עבר עריכה על ידי matan בתאריך כ"ב באייר תשע"ז 20:10
מה הקשר? אם הייתי רוצה הייתי מתאמץ מספיק בשביל להגיע לרמה גבוהה. לא יודע אם אלוף עולם,
אבל הייתי יכול להגיע לרמה גבוהה מאוד. וגם אתה- תלוי בהשקעה שלך.
לכעוס- בטוח שלא עוזר לכעוס. אבל אין קשר בין המשפט ללכעוס. זו אמירה של אמיתיות האדם מול עצמו.
האדם משקר לעצמו שהוא "לא יכול" אבל זה לא נכון. הוא יכול ולא רוצה. אולי הוא לא מרגיש טוב עם החוסר
רצון הזה. הוא בטוח צריך לטפל בו. אבל הוא לא "לא יכול". שיגיד לעצמו- אני לא רוצה מספיק. אני יכול לקום,
פרקטית, אני מסוגל. אני פשוט לא רוצה. עכשיו שיתמודד עם עצמו. שלא ישקר שהוא "לא יכול".
הרצון ניתן לשינוי ולכן ניתן לבחירה. אמנם לא רגעית. אבל אדם יכול לגרום לעצמו לרצות דברים. הוא יכול
להשפיע על הרצון שלו. מכאן שהרצון ניתן לבחירה. יקח זמן ועבודה רבה. זה לא יקרא ביום. אבל זה אפשרי,
ולכן מחייב.
הסינון באינטרנט הוא ללא קשר לרצון. הוא לא כדי למנוע- כי מי שרוצה ימצא פירצה. זה קל יותר ממה שחושבים. זה נועד לדאוג שלא תגיע בטעות ובקלות למקומות הללו.
הוא לא בגלל שאנחנו לא רוצים מספיק. אגב- אנשים לא רוצים מספיק שלא לראות. יש בהם דחף, יצר, שהוא
רצון לראות את הדברים הללו. אז הרצון לא מבורר. לשים חסימה זה להגיד- אני יותר רוצה לא להגיע לשם.
מלמדים את מה שאתה מדבר- מלמדים להקשיב לרצון הפנימי. הרצון הפנימי הוא רצון לקיים מצוות ולהיות
בעל מידות. אנחנו רוצים את הפקודות מלמעלה. אז אתה תטען שאתה לא מרגיש. אני יודע. אז מה? זה לא
הופך את זה לחיצוני לך. צריך ללמוד ולהעמיק ולחבר את עצמנו. אבל צריך לדעת שאנחנו לא עושים כי אנחנו
"מתחברים" - אנחנו לא עובדים את עצמנו. אנחנו כן עובדים את ה' ית' וגם אם לא מתחבר לנו אנחנו עובדים.