פשוט כיף לי*בננית*
אני מרוצה ממה שאני עושה ואני מרגישה שאני מצליחה (וזה אפילו תוך כדי מודעות לטעויות ופאשלות!)
פשוט ברכה
הלוואי שזה יחזיק מעמד
כל החיים אנחנו בנדנדה, לפעמים למעלה ולפעמים בירידה לצורך עלייה. הלוואי שאצליח להפנים את זה עוד יותר

למדתי שזה כיף לאתגר את אזורי הנוחות. לא מיד, אחרי זמן קצר של ניסיון. ב"ה

ושאלה:
מה מאתגר/מעניין בעיניכם ילדים ובני נוער (קטגוריות נפרדות)?
קמנו ונתעודד

בס"ד

שאלה כללית קצת. יש מיקוד?|זקן|

*בננית*
מה אטרקטיבי בעיניהם. נגיד לימודים בד"כ לא.
להפריע או לבדוק "מה יקרה אם" לעומת זאת דווקא כן
(עלה בי רעיון שאולי זה מהרצון לחדש משהו, והרי מה יותר מחדש מהריסת דבר בנוי? זה יוצר משהו שלא היה קודם. עמוד עקום הוא מחזה ייחודי... רק שזה מתבטא כמובן באופן שלילי)
יש לי תשובהפסידונית

חשב עליה מארק טווין בערך מאה שנים לפניי.

ילדים (ואנשים) אוהבים לעשות כל מה שהם לא חייבםי לעשות.

ע"ע צביעת גדר, שיכולה להיות משימה כיפית ומדהימה כשלא מכריחים  =אותך לבצע אותה כעונש.

קמנו ונתעודד

בס"ד

חידוש זה בהחלט ענין חשוב. שבירת שגרה.

צריך אתגר מחשבתי בהתאם לגיל (בענין בן 5 למקרא בן 10 למשנה בן 15 לתלמוד - שמעתי בשם לא זוכר, שברור שאם יגיע אלינו מישהו בגיל 15 לא נשלח אותו 5 שנים ללמוד מקרא ו5 משנה, כי הוא יטפס על הקירות. לכל גיל מתאים גירוי אינטלקטואלי אחר).

צריך פידבק. ככל שיותר בוגרים יש יותר מקום לבניית מתח, שגם מוסיף, אבל חשוב מאוד שיהיה מקום ברור לפידבק.

צריך מקום להתקדמות. שזה לא יהיה משהו שהגישה הראשונה אליו היא כמו השניה, ובטח שלא כמו החמישית (נגיד לעצבן מישהו עונה על הצורך הזה בצורה שלילית מאוד, כי בכל פעם הוא מתקרב יותר לפיצוץ והתמוטטות עצבים).

צריך סימבוליקה, רפרנסים לדברים בעלי משמעות. לכן כילדים שיחקנו 'סליקים' עם נשק שצריך להבריח ובריטים שמנסים לתפוס, ולא ב"קבוצה אחת מעבירה חפצים קטנים בין שני מקומות והשניה מנסה לתפוס אותם", ולכן במשחקים רבים כ"כ יש כסף וכדו'.

ואני חושב שלפחות לרוב האנשים גם לימוד, רכישת ידע חדש וגילוי דברים משחק תפקיד חיובי.

לא משנה מה, משנה איךפיתה פיתהאחרונה
לא משנה מה לעשות. העיקר לעשות.
ולכבד. לדבר אל ילד בכבוד. להתייעץ. לשאול אותו.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך