היי אנשים(:ארץ ישראל בנשמה

אני קצת מפודחת לכתוב אתזה אבל החלטתי שאני חייבת לשתף ותאמת שהוקל עליי שזה לכתוב בצורה אנונימית...(:

אז ככה יש לנו בשכונה בן בגילי שאני מאד מאד אוהבתותו אבל ברמות! אני מכירה אותו ממש מגיל צעיר ובתור ילדים היינו חברים ממש טובים אבל עם הזמן אתם יודעים... שתינו ממש דוסים.... בהתחלה הבנו שזה לא לעניין אז התחלנו להתרחק אחד מהשני בלי להגיד כלום ועכשיו אני ממש מתוסכלת מזה כי אני מרגישה שגם הוא חושב ככה אני יודעת בבירור שהוא אוהב אותי גם ככה ומצד אחד ממש באלי להתחיל להיות איתו סתם בתור ידיד בתור אישיות מדהימה ומישו שאני מדברת איתו  או מסתמסת איתו לויודעת אני מרגישה שאני כל היום חושבת עליו בלי הפסקה וזה כבר לא עושה לי טוב כבר מלא זמן לתהות מה לעשות לגביו ולחשוש מכל צעד...(אני לא מתכוונת להיפגש איתו ממש ולהיות "חברה" שלו למרות שממש ממש באלי אבל אני יודעת שבשכונה של דוסים במיוחד שהוא צדיק כזה ואני דוסית לא זה מתאים)

רציתי לשתף אנשים.

את ההורים - לא רלוונטי לא בעד חבר מגיל צעיר (למרות שבגלל שהמשפחות שלנו בקשר ממש טוב הם כל פעם משדכים בינינוקורץ )

חברות- ניסיתי כמה ואני לא ממש מרגישה בנוח גם לויודעת הם לא באותו מצב כמו שלי אז אני מרגישה שהם לא מבינות אותי מספיק

אני מרגישה מטומטמת שאני מדברת עלזה- גם עכשיו כאילו אני מרגישה לא נעים וסתאם דפוקה לונורמלית שחושבת עלזהעצוב

אולי במקרה מישי הייתה גם פעם במצב כזה ויכולה לעזור לי? אני ממש מבולבלת וחייבת לשמוע עוד דעות בנושא...

תודה ענקית!!!

אולי אחים או בני דודים שאת בקשר טוב איתם..משוגעעעעת

אוליאיזדרכת

דמות שבוגרת ממך בכמה שנים ואתן בקשר טוב..

לדוג' מישהי גדולה מהחב"ב שלכם או בת מהאולפנה מכיתה אחרת

בת כמה את?יאירוש

חחחחאקונה מטטה

למה??????

יא בל"ח!!!!!!

כי יש הבדל בין מה שאני אכתוב לחמשושית לבין שמיניסטיתיאירוש

אנדרסטנד?

בת כמה אצת? גיל הוא פרמטר חשוב פה.נפש חיה.

^^^^^^^^יאירוש

כתבתם שגיל הוא פרמטר חשוב,הכל מאת ה'
אז מה הייתם אומרים לה אם היא הייתה
שמינית-
חמישית-

@יאירוש
היא בחמישית? עדיף לעסובנפש חיה.
היא בשמינית והוא חמשוש?? סבלנות......
היא רשמה בן גילה.אז שתיהם בחמישית/בשמיניתהכל מאת ה'
גם אם שניהם בשמינית זה צריך עיון גדולנפש חיה.
וגם אז לא תמיד מומלץ
בגלל הגיל כן?הכל מאת ה'
כי אם נגיד הם מתחתנים בקרוב,אז זה בסדר כן?

אבל אם לא,אז אי אפשר,כי אי אפשר למשוך קשר?
לא רק בגלל הגילנפש חיה.
בגילאי תיכון האישיות עדיין מתגבשת
ולא מתאים לחשוב על מחוייבות ארוכת טווח בלי לדעת מה המשמעות שלה.

בגיל כזה בדרך כלל עדיין אין מסוגלות נפשית לנישואין. והבנה מה זה בכלל.
חמישית- לא נראה לי כ"כ נכון,יאירוש

יש לזה יתרונות, אבל גם חסרונות, ונראה לי שבחמישית זה לא כדאי.

שמינית- תלוי באישיות של הבן אדם, יכול להיות שכן יכול להיות שלא. משתנה.

(לא נראה לי שהיא שמיניסטית)

הההממממתכלית הכוסף

אני חושב שהרגש הזה שאת מתארת הוא רצון טוב ובריא שכולנו חווים בגיל הזה.ואת לא היחידה שמרגישה תחושות כאלה בדיוק.וזה בסדר גמור ולגיטימי.אבל זה לא יכול להיות משו אובססיבי...תדברי עם מישי שקרובה אלייך-מדריכה,חברה טובה,בתדודה שבגיל שלך,שמינסטית שלך וכו'...

ושוב,כמו שאמרו כאן,הגיל הוא פרמטר מאוד חשוב כאן.

מה את רוצה ממני?בניסיקול

תקשיבי,הכל מאת ה'
עבר עריכה על ידי הכל מאת ה' בתאריך ט' באייר תשע"ז 00:31
לא יודעת אם מה שאני אגיד יעזור,כי אין לי נסיון בזה..אבל אפשר בכל זאת לכתוב?
כי אני מנסה להבין מה הייתי עושה במצב הזה.
קודם צריך לדעת בת כמה את כמו שכתבו
כי זה דיי מורכב ורגיש הנושא הזה.
תשאלי את עצמך שאלות של למה אני חושבת עליו?רצון בריא נכון ?
אם את היית שמינית הייתי אומרת לך-להפגש ולראות אם זה מתאים כדי שאולי הרגש שלך יקבל מנוח ואז תדעי מה את באמת מרגישה.ולבדוק לפני מה הרצון שלך להפגש.לא יודעת מה הקשר שלכם,אם נגיד אין קשר בכלל,אז נראלי עדיף בכלל לא להפגש,אם לא מתחתנים,אבל לא יודעת מה כדאי.. וזה גם כדי שזה לא יצער את שתייכם ואותך בעיקר...וגם לקבל את זה,שאולי זה חלילה לא מתאים כי לפי מה שכתבת,את לא מכירה מאז שהיית קטנה את הבן אדם,אז בשביל לא לגרום לך לצפיות וכו׳ אבל אם זה מתאים אז ב״ה תתחתנו!
אבל אם את קטנה יותר אז באמת שעדיף לך ולטובתך למרות המחשבות והקושי לא להתחיל את זה,זה בטח קשה מאוד. אבל תחשבי שאנחנו בני אדם. וקשר במשך בזמן לא נשאר ידידותי הוא יבוא מעבר.וזה לא כלכך טוב בגיל צעיר מידי.. וזה יהיה טוב לשתייכם.
אבל אל תחשבי שאת לא בסדר.תני לרגשות שלך להיות שם.אם אפשר להסיט אותם ולדחות,זה קשה מאוד,כי רגשות,לא תמיד קל לשנות אותן..(: אבל אם זה עושה לך טוב.. העיקר שתמיד תזכרי,מה שיהיה זה מהקב״ה ואם זה יקרה אז ב״ה תשמחי..אבל תזכרי:אם זה לא יקרה כרגע,אז אל תצטערי,זה בעיקר בשבילך,ובשבילו כדי לחסוך לשתייכם לעמוד בנסיון..
התכתבויות בסמס ברוב המקרים נראלי לא נשארות בגדר סמס. זה תמיד עובר הלאה.ואנחנו בני אדם.
עדיף לא להיות בקשר סמס כי זה יכול לגרום ללא טוב,כי את נקשרת רגשית,מהר מדי ,ודברים שהם פנים אל פנים,את רואה את זה אחרת.

תקשיבי,משהו חשוב ,אני מקווה שכתבתי בסדר,
ז״א לא אמרתי מה לעשות ומה לא לעשות.
בדברים כאלו,במיוחד שאין לי נסיון בזה,ואני סתם כותבת מתוך דעתי אני לא רוצה שמה שכתבתי יגרום ללא טוב,תעשי את הבחירות שלך בע״ה,אז קחי אותי בתור אחת סתם שהגיבה וכתבה מה שנראה לה

בהצלחה!
גם אני...אח שלי גיבור
עבר עריכה על ידי אח שלי גיבור בתאריך ט' באב תשע"ז 22:43

אני מאוד מכירה.לב סדוק

יש להורים שלי חברים שיש להם איזה חמש בנים, שניים בסביבות הגיל שלי.

אחד מהם היה פעם חבר שלי (כשהיינו קטנים..)

ואמא שלי ממש בקטע שאני יתחתן עם אחד מהםאפאטי

והם שיא החמודים, באמת!

אמ..

אפשר לומר שאני אוהבת אותם.

לפי איך שכתבת זה נשמע שאנחנו לא כ"כ באותו מקום כי אני לא חושבת עליהם מלא וזה...

אבל אני מכירה פחות או יותר את התחושה.

ואל תדאגי, את לא היחידה שזה קורה לה...

כולנו אוהבים ואוהבות..

וזה בסדר.

מוזמנת למסר, אני יכולה לנסות לעזור

מעריכה אותך מלא!חיבוק

אני לא מתכחש לרגשות שליאין כמו ה'

אבל כמו שאני לא יחשוב על לגנוב משהו שהוא לא שלי 

כך אני גם לא יחשוב על חברה בגיל הזה כי אני יודע שזה רק יהרוס לי

ההשוואה...לא נשברים!
אני ממששש מבינה אותך!סניורה

יש לי משהו ממש דומה

יש לי שכנים משפחה ממש חמודה, ויש להם בן בגיל שלי בערך... הוא ממש חמוד וממש התלהבתי עליו ושמתי לב שאני חושבת עליו המון וכל הזמן מחפשת אותו בשכונה, בבית כנסת ובכל מקום.  אני שמה לב שאני מעניינת אותו, אבל הוא תמיד מנסה להסתיר את זה (דוס טובננה-בננה), גם את האישיות שלו ממש אהבתי. זה ממש שיגע אותי כי אני חושבת עליו המון ורוצה לדבר איתו אפילו פעם אחת בקטנה אבל אני יודעת שמעצמי אני לא יעשה את זה כי אני יודעת שאני צריכה לשמור על עצמי.

היה יום אחד לא ממזמן שיצא לי לדבר עם חברה טובה על משיכה לבנים וזה, ואז החלטתי לספר לה. (משהו שידעתי שאני צריכה לספר למישהו אבל פחדתי והתביישתי).  למזלי זה היה טוב כי היא לא גרה בכלל לאזור שלי ככה שהיא לא הכירה אותו ואת המשפחה שלו בכלל.

אני ממש ממש ממליצה לך לדבר עם מישהי, אבל שזה יהיה במקום הנכון ובצורה הנכונה וכמובן מישהי שאת סומכת עליה שלא תספר לאף אחת. לי זה עשה ממש טוב וממליצה גם... 

תחשבי אולי חברה טובה, אולי בת דודה או שכנה וגם אם מישהי לא הייתה במצב שלך אני חושבת שהיא תשמח לעזור לך.

בהצלחה!!חיוך

וואי אני ממש מבינה...אוהבים את צה"ל

קרה לי הרבה, לא נעים לי להגיד פה כי יש מצב שמכירים אותי, אם את רוצה, מוזמנת באישי

תודה לכולםםם על התגובותת(:ארץ ישראל בנשמה

עזרתם!! באמת!!

מעריכה בטיירוףחיוך גדול

תודה!

אוהבתותכם

אהלןןןןנסימי

תיראי לכולם זה ככה בגיל הזה וזה ממש בסדר אבל תמיד טוב לשתף אז קחי כל מיני רבנים לדוגמא הרב יוני לביא זה בוואספ והוא לא מכיר אותך ואת הילד ההוא ותוכלי לכתוב לו סתם בשביל לפרוק..הוא גם נותן עצות מאוד מועילות אבל אם יש לך מדריכה טובה בתנועת נוער או איזה משהי קרובה מהשכונה או בת מהאולפנה שניראית לך טוב לשיתוף אז זה יהיה ממש מקל כל הפריקה הזאת בהצלחהה נ"ב שמרי תמספר שלו שעוד כמה שנים שיגיע הרגע תוכלי לקבוע איתו דייטחצי חיוך

חחחאקונה מטטה

יא בלח"תתת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חחחנסימי

אני בלח"ית אבל בלחי"ת טובהליקוק

חיחיחיחי לגמרי טובהמלך-אריות בראבק

זה ציניות או מה?נסימי

אני לא בלחי"ת שחולמת כל היום על הבית וחתונה

אז אני כןאקונה מטטה

חיחיחחיי זה מילה של חברה שליייישתבח שמו!

כן נכוןאקונה מטטה

כנסימלך-אריות בראבק
קודם כל זה בסדר לחשוב על זה...
לכולנו היה משו כזה או דומה בעבר... אז תתעודדי!!!כן
דבר שני אם את באמת אוהבתותו אז אולי יצא מזה משו בסוףחצי חיוך סתתתםם אוהבים אותך!!!!נשיקה
דבר שלישי אם את רוצה להפסיק לחשוב עליו וזה, את יכולה לומר לעצמך כל הזמן שהוא לא אמור לעניין אותך ושאת לא חושבת עליו.....
קיצור... זה לא אומר שמעכשיו את לא מסתכלת לכיוון הבית שלו... ושאם הוא עובר ליידך את לא יכולה להגיד שלום או משו כזה אוקי??? פשוט להפסיק לחשוב עליו...
את יכולה עכשיו לומר לי שזה לא ככ פשוט לא לחשוב עליו, ואני מבינה אותך... 
אם את רוצה פירוט אז פני אלי בפרטי....
אוהבתותך!!!
פיייישנסימי

תודהה חבריםארץ ישראל בנשמה

לא באמת מבינה בזה אבל-מה עשית היום?
לא יודעת אם זה יעזור לך... אבל גם לי זה ככה, בן של חברים טובים של ההורים שלי וגם בינינו אמא שלי משדכת... אבל סתם תחשבי כזה שאם תהיו חברים זה נחמד והכל אבל אם אתם גרים באותו מקום ותהיו חברים זה קצת פדיחות... כי נגיד את עם הולכת עם חברות שלך לבית כנסת וגם הוא אז תלכי איתו או איתם? וגם נפגשים כזה בין לבין וזה גם קצת מפדח (לא יודעת איך זה אצלכם אבל אני שונאת לפגוש מישהו שאני מכירה ברחוב) וגם נגיד שתהיו חברים אבל בסוף תבינו שזה לא זה אז אתם עדין תפגשו ברחוב וגם המשפחות יפגשו...

לגבי לדבר עם חברות- אני אמרתי לחברה טובה שלי והיא מאז יורדת עלי כזה (כאילו כל פעם שרואים אותו וזה) אני אל מכירה את חברות שלך אבל תחשבי שיש מצב שהם גם ינסו לשדך בינכם אולי זה יעזור ואולי זה סתם יעשה לך פדיחות

חוץ מזה אם את עדין לא בגיל של שידוכים נראלי תתני לזה לחכות קצת לראות אם הוא פונה אליך או קורה משו...

יצא לי קצת לא ברור מה שרציתי לומר אבל תנסי להבין
כוללם פה סרוטטים!!!!!!אקונה מטטה

ואי אני ממש מבינה אותך!!!!!עוגיפלצת!

היה לי תבעיה הזותי עד לפני חודשיים בערך...

אצלי זה היה כבר מהגן....

היינו בגן ביחד ואז כיתות א-ג הבצפר היה מעורב(באותם כיתות)

ואז (כיתות ד-ח) באותו מבנה עד עכשיו...

עצוב מאוד...אבל אי אפשר לומר שאני לא אהבתי אותו

קיצור במשפחה הבלחית מאווד שלי שידחו בינינו עד לעצם היום הזה

הם שכנים צמודים שלנו בביניין...

דלת מול דלת...

קיצור לא נעים וזה

אבל למשפחה ההיא נולדו עוד תאומות והיא עברה דירה....

המלצה שלי- תעשי כאילו זה לא מזיז לך...

חיחיחיחיאקונה מטטה

ואוו

איזה מרגגש

אפשר לומר לך מזל"ט???????

סתתתם!!!

כל הכבוד לך!!!!!!!!!!

ממליצה לקרוא את מה שצירפתיי רוחי11

מלחמת עשר השנים

(הרב יוני לביא)

"מה אתה רוצה מאיתנו ריבונו של עולם?! שנבלום את עצמנו בכוח עשר שנים?! שנתנהג כאילו כלום לא קורה איתנו?! ובכלל, כל הכוחות, התחושות, המשיכה הזו שאנחנו מרגישים – איך להתייחס אליהם? זה טמא, מלוכלך, מזיק, כמו שאומרים לנו?! האם התורה לא עושקת מאיתנו את הדבר הנפלא ששמו אהבה?!"

המחסום הגדול ביותר אצל צעירים רבים מלהתחבר ולהזדהות עם דרך החיים של התורה נמצא דווקא (ואני לא מפתיע אתכם, נכון?) בתחום שבינו לבינה. אצל בנים ובנות רבים זהו פצע פתוח שמניב  מתחים, כאבים ותסכולים. יש שאוזרים את האומץ לדבר על זה גלויות, אך רבים עוד יותר שומרים הכול בפנים ו'מתבשלים במיץ' של עצמם. לפעמים נדמה שריבונו של עולם מבקש מאיתנו דבר בלתי אפשרי. ובאמת, מתרחש בדור הזה משהו שלא היה כמותו מעולם. תופעה ששוברת את השיאים של כל הזמנים. מעולם לא היה הפער בין ההתבגרות הגופנית ובין היכולת לממש אותה בצורה כשרה במסגרת של נישואין כדת משה וישראל, גדול יותר. כבר בגיל 11 או 12 מתחיל הנער/ה לחוש שמשהו מיוחד קורה איתו. הגוף משתנה, כוחות חדשים מתגלים, ותחושות כלפי המין השני מתחילות להתעורר.

מה שקרה בדורות עברו בגילאי 15-16, נעשה מוקדם יותר ויותר מדור לדור, והיום עוד לפני הבר/ת מצווה נושא היחס בין המינים הפך להיות מרכזי כל כך. ומצד שני, גיל הנישואין רק הולך ומתאחר. עד שהצעיר/ה מסיים תיכון, צבא/ישיבה/שירות לאומי/מדרשה, מתחיל ללמוד איזה מקצוע שיוכל לפרנס אותו בחיים ומרגיש בשל לנישואין, הוא כבר דורך עמוק בתוך שנות העשרים שלו. אלא שהתסבוכת עוד לא נגמרה - מצד שלישי, לא היה עוד דור בו אנו מופצצים בכל כך הרבה גירויים ופיתויים כמו הדור שלנו. כבר לא תוכל להימלט מן הרחוב אל הבית כי שם הניסיון קשה עוד יותר. שבע מאות ערוצי כבלים שמרתקים אותך בעבותות של ברזל, ועולה על כולם – האִינְטֶרְחֱטְא, שבהקלקת עכבר עשוי לדרדר אותך למקומות האפלים ביותר. וכולם צועקים ומדברים ושוטפים את המוח ואת הלב רק בדבר אחד – אהבה, תשוקה, מין, יחסים. איך נער נורמאלי יוכל לחיות בעולם כזה, כשמצד רביעי הוא לומד  וקורא ושומע ממחנכיו – "אסור, לא טוב, לא כרגע, תתאפק, זה מזיק". קול פנימי זועק מבפנים: "מה לכל הרוחות רוצה מאיתנו ריבונו של עולם?! שנבלום את עצמנו בכוח עשר שנים?! שנתנהג כאילו כלום לא קורה איתנו?! ובכלל, כל הכוחות, התחושות, המשיכה הזו שאנחנו מרגישים – איך להתייחס אליהם? זה טמא, מלוכלך, מזיק, כמו שאומרים לנו?! האם התורה לא עושקת מאיתנו את הדבר הנפלא הזה – אהבה?!"

מן הפנים אל החוץ

בכישרון מיוחד יודע הסיטרא אחרא לנעוץ את ציפורניו הטמאות דווקא בדבר הקדוש בעולם. החטא הגדול ביותר שלוקה בו התרבות המערבית הוא חילול, השחתה ועיוות של המושג הנעלה מכולם. אהבה! היא הפכה גירוי יצרים שטחי וזול לשיטה ולדרך חיים וגרמה לכולנו להקשר של חטא, טומאה וגסות כשעוסקים בקשר שבין המינים. אתם יכולים לצפות במאות סצנות לוהטות בסרטים, לשמוע שירים ולקרוא קטעים מסוימים בספרים ובעיתונים. תמצאו שם הרבה רומנים, התאהבויות, תשוקות ויחסים. דבר אחד קטן לא תראו אפילו לרגע. מה זו באמת אהבה. האש האדירה שבוערת מבפנים, מתוך השתוקקות של שני חלקי הנשמה הפרודים לחזור ולהתאחד ולהיות שוב לאדם שלם. רק מתוך זה היא הולכת ומתגלה גם ברבדים החיצוניים של הנפש והגוף.

כשאלוקים השקיף על העולם שברא בתום ששת ימי בראשית הוא סיכם את המלאכה במילים "וירא אלוקים את כל אשר עשה והנה טוב מאוד". אל תתבלבלו - המשיכה המינית, יופי הגוף, התשוקה והרומנטיקה, כולם הם בריאה אלוקית מופלאה שנועדה לבנות את העולם. ובתנאי - שנותנים להם את המקום וההקשר הנכון. הרגישות למין השני היא מתת אלוקים. דבק מיוחד במינו שבבוא היום יוסיף עוצמה וצבע מיוחדים לקשר בין איש לאשתו. לאבד אותם – זו נכות נפשית. לומר שהם שליליים וטמאים – זה בעצמו החטא היותר גדול. התורה לא נגד אהבה. היא בעד. אבל עד הסוף! משחקי האהבה של גיל הנעורים, החברויות, השחנ"שים אל תוככי הלילה, הצחוקים והחלפות המבטים, לא נשקר, יש בהם עונג מיוחד. אבל הם לא הדבר האמיתי. וממילא - הם פוגעים בו. הם מבזבזים כוחות נפשיים חשובים ומקהים את הרגישות הטבעית היקרה שיש בנו למין השני. הם משאירים אנשים שחוקים, מצולקים נפשית שהסיכוי שלהם לפתח אהבה אמיתית בהמשך נעשה קטן יותר ויותר. לוקחים כוח אדיר ומפזרים אותו לרסיסים במקום למקד אותו למטרה האמיתית. יש לכם ספק בזה?! תראו איך נראים אהבה ונישואים בעולם המערבי. על הפנים! גירושין וגירושין אמוציונאליים, בגידות וחוסר אמון בסיסי בתוך הבית, משפחות חד הוריות וזה לא הכול.

כל אחד יודע שבחברה בה נמצאים שני המינים יש מתח מיוחד שמשפיע על האווירה. אנחנו לא לגמרי אנחנו ומשהו בטבעיות הזורמת נפגע בגלל הנוכחות של המין האחר. ההשקעה באיך אני נראה/ית והמחשבות על איך יגיבו למה שאגיד תופסת מקום גדול הרבה יותר מהראוי. החשיפה למודלים של קשר, יחסים ומין שאנו סופגים בתקשורת לכל סוגיה מרעילה אותנו, גורמת לנו לחפש ריגושים, התלהבות, משיכה גופנית, לתת מקום מוגזם לחיצונית.  להתחיל את בניית הקשר מהדברים החיצוניים (היופי, המשיכה הגופנית, הרומנטיקה, הכיף שבביחד) עם סיכוי קלוש להגיע לבפנים, במקום לעשות את זה באופן הנכון. הפוך בדיוק.

לגאול את האהבה         

כולנו נמצאים במלחמה ארוכה וקשה. 'מלחמת עשר השנים'. במלחמה הזו אין צל"שים, עיטורי גבורה וקריאות קרב. היא מתחוללת בשקט ובסתר, בעיקר בתוך הראש והלב של כל אחד ואחת מאיתנו.

איך ייראו בוגרי המלחמה הזו? מה יהיו פניו של הדור שנועד לגאול את האהבה? להכניס חזרה למחוזות הקדושה את הכוח העוצמתי ביותר ביקום? להציל את הדמיון, התשוקה, הרגש והמשיכה המינית מידי הטומאה? איך תיראה הזוגיות העתידית שלהם? איך ייראה כוח האהבה שלהם זה כלפי זו, כלפי הסובבים אותם, וכלפי ריבונו של עולם?

קשה לענות על השאלה הזו. לא נוכל על רגל אחת לתת כלים או להציע כיוונים להתמודדות, אבל ברור שצריכים להתגלות כאן כוחות של גבורה, התאפקות, שליטה, סבלנות ובעיקר מבט עמוק פנימי, אתגר אדיר שלא היו בדורות קודמים. נדרשת התעלות אמיצה מעל שטף החיצוניות במטרה לקדש גם אותה, בסופו של דבר. השאיפה שלנו איננה אהבה ממבט ראשון (שבהכרח מתחילה את הקשר ממקום נמוך), אלא אהבה שתלווה אותנו באש ובמים עד המבט האחרון. עד שהמוות יפריד בינינו. והפעם לא כקלישאה הוליוודית אלא באמת.

פורסם ב"עולם קטן"

תקראו מההתחלה עד הסוף!!רוחי11

מקווה שעזרתיי

ואאווווו!!!!! מחזק אשששסניורה

כל כך נכון וכל כך אמיתי!!!!!!!!!!! תודה רבה!!!!

מתי זה פורסם?

בז' אייר...החיים סבבה!

אהה...די ישן...סניורה

תודה!

גם אני היתי ככה שנה שעברה,אני העבדאחרונה

בס"ד

וניסיתי ה-כ-ל,

וזה תיסכל אותי ממש כי ידעתי שהוא ממש דוס,

(ושגם אני בשאיפה כזאת),

ואין מצב שניהיה חברים,

ובעל ואישה זה עוד מלא זמן.

ופשוט זה עבר.

עכשיו אני מסתכלת עליו,

הוא כבר לא כ"כ מרשים כמו שהוא היה,

וזה פשוט עובר.

תנסי לא לחשוב עליו,

אבל קחי את הזמן.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך