מבינה אותך מאוד. מאוד.
אז שתדעי שלא כולם כואבים מלשמוע ולהקשיב לאחרים.
לי היתה תקופה שאם לא הייתי מידי פעם מקשיבה לאנשים הייתי ממש נשברת. העולם שלנו בנוי ככה שיש אנשים שיותר אוהבים להקשיב, ויש כאלה שזה מכאיב להם.
תנסי למצוא את הראשונים.
וחוץ מזה, אם אנשים מציעים לך עזרה- מותר להעזר. הם הציעו, אפילו אם יכאב להם- הם חשבו על זה מראש.
יש רגעים שאת צריכה לחשוב על עצמך הרבה יותר מעל אחרים.
ולדבר עם ה' זה הכי טוב בעולם! אבל נראה לי שלא כדאי שזה יהיה במקום אנשים..
ואני מכירה את ההרגשה שנבלעות המילים.. היה לי ממש לאחרונה שהיה לי ממש קשה עם משו ובאתי כזה לספר לחברה, וכשסיפרתי לה זה היה נשמע ממש שטותי... ובשניה הראשונה הרגשתי ממש מגוכחת.
ואז אמרתי לעצמי: שתחשוב עלי מה שהיא רוצה. אני לא משתפת בשביל שהיא תעזור לי, אני משתפת בשביל להקל על עצמי!
ולכן לא איכפת לי מה הצד השני חושב, מה הצד השני יגיד- אני משתפת בשביל עצמי בלבד!
ובאמת מה שהיא אמרה עזר לי ממש טיפה. אבל זה בכלל לא משנה, אני שיתפתי בשביל עצמי!
אז קיצר, בקשר למילים שנבלעות- אני ראיתי שהרבה פעמים יותר קל לי להביע את עצמי בכתב. שיותר קל לי להתכתב עם חברה על הקשיים שלי מאשר לדבר. אולי גם לך זה יעזור.
ואולי כדאי לשתף מישהו מבוגר? שאולי יבין יותר? כמו ש@בוערת לא"י!!! כתבה..
ודבר אחרון- אמא שלי פעם אמרה לי שכל החיים היא רצתה חברת נפש כזאת, אחת שאפשר לספר לה הכל, ואף פעם לא היה לה. עד החתונה. היא אמרה לי שזה קורה להמון אנשים ואין מה לחשוש, זה חלק מהמציאות וזה חלק גדול ממה שגורם לנו לרצות להתחתן..אז בינתיים לדעתי אפשר לשתף, אבל לא להבהל אם לא מוצאים את הבנאדם המושלם שמתאים לזה...
ודבר אחרון באמת- הרבה אומרים שכדאי לכתוב לעצמך. לדעתי זה לא פתרון. אפשר לכתוב בעצמך רק אם זה לא בא על חשבון השיתוף לאנשים. כשאני כותבת לעצמי זה רק מכניס אותי לכאב, זה לא משחרר אותו. לדעתי.
אז בהצלוחה צדיקה
אוהבתותך