משהו שכתבתי ותליתי בכיתה שליפתח האוהל

משהו שכתבתי ותליתי בכיתה שליפתח האוהל

תורה ציווה לנו משה!

לאחרונה התעורר דיון בפורומים שונים ומשונים סביב נושא לימוד הגמ' והיות ואני הייתי צד וויכוח ראיתי לנכון להביע את עמדתי הענייה בנידון כפי שאני מבין אותה בשכלי הדל(ולא בצחוק) ומשלא הבין מה הנושא אז הנני פותח קבל עדה ועם: האם יש אנשים שאינם מוכשרים ללמוד גמ' רוב שעות למודם, והאם זה אפשרי?

אז קודם כל בנינו, שאף אחד לא ישמע- האם כולם יכולים ללמוד גמ' 4 שעות ביום מינימום? לא נראה לי, אך היות ואני הנני תיכוניסט שלא מבין כלום מהחיים בכלל ומהתורה בפרט, ותוסיפו לזה שאני שביעיסט… נזר הבריאה פאר היצירה או יכל להיות גם חלאת המין האנושי, ואתם לא צריכים לקבל את דעתי, לכן הבה נביא את דברי מרן הראי''ה קוק זצ''ל  ונבחן מה האמת.

כתב הרב-

''כל אחד צריך לעסוק בעסק שלו במה שיש לו על זה הכנה, ובייחוד הדבר נוהג בענייני הלימוד … מכל  מקום  צריך שיהיה אמיץ ולא יעזוב את מה שמכשיר את בייחוד את רוחו''                               לכל אדם יש עניין בלימוד התורה שאליו הוא משויך ובו הוא צריך לעסוק.

העניין הזה הוא דווקא גמ'? (אחרת מה החידוש)

ועוד כתב הרב-

''ישנם שיצאו לתרבות רעה, מפני שבדרך לימודם והשלמתם הרוחנית בגדו בתכונתם האישית המיוחדת, הרי שאחד מוכשר לדברי הגדה, וענייני הלכה אינם לפי תכונתו להיות עסוק בקביעות''.                                                

כלומר ישנם אנשים שיצאו לתרבות רעה מפני שמה שלמדו לא התאים להם ולא לאישיותם, יש אנשים שמוכשרים לענייני הגדה, והלכה זה… לא הוא, ואינו יכל לעסוק בהם בקביעות.

''ומתוך שאינו מכיר את כשרונו המיוחד הוא משתקע בענייני הלכה כפי המנהג המורגל''.

אבל היות שהוא אינו מכיר את כשרונו ואת הצורך הלימודי המיוחד לו, הוא לומד הלכה( ובמקרה דנן גמ'), ולמה? ''כפי המנהג המורגל'' מפני שבחורי ישיבה חייבים ללמוד גמ' רוב הזמן או מכוון שאיך מתדבקים בה' ית' אם לא דרך…

''והוא מרגיש בנפשו ניגוד לאלה העניינים שהוא עוסק בהם מתוך שההשתקעות בה אינה לפי טבע כשרונו העצמי.''

הוא מרגיש ריחוק מהלימודים האלה מכיוון שהוא משתקע בנושאים לא לו.

''אבל אם היה מוצא את תפקידו וממלאו, לעסוק בקביעות באותו מקצוע שבתורה, המתאים לתכונות נפשו, אז היה מכיר מיד שהרגשת הניגוד שבא לו בעסקו בענייני הלכה לא בא מצד איזה חיסרון בעצמם של הלימודים הקדושים והנחוצים הללו, אלא משום שנפשו מבקשת מקצוע אחר לקביעותה בתורה.''

אם האדם היה מוצא את הלימוד המתאים לו היה מבין הוא שהרגשת הריחוק שהוא חש כשלומד הוא עניינם אחרים לא בא מכיוון שיש איזה שהוא חוסר בשאר הלימודים אלא משום שנפשו רוצה משהו אחר.

''ואז היה נשאר נאמן באופן נעלה לקדושת התורה, ועושה חייל בתורה במקצוע השייך לו, גם עוזר על יד אותם שידם גוברת בהלכה להטעימם מנועם ההגדה''.

ואם היה האדם באמת לומד את הלימוד השייך לו היה הוא נשאר נאמן לתורה באופן מלא ועושה חייל בלימוד הזה, וכן מחדד את אלה שעיקרם זה הלכה.  אך היות ולא עשה כך-

''אמנם כיוון שאינו מכיר את סיבת הרגשתו הנוגדית בלימוד והוא מתגבר על טבעו''.

כלומר הוא מתעלם מהרגשתו ומהעניין ולומד הוא עניינים שהם לא מתאמים לתכונתו.

''תכף שנפתחים לו איזה דרכים של הפקר הוא מתפרץ ונעשה שונא וער לתורה לאמונה, והולך מדחי אל דחי, ומהם יצאו מה שיצאו מבני פרצי עמנו, המתנשאים להעמיד חזון ולסמות עינו של עולם''.

ואז כשמוצא איזה פריצה הוא עוזב את דרך התורה והמצוות לגמרי, ולמה כל זה קרה? כיוון שלמד דברים שנפשו לא מוכשרת אליהם. חיים נחמן ביאליק למד בישיבת וולואז'ין- כפר(אמנם לא לגמרי)

ולמה- משום שלא היה מוכשר ללמוד תורה כפי שהם היו לומדים שם אלא היה צריך דרך אחרת ללימוד, בדרך הזו האדם מאבד את האני שלו ומתעלם מתכונות שהקב''ה טבע בו.

ועל איבוד האני כתב הרב-

''...באים מחנכים מלומדים, ומסתכלים בחיצוניות, מסיחים דעתם גם הם מן האני''.

באים ת''ח גדולים ומתעלמים מן הפנמיות של הבן-אדם מלמדים אותו דברים שהוא לא מוכשר ללימודם, רוב זמן לימודו.  והם-  

''ומוסיפים תבן על המדורה, משקים את הצמאים בחומץ, מפטמים את המוחות ואת הלבבות בכל מה שהוא חוץ מהם''

ואז..

''והאני הולך ומשתכח.''

לאט לאט הוא שוכח את עצמיותו ואת מהותו הפנימית והוא מבזבז את כוחות החיים שהקב''ה טבע בו, ולכן…

''וכיוון שאין אני- אין הוא, וק''ו שאין אתה''

כלומר משום שהאדם לא מתייחס לנפשו ולמהותו הפנימית- להאני האמיתי שלו, הוא מסתכל גם על אחרים באור לא נכון כי האדם מודד אחרים תמיד בייחס אליו וכיוון שהוא לא הוא, אז הוא מודד ביחס לא נכון, וק''ו שאתה לא אתה (כיוון שאני מודד אותך ביחס אלי).

ועוד כתב-

''לפעמים מרגיש האדם , שאיזה חלק מן התורה והחכמה נדרש לו לפי תכונתו ותיקון נשמתו וכל מהותו, וכשהוא נוטה ממקצועו לדרך אחר מרגיש הוא עצבון ושברון פנימי בקרבו''

לפעמים מרגיש אדם שייך לאיזה שהוא חלק בתורה הקדושה, שהוא מתאים לנפשו ולנשמתו, וכשהוא מתעלם מהרצון הזה הוא מרגיש עצבות, כי הוא מחסיר מהלימוד המיוחד לו( וכך גם לחכמה כללית). ללמדך שיש דבר כזה שמשהו לא יכל ללמוד דווקא גמ' ואם תרצו לדעת עוד בעיות שקורות מזה שבן אדם מתעלם מעצמיותו ולומד דברים שלא שייכים אליו, תקראו את הפסקה הבאה (מיד) באורות, כי זה פשוט ארוך ומסובך בשביל לכתוב פה.

ועוד כתב הרב:

''בהאי כללא שלא יטייל בפרדס אלא מי שמלא כרסו בבשר ויין, יש לומר דהיינו במי שבא לעשות רק כפי חובת הדין''

כלומר כל מה שאמרו שאין ללמד פנימיות התורה אלא אם כן אדם מילא כרסו בש''ס ובפוסקים וכו' מדובר רק באדם שבא לעסוק בזה כי הוא צריך, מכיוון שיהודי חייב במצוות ת''ת אז הוא חייב ללמוד גם פנימיות כי זה חלק מהתורה. אבל-

''אבל מי שמרגיש בלבו חשק ותשוקה ללמוד הדברים הפנמיים להשכיל באמיתתו ית', הרי הוא בכלל אין אדם לומד תורה אלא במקום שלבו חפץ, כיוון שמן הסתם יש לו לזה כישרון מיוחד''.

אבל מי שקיימת בו תשוקה לדברים פנימיים אינו צריך למלא כרסו וכו' אלא יכל ללמוד גם בלי זה כיוון שמן הסתם קיים בו כישרון מיוחד לזה(אגב קושיה כל מי שנגד פנימיות בזמן קצת פחות מגיל40 או מי שלא מלא כרסו בש''ס ובפוסקים).  ואני מדלג קצת-

''... אצלו וודאי בשר ולחם המה.''

כלומר זה המזון העיקרי לנפשו. ואני מדלג עוד קצת-

''...ועיקר לימודו בעומק שימחת לב וקביעות יהיה במה שנפשו חושקת לדבקה בידיעת שמו ית', וידע שלו כך יאתה.''

לא רק שהוא צריך ללמוד את מה שנפשו חושקת אלא צריך זה להיות עיקר לימודו!!! מכל אלה משמע ללא כל ספק שיש לכל בן-אדם את הלימוד המתאים לו, כן, לא כולם יכלים ללמוד גמ' כל הזמן ובא נגיד שאפי' לא חלק מהזמן, כן בוקר טוב אליהו, וגם אף אחד לא ביקש מהם את זה אלא צריך להיות עיקר לימודו במה שנפשו חושקת, כן חייבים ללמוד גמ' אין מה לעשות אבל שזה יהיה עיקר לימוד אותו אדם? ואת כל זה לא כתב שביעיסט וכו' אלא אחד מגדולי ישראל שלמד כל יום 60 דפי גמ' עיון!  כך שאולי אפשר להאמין לו קצת…

וחוץ מזה, בחייאת צאו מהסרט, לא כולם מסוגלים ללמוד גמ', אמנם ב''ה אני לא נכלל באנשים האלה, וגמ' זה לא אחת הבעיות שלי בחיים, אבל יש הרבה אנשים שזהו לא עניינם, מה קשה להבין?   

וגם להגיד שאם לא כך ולא ילמד גמ', הוא לא יוכל להידבק בה' ית' כמו שצריך? שלא תבינו אני לא בא לזלזל בגמ', שאני בהחלט אוהב ללמוד, גמ' זה מה שהחזיק אותנו בגלות, זה מה שהחזיק אותנו בגלות, זו התורה!!! הקב''ה נמצא במילים ששם, אבל מי שלא מסוגל ללמוד גמ' זה לא בסדר? הקב''ה הביא לו נפש כזו מה אפשר לעשות, ויש לי גם שאלה מכינות קדם צבאיות זה לכתחילה או בדיעבד?(אני מדבר על הרעיון בתאוריה לפחות) כי פשוט שם לא לומדים גמ' רוב היום .              

אדם כך יכל לאבד את האני שלו!!                                                                                        

אני באמת מקווה שאף אחד לא ייקח טרמפ' על הדברים וכל אחד שקצת קשה לו ללמוד גמ'  יגיד-'' הנפש שלי וכו'' שיהיה ברור לא מדובר על אדם שקשה לו, וגם אדם שבאמת מרגיש ניגוד

לדבר בשביל להגיד שנפשו לא מתאימה לזה, צריך לעשות התבוננות רבה  אבל בסוף בחור יכל להגיע למסקנה שזה לא הוא!! מה לא מובן בזה.          

ונסיים בשיר המפורסם פחות או יותר(25,262 צפיות זה בהחלט מכובד..)

זה העסק שלנו לעסוק בדברי תורה, הו הו הו זה העסק שלנו לעסוק בדברי תורה, להפיח חיים בדברים הקשים בתורתנו הקדוש, הו הו מה היה תמיד נחמתנו בעוניינו איפה מצאנו מקום מנוחה לנוח מעט מעמל תלאותינו, אם לא-בית המדרש עמקות הלימוד בצל הגמ' הקדושה, שמה פשטנו מעלינו את עול גלותנו ולבשנו מחלצות של קדושה…

וואו יפה ממש!!בלון הליום
שכוייח ענקי
וואו...לא קראתי אבל ארוך...כמה דפים תלית?אנו_נימי (G+)

תודה, ארבע דפיםפתח האוהלאחרונה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך