עוד קטע שכתבתי. דעתכן/ם. (לא מוגה עדיין)shuki

שדכנית יקרה!

רציתי להגיד לך תודה, אבל ממך אני ממש מאוכזב,

כי כל ההצעות שקיבלתי ממך גרמו לי לסבל רב.

יצאתי עם לא מעט בנות שהכרת לי בשנה האחרונה,

כל אחת מהן (כך אמרת לי) מחכה ומצפה בקוצר רוח לחתונה.

באמת תודה לך על כל המאמצים, אבל אני חושב שכאן דרכינו נפרדות,

כי נגמרו לי כל כוחות הנפש, בזבזתי אותם על הצעותיך שממש לא היו קשורות.

הבחורה הראשונה היתה מסופקת האם תלך עם כיסוי ראש מלא,

לָמה בכלל חשבת שהיא תתאים לי?? אני ממש מתפלא...

עם כל הכבוד למחנה של "קו לחיים" בו היא הדריכה במשך שנים רבות,

יראת שמיים לא נמדדת רק בזה אלא גם בשמירת נגיעה מבנים, או לפחות ארבע אמות.

השניה הייתה "מתוקה, מקסימה משקיענית ויראת שמיים", כהגדרתך,

אך כמה חבל שאת ילדיה - בחינוך חילוני רצתה לחנך.

כששאלתי עליה פרטים אמרת "עזוב נו, בלי לנסות אתה לא יכול להכיר",

ואני לתומי סמכתי עליך, ואפילו הזמנתי אותה לבית הקפה הטוב ביותר שהיה בעיר.

על השלישית, זאת שעשתה שנתיים שירות לאומי ואחר כך גם מדרשה,

אמרת שהיא "אידיאליסטית אמיתית, כל גבר רוצה כזאת אשה".

במשך כל הפגישה, על האקס שלה היא לא הפסיקה לדבר,

ואני נתתי לזה עוד צ'אנס, מקסימום אכיר אותה לאיזה חבר.

אני כבר התיאשתי ממך, אבל עם ההצעה הרביעית הייתי מוכרח להפגש,

"אני לא מכירה אותה אישית" אמרת לי, "אבל ישוב הארץ זה נושא שבוער אצלה כמו אש!".

את התמימות איבדתי כבר מזמן, אז שאלתי אותך עד היכן חצאיותיה מגיעות,

ואת ענית לי בפה מלא – "היא שיא הצנועה, באחריות! כמו כל הדוסיות".

אחרי 5 דקות ידעתי שלא נתאים, וזה לא שאני בררן!

על אביב גפן היא מתה, כך אמרה, שומעת אותו כל הזמן.

"מי יגור באהלו של ה'"? שאל דוד המלך,

"דובר אמת בלבבו", כך כתוב בתהילים, כי לשקר - אין שום ערך.

אני מבין ששידוכים מוצלחים למוניטין שלך יעזרו,

אבל האם לא אכפת לך על כל הלבבות שבדרך ישברו??

מה לכל הרוחות חשבת לעצמך כששיקרת לי במצח נחושה?

דייקתי מאוד בדברי, כשתיארתי לך את התכונות אותן אני מחפש באשה!

לכף זכות אני מנסה לדון אותך, אבל לא כל כך מצליח,

סיבות ותירוצים מחפש בכל מקום, כדי שלמרות הכל את חפותך אוכיח.

תסלחי לי שאני מעביר ביקורת, כי את השתדלותך אני מאוד מעריך,

למשודכים האחרים שלך אני דואג, ואין כאן המקום להאריך...

יפה. תודה.חיפושית אדומה
וואווו זה אמיתי????תנו חיוך
אין ספק שזה קשה מאוד לשדך ולמצוא כלה/חתןאני12345
וואי זה ממש יפה..יש כישרון אין מה לומר..אנונימי (פותח)
לצערי כן. מה שקרה זה שהציעו לי מישהי,shuki
ואני, למוּד נסיון מכל השדכניות האלה שדוחפות לך "בנות מקסימות" שאין לי מושג מאיפה הן הביאו אותם, שאלתי שאלות מדויקות וקיבלתי תשובות שאי אפשר לפרש אותם לשני פנים.

ובכל זאת, על השניה הראשונה ראיתי ש....

עבדו עלי!!!

פשוט ככה!

תבכה. אולי זה יעזור. אני לא צוחקת. אני רצינית.אני12345
ממש לא. ברוך ה' שכך קרה. (ס'תכלי בחתימה שלי)shuki
הצער היחיד שלי הוא על אנשים אחרים שיקבלו הצעות מכאלה שדכניות.

כולנו מקבלים הצעות כאלה . בגלל שככה זה עד שמתחתניםאני12345
אבל טוב שאתה לא מיואשאני12345
אשרייך!!ענת=)
בחסדיו הדגולים!

ראשית, על הדרך שבה בחרת לקחת את הדברים, באמונה!

ועל הכשרון שניתן לך, טוב לקחת כשרון שכזה ולהשתמש בו למאויי הנפש.
מניסיון בדבר יכולה לומר זה מאוד מקל על החוויה.
ואתה עשית זאת בדרך נפלא! יפה ניסית[לא הבנתי עם עלה ביידך] לדון אותה כף זכות.

שבוע טוב
וכל ההצלחות!
פסלת אותה כי היא שומעת אביב גפן??דתיהדתיה

חוץ מזה שזה לא נראה לי סיבה לפסול על יראת שמיים, אני ממש מזדהה עם השאר.  רק שאני בניגוד אליך, למדתי מאוד מהר שאם לא מבררים ומרכינים את הראש בתודה לכל הצעה, סובלים. ולכן היום ב"ה זה כבר לא קורה.

לכן, לא משנה מה יגידו לי שדכניות או חברות או לא יודעת מי, אני לא יוצאת אם לא ברור לי שהדברים שחשובים לי מצויים בבחור.  ואם אני מגלה שלא, אז אני אומרת בלי בושה! לא צריך להרגיש לא בנוח! להוציא את "לא נעים" מהלקסיקון בכל הנוגע לשידוכים.  זה אתה זה שמקדיש מזמנך ויוצא ומנסה ומתלבש ומקווה ומצפה ומייחל...ומתאכזב.  לא המשדכים.  להם זה מאוד קל להגיד "תנסה ומקסימום לא אז לא..." - קל להגיד.  וכל שכן כשמדובר בשדכנים שאז הם גם מקבלים שכר.  בקיצור - אם לא מתאים לך - אל תצא! תברר קודם טוב טוב.  תבקש שם של הבחורה ואיפה היא לומדת או טלפון של מכרים ותברר.

בהצלחה!

מצטרף לדעתה של דתיהדתיה ^^^בקשר לשדכנים\יותמשה4
רק חשוב באמת שבנושא הזה נדע משהו מאוד חשוב:אני12345

כל אדם מנסה לעשות טוב. אין משהו שבכוונה יתקשר להציע לך משהו כדי לדפוק אותך.

גם אמא שלך לפעמים נותנת לך פרי שלא בא לך לאכול באותו רגע.

נושא כזה כ"כ מורכב, שאפילו מטרוניתא אחת ניסתה והסתכה, מבינים כולם שזה רק חסדי שמים.

לכן,

יש שליחים בעולם הזה לכל דבר. ככה זה כשאתה בן אדם ולא מלאך. ללמד זכות. זה קשה. קשה מאוד. אבל לדעת שבלי שדכנים היה גם קשה.

גם לי בציעו לפני שבוע בחור שנפל ליבי בתוכי כשנפגשתי איתו. אבל לא כעסתי על השדכנית.

בכלל, אני לומדת להודות בזמן האחרון על הרבה דברים.

אחרי שיום אחד לא עבד לי האינטרנט וראיתי איש מעווות יושב בכיסא גלגלים באוטובוס ,ונשים זקנות שאפן כמעט נשק לרצפה מעומס הסלים הכבדים שנשאו איתן, הבטתי בשתיקה.

יש כ"כ הרבה כאב בעולם. לא חסר . יש דברים שאין לנו שליטה עליהם. צריך פשוט להודות על מה שיש , להשתדל לעשות טוב ולהתפלל.

פופורציהאנונימי (פותח)

באופן כללי אני מסכימה איתך.

רק משהו אחד קצת מפריע לי, נכון שצריך לקחת את ה"צרות" שלנו בפופורציה ,אבל גם את זה  בפפורציה.

ז"א אם על כל דבר שלנו נתחיל להסתכל על הצרות של אחרים ולהגיד " אצלי זה כלום לעומתם" זה לא יגמר(ואולי אפילו באיזשהו שלב חלילה ניהיה אדישים לעצמינו, ואז לא במודה אפילו נתיאש).

כל אחד והניסיונות שלו.

מותר לכאוב על הצרות. ומתוך הכאב או הצער לבקש מה' ישועה.

מה שאני מנסה להגיד שהתיסכול מה"צרה " לא סתם הגיע...

מסכימה איתך. תודהאני12345
ברור שלא הגיע סתם...Curious

ושצריך לעשות עם זה משהו,

ייתכן מאד שה"משהו" הזה זה בדיוק מה ששוקי עושה - להתריע על התנהגות השדכנים שמזלזלים ברצונות של המשודכים.

גם זו אחת הסיבות שהקב"ה מנחית עלינו דברים - ייתכן שיש לנו כח להילחם בזה ולשנות את זה לטובה, ולכן זה נותב אלינו.

מה גם, שמדובר במשהו שמנחית עלינו בן אדם, ולא משהו שנחת במישרין. ייתכן שלשוקי ניתנה הזדמנות לתקן את דרכי אותה  השדכנית (ואולי אותם שדכנים שקוראים את זה) והזדמנות כזו - לענ"ד אסור לפספס....  

מה הבעיה באביב גפן..??ארנאו
אביב הוא המלך הבלתי מוכתר של הנוער בישראל..לפחות הנוער הלא שפוי..נוער כאילו..במלא מובן המילה..אני לא חושב שזה גורע מהיראתשמים..
פשוט: יפה ואמיתי...אלי12345

ב"ה.

רואים שהדברים יוצאים מהלב - ולכן הם יכנסו אל הלב.

בבקשה, תפרסם זאת בכל מיני מקומות ציבוריים , כך שגם האנשים שלא מתמודדים עם הקשיים האלו יקראו זאת ...!!!

אליהם מופנית הקריאה האמיתית מכאן....

אולי צריך להפנות זאת למשה, או לADMIN או לכל מי שיכל להוציא הודעה זאת גם מחוץ לפורום הזה......

כל הכבוד על הכישרון...

שבוע טוב.

המממ...גייטל רייזל

נחמד. הכל באמת לגיטימי לפסול..!

א-ב-ל-

"אחרי 5 דקות ידעתי שלא נתאים, וזה לא שאני בררן!

על אביב גפן היא מתה, כך אמרה, שומעת אותו כל הזמן"- על כזה דבר לפסול?? האלק לא בררן..נו, באמת!

העלת לי את עצבי.

חחחחחחחחחחחחחחחח!אני12345
היי היי, זה היה רק בשביל החרוז...shuki
לא הייתי פוסל רק בגלל שהיא שומעת אביב גפן.
אבל היו דברים שפסלתי על השניה הראשונה שראיתי את הבחורה.

ולא, זה בהחלט לא בגלל שאני בררן.
גבר מילה של ניסיון חיים קצת יותר מבוגר ממךקשלש
השדכניות אע"פ שההצועת שלי גם לא משהו מהם בכלל בלשון המעטה
בכל מקרה הן מנסות וזה כבר יפה וטוב
אין לך מושג כמה הן משקיעות ולא תמיד הן מכירות את הבנות על בורין

ומה לעשות שחברינו הנשואים שדווא מכירים אותנו
לא ממש נוקפים אצבע
ולמצוא אחד שמכיר אותך ואותה על בורים זה ממש קשה כקריעת ים סוף

אז לקת הצעה מכל אחד גם אני לא בעד
אבל מידך להעביר ביקירות על מי שמנסה לעזור לא יפה מצד שני
תחשווב על זה ותברר את הצעה שהיא נותת לך.. כמה שרק תוכל..
סבבה לגמרי, אבל כמו שהרב אליעזר מלמד אמר:shuki
עדיף לא להציע מאשר להציע "סתם".

ויש הרבה שדכניות כאלה שמציעות לך סתם מבלי לחשוב באמת וברצינות אם יש התאמה.

אז עם כל הרצון הטוב וההערכה....
לא נכוןקשלש
שוב מניסיון שלי
בדר"כ זה שגה בלי כוונה כי היא באמת לא מכירה 100% אותה
אני יודעת על שדכנית אחת חרדית (של ישיבה)שרבוב
שהציעה לחברה שלי בערך חצי ישיבה בכלל בלי לבדוקאם יש התאמה כולשהיא!
אצל חרדים זה משהו אחרקשלש
יש להם תמריץ כספי על שידוך 
ולכן הרבה מנסים בלי התאמה לצערנו גם אני מכיר כמה מקרים כאלה 
שדכניםיהודית פוגל
אפשר לכתוב ספרים שלמים על הנושא. אבל באמת הם עושים עבודה חשובה למרות שגם השכר עומד מול עיניהם. ישנה תופעה ששדכנים לא מוכנים להציע ולחשוב ולהתאמץ למען מישהוא/היא שלא התייחסו אליהם יפה ואפילו נתנו להם על הראש בגלל מה שהציעו - לפעמים בתום לב - הזהרו! לא כדאי ליצור שם רע אצל השדכנים! צריך להכיר תודה ולכבד למרות שההצעות לא מי יודע מה, אולי בעקבות היחס היפה הם ישתדלו יותר, לא ישימו פס כעל מישהוא קשה לשידוך. גם להם יש את הכבוד שלהם ואת הצורך בתודה ובהערכה, למרות מקצועם השנוי במחלוקת אם לדבר בלשון עדינה... 
יחד עם זאת....Curious

ישנה תופעה ששדכנים לא מוכנים להציע ולחשוב ולהתאמץ למען אלה שפשוט לא קיבלו את דעתם...

יהודית, יש לך מושג כמה זה מתסכל כשבאים לשדכן, אומרים לו במפורש(!!!) מה רוצים (ולא, ממש לא מדובר בדרישות בעננים), ואותו שדכן פשוט לא מתייחס למה שביקשו ממנו אלא מציע מה שהוא(!) חושב לנכון....

אז כן, זה פוגע, כי זה מראה זלזול מצד השדכן על הרצונות של המשודך.

אם הוא חושב שבקשה מסוימת של המשודך היא מוגזמת - שיאמר את זה כאשר הוא מקבל את הבקשה, ויתן למשודך אופציה לנתק את ההתקשרות, או אם לא מדובר בתשלום, יבהיר למשודך שהוא לא הולך להציע לו משהו בהתאם לבקשותיו. כך הוא לא ייצור את האשליה למשודך שהוא הולך להתחשב בו, ואז מפתיע אותו לרעה.

האם התנהגות זו של השדכן (להציע הצעות לא מתאימות) נקראת בעינייך "תום לב"? לי השם הנכון נראה יותר "זלזול".

אז העירו לשדכנים על זה - ובצדק רב.

אז מה את מנסה לומר? שהיה צריך להעיר יותר יפה? מנסיוני, יש אנשים שאיך שלא תעיר להם, בצורה הכי עדינה - הם יעלבו מעצם ההערה. כך שלא בטוח שלא העירו להם יפה, נראה לי שהבעיה היא שבכלל העזו להעיר להם.

וגם אם יכלו להעיר להם אחרת (יותר בעדינות...)עדיין אפשר להבין את המשודך - הוא הלך לשדכן כאשר מן הסתם הוא כבר שחוק מהצעות לא מתאימות, או מפגישות עם אנשים שלא ידעו להתנהג (ממש לא בהכרח קשור לשדכן), ואף על פי כן ולמרות הכל, מנסים עוד הפעם, הולכים לשדכן, ומן הסתם גם משלמים כסף, והשדכן? סטירת לחי בפרצוף - כאילו מה שאמרנו ששייך לנו לא נחשב בעיניו.

אז במצב כזה אם משודך"נותן על הראש" - לא נראה לי שיש לבוא אליו בטענות.  מי שלא בסדר הוא השדכן שמועל לדעתי באימון שניתן בו.

תקני אותי אם אני טועה, אך מה שאני קולטת מדברייך נשמע לי כמו "אנחנו צריכים את השדכנים, גם אם הם לא בסדר, ולכן עלינו להתנהג איתם יפה"

סלחי לי, אך לא כך העולם שלנו צריך להיראות, ולא זו הדרך להשיג דברים!!!!

המשדך האמיתי הוא הקב"ה, והשדכנים הם שליחים שלו. אז אנו מנסים לעשות השתדלות וללכת לשדכנים - אבל רק להגונים מביניהם. ואם הם מתנהגים איתנו שלא כשורה - מחובתנו להעיר להם, ואם הם ממשיכים בזה - אין שום סיבה להיות איתם בקשר - למעשה יש את כל הסיבות לנתק אותו...

כל מילה שלך נכונה, וכנראהיהודית פוגל
שאלה החוויות האישיות שלך. יחד עם זאת עדיין אני חושבת שצריך לשמור על שם טוב בין השדכנים. הם  מחליפים אינפורמציה ביניהם ויכולים לגרום גם נזק. הסיסמא אל תהיה צודק תהיה חכם תקפה כאן מאוד.
השאלה היא...Curious

למה את קוראת "לשמור על שם טוב".

מותר לומר לשדכן שהצעה מסוימת לא נראית לי.

מותר גם להעיר לו שמלכתחילה הבהרתי לא שסוג X שלא מתאים (אחרי שזה בדיוק מה שהוא מציע)

ואפילו - חובה(!) להעיר לו על זה כדי למנוע מעצמי שחיקה מיותרת (ראי, המאמר של הרב מלמד ששוקי הביא.)

נכון שצריך מלכתחילה להעיר יפה - כי הוא בן אדם.

אבל מה לעשות, ישנם שדכנים שגם אם נעיר להם הכי יפה שיש, יעלבו וינסו "לשרוף" אותנו.

והחכמה פה, לזכור שהכל מאת הקב"ה. ולדאוג לעצמנו (שלא נקבל הצעות לא טובות ונישחק) , כמובן לפי כללי דרך ארץ, אך גם לדעת לעמוד על שלנו,

כל זה חשוב מ"ללקק" לשדכן....

ויודעת מה? זה בדיוק מה שקורה היום ביחסי ישראל והעמים....

חומר למחשבה...

אז ב"ה...Curious

יצא לך להתנסות עם אנשים טובים.

אני נתקלתי יותר מדי בשדכנים שישבו איתי כאילו ברצינות, שמעו במה אני מעונינת והציעו משהו אחר לגמרי, וכשהערתי על זה, התגובות היו בין להתווכח איתי שזה כן שייך (איפה הם היו כשאמרתי את זה מלכתחילה?) לבין "לא ידעתי כמה את רצינית על זה" או יותר חצוף "ניסיתי...." ואפילו שקרי "אבל אמרת לי ש..." (כאשר אמרתי בדיוק להפך...)

תעיין בשרשור שלי מלפני כמה ימיםמישהו10
ומה אתה מחפש אצל שדכנית ? רק בפורום הזה אני מאמין שתוכל למצוא הרבה בנות שיכולות להתאים לך בלי כל הכאב הזה...
וואוא אני ממש התרשמתישירו למלך

מהכתיבה שלך!!

חשוביהודית פוגל
הרבה מכם אומרים: הגדרתי לשדכנית בדיוק מה אני מחפש ורוצה, היא מביאה לי משהוא הפוך, ממש לא בכיוון ומנסה לשכנע אותי שכדאי לי לבדוק/להפגש/להתחתן וזה מרגיז משפיל ומתסכל. נכון, א ב ל שימו לב: כבני אדם אין לנו את היכולת לראות את עצמנו באור נכון ומציאותי. השדכן לעיתים נתון בדילמה קשה: המועמד או הוריו מחפשים בשבילו בשמים, בעוד שבשטח אין לו שם מי יודע מה והוא לא ממש מבוקש כ"כ כמו שהוא והוריו חולמים. איך אמור השדכן להוריד אותם מהאולימפוס? איך אמור השדכן לנהוג? לאמר את האמת - מה שאני מציע לך זה המקסימום שאתה יכול להגיע אליו? אז יוצא שהוא מייאש את המועמד. לתת לו להמשיך עם האשליות? כלומר אני מבקשת כאן לאמר שבד"כ אין לשדכנים כוונות זדון, הם פשוט נתונים בין הפטיש לסדן, בין המצוי והרצוי. כ"ט
נכון שבד"כ השדכנים לא חושבים לעשות רעshuki
אבל הרבה פעמים הם בכלל לא חושבים!!!

סתם זורקים הצעות כמו פטריות אחרי הגשם.
כל בחורה עם חצאית היא "דוסית, מתוקה, מקסימה, משפחתית, חכמה, טובת לב ומתאימה בול בשבילך!"
את צודקת, אבל לא כל אחד מסוגל לשדךtzvib
לשדך בין אנשים זה כישורון, ולא כל מי שרוצה יש לו / לה את זה. אני חושב בהרבה מקרים השדכן סבור שצריך פשוט לנסות עד שמצליחים, אבל עם גישה כזאת זה מייאש ומתיש. ולכן השדכן צריך לחשוב טוב טוב לפני שהוא מציע שידוך.
אומר לך איך לדעתי הוא אמור לנהוג:Curiousאחרונה

1. לא תמיד דרישות שהשדכן לא יכול למלא הן "דרישות בשמיים".

2. דרישות של משודך אינן באות כי אנו "חושבים את עצמנו למבוקשים" אלא לאחר שבדקנו את עצמנו היטב, ונשארנו עם הדברים החשובים באמת, וגם במקרה כזה נתקלים השדכנים שמציעים לנו "דוקא כאילו".

3. תפקיד השדכן הוא לא "להוריד מהאולימפוס" אלא למצוא משהו מתאים.

4. אם אין לו משהו מתאים - שיאמר למשודך שאין לו ויתן למשודך להחליט מה הלאה - אבל ההחלטה היא של המשודך ולא של השדכן.

5. אם הוא חושב שדרישה של משודך היא מוגזמת, שינסה לשוחח איתו ויבין מדוע. אולי לאחר שיחה יתברר כי המשודך צודק? אם השדכן איננו רוצה "לרקוד לפי החליל של המשודך" - שיאמר את זה מההתחלה.

ואל תשכחי שלשדכן עומד סכום כסף מול העיניים, וכסף עלול לטשטש אנשים מאד חיוביים...

חלק ב של "הדרך לחופה רצופה כוונות טובות"...כלנית1
משעשע וקולע, מכניס קצת הומור בחיים האפורים (השמים לא כל הזמן אפורים החורף).
האם קראת את הספר "הדרך לחופה רצופה כוונות טובות"? זה מסייע לקחת יותר בקלות את הדרך הקשה. אם כל הקטעים הללו אכן נכונים, מומלץ מאד לנקוט בגישה שמצויה יותר אצל החרדים. פשוט לברר. לברר פרטים לפני שנפגשים כדי לא לגרום לביטול תורה וביטול זמן ועגמת נפש גדולה. בסוף לא נשארת אנרגיה לחפש את המתאימה לך. יש כמה צדיקים שהקימו את "ישפה" ושם דאגו למלא טפסים מפורטים על עניינים כאלו.
יש שדכנים שפשוט דוחפים אותך לצאת עם כמה שיותר בשביל שתרגיש שלא שילמת סתם. יש חובבנים שעושים בהתנדבות ולא נעים "לשגע להם את השכל" בשאלות, אבל במקום להיפגש עם הלא נכונה, בקש מספרי טלפון של חברות, מחנכת וכד'. אפשר לבקש מאחד ההורים לשוחח עם ה"ממליצים" ובכך לחסוך זמן, כסף וכח נפשי.
מקוה בשבילך שהגברת הנכונה תופיע במהרה!
ממש יפה....איזה טוב^
בע"ה שהקב"ה ישלח לך כלה במהרה....ותספר לנו דברים יותר טובים...
פשוט מקסים!! הצלחת להעביר מסר חד מאוד באופן איכותיtzvib
צודק במאה אחוז,אני חשבתי שרק לי קורה שהשידוכים הכיאנונימי (פותח)

מוזרים הגיעו אלי משדכנית! למה? אולי סתם ניסו להדביק לי מישהו ולעבור ללקוח הבא....

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאראחרונה

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך