עזרהההההההההסבבה לגמרי!

אז אני לומדת בבית ספר שחייבית ללבוש גרביים. אז בבית ספר בלי ברירה זה מה שאני עושה...אבל אחרי בית ספר אני בלי. אז יש מורה אחת שרודפת אותי וכל פעם שהיא רואה אותי בלי גרביים היא אומרת שאני עוברת על ההלכה וכ' וכ' ואם אני מבטיחה שאני אלבש אחרי ביהס גרביים היא תשאיר את זה בנינו אבל אם לא היא תעביר את זה להנהלה.... אז אני רוצה להוכיח לה שאני לא עוברת על ההלכה כשאני בלי גרביים, אז למישהו/י יש מקור או משהו שרב אומר שלא חובה לבת ללבוש גרביים??? 

תגידי לה שתוכיח איפה זה כן כתוב שצריך ללבוש גרבייםמבולבלת המקורית

היא אמרה לי שהיא תתן לי מקורות איפה זה אסור הלכתית ללכת בליסבבה לגמרי!

גרביים ובמקרה כזה אני רוצה גם להראות לה שיש רבנים שמתירים

הרב עובדיה^א"י לעמ'י
אל תחפשי את מה שלא טוב בזה אלא רק מה שטוב בזה היא דואגת לך (תוצקי1

חיוך.מתפלפל

אבל היא לא דואגת לה היאחיוך קטן גדול
מצאה מישהי להתנכל אליה ולהציק לה
כנראה משעמם למורה הזו...
בואי ניקח בפרופורציות.לב סדוק

תהיי בטוחה שלא משעמם למורה הזו.

זה קצת דומה (להבדיל אלף אלפי הבדלות!!!!) למסיונרים.

היא ממש ממש מנסה לגרום לה לעשות מה שנכון בעיני המורה.

גם אם אני לא מסכימה עם הדרך, זה בא ממקום של רצון טוב.

איך הגעת למסקנה הזאת??אני והאני

לא מכירה מורה שחיוך קטן גדולאחרונה
לוקחת דבר כזה קטן ושולי ומתחילה לעשות מצפון לבת וכו'
אז יכול להיות שהמורה הזו מחמירה איתה הרבה יותר משאר הבנות וזה כבר בעיה אחרת...
אבל לעשות את מה שהמורה עושה לך? ועוד לחנך אותך למידות טובות??
אני חושבת שהמורה צריכה להסתכל קודם על עצמה לתקן אותה, ואח''כ לתקן את תלמידותיה....
המשנה ברורה מתיראחת מא"י שלעמ"י

ואם אתם הולכים לפי הרב ליאור- אז גם הוא מתיר

הוא היחיד שמתיר. וזה בנוי על טעות. כי השוק הוא מתחת לברךי.

וזה דבר ברור בלשון הקודש, וכן במשנה באהלות.

אמנם ההוכחה הלשונית חזקהאחיה אילון

אבל כמו הרבה דברים בהלכה אחרי שנפק מפומייהו של המ"ב והחזו"א בפירוש אין לזלזל בכך שחלק נכבד משלומי אמוני ישראל נוהגים כך.

הרב בנימין זילבר זצ"ל כתב שדיבר עם החזו"א, והוא השתכנעי.

שהשוק הוא מתחת לברך. גם תלמידי החזו"א  כמו הרב קנייבסקי סוברים כך כמדומני.

כעיקרון הרגל צריכה להיות מכוסה.בוערת לא"י!!!
אפשר חצאית ארוכה עד כפות הרגליים בלי גרביים, או גרביים עם חצאית אחרי הברך. זה מה שהבנתי. בטוח יש גם כאלו שמתירים חצאית אחרי הברך בלי גרביים, לא יודעת ממש...
הרב עובדיה אומר שלא נשברים!
מותר ללכת ללא גרבים במידה ושמים חצאית שמגיעה עד לקרסול (והוא אומר שיותר ארוך מעד הקרסול זה לא צנוע!!)
חצאית מתחת לברך בלי גרביים!! זה מה שכן צריך.א"י לעמ'י
והרב עובדיה אומר שצריך גרביים
אני חושבת שפעם לא היה חובה ללכת עם גרבייםנערה אחת
אבל אז היה תקופה שהנשים היו הולכות רק עם גרביים וזו היתה תקופה ארוכה , ובגלל זה גרביים נהיה מנהג המקום ואין לשנות ממנהג המקום וכיום יש חובה ללכת עם גרביים
גם נאמר " אל תטוש תורת אימך " זה אומר שאמא שלך והדורות שלפניה נהגו כך ולכן לא משנים מהמנהג
גם אני לפני כמה שנים הלכתי בלי גרביים ולאט לאט התחלתי והתרגלתי , אני ממליצה לך להשים ואם הזמן תכבשי את זה וזה יהפוך לך להרגל
בהצלחה
מה?? אז אני עושה עברה?תפוזי

אני הולכת בלי גרביים.. בחחים לא חשבתי שזה עברה אימלהמטורלל

יש כל מיני פוסקים...רוצה לעשות טוב!

תלוי לפי מי את הולכת

אם אני זוכרת נכון..החיים סבבה!

המשנה ברורה מתירה ללכת בלי גרביים עם חצאית שמכסה את הברך גם בישיבה...

כל אחד והדרך שלו בעבודת ה'עבודת ה'
העיקר שתיהיי צנועה כמה שאפשר.
ולא משנה איך את בוחרת ללכת מבחינת צניעות תנסי לדבר עם המורה בצורה נעימה ולא- את מאומרת אותי להנהלה- אני מביאה לך מקורות- וכאסח כל החיים עם המורה והבית ספר.
תבואי בצורה מכבדת עם כל הקושי שבזה בעיקר בגיל הזה.
ותנסי שישאר לך רושם טוב מהבית ספר בכלל ומהמורה בפרט.
בהצלחה!
יש היתר של החפץ חיים לבנות ללכת עם חצאית במקום עד לקרסול,כהנא צדק!

עד מתחת  לברך, ולימט זכרוני הוא אומר  שכל שאר השוק צריך להיות מכוסה וזה ברור "שוק באישה ערווה".

אני שמעתי ממישו בשם הרב מרדכי אליהולב סדוק

שהפסק של הח"ח היה טעות בדפוס והח"ח לא מתיר בעצם לא לכסות את הקרסול...

המחמיר תבוא עליו הברכהכהנא צדק!

אצלנו בבית לא סומכים על ההיתר של המשנ"ב, והבנות הולכות עם חצאית על הרצפה, אבל בפשטות רוב הפוסקים  של ימינו מקבלים את ההיתר, כל המגזר החרדי לדוגמא הולכים ע"פ בזה,

לא, המגזר החרדי (ברובו) מכסה עד הקרסול ע"י גרביים...לב סדוק

מכסה, אבל לא בחצאית אלא בגביים, וזה ההיתר האמיתי ולא המסולףכהנא צדק!

של המשנ"ב שלמיטב זכרוני הוא מתיר שלא תהיה חצאית מתחת לברך, אבל כן יהיה משהו שיכסה. והיום ההיתר נפרץ לכדי או חצאית קצת מתחת לברך בלי גרביים או סילוף מלא שבנות הולכות עם חצאיות מעל הברך

באמת? המשנה ברורה מתיר רק עם גרביים?לב סדוק

תמיד ידעתי שהוא מתיר גם בלי.

כי לפי הרב אבינר למקלות מאוד אפשר ללכת עם חצאית 10 ס"מ אחרי הברך בלי גרביים...

לא זוכר, ניראלי שכן, המגזר החרדיכהנא צדק!

בנושא הזה הולך  ע"פ המשנ"ב והן הולכות גם עם גרביים, אבדוק את הנושא.

טוב, לא יודעת...לב סדוק

נשמע מדיברי המשנ"ב שכל השוקכהנא צדק!

(מהברך ועד הקרסול) צריך להיות מכוסה שכן הוא פוסק שאסור לאמר ק"ש אפ' בראיה בעלמה בשוק. (סי' ע"ה ס"ק ז')

אני לא איזה רבנית או משהו ולא מתמצאת וכו..לב סדוק

אבל תמיד כשלמדתי הלכות צניעות (ולמדתי המון) אז אמרו שלדעת המשנה ברורה שוק זה החלק העליון ברגל... והוא צריך להיות מכוסה...

אולי אני אסתכל מדוייק בגן נעול עוד מעט..

והוא אומר שהשוק זה חלק עליון בלבד.לא נולדתי
כל הדיון שם הוא מה זה השוק, הרי כתוב מפורשות בגמרא שצריך לכסות אותה- על זה אין ויכוח.
מסקנה: לפי המשנ"ב מותר עד הברך בלי גרביים
בדקתי בגן נעול.לב סדוק

עפ"י השדי חמד והמשנה ברורה אין צורך לכסות את החלק שמתחת לברך בכלל.

ץץץfriedeli

לפי הרב אבינר:לב סדוק

לכתחילה- חצאית עד הקרסול.

למקלות- 10 ס"מ אחרי הברך וגרביים (נראה לי שטייץ או מכנס זה אותו עיקרון של גרביים...)

למקלות יותר- חצאית 10 ס"מ אחרי הברך בלי גרביים.

כשהקרסול מכוסה גרביים זה חומרה.

תסתכלי בספר גן נעול של הרב אבינר.

קודם כל...אין כמו ה'

אפשר לשאול את הבנות פה שאלה? (אתן לא חיבות לענות)

למה אתם בכלל שומרות על צניעות?

כי אני בת של רב/ לא נעים לי מהסביבה/ לא רוצה להכשיל את הבנים/ כי הבית ספר מחייב

או משהוא אחר 

אשמח אם תענו

כי זה הלכהנערה אחת
ככה התורה מצווה עלינובלון הליום
כי זו ההלכהלא נולדתי
זה רצון ה'
וחוץ מזה, זה הגיוני ויפה
נראה לילב סדוק

שבגלל ההורים שלי.

היום יש לי אומץ לעשות מה שאני רוצה ולכן זה גם מחיבור לרוב כללי הצניעות וגם מהבנה.

אם לא היה לי לא נעים מההורים או הסביבה יש מצב שבכיתה ז' כזה הייתי מפסיקה.

כדי לכבד את עצמי..עם אחד!!

כי זה ההלכה ואני אוהבת את זה!!אני והאני
זו ההלכהאביגיל~!
סוג של סיכום....אי לעם ישראל

הענין שצריך ללבוש גרביים הוא בגלל האיסור שוק באישה ערווה אבל יש על זה מחלוקת מה זה שוק (עד הברך או גם מתחת לברך) . כיוון שלא ברור מה זה שוק כל הרבנים פסקו ללכת עם חצאית עד הרצפה\ עם גרביים חופפות לחצאית, חוץ מהחפץ חיים שהתיר חצאית שמכסה את הברך בכל מצב, בלי גרביים.

לכן ספרדיות בעיקרון נוהגות ללכת עם גרביים, ואשכנזיות חלקן עם וחלקן בלי.

בימינו יש פוסקים שהתירו גם לספרדיות כי זה מקובל ורגיל ללכת בלי גרביים ומעוד כל מיני סיבות...

אהבתי לב סדוק

טוב.. ממש תודה לכל העונים!!סבבה לגמרי!

תחשבי על זה בכיוון אחראין כמו ה'

אני באמת לא בעמדה של להשמיס על צניעות.

אבל אולי כדאי לקחת את זה בכיוון קצת שונה מאשר שהצניעות זה מריבות עם המורה.

אין תחליף לרושם ראשוני וכשאדם רואה אישה לבושה פחות בצניעות הוא מסתכל על...

השאלה מה אנשים רוצים שאיך יתיחסו אליהם האם אתם רוצים שהדבר הראשון שיתמקדו בו יהיה הגוף או שיש 

משהו מעבר לזה שזה הפנימיות לשי והאישיות שלי.

אני אישית כבר בכיתה ד' התחלתי ללבוש גרביים כי הבנתי שבתפילות אני עומד לפני  ממלך וזה לא שיך שיראו לי את האצבעות.

בעיקרוןחיוך קטן גדול
אשכנזים לא נוהגים ללבוש גרביים
ספרדים נוהגים ללבוש גרביים
יכול להיות שרב הבית ספר הוא ספרדי ולכן זה כך
תגידי למורה שאת לא נוהגצ כך וזה לא חובה ללבוש גרביים
שכוייח אני והאני
זה ממש מעצבן אותי.צמאה לך נפשי!!

אם את לומדת בבית ספר שחייבים ללכת בו עם גרביים, ואת הולכת על פי הכללים שביה"ס מציב כשאת בתוך המסגרת, לא משנה אם זה הלכה או תקנון או חוק או אנערף..

לשום גורם מביה"ס אין זכות לכפות עלייך ללכת על פי תקנון ביה"ס מחוצה לו!!

אם היית הולכת ח"ו ממש בפריצות והיית מתנהגת לא לרוחם בעליל, וואלה הייתי מבינה. אמנם אין להם הזכות להעיר לך מחוץ לביה"ס, אבל היו יכולים בתוך מסגרת הלימודים, להשאיר אותך על תנאי, להשהות אותך.. וכל העולה ברוחם..

(בגדר הנורמלי כמובן..)

אבל לפי מה שאת מספרת, יש מורה שממש רודפת אחרייך מחוץ ללימודים!!!

זה אבסורד.

ועוד היא חושבת להעביר את זה להנהלה?? אז במה פשעת? לא הלכת לפי הרב שלה?!

עוד מעט תספרי לנו שהיא באה אליכם לביקור בית בליל הסדר לבדוק שאת לא מכניסה לפיך שרויה. ואם תאכלי, היא כמובןן תיאלץ להעביר את זה להנהלה..

יאללה יאללה.. שתתאפס!

אף אחד פה לא נמצא על תקן שב"כ, ואת תרגישי לגמרי בנוח ללכת על פי הרב שלך בביתך שלך. 

את צריכה ללכת בבית הספר עם גרביים רק משום שאלו הכללים, ומשום שאנחנו לא מתריסים, לא מתבדלים ומכבדים. לא כי הם מינימום הקב"ה..

ובאמת, מלב אל לב - כל עוד את הולכת בצניעות וכל עוד את מכבדת את עצמך, את הסביבה ואת הקב"ה - תרגישי הכי הכי בנוח, אחותי!

וואלה צוד-ת מאה אחוז ויותרחיוך קטן גדול
תדברי עם ההורים שלך
תשאלי חברות אם זה גם קורה להם
ואם את רוצה תשחי מכתב למשרד החינוך אפילו...
מסכימה לגמרי!^^^אביגיל~!
תבקשי מההורים שלך לדבר איתהנפשי תערוג
בעקרוןאני מאמין!

לדעת האשכנזים, המשנה ברורה, מתיר ללכת עם חצאית מתחת לברך

לדעת הספרדים, שולחן ערוך, זה לא מספיק וצריך גרביים/ חצאית עד הקרסול

עיקר המקור לזה שצריך הוא הגמרא של שוק באשה ערווהיהדות=דרך חיים

נחלקו בפוסקים מה הגדר של שוק, ובעקבות כך מה אורך החצאית האם צריך גרבים וכו...

כעיקרון כמעט כל הפוסקים פסקו שצריך גרביים חוץ מהמשנה ברורה סימן עה ס"ק ב

קיצר אם את פוסקת לפי המשנה ברורה את יכולה, אבל כעיקרון רוב גורף של הפוסקים אוסרים

אבל מי שרוצה להסתמך על המשנה ברורה בהחלט יכולה.

וגם מורנו ורבנו הגר"ד ליאור שליט"א כתב:

קשה לי עם לבישת גרבייםנצפה הרה"ג דוב ליאור

כ"ה אייר תשע"ב

נושא: צניעות ולבוש<--צניעות בלבוש

שאלה:
שלום הרב.
קשה לי מאוד עם העניין של הגרביים ולכן רציתי לשאול, האם יש עניין שאכסה את כף הרגל עם גרביים קצרות כך שבין הגרב לחצאית נשאר רווח קטן שלא מכוסה (בהנחה שבוודאי שעדיף לכסות לגמרי), כלומר- האם יש חשיבות לכסות את כף הרגל למרות שהחצאית היא יחסית ארוכה?

תשובה:
אם החצאית שלך מכסה לפחות עד הברך, את לא חייבת ללכת עם גרביים. יש דעות שמחמירות, אבל לעניות דעתי לא צריך להחמיר, במיוחד בשפלה ששם יותר חם.

שיראה איפה בחז"ל שוק הוא מעל הברך. במחילה, זה דבר בלי מקורי.

אני דיברתי עם הגאון הרב ליאור, ולא ענה לי תשובה ברורה. 

במשנה באהלות שמסדרת את אברי האדם, השוק נמצאת מתחת לברך. וכן בכמה גמרות וראשונים מוכח ששוק מתחת לברך. כמו למשל בסוגיא ביבמות על חליצה שקושרים את הסנדל בשוק, והכוונה מעל כף הרגל, ולא מעל הברך, ששם לא קושרים סנדל.

גם בתוספות כתוב ששוק באדם הוא שונה במיקום משוק שבבהמה. והכוונה שבאדם הוא מתחת לברך, ובבהמה יש דעה שהוא מעל.

לא יודע אם זה ישכנע אותך, אבל תלמד את המקורות ותראה שברור ששוק הוא מתחת לברך, כמו שכתבו רבי עקיבא איגר, וחת"ס וערוך השולחן, והרב ווזנר, והרב עובדיה יוסף ביביע אומר, והרב אליהו בדרכי טהרה החדש.

תעיין בפמ"ג משב"ז או"ח סי' עה ס"ק אsubb19

שמציין לדברי המשנה בחולין פ"י מ"ד שמהברך עד למטה נחשב רגל והשוק נחשב מהברך ולמעלה ושוק נקרא גם ירך.

והעתיק לך דברי המשב"ז הנ"ל "והוי יודע דלשון שוק הוא מארכובה,ושוק לפעמים נקרא ירך. נמצא כל הרגל עד ארכובה שקורין קניא שם במקום שהולכין יחף ומגולה אפשר אין חשש, ובמקום שדרכן לכסותן טפח, ומארכובה למעלה פחות מטפח נמי" ע"כ.

וכן תעיין במ"ב ביצחק יקרא על המשנ"ב סי' עה' ס"ק ב שכך הייתה גם דעת הגרש"ז אוירבאך.

החזון איש(כמדומה לי באו"ח סי' עה) גם מביא מהמקורות שציינת אך מסיים שא"א להכריע מכאן .

גם אני חושב שודאי שעדיף לכסות את השוק אך אין למחות ביד המקילים

ברשותך אענה על הטענות של כבודו. נתחיל מהעניין הפחות עקרוניי.

שהוא דעת הגאון הרב אויירבך, והחוז"א. 

בספר "עלהו לא יבול" מובא שהרב אויירבך עיין לאחר זמן בעניין, ואמר שיש ראיות נגד המשנ"ב , ובת צריכה ללכת עם כיסוי של גרב (או חצאית ארוכה, אך זה לא מוזכר שם). רק הוא סבר שלא למחות במקילות.

לגבי החזו"א. הרב בנימין זילבר זצ"ל כתב ב"אז נדברו" שדיבר על כך עם החזו"א, והסכים איתו שהשוק מתחת לברך. למעשה הוא החמיר.

עיקר העניין הוא שהפרי מגדים השווה בין שוק של אדם לבהמה. ויש הוכחות ברורות נגד זה. 

כבר תוס' במנחות (לז.) כתב:" דהא שוק דאדם נמי לא הוי כשוק דבהמות. דתנן באהלות שנים בשוק , חמשה בארכובה, ואחד בירך. אלמא קרי שוק עצם המחובר לרגל."

תוס' אומר  מפורש ששוק של אדם ושל בהמה הם במקומות שונים , וכותב ששוק באדם הוא מחובר לכף הרגל.

המקור שלו הוא משנה במס' אהלות (א,ח), שם כתוב " מאתים וארבעים ושמנה אברים באדם, שלושים בפיסת הרגל, ששה בכל אצבע, עשרה בקרסול, שנים בשוק, חמשה בארכובה, אחד בירך, שלשה בקטלית..".

המשנה מסדרת את אברי האדם מלמטה מלעלה. פיסת הרגל, קרסול, שוק , ארכובה (ברך), וירך. 

רואים ששוק מתחת לברך. 

רמב"ם ,הלכות אסורי ביאה (י,ו): "בין שיצא על סדר האברים כגון שיצאה הרגל, ואחריה השוק, ואחריה הירך..".

שוב רואים ששוק נמוך מהירך.

הפרי מגדים לא זכר את התוס' הזה כנראה בזמן שכתב. אך במקום אחר(בספר שלו על חליצה) הפמ"ג כותב ששוק הוא מתחת לברך. לכן גם בפרי מגדים נראה שהוא חזר בו.

אשמח לתגובה. (יש עוד מקורות, אבל לא רציתי להאריך) 

זה בסדר אני גם יבקש בעז"ה מאשתי ללכת עם גרבייםיהדות=דרך חיים

אבל ללא ספק יש לה על מי לסמוך

חשוב להבין ולקרוא.אנו_נימי (G+)

כמה דברים עיקריים שאני ממליץ לכולם לקרוא ולהבין.

א. אם נחפש קולות והתרים-תמיד נמצא. השאלה היא מה המטרה ולשם מה אנחנו עושים את זה. המטרה שלך(לפי דעתי) היא פשוט ילדותית לגמרי.

ב. שאלות כאלה לא שואלים בפורום שכולם בו הם בני עשרה ואפילו לא פוסקים בני דורנו(בלי זלזול).

ג. דבר ראשון כשעולות שאלות וספקות הלכתיים. בודקים לבד בספרים הקדושים של רבותינו השו"ע, המשנה ברורה ,הרמ"א, הגר"א מווילנא וכו' כל אחד לפי מנהגו. ההלכה לא משתנה. נקודה. התירים והקלות הם עניין אחר.הם משתנים מאדם לאדם וצריך לחקור ולדרוש רבות על יסודם.לאחר בדיקה כזו ניתן לבדוק בספרים (ולא ע"פ שמועות) של הפוסקים מהדור הקודם (הגר"ע יוסף,הרב מרדכי אליהו וכו'[לא מכיר הרבה פוסקים אשכנזים]) ואז בפוסקי דורנו כדוגמת הרב יעקב אריאל, הרב יהושע שפירא, הרב אבינר וכו'.

ד. באופן כללי-כבדי את המקום בו את נמצאת. אסור לפרוש מהציבור. אם כולם נוהגים במקומך כך(כדברי המורה) ובתקנון האולפנה או הביה"ס כתוב שכך עושים והולכים- א'-כבדי ב'- תביני למה.

המשך יום נעים.

גרביים זה לא חובה. אבל בן אדם לחברו זה חובהרותה החמודה

הכרתי כל כך הרבה חרדיות שהולכות עם גרביים ועל םי ההלכה והן מגעילות בהתנהגות שלהן בבן אדם לחברו. ויש בנות מקסימות שהולכת בלי גרביים והן מדהימות באישיות שלהן.
ובשביל המורה שלך- את יכולה להוכיח לה מכל מיני רבניות שלא הלכו עם גרביים.

בעיקר נשות רבנים מהמגזר החרד"לי, אז שלא תבוא בטענות.

או שפשוט תעבירי בי"ס כי זה כ"כ מעצבן!!!!

שיסתכלו על הלב במקום על הגרביים

נכון מאוד👇👇חיוך קטן גדול
מוכר הסיפור שהרב אריה לוין הסתכל ללב ולא למה שמונח על הראש...
ועם גרביים ודרך ארץ, לא פגשת??מילים טובות

יכול להיותאביגיל~!
מה שהיא מנסה להסביר לדעתי זה שלא כל מי שבלי גרביים היא בעלת מידות רעות ולא מתאימות ליהודיות, יש גם כאלה בלי גרביים שהם הכי מדהימות וצדיקות שיש! ושלא מסתכלים על האדם לפי חציניותו.
ואני ממש מסכימה איתך.
לא משכנע.. יש הרבה חרדיות שהולכות בצניעות וגםאורין

מקפידות על בן אדם לחברו.. ברור שצריך את שני הדברים. אז חשוב הלב וגם הצניעות החיצונית היא חובה ולא רשות.

אתן חושבות שאני והאני
שמי שהולכת בלי גרביים מתנהגת יותר בדרך ארץ? אומנם, יכול להיות דבר כזה אבל אני לא חושבת שיש הבדל בין זה לזה בקטע של הדרך ארץ..
אני חושבת ש...חיוך קטן גדול
אם על דבר כזה קטן ושולי היא מקפידה איתך
לפחות שתקפיד איתך על מידות, התנהגות וכו' כמובן אם צריך...
מסכימה עם אורין שגם חרדיות שהולכות הכי צנוע שבעולם יכולות להתנהג הכי מגעיל שבעולם
ויכול להיות שהחילוניה שמתלבשת😑😑 תתנהג כראוי וכו'...
חבל מאוד שבזהמתן תורה
המורה מתעסקת ולא בבירור והנגשה של ערך הצניעות..
בכל מקרה יש הגדרות מדוייקות לגבי חצאית/חולצה- אחרי המרפק, ואחרי הברך- שאר התוספות, זה תוספות
האכיפה של כללי בי הספר לא סותרת שיחות על ערךאורין

הצניעות. צריך להיות זה לצד זה

ובכל זאתמתן תורה
ברגע שמתחילים לשים דגש על אכיפה ולא לתת יותר מקום לשיחות ובירורים אז זה גורם לתלמידות להרגיש שהם עושות טובה למערכת...
יש כאן נקודה עקרונית חינוכית שדורשת תהליך
בלת"ק: לא הבנתי איפה ההורים שלך בסיפור הזה - הם רשמו לביה"ס!ברווזה

שימו לבבנסיכה יפה
זה כתוב בילקוט יוסף שלא צריך לכסות את כפות הרגליים אבל צריך לשים חצאית שמכסה את הקרסול. וגם שם כתוב שכדאי להחמיר! שימו לב לההערות!
אשכנזים (הרמא או המשנה ברורה) מתירארץ ושמים
סיפור בנושא על האדמו"ר מצאנזשי2017

במחנה ההשמדה, הלך האדמו"ר מצאנז בנעליים ללא גרביים. היכן נעלמו? הוא ראה נערה הולכת בלי גרביים. באמצע הרחוב הסיר את גרביו, מסרן לה ואמר: לגבי זו נוחות בעבודה הקשה, בעבורך זו חובה" 

מנהג המקוםיגעתומצאת

כשאני התלבטתי בצעירותי לגבי גרביים , במקום מסויים ראיתי שזה תלוי מנהג המקום ...

ויש שמתירים אם החצאית מספיק ארוכה .... לא פוסקת הלכה , מה שכן אם את מרגישה שבגלל הגרביים , את יכולה להפגע , חפשי מוסד חינוכי ובטוחה שיש רבים וטובים שיקבל אותך כמו שאת 

יש לך דיבור עם המורה?לב סדוק

היא בנאדם כזה שאפשר לדבר איתו?

אולי תסבירי לה שזו השקפת העולם שלך וכך את הולכת.

ושאת מסתמכת על רבנים שמתירים.

בצורה יפה וזה...

שזו השקפת העולם שלך, אבל את משתדלת לכבד.

ולכן בבית הספר את הולכת עם גרביים אבל אחרי צהריים לא.

אולי המורה חוששת שהיא תשפיע על אחרות..אני והאני
ישמצב... אבל אם הם ידברו היא תבין למה ואולי גם המורה תביןלב סדוק

אותה..

ואו באמת תודה לכל מי שהגיבסבבה לגמרי!

לצערי זאת מורה שאני לא חושבת שאני אוכל לדבר איתה שיחה רצינית בלי שאני אתחצף אליה או בלי שהיא תעביר אותי להנהלה... בכל מקרה ב''ה אני עוברת שנה הבאה בית ספר ואני פשוט מנסה לשרוד את החודשיים הבאים בלי שיעשו לי בעיות 

בהצלחה לך!אני והאני
המשנה ברורה הוא היחיד שמתירfriedeli

והרב עובדיה מחמיר...

אבל גם למשנה ברורה זה לא כזה פשוט...

את יכולה לבדוק את זה

אני יודעת שהמשנה ברורה מתיר אבל נגיד אם מדובר באישה נשואה עדיף שבעלה לא ילמד לידה כשהיא בלי גרביים וכאלה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך