יש לי שאלה אליכם:אקונה מטטה

מי חוגג את יו העצמאות???

למה הוא חוגג אותו???

אני לא חוגגת את יום העצמאות למדינה כי אני חושבת שאם זה המדינה שלנו וזה הדעות שלה אז אננחו צריכים להתבייש שקוראים לה מדינה יהודית כי הדעו שלה נוגדות לגמרי את התורה!!! בנות בצבא??? פינו??? מה נסגר עם העולם הזה???? כאילו דור הגאולה וזה אבל עדיין?!

אבל אני חוגגת את יום העצמאות של הארץ!!! ארץ שחזרנו אליה אחרי ככ הרבה זמן!!!!!!!!!

זה ממש מרגש!!!!!!

אני ממש לא מסכימה איתךשלוגלוגית
אנחנו בדור אתחלתא דגאולה..
תנסי להסתכל במקום שלילי על המדינה סתכלי בצורה טובה..
הרבה ניצולי שואה ואנשים שבאו מהגולה- רק הם יודעים להעריך באמת את מה שיש לנו בידיים.
אני חושבת שהשאלה שלך ממש לא במקום.
אם לא הייתה מדינה (חילונית או דתית זה כבר לא מה שחשוב) היית עכשיו בתוך כל האנטישמיות ואולי אפילו בהמשך השואה.. תחשבי פעמיים לפני שאת אומרת דברים כאלה..
על כל דבר טוב שיש לעם ישראל יש הקדמה לא כלכך טובה.. וזה בהכל
עבדות- יציאת מצריים
סיפור מגילת אסתר- פורים
שואה- עלייה מטורפת לארץ והקמת מדינה עצמאית
ועוד מלא
עכשיו יש הרבה בעיות ובלגאנים בעם שיובילו בעזרת ה לגאולה השלמה.
זה חלק מהתהליך שעם ישראל חייב לעבור כדי להבין את הזכות שיש לו
יש דעות לכאן ולכאן...ישתבח שמו!

תשאלי את הרב שלך.... חיוך

ממש לא מסכימהכן זו אני
אין לי כח וזמן עכשיו לפרט לך למה בדיוק..
אבל אני רק יגיד שיש איזה משו של הרב אבינר (לא זוכרת במדויק, הקריאו לנו בשבת) שהוא בעצם אומר שגם אם יש דברים לא טובים במדינה ושאנחנו לא מסכימים איתם וגם אם הממשלה מוציאה חוק שנוגד את הדת אנחנו נכעס ונגיד שזה לא צודק אבל זו עדיין הממשלה שלנו והמדינה שלנו ואנחנו צריכים להיות גאים בה למרות שיש דברים שאנחנו לא מסכימים עליהם..
ממש ממש ממש מסכימה איתךךךעד עלות השחר.

טוב אז ככה...א"י השלמה!!

שמעי סתכלי בשיא תכלס על המדינה.... האידאליים שלה הם מוטעים ונגד התורה וההלכה ולדעתי זה ניסיון מה' הוא מביא לנו את כל מה שהמידינה הזאת עושה  כדי לראות אם אנחנו מתנגדים אם אנחנו הולכים לפי דרכו ושלא ניכנע לשום דרך אחרת קיצר יש לי עוד מלא סיבות ואני מכירה אותך אז אם באלך אז נדבר על זה פשוט....קורץ

אני לא חוגגת למדינה!! אנחנו אומרים להשם תודהלא נשברים!
כי כאן יש פחות סכנה ליהודים...
לא צריך להיות כפוי טובה ושהשם מביא לנו משהו ח
להגיד שהוא לא מספיק טוב בשבילי...
לא חכם לשבת כמו החרדים בספסל ולא לפעול
רוצים שינוי? צריך לפעול בשבילו כמו שכהנה עשה.. ולא עשה חרמים על המדינה וישב בבית
אבל זה נס!!!א"י לעמ'י
שאלה לי אלייךשלוגלוגית
את עומדת בצפירה?
את חוגגת יום הזיכרון?
השאלה היא אלי?לא נשברים!
לא.שלוגלוגית
למי שכתבה את המאמר הראשון
סליחה אם אני יהיה קצת בוטה אבלמאיר הר ציון
נפלת על הראש?
לפני שהייתה לנו מדינה היינו תלויים בחסדי הגויים, בלי שום זהות של עם וכל מי שרצה להרוג יהודים פשוט היה עושה את זה..
ועכשיו ב"ה יש לנו מדינה וצבא שמגן עלינו וכלכלה חזקה וממשלה.
אז ברור שהמצב עדיין לא הכי טוב וצריך לעבוד קשה כדי להתקדם עם זה, אבל אין ספק שזה טוב לאין ערוך מהמצב שהיינו בו בגולה.
אז על זה מודים לה', ואומרים הלל ושמחים, כי בלי המדינה אני לא בטוח שהיית פה כדי לחגוג את "העצמאות של הארץ שחזרנו אליה אחרי הרבה זמן"
מסכימה ממש^^בלון הליום
מסכימה ^^^כן זו אני
אני קצת חולקת עלייך.א"י לעמ'י
ואני גם קצת מסכימה איתך.
נכון שהמון דברים שלנו במדינה ממש נוגדים את התורה, אבל לא לומר שבגללזה לא חוגגים. כי הכל זה נסיונות מאבא, ואם כולנו נחזור בתשובה תגיע הגאולה!!
ואנו חוגגים עצמאות על הנס שקרה לנו, שהגענו לארץ ישראל הקדוושה אחרי כל הייסורים ומה שעברנו.
אז לדעתי צריך לפתוח את יום העצאות עם תפילת הלל והודאה לקב'ה על כל זה, כי זה הכי לא צפוי בעולם.
לא מסכימה איתך!רוצה לעשות טוב!

יש אנשים שלא חוגגים יום העצמאות, והם מאמינים בארץ ישראל ולא במדינת ישראל. עכשיו הקטע הוא שבזכות מה יש לנו את ארץ ישראל ביידים שלנו ובשליטה שלנו?? בזכות מדינת ישראל!!

אם לא היה את האנשים שבאו ונלחמו ומסרו את נפשם על הארץ, ואת המדינה שנלחמה ואת כל מה שעשו בשביל שישראל תעבור ליידים שלנו.. אז לא היה את ארץ ישראל!! 

נכון לא הכל מושלם במדינה! אבל צריך להסתכל על הדברים הטובים שיש בה.. ויש בה!!

ולהודות להקב"ה שיש לנו מדינה יהודית!! אנחנו עם חופשי בארצו!!  ואנחנו יכולים להסתובב בה חופשי עם כיפה, ציצית ופאות וכו בלי שיעשו לנו כלום!! למה בחוץ לארץ יש אנטישמיות וזה יותר מסובך...

זה נס גדול שצריך להודות עליו!! וזה ממש מרגש שחזרנו לארצנו אחריע שנים רבות!! חלום שהתגשם!!

חנוכה, חוגגת?רנה בנה

שמונה ימים, הלל שלם, הצלה, על הניסים.. חוגגת?

על מה?

על החזרת העצמאות היהודית.

מעטים מול רבים. טיהור המקדש. מלכות בית חשמונאי!

מלכות בית חשמונאי?

אם נסתכל שניה.. מצב של התבוללות גדולה, התיוונות וכו'. קמצוץ אנשים שהרימו את הדגל וקראו "מי לה' אלי" ויצאו למרד. בניסים גלויים הם הצליחו והשיבו עצמאות לישראל. עדין היו הרבה מתבוללים, ועדין אנחנו לא מדברים על כל א"י וכו'.. 

תוך כמה שנים אותה שרשרת מלוכה, מלכות בית חשמונאי הידרדרה לשחיתות והתבוללות עד שהיא בעצמה גרמה לכיבוש הרומי.

ועל זה אנחנו חוגגים?!?! 

כן!! למרות שזה לא מושלם ולא אידיאלי, זה בטוח שלב, וזה בטוח מעלה אחת מעל מלהיות תחת שלטון נוכרי, והיה שם עזרת ה' ויד ה' גדולה...

קום המדינה, מלחמת השחרור.. מדינה שרק קמה, חמש שנים אחרי השואה, צבא חדש, תוך כדי קליטת עליה  (האוכלוסיה הכפילה את עצמה תוך שנה! ) וישר למלחמה מול 5 צבאות סדירים! ממש מעטים מול רבים.

נס גלוי. הקב"ה היה שם. יד ביד הוליך והוביל אותנו.

אחרי אלפיים שנה אומות העולם מכירים בעם ישראל ובזכותו המדינית 'הטבעית וההסטורית' על א"י!!

זה שלב משמעותי בדרך למימוש תפקידנו כ"אור לגויים" והיות מדינת ישראל "יסוד כסא ה' בעולם".

ואת זה אנחנו חוגגים...

כן,אני העבד

אבל אצלם זה היה הפוך!!!

אצלם המצב התחיל רע, עבדו עבודה זרה וכו',

וחזרו בתשובה וטיהרו את המקדש.

אצלנו, המצב הרוחני לפני הקמת המדינה היה יותר טוב (אתם מוזמנים לדבר עם אנשים שחיו לפני קום המדינה, לדוג' עזרא יכין.)

והוא רק מתדרדר.

לפני קום המדינה, 

נלחמנו על החרות,

הרגנו את מי שפיגע בנו (לח"י)

ועכשיו אנחנו רק ממשיכים להיפגע.

ואל תגידו צה"ל,

כי צה"ל מבוססת על ההגנה,

שלידיעתכם, הסגירה יהודים לבריטים.

אני אישית אומרת הלל, בלי ברכה 

(בניגוד להורי)

כי אם צריך להגיד הלל, אז אמרתי,

ואם לא, אז סתם קראתי תהילים.

אבל לפני קום המדינה, מה היינו??רנה בנה

לעמ"י יש תפיד- להיות אור לגויים.

שלב ראשון, זה שהגויים 'ישימו עלינו'. ובזה שיש לנו מדינה, מוכרת כשאר המדינות, זה מקדם אותנו למצב ש'יש לנו זכות לדבר'. 

הרמב"ם [אם אני לא טועה, אולי מישהו אחר..] אומר שההבדל בין המצב הנוכחי לזמן הגאולה הוא השעבוד למלכויות.

עצמאות זה שלב בגאולה...

אולי בהזדמנות אתנסח בצורה יותר טובה.. אין לי עצבים עכשיו..

אני עדיין לא מבינה למה כולם חושבים שזה אתחלתא דגאולהאני העבד

בס"ד

ולא כולם להתנפל עלי,

אני רוצה קודם להסביר:

אני מבינה שבאמת, ביחס לשואה,

ביחס לפרעות ת"ח ות"ט,

ביחס לאמנציפציה

וביחס לעוד מיליון דברים,

אנחנו בהתקדמות ע צ ו מ ה!!!

אבל,

הרבה מפספסים נקודה עיקרית:

אז, היינו בגלות!!!

היום, אנחנו בארץ ישראל!!!!!!

המדינה שיש כיום,

לא מעיזה לפתוח את הפה

(כלומר מעיזה, אבל ברגע שזו דעת התורה,

אסור לדבר,

אלא אם כן אומרים הפוך.),

מתעקשת לעקר תורה מישראל,

מונעת ממנו להתנחל כמו שצריך,

ובקיצור-

לקיים את המצוות.

מה זה עוזר ש"שמים עלינו",

כשאנחנו (בתור מדינה)

לא שמים על ה'?????????????????

יפה שקבעת מה זה אתחלתא דגאולהתפוז סיני
תלמדי ספר יחזקאל וגם הגמרא בסנהדרין על זה יסייע, ותראי מהם הם הסימנים לאתחלתא דגאולה....
על העניין הזה קשה לחלוק. בעניין המדינה. נו. אולי אפשר לתת מקום לדיון. למרות שגם על זה קשה לי.
אשמח שתסביראני העבד

בס"ד

זה לא היה עם המון קשר,

אמרתי שתי דברים שונים:

1. למה חושבים שהמדינה היא אתחלתא דגאולה,

2. הגבתי על מה שהיא אמרה שהמדינה היא עצמאית.

בנוסף, אשמח לדעת מה המשמעות של מה שכתוב ביחזקאל

(קראתי כמה פעמים את כל הספר,

אבל קשה לי להבין מה כתוב שם).

1. הרציה פסקחוני המעגל פינות

אין לי מושג למה יש לי שתי השערות

ארץ ישראל נותנת פירותיה בעין יפה

עם ישראל חוזר לארצו ושולט בה שילטון עצמאי

אניחוני המעגל פינות

וואו את בטוחה שהמדינה לא מושלמת?!

רגע גם אני לא מושלם וכל יום אני מברך על עצם קיומי בשם ומלכות...

קיבוץ גלויות זה אכן דבר מדהים

אבל גם אתחלתא דגאולא זה סבבה

אה, אז באושוויץ גם היה סבבה! (רק ה' בחר בא"י אז באים לפה)best(י.י)YYL
סליחה על הציניות, אבל מדינה=שלטון. יש לנו שילטון על א"י וגם אם יש 70% אחוז חילונים זה עדיף מאשר 98% אחוזי גויים שהיו בערים בחו"ל.עייני שיחות הרב צביודה-א"י- איזור עמוד 260+ - .מה הוא אומר על מי שלא מודה על המדינה
אגב מי שקורא את מגילת אסתר בעיוןbest(י.י)YYL
רואה ששם הישועה הגדולה הייתה שהמלך "הרשה" לנו ברוב טובו להיקהל ולעמוד על נפשנו

(אחרי זה היה גם נס שניצחנו, אבל החלק שבו כתוב והעיר שושן צהלה ושמחה זה אחרי שמרדכי יצא וכו שזה מיד אחרי שליחת האגרות שבהם כתוב:"...נתן המלך ליהודים...להקהל ולעמוד על נפשם...ולהרוג ולאבד את כל חיל עם ומדינה הצרים אותם)

אז פה כשאנחנו נלחמים, ומנצחים ומהורגים ומאבדים את מי שבא להלחם בנו, זה לא ישועה????
קצת מצחיק לחגוג ביום העצמאות ולא לחגוג על המדינה אלא על הארץאמת מארץ תצמח.

יום העצמאות זה לא לארץ, זה למדינה.

לא משנה כמה תצעקי שאת חוגגת את יום העצמאות לארץ.

תגידי תודה ל-ה'אחת מא"י שלעמ"י

שאת חיה במדינה יהודית,

נכון הם מכעיסים ואני ממש מעוצבנת עליהם-

אבל זה עדיף מאשר לגור במדינה ערבית ח"ו (או לא לגורמת)

תגידי תודה שקוראים למדינה שלך ישראל -ולא פלשתינה

תחשבי על זה...

באנה כל ההתייחסות פה לא נכונה ב - כללללללל!!!שירצי

סורי אני ממש עצבנית

זה לא אמור לבוא בתור זה עדיף מכלום! זה מטורף המדינה שיש פה

תהיו יפים ותסתמו

אז נכון יש וויכוחים פוליטיים ואין הנהגה על פי התורה

אבל תסתכלו בזומאאוט רגע לא בסובייקטיביות אגואיסטית.

אנחנו עם מטורף אין עוד עם כזה

דוגמאות..?

יכולים להיכנס באינטרנט להישראלי היפה

נראה לכם שיש פה עוד עם שמאוחד ברמה הזאת? נראה לכם שבלוויות של חילונים נגיד טראמפ היה בא עם כובע של נזיר ? (אינלי מושג איך זה אצל הנוצרים) לא! בחיים לא היה קורה! אבל בישראל נתניהו וכל המכובדים שמים כיפהנ

לכולנו ברור מאיפה באנו ולאן אנחנו הולכים. כן כן. גם אלו שפינו את עמונה

עכשיווווווו

כל אחד כותב דבר אחד טוב שיש במדינת ישראל שוווווטווווווווו

(לימוד זכות)כאילו מוציא לשון

צריך לשמוח על הפריחה המטורפת של מצב עם ישראל ב 70שניםכהנא צדק!

האחרונות, וחוד החנית זה הקמת מדינה ליהודים, ועל זה אנחנו מודים לקב"ה

אני חוגגת. למה?לב סדוק

כי עניין החגיגה הוא הודיה לה'.

וכן, אני מודה לו על ראשית צמיחת הגאולה,

שאפילו שהיא עדיין לא מושלמת, בכלל לא,

זה הרבה יותר טוב ממה שהיה.

ובעזרת ה' יהיה טוב יותר.

תשובהחן הכתב

אני אביא משל שהרב צבי יהודה אמר, הייתה ילדה שאבדתה את הכרתה וכמעט מתה, אחרי שעשו לה החייאה כמה פעמים , היא התעוררה, והתחילה לבקש בובה, ואז כולם שמחו והתרגשו מאד , לכאורה מה הם שמחים שהיא רוצה בובה? מה אין דברים יותר חשובים מלרצות אותם? מה היא רוצה בובה? זה דבר שלא חשוב ולא עקרוני...

הנמשל הוא שהתעוררנו לחיים, האומה בגלות היא הייתה מעולפת, בקום המדינה היא חזרה לחיים, פתאום היא רוצה דברים שלא חשובים... ובכל זאת אנו מתרגשים על עצם קיומה, על הגוף שקיים , ולא רק זה מאז קום המדינה לא הייתה תקופה של פריחה עצומה בלימוד תורה ומרכז התורה היא באמת בארץ ישראל, ישיבות אולפנות מדרשות בתי מדרש כוללים דף יומי, חסד, קירוב ללבות עצום, נכון יש צללים, אבל איך אומר הרב אבינר, בשביל זה יש את תשעה באב....     

מה שיש לנו כאן זה צרות של גאולה!!!!אסור להיות עוורים😱246246אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך