הבו עצות...!מחוברת

חברה שלי נמצאת בקשר עם בחור כבר תקופה, ודי נראה להם...

אבל יש משו שמאוד מטריד אותי בבחור(לכם זה ישמע אולי מוזר, אבל ממש כך!)

ואני כחברתה די חוששת ומאוד דואגת לה ולעתידה...

דוג': הייתי צריכה לנסוע למקום מסוים, כדי לקנות מתנה למישו והיא התלוותה אלי.
כשחזרנו, הוא התקשר...

תוכן השיחה לשיפוטכםבתוספת מחשבותי...)

הוא: מה קורה? איפה את?

היא: בדרך הביתה.חוזרת מ....

הוא: נסעת לבד?

היא: לא, עם חברה.     (טוב שהוא לא שאל מי זאת החברה...)

הוא: מה קנית?

היא: כלום.

הוא: ומה חברה שלך קנתה?      (למען השם, מה זה אמור לעניין אותו?!....)

היא: מתנה למישו...

הוא: מה היא קנתה? למי?

היא:......(-ז"א: ענתה מה ולמי...) 

ואני רק הרמתי גבה, אח"כ גם את השניה. ושתקתי.....

דבר נוסף שזעזע אותי(!): בתחילת הקשר חברתי היתה בדילמה, היא לא ידעה אם היא רוצה להמשיך או לא....
וגם היה לה סתם חבל למשוך את הזמן. והיא ספרה לו על כך.(יש לציין שהוא מאוד מעוניין בקשר).
והוא בתגובה, בין אם תרצי ובין אם לא, בסופו של דבר את תהיי איתי...(אמנם זה לא הציטוט המדוייק,
אך זוהי הכוונה המדוייקת של דבריו...)

פייר, אחרי שהיא אמרה לי את המשפט הנ"ל, הייתי בשוק! ( כאילו מה? מה היציאה הזו?!)

אבל גם פה שתקתי...

בקיצור: הנ"ל ודברים נוספים עוררו בי אסוסיאציות לא נעימות בכלל ואולי אפשר לומר: "תסמיני הגבר המכה"
(מי שזוכר- נפתח לא מזמן שרשור בנושא).

ולשאלתי: איך אני מעוררת אותה בעדינות המקסימלית (לא רוצה לפגוע בה....) לבדוק את הנושא יותר לעומק?
וגם-  איך ה י א יכולה לבדוק את זה?

תודה לכולכם ושבוע טוב.

אימלה!! מה שאת מתארת זה בול התסמינים!אנונימי (פותח)

מזה הדבר הזה הוא ממש חוקר אותה ודברים שממש לא אמורים לעניין אותו ועוד המשפט הזה של גם אם תירצי וגם לא בכלל מזעזע...לדעתי יש כאן בהחלט על מה לדאוג..הנושא הזה ממש מקומם אותי כפי שאתם רואים כי היה לי משו ממש דומה ..ככה שממש מצאתי את עצמי בכל מה שמחוברת סיפרה..

נכון השטלתנות סורי על השגיאות.וקראו עד הסוף@מיסטר דום

שהוא צריך לדעת כל הזמן לאן היא באה ולאן היא הולכת ועוקב אחריה כמו ראדר

זה מהסימנים של גבר מכה...ואם זה מעניין אותו כי הוא לא רכוש או חפץ שלו יש לה זכות לעשו תהמ שבראש שלה ילדה גדולה ואחראית אני אישית הייתי בוררח מכזה קשר כי זה להכניס ראש בריא למיטה חולה הבנאדם זקוק כנראה לאנשים שיהיו שפוטים תחתיו משו כנראה בילדות שהוא מקציןו אותו שתבדוק מאיזה בית הוא בא ושלא יביאו לה משו הרוס בעטיפה יפה ונוצצת שלא תסתנוור מזה...וכן את צריכה להגיד לה אבל לא ישירות כי הוא לא תקשיב לך כי מרוב לפעמים שאנשים חושבים שזה רק הלחץ של החתונה והבנאדם טב ואני מכיר וזה לא יקישבו שדהם יראו שהם טועים הם יגידו חבל שלא הקשבתי וכו' ואז יש ילדים ולא מפרקים חבילה כזאתי מהר מידי את אפילו יכולה להקצין מקרה כי אחרי זה נגיד את צודקת והוא יכה אותה היא לא תקום ותלך משם זה פסיכולוגיח כי לפעמים אנשים מעדיפים את הבוץ והשגרה שלהם !! מאשר משהו אחר שהם לא מכירים כי מרוב שהם פגועים מהעולם הם מפחדים ממנו ובכלל אחד התסמינים אם הוא מנסה לבודד אותה משאר העולם מהמשפחה שלה ומהחברות שלה אם הוא עושה עליה מניפולציות רגשיות כי אז יום אחד שיקום וימאס לה היחס הזה וזה עוד לטוב כי לפעמים מרוב שאתה ממתרגל ההיגיון שלך נשחק ותעוות ואת חשוב שזה מגיע לך ואת מוכן לכל ההסברים שהוא יתן לך וגם אין לך כלכ ךלאן ללכת

כי הוא דאג לבודד אותך שרק הוא ישאר לך בעולם לא הורים לא משפחה לא חברים כלום! אני אומר אם יש התנהגות כזאתי ברחי רוצי משם אל תתעסקי עם זה בכלל!

כי גם מרוב שלפעמים אכפת וזה ונגיד הוא נתן לך מכה הוא בא וביקש סליחה או זה יה בצחוק אין שום תירוץ בעולם!! שהוא ייגע בך כי את לא סמרטוט שלו ונשים כאלה בד"כ גם הן מזה כמועות לבעלים מפחד משגרה מיראה א. זה מסמל על חוסר ביטחון עצמי של הבעל הוא פחדן שהוא יודע להתמודד אז הוא מרביץ ולעוד מי למי שיותר חלש ממנו ..

ב.הוא בריון !!

ג.ברגע שזה קורה קומי וצאי מהדלת בלי לחזור אליו בכלל!!כי מצבים כאלה רק מסלימים ואת נאיבית אם את חושבת שזה היה מעידה ונפילה חד פעמית ...מי שמרים יד זה לא יקרה פעם או פעמיים זה יגמר ברצח כי לאנשים כאלה אןי גבולות הם נצרכים אובססיבים לשליטה וכח הם כוחניים ואגרסיבים ברמות ומי שינסה לעורר את מעמדם הם יכנסו בו כמו בולדוזר ירמסו ויקבצ'צו את שהמטרד האיום יוסר מעליהם...תראו נסחפתי אבל מה לעשות כאלה מקרים קורים!!

ובד"F אישה מוכה ואני לא מכליל ! יש לה היגיון שהיא אשמה כי הוא דואג לתת לה את התחשוה הזאתי שהיא אמרה ועיצבנה וכו'

אבל אם את חשוב לך הילדים ואין לו שום זכות שבעוולם להרים עליך יד אפילו לאיים עליך!!זה אמור להדליק לך נורה אדומה שעוד שנייה יפול אטום על החיים שלך כי אן לא תחתכי את זה כמה שיותר מהר את תסבלי אחרי זה הרבה יותר! מה שכן תמיד תדאגי להשאיר לך מפלט וחברה טובה לעת צרה שתשפכי לה את הלב וזה עוד ארוך ויש לי עוד המוון להגיד בנושא אבל חפרתי מספיק וסטיתי ונסחפתי ברמות על לקיצונות השנייה אז שיהיה לכולם

שבוע טוב!!ונשמע בשורות טובות למשיח צדקנו אמן!

וזה די ברור שחברה שלך לא רואה את זה והיא..מיסטר דום

...כמו עיוור באפילה...כי היא במקרה זה די צפוי שהיא תא תגיב אבל את בתור חברה צריכה לשלוח לה קריאות השכמה...ודחופות לעורר אותה שתהיה עירנית למצב שלה..

ותדבקי אם הוא קונה את היחס שלהמיסטר דום
בכסף ומתנות זה גם צריך לעורר מנורות..
אמא'לה! זה באמת זה נראה תסמינים של זה...סתם שואלת

תקשיבו, זה ממש ממש מלחיץ!

את חייבת להציל אותה ממנו!

היא יודעת שהוא כזה? כאילו, היא שמה לב שמשהו מוזר בו?

אם ממש לא, אז את חייבת ממש להראות לה את זה!

לודעת, תרמזי לה, היא ראתה את ההצגה של נעה אריאל?

אם כן, אז תדברי איתה על ההצגה איך שהוא...

ואם לא אז תציעי לה לראות..

היי גם את ראית את ההצגה??איזה יפה זה היה..חובה!!אנונימי (פותח)
מסכים עם התסמינים..לדעתי..ארנאו

את צריכה ללכת אליה ולומר לה בהרחבה ו''בפרצוף'' מה את חושבת..כמובן בעדינות..ואם את חברה טובה שלה ואחת שמכירה אותה אני חושב שתדעי איך ללכת לעניין גם אם בדרך עקיפה..מה שכן..לומר לה את זה ואפילו להבהיל אותה במידת הצורך..במקרים כאלה לא משחקים..ואם לא את..אז דרך חברה שקרובה אליה..

בהצלחה..

תגידו נכון שעוד לא התארסתם??אנונימי (פותח)
אם הייתם מאורסות הייתן יודעות שזה דרך לפטפט בין בני זוג כאשר הם מאוד מאוד מאוהבים אחד בשני. (לדבר על המון דברים שלא קשורים לכלום).
בקשר למשפט שציטטת בערך זה ממש ממש תלוי באיזה צורה ובאיזה הקשר הוא אמר (לדוג' אולי הוא התכוון ל "40 יום קודם..."

לא צריך לחשוש מכל דבר ולעשות מזבוב פיל.
מה שהוא אמר^אלעד
חיכיתי לתגובה כזו....מחוברת

מה שהבאתי זו רק דוגמא קטנטנה...

(והוא ממש לא התכוון ל"40 יום קודם....";) )

אז אם הוא לא התכוון ל"40 יום קודם",אדרת

בס"ד

צריך בהחלט להיזהר מתופעות כאלה.
"עם מי את מדברת"? "מה קנית"? כל התחקיר הזה שמתבצע דרך הטלפון,
בעתיד יתבצע בבית עצמו. ואם התשובות "לא תמצאנה חן בעיניו", זו כבר בעיה גדולה.
ועל אחת כמה וכמה כאשר כבר עכשיו הוא מרגיש שהיא ה"רכוש" שלו, כביכול...
כי הרי לא משנה מה היא תחליט, נכון?... כלשונו.

תודה לכולם, קיבלתי.מחוברת

אם הוא אכן כזה, ברור שנעשה הכל כדי שהיא תעוף ממנו...

אבל..... (אני רוצה להאמין אחרת.. אז-)

בואו נצא מנקודת הנחה שהצדק עם- "הבעל של" ו"אלעדי" (בתקוה שאכן כך...)

איך בודקים את זה, כדי להסיר את כל החששות?

http://www.geulahgrossman.co.il/makor4.htmאני12345
לפי מה שנאמר במאמר הזה ^^אדרת

בס"ד

צריך להקדיש "זמן לחיזור".
וכאן מתעוררת לפעמים שאלה, אם כך, איך זה שבציבור החרדי בכלל, ובחסידי בפרט,
מחליטים על אירוסין/חתונה בשלב כל כך מוקדם, שאם עובר חודש, זה כבר נקרא "יותר מדי זמן".
ואין כזה דבר "זמן לחיזור", זמן לבחון, להתרשם, "לגלות סימנים מקדימים" של בעל כזה וכזה..
סתם תהייה שעלתה לי...

לכן גם אצלם יש בעיות ולא הכל חלק. בכלל לא.אני12345
איך בודקים?אלעד

מנסים להוציא מהבחורה מה היא מרגישה וחושבת, מנסים לברר עם השדכן, ובעיקר עם חברים

בהצלחה רבה

תודה. בשו"ט...מחוברת
"הבעל של" צודקגיל רונן
לא מסכימה..עמית-טליה

גם כשהשלב בקשר הגיע לפתיחות נורא גבוהה
הבחור לא מחטט ולא מדבר בצורה שכזאת

אני לא אומרת להסיק מכאן שהוא בוודאות יהיה בעל מכה
אבל-----כן שתעלה לה את החשש הזה ושתתחיל לבדוק ולנסות אותו (לא נעים,אבל לפעמים נצרך).

ט' תודה על הקישור! סרט מעלף! ושכל אחת תזכור את התסשרבוב
....תסמינים!
סרט תעמולה זבל.גיל רונן
אי אפשר להפעיל שיקול דעת אמיתי ונכון מבעד למסך.הביצה שהתחפשה

בס"ד

באיזה טון נאמרו הדברים?

הצליל?

המנגינה?

תלוי ממש, הטון משנה את כל התמונה.

בשיא הפתיחות. פשוט לתפוס איתה שיחה רצינית.אני12345
ולספר לה בדיוק מה שסיפרת פה ולהגיד מה שמדאיג אותך ושאפילו אם היא לא רואה בכל שום נורת אזהרה, את מבקשת שתפנה לעוד משהו כדי להתייעץ ולשמוע מה אומרים לה.
אולי אנ'לא מביןאליסף ט
אבל לי זה נשמע כאילו הוא ניסה להיות נחמד ולהביע בה התעניינות?
למחוברת*מוריה 2*

באיזה טון נאמרו הדברים?

בכל אופן כדאי שתבדקי עוד כמה דברים:

הוא מנתק אותה מהסביבה שקרובה אליה?

הוא מתעצבן וכועס אם היא מאחרת לפגישות?

הוא קנאי בצורה קיצונית?

אם כן. מחובתך לעורר אותה לזה בכל צורה אפשרית אולי דרך: חברות, הורים, דמות שהיא מעריכה במיוחד(רב,מורה וכו').

אם החיים שלה באמת חשובים לך ואת רוצה שהיא תהיה מאושרת את חייבת לעשות את זה כי אם הוא באמת כזה היא תודה לך כל החיים שהצלת אותה מחיי אומללות.

לצערינו הסטטיסטיקה אומרת שאחד מעשר הוא בעל מכה! לכן כ"כ חשוב לעורר את זה למודעות!

כן כן, זה לא פוסח על הציבור שלנו!!!

אז תפקחי עיניים חזק! ושיהיה לך המון המון המון ב"הצלחה לך ולה!

אכן אינך מבין אליסף, כי אתה לא שטוף מוח.גיל רונן
בנות בתקופה שלנו עוברות שטיפת מוח להדביק לבנים כל מיני איבחונים. הן משחקות במשחק גדול כזה של "אחות וחולה". אנחנו כולנו חולים והן מאבחנות אותנו. לעומת זאת הן כולן בסדר.
גם לי...בתאל1

כאילו, בואו ניסחף!!!

אסור להתעניין ולשאול בן אדם איפה אתה ומה אתה עושה.. זה לא שהוא חייב אותה להגיד מיד איפה היא... אבל ת'אמת שאם חבר שלי לא היה שואל ומתעניין מדי פעם מה אני עושה אז הוא היה נראה לי סתם סנוב....

אז אולי להרגיע? קצת נסחפתם (לעניות דעתי)

אבל- הסימנים של בעל מכה הם יותר מזה-

אם הוא לאט לאט מזיר אותה מהחברות שלה ומהמשפחה שלה ומשכנע אותה שלא תהיה עם חברות שלה כי הוא הכי טוב בשבילה אז זה כן...

ואם הוא קונה לה כל פעם מתנות ומנסה "לקנות" אותה בכל מיני דרכים - אז כן...

את המשפט השני שאמרת- זה ממש אבל ממש תלוי איך הוא אמר ומה ההקשר לאיך שהיא אמרה...

בהצלחה לכולם

ושלא נעמוד בניסיון בעז"ה.

לגבי השיחה-אני לא רואה בעיה ספציפית..~א.ל

אולי היא ניסה להיות נחמד..ליצור עניין?

ב.יש מצב שאת המשפט הוא אמר בצחוק

לא?

צריך ממש להזהר באבחנות האלה..אא"כ ראית אותו ואת רואה שזה דפוס ומצידה את שומעת שזה לא דברים שנאמרים בצחוק אלא ברצינות אז זו נקודה אחרת...

איך מעירים? אם את חברה טובה שלה-לדעתי את יכולה להגיד לה את זה בצורה מאוד כנה ואמיתית.מנסיון-כשאלו חברות אמיתיות הן יקחו את הדברים שאת אומרת ברוח טובה.

אם היא לא חברה טובה,או שמשום מה את מתקשה לגשת אליה זו דילמה אחרת שקצת קשה לי לענות עליה כי לומר את האמת,גם אני נתקלתי בזה פעם...

החברה שלך לחוצה כשהיא מדברת איתו?ruthi
היא רואה את המספר שלו בפלפון ונאנחת?
שאלה טובה שאלת, רותי...מחוברת
לא יודעת אם ממש לחוצה, אבל- היא בד"כ עונה במין השלמה כזו של...."נו...אני חייבת לענות...."
אז זו הבעיה. תעיפי אותה ממנו.ruthi

סליחה על הבוטות, אבל בחורה שחושבת להתארס עם מישהו צריכה לראות את המספר שלו בפלפון ולקבל אור בעיניים, לא השלמה. והיא לא חייבת לענות לו אף פעם, בעיקר אם לא מתאים לה מסיבות סביבתיות.
השלמה עכשיו משמעותה תשלום גבוה מאד , גבוה מידי בחיי הנישואין שלה. וחבל.

בואנ'ה ממש מפחידדדתנו חיוך

בס"ד בר"ה

ובמיוחד הסרט הזה אחת מעשר בסוף כמעט בכיתי (אפילו שאני בן ואני שותה בירה ואני גבר(סתם אני לא שותה בירה איכססס חחחחחח)) לפי מה שאת מתארת פה זה בדיוק מה שקרה בסרט הזה ולפי זה היא אמורה לברוח ממנו הכי מהר שהיא יכולה פשוט מחריד שקורים דברים כאלה....אבאאא הושיעה את עמך אהוביך!!!! 

לא צריך להגזים.לפעמים

מהדוגמאות שהבאת- אני ממש לא חושבת שאפשר להסיק כאלה מסקנות.

מה שכן, וזה משהו יותר כללי- על כל דבר שמציק לך בחבר של החברה (כל עוד הם לא נשואים) חשוב וכדאי לדבר. תגידי לה, בכנות. האם גם לה זה עלה בראש? האם היא יכולה להבין על מה ולמה החקירות האלו?

מערכות יחסים בין אנשים הן דבר מורכב. קשה מאד להבין אותן, ודבר שהוא רגיל באחת מאד מוזר אצל אחרת. איך מתנהלים היחסים בינהם? האם השיחות האלו הן חלק תקין ונורמאלי?

כל הכבוד על האכפתיות, והרבה אור וטוב.

לדעתימשה4

הדוגמא הראשונה - באמת זה תלוי איך זה נאמר, האם בנימה של ביקורת או שסתם הוא חיפש נושא לשיחה.

לגבי הדוגמא השניה, זה באמת אמור להדליק נורה אדומה. זה וודאי לא אומר חד משמעי שהוא יהיה בעל מכה, אבל צריך לבדוק את העניין לעומקו.

בשורות טובות!!!

מערכות יחסים- זר לא יבין זאת..אנונימי (פותח)

אף אדם לא יוכל להבין ולדעת ממש מה קורה במערכות זוגיות ולכן אי אפשר לדעת מה באמת קורה- חשוב מאוד לדוחפה לייעוץ.. ואם יש יזה אדם בוגר או מחנכת אומשהו בסגון לסות לערב אותו בסיפור, ובעז"ה יהיה להם הכי טוב!!

תרגעו פה, כל אלו שקופצים עם התסמינים....!!!!!!!!!!-צורמיש-

לא כל דבר מביע על משהו,

ואין צורך להלחיץ סתם בלי לבדוק אלף ואחת נתונים אחרים.

שהחברה הזאת, תעשה עם עצמה חושבים, מה נראה לה ומה מתאים לה,

עם מישהו מבוגר ולא עם חברה...

מישהו שמבין קצת יותר, ויש לו נסיון,

ולא חברה שעם כל הכבוד א.-לא אוביקטיבית, ב- בלי הבנה יש אדם בוגר עם נסיון.

יש כמה אספקטים לבחון בחור עם נטיות אלימות,

נכון, דבר כזה ישר קופץ לעין, אבל בלי לבדוק את שאר הנתונים זה מגוחך להעפיל עליו כזה דבר.

בהצלחה.

הכל תלוי בטון שבו הדברים נאמרו. אין "תסמינים",גיל רונן
כל הרעיון הזה של "תסמינים" זה עוד קשקוש של שדולות הנשים. והכותרת בעמוד הבית כאילו יש חשש ל"בעל מכה" היא סופר-קשקוש. ציפיתי להיכנס ולשמוע שהיו לה סימנים כחולים. באמת שאחז את הנשים טירוף בתקופתנו.
אבל מה לעשות שיותר ויותר בעלים מתגלים כנבלות?ruthi
בלי לומר מילה אישית על הסיפור שלי. יותר מידי נשים התעלמו מנורות אדומות לפני החתונה וסבלו אחריה.
אני חושב שהדרך החכמה היאשב ממצולות

לק"י

לנהל איתה סתם שיחת חולין ובתוך השיחה לספר על מישהי במשפחה שאת מפחדת עליה

שהיא כבר התארסה(מוריד חשד) ותתני את התסמיניםבצורה אחרת

כגון הוא מאוד קנאי ושתלטן החברה  תשאל ותגידי שכל דבר שהיא עושה מלווה בחקירות וחפירות וכו' וכו'

תתני תרחיש דומה שאפילו היה איתה מבלי להיות שקופה וזהו
למישהי אין כמעט סיכוי לראות את זה בתור מערכת היחסים במיוחד אם היא ארוכה
וכשהיא תביע דעה על עצמה מהצד היא תבין את זה
ה' יעזור ב"ה וישלח לכל אחד את הזיווג המתאים לו בעתו ובזמנו!
שבוע טוב ומבורך!

מה זה "יותר ויותר"? איזה אמירה שטחית זו?גיל רונן
נגיד שאגיד לך ש"יותר ויותר נשים מתגלות כזונות". מה תגידי על זה?
שומר נגיעה לא יעז להשאיר סימנים כחולים לפני החופה.נחשונית
הוא יחכה לפחות עד אחרי החופה, כמו בסרט. לכן למי שבאמת חיה כיהודיה ושומרת נגיעה, הרבה יותר קשה לעלות על סימנים של בעל מכה.
אולי די להכניס לכל מקום את דעותיך החברתיות?חיפושית אדומהאחרונה
למה לזרוק הכל על שדולך הנשים?
והדברים פה הם לא קישקוש. תאמין לי, עדיף להיות זהירים מדי מאשר להיכנס לכזה סרט חס וחלילה!
ברור ששום דבר לא סגור והחלטי אבל מה רע בזה שהיא פוקחת עיניים ושמה לב לדברים? אז שתבדוק, אף אחד עדיין לא מת מלבדוק חששות - אבל כן מתו לא מעט נשים לצערנו מגברים אלימים....

אף אחד לא רוצה להלחיץ. אבל אי אפשר להתעלם מהתופעה*מוריה 2*
של בעל מכה. אם נהיה ראש קטן ו"בת יענה" אני לא רוצה לחשוב מה יקרה.
לא נראה לי שאפשר להסיק מסקנות כאלהאנונימי (פותח)

אחי וארוסתו היו מדברים ככה כל הזמן.. "מה את עושה?" "למה?" "איפה?" כמה?" - כי הם באמת רצו לדעת מה קורה אחד עם השני גם אם אלו לכאורה לא דברים מעניינים - וזה באמת עניין אותם. ועכשיו הם נשואים באושר... כמו שאמרו לפני, זה באמת תלוי בטון, בהקשר, בתחושות בטן... אי אפשר לזהות דרך האינטרנט.

אתה לא יודע מה קורה מאחורי הקלעיםמיסטר דום
לדעתיחלום חלומותיי
שלום!

איך? פשוט בדברה בעדינות איתה! אם זו חברה טובה זה ברור שהיא תשמע בקולך! האם זה לא תפקיד החברים לעזור לחבריהם?
כן זה התפקיד אבל בגללמיסטר דום

שאנשים רוצים להתכחש למציאות הן יעיפו כל שבב אמיתי ורציונלי מהחיים שלהם ויאמינו שבדרך שהם בחרו היא טובה ואולי גם יתעצבנו..

וראיתי את ההסרט פשוט להיזרק לתוך מציאות מפחידה אמאלה..

הלכתם רחוק מדי...אשתו-של-בעלי

הם זוג. מענין אותו לשמןע כל פרט מיומה, יש כאלה אנשים.

אולי הוא גם היה משועמם... וסתם רצה להעביר זמן, והיא אז לא בדיוק היתה בקטע...

בכ"א לא צריך לצאת ברעיונות מפחידים, צריך לדבר איתה, לראות מה היא מרגישה שהוא, אם היא מרגישה שהוא בן אדם טוב לב, תומך, חבר, או שהוא ח"ו שתלטן קנאי... זה לא דבר כ"כ מסובך לדעת... כשאת בת זוג של בנאדם.

ואדרת, לשאלתך על חרדים. שמעתי סיפור מצמרר על זוג חרדים שהיו אמורים לסגור וורט, ונהוג, שההורים יושבים וסוגרים ענינים והזוג מטייל למטה עד שיקראו להם לעלות, הקיצר, היה קר, והבחורה אומרת "קר לי", אז הבחור אומר לה "בסדר, עוד שניה נעלה אני רוצה קצת לטייל" אחרי 10 דקות היא אומרת שוב "בררר קר לי מאד" ושוב הוא עונה לה- "כן, כן שניה.." כך זה המשיך כמה פעמים, כשהגיע הזמן לעלות, היא בקשה ממנו להשאיר אותה לבד, התקשרה לרב שלה, וספרה לו את הסיפור,

הוא ענה לה, מותק, את לא עולה למעלה, עם הבחור הזה את לא מתארסת..

אז נכון שזה קיצוני, אבל הרבה פעמים אפשר לקלוט דברים- לטוב או למוטב.

בכ"א שנשמע רק דברים טובים...

ממש הזויאנונימי (פותח)

על אף ההערכה האישית לגב' נעה אריאל, רבנים ואנשי חינוך צריכים לבחון היטב האם לאפשר לה להופיע בבתי הספר שלנו. נראה שאפילו היא לא התכוונה להיסטרייה פרנואידית ואובססיבית כל כך כמו שמשקף מראש השרשור.

גם בחלונינו עלה המוות הזה - ההסתה כאילו כל גבר הוא בחזקת חשוד עד שתוכח אשמתו?

לא סתם אחוז כל כך גבוה מהנשים שחופרות לנו בכל מקום על אלימות הגברים  נכשלו בהתנהלות הזוגית שלהן. הן רואות את העולם כשדה קרב לא כשדה לזרוע בו אהבה.

במסגרת תהליכי ההתפקחות של הציבור שלנו, שחוזר להיות עצמו ומפסיק להיות חקיין נגרר ולא מקורי - צריך לייצר אמירה יהודית בנושא הזה ולא לעשות copy+paste של הזבל הפמיניסטי שנשפך בראש כל חוצות.

לא נשמע לי טוב...Curious

ברור לי שצריך לדבר איתה, כמובן השאלה כיצד.

נראה לי הכי טוב לברר מהם מהם תסמיני הגבר המכה (מה שהתחילו לעשות בשרשור) ואולי לשמוע ממומחה (אני אישית ממליצה על הרב אבינר ועל הרב שמחה כהן) כיצד היא יכולה לבדוק זאת אצל הבחור.

ברגע שאת אומרת לה להתייעץ, את בעצם לא קובעת חלילה בשבילה שהבחור לא בסדר, אלא רק נותנת לה כלי לבדוק את המצב...

ונקוה שהיא תגיע בע"ה למסקנות הנכונות...

הארהאנונימי (פותח)
לאחר שקראתי בשנית את התיאור שבראש השירשור התחוור לי שרוב חבריי הם חשודים בהכאת נשותיהם. הם עונים על התסמינים ויש להם גם שיחות טלפון מהסוג המתואר. איך הנשים הגיבורות שלהם מצליחות להסתיר כבר עשר שנים בממוצע את כל מה שהן עוברות?
בעצם... אולי זה לא אנחנו שלא נורמלים אלא ההסתה האינטרסנטית של הפמינסטיות. זו הסתה שמי שעולמו התרבותי-תודעתי-תקשורתי מבוסס על התשקורת החילונית סמולנית בולע בלי יכולת לסנן. 
ציפיתי למעט יותר אחריות ממנהלת הפורום, שאני מלא הערכה לפועלה, ואף שומע מדי פעם בהנאה את תכניתה בערוץ 7. 
הארת נגד...Curious

בין אם הבחור כן מכה ובין אם לא - עדיף לבדוק את זה ולא לעצום עיניים עד שמאוחר!

אסור להיות שאננים ותמימים...מיסטר דום
כי זה מצב שיכול להסלים בנקישת אצבע!
לכל אלו שבוחרים שלא לחשודאנונימי (פותח)

גם אני ברווקותי הייתי כך וחשבתי שגבר מכה יבוא לפגישות עם סימן על המצח המעיד עליו כי הוא גבר מכה...

היום אני נשואה למישהו שבפגישות טשטש הרבה דברים, בהנחה שאחרי החתונה הוא יעצב אותי כפי רצונו

כשהיו פעמים שהמשפחה שלי רצתה להתערב בנושאים שקשורים לחתונה הוא ממש לא אהב את זה ואני לתומי חשבתי שהמשפחה שלי פשוט מתערבת מידי...

יום אחד לאחר שנה וחצי של נישואים, ישבנו עם שתי אחיות שלו אחת נשואה והשניה באותו זמן נפגשה עם איזה בחור, היו כל מיני דברים שאחותו התלבטה לגבי הבחור שאיתו היא נפגשה ואז האחות הנשואה אמרה "מה הבעיה אחרי החתונה תשני אותו כמו שאת רוצה" וכולם פשוט הסכימו איתה ואז הבנתי שזו בעצם הגישה של המשפחה (ואני יודעת שהם אכן עשו זאת לשאר החתנים והכלות שלהם)

בקיצור, היום אני חיה עם בחור שברור לו שהבית צריך להתנהל על פיו ומותר לו להעיר לי תמיד (הוא קרא פעם בספר של הרב ארוש שאסור להעיר לאישה אבל אז הוא טען שמותר לו להעיר לי כי אני לא אישה כיוון שאני מעצבנת אותו מאוד...) ופעם אחת שממש עצבנתי אותו (לדבריו כמובן) הוא צעק עלי עם אגרוף קפוץ מתחת לאף (לא היינו מותרים באותו זמן ואני לא יודעת מה היה גורל האגרוף אם כן היינו מותרים)

כשחשבתי לפרק את כל החבילה אמרו לי שכל עוד בעלי לא מכה אותי צריך לעשות כל השתדלות לשמירה על שלום בית....

יש גם נשים מכותאנונימי (פותח)

בס"ד

אני לא מחווה דעה, יכול להיות שזה אלימות ויכול להיות שלא, אבל אני מכירה גם בחור שהתגרש כי הוא היה

הילד הטוב.. ואשתו היתה המכה!

בלי להכנס לסיפור האישי שלה.. אז כבת בעצמי, שגם מחפשת, אני גם בודקת ומתפללת לראות את זה,

אבל לידיעת כולן...וכולם...

בטח! תשתפי אותה! על קפה ועוגה..אנונימי (פותח)

ותשלחי אותה לדבר עם נועה אריאל מיצהר!

זה באמת קשה! אבל המאמץ שלך וההשתדלות שווים עכשיו!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חשוב חשוב...אודה לך ה'

אני לא הייתי פוסלת את האדם על שני הדוגמאות הללו...

כל משפט ניתן לאומרו במס טונים שונים וזה משנה אותה ואת משמעותו..

לכן הייתי בודקת יותר את הדברים ואם כן הדבר הייתי מסיבה את תשומת ליבה של חברתי לעיניין...זה כבר תלוי בחברות שלכם ובסגנון השיחות שלכם..

אבל לא לפני שאני אכן בטוחה שלבחור יש מידות לא טובות- אני יכולה לספר שלי היתה חברה שיצאה עם בחור עם תכונות לא משו בלשון המעטה... היא סיפרה לי כמה דברים והיתיעצה איתה בנושא...שאלתי אותה אם היא רוצה לשמוע את דעתי כאודליה חבתה או כיועצתנישואים\מדריכת כלות..

היא ביקשה לשמוע את שני הדעות..היא הבינה שיש כאן בעיה והראתה נכונות לפתור אותה...סייעתי לה בעיניין בדרכים שונות זה לא הייטיב עם תכונות הבחור אבל מכיוון שאהבה אותו היא למדה איך להיתנהג איתו ואט אט גם הוא לומג להיתנהג..הם נשואים היום ב'ה אבל זה לא משנה את העובדה שאני זיהיתי את הבחור כלא משו...

אבל עזרתי לה בדרכה שהיא בחרה אחרי שהייתי בטוחה במיליון אחוז בטענותי והיא החילטה אחרי שהבעתי את דעתי בנועם לפני ..

אגב אני עשיתי זאת בעזרת ההלכה וההדרכה לקראת חתונה{עוד בטרם הם חשבו על חתונה.}השאלה מה טיב היחסים ביניך לחברתך והאם את בטוחה במה שאת מספרת...

יישר כח על האכפתיות..

אשרי חברתך שזכתה לחברה כזו דואגת.

לגברים שביננו:מחוברת

כבר הרבה זמן התלבטתי אם להעלות את השאלה הזו, ובצדק.....

א. כי באמת קשה לשפוט, ולתת פרופורציות נכונות לדברים כשהם מופיעים על גבי מסך, ולא רואים/ שומעים אותם.
(הדברים שהבאתי הם רק קצה קצהו של מה שמתרחש).

ב. בגללכם....

אני יודעת ובטוחה שלא כולכם כאלו. ולא כל התענינות יתר מצידכם משקפת אלימות,
(כפי שכבר אמרתי, במקרה שלהם- זה שונה!
חוץ מזה ש: עדיין לא הפכתי את הבחור הנ"ל ל'בעל מכה בפוטנציה'....
רק ציינתי שזה העלה בי אסוסיאציות..
וגם-----------

סה"כ שאלתי היתה:איך מעוררים אותה (ובכלל...) לבדוק כזה דבר?  )

בקיצור, נראה לי שהרבה מכם נפגעו ממה שהעליתי.
ולא, זאת ממש לא היתה כוונתי....

(פשוט מאוד, על אף גילי הצעיר, יצא לי להחשף למקרים לא נעימים בעליל של גברים מכים.
ורציתי למנוע סיפור דומה מחברתי. זה הכל!)

אם מישו מכם נפגע ממני, אני ממש מתנצלת!

בכולופן, תודה לכולכם והמשך שבוע נפלא!

ממ חשבת שאולי את קצת נסחפת??..!!!אנונימי (פותח)

תגידי, אפפעם לא קרה שיצאת עם מישהו ואז הוא התקשר וכזה את יודעת אין ממש על מה לדבר אז פשוט מתחילים כזה- איפה את? ואז אין מה לומר אז שואלים - מה עשית שם? ואז כזה שעונים לך שלא ממש עשו משו אז את כבר נואשת והשיחה הזו לא מובילה לכלום ולא בא לך לנתק ולצאת מעאפנה בשיחה חסרת תכלית אז את פשוט ממשיכה לחפש קצה מעניין להיתפס בו ולפתח שיחה????????????????????

זה קורה, הרבה, אולי בתור בת זה פחות מוכר לך כי בנות תמיד מוצאות על מה לדבר.. אבל אני האמת בתור  בת בקטע הזה יותר כמו בן וזה באמת קורה שפשוט מתחילים לשאול סתם שאלות .

חוצמזה יכול להיות שזה בכלל היה כי הבנאדם בלחץ .. רואה שהקשר מתקדם ומפחד מההתחייבות ולכן הוא מרגיש צורך לבדוק טוב מי היא זאת שעתידה להיות כלתו.. ולכן הוא רוצה לדעת כמה שיותר ושואל.

קיצר נסכם את זה ככה שיכולות להיות הרבה מאוד סיבות להתנהגות שלו ודיי עם ה"בעל המכה" שקופץ תמיד.. ההצגה הזאת שיגעה בנות באמתת..:S אי אפשר לשלול את זה לגמרי כי כבר קרו מקרים מעולם אבל תחשבי שאת יכולה להרוס קשר שיכול להיות טוב לחברה שלך!! אל תנסי להיות סופרמאן או וואטאבר מה..!!

תדברי איתה על זה אבל את תגידי מכה.. תשאלי אם זה לא מפריע לה. תגידי לה שתשאל אותו למה הוא עושה ושזה לא נוח לה  ותראה איך הוא ממשיך את הקשר...

ובקשר למשפט שציינת שהוא אמר - בעצמך אמרת שזה לא היה בדיוק ככה אז.. אם את לא מצטטת נכון אל תצטטי בכלל כי את בטח יודעת כמה המילה הקטנה משנה. ויכול להיות שזו כלל לא הייתה כוונתו כי אני מניחה שחברתך היקרה לא טיפשה עד כדי כך שתישאר איתו אחרי משפט כזה. או שתבליג עליו..

בכולופן- בהצלחה שיהיה .. ותעדכני..

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
התרקוד איתי?חתול זמני
וודאי. בוא לשטו"ל. אני לא רוצה לשגע כאן את הניקיםקעלעברימבאר

עם שטויות

למה שטויות?חתול זמני
לא שטויות. שטויות שאני ממלמל. ניקיםקעלעברימבאר

פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃

מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))
תודה רבה. מאמצת. בעזרת השם.נחלתאחרונה
מה דעתכן על מישהו שמתחיל בקינוח?זכרושיצאנולרקוד
וזה הצחיק אותי ממש😂

סביר להניח שהפערים בהשקפה הדתית היו צפים די בהתחלהפ.א.
גם אם לא היה נופל בסינון הראשוני הזה, די מהר היו מתגלים פערים בינהם בדברים אחרים 
אולי מתחכם מידי בתור הכנה לדייטנקדימון

אבל בעיקרון היא צודקת, לא?

הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה.. 

יש סיפור על הרב אליהואחד איש

פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות

הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)

אז הנה משהו הפוךנחלתאחרונה

אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,

הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת. 

ולא הוסיף יותר.

חח למה לא?Lavender

אני בעד, 

לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:

לענ"דנחלת

1.  היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.  

2.  זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.

3  הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!

קבוצות שידוכים לדתי תורני/ חרדלניקיsh121234

שלום

האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?

קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי

אולי יעניין אותך