שאלה לי אליכם:חלילית אלט
מה דעתכם על לימודים ועל מערכת החינוך?
יש משהו שלדעתכם צריך לשנות/לשפר?

חשוב שתענו,
תודה
לדעתימשוגעעעעת

צריך שיהיה יותר שיעורים לחיים לא רק מקצועות מתוך ספר.. וגם שהלימודים יהיו יותר חווייתיים לא רק לקרוא ולשנן..

נכון!!!!!בוערת

ברורר!!א"י לעמ'י
אני חודבת שמשרד החינוך התחרפןן עם הכמויות חומר!!
חייב להוריד!!
נותנים לנו ללמוד 30 פרקים לבגרות בתנך ומתוכם שמים רק 7!! נו באמת..
נגיד היסטוריה, בשביל מהה לדעת את כל זה? ברור לי שזה טוב לחחים, אבל אין חיים עם הכמות הזו. טוב מכפת לי, אני מסיימת היסטוריה השנהה!! אושרר
צריך לשפר להתחיל בזה של הורדת חומר, ולהכניס יותר שיועורים לחיים(:
כןןן. ואו יש לי הרבה להגיד על זה..רנה בנה

תקציר המסקנות שלי אחרי הרבה תסכול ..-

המערכת צריכה לבחור מה היא.

או  שהיא מוסד חינוכי- תלמידים ומורים,  שמטרת המורים היא שהתלמידים יתחנכו לערכים מסוימים וילמדו את החומר.

או שהיא מוסד קדם אקדמי- תלמידים ומורים, שמטרת המורים היא להכין את התלמידים ללימודי אוניברסיטה- העברת חומר בסיסי נדרש, הצלחה במבחנים, עמידה בלחץ וכו'.

כרגע [לעניות דעתי הענייה..] המערכת הזו מנסה להיות הכל. גם וגם. זה מתבטא בזה שמצד אחד מכתיבים לי איך להתלבש, אבל אם אני מדברת יוציאו אותי מיד מהכיתה. זה מתבטא בזה שיורידו לי ציון על איחור, אבל יתנו לי לישון בשיעור. יחיבו אותי להגיע לתפילה, אבל אם לא נספיק את החומר אני  אצטרך ללמוד אותו למבחן לבד. כל חיסור פוגע בציון, את שומעת בקול של המורה שהיא מלמדת למבחן, אבל אם לא הגעתי לשיחה שהיא מעבר זה ממש לא בסדר מצידי...

מה אתם רוצים ממנו??! שנהיה בובות של המערכת. אחריכם לכל מקום.

אז יש כאלו. יש תלמידים מקסימים שהולכים עם המערכת באש ובמים. וכמעט כל העיסוק שלהם בתקופה המקסימה הזאת זה לימודים. אפילו שהם לא יודעים איך וכמה כל מבחן שהם חורשים עליו ולא ישנים בלילה ישפיע בסופו של דבר על הציון המשוכלל.

מי שזה טוב לו, סבבה. 

אבל חבל על אלו שלא טוב להם עם זה, בגלוי או בנסתר, ואולי גם על אלו שכן טוב להם עם זה. כי מי יודע בכמה עוד דברים הם היו יכולים להשקיע ולהתקדם בזמן הזה, ופי כמה הם היו יכולים להרוויח מהמערכת הזאת אם היא רק היתה בוחרת לעצמה מטרה ברורה...

ואולי, יגיד מי שיגיד, שאני סתם נערה מתבגרת שיש לי ביקורת על כל דבר.

ואולי אני סתם נערה מתבגרת, שעדין בוחנת דברים, וחושבת מה באמת צריך להיות. ולא מקבלת ביאוש והכנעה את הדבר הקיים...

גאה במי שקרא עד פה אם משהו לא מובן אשמח להרחיב..

שמחה אם עניתי לשאלת הפותחת. ואם לא אז לפחות מישהו נתן לי במה להשמיע את מרמורי היי ברוכה

בהחלט ענית תודה רבה!חלילית אלט
ברור שיש דברים לשיפור...לא נשברים!
אם אני יתחיל תרשימה היא תסתיים מחר...
שינוי ודחוף..!בלון הליום
צריך להשמיד את המערכת הקיימת ולהקים חדשהיהדות=דרך חיים

תכלססססלא נשברים!
לדעתיבמחשבה

צריך להתמקד במקצועות כמו מתמטיקה 

ולהשמיט מקצועות אחרים כמו ספרות

לדעתי!! ממש לאאא צריך להתמקד בקודש!א"י השלמהה

אבל תכלס אם זה היה תלוי בי אני מציעה בכלל לותר על הבית ספר..קורץ

מסכימה חלקיתלא נולדתי
לא להשמיט, אבל לתת פחות משקל
ומה יהיה על כל ההומניים?משתדלת יותר

וגם שיהיו מבחני הבנה - לא שינון!!לחייך!!!

וגםבמחשבה

שבתיכון יכינו כמו שצריך לקראת האוניברסיטה

כי ישנם פערים משמעותיים הן בצורת הלמידה והן מבחינת החומר 

..משתדלת יותר

מערכת בין המסובכות, לעולם לא כולם יתרצו

בנתיים לא מנסים לעשות רע ממש לתלמידים אמנם יש טעויות אבל בגדול המערכת מחושבת מאוד.

חוץ מהתכנית החדשה שב''ה הבנתי שלא ממשיכה לבאים אחרינו, התכנית הספציפית הנ''ל יש לה הרבה מעלות אבל גם לא מעט חסרונות. מצד אחד יש אפשרות לשיפור ציון והבגרות לא לגמרי הציון היחיד אלא יש את השלושים אחוז וכו. מה שרע זה שזה הרבה פרויקטים מעבר לשעות הלימודים ובאיזשהו שלב גורע מהלמידה עצמה. (גם מיקודית כבר אין..)

משאר הבחינות לימודי מחשבת ושיעורים לחיים כמו שהגדירו את זה כאן בהחלט יעוילו יותר אבל זה כבר נראה לי כמו משהו שכל בית ספר מארגן לעצמו.

סה''כ לימודים זה לימודים.. זה לא אמור להיות משהו שמעורר אסוציאציות של חופש וים. נוסיף את העובדה שלעולם תלמידים ישנאו לימודים לא משנה מה מערכת החינוך תעשה.

אולי בהמשך אני אוסיף עוד וסתם מעניין למה את שואלת. חצי חיוך

מי שעשה בגרות בלשון חורף זה היה הנושאאין כמו ה'

ושם כתבו שהלמידה אמורה להיות יותר אקטיבית של הילד ולא רק שינון של החומר כדי שהילדים יוכלו לפתח יוזמה

לדעתי מערכת החינוך צריכה להשתפר לא רק בלימודים...תאומה2

מערכת החינוך אמורה להיות מערכת שעוזרת לנו להצליח ולהתקדם בלימודים ובחיים בכלל. במקום זה, היא מוציאה יותר מידי אנרגיות על תוכנית הלימודים ולא על המטרה של לעזור לתמיטדים להצליח!

לדוג'- כל העניין עם ההקלות. המערכת צריכה להיות קצת פחות בירוקרטית וראש בקיר אלא באמת להקשיב לתלמידים ולנסות לענות על הצרכיםן שלהם..

עוד משהו, קצת מרגיש לי כאילו משרד החינוך בכלל ובתי הספר בפרט נתקעו על שיטות חינוך ישנות שאולי עבדו לפני 10 שנים אבל היום אנחנו דור אחר עם צרכים שונים. מרגיש לי כאילו מערכת החינוך לא יודעת מה לעשות איתנו אז מנסים להסתמך על תאוריות ישנות שלא כ"כ מוכיחות את עצמן. צריך קצת יותר גמישות והבנה.

לא לשים את הבגרות במשנה וחלמי"ש באותו יום!הכל מאת ה'אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך