הבית הלבן מאשר רשמית:
הבקשה לקציבת עונשו של יהונתן
פולארד לא נדחתה והיא עדיין בתוקף!
הבית הלבן אישר באופן רשמי כי בקשתו של יהונתן פולארד לקצוב את עונשו ל-24 השנים שאותן כבר ריצה לא נדחתה על ידי הנשיא בוש והיא עדיין בתוקף! משמעות הדבר היא שהנשיא החדש, ברק אובמה, יכול כעת לקצוב את עונשו של יהונתן ברגע שיחפוץ בכך!
לו היה בוש בוחר לחתום על דחיית הבקשה, כפי שעשה בנוגע לבקשות אחרות, היה הדבר מונע את האפשרות להגשת בקשה נוספת במהלך השנה הקרובה. במקום זאת, בוש השאיר את הבקשה פתוחה – לשיקול דעתו של הנשיא החדש, ברק אובמה.
יצוין כי בין בכירי ממשלו של אובמה ישנם מי שהביעו כבר בפומבי את עמדתם לפיה יהונתן ריצה זמן ממושך דיו בכלא ויש לשחררו.
לנוכח עובדות אלו, מקבלת משנה תוקף חובתו של ראש הממשלה הבא של מדינת ישראל, מייד עם כניסתו לתפקיד, להביע עמדה ברורה התומכת בתשובה מיידית וחיובית של הנשיא אובמה לבקשה לקציבת עונשו של פולארד.
עזרו לנו להעיר את המפלגות!
בשבוע הבא יתקיימו הבחירות, ובינתיים נשארו עוד כמה ימים שבהם אנשי המפלגות השונות קוראים בעיון רב כל מסר שמגיע אליהם מהאזרחים.
על שולחנן של המפלגות מונחת רשימה של צעדים בסיסיים שהממשלה הבאה חייבת לנקוט אם היא אכן תקבל החלטה אסטרטגית להשיב את יהונתן הביתה.
גורמים חיוביים שקיימים בחלק מהמפלגות אומרים לנו בפירוש שהיכולת שלהם להשפיע על מפלגתם לעשות את הנדרש כדי שצעדים אלה אכן יבוצעו מושפעת מאוד מרמת הלחץ הציבורי והפניות שהמפלגות מקבלות בעניין.
פנו עכשיו מפלגות והסבירו להם כמה חשוב לכם שהממשלה הבאה תפסיק את ההפקרה. עדיף לכתוב בעצמכם, אפילו בקצרה, אך ניתן פשוט להעתיק את הנוסח המופיע בסוף מייל זה ולחתום בפרטיכם.
קישורים ישירים לפנייה למפלגות:
האיחוד הלאומי, הבית היהודי, הליכוד, ש"ס, ישראל ביתנו, מר"צ, העבודה
------------------------------------------
דוגמא למכתב למפלגות:
שלום רב,
גם אני, כמו רבים מאזרחי ישראל, סבור כי רובצת עלינו חובה מוסרית עליונה להצלתו של יהונתן פולארד, הן בשל התקופה חסרת הפרופורציה שריצה כבר במאסר, הן בשל מצבו הבריאותי הקשה, ובראש ובראשונה בשל העובדה שמדובר בסוכן ישראלי שפעל למען בטחון המדינה ובשליחותה.
גם אני, כמו רבים מאזרחי ישראל, סבור שממשלות ישראל לא עשו עד היום את המינימום הנדרש על מנת להביא לשחרורו של יהונתן והתנהלו באופן שהוכיח למעלה מכל ספק כי לא התקבלה החלטה אסטרטגית להביא לשחרורו.
לכן חשוב לי מאוד לדעת האם מפלגתכם מתחייבת לנצל את הכוח שאתם מבקשים מאתנו, הבוחרים, לתת לכם על מנת לוודא שהממשלה הבאה תפסיק את מדיניות ההפקרה הזו ותעשה את הנדרש על מנת להחזיר את הסוכן שלה הביתה לאחר שריצה כבר קרוב לחצי יובל בכלא.
לתשובתכם המהירה אודה,
בברכה,