אבל זה היה רק אחרי שהוא דיבר איתי וחקר אותי מה אני חושבת על הבחור, והבין שאני לא באמת רוצה להמשיך רק מבולבלת מכל ה"יועצים" למיניהם שאמרו שחייבים להתפשר ושאני לא אצליח להשיג את מה שאני רוצה.
הרב הזה הבין יותר ממני מה אני באמת חושבת ולכן אמר לי שלא, וברגע שהוא אמר קלטתי כמה זה נכון. (וגם ברך שאני אמצא את הזיווג הנכון במהירות, מה שב"ה היה)
במקרה כזה, שהרב עוזר לאדם להבין מה הוא חושב באמת (בזמן בלבול) זה מאד נכון להתייעץ, וגם יועץ חכם שלא רב יכול לעזור.
אבל לא נכון (לדעתי) לתת לרב להחליט לכם בעניין כזה בעצמו. (או לכל אדם אחר)
חשוב מאד להיות שלמים עם ההחלטה להתחתן, כי תמיד יש בעיות, מחלוקות ומריבות בנישואין, ואם בני הזוג מגיעים לנישואין מתוך החלטה מושכלת, קל להם יותר להשלים במריבות. כי הם אלו שהחליטו להתחתן למרות שהיו מודעים לבעיות שיהיו.
אבל אם מישהו אחר החליט בשבילם תמיד יעלו פקפוקים בהחלטה ומחשבות שאולי זה לא היה נכון להחליט ככה ושהם לא החליטו בעצמם ולכן הם לא בטוח מתאימים, ובמקרה כזה גם אם זה הזיווג שמתאים משמים יש לו פחות סיכוי להתקיים, כי זו לא היתה החלטה מלאה של בני הזוג. (כמעט ואין מצבים היום של אמונה עיוורת אחרי החכם שאם הוא אמר משהו אז זה בטוח נכון, בטח לא לשני בני הזוג, לכן לא נכון היום לפעול ככה)
לכן הרבה מאד פעמים שומעים על סיפורים שהרב אמר להתגרשו\חיו לא בשלום, וגם סיפורים אחרים שאנשים אחרים החליטו והיה את אותו הדבר, או שאחד מבני הזוג לחץ על השני להתחתן והשני לא חשב והחליט כמו שצריך, והתוצאה היתה שלילית. (לפעמים מדובר בגירושין אחרי 15 שנה יחד. כשלא מחליטים כמו שצריך זה משפיע על הנישואין מההתחלה)
ממליצה לך לשקול שוב אם להתייעץ ובמיוחד איך להתייעץ. כי עצה זה דבר טוב וחשוב שיכול לקדם מאד. אבל החלטה במקומך\במקום זו שאתה יוצא איתה זה אסון לנישואין.