הנחת היסוד שלך שצריך לשבח את החלב, מטרידה אותי
החלב שלך הוא הכי טוב והכי מתאים לתינוק שלך. הוא משתנה בכל יום כך שיתאים לגיל של התינוק, ומשתנה בין בוקר לערב, כך שיהיה נח לעיכול ומזין בהתאם לשעת היממה. כשיש ווירוס בשטח, החלב שלך מכיל את התרופה (הנוגדנים) לווירוס הזה. איך אפשר להשביח עוד יותר המצאה כזו גאונית? איך ניתן לשכלל אותה עוד יותר?
כמובן, יש יוצאים מין הכלל, אבל האמא צריכה להיות במצב מאוד לא טוב, בשביל שהתינוק ייפגע. התינוק (החלב) מקבל ראשון, והאמא במקום שני. יש גם שינויים נקודתיים (לפעמים יום אחרי מחלה/צום, או אחרי ארוע קשה נפשית, כמו שתארת), אבל אלה דבררים שמסתדרים תוך יום ופחות מיום, ולא משהו שצריך לתת עליו את הדעת ובטח שלא לדאוג.
אמהות שואבות (עובדות) נאלצות לפעמים לנסות ולהגביר את הכמויות, מכיוון שמשאבה מעודדת פחות טוב את הגוף מאשר פה של תינוק, לייצור החלב, ומכיוון שתינוק אוכל יותר מבקבוק מאשר מהשד (למרות שהוא לא צריך את זה, ופשוט בגלל שזה קל יותר לשתות מבקבוק מאשר מהשד). "חילבה" הוא מוצר המזון היחיד שהוכח מחקרית שמגביר את ייצור החלב, ויש תוספי תזונה מיוחדים לאם המניקה שמכילים חילבה (בחנויות הטבע), לאמהות המאותגרות תימנית ;)
גיסתי, אגב, מוכנה להישבע בשקדים טבעיים. לדעתי שקדים יותר טעימים מחילבה, אז אני הייתי מנסה קודם את השקדים (אני מאותגרת תימנית וחילבה מזכירה לי... טוב, לא משנה...).
שיהיה ב נ ח ת !!!