סידור, חומש, הלכות (כל אחד לפי העדה שלו), תנ"ך
2. איזה ספרים יש לכם בבית שאתם מתחברים אליהם
3. איזה ספרים אתם רוצים בבית ואין לכם
נירוונה
.מהספרים שאתה רוצה...
נפש חיה.
ענבל
נפש חיה.1. מעבר לסידורים חומשים תנ"ך מחזורים
ש"ס גמרא 1 לפחות
ש"ס משנה
ספר הלכתי מקיף-שש"כ/פניני הלכה/מקראי קודש/בן איש חי/או כל ספר אחר(של עדה אחרת/מנהג אחר)
מקראות גדולות - על התורה ועל הנ"ך
משנה ברורה
טור+שולחן ערוך
2. יש לי המון ספרים פחות או יותר לכולם רק צריך לפתוח אותם יותר!
3. הרבה - קודם שאפתח את מה שיש לי ואח"כ אחפש מה עוד להוסיף!
קמנו ונתעודדבס"ד
אפחד לא אמר שס לבן?! שיא הבסיסי! עוד יש להוסיף מסל"ש
בעניין 3- סט כתבי רמח"ל, סט כתבי מהר"ל, מאירי על הש"ס.
ענבלבס"ד
מספיקה לי הגבלת גיל
בכל אופן זה לא תחליף
ענבל
נפתלי הדגבטח לא חובה באף בית יהודי
אלא אם כן רואים בזה סגולה...
זה אוצר למי שאוהב ללמוד את כתבי הרב
ענבלהנוכחית.
בסיסי ביותר לטעמי.

העיצוב של רמבם לעם של מוסד הרב פחות תוקף את העיניים מבחינתי
וגם הניקוד והפיסוק נחמד, אם כי לפעמים הוא מכריע פרשנות ואת זה אני פחות אוהב.
ציף
לא נכתב אף ספר שמבטא את העמדה הזו והתקבל כספר קאנוני
בכל כך הרבה בתי מדרשות כמו ה"ויואל משה"
אני לא רואה ספר של השיטה הנגדית (גם אלו שהוזכרו) עם מעמד דומה
בקרב קהל לומדי התורה
הוא חשוב מאוד לא משום שהוא מביא הרבה מקורות (עדיף בהרבה ספר נחלת יעקב לר"י זיסברג)
אלא בגלל שהוא הדובר הרהוט ביותר של השיטה המתנגדת לציונות בדורנו
לעמרץ כמוני הוא מצוין, מנגיש עניינים שלא הייתי יודע לבדי
איך להגיע אליהם
מסכים איתך לגמרי שהויואל משה לא רלוונטי
גם אורות ואדר היקר לא יותר רלוונטיים, מה שלא עושה אותם
פחות חשובים, מרכזיים ומחכימים עבורי
אניוהוא1. תנ"ך ללא פירושים, סידור ומחזורים, חומש רש"י, פניני הלכה או ספר פסקי הלכה מקיף אחר
2. ספרי עיון: שב שמעתתא, קצות החושן, אתוון דאורייתא, שערי יושר
3. ש"ס בבלי, ש"ס ירושלמי, טור, שו"ע, משניות זכר חנוך, שו"תים, ראשונים, אחרונים,
ספרי המהר"ל, ספרי הרב קוק, ספרי הרב סולובייצ'יק, ספרי הרב עמיאל, ספרי הרב שג"ר,
מראי מקומות לעיון המסכתות, קבצי "אקדמות", ועוד
(וכמו שאמרו^^: פרוייקט השו"ת, אוצר החכמה, התקליטור התורני, כותר)
א. אני לא חושב שיש דבר כזה 'רמה בסיסית' אחידה - יש מי שיכול ללמוד יותר ובשבילו הבסיס יהיה רחב יותר ויש מי שאפילו ללמוד הלכה פשוטה יהיה לו קשה ובשבילו ספר אחד יספיק, לכן התשובה לשאלה משתנה מאחד לאחד.
בהנחה שמדובר על מישהו שלומד - תנ''ך, משנה, ש''ס בבלי (ורצוי ירושלמי), רמב''ם (רצוי עם נו''כ) וספר הלכה ע''פ הפסיקה שלו.
ב. תנ''ך חורב, תוספתא כפשוטה, ספרא (הוצאה מדעית והוצאה עם פירושי הראשונים), ספרי במדבר וספרי דברים, מכילתא דר''י, ירושלמי (כ''י ליידן בהוצאת האונ' העברית), רמב''ם בהוצאות מפעל משנה תורה ופרנקל, ועוד (קשה לבחור
).
ג. יש ספר שאני רוצה לקנות עכשיו - "הויכוח" (שם מקוצר) של שד''ל, שאר הספרים שאני רוצה יקרים מדי אז הם לא בתוכנית כרגע ואת העיקריים גם ככה יש לי בפרוייקט השו''ת.
אחלה סקר! 
עוגי פלצתמעניין אותי לדעת מה דעתך על ערוך השלם של קאהוט
בהוצאת בהימ''ד לרבנים, ע''פ כ''י רומי עם שינויי נוסחאות מכתבי יד וקטעי גניזה.
גם המהדורה עם פירושי הראשונים מוגהת ע''פ כ''י רומי אבל עם הרבה פחות שינויי נוסחאות.
חוק לישראל, תיקון קוראים.. תנ"ך מקראות גדולות(יש פירוש של הרב שטיינזלץ) ש"ס משניות קהתי, תלמוד בבלי..
רמב"ם, שולחן ערוך..
וספרי אמונה והתחזקות שונים.. כוזרי, מסילת ישרים, שערי תשובה, אורחות צדיקים..
לדעתי זה הבסיס..
מאוד רציתי ללמוד את הספר הזה 
1 סידור,חומש עם פרשנים תנך וגם פרשנים על ספרים נבחרים לפי בחירותך
2 זמירונים לא ממש יודע כי אני גמיש
3 לא יודע
הלכת ממש רחוק על ההתחלה
זו היתה התבטאות כלפי מי שלומד את התנ"ך בלי פרשנים
והאמת שרובם לומדים אותם
בטח לא מזלזלים בהם או לא מייחסים להם משמעות
פשוט דוגלים בשיטת לימוד אחרת, זה הכול
וגם לימוד תורה עם מפרשים גדולי ישראל,
לשיטת מפרשים גדולי ישראל אחרים שהאשימו אותם בכפירה.
גם בלימוד חסידות יש סכנת כפירה לא פחות,
זה עיסוק במושגים רוחניים גבוהים.
בשורה התחתונה,
כל מי שלומד תורה, בטח משהו שהוא לא לימוד של פסקי הלכה
מסתכן בכפירה או עיוות.
המחלוקת היא בסופו של דבר על היכן הגבול עובר.
לבית שיהיה בע"ה
1- מעבר לרגיל(סידורים, מחזורים, תנכ"ים) [ועכשיו נתאר בית של בייניש..]ש"ס גמרא, שו"ע, משנ"ב, פניני הלכה, שש"כ, תנ"ך מקראות גדולות, חמישיה ואורות, משנה עם פירוש, מהר"ל, קיצוש"ע, מסל"ש, הממ מסתומא יעלה לי עוד{מתאר בדמיון את הארוניות ספרים של אבא..}
2- (מתחבר, או מה שיש פיזית? כתבתי מה מתחבר..)תנ"ך(קורן! לא סובל את הגופן של סימנים..), אורות התשובה, חובות הלבבות, מסל"ש, מהר"ל נתיבות, אם הבנים שמחה, פניני הלכה
3- ש"ס גמרא, סט פניני הלכה, סט דעת מקרא, עין אי"ה..המממ זה לעכשיו
במסכתות קטנות ובתוספתא כפשוטה של הרב ליברמן? 
עוגי פלצת
ציף
ימ''ל
ענבל

![]()

לדעתי אם לא מכירים אותך ויודעים איפה למדת
אף אחד לא יעלה על כך!
ביקשתי שתשים לב שגם לא תעשה.
1. ש"ס גמרא קלל, אחרי זה ראשונים קלאסים: רשב"א ריטב"א ר"ן רמב"ן רמב"ם (יד חזקה ואפשר גם פירוש המשניות והמורה) מאירי בוודאי צריך שיהיה, שטמ"ק, תוספות רא"ש תוספות רי"ד תוספות ר"פ פסקי הרי"ד וריא"ז.ירושלמי ותוספתא ועוד ראשונים מיוחדים על כל מסכת. חוץ מזה יש כמה ספרי חובה בכל בית כאתוון דאורייתא השב שמעתתא ור' חיים והגרי"ז והברכת שמואל גם. אם יש מקום אז גם את ספרי הרב זצ"ל והרא"ל אולי גם אורות התורה של הרב קוק וזהו.
2. יש לי בבית מעל 3500 ספרי קודש כולל הכול אני מתחבר בעיקר לספרות השו"ת ולגמרא אבל לפעמים ככה בחגים קורא מעניינו של יום בספרי הרב זצ"ל ולפעמים גם שיעורים לזכר אבא מארי ואיש ההלכה של הרב.
3. כרגע אני ממש מחפש ולאמוצא את חידושי הר"י מיגאש על שבועות הוא היחיד שאני רוצה ואין לי
אולי הספר הכי טוב למי שמחפש דוגמאות פשוטות
של לימוד בעיון, בלי להסתבך יותר מדי
לחוש מה זה עיון ולא לטבוע באוקיינוס
![]()
וכן "שטייגן"
(אחד הספרים אצלנו בספריה שתמיד מישהו קרא בהם,
לא היה סיכוי למצוא אותו על המדף)
הכיצד?????עוגי פלצתסוג הספרים של חיזוק קליל שאהבנו בשיעור א'
לא מעבר לזה
עוגי פלצתמי מנחש מאיזו מהדורה הוא היה?
פעם מצאתי את הכרך הזה בספריה של הישיבה התיכונית שלנו
שאלתי אותו כדי ללמוד בו, אבל אחד מרבני הישיבה (חרדי)
גער בי ואמר להחזיר את הספר וללמוד בגמרות הרגילות של
"צורת הדף" כמובן
alezish
alezishהלוואי שכל אלו שאני קליינט שלהם היו עושים לי כאלה מחירי מציאה
אניוהוא
(חלק מהם חיפשתי בחניות שונות ולא מצאתי)1. סידור חומש מסל"ש שיש"כ תניא ומשנ"ב. לא דווקא בסדר הזה
2. חובת התלמידים, סדר הדורות, פרקי דרבי אליעזר, אבות דרבי נתן, תנא דבי אליהו, קדושת לוי, פו הדוב, מסל"ש, דעת מקרא, סיפורי מעשיות וקיצור שו"ע גאנצפריד עם הערות הרב אליהו והמשנ"ב
3. אין. כל ספר שאני רוצה אני קונה
עוגי פלצתלמה גנבת לי את החתימה?? ![]()
יחי אדוננו הסולטן ארדואן לעולם
הזדמנות
כמו פניני הלכה או זה של הרב עובדיה, שכחתי איך קוראים לו...
זה הדבר הכי מועיל בעת צרה.
מעבר לזה- ספרים עם סיפורי צדיקים לשלוף כשצריך
ספר על פרשת שבוע
חמישה חומשי תורה מקראות גדולות
נביא מקראות גדולות
ויש גם יחווה דעת שו"תנפש חיה.
כמעין הנובע
נקודה

נקודהבס"ד
טוב,
אם אפרט אז זאת תהייה התגובה הכי ארוכה שכתבתי כאן...
אבל ב"ה כל קיר בסלון נתמך על ידי ספרייה חומה ארוכה ועמוסה.
יש ספרים גם במטבח (ולא קארין גורן...), וגם בחדרי הילדים,
ואיזה כייף שיש יום אחד בשנה שאני יכולה לקנות לי ולילדיי את כל הספרים התורניים שרוצים,
(בתשלומים כמעט על כל השנה -ציף בטוחה שאת גאה בי?
)
ב"ה בית מלא ספרים.
עכשיו נותר שהראש גם יהיה כמו הבית..
הכי בסיסי בעיניי בכל בית זה מקראות גדולות, סידורים הגדות וספרי הלכה.
משם...

נפתלי הדג
ציף
ציף
ענבל

ציף

גם הרבנים היום אומרים שנשים צריכות ללמוד תורה יותר מבעבר, מאותם סיבות כמו שציף כתבה
עמוד 48- Besheva 737
טז – לימוד תורה לנשים | פניני הלכה

כמעין הנובע1. ברמה הבסיסית אין אף ספר קודש שהייתי אומרת שהוא צריך להיות בכל בית. כי ספר שאני אכניס לבית שלי זה ספר שמעניין אותי ואין משהו שמעניין את כולם
קודם כל, לתייג
כל פעם שתרצה לקנות לי מתנה ולא תדע מה לקנות- לך לשירשור הזה, תשווה מה אין לנו בבית עדיין, ותקנה.
אחכ תקנה עוד ארון ספרים
אחכ עוד בית, מספיק גדול לכל הספרים...
1 ספרי יסוד לכל בית- חומשים סידורים ומחזורים , הלכות כפי מנהג הבית, משנה, גמרא, רמבם, שוע, ספרים של פרשני זמננו על פ"ש, ספרי אמונה ומוסר (מי אמר אורות ולא קיבל?)
2 ספר שאני מתחברת אליו שיש לי בבית-
אני מחוברת לכולם, קניתי אותם...
הספר הבא ברשימה שלי לעסוק בו- לכם יהיה לאכלה, של הרב איתם. אבל אין לי מספיק אומץ לפתוח אותו...
שבטים/ הרב עוז בלומן, הליכות עולם/ הרב שגר גם יושבים בערמת ה"לקרוא בקרוב"
3 מה חסר בבית במיוחד?
רמב"ם
סט שלם של גמרא
סט שלם של מדרש רבה
כל החוברות של נתיבות שלום- שיהיה לי את כל המועדים (ולא כל חג לתהות - יש לי או לא? ולקנות עוד עותק...)
ספרים על חינוך
תנ"ך.
מקראות גדולות.
נ"ך.
גמרא בבלי וירושלמי.
רמב"ם.
טור.
שו"ע.
ערוך השולחן.
משנ"ב.
משניות.
מדרש רבה על התנ"ך.
ספרי מהר"ל.
"הש"ס הלבן"
ראשונים- כמה שיותר (לפחות רשב"א ריטב"א רמב"ן שיטה מקובצת ועוד שאין לי כוח להתחיל לפרט).
כף החיים וילקוט יוסף לספרדים.
חיי אדם.
ספרי חסידות (בעל שם טוב, בני יששכר, נעם אלימלך, קדושת לוי, זהב המנורה, תניא, תולדות יעקב יוסף, כתר שם טוב, מגיד דבריו ליעקב, פרי צדיק, צדקת הצדיק, תקנת שוין, רסיסי לילה, חסד לאברהם, תורה אור, חובת התלמידים, הכשרת האברכים ועוד מלא)
ועוד כמה.
3. כמה ספרי חסידות.
ובכלל צריך בכל בית את פרויקט השו"ת
ספרים על פרשת שבוע, חגים, חינוך, צניעות, ספרי הלכה למינהם, אמונה וכו'.
ספרי הרב מאיר כהנא הי"ד. פניני הרעיון, אור הרעיון, על האמונה ועל הגאולה, צופה ומנהיג, כהן ונביא, מעל בימת הכנסת, לשיכים בעיניכם, פירוש המכבי והאתגר
בס"ד
1. חמישה חומשי תורה (מקראות גדולות), נ"ך ,שולחן ערוך (כולל חושן משפט ויורה דעה), ש"ס, תניא , מסילת ישרים , הכוזרי.
2. "אור הרעיון" של הרב כהנא , כל ספרי התנ"ך , שולחן ערוך , מסילת ישרים , תניא ולהכל בצורה מסוימת.
3. "האתגר" ו"לשכים בעיניכם" של הרב כהנא , כל ספרי הרב קוק (לצערי אין לי בבית כרגע) , "נטעת בתוכנו" , ש"ס של שטיינזלץ.

1) סידור חומש נ"ך מחזור הלכות קיצוש"ע משנ"ב ושמירת שבת כהילכתה.
היה טוב גם אם אפשר פסקי תשובות
ש"ס וש"ס משניות.
זה לפי דעתי הכי מינימום לאשכנזי (לספרדי תחליפו את הספרי הלכה).
ומה טוב עם היה כמה ספרי מחשבה מוסר ואמונה.
אבל אני חושב שזה הרמה הכי בסיסית למשפחה שאין לה כמעט מה להוציא. ולמרבה האבסורד דווקא הם מוציאים הכי הרבה אז ק"ו למי שיש.
אני כרגע עם בלנדסטון מידה 11
איפה אפשר למצוא רדבק במידות האלה בפחות מ400 שקל?
כמה זמן בערך רדבק באמת מחזיק?
ויש הבדל כלשהו במידות בין רדבק לבלנדסטון? לקנות גם ברדבק מידה 11?
או שנשארתם אותו הדבר?
ומה המשמעות למה שעברתם? או שלא עברתם..
ובכל זאת..
המלחמה יכלה לנטוע בי גבורה, מסירות נפש, רצון לחיים משמעותיים יותר בשל הידיעה כמה חיי אדם נגדעו... איזה אנשים איבדנו שיש להשלים את החלל שלהם..
לא זכיתי שקרה..
ב"ה לא חוויתי מקרוב ואני יודעת שאי אפשר להשוות את העוצמה וההשפעה לעומת מישהו שכן, אבל זה כן הוביל לחשבון נפש והוציא אותי משאננות. ברור שהשתניתי. מעבר לזה, בעקבות ה7.10 התבררו לי כל מיני סוגיות כמו היחס לכלל ופרט בעם ישראל (חטופים), שירות- עד כמה, היחס שלי לגיוס בנפרד ולקריאות לגיוס חרדים בנפרד. עד כמה אני מעורבת במה שהעם עובר, כמה אכפת לי ומה אני עושה עם זה. היחס שלי לשמועות קשות וסיפורי זוועה- איך אני מתמודדת עם זה, איך אני מתמודדת עם אנשים סביבי שרואים את זה אחרת ממני ורוצים לשתף אותי... נגיד אני נמנעת מלשמוע סיפורי זוועה, ואני לא אוהבת להגיב בזעזוע ולשקוע בזה אבל מה לעשות כשמישהו שכן בוחר לשמוע בא לפרוק אצלי תזעזוע שלו (בדרך קבע). וגם היה מדהים לראות את ההתעוררות של הזהות היהודית בעם.
כבר כמעט חודשיים שאני מחפש עבודה.
נראלי שיש מין תום כזה שבע"ה נמצא בקלות עבודה, ולכן זה בסדר לקבל דמי אבטלה נמוכים שנגזרים ממשרת סטודנט..
ואז מגיע הרגע הזה, שאתה מבין שאולי ח"ו זה יכול לקחת הרבה יותר זמן .. ויפה שעה אחת קודם גם לחשוב על הכנסה זמנית וגם על לוז או משהו כזה ..
אני מניח שלרבים מילואים זאת אופציה אבל אין לי כח ורצון לפרט למה, אבל ישמצב גדול שאני מנוע מלעשות מילואים..
(לא עשיתי במלחמה..)
האם יש רעיונות אחרים למקומות עבודה זמניים?
במהלך התואר לא קמתי בזמן אז קל וחומר עכשיו שאני ללא מסגרת.. ואני מניח שאולי עבודה תוכל לגרום לי לבריאות ויציבות .. וכמובן גם להכנסה..
רעיונות אחרים לסדר ויציבות עשיה לימוד והתקדמות בתקופה מאתגרת זו מלבד עבודה זמנית/או על הצד שאתקשה למצוא עבודה זמנית זה גם מבורך..
בתפילה לפרנסה בשפע ולמציאת מקום עבודה מתאים ומספק לכולם.. ואולי אפילו השבוע אעדכן שדברים יסתדרו והתקבלתי😃
תודה רבה..
מה הכישרון הטבעי שלך? מה למדת?
בינתיים אני במקומך הייתי יושב בבית ולומד שני דברים לעומק
1.AI
2. אקסל
ולא פחות חשוב מזה את השילוב בניהם.
אקסל אני מכיר קצת, היה לא מעט בתואר..
וגם יודע שיש קורסים חינמיים..
איך לומדים ai? אתה מכיר דרך או קורס?
ותוכל להסביר מעט מה יש ללמוד בזה?
כללומר. לנצל את הזמן כדי להתקדם מקצועית ולא רק "לחכות" שמישהו יואיל בטובו להסתכל עליך. כמובן גם הקו"ח שלך יתעדכנו בהתאם.
לימודי AI ברשת - למה זה לא שורה?
AI יש לא מעט חומר. הייתי מחפש ללמוד על השילוב בין AI לבין המקצוע שלך. כלומר איך לשאול שאלות על טבלאות דוחות וחשבוניות וכל אלה. בסוף איך לעשות את העבודה שלך טוב יותר.
יש הבדל גדול בין סיום לימודי חשבונאות ובין מי שמחזיק ברישיון לעסוק בראיית חשבון.
אם אתה עם רישיון - חיפוש העבודה הוא שונה מחיפוש מקום לעשות בו סטאז'
גם כיוון תעסוקתי הוא שונה - עם רישיון אתה כבר צריך לבחור כיוון התמחות / תת-התמחות מקצועי בתחום הגדול של ראיית חשבון.
לעשות לו"ז יומי. שכולל לימוד קבוע קודש או חול, אם אפשר כזה שמתקדמים בו.
לקבוע יעדים, כמו ספר קודש מסויים או פרק זמן קבוע או קורס מקצועי אונליין, אפילו סדרת שיעורים תורניים באתר של ישיבה או מכון מאיר
זמני ארוחות יחסית קבועים, ארוחות מזינות.
לשים לב לזמנים האידיאליים בשבילך לשיון ולקום, להתאים את הזמנים של היום למקצב הטבעי שלך.
לשמור על קשר עם אנשים אחרים
לטפח את הבית והסביבה.
למצוא התנדבות- זה משהו שיכול להיות זמני ואחר כך להיפסק או להשתלב בעבודה שתמצא
לחפש פרויקט כלשהו שלך, שאתה רוצה לממש בזמן הבינתיים הזה.
בהצלחה ושיעבור מתישהו 
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
ובפועל ב95% באותם התכנים שעוסקים בהם תלמידי החכמים החרדיים, הפורומים שהזכרת מספקים את הסחורה שצריך.
זה אפילו יתרון עצום, ומהמקומות הבודדים שבהם יכולים לדון באותה הסוגיה אברך מרמת גן עם אברך בכולל ברכסים וכד'.
אני מכיר יותר את פורום לתורה, והוא באמת נועד להיות מקום סגור יותר מאוצר החכמה, אבל עדיין הוא משרת המון לומדים מכלל הישיבות.
הבעיה שה'בעל הבית' שם חרדי. אתה יכול לבוא, אבל תרגיש אורח.
וגם בתוכן. זה כמו להיכנס לבני ברק. גם אם יקבלו אותך יפה, אתה אורח. כתבת שאתה מכיר את הפורומים. לא הרגשת כך?
צורת החשיבה, המקורות, די הכול. לרוב המנהלים מכבדים את תופשי התורה אצלנו, אבל עדיין הם בעלי הבית.
יחד עם שאר פרוייקטי הווטסאפ של ערוץ 7, הנה עוד אחד: אייטמים מעניינים שאני (או הצוות) דגים מהפורום.
מוזמנים להצטרף. קבוצה שקטה של 2 אייטמים ביום בממוצע
.
אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?
רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.
מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.
הריון ולידה
פה זה פחות רלוונטי
מה שיעזור זה להחזיר כל פעם
כל פעם
אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון
עם הזמן זה עובר.
ואתם כהורים.
אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה
כיף להיות במיטה עם אבא ואמא! לא נורא בכלל. אם יש מיטה רחבה מספיק
והילדונת לא בועטת נוראות תוך כדי שינה, לא נורא. חושבת שזה נותן בטחון
לילד. אולי להתפלל על זה, אם זה מפריע? לבקש עצה טובה מהשם?
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...