מה עדיף לדחויים בחבר- שיתחברו מרחמים או שלא יתחברו?לב סדוק

אני מתכוונת לא ללהתייחס או לא, אלא האם לתת הרגשה שקיימת חברות טובה אפילו שזה לא נכון, או להתייחס בנחמדות וזהו.

מה אתם אומרים?

להתייחס בנחמדות. ולנסות כן לזכור שכל אדם הוא עולם מלאנפש חיה.

ממילא יהיה כן מעניין לשמוע אותם.
כי לכל אחד יש מה לתרום בחברה שבה הוא נמצא.

לא לתת הרגשה שיש חברות אם היא אין כזאת, אבל עדיף ליצור כזאתבאורות גבוהים

כמה שזה קשה, עדיף ליצור חברות עם הדחויים בחברה. תחשבי איזה לא נעים זה אם היית בצד השני..

ואם את חושבת לעצמך "מה החברות הזאת שווה אם היא סתם מתוך הכרח?!" אז אני אומרת לך, מנסיון, שחברות מהכרח יכולה לההפך לחברות אמיתית.

אופס שירשרתי לא נכון.. |שם ידיים על העיניים|באורות גבוהים

בדיוקקרלא נשברים!
זה לא נעיםמשוגעעעעת

גם אם אין למישהו חברים בכלל אני בטוחה שהוא יעדיף שרק יתייחסו אליו בקטנה ולא יעשו כאלו הם חברים שלו אבל בפנים הם לא זה לא כיף בכלל אני הייתי מעדיפה שלא יתייחסו אלי בכלל מאשר שיהיו צבועים אלי...

אני חושבת שלנסות למצוא דברים שאת אוהבת בהכישוף כושל

בס"ד

אל תתחברי רק מרחמים

וכמובן שלא להציג את עצמך כחברה טובה לפני שזה נכון

תני לזה הזדמנות לההפך לדבר אמיתי ביניכן

אני בטוחה שגם לך יכול להיות רווח ממנה

בהצלחה

במקום שאין אנשים השתדל להיות אישאורין

להשתדל לקרב ולעזור ולא להותיר את הדחוי בבדידותו

לא חייב דווקא חברה טובה אפשר גם להזמין אותה לדבר..אני והאני
אולי במשך הזמן אם היא תתחבר אליך אז גם את תפתחי אליה יותר
אומרת שכןנסיכה יפה
בדכ דחויים ישלהם בעיה רגגשית ואפשר לעזור להם!ע"י עידוד ותשומת לב שיכול להיות שלא נותנים להם בשום מקום..., זה חשוב ויכול להציל ממחשבות אובדניות!!! באמת!!!
לאהוב את כולם לזכור שבכולם יש חלק מה'(:הפי
יש משהו לא הוגן בלהיות חבר בכאילו, רק מרחמיםשוקולד לבן

כי הצד השני מרגיש שהוא חבר שלך ומתנהג בהתאם, ואז כשמגלה את האמת זו הרגשה קשה של פגיעה באמון

ובד"כ מגלים את האמת בסופו של דבר בדרך כלשהי.

כך שלא נראה לי שראוי לנהוג ככה לאדם אחר.

במיוחד שבטוח שיש באדם הדחוי תכונות טובות ומקסימות שמסיבות מסויימות לא מצליחות לבוא לידי ביטוי (לפעמים הבעיה בחברה, ובחברות אחרות הוא היה פורח) ולכן הוא ראוי לחברות אמיתית, ולא מזוייפת.

מה שכן חשוב מאד (ויכול להציל חיים אפילו) זה להתעניין בחבר, לשאול מה שלומו באמת, מתוך כוונה אמיתית לשמוע, להאיר לו פנים ולחייך אליו, להגיד בוקר טוב או ברכה אחרת כשהוא מגיע ולנסות להקשיב לתוכן שבתוכו מידי פעם. כל זה בלי להיות חבר, אלא להיות אדם כזה כלפי כל אחד.

שהאדם הדחוי לא ירגיש שקוף, ולא חשוב או אהוב. כי זו הרגשה שוברת שיכולה להזיק אחר כך בחיים

מניסיון.חלילית אלט
לא. אם זה מרחמים אל תתחברו. מרגישים את זה וזו הרגשה נוראית. (אני זוכרת, כשהייתי בת 7-10 בערך. ואני זוכרת את ההרגשה עדיין.)
רוצים להיות חברים של מישהו דחוי?
תהיו חברים שלו רק אם אתם באמת רוצים את זה ולא מרחמים. וכמו שכתבו מעלי, למצוא דברים שאוהבים בו ולהתחבר מתוך רצון ולא מתוך הכרח.
לדעתי...לא צריך להתחבר אליהם.אנו_נימי (G+)

אלא לעזור להם להשתלב.

להבין מה "דחוי ובעייתי" אצלם ליידע אותם ולעזור להם להשתנות(בתנאי שמה שבעייתי הוא אצלם ולא בחברה הסובבת)

עצם המילה להתחבר לא שייכת לעניין.

לדעתי בעיקרוןאקונה מטטה

לא אמורים להיות ילדים דחויים..

אבל אם כבר יש..

אז לתת להם הרגשה שהם חשובים בעולם ולא רק להתיחס בנחמדות...

אבל זאת רק דעתיי

כל הכבוד על הרגישות ❤ אני חושבת שהתשובה אצלך..מור ולבונה
"אהבה- זה כל הסיפור.
האהבה היא הכוח החזק ביותר.
בעזרת האהבה אפשר לעזור לאחרים בצורה הכי טובה.
כדי לדעת מה עובר על החבר, כדי לדעת איך לעזור לו,מספיק מבט אוהב. אין צורך להמשיך, כפי שהורגלנו, להסתכל במבט אומד. נצליח לעזור גם, ואולי רק, בעזרת מבט אוהב.
זו גם הסיבה לכך שפעמים רבות אין צורך במילים. עצם הנוכחות האוהבת מרפאת. עוזרת.כשאוהבים אותי, אני כבר במקום טוב יותר. האהבה היא השיטה הטיפולית הכי טובה.
כל אחד מאיתנו הוא חלק אלו-ה ממעל.בכל אחד יש תכונות משורש נשמתו של השם יתברך. אצל השם יתברך יש אהבה גדולה ועצומה לכל אתד מאיתנו.

גם בנו היא קיימת!
תרגישו את האהבה הגדולה הזאת של השם אלינו. קחו אותו, תפתחו אותה. תעבירו אותה הלאה. תעזרו לסובבים אתכם בעזרת הכוח המופלא של האהבה.

תרגישו את האהבה הזאת, את האהבה העצומה של שם' יתברך אלינו. את האהבה שלנו אל השם יתברך. תרגישו את האהבה, תחוו אותה, תאהבו את עצמכם, את הסובבים,את העצים, את האבנים. תאהבו את עמישראל, תאהו את הארץ שלנו, תאהבו את השם, את התורה. תאהבו. תפתחו את הלב לאהבה. תרשו לעצמכם לאהוב.
תאהבו. אהבה. זה כל הסיפור.
באהבה גדולה,
אני."
יש משפט של הרב קרליבך על זה...אמונה!!!
אני לא זוכרת בדיוק איך הוא הולך אבל זה שתחפש את מי שאין לו חברים ותהיה חבר שלו..
תחשבי אם את היית כמוהן האם היית רוצה שיהיו לך חברותאנוניקי

אם כן,

אז תעשי זאת. בשבילך זה יכול להיות עם קצת מאמץ ובשבילם זה עולם שלם!

ואם לא,

אז אל תעשי זאת. (אני חושב שאם הגעת למסקנה שהם לא רוצות אז תחשבי שוב מנק' המבט שלהן שאין להם אף חברה, ואם עדיין הגעת אז יכול להיות שזה מה שנכון לעשות, ואם הסיבה שהגעת זה מפני שאת תחשבי שהן ישימו לזה שאת מתנהגת מלאכותית אז אעפ"כ אני חושב שהם ישמחו והרבה פעמים תוך שבועיים כבר זה לא מלאכותי).

מהצד שלי,

אני חושב שבוודאי שהן היו רוצות שתהי חברה שלהם.

ד"א הרבה פעמים אולי תגלי שאח"כ את באמת תאהבי אותם כדברי הר' דסלר -נתינה גורמת לאהבה. והרבה פעמים תגלי שהם באמת מיוחדות (ולא בקטע המוזר) מניסיון.

אז בהצלחה בשיקול הדעת.

תודה לעונים!לב סדוק

חברות שכוה רחמים..

ז"א אני לא באמת חברה של הבנאדם..

זה לא צביעות?

כאילו ברור שאני בשביל הבנאדם תמיד.. ואתייחס והכל..

אבל לתת הרגשה של חברות כשהחברות לא קיימת?

ועוד משהו, איך אני יכולה להרגיש רצון להתחבר למשהו?

אם אני לא רוצה להיות חברה שלה, אבל רוצה לרצות להיות חברה שלה... מה עושים?

אין בעד מהאנוניקי

נתחיל בשאלה הקלה איך להרגיש רצון להתחבר למשהו?

בגדול הגעת למסקנה שזה הדבר הנכון. אז זהו! התחברת כבר. (הרגש ממילא יגיע עם החברות או עוד לפני בהבנה שעשית את הדבר הנכון.)

האם זה לא צביעות?

אני בונה על כך שבהתחלה אולי זה נראה כמו צביעות אבל אחרי זה זה יהיה אמיתי.

אז לפי דעתי כבר מעכשיו ניתן לומר שזה לא צביעות. הלא כן?

נ.ב לעיתים בהלכה רואים מצב עתידי כאילו הוא כבר עכשיו.

איך עושים את זה?

בעיקרון את אמורה לעשות את מה שעושות חברות למען האמת בחלק הזה אין לי כל כך שמץ... אבל זה לא נראלי כל כך מסובך.

אם את תטבלי את זה בעוד קצת נתינה אז אני די בטוח שתצליחי ממש להרגיש ולחוות את העניין.

מסתמא גם היא תרגיש חברות מצד הכרת הטוב.

ואז יגמר כמו כל סיפור "וחיו באושר וגו' "

ועוד דבר: לבוא בבוקר ולהגיד בוקר טוב בחיוךאוריןאחרונה

וגם בהמשך להתעניין בחברה שמולך - זה לא משהו שצריך להיות שמור רק לחברות קרובות ולאלה שבולטות בחברה. אין שום סיבה להתעלם מבנות "שקופות" כי היא לא חברה שלי. כשין דיונים אפשר לעודד ולשאול מה דעתה ועוד ועוד  וכך להפחית את הבדידות והדחיה. אם מישהי נשארת דחויה- זו נקודה פחות לכל החברה שמסביב.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך