קודם כל, רואים שאת בוגרת ואחראית מעצם השאלה ואכן חשוב שתשימי לב לנקודות שהעלית.
כתבתי תגובה מאוד ארוכה, מקווה שתהיה לך סבלנות.
אם תרצי, מוזמנת לפנות באישי. אני רכזת בנ"ש בעברי, נשואה לאיש צבא ויש לי רקע בייעוץ. אשמח לנסות לעזור לך לסדר את המחשבות.
1. הקדמת החתונה- קשר ארוך בגיל צעיר הוא קשה מאוד וכל הכבוד שקיבלתם את ההחלטה הבוגרת והנבונה להתחתן מוקדם יותר. בעז"ה כל יום שבו אתם כבר נשואים יהיה לכם קל (ונכון יותר) מאשר להמשיך להיות חברים. מאורסים זה אפילו יותר קשה...
מלבד זאת, אין יותר חשוב להקמת בית בישראל!! זה מה שצריך לעמוד בראש סדר העדיפויות בכל החלטה שתקבלו- אם לעבוד כדי לפרנס את עצמכם זה מה שתחליטו בסוף, אז זה תרומה אדירה לעמ"י יותר מכל שנות השירות שתוכלי אי פעם לעשות!
2. את צריכה לחשוב מה המשמעות בשבילך של לעשות שירות לאומי- האם זה בגלל שכולן עושות? האם חשוב לי לתרום בצורה משמעותית לעמ"י? האם הפיקדון/זכויות שמגיעות למי שעשתה שירות יהיו לי משמעותיים בעתיד (זה אולי נראה כמו נקודה אינטרסנטית, אבל יש לזה משמעויות כלכליות ששווה לשקול, כמו שנת לימודים ראשונה חינם במכללות מסוימות ועוד).
אחרי שתעני על השאלות האלה מול עצמך תוכלי לראות אם את יכולה להשיג את אותם מטרות גם בדרכים אחרות, למשל ללכת ללמוד ולעבוד/להתנדב עם נוער בסיכון במשרה חלקית.
את צריכה להבין שלהיות נשואה בשירות זה להיות שונה בהרבה דברים- לא להיות עם כולן בדירה, לא להיות פנויה אחה"צ כי את רוצה וחשוב לך להיות עם בעלך, להיות היחידה עם כיסוי ראש, לחוות חוויות של תחילת חיי נישואים שרחוקות מאוד מהוויית בנות שירות וכו'. חבל להתחיל בקול תרועה רמה ולעזוב בקול ענות חלושה.
יכול להיות שיהיה לך הרבה יותר נכון להיות בחברת בנות קצת יותר גדולות שנמצאות יותר בשלב שלך בחיים, למשל כאלה שתמצאי בלימודים.
3. אם את בכל זאת הולכת על כיוון של שירות, אל תלכי למשהו מאוד מאוד דורש כמו התקן שסגרת בו, זה פשוט לא הוגן כלפי מקום השירות שקיבל אותך. תהיי כנה, תספרי מראש שאת הולכת להתחתן ותבררי איך זה יכול להשתלב בצורה הנכונה. תוציאי מהראש את המחשבה שיש מקומות שירות "שווים" יותר מאחרים, גם אם תהיי בבי"ס יסודי הכי רגיל את תתרמי המון ויש ילדים שאת תשני להם את החיים! הכל תלוי באיזה גישה את תבואי- אם בגישה אמיתית של לתת את כל מה שיש לך או בגישה של "אני עושה שירות כי זה מגניב וכולן עושות" ואז עדיף שלא ללכת בכלל לעשות שירות...
4. בתור אחת שנשואה לאיש קבע, בעל בצבא זה אתגר רציני. יכול להיות שדווקא ההחלטה לעשות שירות תסייע לך, כי אם הוא יהיה קרבי יהיה לך עם מה להתעסק כשהוא לא נמצא. מצד שני, אם הוא בצבא, האישה צריכה מערכת תמיכה חזקה (למשל מומלץ לגור ליד ההורים בהרבה מקרים) ואז זה מגביל את מקומות השירות. לדעתי ההסתכלות פה צריכה להיות איך אתם כמשפחה משרתים את עם ישראל- פעם ראשונה בזה שאתם מקימים משפחה, פעם שניה בזה שהוא עושה צבא, כי זה חובה ומצווה, ופעם שלישית בעיסוק שלך- אם זה יהיה שירות לאומי, עבודה כדי לפרנס את הבית שהקמתם או התחלת לימודים כדי להחזיק את המשפחה בעתיד. הבחירה פה צריכה להיות מומשכלת ולחשוב לטווח רחוק.
5. קחי בחשבון ששנת שירות זה אומר דחיית רכישת מקצוע. שימי לב שבהחלט ייתכן שתמצאי את עצמך עושה שנת שירות ומתחילה עם לימודים עם ילד ובעל בצבא. זה אפשרי, אבל נקודת פתיחה קשה בהרבה, שיכולה להוביל להפסקת/גרירת לימודים ופגיעה באופק התעסוקתי והכלכלי שלכם. מכירה כאלה שהתחילו לימודים תוך כדי שירות אבל זה קשה ומאתגר מאוד.
בקיצור, יש כאן הרבה מאוד שיקולים שצריך לקחת בחשבון. המלצה חמה שלי היא לדבר קודם כל עם הורייך ועם עוד מבוגרים שמכירים אותך ויכולים להראות לך מה ההשלכות של כל החלטה (מחנכת וכד').
בהצלחה רבה ושיהיה רק בשמחות!!