רק שתדעו שעוד לפני שנפתח השרשור הזה פתחתי התייעצות בפורום המנהלים של הערוץ בנושאים דומים.
כן, הפורום הוא פורום דתי, הוא מתנהל בפלטפורמה של ערוץ 7 שהוא בוודאי אתר דתי, המנהלות נשים שומרות תורה ומצוות, נכון.
וביחד עם זאת מנהלי האתר החליטו לא להגביל את הגלישה פה בשבת, הנה הנשים שהיו בחו"ל מספרות כמה זה משמעותי ויש הרבה גולשים בחו"ל באתר. וכן האתר מדורג טוב בגוגל וזה אומר שכשמישהי שאין לה מושג מה זה ערוץ 7 ולא מכירה את האתר והיא מחפשת בגוגל מידע על סרזט או על ביוץ או על חשד להריון או הנקה או כל מיני הפורום הזה בד"כ מגיע לה בין התוצאות הראשונות בגוגל,
וזה נפלא!! למה?
א. כי אני באופן אישי שמחה שיש פה מענה לכל אישה באשר היא.
ב. האינטרס של כל גולשת כאן זה שהפורום ימשיך להיות מקום נח להשתמש בו, שיהיה מענה לבאגים, שימשיכו לפתח את האתר, שהגלישה לא תהיה איטית גם בשעות שיש הרבה גולשים וכד' ובשביל זה צריך כסף. ובשביל כסף צריך שיהיו פרסומות ובשביל שהפרסומות יהיו רווחיות צריך שיהיו הרבה גולשים. אז כל גולשת שנכנסת לפה ועל כל שניה שהיא פה כל המשתמשים מרוויחים מזה. זה פשוט האינטרס של כל מי שנהנית מהמקום הזה שיהיו עוד נשים שנהנות ממנו.
ונכון, כתוצאה מכל הסיפור הזה מגיעות לפה נשים ואולי כותבות בשבת אולי מספרות על מעשים שעשו בתמימות אבל אותנו מוציאים משלווה כי הם בעייתים הלכתית ונכון לפעמים לא משתמשות בשפה נקייה.
אז נכון, כשמישהי שואלת ואני לא מעלה על דעתי שהיא חילונית זה נורא מרגיז שלא מכבדים את כללי הפורום.
ומצד שני בואו נחשוב על בית כנסת ועל זה שלפעמים חילונים באים לחגוג בר מצווה בשבת, אז נכון שמשתדלים מראש להסביר להם מה הרגישויות אז יגידו להם לא לדבר בפלאפון בשבת ואז תקלטו אותם פתאום בווטצפ, כי הם באמת לא הבינו שזה ביג נו נו. וברור שאותי זה יוציא משלוותי שאישה בבית כנסת בשבת תהיה בווטצפ ואולי היא אפילו לבושה כדתיה כי הזהירו אותה לבוא בביגוד צנוע.
אז אני אצעק עליה? אז אני אלך ואשבור לה את המכשיר?
אותו דבר פה בפורום,
בואי נגיד שכתבו על משהו בעייתי הלכתית,
אז אולי זה טרול שבא לעצבן אבל אז הוא נהנה שאת צועקת עליו, ואם זו אישה שבאמת אין לה מושג שזה פורום דתי או שזה בכלל בעייתי מבחינה דתית אז יעזור שנכתוב לה שזה אסור? יעזור שנעליב?
בדיוק כמו האישה בווטצפ בבית כנסת בשבת, או שאתעלם או שאגש בעדינות ואסביר שזה פוגע בקדושת המקום וברגשות המתפללים או פתרון עדין שכזה. אותו דבר בפורום, אפשר להסביר שזה פורום דתי והשאלה רגישה עבור הגולשות, אפשר לדלג, אפשר גם ללחוץ על כפתור "דיווח" כדי שאנחנו המנהלות נראה ונתייחס. אם אנחנו לא זמינות (קורה
) אפשר גם לפנות למנהלי על בנושאים דחופים.
ותזכרו שמאחורי השאלה הזו עומדת אישה או נערה שבלחץ שאין לה את מי לשאול והיא ממש לא התכוננה לקבל שטיפה כזאת על שאלה שמבחינתה היא שיא התמימה, כמו האישה שהתכוונה להתחשב ולא לעשות שיחה כדי לבדוק שהבייביסיטר מסתדרת עם הילדים ולכן מסבירה לה בווטצפ איפה לחפש את המוצץ של התינוק ופתאום כועסים עליה שמה נראה לה ווטצפ בשבת.