שאלה קצת מוזרה,אני העבד

בס"ד

נכון תמיד אומרים ששלושה מקומות אין אומות העולם יכולים לומר גזולים הם בידכם:

מערת המכפלה, וקבורתו של יוסף ומקום המקדש?

אז זה לא כפירה בקב"ה?

הרי ה' ברא את כל העולם,

והוא ברא אותו בשביל עמ"י (רש"י בראשית א', א'),

אז למה אנחנו צריכים להוכיח ע"י קניה שזה שלנו???

ובכלל,

איך אברהם, יעקב ודוד קנו,

אם הם ידעו שה' מביא לעמ"י את כל הארץ???

זה מראה שהם ח"ו לא האמינו שה' ייתן לנו את כל הארץ.

..נגרינסקי
כפירה באל זה בטוח לא...
הארץ יעודה להיות לעם ישראל בסופו שלדבר בכל מקרה...
אבל מה לעשות, דברים לא מקבלים על חינם, צריך מאמץ לקבל אותם... לקנות אותה בכסף, ללחם עליה וכדו'
ויש לנו החיוב לעשות המאמץ הזה כי הארץ שיכת לנו...
זה כל שכן שמראה על אמונתם, שיודעים שהאל יצליח בעדם בכיבוש הארץ ולכן שואפים אליה...
אבל אם במילא היא תיהיה שלנו, למה לקנות אותה,אני העבד

ועוד לעשות מזה כזה סיפור שכולם יראו?

מלחמה, אני מבינה,

צריך לעשות את המאמץ כדי לנחול את הארץ,

אבל לקנות?

זה לא מוכיח שזה שלך בכלל

(או שיש לך הסבר אחר למה שקורא היום עם הר הבית מערת המכפלה וקבר יוסף).

וחוץ מזה,

הרי הציעו לאברהם את המערה בחינם,

והוא קנה אותה כדי שלא יוכלו להגיד בעתיד שהיא גזולה בידינו,

ה' נתן לנו אותה!!!

כמה סיבות...נגרינסקי
אפשר לומר כדי לחזק את הקשר בין העם לארץ... מה שאני עומל עליו מרגיש לי יותר שייך...
אפשר לומר לבעבור להראות העמים מסביב שהארץ שייכת לנו בצדק כי עשינו מאמץ ולא כי פוף העמים שהיו פה הלכו ואנו באנו... אם זה היה ככה היו אומרים שאין לנו זכות בכלל על הארץ...
קניה, כי קודם פונים בדרכי שלום, מלחמה זה בדיעבד... קניה זה דבר המוסכם על שני הצדדים, אם אין הסכמה אין קניין ובדרך להשיג היא במלחמה...
המצב היום ששטחים מהארץ לא בידינו זה תוצאה שלגלות, בעז"ה נחזיר אותם בשלימות אלינו ע"י הדרכים האלה... עד הגלות השטחים האלו היו אצל ישראל וכל העולם הסכים על זה...
על התשובה השניה-אני העבד

בס"ד

התפקיד שלנו זה ללמד את כל העולם שהקב"ה קיים!!!

בהנחה שכן, זה סותר?נגרינסקי
....בוערת לא"י!!!
זה בשביל אומות העולם. יש ביניהם כאלה שלא מאמינים שהקב"ה קיים, ולכן חושבים שגם אם נאמר שהוא נתן לנו את הארץ זה במילא לא תקף, כי הוא לא קיים. אז לכן קנו אותם בכסף מלא, משהו גשמי, שכולם מסכימים עליו, כדי שאף אחד לא יוכל להכחיש. זה לא כפירה, כי כמובן אנו מאמינים שה' יתברך נתן לנו את הארץ וזה לא קשור בכלל. אבותינו הקדושים עשו זאת כדי להוכיח במשהו מוחשי את בעלותינו על מקומות אלו. לא מתוך כפירה, אלא מתוך חשיבה לרחוק.
ולמה שהם יאמינו לתורה?אני העבד

שאלה נפלאה מאד! תזכירי לי לענות עליה. לימדתי את הילדים השנהנפש חיה.

את זה.

עיין הרב חרל"פאנו_נימי (G+)

מי מרום,יסוד התפילה מאמר קונה הכול.תירוץ יפיפה.

אתה מתכוון לתירוץ שהוא מבאר עם דברי רש"י בבראשית?יהדות=דרך חיים

לא זוכר...עי"שאנו_נימי (G+)

ותביא גם אתה איזו תשובה ככה...סתם.די חפרו על זה.

אין לי כח לכתוב, אבל הרבי מליובאוויטש כתב על זה בשערי א"ייהדות=דרך חיים

תשובה מאוד יפה אך אני לא כ"כ זוכר אותה והאמת. משמע מהגר"א ותלמידיו שיש עיניין גדול ברכישה עצמה אף במצב כיום!!! ובגאולת קרקעות יש עיניין יותר גדול מסתם יישוב הארץ(מבלי ח"ו להוריד ממצוות מיישוב הארץ ששקולה כנגד כל המצוות שבתורה) . קונה קרקע מגוי נותן לו אונו אפילו בשבעס קוידש!! כמדומני שהרב יעקב אריאל שליט"א התיחס לכך באוהלה של תורה בנוגע לאיזה משו שהיה בסיני תובב"א  ואמר שבמצב של גאולת קרקעות זה יותר כי יש בזה גם יישוב הארץ וגם הורשת הגויים (עיקר המצווה של והורשתם את הארץ לדעת רש"י). בכל אופן לעניות דעתי יש עיניין ברכישה עצמה בוודאי אבל זה רק במצב שאי אפשר להוריש אותם בדרך הפשוטה (דומה למצב של אדם פרטי היום... ובוודאי שצריך לפעול על מנת להוריש ואכמ"ל)

תוכל לענות לה על הטענה של הכפירה?נפש חיה.
הפוך מכפירה!יהדות=דרך חיים

משום שגם לעתיד לבוא (תקופתנו) נצטרך לגאול קרקעות ולכבוש את הארץ. שלושה מתנות נתן הקדוש ברוך הוא לישראל שנקנים ע"י יסורים תורה א"י ועולם הבא גם אז אצל אברהם א"י ישראל נקנתה בייסורים כולשהם.

אברהם ידע שא"י שלנו ובכל זאת פעם על מנת לחונן אפרה וכך גם אנחנו! אנחנו מאמינים באמונה שלמה שא"י כולה שלנו ובכל זאת אנחנו פועלים לגאולתה כי זוהי הדרך לקיום ההבטחה! כמו שכתב הרבי מליובאוויטש בכמה מקומות על כך שבקניית מערת המכפלה אברהם אבינו התחיל את כיבוש הארץ-קיום ההבטחה שהבטיח ה' תעשה על ידנו...

ואוסיף קצת מדברי הרבי מליובאוויטש

בראשית רבה ע"ט:בלי תיוגים

א"ר יודן בר סימון: זה אחד מג' מקומות שאין אומות עולם יכולים להונות את ישראל לומר, גדולים הם בידכם, ואלו הן: מערת המכפלה ובית המקדש וקבורתו של יוסף (שכם).

מערת המכפלה, דכתיב (ט"ז): "וישמע אברהם אל עפרון וישקול אברהם לעפרון את הכסף";

בית המקדש, דכתיב (דברי הימים א' כ"א כ"ד): "ויתן דוד לארנן במקום שקלי זהב משקל שש מאות";

וקבורתו של יוסף שנאמר (בראשית ל"ג י"ט) "ויקן את חלקת השדה אשר נטה שם אהלו מיד בני חמור אבי שכם במאה קשיטה".

לגבי אברהם ומערת המכפלה:

מדרש הגדול-

בא וראה ענותנותו של אברהם אבינו! שהבטיחו הקב”ה לתת לו ולזרעו את הארץ עד עולם ועכשיו לא מצא מקום קבורה אלא בדמים מרובים ולא הרהר אחר מידותיו של הקב”ה ולא קרא תגר ולא עוד אלא שלא דבר עם יושבי הארץ אלא בענווה שנאמר "גר ותושב אנוכי עמכם" – אמר לו הקב”ה: אתה השפלת עצמך, חייך שאני אשימך אדון ונשיא עליהם.

רמב"ן-

ד"ה ואחרי כן קבר אברהם:...ונכתבה זאת הפרשה להודיע חסדי השם עם אברהם שהיה נשיא אלהים בארץ אשר בא לגור שם והיחיד, וכל העם היו קוראין לו "אדוני", והוא לא אמר להם כן שהיה שר וגדול, וגם בחייו קיים לו ואגדלה שמך והיה ברכה, ואשתו מתה ונקברה בנחלת ה'. ועוד כי רצה להודיענו מקום קבורת האבות באשר אנחנו חייבים לכבד מקום קבורת אבותינו הקדושים. ורבותינו אמרו (ב"ב טז.) שגם זה מן הנסיונות של אברהם שבקש מקום לקבור את שרה ולא מצא עד שקנה אותו.

אהלן! תראינפש חיה.
אני עניתי כך לילדים שלי ששאלו (מלמדת השנה בבית ספר חילוני) כשלימדתי על קניין המערה

כשאתה קונה מוצר נניח בגד
אתה ניגש לקופה ומבצע תשלום + קבלה שמתעדת ת הקנייה.
מדוע? וכי למה שהמוכר לא יפתיע באיזה ג'סטה נחמדה וייתן חינם בלי לעמוד בתור ולשלם?

תשובה
כדי שתהיה הוכחת קנייה על מנת למנוע עלילות כגון "לקחת בלי רשות" או שישנה את טעמו וייתאונן על גזילה. וכד'.

לכן אברהם התעקש על קנייה בכסף מלא
למרות שעפרון החיתי (ובני חת כמסופר בבראשית) רצה לתת לו חינם!

ספורנו אומר שאף על פי שעפרון ימכור לאברהם את המקום, אולי יערער על כך שלא יקבור את שרה במקום ההוא. לכן ביקש אברהם שעפרון ימכור אותה בכסף מלא (כדי שיהיה המקום שייך לו בוודאי מכח הקנייה) ואחר כך יקבור את שרה.
עייני גם באור החיים שאומר דבר דומה.

אומות העולם לא מכירים כולם בכך שעמישראל זכה בארצו ומתוקף כך יכול להשתמש בכל מקום שהוא.

לכן יש עניין ליצור מציאות קיימת שמוכיחה את בעלותנו במקומות אלו.

הטענה האחרונה שלך לא נכונה מסיבה אחתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ט' בסיון תשע"ז 22:18
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ט' בסיון תשע"ז 22:13
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך ט' בסיון תשע"ז 22:10
צריך לפתוח פרשנות וללמוד לעומק
לפני שזורקים טענה כל כך איומה
על אבות האומה!!!

בלי נדר אבדוק ואשיב לך.

בינתיים
נא חזרי בך ממחשבת הכפירה אודותיהם.
חלילה לנו לחשוב כך!!!

-q-15131513-1513&catid=21&Itemid=100512">"ג' מקומות אין אומות העולם יכולים לטעון גזולים הם..."

אומות העולם יודעים שיש לנו זיקה מיוחדת אל הארץ.
לכן דווקא הנקודה העיקרית היא ארץ ישראל כדברי הרב חרלפ.
מצאתי לך עוד משהו http://www.yeshiva.org.il/midrash/1021

כאן התשובה היא שאף שהבעלות על הארץ קיימת , הקדושה שלה לחול רק על ידי קניין.
http://shaalvim.co.il/torah/view.asp?id=121

כך שזה מפקיע את טענת הכפירה חלילה כלפי אבות האומה.

מקווה שעניתי לך.
שבוע טוב!
ממש לא התכוונתי לזה,אני העבד

בס"ד

חס וחלילה שתהיה לי כוונה כזאת.

ברור לי שאבות האומה היו צדיקים גמורים,

אבל דיברתי על זה עם חברות,

וממש לא הבנו איך זה יכול להיות!!!

ברור לי שהם ידעו מה הם עושים ושיש לזה הסבר,

רק רציתי לדעת מהו.

אם לא הייתי מאמינה שיש לזה הסבר,

לא הייתי שואלת.

תודה לכולם על התשובות

שמחה שהסצדרתנפש חיה.אחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך