוששת ממצב תמידי של תסכול כשבדרך יש הפוגות קצרות שלא באמת מספקות.

אם נהיה דרמטיים- זה כמו להיות בגיהינום תמידי שלפעמים מעלים אותך מעל האש לראות את היונים. אף אחד לא רוצה עתיד כזה..

את ממש מצליחה לתאר במדוייק מה מפריע לך. נראה לי שאת מאוד רישה ומחפשת מה שמדוייק לך ומה שמדוייק גם לסביבה.

נשמע שאת אישה חושבת (אפילו הרבה) שהעולם הפנימי מאוד חשוב לה (בקושי ציינת את העובדה שהתפטרת) ושהיא רוצה לחלוק בעיקר חוויות רגשיות עמוקות עם בן הזוג.

ונראה שהוא לא מספיק עמוק או חושב לטעמך.

איזה טיפוס הוא אם כן? האם הוא טיפוס של "אדמה"? האם הוא טיפוס של שכל קר? מה הוא ומי הוא? במה שהבאת הבאת בעיקר את עצמך.

אני ממש יכולה להבין את הכאב שלך כי את לחוצה בסד של לחצים בלתי פוסקים. נראה שאת לא יודעת מה לעשות, לא עם המצב כמו שהוא עכשיו ולא עם התכנונים לעתיד. את תקועה מבלי יכולת להיחלץ וצריכה שמישהו יאיר לך את הדרך וכבר יפסיק את הנדנדה הרגשית אחת ולתמיד.

בתור אחת שגם הלכה הרבה לייעוצים\מטפלים וכו'- תמיד, אבל תמיד יהיה את הספק הזה של "אולי יהיה מישהו אחר שיאמר אחרת? הרי הוא רק בן אדם.. וגם כנגד המקובל הזה יש מקובל אחר.. ואפשר בכלל ללכת למתקשרת חילונית שתיישר את הנשמה.. ואולי קואוצ'ינג\סדנת פסיכודרמה.." בקיצור- מלא. אלף ואחת אפשרויות.

מבלבלות מאוד.

התשובה נמצאת אצלך, יקירה.

כרגע את בוכה וקשה לך לראות אבל התשובה אצלך.

בתוך ליבך את יודעת אם את אוהבת אותו או לא.

זהו. זה כזה פשוט.

אני רוצה לראות אותו או לא. אני רוצה לחבק אותו או לא. אני רוצה להישאר איתו או לא.

מה את רוצה?

אף אחד לא יכול להגיד לך מה את רוצה.. מלבד עצמך.

מכיוון שהייתם אצל יועץ אני משערת שהוא לאגלית ושבעת בניה
חסך במילים והעלה נקודות חולשה של כל צד,
השאלה היא כמה כל אחד באמת עשה עבודה והשתדל ליהיות אחראי ותרם את חלקו כדי שיחול שיפור.
אם כל אחד מכם התבצר בעמדתו וחיכה שהצד השני יעשה צעד לקראת..... אז הסיכוי שיחול שיפור הוא חסר סיכוי!!!
עצתי מנסיון רב ועבודה רבה כדי לגשר על פערים לא מעטים שהיו ויהיו... תתחילי את!!!"אדם מכיר מרת נפשו" אף אחד מאיתנו טלית שכולה תכלת, לכולנו יש עבודה, הכי חשוב לתת מעצמך לתת סיכוי לעצמך!!! חיים טובים ובלי ציפיות שדברים ישתנו ביום אחד. בהצלחה!
אוי כמה ביקורת מעבירים עליך פה...נהורא

יקירתי, את מתארת מציאות לא קלה בכלל, מאוד פשוט לשפוט מבחוץ ולדון אותך כביקורתית וכו'.

אני שומעת חוסים אונים ועצבות גדולה.

כמו שכתבו לך לפני , אשה חכמה אחת, התשובה אך ורק אצלך, וכדאי מאוד שתחליטי ולו בשביל עצמך.

תקראי קצת באינטרנט על הרצף האוטיסטי ועל תסמונת אספרגר כיוון שהתיאורים שנתת מעלים תמונה כזו ואולי בעלך בעל קוי כאלו ולא מאובחן. אני ממליצה לך בכל לשון של בקשה-לדאוג לחזק את עצמך, לצאת עם חברות, חוגים , קורס מרומם ליצור לך מערכת שבועית של עיסוקים שימלאו אותך חיות וכוח. מאחלת שבכל החלטה שתקבלי ה' יהיה בעזרך.

לברוח כל עוד אין ילדיםהלוי מא
אם אלו התחושות שלך כשאין ילדים ה ירחם מה יהיה איתך עם תעשי לעצמך טובה ואל תביאי ילדים עם גבר שלא מתאים לך. אני יודע שיזרקו עלי אבנים אבל ממצב בו הזוגיות הראשונה שלי הרגה אותי אני יודע טטב טוב לזהות מצבי חוסר תקנה. עם ילדים כל הבית צריך להיות מתואם חי והרמוני במידה מספקת ולא במצב של תסכול. תתגרשי תמצאי לך נפש קרובה ותתחילי להביא ילדים למקום בריא.

למרות כל מה שכתבתי מציע לך כמעשה קצה לכתוב פה את כל מעלותיו של בעלך שעושות לך את זה וכן לבקר את עצמך מנקודת מבטו של בעלך.
הייתקווה_לעתיד
תודה לעונים
וואוו אני הכי מבולבלת בעולם.
אשמח לשמוע עוד דעות.
ואשמח לגבי דעתך הלוי מא אם תוכל להרחיב... אםילו שאני בת 33 ולקח לי זמן להכירו? האמת שהתארסנו מהר.. אחרי חצי שנה של הכרות. זה היה טעות בדיעבד. אני כן רוצה מאוד שזה יילך אבל מתחילה לאבד תקווה. יש יותר מידי פערים. וזה שאורך רוח זה לא תכונה חזקה שלו זה ממש מקשה עליי להעריך אותו וגם שהיחסים ייהיו תקינים מטבע הדברים.
את אוהבת אותו? יכולה להכיל את הפערים?הלוי מא
לפעמיםתקווה_לעתיד

לפעמים מרגישה שאוהבת אחרת מה היה מחזיק אותי בקשר המקרטע הזה שנתיים וחצי?

לפעמים מרגישה שלא אוהבת מספיק. 

את הפערים האלה הקימים לא אוכל להכיל לאורך זמן. 

בעיה בתקשורת זה לא דבר שקל להכיל בנישואים. וכמו שאמרת עוד לפני שיש ילדים. 

לפעמים לא מספיקהלוי מא
תשמעי אינני מטפל זוגי רק בכל ניסיון במקרה שלי. יש לך פה הרבה חומר למחשבה. אם הייתי במצבך כנראה שהייתי עושה לזה סוף. ברכה והצלחה
מעלות של בעליתקווה_לעתיד
יודע להתנצל
פשוט ולא צריך להוציא על עצמו אבל עליי כן יוציא
דואג לעתיד שלנו מבחינת בית שנגור בו חרוץ
מסור
מוסר עבודה גבוה
נאמן
מחמיא ומפרגן מאוד
מתאמץ בשביל שהיחסים ילכו ואפילו שאנחנו כבר כמעט שנתיים שלמות מדברים על פרידה הוא תמיד מאמין בנו ולא רוצה לוותר כי רוצה להקים איתי משפחה
מכבד את ההורים שלי והמשפחה שלי
עושה בבית ומצהיר שכשיהיו ילדים הוא ירצה להיות מעורב . עם אחיינים שלי הוא משחק תמיד הרבה וטוב איתם
הוא חילוני ואני שומרת שבת ואנחנו נוסעים למשפחה שלי לשבת שלמה והוא הולך לבי כנס עם אבא שלי או עם גיסים שלי
מכין לנו ארוחות ערב ומפנק
תומך בי בקשיים שלי עם עצמי
מגשים לי חלומות קטנים כמו להביא כלב או שבא לעשות איתי נזם באף שההורים שלי התנגדו כל חיי כמעט
קונה לי מתנות לשמח אותי
דואג לי ואכפת לו ממני מכל הלב גם אחרי שרבים הוא תמיד ידאג לי ויתעניין
משתדל לזרום איתי עם דברים שאני רוצה. לרוב זה מתחיל בהתנגדות ועקשנות אבל מצליחה לרכך אותו(את החלק הזה שהוא לא מייד זורם הייתי שמחה לקצר עד אפס)
יש לו משפחה נחמדה שמאוד תומכת בנו
איפה הביקורת עלייך מהעיניים שלו?הלוי מא
הביקורת..תקווה_לעתיד

מדגישה שהכל מנקודת מבטו-

ביקורתית כלפיו ומעירה לו, (למרות שזה השתנה היום הוא פחות חושב עליי ככה) מקטרת הרבה על המערכת יחסים הזו, חסרת בטחון = שזה לא מפריע לו רק כשזה מוציא ממני תחושות לא טובות כמו קנאה או השוואה לאחרים ,

רוצה לדבר עלינו יותר ממה שצריך,  מתעמקת וחופרת יותר מידי בדברים, לפעמים בזבזנית ( אבל גם זה משהו שהתאזן בינינו)

בעיקר- שמבחינתו אני אף פעם לא מרוצה- ממנו ומהיחסים. ושתמיד יש לי מה להגיד- עליו ועל היחסים. 

שמעתי ממנו גם - מורכבת מידי, מתנשאת (בעבר, כבר לא), חושבת שהוא לא מספיק טוב בשבילי. 

נרשמתי במיוחד בשביל להגיב לך.תמיד ממשיכה

קראתי בעיון את מה שכתבת - המעלות הביקורת והודעת הפתיחה שוב.

יש לי כמה תובנות מאד חשובות להצלחה בזוגיות 

קצת רקע - אני נשואה באושר מעל לעשור, שנתיים ראשונות היו קשות מנשוא, בעלי בן אדם מקסים וגם אני בסדר, אבל
האינטרקציה בינינו היתה פשוט מדכאת.

היתה לי ביקורת עליו, גם הוא היה מאד מאוכזב ממני. (הביקורת שלו עלי היתה די דומה לביקורת שכתבת מנקודת מבטו של
בעלך עליך)

במשך הזמן הבנתי שבנישואין צריך להשקיע. 
פירות ההשקעה הגיעו מיד. הקשר השתפר ככל שלמדתי יותר על הנישואין, על
יחסי אנוש, על זוגיות. 

לא מספיק להגיד שצריך להשקיע, שצריך עבודה. צריך גם ללמוד איזו עבודה צריך לעשות. עם איזה תחושות ואיזה אווירה. 

כיום יש לנו קשר מדהים - מאחלת לכל הזוגות הנשואות כזה קשר - שילוב בריא של זוגיות ואינדוודואליות, של התפתחות זוגית
ואישית, הבנה בלי מילים, ים של רצון טוב אחד כלפי השני. יש לנו ילדים וההורות שלנו מאוזנת. ב"ה. מודה לה' אלף פעמים
ביום על המקום הנפלא שאנחנו נמצאים בו ויודעת כמה זה לא מובן מאליו. וכמה השקענו בזה. זה לא קרה מעצמו.

אני אשתף אותך בכמה תובנות שעולות לי מההודעות שלך:

שורה תחתונה - נראה לי שמאד יועיל לך ללמוד על זוגיות (יש כמה ספרים מעולים שאני יכולה להמליץ לך)
להבין ולהפנים
שבעלך אדם נורמלי ורגיל, לא מושלם, אבל גם את לא - שניכם טובים ועליכם ללמוד איך לבנות את הדינמיקה ביניכם.

תביני שגם אם תחליטי לעזוב בשלב זה, את תקחי את עצמך לכל קשר אחר. 

את צריכה להבין שהרבה ממה שמפריע לך בו
אופיני לגבר באופן כללי. 
שההתמקדות שלך בביקורת, במה שמפריע לך בו או בקשר - זו בחירה שלך במה להתמקד (מן הסתם בחירה לא מודעת)
ופה נדרשת העבודה העצמית שלך - לשנות את המבט, להתמקד בדברים אחרת. ללמוד איך לתקשר איתו נכון.
בכל קשר זוגי יש פערים בין בני הזוג, יש פערים בין הרצוי למצוי

אני באופן אישי ממליצה לך בחום להחליט עצמך על תקופת זמן מוגדרת שבה את עובדת על עצמך ועל הנישואין ורק אחרי
תקופה מעריכה את מצבך מחדש. 

קנאה והשוואה לאחרים - נובעים מחוסר הבנה שלך, כשאת רואה אחרים את לא באמת רואה את המכלול שלהם, מה שרואים
מבחוץ זה לא מה שרואים מבפנים. את לא יכולה באמת לדעת מה קורה אצלם והאמת היא שזה גם לא משנה. את צריכה
להתמקד בחיים שלך-שלכם. להפנות את המבט פנימה ולא החוצה.

"יש אהבה כלשהיא שלפעמים מרימה ראשה. אבל יש מעל זה יותר מידי מחסומים וטינה ואגו ורציתי שהקשר שלי יעיף אותי
קדימה, שהזוגיות שלי תהיה חוף מבטחים והיא לא כזו." - אם רק תקראי ספר טוב על נישואין תביני שזה שלב צפוי ומובנה
בכל קשר זוגי. האהבה של ההתחלה כביכול "מתפוגגת" ובמקומה מגיעים הטונים הצורמים, פתאום רואים את כל החסרונות..
תדעי לך שאותה אהבה עדיין נמצאת שם ברקע, מחכה לצאת שוב לאור. ואני אומרת לך מנסיון אישי - זה אפשרי, וזה כדאי
וזה מתגמל מאד מאד.  
מכיון שכל אחד צריך להמתקד בעבודה שלו ואת זו שפנית, לכן אני פונה אליך. העבודה שלו שהוא יעשה או לא יעשה - זה לא
צריך לשנות לך. מכיון שאנחנו עוסקים בדינמיקה זוגית - ברגע שאת תשתני, הדינמיקה כולה תשתנה. כך שאת יכולה לחולל
שינויים מופלאים בזוגיות שלכם בלי להיות תלויה ברצונו הטוב להתשנות כי הוא ישתנה בכל מקרה, ירצה או לא ירצה. ואפשר
כמעט להבטיח שאם תעבדי על עצמך מתוך נכונות ורצון טוב - גם הוא ישתנה לטובה. (אני מתרשמת ממה שכתבת עליו
שהוא בחור טוב, שיש לך מה להשקיע בקשר איתו)
הרצון שלך שהקשר יעיף אותך קדימה, שהזוגיות תהיה חוף מבטחים - זה אפשרי. חד משמעית זה אפשרי. אלא שזה לא קורה
מעצמו. זה לא שאם רק נמצא את בן הזוג המושלם אז הזוגיות תהיה חוף מבטחים - זו אשליה שאין לה אחיזה במציאות. האמת
היא ככל שתעבדי על עצמך ועל הזוגיות את לאט לאט תתחילי להרגיש את זה מתגשם. 

טוב, חפרתי, ואני כבר לא זוכרת מה עוד רציתי לומר.
ההודעה שלך ממש נגעה לליבי - זרקת אותי 10 שנים+ אחורה. והיום אני במקום של זוגיות כל כך מאושרת (כבר הרבה שנים)
שהרגשתי חייבת לשתף אותך בתובנות.
אם תרצי לשמוע עוד או שיש לך שאלות ספציפיות וכו - אשמח מאד לנסות לתרום לך..

כתבת מקסים!אתי ב
וואו.אלעד
באמת ואו.. ומעודד כל כך ... בתור רווקה לב אוהבאחרונה

יש מטפלים בקהל?חוזר

אשמח אם תוכלו אפילו לתייג אנשים מהפורום שעוסקים במקצוע. תודה

אני מטפלת, פסיכולוגיתמתיכון ועד מעוןאחרונה
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין

בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה

יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?

מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?

יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸

כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.

למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999

במדינות הגדולות

וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.

יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃

גם שם יש שפע של מסעדות כשרות

(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה"  אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים) 

אילת;)ברגועאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111

היי, אשמח לעצת הפורום

בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.

זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.

זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.

אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות

תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*

אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...

ניסית לדבר איתו על זה?

כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה

התעלמות זו אלימות לכל דבר.

טיפול זוגי אולי יעזור. 

מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום

זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.

אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.

ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה

אם הוא היה פהמשה

הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.

איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?

אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
צריך ללמוד איך מדברים ומשתפים תנסי ליזום שיחה על זה שאת מוכנה לעזור לו לדבר לשתף ולפתוח את הלב... זה שלב חשוב בזוגיות שצריך לעבור אותו ושניכם צריכים להיות מוכנים להתקדם לשם
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
השיח והקשר חשובים גם במצב של מריבה. דברתם על זה בזמן רגוע?
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
זה לא תקין, זאת לא נורה אדומה אלא פרוז'קטור. 
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
חוקרים גילו שהאוזן הגברית בנויה בצורה אבולוציונית מיוחדת. היא מסוגלת לשמוע רחש של פתיחת בקבוק בירה ממרחק של 3 חדרים, אבל מסננת אוטומטית תדרים שמכילים את המילים "זרוק את הזבל" או "אנחנו צריכים לדבר". זה לא רוע, זה פשוט הישרדות. אל תיקחי אישית.
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
חוסר טאקט עד כדי חוצפה של ממש 
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד

חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".

בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.

לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).

כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).

סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד

בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.

אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).

אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.

אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט

ממש ממש לא תקין

להישאר ככה זה לא יכול להיות

זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
מה שנקרא SHP
באמת לא נעיםתהילה 3>

נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.

לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.

מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.

אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.

כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.

לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.

הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.

מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.

איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.

מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.

רק מעודדת שאפשר לצאת מיזה.אונמר

נשמע פה מהתגובות שאת במצב מזעזע והלך לך על הנישואים.

לא מקלילה, ובאמת זה קשה ברמות. זה השפלה נוראית וכאב מאד גדול לאישה.

רק אומרת שאני גם הייתי חווה את זה מבעלי, וב"ה אנחנו אחרי זה. אין דבר כזה היום.

הינו בטיפול טוב ב"ה. ובאמת שבאנו שתינו כדי לטפל ולא לשמוע ולהמשיך הלאה.

אבל לגמרי לגמרי אנחנו אחרי והסיכוי היום שיקרה דבר כזה הוא אפסי.

הוא פשוט הבין בעלי עד כמה זה לא רלוונטי ולא יכול להיות חלק מהחיים שלנו, ולמד להתמודד.

אש רק מעודדת אותך שאפשר לצאת מיזה. טיפול כמובן יועיל פי מאה מכל שיחה שלכם. אם יש לך סיכוי לשכנע אותו אז הכי טוב.

אם את רוצה המלצה למי שאנחנו הלכנו אפשרי באישי.

ולא אומרת לך טיפול עכשיו 40 שנה. הינו בטיפול ממוקד, כמה חודשים ואנחנו מעל זה.

בעז"ה שיהיה כה גם לכם.

חיבוק על הבדידות... לא קל בכלל.

חשוב לי להוסיף לפותחתדיאט ספרייט

למקרה שהדברים שאני כתבתי לא היו ברורים.

אני מסכימה מאוד עם הכתוב פה.

אני לפחות, המסר שהתכוונתי להעביר הוא שככה זה לא יכול להימשך וחייב עזרה חיצונית.

ממש לא התכוונתי שיש מקום להפסקת הנישואים.

ובכללי אני בעד הפסקה במקרים קיצוניים בלבד. 

👍.אונמראחרונה

מבינה לגמרי גם את הבהלה.

באמת זה ממש לא נעים.

אבל ב"ה אפשר לצאת מיזה. מטפלים ויוצאים והחיים אחרי הם כל כך אחרים.

החיים בצל החשש של 'אולי עכשיו משהו לא יתאים לו ויגזר עלי שקט של יומיים' זה זוועה.

אחרי שעובר החשש נפתחים עולמות. בעז"ה.

מעשה שהיהיהלום אובלי

ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.

הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.

אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.

בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.

והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"

בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...

אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!

לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...

ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.

בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?

ואיך אתן הייתן מגיבות?

שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ

אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.

אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.

לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.

את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.

את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.

וברור לגמרי למה. זה מעליב.

מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה

מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם

וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...

איך הייתי מגיבה?

כנראה בצורה תינוקית נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.

גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול

כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.

וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.

אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.

מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.

אבל זה לא במציאות.

להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.

קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?

ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.

זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?

היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו. 

אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות

כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤

ורק לגבי הסיפא -

זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,

ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).

שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.

ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.

כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי

לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...

גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת

טעות קשה שלוזיויק
יש את ההתמודדות וזה לגיטימי, לגברים ונשים, אבל הוא עשה מעשה פוגע וחסר רגישות לדעתי, כולל באמירה
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28

ופותח שרשורים הזויים.

ולא תקין בעליל כמובן.

אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.

ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.

חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.

כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות

לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,

אבל בהחלט באופן כללי:

את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.

כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.

או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.

או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.

או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,

או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,

או "סתם" משועממים,

או נערים/ות,

או טרולים,

או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה

וחשוב ממש להיזהר.

גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה

ובטח שבאישי

ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.

אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.

יכול להיות שלא? יכול.

איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.

וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.

וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,

כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.

אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.

אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
זה רק מחזק לי כמה זה לא תקין...
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
אחרי שבוע שדאות או השרשור הזה.
הערותהעני ממעש

אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו

הוא פתוח איתך וזה יפה .

הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו

אינך חייבת לקחת ללב

תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו

ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע

ממש קשורה לנושא.

אני לא שמלהיהלום אובלי
ואני לא אחת מאלף
תגובההעני ממעש

נראה שלא הבנת את כוונתי

שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט

אבל משמע ששם נעצר

לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי

כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .

ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו

לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי

וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.

וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...

אוהעני ממעש

אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח

חוסר כבוד וכו שציינת

מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל

עוד משהו -

אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע

אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה

ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור

נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן

מסתמא יהיה לה מה לאמר

הוא שיתף אותך.אדם פרו+
עבר עריכה על ידי אדם פרו+ בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ו 12:15

ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.

והוא נכשל

אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.

וגם לשיתוף איתך.

זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.

אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.

באמת אמירה מיותרת יחסית.

מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.

הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי

ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...

נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36

אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...

למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך? 

איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
העודף שיח ושיתוף על המראה של הפותחת, וקושי זוגי שמיוצג בשמחה ולבביות...
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי

שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו

וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...

הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven

כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך

לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית

לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..

גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית

אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי

וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...

אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.

ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.

בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven

אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג

לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד

פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...

מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיה

אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.

אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.

כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו

אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו

מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה

עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו

לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אני חושבת שיש נושאים שלא אדבר עם בעלי עליהם זה אחד מהם. למה לי לתת לבעלי לחשוב ולדבר איתי על יופי של מישהי לידנו? (זה לא שאני חושבת שהוא לא יחשוב לבד אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לשים את זה בנינו ולדון על כאלה)

אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!

סליחה אבל זה שיח גרועדרור אל

דרך הטבע שיש משיכות כל הזמן. כל עוד לא ממשים אותן חס וחלילה, אין מה לדבר על זה.

זה רק ייצור פגיעה, העלבה ומתח. שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה.

אם פתחת בטיפשות את הנושא, קבלי את משיכותיו בכנות. כשמבשלים חמין מקולקל - אין מה להתפלא אם יוצא מזה קלקול קיבה.

ולגופו של ענייןדרור אל

יש ציפייה ליצור משיכה, ולכן היעלבות כששומעים על משיכה לאחרות. וזה גם נוגע בדימוי עצמי.

אי אפשר לעצור את המשיכות לאחרות, זה דרכו של עולם. אפשר להעצים את המשיכה אליך. באופן חיובי, לא באופן שלילי.

כלומר: טוב ורצוי לדבר על - כמה אני יפה בעיניך, נכון שאתה אוהב את השפתיים שלי, מה הכי יפה בי שאתה הכי אוהב ונמשך. כאלה שאלות, שיעשו רק טוב.

עכשיו שכבר נאמרה האמירה שלו - מציע לך לא למסגר אותה ולעשות ממנה עניין. זו תחושה רגעית של משיכה מקומית. זה לא אומר שהוא לא נמשך אליך ולא שאת פגומה.

הוא נמשך אליה, היא לא פגומהסיהאחרונה

אבל הוא לא חכם מספיק . אם היה חכם לא היה בוער לו לבהות באישה אחרת כשהוא נמצא ליד אשתו

עד שהם אירגנו יציאה ויצאו הוא יכל להתאמץ בשעתים של היציאה לא להסתכל על אישה אחרת.

מה יצא לו? התאמצו ליציאה ובמקום להתקרב אחד לשני יצא הפוך. וכל זה למה? כי לא יכל להתאפק ביציאה הזאת לא להסתכל על אישה אחרת ולא לכבד את האישה שלו.

לצאת זה טירחה זה ביביסיטר זה ארגון הילדים.

יצא שכרו בהפסדו

נשמע שאתה מאוד חכם, אקבל את עצותיךיהלום אובלי

המלומדות, הנבונות והלא טיפשות בכלל, מזל שאתה כאן להציל אותי מהבעירות שלי.

אפשר לנעול את השרשור אני רואה שהוא מיצה את עצמו...

ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים

אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..

בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.

אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..

חזרתי ואמרתי לה  - זה שלי! אני רעב!

ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??

בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה? 

חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..

אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),

אין כאן שום דבר שדורש הכנה.

בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,

בקערה את החומרים של הקציצות, 

זהו.

אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.

חיוב מוזר באשראיאפרסקה

הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?

האם עסקה טלפוניתהעני ממעש

או שעבר פס מגנטי בפועל

האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה

האם חיוב מוכר שעבר בעלות

האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך

רשוםאפרסקה

האם הוצג? כן

זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?

בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?

זה חיוב הוראת קבע?משה

תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.

רגע רגעפשוט אני..
כדאי לברר היטב לפני שעושים הכחשת עסקה, גם כדי לא לגרום עוגמת נפש לבעל העסק וגם כדי לא לקבל קנס מחברת האשראי.

קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.

מנסיוןמשה

לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.

זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה

איך אני מבררת מי זה?

כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת

לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה

קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה

תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?

אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט

יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
של המקווה? סתם קפץ לי הסכום שזה העלות לטבילה בלי הכנה...
וואלה!!!אפרסקה

את גדולה! צודקת חחחח

תודה גם ל @רק נשמה זה באמת שם מוזר מאוד למשהו אחר חחח

חח ענק רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש

כיוונים מעניינים

ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל

באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול

לפחות באפליקציה של מקס.

נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.

או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).

ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל… 

תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות

ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,

גם כי אין לזה רייטינג,

זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.

ומה שצריכים ללמד וללמוד 

זה איך להיות בתוך קשר

איך לבנות קשר

איך להישאר בקשר בטוב

איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.

לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא 

לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד

לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה

אלא בתוך

ותוך כדי

ומתמשך

ומלא חיים

וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל

בתוך חיי הנישואים 

שנה ראשונה 

עשר שנים ראשונות 

עשרים שנים

מה עושים אז?

מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?

איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?

מהי בכלל מהות הנישואין?

איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?

איך פותרים קונפליקטים?

מה עושים כאשר פערים צצים?

איך לריב נכון?

וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.

את זה צריך להראות.

את זה עלינו ללמוד וללמד

וגם לשמור ולעשות ולקיים

ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.

גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.

תהיה לו אנרגיה - יתקיים

לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.

אלו לא חיים של בערך

ולא כמעט

לא ליד

ולא בצל או בצד

אלא אלו החיים עצמם

בדיוק

בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.

והמתמידים מרוויחים

כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי

כמו בשיא גופני שדורש התמדה

כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות

וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו

נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח

לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.

החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.

אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות

סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?

נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.

כן, יש המוןנגמרו לי השמות

הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.

ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.

ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...

כי זה לא "פוף" קורה או שלא

זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"

זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"

זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"

אלא זה באמת באמת לימוד

ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות

כולנו

ותורה היא ולימוד היא צריכה

וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.

מעניין, תודה.מתוך סקרנות
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66

יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.

חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.

על מה ממליצות?

נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.

תודה רבה מראש!

משהו על ''קפוא''פשוט אני..

הכל בראש, באמת.

מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...

אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה. 

בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!

זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות

ואסביר:

ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.  

בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.  

בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי.  בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.  

שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב.  בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם.  בניו ג'רזי.  סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד  שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.

גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ. 

מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..

אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד... 

פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.

יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא

אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.

מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.

אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...

לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי

כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.

חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.

למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.

נופש בירושליםיהושבעט7

לבדוק באתר של עיריית ירושלים.

או להתקשר ל106 לברר.

יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.

שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.

יש ניווטים זוגייםשלומית.
של מיטל אדמוני. תגגלי. לא ניסיתי אישית, אבל מהפרסומים שראיתי נראה ממש יפה ומגניב
יש מלא!שדמות בחולות

מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!

הגן הבוטני.

יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.

מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.

מכון המקדש.

יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)

בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה

אולי יעניין אותך