היא עשתה דור ישרים עוד בבית ספר, וגם אני צריך לעשות.
יש לנו חשש מהתוצאות, ברור שזוהי דרך העולם..והכל יהיה בדיוק כמו שהקב"ה רוצה, אבל איך מתכוננים לתוצאות רשמיות?
ובנוסף, איך נראות התוצאות? אישור חד משמעי? איך זה בדיוק עובד?
תודה גדולה,
אנחנו.

אם כבר עשית את הבדיקה אז יש תשובה ממש תוך כמה שעות..
ובד"כ זה "יש התאמה. שיהיה בשעה טובה..."
ממש ממש לא
זה תלוי במחיר אבל זה משבוע עד 3 חודשים..
אני מחכה להתנצלות... ;)
סתם.
אני מחכה לך בשיעורי פסיכו בנושא הבנת הנקרא
הוא כתב שהוא עוד לא עשה את הבדיקה לכן מבחינתם זה סיפור של מס' חודשים
ברוכה הבאה חדשים צריכים להביא עוגה ביתית!!
השאלה כמה השתדלות צריך.
מנגד הוא יכול לומר שתעשה עוד אלף בדיקות אולי הבחורה עם מום בלב שלא גילו
ולא להשתגע אחרי חששות.
ואם חלילה לא אנסה לראות אם ה' רוצה להצתיני אז זו התחכמות.
אז גם אולי אל תיקח תרופות כי זה התחכמות כי אם ה' היה רוצה לא היה מביא לך את המחלה וגם האדם יוכל למות למרות התרופות.
"ונשמרתם לנפשותכם" "ובחרת החיים" ועוד כהנה תורתינו הקדושה מזהירה אותנו לשמור ודאוג על בריאותינו, ולא צריך לקחת 5 גלגלים רזרבים תעשה ביטוח גרר..
בכל אופן אנחנו הקטנים צריכים לעשות השתדלותץ
ואגב אני עדין טוען שהדוגמא שנתתי לעיל היא טובה ואני סמוך ובטוח שגם ב"דור ישרים" יש לא פחות מעשר מצוות ואם תרצה לצאת ידי חובת המקובלים אתה גם יכול להניח את 10 אצבעותיך על המבחנה ולמלמל לשם יחוד..
נכון שרבינו יצא נגד רופאים וזה היה בכיקר נגד היהירות שלהם ששכל הכח אצלם ועל פיהם ישק דבר והם האחראיים למותו או חייו של האדם.
ובתור אחד שמכיר אישית ילד שנולד עם מומים ועיוותים בגלל שלא עשו בדיקו אני אומר לך שזה עצוב מאד וזה לא חייב להיות חשש רחוק, ולא הבנתי מה הבעיה בלעשות כאלה בדיקות.
סתם לעצום את העניים ולהגיד "פשיטות ותמימות" דומה לאותו ברסלבער משיגינער ואדיוט מבני ברק שכאשר נדרס לו הילד מול העניים בא אל הנהג ואמר לו: "אל תצטער ואל תהיה עצוב, זה שום דבר זה הכל ה', הכל לטובה הכל ה'"
לענ"ד רבינו היה מעודד את הבדיקות הללו ומאחר שהם קוראים בשם ה' ובעידוד הרבנים מכירים במלכות ה' אני לא רואה סיבה למה שאמרת.
העסק הזה באמת באמת יקר!!! העלויות של כל המכשור והבדיקות הן יקרות.
(אני לא אומרת שהם לא מרויחים, אבל הם עושים עבודת קודש, וגם מיילדת שעושה חסד עם היולדת- מקבלת משכורת בתחילת כל חודש.)
למעשה כשגדולי הדור אמרו לעשות בדיקה כזאת ובדיקה כזאת היא חיובית
הם גם רשמו מספר קרטריונים וחלק מהקריטריונים זה גם הסתרת מידע
אתה יכול להגיד שאדם כזה בציבור שלנו היה מתקבל בפשטות?
אני לא בטוחה בכלל.
למה סתם להוציא שם רע??
אני מכירה מישהי מאד מקרוב, נשאית של מחלה מסוימת והיא ממש לא הוגדרה כסוג ב', היא גילתה את זה כשהיא נפגשה עם בחור ובדיקת הדור ישרים יצאה לא מתאימה. היא ממש לא הוגדרה כסוג ב', תתפלאו לשמוע אבל גם בציבור החרדי מבינים שנשא זה לא בעיה אמיתית.
וכמו שכבר אמרתי בעבר, "דור ישרים" זו מתנה שהקב"ה נתן לנו. המטרה שלנו בנישואין (העיקרית) זה להביא את דור ההמשך שלנו. ולמה לא למנוע אסונות אם אפשר?
אם הקב"ה ירצה בכ"א להנחית עלינו מכה. או אה הוא יודע איך לעשות את זה למרות הדור ישרים...
אפעם לא שמעתי על דבר כזה...
הם בודקים נשאות של מספר מחלות. הם לא מספרים מה התוצאות אלא רק כשמבקשים להתאים שתי בדיקות הם אומרים אם יש בעיה בהתאמה או לא...
זה חובה לעשות את זה?
אפעם לא שמעתי על מישהו שעשה את זה..
רק עכשיו פעם ראשונה אני שומעת על המושג הזה..
ואז זה יותר זול, עושים את זה מתי שרוצים. זה מקובל יותר במגזרים החרדיים.
כשנפגשים עם מישהו אז זה תלוי בהם מתי בודקים התאמה אבל עדיף כמה שיותר מוקדם כי אם יש בעיה אז עדיף לדעת עליה כמה שיותר מוקדם...
הסיבה העיקרית של דור ישרים היא למנוע סבל מיותר של ילדים שלעולם לא יזכו לחיים נורמליים, וימותו לפני גיל 4...
אם היית יותר בקיא בנושא, היית יודע שמאז שהתחיל הארגון, השיעור של מחלת הטיי-זקס, למשל (וזו רק דוגמא אחת) ירד פלאים. אני לא מדברת שהוא ירד בכמה אחוזים, אלא שהוא כמעט נמחק.
וככה יש פחות ילדים שסובלים סבל מיותר, ויותר הורים שיש יותר סיכוי שהקשר שלהם יהיה יציב.
אתה באמת בספק אם זה דבר טוב ורציני? אתה באמת חושב שזה רק ארגון למטרה כספית? תחשוב שוב.
וחוץ מזה- זה אומר שאתה גם נגד אפידורל בלידה- כי "בעצב תלדי בנים", וגם נגד עבודות משרדיות כי "בזעת אפיך תאכל לחם", אתה גם נגד יציאת נשים לעבודה כי "והוא ישלוט בך"... ועוד כהינה וכהינה פרשנויות אישיות שלך על התורה הקדושה והטהורה שלנו.
אני מאמינה שה' לעולם לא היה ממציא כזה כלי אם הוא לא היה בא להקטין את הסבל בעולם בצורה כל כך דרסטית.
"למנוע סבל מיותר של ילדים שלעולם לא יזכו לחיים נורמליים, וימותו לפני גיל 4..."
תסלחי לי שלא אני לא זוכר את הציטוט במדויק: "נח לו לאדם שלא נברא משנברא" אז אולי ראוי לא להביא ילדים לעולם כלל...
זה בעיקר נקודה למחשבה. וודאי שאי אפשר לומר כך שהרי הקב"ה מצווה אותנו בפריה ורביה. שאלה למחשבה (אני לא יודע את התשובה על כך):נניח שיש אדם נישא במחלה מסוימת שברור שצאצאיו ימותו לפני גיל 30 לצורך השאלה נניח גם שלא יסבלו כל סבל מיוחד, האד לאדם זה עדיין תהיה החובה של "פרו ורבו".
בעצם מה שאני בא לומר שאנחנו והגיוננו מוגבלים, התורה נתנה לנו כללים ועקרונות איך לחיות בעולם הזה "וחי בהם", והשאלה היא האם התורה הרחיקה לכת עד כדי בדיקות אלו או לא?
"אם היית יותר בקיא בנושא, היית יודע שמאז שהתחיל הארגון, השיעור של מחלת הטיי-זקס, למשל (וזו רק דוגמא אחת) ירד פלאים. אני לא מדברת שהוא ירד בכמה אחוזים, אלא שהוא כמעט נמחק.
וככה יש פחות ילדים שסובלים סבל מיותר, ויותר הורים שיש יותר סיכוי שהקשר שלהם יהיה יציב."
השאלה אם כל אלה הם שיקולים הלכתיים.
"אתה באמת בספק אם זה דבר טוב" - כן, אני אכן בספק גדול אם זה טוב.
"ורציני?" - אני מניח שזה רציני.
"אתה באמת חושב שזה רק ארגון למטרה כספית?" - לא טענתי שהארגון רק למטרה כספית.
"וחוץ מזה- זה אומר שאתה גם נגד אפידורל בלידה" - כן אני נגד אפידורל בלידה, אבל דוקא לא מהסיבה שאת מציינת, אלא מהסיבה שמנסיון מצטבר, חווית הלידה בכללותה(לפני, במהלך, ואחרי),בריאה, וקלה הרבה יותר, וכמובן פחות מסוכנת מאשר לידה עם אפידורל. וכל אישה תעשה כפי הבנתה, אם תתיעץ איתי- חד משמעית אומר לה שלטובתה האישית עדיף ללא אפידורל!
"בעצב תלדי בנים" - זה אכן עונש שהקב"ה השית עלינו, לא, אין מצווה לפתח ולהעמיק זאת.
"וגם נגד עבודות משרדיות" - יש יתרון גדול וברור כמעט מכל הבינות בעבודה יצירתית ועדיף באדמה.
"בזעת אפיך תאכל לחם", - אך שוב, לא מהסיבה שאת מציינת. כי אם - ראשית שלא יהיה לחם חינם, סיפוק בעבודה, בריאות הגוף והנפש וכו'.
"אתה גם נגד יציאת נשים
לעבודה" - אני קטן, אבל ברור שהתורה מצווה את הגבר לפרנס וכך גם ברב הכתובות.
"כי "והוא ישלוט בך" - גם כאן הסיבה שאת מציינת לא נכונה ולא רלוונטית.
"ועוד כהינה וכהינה פרשנויות אישיות שלך על התורה הקדושה והטהורה שלנו." - אכן כל מה שתלמיד עתיד לחדש כבר ניתן בהר סיני. אך אני יכול להרגיע אותך אני לא מחדש כאן כלום.
"אני מאמינה שה' לעולם לא היה ממציא כזה כלי אם הוא לא היה בא להקטין את הסבל בעולם בצורה כל כך דרסטית." - הייתי רוצה להאמין כמוך שאקדחים, טילים פצצות לא קיימים בעולם.
אני מתנצל שהייתי תמציתי, אך בעיקרון יש להרחיב את היריעה על כל אחת ואחת מטענותייך, בעז"ה אם יש לך הרצון האמיתי והכן להתעמק בנושא, אשמח לסייע לחפש את המקורות הרלוונטים.
יש בעולם שתי בחינות יצירה ראשונה ויצירה שניה, האחד הוא חובת ההשתדלות במקסימום-יצירת האדם והשניה היא התוצאה שאין לנו בה שום נגיעה ושום יכולת השפעה.-יצירת ה'. אדם צריך להשתדל שכן "אין הדבר תלוי אלא בי", "אם אין אני לי מי לי". השתדלות מקסימלית. ועם זאת לדעת שבאופן מוחלט אין לו שום יכולת להשיג אלא ברצון ה'. כך למעשה, להבנתי, אדם עושה במקסימום השתדלות מעשית אבל שומר על פשטות ותמימות ביודעו שאין לו שום יכולת השגה, ושהכל בגדר השתדלות בלבד. הגבול הוא בעצם במקום שאדם חושב שהוא פועל ולכן זה הצליח ולא מבין שהוא פועל וה' "מאשר" מלמעלה את מאמציו ומצליח את דרכו.
מאז הקמת דור ישרים המחלקה של הטייזקס ברכסים ,נדמה לי, כמעט התרוקנה, דבר מבורך לכל הדעות. הנה רק לאחרונה היה הסיפור של הזוג המדהים הי"ד גבי ורבקי הולצברג שנרצחו בהודו. ב"ה שלא נבדקו.... מה עם ישראל זכה לקבל בזכות הזוג המסור והקדוש הזה. ומצד שני איזה סבל נוראי לאבד ילד ממחלה שניתן היה למנוע ועוד ילד לאחר רציחתם ורק מוישי נותר פליט ושריד יבל"ח.
ההשתדלות שלנו צריכה להיות מקסימלית, לרופא ניתנה רשות לרפא וזה תפקידנו לקדם את העולם עד כמה שניתן למנוע סבל וצער מעצמינו ומאחרים אבל בלאו הכי נסתרות דרכי ה' והוא מייסרנו כרצונו לטובתינו. אין כאן שום סתירה בין פשטות באמונה להשתדלות. לעולם יהיה קיים מתח בין השתדלות לאמונה ומה שכתבתי למעלה בעיני הוא האיזון הנכון. נדמה לי שזה מדברי המהר"ל אבל מה לעשות ואני מודה שבסניליותי אינני זוכרת מי המקור בוודאות.
נתקלתי אישית במקרה של חוסר התאמה.
גם אני לא ציפיתי, אבל זה קרה. אחרי זה שמעתי על עוד מקרים, אומנם בודדים אבל קיימים.
דור ישרים ממליץ לבצע את בדיקת התאמה בתחילת הקשר כדי למנוע עוגמת נפש בסיום הקשר. והם לא מוכנים לתת תשובות למאורסים.
אבל שמעתי שהרב בורנשטיין ממכון פועה רצה להקים (לא יודעת מה קרה בסוף) איזה מכון לתמיכה במידע גנטי לזוגות שקשורים זמן רב ונתקלו בבעית חוסר התאמה.
דרך קופ"ח, אם זה חשוב לכם לדעת מה בדיוק התוצאה. לא מתמצאת אבל זה נראה לי גם מסובסד ובעיקרון נראה לי שאם אחד עושה והתשובה שלילית אין צורך לשני לבדוק. לא בטוחה שזה ככה אבל אם רלוונטי שווה לבדוק.
בהצלחה!
האם תחליטו להיפרד?
אם אתם בשלב שעדיין יש אפשרות כזו - שתפרדו - אז יש טעם לבצע את הבדיקה, אם לא - אז מזל-טוב לארוסיכם!
בעיקרון הבדיקה היא בדיקה גנטית של מספר מחלות קשות, רציסביות - כלומר שאם רק אחד ההורים נושא את הגן הפגום - המחלה לא תעבור לילדיו, כך שתשובה - "זה מתאים" מדור ישרים אומרת שאין לשני בני הזוג גן פגום באותה מחלה. זה אומר שיתכן שאם בת זוג אחרת (או בן זוג אחר) כן תתעורר בעיה.
האם בגלל זה לא להתחתן? או להתחתן - ולהתמודד עם מה שיש? (ויש גם פתרונות טכניים והלכתיים לחלק מהבעיות - מכון פוע"ה), זו כבר שאלה אישית ואמונית שצריך לברר עם הרב שלך - ולא באינטרנט
גם אני עשיתי דור ישרים בשמינית. וחשבתי שזה ממש חשוב.
כעבור כמה שנים- נפגשתי עם המציאות...
וגיליתי שלב שבור (או חשש ללב שבור) זה הרבה יותר מפחיד ומסוכן...
השיטה של דור ישרים מתאימה לעולם החרדי- ששם יש המון בירורים לפני שנפגשים בכלל...
אצלנו- מצב של זוג שיוצא כבר שנה- כבר לא שייך!!!
לא שוברים זיווג על סיכוי של 25% !!!! במיוחד שאת הסיכוי הזה גם אפשר למנוע- לפני או בתחילת הריון.
אבל עכשיו שאתם החלטתם לעשות-
תהיי רגועה- אם אאת לא יודעת על היסטוריה משפחתית כזו- אין יותר מידי הפתעות...
תנצלי את הזמן להתפלל להשם שיתן לך ילדים בריאים (אף פעם לא מוקדם מידי להתפלל על זה... )
אני מכירה את 4 הסיפורים באופן אישי ממקור ראשון ואני אכסה קצת את הפרטים.
אישה 1 - לאחר שנים ארוכות ונסיונות רפואיים רבים שלא עזרו להכנס להריון פנתה לקבל ברכה מרב גדול.
לאחר הברכה נזדמן לה ללכת לרופא ממוחה י ותר מאלא שטיפלו בה בעבר, ובפעם ההיא נכנסה להריון.
אישה 2 - קיבלה ברכת רב שתלד אך לא מוכנה להעזר לשם כך ברופאים, וכיום לאחר כמעט 20 שנה של נישואין, ללא ילדים.
אישה 3 - עברה בדיקות גנטיות רבות לפני החתונה ועם זאת אחד מילדיה חולה במחלה גנטית.
אישה 4 - במהלך הלידה של ביתה הבכורה, הסתבכו הענינים היא נכנסה לניתוח בהול שלאחריו אמרו לה הרופאים שאין סיכוי להריונות נוספים. בע"ה וב"ה כשפגשתי אותה כבר היו לה מעל 5 ילדים.
מסקנתי - צריך הרבה תפילות, והרבה עזרת ה' אך צריך גם את שליחיו הרופאים (וכליהם הרפואיים) לקבל דרכם את ברכת ה'.
אני לא מבינה את ההתנגדות לדור ישרים כשזה נעשה לפני הכרות עם בן זוג ובשלב הגישוש בודקים האם ישנה בעיה גנטית. אין סיבה ליצור בעיה ולהפגש למטרת נישואין עם מישהו שיש סיכון של 25% ללדת ילד עם פגיעה גנטית קשה (זה סיכון גבוהה מאוד) מצד שני אם היה לי קשר מדהים עם בחור לא הייתי מוותרת עליו אלא מרבה בתפילות ותחינות לבורא עולם.
לא מסכים איתך.
עדיף לב שבור לרגע ולא לב שבור לכל החיים (אני מכיר ילד חולה ב - CF, ורק מלראות אותו הלב שלי נשבר). אם אין התאמה, ממש לא רצוי להתחתן.
וכדי לא להגיע למצב הזה, הכי טוב זה לעשות את הבדיקה כשרואים שהקשר מתחיל להתקדם.
כמו שכתב כבר משה4 לב שבור לכל החיים זה יותר קשה מלב שבור זמני.לכן זוג שנפגש זמן ממושך צריך לעשות עם עצמו חושבים-באיזה כאב לב הוא מעוניין.כל אחד ומה שהוא מעדיף.
סיכוי ידוע מראש של 25% ללדת ולגדל ילד שיסבול כל חייו זה לדעתי הרבה מדי. ב"ה שלא העמידני בפני נסיון של שבירת קשר בגלל אי-התאמה גנטית. לכן גם דור ישרים ממליצים על בדיקת התאמה לא רגע לפני הצעת הנישואין, אלא עוד בתחילת/אמצע הקשר.
סיכוי זה אפשר למנוע ע"י הפריה מלאכותית-אקט לא נעים, פוגע באינטימיות בני הזוג ויקר או הפלה..
שנזכה לבשורות טובות, לחיים מאושרים עם בן זוג אהוב ולגידול ילדים בריאים ומאושרים.
ראשית, חשוב לציין משהו ששכחתי-
ישנן מחלות שאין בעיה אם הזוג מתחתן, הם רק צריכים מעקב על מנת שהילד יצא בריא ב"ה. עם כל הכבוד- אני מקווה שאף אחד לא יתווכח איתי על החשיבות של זה.
ובעל תשובה- נשמע לי שהנך ממין זכר, מה אתה יודע על אפידורל? ולמה נראה לך שמישהי תקשיב לעצה של גבר שאיננו רופא או מומחה או כלום שקשור לרפואה, בעניין כזה? אם לא הייתי לוקחת אפידורל בלידה שלי, הייתי בכאבי תופת עוד 24 שעות חוץ מה-24 שעות הראשונות.
מה שאני מנסה להגיד, זה שכמה שאנחנו כיהודים מחבקים את העבר, אוהבים את הפשטות של העידן הפרה-מודרני, לא ניתן להכחיש שהרבה מרעין בישין נכנסו לנו לעולם המודרני, וב"ה הוא ברא לנו המון דרכים להתמודד איתם. דור ישרים זה אחד מהם. ולכל אלו שאומרים שהם היו מתחתנים גם אם הם היו יודעים ב-100% שיצא ילד פגום למרות הכל- להביא ילד בריא ושלם ומושלם לעולם זה קשה אפילו במערכות יחסים הכי אוהבות. אז אם הילד הוא בעל צרכים מיוחדים, וההורים לא מיליונרים או אכזריים ולא שולחים את הילד לגסוס באיזה מוסד, אז הזוגיות שלהם עלולה להיהרס.
ברור שישנן מחלות שאי אפשר לחזות ולמנוע, ואני התחתנתי עם בחור שאני יודעת שיש לו מחלה כזו במשפחה, אז אני מדברת מניסיון, אבל יש לעשות את המקסימום האפשרי במסגרת המצב.
אף אחד לא יכול להמליץ לאישה מה לעשות ולא יכול להגיד לה איזה כאבים יהיו לה בזמן הלידה ואיך היא תרגיש אם היא תיקח אפידורל!
אפשר רק להעלות את כל הסיכונים שיש בכך ואת הצדדים לטוב ולרע האישה תחליט לבדה! אפילו בעלה לא יכול להחליט לה איך היא תעבור את הלידה - הוא כואב יחד איתה אבל הוא לא חש את הכאבים שלה!
מניסיון אישי - אני הגעתי ללידה ואמרתי שבעיקרון בהתחלה אני לא רוצה אפידורל אבל לא שללתי לגמרי בהמשך שהייתי כ"כ כאובה וטיפסתי על הקירות (פשוטו כמשמעו) ובעלי לא יכל אפילו לתת לי יד לעזור לי הרגשתי שאני חייבת לקחת אפידורל. אני לא מצטערת אפילו לא לשניה - כי היה לי כ"כ טוב והייתי כ"כ רגועה ויכולתי להשתתף במהלך הלידה עם חיוך ושיחה עם בעלי כך שהחויה לא היתה סיוט ואשמח לחזור עליה שוב - בעז"ה! אם לא הייתי לוקחת את האפידורל אז לא היה ל כח להשתתף בלידה ולהסתכל על התינוק שיצא- הקשר עם התינוק ברגע שהוא יוצא ובמהלך הלידה הוא כ"כ חשוב שזה משפיע על כל שניה במהלך החיים.
אז בבקשה ממך - בעל תשובה - אל תצא עם אימרות לאף אישה ותן לכל אחת להחליט לבד מה נכון לה ובכל לידה היא תעשה כרצונה - בכל לידה החלטה מחדש וכאבים אחרים.
בהצלחה לכולם!
אפילו פעם בימים עברו היו מטשטשים אישה במקרים של כאבים קיצוניים ורינרין צודקת- אף אחד לא יכול לחוש כאב של יולדת בזמן הלידה, לא אישה עם 19 ילדים ובטח שלא גבר.
מהתשובות שלך נראה שאתה לא נותן המלצות, אלא מתקיף את דעותיך. אני לא רוצה להעליב או לתקוף חזרה,
אז רק אומר לך שאתה יותר מדי קיצוני ביותר מדי תחומים, וגם בכאלה שבתור גבר אתה פשוט לא יכול להביא עצה. אם את בעלי לא שאלתי כשלקחתי אפידורל- אז למה שאשאל מישהו אחר?
גם אם זאת לא רק דעתך, שים לב שגם כשנשים צועקות בראש חוצות כי לידה טבעית היא הרבה יותר טובה- אלו בד"כ נשים שחוות לידה קלה יחסית.
ורק להראות לך כמה מעט אתה יודע על לידה- התינוק פתאום לא הצליח לצאת כי הראש שלו לא היה במצב טוב, אז היו חייבים להביא לי וואקום. אם לא הייתי מחוברת לאפידורל לפני כן, לא יודעת מה הייתי עושה, כי תאמין לי שלידת וואקום בלי אפידורל בלידה ראשונה זה כאבים שכל נשות הלידה הטבעית לא יכולות לדמיין.
היום בעידן של המחשוב והאינטרנט וכל התקשורת הפתוחה - כל אחד יכול לברר על מה שהוא רוצה מכל הכיוונים.
בתור אחת שקשורה קצת למקצוע הרפואה (ותאמין לי האחרונה שרצה לרופא על כל אפצ'י, ולא לוקחת אקמול בכאבי ראש) זה לא כמו שהיה פעם שדברי הרופאים הם קודש קודשים. הרופאים היום חייבים להראות למטופלים את כל מגוון האפשרויות כי אחרת הם יראו טיפשים וחסרי ידע אם תבוא אליהם עם אפשרות פתרון ממקום אחר או מיעוץ עם רופא אחר- העבודה שלהם לגמרי לא פשוטה היום. זה דבר אחד.
דבר שני - נכון שהאידיאלי זה לידה טבעית ושהתינוק יהיה קשור כמה שיותר לאמא ולא יוולד לחדר מואר ומלא רעשים שגורמים לו מתחים שהוא יקח איתו לכל החיים.
אבל תגיד לי אתה - כמה נשים מתו בעבר בזמן הלידה וכמה היום? בגלל הדרך שהיום נשים יולדות ואם מישהי מסתבכת אז יש דרך להציל אותם מיידית - ע"י לידת ואקום, ניתוח חרום??
כמה תינוקות מתו בזמן לידה ואחריה בעבר וכמה היום? כמה תינוקות שנולדו פגים לא החזיקו מעמד והיום ב"ה יוצאים מזה? בגלל הטכנולוגיות החדשות ולימודי הרפואה וכל התפתחות העולם בנושא יש יותר ויותר "לידות חי" - בשנה. ופחות ופחות מוות של נשים סביב הלידה.
אז נכון שהאידיאל הוא לידה טבעית אבל היום כמעט אף אחת לא מוכנה לקחת את הסיכון וללדת בבית בלי רופא צמוד לאחר שעשתה את כל הבדיקות שאין לה גורמי סיכון ללידה קשה (שזה עוד חלק מהתפתחות הרפואה).
אז יש יתרונות ויש חסרונות ובשאלות של חיים ומוות היתרונות גוברים על החסרונות.
שבוע טוב! ובשורות טובות!
א. לא להילחץ זה לא טוב לכם ולקשר בינכם.
ב. זו המלצה - התשובה שלהם זו המלצה - אתם בקשר ארוך ואתם צריכים להחליט לפני כן מה אתם עושים אם התוצאה אומרת שלא עלינו יש לשניכם גנים שיתכן ויוולדו לכם ילדים עם מומים. יש אפשרות להתיעץ עם רבנים שמבינים. יש מחלות שניתן לגלות בשבועות הראשונים של ההריון שאז יש שאומרים שניתן להפיל. אתם צריכים לברר על כל מחלה בנפרד. יש לי חברה שיצא עם בחור וכמעט התארסו ואז הם עשו בדיקות גנטיות (לא דור ישרים-אלא בהדסה) כיון שהוא נשא של מחלה גנטית ולאחיו נולד ילד כזה. היא עשתה בדיקה וגילתה שגם היא נשאית. ובעוצמה גדולה הם החליטו שהם לא מתחתנים. (בסוף היא שידכה אותו לחברה טובה וגם זכתה להיתחתן בעצה ואף ללדת ילדה בריאה)
ג. אתם מחליטים לבד איך יראה העתיד שלכם!
החלטות טובות!
אבל בעיקרון היא צודקת, לא?
הבעיה כאן היא חוסר האמון במי שהציע לה..
פעם מישהו שאל אותו אם מותר להתגלח בספירת העומר לצורך פגישות
הרב אליהו שאל אותו אתה רוצה להתחתן עם מישהי שלא מפריע לה שבן אדם מתגלח בספירת העומר?;)
אדם אמין סיפר לי שכשהוא (או חבר שלו, לא זוכרת במדויק) שאל
את הרב מרדכי אליהו זצ"ל, איך לבחון יראת שמים של בחורה,
הוא ענה לו: אם היא מברכת על מה שאוכלת.
ולא הוסיף יותר.
אני בעד,
לפעמים אני גם מתקילה בשאלות(:
1. היא לא חוקרת משטרה שמנסה ל"התקיל" עבריין.
2. זה לא כן, זה לא ישיר, ואם הייתי בחור, לא הייתי שמח עם בחורה כזו.
3 הוא אמר שהוא מעדיף חצאית. למה להמשיך לחפור ולהתעקש?!
תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.
דוגמא -
תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך 
הוא @חתול זמני.
פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום
עם שטויות
פה לא אוהבים שמשגעים פה את הפורום עם דיבורים לא קשורים🙃
זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"
ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"
אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)
את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.
אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה.
והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".
רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.
יש עוד מחקרים דומים.
הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?
ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.
זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים.
הוא כמובן לא קשור לכאן
שלום
האם קיים קבוצת ווצאפ עם הצעות של בחורים דתי לאומי תורני או חרדלניקים בגיליי 20-29?
היי לכולם,
בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)
כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין
הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת
ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.
אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?
מה שאר החיילים הנשואים עושים?
הראשונים.
לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.
מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.
רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....
חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.
נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?
ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר
בקרוב אצל כולם בע"ה!
איזה מרגש
שתבנו בית קדוש ושמח ביחד
ארץ השוקולדמזל טוב,
שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות
איזה יופי!
שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!
המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!
איזו בשורה משמחת ומרגשת
בשעה טובה ומבורכת ממש
שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳