התחזקותתורה ועבודה

*פתחתי בטרמ"חים ואמרו לי שאולי יעזרו לי אז פתחתי כאן*

היי,

אני יותר דוסית מרוב החברות שלי, מההורים שלי ומהסביבה. לא חצאית מטאטאות רצפה ותהילים כל היום, אבל דוסית.

אני גרה במקום שאין לידו אולפנות דוסיות, והאולפנא שנחשבת דוסית הכי קרובה היא במרחק שעתיים נסיעה בערך. ממש רציתי ללכת לשם. זו אולפנא מדהימה שמתאימה לי ממש, ורציתי מקום שיחזק בי את עבודת ה' בשנים החשובות האלו.

אבל, בגלל המרחק ההורים שלי סירבו בתוקף לתת לי ללכת לשם. ניסיתי לעשות הכל. אבל כלום לא עזר.

ב"ה בינתיים סגרתי באולפנא אחרת שהיא אחלה, אבל ממש לא דוסית. זו אולפנא קטנה, ככה שאין שם גיוון מטורף.

רציתי לבקש עצות וכאלה לחיזוק עבודת ה' בתוכי בדברים משמעותיים וגם חיצונית, ששנה הבאה ב"ה אני אזכור את הדרך הנכונה ולא אלך במסלולים אחרים. 

תודה רבה (;

הייהכל מאת ה'
אשרייך!!באמת זה מה שחיזק אותי.
תראי,יש יותר קושי במקום שהוא פחות דוס מימך.
ביציאות וכאלה וחיי חברה.לדוגמא אם הייתי במקום יותר דתי אז הייתי עושה מה שהם אומרים נכון?זה בדרך כלל.כי ככה החברה שלי.אבל בגלל שאני במקום מגוון,כל דבר שיש אני מבררת ומתלבטת בו.
אבל להפך,אני חושבת שאם הייתי מקום דוס יותר בתחילת החטיבה אז לא יודעת אם מה שהייתי עושה היום זה היה מאהבה.
כי אני בחרתי את זה.
לפעמים אמרתי לעצמי:אוף חבל שאני לא באולפנה ממש דוסית.וכן לפעמים הייתי ממש בצער בגלל זה.
אבל אני לא מתחרטת על כל שנייה וכל יום שאני במקום שלי כרגע..
כי זה לימד אותי הרבה דברים:
קודם הגיוון בדעות זה טוב כדי לבחור מה את מאמינה בו.וגם את לומדת מכל אחד.מכל אדם שונה.וכל אחד עוזר לשני בתחום אחר.
ואני שמחה על זה,ותמיד המשפט הזה בראש שלי:״לא חייב לטרוף את כל העולם בבת אחת״
לפעמים אנחנו אומרים לעצמנו וגם אני,אולי משהו יותר דוס?אולי מקום יותר? מסכימה וגם אני בוחרת ככה שמקום יותר דתי יהיה לי יותר או מבחינה רוחנית. אבל לפעמים אני אומרת לעצמי שכן,עדיף לי להיות מקום כזה.ושאני אגיד תודה על מה שיש.
ואי אפשר שהכל יהיה מושלם.כמובן צריך את ההשתדלות,אבל רגע בואי נשמח על מה שיש כרגע.כל עוד טוב לך שם והכל בסדר אז ב״ה.
תמיד אפשר להתחרט ולחזור אחורה ולהתלבט,אז ב״ה יש מקום שטוב לך בו,ואת מתחילה שנה הבאה בע״ה וה׳ יהיה איתך.
ויהי לך טוב ..מבחינה חיצונית לפעמים זה להרגיש שונה,אבל בחיים לא דיברו על הבגדים כמשהו מאוד חשוב. הכוונה היא,חברות שלי מכירות אותי שהתחלתי ללכת יותר צנוע בגיל צעיר,אז זה כבר רגיל אצלהן.וגם,בחיים לא אמרו לי על בגדים,ז״א וזה מדהים להגיד אתזה-הבגדים זה לא מה שחשוב.בחיים אף בת לא אמרה לי משהו לא טוב בזה שאני קצת שונה.להפך,הם דווקא שמחות כי אני שמחה ואם זה מה שטוב..וגם,הן לא שמים לב מי כן עם חצאית ככה או אחרת..פשוט הבן אדם,זה מה שחשוב,כי בגדים אפשר להחליף כל יום.אישיות התנהגות וחברה ובן אדם,זה לא משנים כל יום.וזה מה שהולך איתך לכל התקופה .
וגם אם את שונה,אז מה,זה הטוב בגיוון.זה מראה לך מה הדרך שלך. וגם נותן לך כח.דווקא בשונות זה המיוחד בך..נגיד קוראים לך בשם הניק תורה ועבודה אז זאת תורה ועבודה. ו וזה מה שאת אז היי תשמחי .. לפעמים אני אומרת לעצמי:בענינים חיצוניים שאולי כדאי ללבוש אחרת,היו לי תקופות כאלה,שפחות שמחתי בזה,אז אמרתי לעצמי תמיד תזכרי מה את,מה את אוהבת מה את עברת.לא דברים רעים,הכוונה מה קרה שזה הוביל אותי ללכת צנוע יותר..
תמיד תזכרי שיש לך גם דוגמא אישית,ויש לך אזשהוא שליחות לבצע,כמו לכל בן אדם. תזכרי,שגם אם את רואה את עצמך כדוגמא אישית ב״ה אל תחשבי שאם את לא עומדת בדברים אז זה אומר שעכשיו אולי לא עמדת במה שאת אמורה להיות אז זהו את לא דתייה.חלילה.אז לא,לכולם יש קשיים.ואף אחד לא מושלם.ומותר גם לטעות.. וכל אדם עם ההתקדמויות שלו.
ותמיד תמצאי את החברות שמתאימות לך,ובסגנון שלך,ושכייף לך איתן..כשאת חברה את חברה לא רק דתית את מעבר,את אישיות בן אדם.וככה זה בחברה,חברה תורנית זה חשוב,אבל שתדעי שיש דברים יותר חשובים שאת חברה,התנהגות מידית וכו׳ שנזכה בע״ה לדברים האלו..

ואל תדאגי אפשר לשמח,תתחילי בטוב,ויהיה לך כייף,שום דבר לא מפריע לך להיות חברה טובה ותלמידה טובה ובן אדם שמח.. אשרייך!!
אז בהצלחה רבה רבה !!
כמה שאת צדיקה!!א"י לעמ'י
אשרייך. וואו. חיזקת אותי טירופ.
לפני כן, את מדהימה ממש!!
מציעה לך לקרוא ספרים מחזקים באמונה . יש המון. לדוג אני קוראת, כנפי רוח של הרב קוק.
זה מחזק.
ללכת לשיעורי תורה(:
סניף. זה דבר שמחזק אותי למשל ממש!!
להיכנס לארגונים כאלה שתרגישי שם את הקב'ה. עוזר לי גם ממש!!
התנדבות. לא חסר(:
תודה רבה רבה!!תורה ועבודה

אתם מדהימים, עזרתם לי מאוד מאודד!

אני אשתדל ליישם את העצות שלכם, ב"ה שרק נעלה בעבודת ה'

בהצלחה!הכל מאת ה'
זה ממש מחזק לקרוא ספרים באמונהדוסית בדם

אני ממליצה לך ממש את בגן האמונה, גם כנפי רוח לי אישית זה עוזר ומחזר ברמותת!!!

בהצלחה אחותייחיוךמתפלפל

על מה מדבר הספר כנפי רוח?שנזכה לשמוח
האמת בטרמחים לא מי יודע מה שוקק חיים שמישהו יענה לך...מתיישב בנשמה

ענו לי שם כמהתורה ועבודה

ומישהי נתנה לי עצות ממש טובות

אבל תודה רבה לכולם בכל מקרה!

תלכי תמיד עם הדרך והאמת שלך!!רוצה לעשות טוב!

תנסי לראות את הטוב!! אולי זה דווקא יכול לחזק אותך, כשאת נמצאת בסביבה פחות דוסה, את יכולה להרגיש יותר גאה בדרך שלך!! ולראות כמה זה יותר טוב לך.. ולחשוב כל הזמן האם היית רוצה ליהות כמוהם?? או מה שאת?

וכמובן, לקרוא ספרים באמונה וללכת לשיעורים..

את מדהימה וצדיקה!! כל הכבוד!!בהצלחה

דבר אחד.אנו_נימי (G+)אחרונה

ספרים. ספרים. ספרים.

המלצה בלעדית-קחי איתך ספר לכל מקום.(ספר תורני כן?)

תמצאי את הספרים המגדירים אותך(או שאת רוצה להיות מוגדרת על ידיהם) ופשוט ככה...אני לא אומר בלי הפסקה אבל...משהו בסגנון.

דבר נוסף תאגדי את כל ה"דוסיות" (כמו שכולם קוראים לזה ככה פה.) סביבך. זה נותן מוטיבציה להתחזק כדי להוות דוגמא ולהשאר בראש. אולי זה לא נראה לשמה אבל את יודעת את האמת שבתוכך.

..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך