בס"ד עוצמה פנימית.
כוח המעשה.
"...וַיֵּצְאוּ וַיְבָרֲכוּ אֶת הָעָם וַיֵּרָא כְבוֹד ה' אֶל כָּל הָעָם:"
אומר רש"י: "אמרו ויהי נועם ה' אלקינו עלינו (תהלים צ, יז.), יהי רצון שתשרה שכינה במעשה ידיכם. לפי שכל ז' ימי המלואים שהעמידו משה למשכן ושמש בו, ופרקו בכל יום, לא שרתה בו שכינה... לכך אמר זה הדבר אשר צוה ה' תעשו וירא אליכם כבוד ה', אהרן אחי כדאי וחשוב ממני, שעל ידי קרבנותיו ועבודתו תשרה שכינה בכם..." רש"י מביא לכאורה שמשה רבנו בא להגיד לעם שאהרון חשוב ממנו, אך נראה לי שאם נדייק זה לא העניין המרכזי, שהרי אם כן משה היה מברך לבד, אך הם היו יחד כי כל אחד בא מצד אחר מתפקיד אחר, והתפקיד של אהרון היה הגורם להשראת השכינה הקרבת הקורבנות, "העבודה" שמחברת את הרוח לעולם המעשה, זה תפקיד הכהן, ועלינו ללמוד מכאן שיש למעשים ולמצוות אותם אנחנו מקיימים את הכוח להשרות שכינה ובעניין הזה היה חשוב למשה רבנו להדגיש לנו את כוח העבודה והמעשים של אהרון. "וִיהִי נֹעַם ה' אֱלֹקֵינוּ עָלֵינוּ...וּמַעֲשֵׂה יָדֵינוּ כּוֹנְנֵהוּ" יש נועם והשראת שכינה עלינו, והמעשים שלנו, הם הנותנים אפשרות להשראת השכינה.
~~~הרחבות~~~
דיבור האמונה האינסופי, והמילה המדויקת. פסח וספירת העומר, משה ואהרון.
אמרתי שכנראה יש פה שתי נקודות שונות, והתייחסו לחלקו של אהרון, ושל המעשים, אני רוצה להתייחס עכשיו לחלק השני של משה, של השבעה ימים לפני הפרשה שלנו, ובמקביל נתייחס לפסח ולספירת העומר.
הרבי מרדזין, מדבר על מדוע לא מברכים שהחיינו על סיפרת העומר, ותשובתו היא שהאור נגלה לפני ביציאת מצרים, ולאחר מכן עלינו לגלותו. הדבר מאד דומה בעיני למשכן אותו משה הקים והרס ותחילת הסיבה למשכן שרש"י מביא ,לכפר על העגל" משה בונה את האור הראשוני האור הגדול מאד המטרה והשאיפה, אבל זהו ברק, אנחנו קולטים אותו אבל רק לרגעים ספורים שלפעמים לא מבינים שזה אכן ברק.
ככה היה לנו את ליל הסדר בו דיברנו, ישבנו ודיברנו ביציאת מצרים, ישנם אורות גדולים ואין מספיק זמן לקלוט את מה שקורה בליל הסדר, ואז לאחר שהפסח, שיש לנו את השאיפה, אנחנו מגיעים לספירת העומר, סופרים כל מילה מסתכלים על איך להתקדם צעד אחר צעד.
כפי שאמר לי הרב צוריאל בובליל האדם בדרך למטרה צריך שלוש מטרות הגדולה, שאליה הוא שואף, האמצעית שהיא הדרך בה הוא ילך, והמטרות הקטנות הצעדים והשלבים בסולם אותם אנו עולים.
פסח ומשה רבנו נותנים לנו את המטרות הגבוהות אליהן אנחנו שואפים עם הדרכות התורה כיצד ללכת, והמעשים להתקרבות של אהרון ושל ספירת העומר.
שנזכה מתוך פסח, והשאיפה לגאולה מלאה, לספור ולהעריך את המעשים שלנו, ולהתקדם למתן תורה והגאולה השלמה.
שבת שלום ומבורך מאיתו יתברך!!

פרשת שמיני