בן 4 לחא גבולותיסמין1010
בני בן 4 ילד יחיד מאוד קשה לי איתו אין לו גבולות הוא לא ממושמע בכלל לא מקשיב ולא סופר אף אחד מודעת שהאשמה בי ובאב כהורים אבל באמת שניסיתי הכל צעקות עונשים כלום לא עוזר הוא עושה מה שבראש שלו גם אם אנו מחליטה על שעת שינה מסויימצ ועומדצ על זה הוא פשוט יוצא מהחדר מה אני יכולה לעשות כל דבר איתו קשה וזה לא נותן לי להנות ממנו וזה גם מתסכל אותי ואת כולנו כי שמגיעים אלינו הוא לא מוכן לשתף אחיינים שלו במשחקים שתלטן רכושני בצורה נוראית מתחיל להרביץ ולצעוק מה אפשר לעשות כבר חסרת אונים מרגישה שמאבדת תשליטה בילד שלי והוא כזה קטן מה יהיה בגיל מאוחר יותר בבקשה עזרה
נשמע לא פשוטO.L
אין לי עיצת פלא אבל ממליצה לפנות למכון אדלר. אני בכל אופן מאוד התחברתי לגישה שלהם בנוגע לגבולות. אפשר גם לפנות אליהם עם שאלה דרך הפייסבוק.

הצלחה רבה!
גבולות... גבולות... גבולות ...ילד צועק מרביץגלית ושבעת בניה
תבדקו את עצמכם ילד הוא המראה של הבית!
מצד שני אפשר להבין כי יש רגעים של חוסר אונים תיסכול אנחנו לא מכונות, ויחד עם זאת בריאות הנפש של הילד מחייבת אותנו ליהיות יותר אחראים ובשליטה.
במקום להעיר באופן שיטתי (דבר שמזיק ולא מועיל) ניתן לעודד ע'י פרסים וכו'...תחמיאו לו בפניו, ושלא בפניו ולוודא שהוא שומע.
כמה שפחות להעיר ויותר להחמיא למצוא הזדמנויות להחמיא על מעשה טוב דיבור טוב תאמרו לו כמה אתם גאים בו ועוד..... ילדים יצורים מאוד חכמים, יש להם חיישנים מפותחים, הרגישות שלהם למילים, להבעות פנים, למעשים מאוד חדים הוא צריך להרגיש שאוהבים ומעריכים אותם.
ולכן שיטת העונשים והצעקות אינה יעילה. בפרט שהיא בתדירות גבוהה.
לפעמים ילד מנסה למשוך תשומת לב שלילית כדי למשוך תשומת לב לכן לא תמיד חייבים להגיב ולהסיח את דעתו זו גם דרך...
מותר ורצוי ליהיות נחרצים כמו זמנים של שינה ארוחות וכו'..
אבל כדי שהדרך לשינה תיהיה מרצון תעשו מעשה חוויותי שיגרום לו לרצות , אולי לשבת לידו וללטף, לספר סיפור וכו'..
לידיעה: בכל עיר יש שירות פסיכולוגי שניתן להעזר בחינם, תפני לגננת של הילד והיא תנחה אותך!

הדרכת הוריםפאז
נסי להעניק לילד גם אהבה
ולמצוא דרכים בונות יותר מצעקות ועונשים לגהולות.
ממליצה על הספר איך לדבר כך שהילדים יקשיבו ולהקשיב כך שהילדים ידברו
גבולותיסמין1010
העניין הוא שאני מרעיפה עליו המון אהבה הוא ילד מפונק כל הזמן הייתי מפנקת אותו ומרעיפה עליו אהבה בלי סוף
הרגשתי שיש פה אהבה ללא גבולות לכן חזרתיגלית ושבעת בניה
על נושא גבולות שזה לא סתירה לחום ואהבה.
זה שני דברים הכרחיים לאיזון הנפשי ובריא
ולבטחון העצמי של הילד!!! גבולות מלשון גב הילד ידע שעומד מולו הורה חזק שיהיה לו למשענת ולגב בשעת הצורך.
בכל מצב חשוב להתיעץ עם גורם חינוכי כדי לשלול בעיות מעבר למה שכתבת.
אז זו גם בעיהפאז
ההתנהלות צריכה להיות מאוזנת
והרבה פעמים מי שקשה לו לנציב גבולות וסדרים יציבים כשגרה
מתפרצים כשמשהו שובר את גב הגמל.
חשוב ללמוד איך לתת אהבה לצד מסגרת יציבה ובריאה
אהבה, זה לא אומר לפנק כל הזמן.ד.

תחשבי מה קורה בראש שלו, שעוד לא מכיר את העולם. 

הוא רגיל שהכל מקבלים ומגיע, בלי בלי שמץ כללים, אז ברור שמתקומם כשרוצים להכתיב לו משהו, או לקחת משהו שהוא רוצה; זה נגד החינוך שלו... 

אז כעת הזמן ללמוד להרגיל באהבה לכך שיש גם סדרים וכללים. בנחת, באהבה בהסברה, ובהרגל מתמיד, נחוש.

ואפשר גם לקחת לאיזה מישהו ממש מומחה, שיאבחן קצת מה קורה איתו. אולי הוא גם היפר נוסף להרגלים..

צעקות ועונשים .... הוא מתנהג ככה כי הוא רוצה יחסשלילי..אני84
.. תישתדלי לא להרים את הקול הרבה. לא להראות שאת מתעצבנת ונלחצת.... תדברי בטון סמכותי ותלכי עם מה שאמרת עד הסוף בלי פשרות. ותמיד תשדרי שאת אוהבת אותו...
למשל... הילד הרביץ הערת ולא הפסיק..... בלי לדבר הרבה קחי אותו לחדר ותגידי לו שיחשוב על מה שעשה והוא לא יוצא עד שירגע. אם יוצא תכניסי שוב. בנחת בלי להראות לו שאת מתוסכלת וכך שוב ושוב עד שיכנע... אם תתמידי זה ילך.
בהצלחה.
ממליצה בחום ללכת להנחיית הוריםהודיה60

נשמע די ברור שהבעיה פה זה שאתם לא יודעים איך להציב גבולות

אבל מאד קשה ללמוד את זה מהודעות בפורום

זה קצת כמו ללמוד שחיה על גבי הפורום

תלכו לקבוצת הורים, הנחיית הורים, את לבד או שניכם ביחד. תוכלי גם להתייעץ עם המדריכה באופן אישי

זה יכול מאד לעזור לכם

בהצלחה

לא תמיד "הנחיית הורים" זה טוב.ד.

תלוי באיזו שיטה הם עובדים.

אם כי ברור שבמקרה כזה צריך הדרכה/הכוונה כלשהי.

הוא נולד אתמול?אלעדאחרונה

ילד לא מגיע לגיל ארבע ו"פתאום" מתנהג בצורה נוראית כ"כ.
מצטער להצטרף למהקלה כאן - הבעיה היא בכם. אתם הבאת אותו להתנהג כפי שהוא מתנהג

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך