כתבתי פה בקיצור את דעתי על הריקוד דגלים ולמה לא אשתתף בו, היות ולא רציתי להגיב שם כי זה יפול ואני חושב שמדובר בעמדה שונה בנוף של ערוץ 7, אכתוב את עמדתי בקיצור.
כן! אני לא הולך לריקוד דגלים, הריקודגלים עובר בשער שכם וברובע המוסלמי, עד כמה שאני מבין המטרה שלו היא להראות את הזיקה שלנו לירושלים ואת בעלותנו על כל חלקיה, אבל...המעבר בשכונות הערביות לא תורם למטרות האלה, יותר מזה, בעצם הצעדה יש חדירה למרחב הפרטי והאישי של כל התושבים הערבים שגרים במקום ומוביל רק לאנטגוניזם גדול יותר.
מעבר לכך, המעבר בשכונות האלה מלווה בשנאה כלפי הערבים ותגרות מילוליות איתם מלווים בשירים לגיטימם בדרך כלל(ואינקמה נקם אחת משתי עיני) דרך שירים לא לגיטימים (מוחמד מת) יחד עם המעבר בשכונות 'מסוכנות' יוצרים אווירה רווית הורמונים ושנאה ופילוג (אגב עודף ההורמונים שמשתולל בריקוד דגלים לא היה מבייש את לאב מי או מחנה סיירים) , הצעדה מלווה בהריסות רכוש ובנהימות גזעניות. (גם אם מדובר על קומץ הרי שזהו חלק אינטגראלי מהצעדה כלומר מדובר על מיעוט אבל יש לו קונצנזוס)
אני חייב להבין פעם, אתם רוצים להראות בעלות על המקום, ככה מתנהג בעל בית? מחיל שטח צבאי סגור לערבים יום לפני ומתנהל תוך מסע פחד בשכונות עם עשרות גורמי ביטחון? בעל בית צריך לתאם יום??
אתם מדברים על הגדלת הזיקה לירושלים, ככה מגדילים זיקה? צעדה חד שנתית?
צריך להתבגר ולהבין שמאה אלף תושבי ירושלים הערבים לא ייעלמו בנס וגם לא נגרש אותם אם לא נדע להתנהג כמו בני אדם כולם יסבלו מזה.
יום אחדות ירושלים שמח שיהיה לנו