קניית דירהgolbar76

אשתי ואני התייאשנו מקניית דירה באזור ירושלים, אנחנו יכולים לקנות כאן דירה אבל לא יהיה רציני מצידנו להיכנס למשכנתא כ''כ גדולה.

אז.. ההורים של אשתי אמרו שכדאי לקנות דירה (להשקעה) בלוד - ללא משכנתא או עם משכנתא ממש נמוכה.

אשמח לשמוע דעות או הצעות לכאן ולכאן.. תודה!

מה אתם רוצים?אריק מהדרום
זה כמו התלבטות בין לקנות עציץ לבין לקנות מחברת, מה ~אתם~ רוצים? השקעה? ביטחון? קהילה? קירבה לאוניברסיטה העברית? כסף? מה?
כתבתיgolbar76

כתבתי שדירה ~להשקעה~ בלוד.

השאיפה היא להשכיר את הדירה ולגור בשכירות במקום אחר בארץ.

זו אפשרותאריק מהדרום
אתם תצטרכו ללמוד את שוק הנדל"ן לפני שתתחילו להשקיע, אני על כל פנים לא הייתי הולך על השקעה בנדל"ן בימים אלו כשהשוק מנופח אבל יש שיחלקו עלי.
בכל אופן נראה לי שאם תמצאו דירה מוזנחת ובמיקום סביר בלוד ותשפצו אותה זה יעלה לכם פחות מאשר לקנות דירה משופצת וממוזגת, עוד יותר טוב אם אתם מכירים שיפוצניק באזור המרכז שיסכים לעדות לכם מחיר טוב.
כל האמור בפורום הזה אינו בא להחליף יעוץ מקצועי וכו' וכו'.
אם את יודעת שאת רוצה דירה להשקעה בלוד אז מה השאלה?nick

@אריק מהדרום שאל אותך שאלות טובות, שאת חייבת לשאול את עצמך.

בגדול זה מסתכם לזה:

אם אתם רוצים בית משלכם למגורים אתם לא מקבלים את זה כאן.

אם אתם מחפשים השקעה פיננסית, אז דעו לכם שישנם עוד כמה דרכים להשקיע את הכסף. נדל"ן הוא לא הדרך היחידה, ואף די מסוכן. יש שיאמרו בועתי.

האובססיה הישראלית עם בעלות על נדל"ן נשגבת מבינתי.

אתה רושם את זה תמידהזדמנות
זאת לא אובססיה. בית זה לא רק 4 קירות ותקרה מעל.
זה יציבות, זה מקום שאתה חוזר אליו, אתה לא צריך לחפש דירה חדשה כל כמה זמן, ואל תשכח מעבר דירה זה לא הכי כיף, זה המקום המוכר לך ועם כל מה שמסביב. אתה פחות תלוי בחסדים של בעל דירה שיכול לשלוח אותך מהדירה, או להעלות לך מחיר כל שנה.
יש יתרון לכל צד אבל זאת לא אובססיה.
מה שרשמת בהחלט יכול להיות נכון, אך לא רלוונטיnick
מדובר כאן על דירה להשקעה
אתה מדבר על זה באופן כלליהזדמנות
לאו דווקא בשירשור הזה
אתה שוב צודקnick

ניתן להתייחס לרכישת בית כפעולה צרכנית ולא כהשקעה.

אם אדם מספיק עשיר כדי לספוג נזק של עסקה ממונפת גרועה, ומחליט במודע שזה שווה לו מפאת כל הסיבות שכתבת - זה מצוין.

או הוא מכיר שהוא אולי הולך להפסיד כמה שנות אדם, ומחליט לקחת את הסיכון - סבבה.

הבעיה היא שרוב האנשים פשוט עושים את ההחלטה הזו מבורות, ומחוסר הבנה של ההשלכות הכלכליות ארוכות הטווח.

אז כן, אני טוען שרכישת נדל"ן אמורה להיות לרוב האנשים קודם כל השקעה, ורק אחר כך נוחות. הם פשוט לא מספיק עשירים בשביל להתייחס לזה אחרת.

ההתיחסות לזה צריכה להיות כהשקעההזדמנות
אבל זוג שקונים דירה (לא להשקעה) הם לא קונים כדי להרוויח כסף.
דוגמא טובה לזה היא בנאדם שאוהב לבשל אז הוא פותח מסעדה והוא בא עם הרבה חלומות. אבל הם מתרסקים על קרקע המציאות כי אמנם האוכל טעים אבל ניהול המסעדה לוקח בחסר וזה מה שגורם לעסק להיסגר. אז כן, בנאדם שאוהב לבשל יכול לפתוח מסעדה אבל לשים דגש על ניהול המסעדה
זוג שקונה דירה כן מרוויח כסףשוגי

כי במקום לזרוק את הכסף שלו על שכירות, הוא משלם משכנתא ובסוף יוצא לו מזה נכס. ואיך אומרים יש לו ביטחון לימי זיקנה ומה להוריש לנכדים.

נכון שהוא משלם על המשכנתא פי כמה אבל לשרוף על שכירות כסף שהולך לפח זה יותר גרוע.

כמובן שאני לא מדברת על מי שלוקח על עצמו משכנתא גבוהה מיכולת ההחזר שלו.

אגב, האובססיה לדירה בישראל ע"פ ההגדרה שלכם, היא בתרבות שלנו, היהודים עלו לארץ אחרי השואה בכדי ליישב אותה, בהקמת המדינה חילקו דירות לפועלים ולמיישבי השממה והתרגלנו לכך שלכל אחד דירה בבעלותו.

זאת בעוד שבעולם יש מיליארדרים שהקימו בניינים ואנשים התרגלו לחיות בשכירות.

ה"שכירות זה לזרוק כסף לפח"nick
כל כך מעייף ומופרך.
מכיוון שכבר הופרך כמה פעמים כאן בפורום אני לא אטרח לכתוב שוב
אז לפחות תתן לינק?צריך עיון
יודעת שנמאס לך להסבירשוגי

ובכל זאת אבקש ממך הסבר כי לא לגמרי הבנתי את הטיעון למה זה לא לזרוק כסף לפח.

כתבתי שםnick
שוב בקצרה:

על כסף שלך את יכולה להרוויח בכל השקעה. או לחסוך שכירות שזה אותו דבר.
על כסף לא שלך את משלמת. שכירות או ריבית.
ההבדל המרכזי הוא הסיכון, שלא קיים בשכירות, אבל בהחלט כן ברכישה ממונפת
ולכן יש הרבה מגבלות שהבנק מטיל על לוקחי משכנתאותמודדת כובעים

מינוף זה לא מילה גסה.
מנוף עוזר לך להתקדם מנקודה א לנקודה ב עם כוח גדול יותר ממה שיש לך באופן עצמאי.

היום אין תשואות גבוהות על השקעות (אם בכלל...), והשקעה בנדל"ן (לעצמך או להשכרה) היא בהחלט אופציה כלכלית שצריך לקחת אותה בחשבון.

יש בדברייך הנחה סמויה שבהשקעה כזו אפשר רק להרוויחnick

והאמת היא שאפשר גם להפסיד.

מינוף יכול להכפיל את ההפסדים שלך באותה מידה שבו הוא יכול להכפיל את הרווחים שלך.

טוב, לא בדיוק באותה מידה יותר לכיוון ההפסד, כי המינוף גם עולה כסף(ריבית). 

אני מסכים שהשקעה ממונפת בנדל"ן היא אופציה שצריך לקחת בחשבון אם:

• את משוכנעת איכשהו שההשקעה שלך לא יכולה להפסיד. כלומר שהמחיר יכול רק לעלות.
  • את מבינה שההשקעה עלולה להפסיד, את מבינה שהמינוף מכפיל את ההפסד, אבל יש לך סיבולת פיננסית לעמוד במכה הזו.

בשביל האפשרות הראשונה צריך להיות נביא. האפשרות השניה יותר הגיונית.

אבל היא ממש לא הגיונית לגבי כל מיני מקרים שאנשים באים ללא הון עצמי בכלל, ולוקחים הלוואה כדי להעמיד "הון עצמי", ובעצם כל תנודה קלה במחיר כלפי מטה תגרור אותם לשיווי נקי שלילי. מכאן צריך רק דחיפה קלה(פיטורין?) כדי להגיע לרחוב.

חוץ ממתחת לבלטה אין ודאות לגבי שום דברמודדת כובעים

(וגם זה יכול להיגנב...).

אני רק יודעת להסתכל על גרפים לאורך 70 שנות המדינה, בדיוק כשם שכדי להשקיע בבורסה אני גם אסתכל על גרפים לאורך תקופה ארוכה.

גם מינוף צריך להיעשות בחוכמה. מי שלוקח מינוף של 90% הולך על חבל דק. 

ואגב, הון עצמי שמורכב מהלוואות הוא לא הון עצמי וזה הונאה כלפי הבנק.

שים לב שפותח השרשור דיבר על אופציה לרכישת דירה בלוד בכלל בלי משכנתא. אז זה לא שהם באים לעסקה מחוסרי כל.

למתחת לבלטה גם אין ודאותשוגי

מלבד גניבה או חלילה שריפה וכדו' יש פיחות בערך הכסף= אינפלציה ומעבר לזה גם אין תשואה על הכסף, במילים אחרות 0 סיכון= 0 תשואה.

כתבתי את זה. בהחלט יש גם עניין הפיחות, למרות שבימנומודדת כובעים

המדד לא בהכרח עולה...

אבלפלספנית

בעזהי"ת

בדירה למגורים- ולא להשקעה- אין חשיבות למחיר הדירה, בהנחה שאתה מתכנן להשתקע בה לתקופה ארוכה. 

כלומר- 

גם אם מחיר הדירה ירד, לצורך העניין

הכסף לא 'יופסד' כי תשארי עם.. בדיוק אותה דירה ביד. כלומר עם סעיף מגורים מסודר..

בודאי שיש חשיבות למחיר!מודדת כובעים

למרות שזה למגורים, ההוצאה כל כך גדולה שלא ניתן להתייחס אליה כהוצאה צרכנית בלבד, חייבים להתייחס גם למימד ההשקעה, שהוא חשוב מאוד. ומשמעותי עוד יותר במקרה שלוקחים משכנתא (מי לא?...).

לשפץ דירה מוזנחת זה סבבה אבלחליל הרועים
הבעיה היא התשתית הסביבתית:
בניין מגעיל
אוכלוסיה
סביבה וכו'
ועוד נקודה למחשבה- קרוב לבית, יחסיתכלנית1

תזכרו שאתם צריכים להיות זמינים- לחתום על חוזה, לקבל כסף (צ'קים או מזומן), לטפל בתיקונים

(קשר עם שכנים או אנשי מקצוע שאתם סומכים עליהם גם בהמלצה על דיירים, או דיירים שאתם סומכים עליהם שיתקנו וישלחו לכם קבלה ותפחיתו את ההוצאות משכר הדירה, כדי שלא תמצאו את עצמכם נוסעים ללוד בכל פעם שיש צורך בתיקון כלשהו.

אם אתם לוקחים חוזה קנוי (קונים בחנויות מכשירי כתיבה, תבדקו בפעם הראשונה שאתם כותבים חוזה

את מה שמיוחד בדירה- דרך המתווך או דרך שכנים).

תבדקו מה מצב הצנרת וכד'.

קחו בחשבון שיש הרבה עגמת נפש אם הארנונה רשומה על שמכם ולא שילמו, חשבונות גז, חשמל, מים.

לכן, יתכן שכדאי לעשות חוזה לשנתיים עם אפשרות של הודעה מראש מצידכם או מהצד השני, כדי 

להתעסק כמה שפחות בנושא.

בואו נניח ככה:golbar76

בואו נניח שאנחנו יכולים לקנות דירה ב700K - ללא משכנתא.

ולקבל עליה שכירות של 2300 שקל לחודש.

זאת תשואה של כמעט 4%!

האם יש עוד מקום שיש בו תשואה של 4% נטו? (כלומר אחרי מיסים ודמי ניהול!)

נכון, אין מתנות בחינם, הדירה תיהיה בשיכון מסריח בקומה אחרונה במצב לא הכי חדש בעולם, אבל במיקום יחסית סבבה בעיר עם פוטנציאל עצום (לא ב5 שנים הקרובות) לפינוי בינוי/תמ''א.

מה אומרים?

4% זה נחמד, אבל קח בחשבון כמה דבריםנגבי

דירה בשיכון מסריח בקומה אחרונה במצב משומש לא תהיה אטרקטיבית, יהיה לך קשה להשכיר אותה, חודשיים בשנה בלי השכרה זה הפסד של 4500 בשנה.

נזילות מהגג המקרטע שלך ותיקונים שונים לאורך השנה- עוד כמה אלפים טובים.

כשתרצה למכור אותה תצטרך לשלם הרבה למתווך ו/או לשבור את הראש על קונה פראייר כמוך לפחות שיקנה אותה, ותקווה שתקבל את הסכום ששילמת ולא פחות מזה (ירידות מחירים וכו').

ניכית מה 4% את הריבית של המשכנתא? או שיש לך 700K ביד?

את כל זה אתה צריך להכליל בחישובים שלך כשאתה בא לבדוק מה התשואה. קח את המקרה הגרוע ותראה שאתה לא מפסיד את המכנסיים...

(כל מה שאמרו לך כאן על דירה להשקעה רחוקה זה נכון, אבל בבאר שבע יהיו לך דירות במחיר קצת יותר גבוה אבל במצב הרבה יותר טוב ובשכונה ומיקום מוצלחים. אם כבר אתה שוקל סכום כזה, זו אפשרות שנשמעת לי הגיונית יותר).

אבל במצב הנגדי, קח בחשבון 25% מס על הרווחיםמודדת כובעים

וכמובן שיש גם הפסדים.

ברור. לכן לקנות דירה זה אחל'ה, אבל שתהיה במצב טובנגביאחרונה

ולא סתם תשאב אנרגיות, זמן וכסף.

אמנם לעולם אי אפשר לדעת, אבל לפחות לנסות ולקחת סיכון מחושב ולא ללכת לשיכון מסריח בקומה אחרונה במצב משומש...

מחפשת דרך להגדיל הכנסותלביטה

עובדת מעל משרה מלאה במקצוע שלי.

מחפשת סייד האסל נחמד.

יש למישהו רעיון או עצה?

זה תלוי הרבה מאוד במה את יודעת לעשותאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך י"ב בכסלו תשפ"ו 20:52

ומה את מוכשרת ורוצה לעשות.

1. שיעורים פרטיים (לבגרויות/מוזיקה) זה קלאסי

2. סדנאות

3. אם את גרה בישוב שסומכים על הכשרות שלך אפשר ליצור אוכל ולמכור

4. קורס גרפיקה בסיסית או צילום או אומנות באינטרנט יכול אולי גם להניב קצת.

5. תכנות ברמות שונות גם ניתן ללמוד מהרשת, כנל שירטוט, מנהלים לרוב ידרשו הספקים מהירים כך שעבודה צדדית אולי פחות מתאים אבל אולי תמצאי משהו.

6. פעם דובר על מתמללים שזו עבודה צדדית טובה, אני לא מכיר מישהו שעסק בזה והצליח אבל כיום בכל מקרה  AI מתמלל ברמה סבירה כמו תרגום.

7. לעשות קורס עיסוי שבדי ולפתוח קליניקה, כנ"ל אימונים אישיים, מנטורים.

אגבאריק מהדרוםאחרונה

אני מנהל של פורום עצמאים סגור אבל אין מה להכנס אליו כי ההודעה האחרונה בו נכתבה בט"ז תשרי תשפ"ב וההודעה הקודמת לה גם כן בערך אותו מספר שנים, עדיף להצטרף לקבוצות פייסבוק או ווצאפ רגילות של עצמאיים ולהתמרמר ביחד, תכף 31 לדצמבר וצריך להגיש דוחות 😫

במה את מוכשרת?זיויק
לפתח כישרון / נטיית לב לכדי עסק קטן
היי שבוע טוב אנשים!לגעת באור

אני רוצה להתחיל להשקיע כסף ואני לא ממש יודעת איך עושים את זה

אשמח לשמוע את דעתכם איך מתחילים להבין בכל נושא ההשקעות?

כיום אני משקיעה בקרן השתלמות וקרן כספית שקלית בבנק (או איך שקוראים לזה) 

אני עדיין לא עשירה, אבל כן רוצה להשקיע כל חודש כמה אלפים נחמדים.

חלק לטווח ארוך וחלק לשנה- שנתיים הקרובות.

אם תוכלו להחכים אותי אודה לכם מאד

אפילו לומר לי איפה לחפש מידע חוץ משיטוט עקר באינטרנט

הסולידיתאריק מהדרום

השקעות לעצלנים

עלילות זיק

ידע שווה כסף

האופטימית

עמית עשת

צביקה ברגמן

ציפור פיננסית

בהצלחה

תודה רבה 🙏לגעת באור
בגדול אריק הציע לך הרבה מקורות טוביםפצל"פ

שאפשר באמת ללמוד בהם הרבה

אני גם לא איזה מבין גדול בתחום (ובאמת אשמח שאנשים שכן מבינים יעירו אם טעיתי פה במשהו)

אבל מהטיפה שלמדתי יש לי 2 נקודות

א. לטווח קצר של השנה שנתיים הקרובות שציינת בגדול קרן כספית שקלית זה הפתרון הכי בטוח וטוב

מסוכן מידי להשקיע במניות או מדדים בטווח כזה קצר שיכול להיות שהם בדיוק יפלו

אז התשואה בקרן כספית שקלית באמת לא גבוהה אבל זה השקעה בטוחה שאת תוכלי למשוך את הכסף שלך ברווח כשאת צריכה

ב. לגבי טווח ארוך, אז קרן השתלמות זה כלי השקעה מטורף מבחינת מס, וכמה שיותר שאת יכולה להשקיע איתו במסגרת הפטור עדיף לך, כי אחרי 6 שנים יש עליו פטור מלא ממס, שזה משהו שאין בשום כלי אחר

מה שמעבר לקרן השתלמות נראלי הכי מקובל זה לפתוח קופת גמל, את צריכה לעשות חקר שוק ולבדוק מי יציע לך את התנאים הכי טובים *לך* (כי לכל אופי השקעה מתאים ומשתלם יותר תנאים אחרים)

אבל יש פה משהו שלא התייחסת אליו והוא חשוב, וזה במה את משקיעה בקרן השתלמות שלך (והקופת גמל שאולי תפתחי)?

פה באמת יש הרבה שיטות מה הכי כדאי

ואני לא רוצה להיכנס לזה כי אני לא מספיק מבין

מה שכן, אם אין לך כוח ללמוד אז הכי קלאסי זה להשקיע בקרן מחקת מדד s&p500

למרות שבזמן האחרון דווקא הבורסה פה בישראל רשמה עליות מרשימות, ואני מכיר אנשים שמתוך אידאל שחשוב דווקא להשקיע בארץ או שבארץ יש ברכת השם או אמונה שבסוף עם הגאולה אנחנו נהיה הכלכלה המובילה בעולם אז שווה כבר מעכשיו להשקיע, אז הם כן משקיעים במדדים של הבורסה בתל אביב

אבל בעיניים חילוניות באמת הכי קלאסי זה s&p500

שיהיה המון בהצלחה

וזה באמת נושא שממש חשוב ללמוד אותו

היה פה פעם מדריך כזה מפורט של @פשוט אני.. 

אם אמצא אותו אנסה לתת קישור

תודה על התגובה המפורטת, מעריכה!לגעת באור

אז ככה, בגדול אני רוצה לחלק את הכסף בין טווח ארוך לקצר.

פשוט אני מקווה להתחתן בשנתיים הקרובות בעז"ה ואז הגיוני ואצטרך למשוך חלק מהכסף.

כרגע מנצלת את מלא המסגרת של הפטור ממס, זה קרוב ל1800 בחודש, ואני על זה כבר שנתיים

קופות גמל באמת לא מכירה, אבדוק את הנושא לעומק.

ונראה לי שזורם לי להשקיע בs&p500 אחרי חקר שוק מעמיק איך בדיוק עושים את זה.

אז שוב תודה🙏

את עצמאית? איך את מפרישה לקרן השתלמות?צהרים
האמת שלא עצמאיתלגעת באור

פתחתי עוסק פטור זעיר וכתבתי שההכנסות המשוערות שלי לשנה זו זה 0 ש"ח או 1 ש"ח אני כבר לא זוכרת.

אם פתחת עסק אז את עצמאית,צהרים

גם אם הרווח הוא 0. את בטוחה שכדאי לפעול בצורה הזאת? צריך להגיש דוחות שנתיים על העסק וכו'.  אני גם לא בטוח שמס הכנסה לא יחשוד בהעלמת הכנסות או משהו

למה לא?לגעת באור

הגשתי דוח שנתי.

לא זוכרת כבר מה ואיך אבל הכל חוקי. בדקתי.

זה אולי לנצל קצת את החוק לטובתי אבל לא משהו לא חוקי😉

לא, בעבר זה היה ככה, היום עוסק זעיר לא צריך להגישהסטוריאחרונה
דו"ח
קופת גמל (להשקעה?)צהרים

בגדול זה מוצר יקר אז שווה לחשוב אם אפשר לפתוח חשבון מסחר אישי 

אעבור על זה, תודה!לגעת באור
זה לא משתלם.ספק

לבצע פעולה כ"כ מסוכנת זה לא דבר שעושים כדי להעלים רשלנות. 

פעולות כאלה עושים כדי להעלים פשע. 

בעז"ה בן 16 עוד שלושה חודשיםהתעורר!

עבדתי בחופש ויש לי כרגע באזור ה7000 ש"ח.
רציתי לשים את הכסף בbox בpaybox של ההורים ולהטעין ממנו מדי פעם לכרטיס נטען (במקרה הזה של max).
אני לא רוצה לפתוח חשבון בנק לפני גיל 16 כי האפשרויות בו מוגבלות מאוד.
אני מתכוון להשתמש בכסף אז אני לא הולך להשקיע במנייתי/חיסכון בבנק למשך ארבעה חודשים.
הקאץ': להורים שלי אין כרטיס אשראי של פייבוקס אז האופציה של הבוקס לא רלוונטית.

איפה הייתם שמים את הכסף במקומי עד שאני אהיה בן 16 (אז אפשר לפתוח חשבון "של גדולים")?

אם זה רק 3 חודשיםמשה

חכה 3 חודשים ותפתח חשבון בנק. אני לא זוכר מה הכללים לגבי תיק ניירות ערך לפני גיל 18.

לתקופה של 3 חודשים זה ממש לא משנהאריק מהדרום
אתה יכול פשוט לשים אותו בקופסת חיסכון פיזית ולחכות עד גיל 16, אם אתה צריך את הכסף נזיל בפרט.
אם תפתח חשבון בנק עכשיופשוט אני..
והוא יהיה יחסית מוגבל כי אתה עוד לא בן 16, כל ההגבלות האלה ישתחררו אוטומטית כשתהיה בן 16. כך שלא תפסיד מזה שפתחת ''לפני הזמן''
אולי בנק הדואר?זיויקאחרונה
פעם ראשונה שקניתי פתיחת ההיכל בשנה שעברהאריק מהדרום
ואחרי סיכום פיננסי שנתי אני יכול להעיד שהסגולה עובדת.

נסו בעצמכם.

חח כנראה שפשוט הולך לישיבהברגוע
מתלבטת אם רימו אותי...hodayab

שמעתם אולי על סוכן ביטוח בשם שלו יהב? התקשר לפני כמה שבועות והציע להעביר אותי מחברה לחברה, ועל הדרך לקח מספר אשראי.

מאז לא קיבלתי אישור שעברתי וגם כשהתקשרתי אתמול לברר אמר שיחזור ולא חזר...!

הייתי טיפשה שנתתי פרטי אשראי, בואו נדלג על השלב הזה.

מישהו מכיר אותו? מישהו יודע אם זו רמאות או סוכן אמיתי?

לכאורה מחיפוש ברשת נראה שיש אדם כזה והוא סוכן ביטוח, אבל הרשת לא אמינה במיוחד...

תבדקי אם חייב משהומשה

רוב הסיכויים שהוא פשוט העביר אותך מחברה א' לחברה ב' כד לגזור מזה את האחוזים שלו. אולי זה לטובתך ואולי לא אבל רוב הסיכויים שלא רימה אותך ישירות.

למה שהוא יצטרך פרטי אשראי בשביל זה?ברגוע
כי ביטוח עולה כסף...?פשוט אני..
חח אני רגיל כנראה רק לסוכני פנסיהברגוע
צרי קשר עם חברת האשראי ליתר ביטחוןאריק מהדרום
יש להם טלפון יחודי לזה פתוח 24/7
הוא שלח לך מסמכים לחתימה?ברגוע
שלח מסמכים לחתימה, ולא חייב כלום...hodayab
אז הוא לא נוכלמשה

הוא מציע לך לעבור מספק א' לספק ב' שמשלם לו עמלה. זכותו. זכותך לסרב.

לפני הכל לדווח לחברת אשראיזיויק
נראה לישלג דאשתקד

שהם עובדים הרבה ב"שיטת מצליח", משיגים מספרי טלפון ומנסים לדוג כמה שיותר לקוחות. כך שיש סיכוי שמדובר באדם ישר אך מבולבל, שפשוט שכח לבצע את אותה העברה שהבטיח לך

בכל מקרה הייתי עושה בירורים מול חברת האשראי, כי יש סיכוי שמדובר בנוכל, ולנוכלות יש פנים ושיטות רבות... (יתכן שהוא חייב אותך לא דרך חברת ביטוח אלא סתם לחשבון בנק של דודה שלו)

תודה רבה!hodayab

בדקתי כמה חודשים אחורה ולא ראיתי חיוב לא מוכר. 

מקווה כל כך שזו באמת הסיטואציה...

אישית הייתי מזמין כרטיס חדשבננה1234אחרונה

בשביל השקט הנפשי, גם אם קיים סוכן כזה באינטרנט (וכפי שאמרת, זה לא אומר שזה אמין), לכי תדעי אם זה באמת הוא.. אם אין קומוניקציה ואין ראיות, עדיף אקסטרה זהירות. זה ה-2 שקל שלי..

דירוג אשראיאריק מהדרום

אני כהר כמה שנים שואל את עצמי מה אמור לצאת לי מהמספר הזה אם אין לי כוונה לקחת הלוואה.

ניהול מו''מ עם חברות אשראי לכל מיני סיבותמשה
לפעמים רק מסגרת אשראי.
שיטה מיובאת מארהבבחור עצוב
רק שכאן היא רק משמשת לדפוק את מי שאין לו, ולא עוזרת למי שיש.

אני אישית לא משתף אותם בכלום ואם מכריחים אותי - נותן להם אישור לחודש ושיחפשו את החברים שלהם. 

שם זה באמת משפיע על הרבה דבריםפשוט אני..אחרונה

גם כשרוצים לשכור בית, בעל הבית יבקש לראות את דירוג האשראי לפני שהוא מתקדם עם החוזה

כלום, והכלJochaSchwartz

לא משנה לך כלום האם אתה 985 או 922.

אבל למי שלא כמוך, זה מהווה זרז מצויין לראות את הבעיות שלו, ואיפה הוא צריך לתקן את ההתנהלות (למרות שלדעתי את הסיבות לדירוג נמוך הוציאו לגרסת הפרימיום בקפטן)

הדירוג משפיע רק על הלוואותנפשי תערוג

אבל אתה לא יודע מתי ואם תרצה לקחת הלוואה ולמה.

(זה כולל מימון מכל סוג שהוא כולל משכנתא וכו)

לכן זה טוב לשמור על דירוג טוב. בכללי. גם כהתנהלות כללית נכונה.

מונית, יישובי קצה ("חורים"), ושיעור אחד חכםמשה

שיחה שעשיתי הבוקר הזכירה לי יום לחוץ מלפני כמה שנים. ומבט בדיעבד.

גרנו בבית אל.

עבדתי אז קרוב לבית וממילא הסתפקנו ברכב אחד. 95% מהזמן לא היה צריך את האוטו גם ככה אבל  לפעמים צריך שניים. הייתה פגישה שנקבעה לי וגם לה באותו זמן.

היא פשוט לקחה את האוטו ונסעה. נתקעתי. וממילא הייתי צריך לתפור כיוון אחר.

מה הייתי צריך לעשות? לקחת מונית. אם לא מבית אל אז פשוט מפסגת זאב.

מה שקרה היה זה שהתקדמתי באוטובוס פקוק  לירושלים ובסוף כמובן לקחתי מונית לת"א כי לא הייתה ברירה. והרגשתי בזבזן עם כיווץ בבטן וכל זה.

(וכעס גדול ברמה הזוגית, בהינתן העובדה שאני נסעתי לעבוד והיא נסעה לדבר שנחזה להיות עבודה אבל היה בעצם בילוי בתחפושת ושנינו ידענו את זה)

האמת?

קשקוש

שילמתי אז 1600 שקל שכר דירה חודשי. אם אני צריך לקחת פעם בחצי שנה מונית במאות שקלים במקום רכב שני, לא למצמץ לרגע. פשוט להכליל את זה בתקציב ולא לנסות להנדס את הרכב שיש.

איי, כישורי חייםנקדימוןאחרונה
מזכיר לי כמה קשה ללקט כאלה.

אולי יעניין אותך