שאלה שעלתה לי מוויכוח עם חברה..שוקו וניל

אממ אז ככה אני לומדת בביצפר חרדי והיום היה לי וויכוח עם חברה בנוגע לצפירה לעמוד או לא לעמוד וגלשנו ליום העצמאות היא טוענת שזה לא חג (כמו רבים מהחרדים..) ושמדינת ישראל זו מדינת חוק ולא הלכה אז איך אני אומרת הלל איך אני יכולה להודות שאנחנו במדינה חילונית שיש גיוס בנות וכול זה..

אז ככה 1) בתכלס היא צודקת ולא אני לא חושבת שמדינת ישראל היא לא טובה אני נאמתיקורץ לה טוב מאוד על התחלתא דגאולה ושתגיד תודה שהיא לא מפחדת ללכת ברחוב עם חצאית ושהיא יכולה ללבוש בכיף שרשרת עם מגן דוד בלי לפחד שיזרקו עליה אבנים וכאלה זה כן אבל יש משו הרי אנחנו לא במדינת שבה הדרך חיים היא דרך התורה ואפילו הדרך שבה מנציחים את החיילים היום היא בדרך של חוקות הגויים (פרחים על הקבר הורדת הדגל לחצי התורן יש תאריך לועזי על הקברים והמצבות...) אנחנו באמת יכולים/צריכים להודות על זה?

2) היא אמרה לי משפט שבהתחלה הזדעזעתי ממנו אבל אחרי זה קלטתי שוואלה זה נכון: אמרתי לה שרבנים קבעו שיש לומר הלל ביום העצמאות ושלפי פסיקת החתם סופר כל יום שנעשה בו מאורע גדול לישראל הוא יום טוב מדין תורה ואסור לומר בו תחנון והספד.. אז היא אמרה לי: איזה רבנים. תסלחי לי אבל רוב הרבנים וגדולי הדור יצאו מהחרדים ו.. פה היא תפסה אותי לא מוכנה עניתי לה על הרב דב ליאור והר אבינר והרב זצ"ל אבל רגע שניה אני באמת לא יודעת להצביע על "גדול הדור" שיצא ממנו הדתיים הלאומיים.. !

לרגע קראתי הרב אבינר זצ"למתיישב בנשמה

יש לי המון מה לענות אבל אינלי זמן.. אענה בלי נדר מאוחר יותר.לב סדוק

קודם כל- בשביל לענות צריך להסתכל על המכלול.נפש חיה.

נכון להיום- במדינת ישרא ל יש חוקים, נכון. כל חוק מטרתצו להשליט סדר.
גם דת= משמעה של המילה הוא "חוק" כמו "והדת ניתנה בשושן הבירה". הדת זו בעצם מערכת חוקים וכללים הנגזרים מהתורה שהיא למעשה דבר השם אלינו.
אבל- מדינת ישראל קמה על מנת שיהיה לנו כיהודים מרום [שמאז ומתמיד היה שלנו בארץץ ישראל!] כדי שנהיה פה מעצמה של אור לגויים [דוגמאות קטנות- הצבא החזק ביותר, המצאות מהפכניות וכו]
נכון שיש דברים שהם לא מאד תואמים את הרצון שלנו למדינת הלכה ולסלהדרין- אבל עצם זה שיש לנו פה שלטון יהודי אחרי אלפיים שנה, ואחרי השואה [תחשבי מה זה שאחרי שלוש שנים קמנו מאפר השואה והקמנו לנו מדינה עם צבא וממשלה- ועכשיו לא כל אחד מהגויים יכול לעשות מה שבא לו!! זה לא יד ה???....]

ממליצה לך לקרא את "להוסיף אומץ" של הרב קוק. מצרפת לך אותו. כאן- 20170501171934.doc

דבר שני- צריך להבין שבכל יהודי- גם פושע ישראל הכי גדול- ישנפש חיה.

נשמה יהודית.
אולי היא מוסתרת ונראית קוצנית- אבל ישראל- אע"פ שחטא ישראל הוא. ואנחנו חייבים להבדין בין המעשים לבין האדן כאדם- לאהוב אותו ומתוך כך להתפלל ולהשפיע שייתקרב.
זאת הייתה דרכו של הרב קוק זצ"ל לאורך כל שנותיו.המסירות שלו לעמ"י, לאר"י ולתורה היא מהמפורסמות ביותר. 
יש הרבה סיפורים שמוכיחים את זה ["מלאכים כבני אדם"/ שמחה רז. ספר יפה!] חוץ מזה שאפילו קנאי ירושלים הגדולים זכו ליחס של כבוד להערכה מצד הרב קוק.
והוא היה מקורב ומקושר להרבה אנשים -רבנים חרדיים מהיישוב הישן. 

והטענה השלישית על גדולי הדור- אין בה ממש,.
מכיוון שכל מי שיצא מבית מדרשו של הרב קוק - שמושפע מהרב קוק עצמו שהיה גדול וגאון ורוב ככל דברי םמיוסדים על שורשים גדולים וחשובים גם מפנימיות התורה [הרב קוק עצמו התבטא שאין דבר מדבריו שלא מיוסד [=מרומז או נכתב או מעוגן] בכתבי האר"י ז"ל. גאונותו בנגלה ובנסתר היא מאד מאד משמעותית!]
קיבל את התורה הגדולה ואת דרכו.
לא צריך ללכת רחוק- ר אברום שפירא זצ"ל שעמד בראשות הישיבה, בנו הגדול וממשיכו הרצי"ה (שתלמידיו, ותלמידי תלמידיו מנחילים את תורתו לתלמידיהם), הרב 'הנזיר'- ר' דוד כהן זצ"ל שהיה תלמידו המובהק של הרב קוק, הרב יעקב משה חרל"פ שהיה גם כן מגדולי תלמידיו של הרב קוק [הראי"ה] והתבטא שהנקודה העיקרית היא אר"י [בלי לבטל את עם ישראל והתורה] הם תלמידי חכמים שמכוחם עד היום אנחנו מבססים ולומדים את תורתו הגדולה של הרב
שמקיפה כל תחום- החל מהיחס לאנשים "חופשיים" ועד למכמני התורה ולתיקו ןהמידות.

כך שלומר ש "אצלינו אין גדולים"- מעיד על בורות אם לא חמור מזה.

תודה.. חיזקת.שוקו וניל

אגב הקובץ שצירפת ריק אשמח אם תשלחי אותו שובשוקו וניל

הנהו שוב פלוס עוד דברים על הנושאנפש חיה.

20170501180343.doc

כאן יש לך מבואר חלקית ומנוקד-
תחיית האומה חלק ז
ועוד דבר-
להוסיף אומץ | אתר ישיבה

אני גם בביצפר חרדינסימי

ולדעתי לא כדאי לך להתווכח על דברים כאלו כי את במאלה לא תשכנעי אותה וזה לא נושאים לוויכוח בן חרדית לבן חרדית לייט..תיקראי מאמרים ונאומים על כל העניין הזה של הצפירה ויום העצמאות ואך שהוא תסגנני לך את דעה שלך בעניין הזה...את חושבת שכל דעה של המורות אצלינו אני לוקחת לעצמי? אני לוקחת את מה שמתאים לי והדעות של הרב מרדכי אליהו הם הדעות שלי אז מיצידי שכל העולם יהיה נגד אני שלמה עם הדעות שלי והולכת איתן עד הסוף! היא לא יודעת כמה גדולתו של הרב אבינר ושל הרב דוב ליאור אבל אם את כן פשוט על תתווכחי איתה זה סתם וויכוח מיותר שרק יגרום לריבים ואין בזה טעם..חזקי ואמצי

*בין חרדית לדתיה לאומיהשוקו וניל

אם היה ביהס דתי נורמאלי באיזור שלי הייתי הולכת מזמן..חיוך

ולא נראלי שזה יגרום לריבים בנות מכירות אותי ויודעות שאני דתיה ולמרות שהמורה אומרת לא לעמוד בצפירה אני עומדת ואני אומרת הלל ושומעת שירים ביום העצמאות פשוט לא מסכימות איתי ונוטות להתווכחחצי חיוך תודה!

גם אני חרדלניקית..נסימי

ופשוט תשתדלי לא לבלוט בצורה שזה יגרום לוויכוח אבל תעמדי על שלך..אני כמוך שומעת שירים ביום העצמאות אומרת הלל שמה דגלי יום העצמאות בחלונות ובמרפסת ועומדת בצפירהקורץחושף שיניים

וואו! זה חוזק.לא להאמין שבנ"א מסוגל לעמוד!נער גבעות מצוי

אממ ככה...תכלית הכוסף
עבר עריכה על ידי מבסוטטט בתאריך ו' באייר תשע"ז 16:15

1.אין מה לעשות.אני חושה שהויכוחים האלה כבר לא כל כך רלוונטיים,מכיוון שתכל'ס-יש מדינת ישראל,ואנחנו גרים בה וחיים בה וזו עובדה קיימת בין אם אנחנו רוצים או לא.אם לא טוב,היא מוזמנת לעבור לגור בברוקלין או בבורו-פארק,שם יש הרבה שחושבים כמוה.עובדה שהיא נשארת פה,כי פה טוב לה,כי פה היא יכולה לישון בשקט בלי חשש שאיזה אנטישמי ינפץ לה את הזגוגית של החלון בלילה וירסס צלב קרס על הדלת.ויש מושג נקרא 'מלכות'.ממשלת ישראל היא 'מלכות' וזה לא משנה אם מנהיגיה שומרים תו"מ או לא.אליהו רץ לפני המרכבה של אחאב שהיה רשר מרושע,חוטא ומחטיא את הרבים.ויתרה מכך,אביו של אחאב,עמרי,היה רשע יותר מכל קודמיו(אפילו יותר מירבעם בן נבט)ואפילו הכי נתן לו הקב"ה ארבעה דורות של מלוכה.למה? כי הוא הוסיף עיר אחת בארץ ישראל.אז על אחת כמה וכמה מנהיגי מדינת ישראל,שעשו כמה דברים למען עם ישראל ולמען ארץ ישראל,ק"ו שזה נקרא מלכות...אז להגיד שזו לא אתחלתא דגאולה??? הרב צבי יהודה אמר שמי שטוען שזו לא אתחלתא דגאולה זו כפירה...

2.לגבי הרבנים שלנו...תדעי לך שיש לנו רבנים גדולי תורה עצומים עצומים עצומים,פשוט את הציבור החרדי מאכילים בכל כך הרבה שטויות ושקרים שהם פשוט לא יודעים...הראי"ה,הרצי"ה,הנזיר,הרב חרל'פ,הרב נריה,הרב שאול ישראלי,רב אברום,הרב מרדכי אליהו,הרב שמואל אליהו,הרב אבינר,הרב דב ליאור,הרב קוסטינר,הרבנים למשפחת אריאל(הרב יועזר,הרב יעקב,הרב יגאל והרב ישראל),הרב טאו,הרבנים שטרנברג,הרב ליכטנשטין,הרב דרוקמן,הרב דב ביגון,הרב אליעזר מלמד,הרב זלמן מלמד וכו'...תאמיני לי שהם באמת גדולי תורה.מהכירותי רבת השנים עם הציבור החרדי,הבנתי דבר אחד-מי שלא חושב כמוהם-הוא לא בסדר,כופר,מזרוחניק ועוד שמות גנאי כאלה ואחרים.

ואל תחששי,יש לך על מי לסמוך,תעמדי על האמת שלך ואל תתקפלי בפני אף אחת.

איזה תגובה..שכוייח!נסימי

תקראי:לב סדוק
עבר עריכה על ידי רק שמחה! בתאריך ו' באייר תשע"ז 21:41

אז ככה.

נכון, יש מלא בעיות במדינה. בעיקר מבחינה יהודית- דתית.

אבל כמה טוב יש? מה היה לנו בלי המדינה?

גם מבחינה פיזית, היו נהרגים הרבה יותר יהודים מאשר עכשיו.

אבל אפילו מבחינה דתית- אנחנו יכולים ללכת עם סממנים יהודים בגלוי, ויש חוקים דתיים במדינה- העובדה שחובה להתחתן עם רב, למשל, לא מובנת מאליה בכלל.

להגיד שזה המצב האידאלי?

לא. יש בעיות במדינה ואסור להתעלם מהם. צריך לזכור שעם כל הניסים וההודיה לה' יתברך על הנס העצום, עדיין לא סיימנו, וזו רק ראשית צמיחת הגאולה, אבל בשום אופן לא הגאולה שלנו.

ועוד משהו, תחשבי על זה.

אם את רצית שמלה, וסבתא שלך באה והביאה רק חולצה.

לא תגידי תודה???

ובקשר ל 2. אני מצרפת פה משהו מהמם שחובה לקרוא. זה בדיוק עונה על מה שכתבת, במיוחד הקטע האחרון... קיצר, תקראי.

ואני אוסיף כמה מילים: גם אצלינו יש גדולי עולם, רק הם לא מקבלים כ"כ הכרה והערכה מהציבור החרדי. לכן הם לא גדולי הדור.

ובנוסף, הציבור החרדי מומחה בלהוציא גדול דור אחד לאלף בחורים. מה עם 999 האחרים???

שווה קריאה!!!!!!!!!!!!!באמת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! - נוער וגיל ההתבגרות

מקווה שעזרתי

הרצי"ה!! לא מספיק גדול?נער גבעות מצוי

ממליץ ממש ממש לקרוא וללמוד שיחות הרצי"ה למועדים ב', ולנתיבות ישראל א' מאמר "לתוקף קדושת יום עצמאותנו". ואז נשמע את טענות הכפירה וכפיות הטובה האלה!!

היום עשינו מנגל, כמו כל עם ישראליאירושאחרונה

ודיברנו על מדינת ישראל, אני לקחתי כוס, מילאתי עד האמצע במים ושאלתי את גיסי מה הוא רואה. את מבינה מה הרעיון?

לגבי החלק של הרבנים, אני לא רוצה לפגוע אבל אני חושב שזה פשוט שטות, הרב קוק הוא גדול האחרונים ושלא יספרו לך לוקשים. @מבסוטטט עשה רשימה נחמדה אם את רוצה רשימה של גדוייילים בקנה מידה של החרדים. (אני נגד כל ההשוואה הזאת אבל אם כבר אז כבר)

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך