נשים דעתן קלה?לא נשברים!

אוקי, אז למדנו בספר החינוך שנשים פטורות מלימוד תורה ולימוד תורה של גבר קודם לשל אישה, ספר החינוך מסביר זאת כי כתוב ושניתם לבניך וזה בלשון זכר, זה מוזר לי , כל התורה כתובה בלשון זכר! גם לא תרצח.. אז מותר לי לרצוח? לא מספק כל כך.. מפה לשם.. מתפתח דיון של חצי שעה בנושא שהצגתי כאן תמליל של 2 דק מימנו..

אשמח אם מישהו יכול לענות לי בנושא ועל חלק מהשאלות שעולות כאן

המורה:אני מדברת איתכן על התקופה שהם אמרו את זה, אתן חייבות להיכנס אליה, זה תקופה

תהילה: אין מודרנה

המורה: תקופה שבה לבנות..

תהילה: לא היה ערך

המורה: לא, בתקופה הזאת לא היה בכלל..

תאיר: זה כי הבנים לא נתנו לבנות להתפתח

המורה: אתן מסתכלות עכשיו בעיניים מודרניות , אבל אז זה לא היה מקובל, לא כי לא רצו או כי הקפידו

תאיר: נכון, לבנים היה טוב שזה מעמד הבנות..

המורה: כי פעם זה היה מקובל

-מלא צעקות ורעשים של כל הכיתה-

טל: זה נכון אבל, פעם הבנים שלטו בנשים

מלא צעקות ורעשים של כל הכיתה-

המורה: האיסור אז נבע מכך שלא היה לנשים ידע כללי. אתן עכשיו שאתן משכילות ושמעתן ואתן רואות ויודעות אז אתן מדברות כך אבל אז לפני מאות שנים אפילו הגברים לא כולם ידעו אז כל וחומר נשים שמבחינת מעמדן הוא היה נמוך יותר. אתן מדברות עכשיו כי אתן בתקופה מודרנית ופמיניסטית אז הדברים מאוד ברורים לכן, אז זה לא היה כך

נעמה: אז יש לי שאלה, את אומרת פעם זה היה כך וכך, אבל אם ניקח את השנים האחרונות, אז סיפרו לי שיש רב שאמר נשים שיערן ארוך ומוחן קצר, אוקי? זה לא באמת כזה ישן, זה סתם כי הגברים הדתיים תקועים בעבר...

המורה: שניה בנות, יש כל מיני משפטים כמו נשים דעתן קלה שמפורשים כיום לא נכון

לא הבנתי על מה הדיון... אנחנו למדנו שבדרך כלל נשיםבוערת

לא לומדות תורה וגמרה כי הם צריכות לדאוג לילידים, לבשל, לכבס, להיות בבית ןכן'...

אז אני שואלת..לא נשברים!
למה??
וואלה מזה לא זורם
אני גם רוצה לפתח את עבודת השם לי.. .
להתקרב לאבא שבשמים.. .
תפקידי בעולם זה לבשבל ולכבס??.
אז שיתירו נישאוי תערובת ויקחו איזה סודנית..
עבודת השםבמחשבה

של גברים ונשים מתפתחת בצורה שונה 

את יכולה להתמקד ולשאול שאלה יותר מדויקת?ע מ
כלומר, מה בדיוק הנקודה שאת רוצה להבין? משהו אחד, נתחיל משם, נראה לאן נגיע
למה את חושבת שזו לא עבודת ה'?מבקש אמונה

בבית המקדש, המקום הכי קדוש לנו, העיקר זה היה הקורבנות (לכאורה התעסקות באוכל) 

שחיטה, צליה, אכילה וכו'        

זה בא ללמד אותנו שעיקר הקדושה זה המעשים הגשמיים שנעשים לשם שמים בקדושה...

זה, רק יהודיה יכולה לעשות ולא סודנית כמו שהצעת..

לכן כשהגויים נכנסו לקודש הקודשים וראו פסלים של תינוק ותינוקת מחובקים

צחקו ואמרו תראו במה ישראל מתעסקים...אבל זו בדיוק הנקודה שאנחנו יודעים והם לא,

שקודש הקודשים זה להכניס את הקב"ה במעשים שנראים לכאורה הכי רחוקים מרוחניות.

אני ממש בעד לימוד תורה! וחסידות!לב סדוק

ולהתחזק בעבודת ה'!

לדעתי, ככל שאישה יותר מתפתחת בלימודי חול היא צריכה להתפתח בלימודי קודש.

יש משפט כזה: יש אריה של גוף ואריה של נשמה.

האריה שתאכילי יותר יהיה האריה החזק יותר.

לא ממש מדויק, אבל בערך...

ולמה יש מדרשות?

וצורבא נשים?

בדיוק בשביל זה..

את יכולה לשכור אותי(;באורות גבוהים

תפקידך להביא ילדים לעולם, לפתח אותם,בוערת

לגדל אותם, לחנך אותם ליראת שמיים ועבודת ה'.

את צריכה לקחת את כל זה לא בתור כביסה וכלים, אלה בתור תפקיד גדול- שאת מגדלת את דור העתיד, את משפרת את העולם ומביאה אותו למקום טוב יותר ע"י המעשים שלך. קחי הכול בפורפורצי...תסתכלי על כל התמונה...

ברור שזה טוב לאישה ללמוד תורה אבל זה יותרנערה אחת
מצווה על הגברים ונשים קבלו חיוב אחר את מצוות הצניעות
כל אחד ומה שהוא צריך להשקיע בו
אז אני שואלת מה הבסיס למסקנה שהגיעו שזה מצווה רק לגבריםלא נשברים!
יש בזה מחלוקת תנאים. בן זומא סובר שאבא צריך ללמד את ביתו תורי.

תורה.  מנגד הסוברים שאשה פטורה, כי כתוב "ושננתם לבנך". , זה לא רק לשון זכר, אלא הדגשה "בנך"- ולא בנותיך. זה אומר שהאב לא חייב ללמד את ביתו.   

בנוסף חכמים אמרו לא ללמד את הבנות תורה שבעל פה, כי זה יכניס ערמומיות לבת.   זאת אומרת שהיא ישרה ופשוטה, והתעסקות עם דיני ממונות וסברות של רמאים בדין, לא יעשו טוב לאשה. 

אבל מצאנו נשים בודדות בהיסטוריה שלמדו, כי זה התאים להן, כמו אמו של אחד הפרשנים ה"פרישה". שהיא אמרה את הסברא שבערב יום טוב יברכו לפני הדלקת נרות.

בנות צריכות ללמוד את ההלכות ששיכות להן. כמו כל הלכות שבת, הלכות יום טוב, חול המועד, תפילה ,ברכות, חגים, בשר בחלב. גם לימודי אמונה ומוסר.  רק זה מספיק כדי ללמוד כל החיים.  (לבחור ישיבה זה לוקח כמה שנים).  

לבנים שהם יותר שכלתניים בדרך כלל, מתאים לימוד גמרא. בנות לא מתלהבות מזה, כי הלימוד שלהן צריך להיות יותר חוויתי. יותר רגשי. 

בת לא צריכה לחכות את הבנים, אלא לעבוד את ה' יתברך בתכונות ובדרך שהוא חנן אותה. 

כמדומני שכתוב גם "והגדת לבנך"...באורות גבוהים

מקרא ופירושו ירדו שלובים בהר סיני ודרשותיהם מסורת ממשה רבינוחוני המעגל פינות

תשובה יפה!!שואל שאלות

אז כל.תפקידי בעולם הוא לשמור על מידת הצניעות?black swan
מצוות הצניעות קיימת גם לגברים.מקרוני בשמנת
נשים דעתן קלה זה לא משהו רעהפי
לא באו להגיד הגבר חכם והאישה לא ממש ממש לא!
דעתן קלה - ז"א גמישה יותר! את יודעת איזה טוב זה כמה יופי צריך כדי לראות את הדברים לא רק שחור או לבן בנים יותר עקשניים.. מה נעשה(;
חוץ מזה תחשבי שלך קל לעבור מנושא לנושא את קלילה.. לא נתקעת בנים יותר כבדים הם יותר ממוקדים
בנות פשוא ניתנות להשפעה יותר מהם זה לא רע .. ז"א גם אם עכשיו הסקת מסקנה וזהו את חושבת ובטוחה שזה נכון את תסכימי לשמוע מישהו ואפילו אולי לשנות את המסקנה שלך אם תסכימי איתו אצל בנים זה לא ממש עובד ככה... ברגע שהם החליטו משהו זהו ננעלים על זה ..
כמובן גם אצל הגבר יש יתרונות.. וגם אצל האישה..
כיוון חשיבה יפה...סניורה

אף פעם לא חשבתי שזה המשמעותמתפלפל

תודה שמחתי שאהבת(:הפי
מסכים לגמרי עםמתן תורה
השאלה כי בהסתכלות פשוטה זה נראה כמו כינוי גנאי- ''דעתן קלה''י כאילו לא מספיק רציניות וממילא גם אין טעם שינסו ללמוד משהו...

אבל תמיד כשחז''ל נותנים כינוי זה במטרה לאפיין ולתת צורה לאותה דמות, כדי שנדע איך להתייחס, וכאן אצל נשים הכוונה באמת שלאישה יש יכולת קלילות ומעבר בין דברים- בולט מאוד מהאמהות שלנו, עובדות, מטפלות בבית, קניות וכו'
ככה שיש כאן שבח ונתינת תפקיד שלגבר אין סיכוי להצליח בו, בעוד שעניין המחשבה והלימוד לעומק מתאים קצת יותר לבנים אבל וודאי שאישה מצווה ללמוד ולהעמיק- והיום זה ממש ברור
נראה לי שהפמיניזם של היום תפס תאוצה.אדל34

יש לו יתרונות, אבל גם לא מעט חסרונות. הפמיניסטיות היום מנסות להגיד שהנשים והגברים שווים, והתפקידים שלהם שווים וגם הזכויות והחובות. 

ביהדות יש הערכה גם כלפי האיש וגם כלפי האשה. כל אחד יש לו מבנה פיזי ונפשי שונה ותפקידים שונים, אבל שניהם חשובים.

משפטים של חז"ל כמו "בינה יתרה באשה", "אשה מכרת באורחים יותר מאיש" וכו' מבטאים הערכה לאשה.

גם זה שהחכמים הפקידו בידי האשה תפקידים חשובים כמו כשרות המטבח, שמירת טהרת המשפחה, חינוך ילדים מראה שהם סמכו על האשה, כי אלא מצוות מאוד חשובות ומצריכות זהירות.

גם בברכה "שעשני כרצונו" הכוונה שהאשה מכוונת לרצונו של הבורא. ממילא היא צריכה לימוד תורה בהיקף אחר, ופחות תפילות מאשר האיש. כך שמעתי בשיעור תורה של רבנית מפורסמת.

בקשר ל"דעתן קלה" הסבירו פה יפה שאשה היא גמישה בטבעה ופחות עקשנית, יכולה לעבור מנושא לנושא ביותר קלות גם.

פעם היה הרבה פחות זמן ללמוד תורה, וגם לימוד ההלכה עבר בעל פה מדור לדור מאמא לבת. היום ב"ה יש לנו אפשרות ללמוד תורה יותר...בצורה יותר מדויקת, מקיפה ומעמיקה.

ואנחנו שונות מהגברים. כן, האישה באופן טבעי יותר קשורה לבית. היא יולדת, היא מגדלת תינוק. ואני לא רואה שום דבר פסול בכך שאני מבשלת, מכבסת, מנקה בשביל בני הבית. בזכותי הם אוכלים בריא, נקיים ומסודרים ב"ה.

אני הולכת ללמוד תורה פעם בשבוע, ואני לא חייבת בשלוש תפילות במניין, ובלימוד יומיומי כמו גבר. האמת זה גם היה מתיש אותי לגמרי. חז"ל התחשבו באשה ולא הטילו עליה עבודת ה' של גבר.

יש לי זכות להיות אשה, אשת איש, אמא לילדים וגם ללמוד תורה.

אני לא חייבת להתנהג כמו גבר כדי להרגיש שווה.

פעם ראשונה שאני שומע את ההסבר הזה,ע מ
שדעת קלה הכוונה קלילה וגמישה, שהאישה מנתרת בין נושאים, מחשבות, חוויות ביתר קלות.
נשמע נכון... אם יש גם מקור אני אשמח לראות. ( @הפי , @מתן תורה )

חוץ מזה, ממש התחברתי למשפט שכתבת: "האמת זה גם היה מתיש אותי לגמרי. חז"ל התחשבו באשה ולא הטילו עליה עבודת ה' של גבר." אני חש בדיוק אותו דבר מהצד השני - היה מתיש אותי פיצוצים לעשות עבודה של אישה, הרבה מידי עולם המעשה בשבילי.. (אשריכן!)
המקור הוא מאמרו של הרב זמיר כהן "סוד הנישואים"אדל34

ע מ
איפה מוצאים אותו?
קניתי בלב לאחים לפני כמה שנים טובות, עכשיו אני לא יודעתאדל34

אבל הוא מרכז את ערוץ הידברות. אולי אפשר לפנות לשם.חיוך

נשים דעתן קלהDviryadai
זה כמו שחזל אומרים שפרעה הכביד את העבודה ומסבירים שהחליף את העבודה של הנשים בעבודה של הגברים וכן הפוך..ומה שאני יודע על נשים שדעתן קלה..שהדבר העיקרי שמבט את האישה זה הרגש ולא השכל(דעת) ואילו אצל הגבר מה שמבטא אותו זה השכל..ואין לו את היכולת להופיע רגש כמו של אישה.תעריכו את זה נשים..כמו שהגברים מעריכים את השכל..
"בינה יתירה נודעת להן"דובל'ה

אפשר לבאר מה ההבדל המדוייק בין בינה לבין דעת. 

אבל מי שמפרש[ת] את 'דעת נשים קלה' כאילו חזל התייחסו לנשים כאל טפשות - הוא[היא] או טיפש[ה] או שקרן[ית]

מה הלחץ לשוויון?! (סליחה ממי שיצרום לו)תמים

ברור לכולנו שיש מדרגות בבריאה, למשל לכולנו ברור שכהן זה לא לוי, לוי הוא לא ישראל וישראל הוא לא גוי.

אני לא טוען שזה שנולדתי ישראל ולכן איני יכול לעבוד במקדש ,שיבנה במהרה, זה רעיון מיושן, פרמיטיבי, לא רלוונטי וכו'. בגלל  שאני מבין שזה רצון ה' אז למרות שאני כביכול נחות יותר זה לא אכפת לי "אני לא נבראתי אלא לשמש את בוראי". אם כך זה לא מופרך שיש עוד מין "דרגה בבריאה" שעבודת ה' שלה היא יותר "בבחינה ביתית" וצריך לעשות את תפקידנו מתוך "ביטול" וידיעה שככה ה' יתברך רוצה שנעבוד אותו. ושיהיה רק בשמחה

(איזה הגיגים יוצאים לי בשעות האלה) 

מסכימה לגמרי!!לפניו ברננה
הרוח המערבית שמגיעה אלינו מנסה לטשטש בין כולם.. אין הבדל בין אף אחד.. כולם שווים.. נשים גברים, יהודים גויים, ילדים מבוגרים וכו וכו.. קילקול נורא. אשרי שנולדתי בת, עם התפקידים המיוחדים לי, התנועה הפנימית שיש בתוכי, והמשימות שהם דורשים.
יש בזה אמתלא נולדתי
אבל גם סתירה. כי לפי הרבה רבנים חשוב מאד שאשה תלמד תורה (בין אם זה הלכה, מוסר, אמונה, אפילו גמרא לחלק מהדעות), כלומר דעת ההלכה השתנתה ב100 שנה האחרונות.
הלכה, מוסר, אמונה, היה תמיד מוגדר כחלק ממצוות תלמוד תורה שלע מ
הנשים.

רק לגבי גמרא התפתח שיח בתקופתנו.
לא ההלכה השתנתה המציאות השתנתהחוני המעגל פינותאחרונה

אז את אומרת שנשים במעמד נמוך מגברים?לא נשברים!
דיאלוג של חרשיםחמש דקות
מסכים מילה במילה עם כל מה שהמורה אמרה. למרות שאף אחד בדיאלוג הזה לא חולק עליה.

פעם גם היו עבדים עד שהומצא הטכנולוגיה ופרשת העבדים בתורה נהפכת ללא רלוונטית.
פעם היחס לנשים היה מסויים בגלל מציאות מסויימת, היום השתנתה המציאות.
אני חושבת שבני תורה אמיתיים כיבדו את הנשיםאדל34

גם בדורות הקודמים. עובדה שרמבם כותב עפ"י הגמרה שאיש מחוייב לאהוב ולכבד את אישתו, ולהרבות איתה בממון אם יש לו. במשפחה של בעלי לדוגמה היו רבנים לפני כמאה שנים שכיבדו מאוד את הנשים שלהם.

פעם עבודות הבית וגידול הילדים לקחו מהנשים המון זמן וכוח, אז הן פחות יצאו לעבוד ולימוד תורה עבר בעל פה מאמא לבת. אז לא היו גם מדרשות. היום המציאות שונה וזה טוב, רק צריך לזכור שאיש ואשה שונים גם היום. ושניהם חשובים כל אחד בדרך שלו.

זאת בדיוק השאלהלא נולדתי
מה זה אומר "איש ואשה שונים גם היום", מה השוני ביניהם כעת? האם הוא מוכתב לפי הפיזיולוגיה של הגוף, הפסיכולוגיה והנפש, מה נהוג שאשה תעשה ומה נהוג שאיש יעשה, הרגלים, סטראוטיפים, או שילוב שלהם?
השוניבמחשבה

בין גברים לנשים הוא לא רק פיזי. הוא גם רגשי , מחשבתי וכו'.

לא כל מה שעושה הגבר יכולה גם האישה ולהפך.

אישה יותר רגשנית, יותר נוטה לשתף וכו'

הגבר יותר חזק במובן מסוים, יותר קר.

אם תשימי גבר ואישה באותה הסיטואציה, מרבית הסיכויים שהם יגיבו אחרת, כי הבסיס שלהם שונה, ככה נבראנו. שונים.

זה טבוע בנו 

צודקת. לא דיברתי על כבוד. אלא על השכלה ומעורבות חברתיתחמש דקות

השתנתה המציאות.. לא השתנה היחס לנשים!!לא נשברים!
את מתכוונת שלא השתנה מבחינת הדת?חמש דקות

א. כשחז"ל דיברו על נשים בצורה שוביניסטית הם דיברו על תקופתם. ככה היה כל העולם.

ב. אני מאמין שאם תקום סנהדרין היא תשלים את הרפורמה גם בחלקים המעשיים בדת. שלא קשורים רק לתודעה ולתפיסה האישית.

זה גם עניין של חינוךblack swan
מחנכים בנות לכל הנשים דעתן קלה וזה.. תחשבו ילדה נולדת, מלבישים אותה וורוד, וכשביא גודלת.נותנים לה לשחק בבובות וברביות ובכלי אוכל.
בן מגדלים כמו שחושבים שבן צריך להיות. נותנים לו לשחק בחיילים או בשוטרים, אומרים לו שוורוד זה איחס וזה לא גברי ומחנכחם אותו מילדות שהוא בן, כמו שאת הבנות מחנכים.מילדות לזה שהן בנות.
אז כבר מילדות מחנכים את הילדים לחשוב כמה הם שונים וכמובן שיש הבדלים אבל הם לא כאלה עצומים, ורוב הדברים החשןבים.תלויים בבן אדם ובאופי שלו ולא רק במין שלו
מחנכים שונה כי יודעים שהמינים שונים זה מזהאדל34

לא צריך להתכחש לשוני. השוני בהרבה מובנים: פיזי, נפשי, מחשבתי וכו'. כמובן שני המינים חשובים. וזה שיש שוני לא אומר שאחד פחות טוב מהשני. כמו שלוי לא יותר טוב מישראל רק כי הוא נולד לוי. יש לו תפקיד אחר. אדם מישראל יכול להיות גם רב ראשי וגם חכם בתורה.

אבל אין להתכחש לכך שמלבד הבדלים גנטייםלא נולדתי
שטבועים בנו,
יש גם הבדלים תרבותיים שנובעים מחינוך נטו
(ואם היו מחנכים ומצפים לאותו הדבר מבנים ומבנות, לא היה הבדל בתחומים מסויימים או שהיה הבדל אך בפערים קטנים יותר).
זו תאוריה שנשמעת לגמרי הגיונית, אני לא יודעת עד כמה זה מוכח- אז דברי בעירבון מוגבל.
אני קראתיאדל34

שפסיכולוגים בשנות השישים בערך אמרו את זה. שאין הבדלים בין המינים, ההבדלים הם תוצאה של חינוך.

ואז עשו כל מיני מחקרים ועם השנים הגיעו לזה שלא החינוך הוא הסיבה להבדלים, אלא במהות יש הבדלים. 

נכון שיש דמיון אבל יש גם הבדלים.

בתור סטודנטית עבדתי בפעוטונים. אז אפילו בגיל שנה שנה וחצי אפשר היה לראות הבדלים בין בנים לבנות. הבנים היו הרבה יותר פעילים מבנות, הבנות היו יותר עדינות ויותר רגישות.

בהמשך כמורה בכיתה ראיתי שהבדלים לא נעלמים, אלא גדלים עם השנים. 

אם היום בתור אמא אצפה מהבת שלי להיות כמו הבן שלי מחוספסת, או מהבן שלי להיות פעיל פחות ועדין  כמו הבת שלי אני חושבת שיהיה להם עוול מזה. זה יהיה נגד הטבע שלהם.

יכול להיות שאת צודקת שיש הבדלים שהם לא במהות אלא תוצאה שלע מ
חינוך. (גם את מסכימה שיש הבדלים מהותיים, זה קודם כל)
אבל אם היו מחנכים ומצפים מבנים ומבנות לאותו דבר, זה היה לא בריא.
איך את יודעת?black swan
"חנוך לנער על פי דרכו..."אדל34

בחינוך לא צריך לשבור את האופי של הילד, צריך לכוון אותו לדרך נכונה מתוך התחשבות באישיות הבסיסית שלו.

קודם כל הגישה ואחר כך ההסבר!רוז מאיר

הגישה - כל דברי חכמי התורה אמת ללא פקפוק, אסור לדון על דבריהם כמו שדנים על דברי אפלטון והדומים לו בכל הדורות!

אם מזלזלים בחכמים - אין יהדות! זו עובדה מוצקת!

התבוננו מסביב, בארץ כאן לבד, ותראו שככה זה, היכן שאין אמונת חכמים מלאה אין המשך ליהדות, היהדות מתפוררת, נשירה, חולשה דתית ואמונית ו...החוצה!

ההסבר - אסור למרוח! הכוונה בדברי חז"ל היא שלילית, יש בזה פחיתות מסוימת, לא חלילה שלילת האשה אלא מגבלה מסוימת, כמו שחכמים מציינים מגבלות גבריות בכך שהם מציינים מעלות נשיות ביחס לגבר, 'בינה יתירה ניתנה באשה יותר מבאיש', 'אשה מכרת באורחים יותר מן האיש'.

לפני כל ויכוח יש לציין את העובדה שמחקרים עדכניים מבססים נקודה זו של חולשה מסוימת של האשה שמכונה 'קלות דעת', הכוונה היא שעולם הרגש של האשה מאוד מפותח, זה מועיל מאוד לגידול ילדים, לאהבת הבעל בכל הנפש, ולמגוון תחומים.

כמו בכל דבר כשמוסיפים מתכונה אחת זה בא על חשבון תכונה אחרת, בהגיון אין רגש ואם יש הרבה רגש לפעמים זה בא על חשבון ההגיון.

זה בולט מאוד בילדים שאם הם מאוד רגשיים הם נוטים לחלום ולא להתרכז.

עם כל זה הרגש הנשי נובע ממקור מאוד טהור, אם נתבונן בהיסטוריה של השנים האחרונות, מאז שהנשים שותפות יותר בהנעת העולם בכל תחום, העולם נהיה מוסרי יותר, אפשר לומר שהן במידה רבה המצפון של האנושות!

אנחנו רואים לעינינו כי היכן שרק הגברים מובילים נעשים מעשים זוועתיים, כמו אצל הערבים והקיצונים שבהם וכך גם בדת שלהם וכך היה מתחילת הווייתם, כידוע.

מאידך, חכמי ישראל הגדולים ביותר התייעצו עם נשותיהם בדברים מכריעים, כנזכר בגמרא.

לא היה עוד מקום בעולם שכבדו את הנשים כמו אצל היהודים שומרי התורה, כך זה עד היום!

בסך הכל אפשר לומר ששני המינים מאזנים זה את זה, כמו בהרבה כוחות בעולם וביקום, בסופו של דבר העסק עובד יפה..., כמו שאמר שלמה המלך 'את הכל עשה יפה בעתו'.

הרב זמיר כהן מסביר יפה במאמר "סוד הנשואים"אדל34

שנשים "דעתן קלה" לא אומר שאין להן חשיבה חס ושלום. בוודאי כוח הרגש הוא מאוד דומיננטי אצל האשה וזה באמת חשוב לתפקיד. אהבה, רחמים, הזדהות והכלה הם תכונות חשובות אצל אישה.

חשיבה וחכמה יש גם אצל האישה.

יש לה גם "בינה יתרה", חכמה מיוחדת של האישה.

ומה הכוונה "דעתן קלה"?

כוח הדעת זה כוח להכריע, לקבל החלטה בעניין מסוים.

דעתן קלה, הכוונה שהן לא עקשניות כמו פרד ומסוגלות להתגמש ולשנות את דעתן, בהתאם לדעה של הבעל לדוגמה, וכך לשמור על שלום בית. 

עוד הסבר על הבינה ועל החכמה עפ"י הרב זמיר כהןאדל34

שחכמה זאת יכולת להכיר את הנתונים ולזכור אותם, ובינה זאת יכולת להבין דבר מתוך דבר, להכיר את הנתונים (את המציאות)  ולהגיע למסקנה. גם אצל האיש וגם אצל האשה יש את שתי התכונה רק במידה אחרת. האיש יותר חזק בחכמה והאישה יותר חזקה בבינה, כאשר שתי אלה יכולות שכליות. . זה בגדול מה שהוא מסביר.

מה מפורש לא נכון במשפט האחרון?מבקש אמונה

למה הכוונה?אדל34

אני אגיד מה רש"י מפרש על "נשים דעתן קלה"מבקש אמונה

שנשים קלות להתפתות...    

יש כאלה שיטענו שגם גברים מתפתים מהר.. אבל יש הבדל גדול.

גברים מתפתים רק במעשה אבל התפיסה לגבי אותו דבר נשארת כמו שהייתה

לעומת זאת, נשים מתפתות גם במחשבה..אחרי כמה שיכנועים גם הדעה שלהן משתנה לגבי אותו דבר.

וזה נכון וידוע...

השאלה היא מה מפרשים לא נכון?    

האם המורה שמעה פירוש אחר שבאמת לא נכון?

אבל אם הכוונה לפירוש רש"י אז יש לכבוד המורה בעיה... 

או שקשה לה להודות בזה, או שהיא לא שמה לב לזה וחושבת שזה לא קיים

יפה, זה משלים את מה שכתב הרב זמיר כהן מה שכתבתאדל34

לפי מה שהוא אומר "דעתן קלה" הכוונה שלאשה יש יכולת להתגמש ולא להתעקש על דעתה  וזה טוב למשל בשלום בית ובחינוך ילדים. אבל יש לזה גם חיסרון כמו שאמרת, היא יכולה להתפתות יותר בקלות. זה קורה אם היא מכוונת את הגמישות לכיוון לא נכון. 

כל כוח בעולם צריך הכוונה נכונה. 

נכון. לא כתוב שזה בהכרח משמש לרע מבקש אמונה

יש לזה שו"ת באתר של הרב יוני לביא...רוצה לעשות טוב!

פמיניסטיות, זה מה שאתןכהנא צדק!

מה שכתוב בתורה זה קודש קודשים ואין לערער

ואין לדבר סוף לכל הכיוונים

צודקק אבללללא נשברים!
לא כתוב בשום מקום בתורה שאישה היא פחות מגבר!!
וזה מחרפן אותייי
צודקת ....אנוניקי
גם אותי!!!!!!סניורה

פמיניסטית זה לא רע לא נולדתי
מה שכתוב בתורה זה באמת קודש קודשים
אבל מותר לשאול שאלות כדי להבין
(במיוחד אם זו אמרה מהגמרא ולא מהתורה, אף על פי שגם על התורה אפשר לשאול כדי להבין דבר שנראה לא הגיוני או לא מוסרי)
אפשר לשאול שאלותאדל34

אבל פמיניזם קיצוני  זה רע כי הפמיניסטיות סותרות את התורה. התורה אומרת שאיש ואשה חשובים ושונים זה מזה. ופמיניסטיות אומרות שאיש ואשה הם שווים וצריכים להתנהג בצורה שווה וכו'.

תוצאה של הדעה המשובשת הזאת יכולה להיות נשים מתוסכלות שהן לא לומדות כמו גברים, עובדות כמו גברים, לא מרוויחות כמו גברים וכו'. וגם גברים מתוסכלים כשמצפים מהם לדוגמה לעשות עבודות בית וטיפול בילדים בדיוק כמו נשים. אה, וגם מריבות בין בני זוג יכולות להיות על הרקע הזה.

כמעט אף פמיניסטית לא טוענת שאיש ואישה שוויםלא נולדתי
אלא שיש דברים שבאמת לא צריך להיות הבדל- לדוגמא בשכר, שהזכרת.
זה נראה לך הגיוני שאיש ואישה שעובדים באותה משרה, ובאותה כמות שעות- ירוויחו שכר שונה בממוצע?! רק כי היא ממין מסויים?
כמו כן, בניגוד למה שכתבת- לדעתי גם גברים צריכים לקחת חלק בעבודות הבית, במיוחד שנשים כיום עובדות במשרה מלאה בדיוק כמוהם. נקיון ומטבח לא נוצרו לאישה (כמובן בנעימות בכבוד ובהסכמה הדדית של שניהם).
כשמקשיבים לפמיניסטיות שומעים שהן רוצותאדל34

אותו אורך חיים לאשה ולגבר, הן רוצות שוויון . שוב, איזה שוויון? איש ואשה שונים, למה שוויון?

צריך כבוד הדדי, אבל לא שוויון בין שונים.

מה שקורה היום בצבא זאת דוגמה עצובה לפמיניזם קיצוני. משכנעים את הבנות להתגייס ליחידות קרביות, כמו הגברים, נותנים תפקידי לחימה כמו לגברים. אלא מה? בפועל גם הבנות וגם הצבא סובל מזה. המון בנות קיבלו טראומות גופניות (וככה זה לפי המחקרים), כי גופן לא עמד בקושי  העצום של לחימה כמו של גברים.   ואילו רמת האימונים בצבא ירדה כי רוצים שתהיה רמה שווה לכולם.

אז גם הצבא פחות מקצועי וגם הבנות יותר סובלות מהרעיונות ההזויים של הפמיניזם.

ומה שהתכוונתי בעניין המשכורות זה שהרבה פעמים הנשים מחליטות לעבוד פחות מהגברים כי הן רוצות להאריך חופשות לידה (גבר לא יכול ללדת, אין שוויון בזה, מה לעשות), או שהן רוצות להיות יותר עם הילדים. ואז ממילא הן מקבלות משכורות נמוכות יותר מהגברים. ויש כאלה שזה מתסכל אותן שוב מהדעה המשובשת שגבר ואשה אמורים להיות אותו דבר.

בנוסף, אם אשה יותר בבית מגבר היא יכולה לעבוד יותר בעבודות בית ולא לדרוש מבעלה לעשות בדיוק מה שהיא עושה כשהוא מגיע מאוחר.  גם הוא צריך לעזור אבל לא צריך לצפות שיעשה את אותו הדבר בדיוק כמו אישתו. אם שניהם עובדים אותן שעות זה משהו אחר.

מעניין שחכמי התורה נתנו דרישות הלכתיות שונות לגבר ולאשה כי הם ידעו שאי אפשר לדרוש מהם את אותו הדבר.

צריך להבין מה זה אומר נשים דעתן קלהאנוניקי
יש לזה כמה הסברים אבל עדיף שתעשי חיפוש בגמ' בכל המקומות שמופיע המשפט ואז תגיעי להחלטה מה הכי הגיוני שמשמעות המשפט.
כמדומני אומרים זאת על אשה שבשבי תגיד סודות.
ונותנים גם תמיד דוג' של אשה יכולה לפזר את הריכוז (ואיתו נפגע הריכוז הממוקד כמובן)...

בנוגע למה שכתבת איך חז''ל למדו שנשים פטורות.
אז זה לימוד של חז''ל. השאלה שלך היא לא נקודתית אלא כללית כיצד חז''ל הסיקו את ההלכה מהמקרא.
או שהיה להם מסורת ואז הצמידו, או שהם השתמשו במידות הדרש כדי לחצוב הלכות. או שהיה להם מסורת על דרך הדקדוק וממנו חצבו הלכות (מלב''ים) וכו'.

בכל מקרה, השאלה הזו היא לחלוטין לא קשורה לנושא ששאלת. (אלא מקומה במקום אחר ויש נפק"מ לכאן)

ד''א למדו ממקום שכתוב בתך - דווקא נשים וממקום שכתוב בנך- דווקא גברים. אבל אני לא מכיר מספיק את המגרשים כדי לומר אני רק זוכר ככה בכללי.
----
בנוגע ללמוד תורה אם את כל כך רוצה ללמוד אז תלמדי!
אף אחד לא מנע ממך מקס' פטר אותך....

ובטח בימנו יש רבנים שבעד ללמד את הבנות לומד'ס ישיבתי (חלק יגידו בלי גמ' אז יקראו את התוס' בקצות' חח)

קיצר תגדי תודה שלא חייבו אותך כי זה בין העוונות היותר קשים ביטול תורה. (בטח לפי הגדר המחמיר) ותתחלי ללמוד במקום לבכות.

נ.ב
בנוגע לרב שאמר נשים שערן ארוך ומוחן קצר אני מניח שהוא התכוון להצחיק קצת את הקהל שלא ישן אצלו......
הוא לא באמת התכוון לזה, ואם הוא באמת התכוון אז מה אכפת לך? את באמת מרגישה עכשיו שהמח שלך קצר? אם כן אז יש לך סיבה . אם לא, אז זה סתם חפירה....
אל תסכימי וזהו.
אם רב יגיד לך שאין לפניך שולחן ואת רואה שולחן זה גם יגרום לך להתייחס אליו בהקשר? או שמקס' תגידי שהוא סנילי ...(שוב יש עניין לדון לכף זכות ולהניח שהוא מנסה להצחיק כי זה באמת דבר הגיוני שקורה כמעט כל שיעור על מגזר אחר/משהו מסויים...) אם את רואה מולך מציאות של וודאי אז למה בכלל להתייחס אליה בתור ספק.
בקשר לנ.בלא נשברים!
הוא לא אמר את זה להצחיק.. הוא כתב את זה בספר.. ו..זה מעצבן כי מישהו נופף לי עם הציטוט הזה..
תשובהחן הכתב

מצד אחד בינה יתרה נתנה באישה ומצד שני דעתן קלה, הכוונה שיש שלושה דברים חכמה בינה ודעת, החכמה זה החומר גלם, הבינה זה לתרגם אותה למציאות, להבין אותה,  והדעת זה להביע אותה במציאות, לחבר אותה למציאות, ופה יש הבדל בין איש לאישה, האיש חזק ב"להביע" אותה במציאות, והאישה חזקה ב"להבין" אותה במציאות. וכך הם משלימים זה את זה. 

שאלה מצויינת עם המון תשובות!שואף למעלה
ראשית כל, לפני שעוסקים בשאלה שלך, צריך להניח על השולחן הנחת יסוד מאוד ברורה - חכמים לא חפשו לכנות את האישה בשמות גנאי ולא חפשו להקטין את האישה. הסחף הטועה שהפמיניזם מייצר גורם לכולם לחשוב שחכמים הקטינו את הנשים ויצרו אי-משוואה חדשה בה הגבר נמצא בחלק העליון והאישה בחלק התחתון. אך אם נדע להתבונן בעיניים חוקרות ומפנימות, אשר רוצות לגלות את האמת, ולא מחפשות להאשים ולהתריס כנגד אותה אי-משוואה לא נכונה שהפמיניזם יצר, אז נקבל תשובות הולמות לכל מדרשי חז"ל המעוררים פליאה.

אני לא רוצה להכנס ממש לתוך תורת הקבלה, אך לצורך התשובה אעשה זאת ממש על קצה המזלג, בתקווה שהדברים יהיו ברורים. ישנם שלושה מושגים בקבלה שרוה העולם קורא ורואה אותם בצורה אחת, אך יש להם משמעות פנימית אחרת - חכמה בינה ודעת. החוכמה זה היכולת להבזיק רעיונות, להבין הבנות מחודשות, וליצור איזשהו גרעין רעיוני. הבינה זה היכולת לדמיין את הגרעין צומח ולהבין מה תהיה השפעתו במציאות. והדעת - זה היכולת להתקשר לאותו גרעין, ומתוך לקבל החלטות שיתחילו לרדת לעולם המעשה.
כח הדעת אצל האישה הוא יותר חלש מאצל הגבר, וזה נתון. זו לא ירידה על האישה או כינוי גנאי רק הדגשה שהיכולות שכח הדעת מביא איתו, נמצאים אצל הגבר יותר מאשר אצל האישה. לעומת זאת ישנו מאמר חז"ל אחר, שעליו הפמיניסטיות לא מתלוננות, והוא: "בינה יתירה נתנה באישה יותר מבאיש". על פניו המשפט הזה היה צריך לזעזע את כל הגברים, כי לכאורה אין כאן שוויון והנשים חכמות יותר, אך במבט מבין ועמוק אנו מבינים שכח הבינה אצל האישה חזק יותר מאשר אצל הגבר. לכן אישה יודעת לקחת גרעין רעיוני מהבעל ולדאוג לכל הפרטים הקטנים כתוצאה מהדמיון שנמצא אצלה בכח הבינה, והגבר לא. לעומת זאת, בקבלת החלטות - הגבר קר רוח יותר מן האישה והוא לא נתון לשיחוד של כל הפרטים הקטנים והדמיונות שהם מנת חלקה של האישה.

אז מי יותר טוב? האישה או האיש?
שניהם טובים, שניהם שונים, שניהם טובים כל אחד בדבר הייחודי לו. האיש והאישה משלימים זה את זו, ואוי לו לאדם שאין לו אישה והוא נשאר רק עם כח הדעת שלו מבלי לקבל את הבינה של האישה. אין פה עניין של עליון ותחתון, של רם מול מושפל, אלא שני דברים שונים לחלוטין שלא שייך לשים אותם במשוואה אחת, אך גם לא להאדיר צד אחד על פני השני.

בקיצור:
צריך להסתכל לעומק בדברי חזל
יש המון מאמרים על האישה והטוב שבה
לא להצמד לרע
להמשיך להתקדם ולשאול
ולא להיות מושפע מתכנים מודרניים לפני שחוקרים אותם.

לעולם לא נראה גברים זועמים מנהלים דיון על "בינה יתרה ניתנה להחכם

ניתנה לנשים. אבל נשים מנהלות דיון על " דעתן קלה" משום שדעתן קלה.

דעת = הכח להתרכז בדבר אחד בלבד.

נשים יכולות לבצע פעולות רבות בבת אחת (multitasking) משום שאינן מתרכזות ממש

בשום פעולה. משא"כ גברים שאין להם יכולת טובה לביצוע מטלות רבות בבת אחת משום 

שנוטים להתרכז בדבר אחד, קרי, דעתן אינה קלה.

איך אני אוהבת שמישהו מחליטלא נולדתי
איך המוח שלי בנוי
שאני לא מתרכזת ממש בשום פעולה
ועוד דברים שכתבת שם

בקשר לטיעון ש"גברים לא מנהלים דיון על בינה יתרה לנשים": א. לא כתוב על הבנים שאין להם בינה, אלא על הבנות שיש להן יותר. תסכים איתי שיש בזה הבדל
ב. בהסטוריה האנושית גברים לא היו מדוכאים. הם עשו מה שהם רצו ולא הוגבלו בגלל המין שלהם. נשים לעומת זאת נלחמות על כך בעת האחרונה ולכן כל הדיונים מסביב לזה. דיון אמיתי וחשוב.
אף אחד לא מחליט איך המוח שלך בנוי..שואף למעלה
ישנם טבעים מסויימים ותכונות שמיוחדות לגבר וטבעים אחרים לאישה. אולי את ספציפית יוצאת מגדר הרגיל, אך יש עדיין הבדל בין שני המינים. ההבדל הזה הוא ביכולות ובתכונות הנפשיות, ולא הבדל שמרים צד אחד על חשבון השני.
אני בתור גבר בחיים לא אוכל לסרוג או לא אחשוב על הפרטים הקטנים שבכל דבר, מה שלנשים יהיה מובן מאליו. אמא תשלח את הבת שלה לגן מתוקתקת, כל שערה במקום, בעוד שלאבא מספיק שהיא תגיע לגן, אפילו עם גרביים לא תואמות. אז אולי את ספציפית יוצאת מקווי הטבעיות הנשית בדברים מסויימים, וזה בסדר גמור, אבל תדעי שבגדול אפשר לחלק תכונות לאיש ולאישה.

לגבי הבינה מול הדעת - כתבתי על המשמעות שלהן למעלה ועכשיו אגע בשאלה שלך. זה ברור כשמש כשאומרים נשים דעתן קלה, שיש להן דעת פשוט במינון נמוך. יוצא מכאן שאם יש להם דעת בצורה נמוכה כנראה שלמשהו אחר יש יותר מזה - לגבר. בבינה זה אולי מפורט יותר שלבנים יש קצת ולאישה הרבה, לכן זו לא באמת הוכחה שלך, רק ניסיון לחפור מתחת לבלטות כדי להוציא עוד פרי כתיבה פמיניסטי מתחת לידיים.

לגבי הנקודה האחרונה - מסכים שהגברים היו לאורך ההיסטוריה חופשיים יותר מנשים, אך היום זו לא המציאות, אז כדאי להפסיק ללקק את פצעי העבר (שאת כלל לא חווית) ולהתחיל להנות מהחופש שניתן לך ומהיכולות הרבות שבורכת בהם, ואני לא.

"בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל ממצרים"
לא יודע למה כתבתי את זה, אולי כדי להודות לכן על זה שאנחנו חופשיים, על זה שראיתן תמונה יותר רחבה ולא אבדתן את האמונה שלכן בה'. ואולי כדי להראות שהתורה כלל לא נגד נשים והיא מלאת הערכה כלפיהן.
אגב, נשים חיבות ללמוד תורה רק לא חיבות כל שניה פנויה.עובדה שהחכם

מרכות ברכת התורה. אם לא היו חיבות בלימוד תורה אסור היה להם לברך.

אם לא ילמדו איך ידעו לקיים מצוות, לחנך ... מיהכן ישאבו חיזוק ואמונה ?

זה בדיוק מה שאני שואלת!!לא נשברים!
אז הכוונה היא ללימוד אחרלא נולדתי
כי לימוד אמונה הלכה וכולי אנחנו חייבות.
קלה = 135פיגא *

בזכות נשים צדקניות נגאלו בני ישראל.  בכל הדורות.

עזרת נשים בבית המקדש היה בגודל 135 אמה על 135 אמה.  ריבוע.

נשים דעתן קלה פירושו שנשים כל הזמן חושבות על בית המקדש,

מצפות ומייחלות לבנינו, ועושות מה שביכולתן לקרב את בנינו.

כשהיינו בגיל העשרה, צחקנו שיש כאן טעות סופרים - נשים דעתן כלה, עם כ'.

ואוווווו ממש ממש יפה הגרימטיאחמש דקות

חה. גמ' שבת לג .עייני שם ואז תאמרי כן....נחמיה17

אני שמעתי ש:😅😅חיוך קטן גדול
לנשים האמונה הרבה יותר חזקה וגברים צריכים יותר ללמוד ולהתעמק באמונה
לגברים יש יותר קושי ונשים זה בא להם בטבעיות...

וחוץ מזה מה עושות הנערות שלא נשואות והן אחרי בת מצווה??
מה הם צריכות ללדת ילדים ולדאוג להם??
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך