אממ אז ככה אני לומדת בביצפר חרדי והיום היה לי וויכוח עם חברה בנוגע לצפירה לעמוד או לא לעמוד וגלשנו ליום העצמאות היא טוענת שזה לא חג (כמו רבים מהחרדים..) ושמדינת ישראל זו מדינת חוק ולא הלכה אז איך אני אומרת הלל איך אני יכולה להודות שאנחנו במדינה חילונית שיש גיוס בנות וכול זה..
אז ככה 1) בתכלס היא צודקת ולא אני לא חושבת שמדינת ישראל היא לא טובה אני נאמתי
לה טוב מאוד על התחלתא דגאולה ושתגיד תודה שהיא לא מפחדת ללכת ברחוב עם חצאית ושהיא יכולה ללבוש בכיף שרשרת עם מגן דוד בלי לפחד שיזרקו עליה אבנים וכאלה זה כן אבל יש משו הרי אנחנו לא במדינת שבה הדרך חיים היא דרך התורה ואפילו הדרך שבה מנציחים את החיילים היום היא בדרך של חוקות הגויים (פרחים על הקבר הורדת הדגל לחצי התורן יש תאריך לועזי על הקברים והמצבות...) אנחנו באמת יכולים/צריכים להודות על זה?
2) היא אמרה לי משפט שבהתחלה הזדעזעתי ממנו אבל אחרי זה קלטתי שוואלה זה נכון: אמרתי לה שרבנים קבעו שיש לומר הלל ביום העצמאות ושלפי פסיקת החתם סופר כל יום שנעשה בו מאורע גדול לישראל הוא יום טוב מדין תורה ואסור לומר בו תחנון והספד.. אז היא אמרה לי: איזה רבנים. תסלחי לי אבל רוב הרבנים וגדולי הדור יצאו מהחרדים ו.. פה היא תפסה אותי לא מוכנה עניתי לה על הרב דב ליאור והר אבינר והרב זצ"ל אבל רגע שניה אני באמת לא יודעת להצביע על "גדול הדור" שיצא ממנו הדתיים הלאומיים.. !