איזה אחות מעצבנת!! באתי לכתוב פה ואז באה אני רוצה במחשב אז אמרתי לה סבבה עוד מעט.. והיא לא מבינה שעוד מעט זה אומר בינתיים עופי לי מהעיניים!! הייתי צריך לתת לה במחשב ורק אחרי זה לבוא לפה..
מי שחיכה להתפרעות שלי.. הנה היא באה!!ירא שמים!
חשבתי על זה הרבה השבוע..ירא שמים!
לא פרקתי אף פעם על מישהו באמת.. מה שקרה שהצטבר אצלי מלא ככה שבא לי לדבר עם מישהו כי אני מרגיש שיש לי על מה אבל אין לי על מה!!.. אין לי באמת משהו שמפריע לי כי בזמן האחרון דווקא טוב לי.. אז מה מפריע לי?? איזה משהו מוזר בלב.. וזה נראה לי נובע מהצטברות..
מה שגורם לזה שכדי להוציא את הכל יקח לי שעות..!! זה לדבר מלא זמן עם מישהו עד שפשוט הכל ירד!!.. המבאס זה שאני יודע שזה לא יקרה בזמן הקרוב..
אז מה?? נשאר ככה לעולמי עד??!?!?? לא.. עד החתונה זה יעבור.. מה שמחזיר אותי אחורה לזה שנהייתי בלח.. אז יהיה לי עם מי לדבר.. אני מקווה לפחות..
והיום זרם לי קצת חופש.. אז אני פה..ירא שמים!
רק שהחברותא החפרן של סדר ערב לא יחפש אותי!! תן לנוח קצת.. תן להרגיש שמיניסט..
בא לי להירגע..ירא שמים!
היי! אני פה בעקרון (די נמצא עם זוכרי אבל אתפנה כשתרצה)נחמיה17
נמצא עם מה??ירא שמים!
מאיפה אני משיג ספר כזה?
זוכרי...נחמיה17
ניתן להשיג את הקונטרס הקדוש בטלפון 0508684142
יש אצלכם מפיצים של ה' הוא המלך? אולי אפשר להעביר דברכם בעיקרון זה של ישיבת תורת החיים.
רגע והאיש בטלפוןטיפה של אור
^^מומלץשאג
זה של תורת החיים?מדענית
כן.נחמיה17
מגניבמדענית
הממ...נחמיה17
נכון אני קווניק...
אבל אני חושב שבסה"כ ההבדל הרבה פעמים הוא הנקודת מוצא ואופן הגישה.
לגבי המדריך- אני דברתי עם הר"מ שלי (הרבה אחרי שקניתי אותו) והוא אמר לי על כל השמוצעס הזה של ה' הוא המלך כי הוא ראה שאני שמתי את זה על הפלא' ואמר שאחד אצלנו נתן לו במתנה את המדריך (אני בספק אם זו חוצפה לתת לר"מ בישיבה שלך ספרון שאמור לעזור להתקדמות בעבודת ה' שלו...) ואמר שהוא חושב שהשיטה שלו שונה לגמרי הרבה מעבר להסתכלות של תורת החיים (בלי להעליב. יום יבוא ואכתוב עליהם ועל הפער בין ההסתכלות שלי לשלהם) אמרתי לו מה שאני חושב אותו הדבר אמרתי לחבר שלי שמפיץ ה' הוא המלך אמרתי לו שזה שיש לי את זה על הפלאפון זה בגלל שאני תומך בזה שפעם הבחורים היותר קרובים לתורה ומצוות בציבור שלנו ורצו לכתוב איזה משהו זכר במקום כל השמונצעס של החילונים "שלמה היה פה", הם רצו למלא את הכיתובים ברחובות, בטרמפיאדות וכד' בדברים נקיים יותר משהו יותר דתי אז הם רשמו והדביקו "נ נח" היום רושמים ה' הוא המלך שזה משהו בעל משמעות ולא סתם שטות.
אז הוא אמר לי לקרוא את החוברת שהם הוציאו (שמה ה' הוא המלך איך לא) על ההפצה של המשפט הזה ועל מה שהם רוצים. לקחתי את זה ביום שישי איתי לנסיעה הארוכה שהייתה לי דרך 443... (דובר בשרשור אחר) את זה וחומש. בא נגיד שרק בסוף הנסיעה קראתי מהחומש (גם כי נתתי אותו לביניש שביקש...) את רובה ככולה הקדשתי למחשבה על השיטה, הגישה ההסתכלות של תורת החיים לאור מה שקראתי בחוברת.
את המדריך (שהוא לא שייך לתנועת ה' הוא המלך אלא לישיבה עצמה) אני קראתי וכתבתי הערות שלי גם וכו'. השאלה היא איך ללמוד ממנו בהסתכלות של תורת החיים או בהסתכלות של "יש פה דרך להתבוננות ועבודת ה', בא נראה מה יש לה להציע" ושוב, אני לא נכנס לעניין מה אני חושב על אופן ההסתכלות של תורת החיים (אני אומר שתי מילים שהם חשובות בעיניי להסבר העצמי- "ילדותיות ותמימות" האמת שגם על שתי המילים האלו, בהסתכלות של רבטליסט בגילי אפשר להלביש שבח לישיבה אבל אני רוצה דוקא לגלות את הגריעותא שבזה, אין צורך להיעלב)
אבל הגישה של להסתכל על עבודת ה' של אחרים וללמוד ממנה אליי. לפי ההסתכלות שלי בעולם- זה דבר נצרך בעיניי גם בקו. ויש אותו לפי דעתי.
בכ"א- אני חושב שההבדל ביני לבין הרבה אנשים אחרים הוא שלי (בלי להשויץ) היתה מספיק ענוה לתת לקו להכנס לי לראש. הקו מרתיע אנשים, הם סגורים, הם ממלכתים. כל אחד וההסתייגות שלו. אבל כמו היחס לתורת החיים שלי גם תורת החיים צריכים לראות מה יש להם לומר וגם כשמחפשים דרך- צריך לאזור ענוה ולשמוע מה יש להם להציע.
אסיים בציון חיבתי העזה לתורת החיים. היה איזה זמן מסויים בו הייתי רבטליסט כזה (לפני ששקעתי בעונותי בקו...) והאמת- המתיקות של תורת החיים גורמת לי שמחה עד עכשיו כל פעם שאני נתקל בה.
שנזכה...
(הלואי תקראי...)
ה' הוא המלך,מדענית
בעיני הממושקפות זאת דרך עבודת ה' נקייה בלי שום מעורבות של תורת החיים והגישה שלה(שבה אגב,אינני דוגלת)
עזוב את זה שזו דרך חיים גם בלי להכניס את אלוהים לעסק,מה שעושה את זה יותר מנותק מהקהילה ונספחיה
(אתקן את מילותיך,אל אף כי אינך חייב כלל להקשיב לי-'התעלמות וילדותיות')
ובקשר להפגע מדבריך על הקהילה אז
א.במקרה ואני שייכת אליה,מדוע שאפגע?זאת הרי דעתך,וכידוע אנחנו חיים בדמוקרטיה בדכ
ב.אינני שייכת אליה
(מסתבר שקראתי.)
אני מדבר על ההשקפה. הקהילה זה יותר מורכב...נחמיה17
אין מה לעשות. אוהבים לומר על הר המור שכשם שפרצופיהם שונים כך פרצופיהם שונים... אבל באמת גם אצלם וגם אצל תורת החיים כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות. וכל אחד מהקהילה מגיע מנקודה שונה ויש לו חשיבה שונה אמנם הם סביב הכללה מחשבתית אחת אבל כאן זה כבר נהיה פן ציבורי ולזה קשה להתייחס בפרט בן אדם כמוני שמעודו לא היה ביד בנימין.
בקיצור- לדבר על הקהילה זה כבר דיבור על ציבור לא דיברתי אפי' על מישהו ספציפי כ"ש על ציבור כל התייחסותי זה הקול שהישיבה מוציאה בעולם (ואני חושב שקשה להתעלם מהקשר בין ה' הוא המלך לישיבה)
*כל פעם שהוזכרה המילה 'קהילה',המילהמדענית
(זה סוביקטי לחלוטין)
אה. לא דייקת את זה... בסדר.נחמיה17אחרונה
אמממטיפה של אור
שתדע שקראתי הכל.שיח סוד
תמצא מישהו לדבר איתן.
כמו שהבנתי אתה לא מרבה שיחה עם האישה, אז אני לא כ"כ יכולה לעזור לך פה...

בכל אופן... המון בהצלחה
תודה רבה..ירא שמים!
בהצלחה לכולנו!!
קראתי הכל..פנים אחרות.
וכמו שיעלוש אמרה שאתה לא כל כך מדבר עם בנות אז אין לי כל כך איך לעזור..
אבל בהצלחה!!
תודה רבהירא שמים!
בדיקהטיפות של אור
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
בדיקהטיפות של אור
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד
~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
חורף בריא לכולם

- לקראת נישואין וזוגיות