רציתי לספר לכם על שינויים שעשינו ושבאמת עזרו,
לא שאין ריבים, מעשי 'תשומת לב' למיניהן וכו', אבל הסעודה בערבי השבתות האחרונות הייתה בהחלט טובה.
אז
א. - זה היה גם קודם, מכניסים שבת מוקדם.
ב. התחלתי להקפיד על קניית עוגת שמרים טעימה או רוגלכים ולחלק אותם ממש מעט לפני הדלקת הנרות, לדאוג שכל אחד ואחד מבני המשפחה יאכל, שאף אחד לא ייכנס לשבת רעב.
(מלבד זאת תמיד באופן קבוע אנו אוכלים ארוחה משותפת ומזינה בשישי בצהרים).
ג. הודענו לילדים שבשלום עליכם הם יכולים להמשיך בעיסוקים שלהם, ובאשת חיל אנו מצפים מכולם לשבת במקומותיהם סביב השולחן.
ד. בזמן 'שלום עליכם' אני מעט רוקדת עם מי שנמצא באזור השולחן ולא מתעסק בעיסוקים אחרים. זה גם מכניס שמחה וגם תשומת לב לילדים
ה. עניין המקומות - הפסקנו את הריב התמידי של 'מי יושב ליד אבא, מי יושב ליד אמא'. קבענו סדר מקומות קבוע והוא משתנה בכל ארוחה בכיוון השעון וממשיך בשבת הבאה מהמקום שהפסיק. לפני הארוחה כל אחד יודע איפה הוא יושב ואין פה תחרות / אי צדק.
ו. בד"כ בסלטים רק בעלי ואני נוגעים. הוספתי סלט קצוץ שאני יודעת שיותר ילדים אוהבים.
ז. מנה ראשונה - בד"כ הייתי מביאה רק אחרי כמה דקות. עכשיו מגיעה על ההתחלה עם הסלטים.
ח. לפני שבועיים עשיתי ארוחה שונה בתכלית מהארוחה ה'פולנית' שלי - במקום מנה ראשונה, מרק, ומנה עיקרית הגשתי מנה ראשונה ואז לחמניות המבורגר עם חגיגה של בשר טחון, מלפפונים חמוצים, מטבלים וכו' שכל אחד הכין לו מנה טעימה כרצונו, הילדים חיכו לזה והיה ממש מוצלח... (למרות שהייתה פחות אווירת שבת).
עד כאן...
כמובן שהמצב עדיין לא מושלם בכלל,
יש מי שמתעצבנים קבוע ומעצבנים קבוע
אבל קצת יותר טוב...